我人生都冇幾多次去過葵興 ,最多都係搭車經過,但基本上冇咩係呢區explore過。今次機緣巧合之下同朋友黎呢區攞野,順便發掘下有咩好食。呢間Pizza 店雖然位置好近地鐵站,但畢竟呢度都唔算係人流好多嘅站,除左返工之外應該都好少特登黎呢頭。所以黃昏黎食人流唔算好多,但見到舖頭keep 住出緊外賣單,應該區外都有D知名度。舖頭唔算好大間,但坐得好闊落幾舒服,見到有2枱客似係放工黎食飯飲酒傾下計,都幾寫意~仲要有個小窗口睇到廚師工作,幾得意~黎到就梗係要試下佢嘅Pizza,揀左個2 in 1 Double Happiness,可以一次試晒2款Pizza,分別係印度香料烤雞同肉食愛好者。唔係講笑,呢個L size嘅份量真係超大,每人食2件都已經飽得7788,呢個價錢真係好抵食!呢個批底厚薄度岩岩好,煙韌得黎又帶點脆身嘅口感,唔會只可以鬆軟或姐脆二選其一,非常高質!兩隻味用料都好足,勁多配料又勁多芝士。如果真係要揀一隻味的話,個人覺得印度香料烤雞味道更特別,香料味令到pizza嘅層次豐富左得黎又唔會太濃,恰到好處!另外我地仲叫左個忌廉雞肉闊條麵,呢個意粉食落唔會覺得漏,但就比較清淡一D,調味要

另外我地仲叫左個忌廉雞肉闊條麵,呢個意粉食落唔會覺得漏,但就比較清淡一D,調味要重手返D就會好D。

見到其他枱嘅人都有叫到雞翼黎食,睇落都唔錯~不過我地太飽食唔落,下次有機會再食~
今日去完KCC附近做野🥸經過地下見到有間pizza店好香pizza味👃🏻個名仲要有Mario咁得意😆而且男朋友又鐘意食呢d香口野,於是約埋男朋友黎食大餐啦!初黎報到嘅男朋友建議間鋪頭係KCC地下🍕商場內搵搭𨋢指示會比較容易搵到👍🏻pizza係鋪頭每日新鮮製作🤤啲醬汁都係自家製嘅!pizza味喺門口已經嗅到 加上又係招牌菜🤤男朋友同我係食肉獸🥩咁就當然要嗌個meat lovers肉食愛好者pizza🍕啦😋🍕Meat Lovers 肉食愛好者 $108Meat lovers 顧明思義係肉!肉!肉!肉舖滿係薄餅面🥰辣肉腸🥓火腿🍖雞肉🍗全部應有盡有🤯男朋友望到未食都已經流晒口水🤤我們嗌左個中size😋睇落都幾大個😳大滿足我哋嘅“肉”望😏雖然係中size 但我食左兩塊都飽左7成啦!最正嘅係我們拎起塊pizza嘅時候🍕芝士好似瀑布般拉絲🧀拉絲仲可以拉到好高 睇到都覺得好治癒☺️如果重口味覺得芝士份量仲唔夠嘅話🤣另外仲可以自己加芝士粉!簡直係芝士愛好者嘅天堂😇新鮮製作嘅關係pizza嘅批底特別鬆軟!特別配搭芝士🧀同肉🥓食落真係同坊間其他pizza店有唔同👍🏻Mozzarella Stick 莫扎里拉芝

🍕Meat Lovers 肉食愛好者 $108

Mozzarella Stick 莫扎里拉芝士條🧀 $78
鐘意芝士嘅我地見到menu有呢個選擇當然唔會放過啦🤣外皮入口鬆脆🤤內裡係拉絲芝士🧀芝士拉到好長都唔斷😝同男朋友鬥拉絲得長 有得食又又得玩😍隔枱個小朋友見到我地玩得咁開心😆即刻叫媽媽order個芝士條同我地一齊玩🤣

Garlic Naan 大蒜烤餅🧄 $28
烤餅同pizza一樣咁鬆軟🤔上面加左大蒜🧄令佢更香蒜味濃郁😋 可惜我哋太飽啦🤣 如果唔係嗌埋個芝士菠菜咖喱蘸黎食🍛口感一定更豐富!

Tiramisu 提拉米蘇 $48
Tiramisu控嘅我好鐘意佢加左份量啱啱好嘅冧酒係個餅底到🥰入口軟滑仲可以享受酒香🥂同時又唔會太苦😋哩個價錢食到有水準嘅Tiramisu真係CP值好高👍🏻

Cinnamon Apple Earl Grey
玉桂蘋果伯爵茶(少甜) $52
平時玉桂蘋果多數都係食物🍎例如:蘋果批、蘋果蓉蛋糕&蘋果果撻等等🤔但係飲品都有玉桂蘋果真係第一次見🤣好奇寶寶雷達偵測到新事物📡當然要試下啦!玉桂同蘋果不嬲都咁夾🤝🏻飲落去味道同口感嘅衝擊好特別!我覺得真係好似"飲"緊個蘋果批落肚咁🤣

KCC原來係個臥虎藏龍之地🤤有間咁出色嘅pizza🍕之後同同事如果過黎KCC做野都可以再encore!

2022-07-08 68 瀏覽
之前食過牛頭角分店,但係冇食到pizza,今次經過 葵涌店,朋友介紹一定要試下佢嗰個大pizza ,所以就買咗個二人餐返屋企食二人餐$238有一個pizza,一個意粉加兩罐嘢飲, 分量都算正常店舖喺玻璃橋下面位置上都算易搵到pizza嘅選擇都算幾多,我就揀咗印度香料烤雞, 意粉揀咗松露卡邦尼pizza即叫即整,坐等嘅時候。睇到佢裏面整緊感覺都幾自癒返到屋企大約30分鐘pizza同意粉都仲係熱嘅pizza尺寸比想像中大, 配料都幾多,上面嘅芝士 香濃,雞肉重香料味, 配料仲有好多洋蔥青椒紅椒 批底帶有少少煙韌卡邦尼意粉睇落好似好細兜,但係叉開勁多,最尾竟然係食唔曬,多菇、夠汁、香濃, 下次應該都會再食多次呢個整體味道份量價錢都不錯下次經過再買

店舖喺玻璃橋下面位置上都算易搵到

pizza即叫即整,坐等嘅時候。睇到佢裏面整緊感覺都幾自癒

返到屋企大約30分鐘pizza同意粉都仲係熱嘅

批底帶有少少煙韌

整體味道份量價錢都不錯下次經過再買

2022-07-05
  • 松露卡邦尼意粉
2022-07-07 1199 瀏覽
My mother likes pizza. But as it is not advisable to dine out with her during Covid, I bought her take away pizzas of Little Mario's Pizzeria this afternoon. It is located at Ground Floor of 活@KCC opposite Kwai Hing MTR Station. I used to dine with her at this pizzeria and we had very good dining experience.We are particularly happy with its pizzas. Pasta, appetizers, naan, curry, salads, tiramisu and drinks are also of good standard.Today I bought two 9 inches pizzas and chicken wings.The pi

The pizzas were freshly baked upon order. They smelled so good that I was keen to eat them as soon as possible. They were still hot and fresh when I shared them with my mother at home. They were yummy and authentic.

Magic mushrooms pizza was light and a healthy choice for vegetarians. There were four types of mushrooms, mozzarella and herbs. These simple and quality ingredients blended well to satisfy your taste buds and appetite.

For meat lovers, T-Rex pizza was recommended. The pizza was topped with pepperoni, ham, Indian masala chicken, Italian sausage, parma ham and mozzarella. It was rich in flavour and tasty.

Chicken wings with arroy arroy sauce were yummy and a must try.

As noted from the menu, there are various value for money lunch sets, all day sets and mini combo sets for your choice.

The restaurant is cosy. Staff are friendly and efficient. It is an ideal place to take a break and enjoy a meal.
  • chicken wings
  • pizzas
2022-07-04 69 瀏覽
餐廳附近係寫字樓,dinner係收工時間,所以人流不算多。裝修有種chill chill地嘅感覺,如果撞岩3-7pm黎happy hour的話嘢飲仲有buy 1 get 1 free。👍🏻👍🏻我哋試咗個Parma Ham Pizza, 中size。餅底係薄嗰款,幾香口。Parma Ham幾咸香,但如果多啲就仲好😂,因為好鐘意火箭菜嘅關係,所以都幾滿意。蘑菇闊條意粉,份量唔算大,意粉沾上醬汁好creamy,初初以為陣酸味係怪味,但原來係蘑菇嘅味道,我自己幾鐘意,推介。👍🏻👍🏻炸薯條配松露醬,薯條即炸新鮮熱辣,好正。😍😍松露醬唔係一般撩出嚟俾你點嗰隻,好似溝咗其他醬(我估係沙律醬?😂😂),總之好好味好夾,好快就食晒,必叫!嘢飲我地叫左杯玉桂蘋果伯爵茶,玉桂味好香,略嫌甜咗少少,不過夏天飲幾解渴。

2022-07-02 67 瀏覽
平日放工,6點幾到,唔洗等位。一入門口比紅磚牆裝修吸引,幾有特色。餐牌有多款頭盤、前菜、主食、甜品,不過較少肉類選擇。我地今次外賣叫左1個中size pizza,1個意粉同1份甜品。Pizza有大細之分,亦可按自己喜好另加配料素食者可以加錢轉純素芝士大Pizza仲可以轉麩質餅底🍕松露卡邦尼Pizza煙肉係整條上,雞蛋係直接打落pizza到雖然唔係堂食,但都熱lala 餅底好脆口但好似食唔到松露味...🍝松露卡邦尼意粉有半粒蕃茄點綴🍅松露醬濃意粉偏林身份量多,幾大碗,幾飽肚甜品方面,叫左Tiramisu🍰食落比較似朱古力蛋糕其他小食都幾吸引,有機會再黎食先松露卡邦尼Pizza松露卡邦尼意粉Tiramisu
平日放工,6點幾到,唔洗等位。

一入門口比紅磚牆裝修吸引,幾有特色。

餐牌有多款頭盤、前菜、主食、甜品,不過較少肉類選擇。

Pizza有大細之分,亦可按自己喜好另加配料
素食者可以加錢轉純素芝士

大Pizza仲可以轉麩質餅底

🍕松露卡邦尼Pizza
煙肉係整條上,雞蛋係直接打落pizza到
雖然唔係堂食,但都熱lala 餅底好脆口

但好似食唔到松露味...

🍝松露卡邦尼意粉
有半粒蕃茄點綴🍅
松露醬濃

意粉偏林身
份量多,幾大碗,幾飽肚

甜品方面,叫左Tiramisu🍰
食落比較似朱古力蛋糕

其他小食都幾吸引,有機會再黎食先

松露卡邦尼Pizza

松露卡邦尼意粉

Tiramisu

2022-07-01 64 瀏覽
呢日去了葵興探朋友,順道在附近睇吓有咩外賣可以買上去佢屋企食。朋友推薦下去了這間西餐買外賣,質素都不錯。.🍝Truffle Carbonara Spaghetti $118賣相不錯,意粉有口感,好香黑松露味同忌廉味 ,每條意粉都沾上忌廉汁,一啲都唔膩 ,配上洋葱,菇,煙肉,更加滋味。.🥗Chicken Caesar Salad $ 98沙律菜好新鮮又好fresh又爽脆,麵包細粒嘅好脆,雞肉又唔鞋口,一絲一絲又唔會膩。.🧀8 Mozzarella Sticks paprika mayo $78一客有8條,即叫即炸架! 外皮炸到酥脆得很, 整條金黃色,咬開滿滿芝士,而且芝士味濃,再配合埋千島醬,值得一試。

🥗Chicken Caesar Salad $ 98

2022-06-29 70 瀏覽
喺附近返工,lunch間唔中同同事都會食下呢間pizza,今日夜左放工,就試下買呢間外賣返屋企食啦。平時lunch都係食14寸大pizza, 今次2個人食,就叫左個9寸pizza,味道揀左T-rex食肉獸($128)。9寸pizza估唔到都有咁多parma ham喺面,好驚喜!Pizza外賣都keep到堂食既水準,唔會太乾,亦都唔會淋曬,非常好。出左parma ham,仲有辣肉腸,雞肉,火腿,真係啖啖肉。另外仲叫左個意粉,緊係揀最鍾意既卡邦尼意粉,呢到仲係松露卡邦尼意粉($118)。一路返屋企都聞到陣松露味,真係香死隔離d人,特別放工肚住餓嗰d😂😂😂打開見到,嘩,松露非常足料,成碗意粉都係,怪唔知得咁鬼香👍👍意粉都好正,返到屋企都冇乾爭爭。仲有個小食,脆炸辣雞柳8件($68)。雞柳大大件,配啤酒一流🤤🤤,個芝士醬好香好好味。真係一餐豐富既晚餐,聽日繼續減肥😎😎

真係一餐豐富既晚餐,聽日繼續減肥😎😎
2022-06-29
2022-06-25 121 瀏覽
平時食pizza都係食連鎖餐廳多間唔中你都會想幫襯下啲有特色嘅店舖今次就叫咗位於KCC Little Mario外賣因為咁啱返屋企同屋企人食飯所以就叫咗個家庭套餐 $458家庭套餐包括兩款14吋pizza 一個小食 一個頭盤 同埋四杯飲品Pizza分別叫咗兩個唔同口味第一個係夏威夷 第二個係食肉獸啖啖肉嘅感覺好正不過Pizza嘅味道比較重口味 所以都要配返杯可樂飲就perfect至於兩個Pizza之中我比較愛夏威夷因為我係鍾意Pizza有菠蘿嘅朋友另外小食叫咗雞翼總共有八隻雞翼唔會好乾拎到返屋企都仲係濕潤 唔錯再加埋叫咗呢個辣肉醬意粉食咗咁多肉有啲蔬菜係個意粉度都唔錯呢個家庭套餐四個人食啱啱好價錢亦都唔貴外賣返屋企都係一個好選擇
平時食pizza都係食連鎖餐廳多

呢個家庭套餐四個人食啱啱好
價錢亦都唔貴
外賣返屋企都係一個好選擇
2022-06-23 73 瀏覽
葵興有間薄餅店成日經過看到,價錢不貴就買外賣,整體幾高質而且味道都幾特別印度香料烤雞大薄餅$168,用咗印度香料整好惹味又特別,辣度都以薄餅嚟講幾辣原來用了墨西哥辣椒,雞肉不少又有燈籠椒,岩我口味,這裡的薄餅仲有2個尺寸岩我下次2人再嚟買自家醬汁雞翼$68仲有8隻以這價錢以為細雞翼但原來都幾大隻,微辣雞肉幾滑,推介抵食大蒜烤餅,蒜好多又軟熟的烤餅底不錯Tiramisu不太甜,特濃咖啡幾香,芝士味都幾濃,加少少朱古力醬又大份有驚喜叫了之後見到即整加分,拿出來勁香,包得不錯,個待應都幾nice

大蒜烤餅,蒜好多又軟熟的烤餅底不錯

2022-06-23 76 瀏覽
今日回到公司做嘢,同事講有間薄餅店不錯就決定今天食,都幾近公司,在葵興地鐵站對面都幾易找到,我哋叫了一個大薄餅再加意粉和一個印度小食,大約20分鐘就可以取走都幾快。意大利辣肉腸大尺寸14吋$168,都幾大個而且一開是薄身薄餅好香口又脆,勁多芝士再配不少辣肉腸,薄餅邊脆之餘有咬口不錯高質。朋友喜歡吃意粉就選了蘑菇闊條意粉$98,份量都好多,上面勁多蘑菇,奶油味重又不會太多醬。最後見到傳統印度食物就叫了個牛油烤餅,牛油味都有而且個烤餅幾軟熟感覺有點似麵包都幾特別,比較少吃到。以這價錢食到足料美食的確不錯。

2022-06-23 62 瀏覽
咁樣既Pizza都照出比人食喺個爐攞個Pizza出嚟嗰個人有問題切Pizza嗰個人有問題放Pizza入個盒嗰個人有問題自己都唔食啦 仲要賣比人食其實無心做不如唔好做啦
咁樣既Pizza都照出比人食

Cheese Trio
2022-06-22
外賣送餐
2022-06-22 60 瀏覽
係葵興住左咁耐,食過好多次呢間,見呢排熱熱地唔想煮飯,今晚又有屋企人上黎所以就叫左外賣pizza 😋-叫左個夏威夷薄餅,佢裡面好足料又多芝士喎!好吸引😋有火腿、菠蘿,鋪滿番茄醬汁食好滋味,芝士仲有拉絲感,我鐘意食呢種薄餅底好好食😋一個14”份量既pizza 夠兩三個人食👍🏼-另外仲叫左肉醬意粉🍝好juicy 啖啖肉醬,份量亦都剛剛好呀😋意大利粉既硬度都適中!-另外叫左份自家製雞翼,甜甜地得黎帶青檸檬既酸酸,食落好開胃呀!

2022-06-22
15 分鐘 (堂食)
2022-06-22 32 瀏覽
約左去朋友到食野,上op搵下附近有咩食,見到呢間之前都係馬灣食過既西餐😋叫返個外賣pizza 上朋友度食,餐廳位置好方便就係地鐵站附近,而且好多薄餅款式選擇又有套餐簡喎!簡左個松露卡邦尼薄餅,都係第一次食呢種口味🤤夠多料煙肉又煎香過,配埋洋蔥食好正!仲要滿滿的芝士口感,仲有兩隻雞蛋😋又香濃的松露味😊另外仲簡左個意粉都係黑松露卡邦尼意粉,多汁得黎又係香香的黑松露口感 ,我同朋友都係黑松露迷🫢裡面仲要好多煙肉呀!另外仲加左個自家製醬汁雞翼,味道唔錯仲要酸酸甜甜!好食👍🏼

另外仲加左個自家製醬汁雞翼,味道唔錯仲要酸酸甜甜!好食👍🏼
2022-06-21 23 瀏覽
一直想試呢間pizza店,係番工附近,今日去買外賣番屋企食😋😋當然唔可以唔試下pizza😝叫左9‘parma ham pizza叫9’兩個人每人兩塊岩岩好!個批底好鬆軟,另外火箭菜好新鮮,提升左perma ham既肉香之餘,又減輕到parma ham既油膩meat lasagna 勁多芝士🤤芝士控必點,牛肉好香濃,個麵條入晒蕃茄、芝士同牛肉香,食落好惹味Mozzarella sticks炸得夠晒香脆,入面又係滿滿既芝士🤪

當然唔可以唔試下pizza😝

叫左9‘parma ham pizza

meat lasagna

Mozzarella sticks

炸得夠晒香脆,入面又係滿滿既芝士🤪