2022-07-12
我人生都冇幾多次去過葵興 ,最多都係搭車經過,但基本上冇咩係呢區explore過。今次機緣巧合之下同朋友黎呢區攞野,順便發掘下有咩好食。呢間Pizza 店雖然位置好近地鐵站,但畢竟呢度都唔算係人流好多嘅站,除左返工之外應該都好少特登黎呢頭。所以黃昏黎食人流唔算好多,但見到舖頭keep 住出緊外賣單,應該區外都有D知名度。舖頭唔算好大間,但坐得好闊落幾舒服,見到有2枱客似係放工黎食飯飲酒傾下計,都幾寫意~仲要有個小窗口睇到廚師工作,幾得意~黎到就梗係要試下佢嘅Pizza,揀左個2 in 1 Double Happiness,可以一次試晒2款Pizza,分別係印度香料烤雞同肉食愛好者。唔係講笑,呢個L size嘅份量真係超大,每人食2件都已經飽得7788,呢個價錢真係好抵食!呢個批底厚薄度岩岩好,煙韌得黎又帶點脆身嘅口感,唔會只可以鬆軟或姐脆二選其一,非常高質!兩隻味用料都好足,勁多配料又勁多芝士。如果真係要揀一隻味的話,個人覺得印度香料烤雞味道更特別,香料味令到pizza嘅層次豐富左得黎又唔會太濃,恰到好處!另外我地仲叫左個忌廉雞肉闊條麵,呢個意粉食落唔會覺得漏,但就比較清淡一D,調味要
黎到就梗係要試下佢嘅Pizza,揀左個2 in 1 Double Happiness,可以一次試晒2款Pizza,分別係印度香料烤雞同肉食愛好者。唔係講笑,呢個L size嘅份量真係超大,每人食2件都已經飽得7788,呢個價錢真係好抵食! 呢個批底厚薄度岩岩好,煙韌得黎又帶點脆身嘅口感,唔會只可以鬆軟或姐脆二選其一,非常高質!兩隻味用料都好足,勁多配料又勁多芝士。如果真係要揀一隻味的話,個人覺得印度香料烤雞味道更特別,香料味令到pizza嘅層次豐富左得黎又唔會太濃,恰到好處!
另外我地仲叫左個忌廉雞肉闊條麵,呢個意粉食落唔會覺得漏,但就比較清淡一D,調味要重手返D就會好D。
見到其他枱嘅人都有叫到雞翼黎食,睇落都唔錯~不過我地太飽食唔落,下次有機會再食~