2022-01-29 510 瀏覽
放農曆新年假期前的週末的午餐,点了牛扒,意外地好吃!!朋友點了松露意大利飯,份量比想像中多,因為好吃,所以整碟吃清!很難得!而且人不多,很值得支持!!有誠意的烹調!
  • 烤安格斯肉眼扒配烤薯仔及田園沙律
2021-12-18 450 瀏覽
叫左鵝肝,一舊,$168,普通到不得了個海膽意大利飯,$268,好難食!黑毛豬,$268,正常pizza,$98正常坐位舒適,上菜快張相見到我食曬架,係好,因為太貴,唔食曬對唔住自己諗住唔寫,但都係要警惕下世人搞唔掂諗住食餐好,點知中曬伏,痴線架,唔怪得今晚星期六7:30得我地一台!多謝曬!我要寫夠200字先可俾星呀今晚2個人都食左$800架,我唔算西客啦,只係唔好彩但我想提下大家唔好黎,唔好好似我隔離個個咁見到笑笑多,得2個喊喊就黎,想死
叫左鵝肝,一舊,$168,普通到不得了
個海膽意大利飯,$268,好難食!
黑毛豬,$268,正常
pizza,$98正常
坐位舒適,上菜快

張相見到我食曬架,係好,因為太貴,唔食曬對唔住自己
諗住唔寫,但都係要警惕下世人
搞唔掂
多謝曬!
我要寫夠200字先可俾星呀
海膽意大利飯
完全冇人
  • 沒有
2021-10-08 1001 瀏覽
牛扒好薄,叫七成,因為太薄變咗全熟牛扒好多脂肪,實質上得一半肉食正常一個女仔都唔飽薯條仲經典!m記薯條🍟 甘,唔熟又硬連配菜沙律菜都林晒濕晒 服務又差,西口西面,貼錢買難受真係沒樣掂埋單每人$170幾,都食唔飽呢間野水準差咗好多真係冇下次!
牛扒好薄,叫七成,因為太薄變咗全熟
牛扒好多脂肪,實質上得一半肉食
正常一個女仔都唔飽

薯條仲經典!m記薯條🍟 甘,唔熟又硬
連配菜沙律菜都林晒濕晒
服務又差,西口西面,貼錢買難受
真係沒樣掂

埋單每人$170幾,都食唔飽
呢間野水準差咗好多
真係冇下次!
2021-09-16 931 瀏覽
個晚4個女仔一齊黎食dinner,book左圓枱梳化位,好好坐,有privacy, 燈光暗暗地幾有feel,環境配色都好靚。但係食物味道一般。海膽飯SaladRibs
但係食物味道一般。

海膽飯

Salad

Ribs
2021-09-05 927 瀏覽
𝑳𝒊𝒕𝒕𝒍𝒆 𝑻𝒊𝒑𝒔𝒚 𝑹𝒆𝒔𝒕𝒂𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕 & 𝑩𝒂𝒓-🍽 Sea Urchin Risotto w/ Parmarsen & Zucchini 🍽 Grilled Lamp Chop w/ Ratatouille & Potato Gratin🍽 Buffalo Chicken Wings觀塘工廈高質Resto ▽・x・▽ 環境舒服,座位鬆動,傾計一流!但價錢平貴因人而異喔( ͡° ͜ʖ ͡°)Risotto軟硬度適中,醬汁比較多,而且海膽份量都較多,能夠每啖都食到海膽嘅鮮味。味道香濃,加上翠玉瓜點綴,都唔錯幾清新!Risotto Portion較大,建議share~ 至於Grilled Lamp,火喉控制得岩岩好!嫩滑多汁!Buffalo Wings以為會好濃味,但酸酸甜甜,食落仲幾開胃!總括環境幾chill, 味道好,份量多!無論拍拖或者同朋友gathering都好適合(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)📍 9A, Wong Tza Building, 71 Hoi Yuen Rd, Kwun Tong#jcfoodgasm
𝑳𝒊𝒕𝒕𝒍𝒆 𝑻𝒊𝒑𝒔𝒚 𝑹𝒆𝒔𝒕𝒂𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕 & 𝑩𝒂𝒓
🍽 Buffalo Chicken Wings

至於Grilled Lamp,火喉控制得岩岩好!嫩滑多汁!
Buffalo Chicken Wings

#jcfoodgasm
2021-09-03 606 瀏覽
同朋友gathering觀塘工廈區嘅Cafe有好多選擇不過呢間睇落環境舒服就揀咗佢特別推介坐圓枱同其他座位隔開少少比較啱傾偈(不過餐廳播嘅音樂比較嘈吵 個人建議播啲用和啲會更加配合餐廳嘅氣氛🤪)紅菜頭沙律有啲果仁口感唔錯不過沙律菜第一款如果有唔同款會更好水牛城雞翼 味道偏重同惹味烤雞 雞肉有少少乾身海膽rissoto海膽味好香濃質地好creamy而且海膽份量都好多推介⭐️整體來講食物水平不過不失價錢偏貴但環境佈置好舒服
同朋友gathering

推介⭐️

整體來講食物水平不過不失
價錢偏貴但環境佈置好舒服

2021-08-27 1531 瀏覽
今晚朋友聚會,佢哋揀選左依間西餐廳。地點喺王子大廈樓上,確實係一間幽靜嘅西餐廳。晚市餐牌,食物選擇一般,不過價錢偏貴。芝士煙肉墨西哥薄餅 $98: 薄餅好細塊,應該只係餐前小食。北海道帶子墨汁意大利飯 $208: 意大利飯都叫OK,但係$200得三粒帶子。香橙蜂蜜烤雞 $218: 雞肉味都OK,不過份量細啲。燒豬肋骨拌薯仔沙律 $248: 豬仔骨味道都OK,烤得幾好。蜆肉意粉 $148: 呢個意粉都好OK,口感正宗。炸蕃薯條拌酸忌廉 $48: 全晚最鍾意係依個炸番薯薯條,味道好特別,好香口,食咗一條就停唔到口。朱古力心太軟拌雪糕 $68: 心太軟配上雲呢拿雪糕簡直係一絕,呢個甜品好味。意大利芝士蛋糕 $48: 呢個tiramisu就普通咗啲,咖啡味唔太出。埋單每人$208,因為主菜份量少,其實我當晚食得唔多野,不過同朋友相聚,可以傾偈傾成晚又OK嘅。

晚市餐牌,食物選擇一般,不過價錢偏貴。

芝士煙肉墨西哥薄餅

北海道帶子墨汁意大利飯

香橙蜂蜜烤雞 $218: 雞肉味都OK,不過份量細啲。

香橙蜂蜜烤雞

燒豬肋骨拌薯仔沙律

蜆肉意粉 $148: 呢個意粉都好OK,口感正宗。

蜆肉意粉

炸蕃薯條拌酸忌廉
朱古力心太軟拌雪糕
意大利芝士蛋糕
2021-08-17 844 瀏覽
前兩日同朋友仔觀塘覓食,見到呢間有折所以就book呢間我哋book咗七點,去到幾乎冇乜人,餐廳好幽靜,裝修都係幾靚嘅,啲凳係粉紅色,打卡位都幾多,不過稍嫌燈光有啲暗,如果光猛返少少就更好啦!食物方面,因為唔算太肚餓,我哋叫咗兩個菜。西班牙烤雞配薯仔呢個烤雞果味好重,酸酸甜甜勁開胃,而且有兩大塊雞扒,兩個人食都覺得好多,加上薯仔同沙律配菜,就已經好飽肚。烤安格斯肉眼扒配薯仔及田園沙律呢個都唔錯,豬肉好軟好淋,食落去亦都有美味嘅果酸香,又係一個好開胃嘅菜。最後我哋仲追加在一個心太軟,朱古力味幾香,留心都做得幾好,但係就覺得甜咗少少,如果可以改善返呢個問題就更好啦。
前兩日同朋友仔觀塘覓食,見到呢間有折所以就book呢間
食物方面,因為唔算太肚餓,我哋叫咗兩個菜。

西班牙烤雞配薯仔

烤安格斯肉眼扒配薯仔及田園沙律

2021-08-16 443 瀏覽
同區來說價錢偏貴,食物質素ok不過不失,但以觀塘來說,呢個價錢會有更好的選擇酒勁細杯,呢方面需要改善,否則失去競爭力。Meun 方面如果有啲套餐或者加錢加湯或飲杯比較理想。
同區來說價錢偏貴,食物質素ok
不過不失,但以觀塘來說,呢個價錢會有更好的選擇
酒勁細杯,呢方面需要改善,否則失去競爭力。
Meun 方面如果有啲套餐或者加錢加湯或飲杯比較理想。

• 芝士煙肉墨西哥薄餅
2021-06-02 1642 瀏覽
Slow-cooked rib eye with roasted potato and garden salad ($158)Especially tender thin-cut beef, with a teriyaki sauce soaked within(yes, within) the beef. It is of a sweet tenderness unmet by the traditional steak.Lunch set, highly recommending the slow-cooked rib eye. (Even if soup a bit watery and waitress seemed in a bad mood)

2021-05-21 1420 瀏覽
餐廳座位舒服,燈光柔和,環境令人感到舒暢😍😍 是個傾計的好地方。食物方面:上菜快,味道唔錯服務員親切有禮,座位寬闊,桌與桌之間相距較寬,4人桌坐2人,不會有外人搭枱,傾計方便,氣氛好好。藉得推薦

食物方面:上菜快,味道唔錯

藉得推薦

波菜、紅菜頭沙律
大蝦偏意粉
鱸魚
波菜、紅菜頭沙律
鱸魚
2021-05-11 1214 瀏覽
呢間西餐廳一入到去就覺得好適合三五知己一齊相聚,座位同座位之間有足夠嘅空間,令人坐得非常舒服而食物黎講,我同朋友分別叫咗一人一個主菜,味道都相當普通,但係價錢都要$200一個主菜,份量亦都偏小。唯一可取嘅係佢嘅飲品,我地叫左一杯cocktail,味道好易入口,好啱女士飲香煎法國鱸魚呢個主菜嘅醬汁酸酸地有啲奇怪,底下配咗薯仔同酸菜,同條魚唔算太夾燒春雞以燒春雞來講佢嘅份量偏小,肉質亦都幾乾身,味道偏鹹Little tipsy呢杯cocktail好清新

香煎法國鱸魚

燒春雞

以燒春雞來講佢嘅份量偏小,肉質亦都幾乾身,味道偏鹹

Little tipsy

呢杯cocktail好清新

2021-05-08 967 瀏覽
之前食過夜晚都唔錯,今次試下食lunch。叫左個慢煮肉眼扒配蕃薯條及田園沙律 ($158),套餐有跟餐湯同飲品,個湯好濃郁番茄🍅味,好飲!而肉眼扒絕對唔細塊,叫左medium,唔會overcooked,啱啱好。用慢煮方式令到鎖住肉汁,好有牛味之餘唔會韌。番薯條好脆雖然沙律🥗無汁,不過都唔係重點🤣如果以女仔黎講食呢個lunch set係會覺得好飽既😂雖然價錢黎講唔算平,但份量真係多既,而且好食,所以lunch time久唔久食好啲都ok😎

之前食過夜晚都唔錯,今次試下食lunch。叫左個

慢煮肉眼扒配蕃薯條及田遠沙律

用慢煮方式令到鎖住肉汁,好有牛味之餘唔會韌。番薯條好脆
雖然沙律🥗無汁,不過都唔係重點🤣
2021-05-03
慢煮肉眼扒配蕃薯條及田遠沙律
2021-05-02 1073 瀏覽
首先地理位置真係比較難搵,要由王子大廈個停車場入去搭lift上去。間舖入面環境幾舒服,闊落明亮,氣氛輕鬆。 今次同朋友試左lunch menu入面幾款野食: 黑松露意大利飯、漢堡包配薯波、羊架、鴨胸配薯蓉等等,全部都好有水準,好食到清乾淨左隻碟XD 飲品有叫凍啡凍檸茶,仲有杯蘋果梅酒(杯緣有肉桂粉) 都好飲。 另外想講佢餐前ge麵包同紅湯真係好正 ( ̄﹁ ̄)總結: 湯好飲 飯好食 侍應好靚女

總結: 湯好飲 飯好食 侍應好靚女
2021-03-18 1474 瀏覽
午市套餐牛肉漢堡配松露蛋黃醬,加薯寶及田園沙律 $118lunch set 比起單叫抵食好多💓南瓜湯香滑 仲有法包 炸薯寶炸得好香脆可口 忍唔住一舊接一舊食 漢堡包好大份 有芝士又有洋蔥生菜 牛肉多汁可口 麵包有烘熱過 好鬆軟😘 漢堡包大到要切開分開食先食得到🤣配埋隔離嘅田園沙律好解膩💓整體來講餐廳唔單止坐得舒服而且性價比高☺️服務員態度都好好💓💓 🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅Little Tipsy Restaurant & Bar (觀塘)觀塘開源道71號王子大廈9樓A舖#hkfood #hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodies #foodblogger #hkfoodblogger
午市套餐
牛肉漢堡配松露蛋黃醬,加薯寶及田園沙律 $118