2024-07-12 292 瀏覽
喺等緊整回鄉證嘅期間發現呢間Cafe等緊嘅期間就決定去呢間Cafe度坐下同食吓嘢依家Cafe係收PayMe八達通仲有現金 同埋如果你有寵物嘅話可以帶埋入去一齊食嘢我哋叫咗個11號餐同埋13號餐呢個係辣雞漢堡 入邊有泡菜生菜 中規中矩呢個係龍蝦汁大蝦意大利飯 建議落埋黑椒去食,因為會比較香口一啲我諗叫意粉應該會惹味啲 普普通通呢個係明太子扭扭薯條都幾脆幾香仲熱辣辣呢個係熱嘅抹茶牛奶唔知點解覺得有啲甜呢個係凍嘅伯爵茶Tiramisu係自家製嘅都唔錯,不過份量有啲少
喺等緊整回鄉證嘅期間發現呢間Cafe
等緊嘅期間就決定去呢間Cafe度坐下同食吓嘢
我哋叫咗個11號餐同埋13號餐
呢個係辣雞漢堡 入邊有泡菜生菜 中規中矩

我諗叫意粉應該會惹味啲 普普通通

呢個係明太子扭扭薯條都幾脆幾香仲熱辣辣

呢個係熱嘅抹茶牛奶唔知點解覺得有啲甜

呢個係凍嘅伯爵茶

Tiramisu係自家製嘅都唔錯,不過份量有啲少

2024-07-12
$159.5 (下午茶)
2024-05-07 518 瀏覽
这间Café位于屯門中央廣場地鋪即使地点比较隐蔽,但因为餐点性價比多,更设有落地大玻璃的座位,仍吸引很多人光顾,平日的中午亦总是爆满,是附近打工仔和學校老師的饭堂之一。餐厅整体的食物水准颇高,尤其是意粉,非常大份足料。澳洲和牛漢堡$92牛肉味道濃烈,配上芝士,煙肉和蜜糖芥末籽醬,層次豐富,加上牛油麵包,可配搭薯條或沙律。冰榛子鮮奶咖啡$48在這個炎炎夏日,絕對是必選, 微甜的榛子味, 咖啡味濃。咸蛋黃卡邦尼意粉$80咸蛋黃好好吃喔, 有一種沙沙和漿口的口感,意粉非常有劲道弹牙,咸蛋黃橙红诱人。蛋味浓郁,稠度高于一般鸡蛋和意粉融合在一起,太好吃了。

澳洲和牛漢堡$92

冰榛子鮮奶咖啡$48
在這個炎炎夏日,絕對是必選, 微甜的榛子味, 咖啡味濃。

咸蛋黃卡邦尼意粉$80

🥯Lorway Coffee & Bakery🥯因為同整回鄉證同一幢building先去試下😗平日三點幾去都有多位入面裝修好舒服,有棵樹係中間好chill 🌳女店員好靚😆😆🩶意大利巴馬火腿炒蛋酸包配沙律 $68嚟到賣相一般,食落去味道不過不失個人認為炒蛋有D似家庭式,Cafe嚟講唔夠特別🧐酸種包係有烘過,可能比較薄身,就係脆脆地而唔係煙韌😦沙律嘅話就一般般,可以花多少少心思🩶香檸蜜糖雞翼(3隻) +$25好香脆之餘,每隻size都好大隻😋個醬都好岩點雞翼,香香地又甜甜地咁👍🏽不過唯一既敗處就係個容器🥣d汁係哂個底到但雞翼好大隻點唔到落去🩶Espresso Tonic $50正正常常,係會回頭既咖啡 👍🏽一個人食試唔到佢個期間限定既waffles,有機會再嚟試!👌🏽
🥯Lorway Coffee & Bakery🥯

因為同整回鄉證同一幢building先去試下😗
平日三點幾去都有多位
入面裝修好舒服,有棵樹係中間好chill 🌳
女店員好靚😆😆

🩶意大利巴馬火腿炒蛋酸包配沙律 $68
嚟到賣相一般,食落去味道不過不失
個人認為炒蛋有D似家庭式,Cafe嚟講唔夠特別🧐
酸種包係有烘過,可能比較薄身,就係脆脆地而唔係煙韌😦
沙律嘅話就一般般,可以花多少少心思

🩶香檸蜜糖雞翼(3隻) +$25
好香脆之餘,每隻size都好大隻😋
個醬都好岩點雞翼,香香地又甜甜地咁👍🏽
不過唯一既敗處就係個容器🥣
d汁係哂個底到但雞翼好大隻點唔到落去

🩶Espresso Tonic $50
正正常常,係會回頭既咖啡 👍🏽

牛油果酸種麵包 身為牛油果愛好者緊係要試下 滿滿既牛油果 每一啖麵包都會配住牛油果食 感覺好幸福小食拼盤 酥皮盒子入面係蛋沙律 個人比較鍾意食蛋沙律 所以都覺得呢個好好味 薯條炸得岩岩好 外脆內軟 而水牛城雞翼酸味較重 但因為唔鍾意食酸 所以刮走晒啲醬先食雞翼 德國腸係黑椒雞肉味 不過不失巴馬臣芝士牛肉醬意粉 肉醬意粉好濃味 意粉吸哂醬汁 所以偏酸 但味道都係唔錯的朱古力 上面有啲棉花糖同忌廉 朱古力味係我鍾意既味道 但比較細杯 性價比唔高

2023-12-05 283 瀏覽
Cozy coffee gem in Tuen Mun Central Square. Chill environment with a good amount of food options. Staff are friendly and helpful in general. Had an iced coffee and all-day breakfast in a very reasonable price. Coffee was well-balanced with rich nutty flavours. Pour-over coffee is also available with different varieties of beans. Would definitely pay for another visit.
住喺屯門好耐🌸聽講呢間Cafe好靚🧑🏿‍🦲🩷一直都未嚟試過 今日終於都過嚟試 一入嚟就見到好多聖誕裝飾🎄🎄超有節日氣氛🥹今次試咗卡邦尼意粉同埋焙茶鮮奶😝食到嘅係冇忌廉嘅傳統卡邦尼🥸好感動🥰🥰焙茶鮮奶個拉花好靚 同埋好好飲 好rich下次會再過嚟試其他嘢食 見到隔籬枱個burger好吸引🤩下次一定要再嚟試!!(btw沖咖啡個姐姐超好人😵‍💫👍🏿
焙茶鮮奶個拉花好靚 同埋好好飲 好rich
(btw沖咖啡個姐姐超好人😵‍💫👍🏿
2023-11-08 253 瀏覽
今次經過見到有間cafe望入去個裝修係小清新嘅感覺見到有唔少人帶埋狗狗係入面歎咖啡就知佢係pet-friendly 一於入去試一試嗌咗杯latte拉花感覺不錯 不過飲落口咖啡略嫌唔夠香濃另外仲嗌咗個chocolate muffin焗番熱都係唔太熱朱古力味唔太夠呀
今次經過見到有間cafe

另外仲嗌咗個chocolate muffin
焗番熱都係唔太熱
朱古力味唔太夠呀

2023-08-28 378 瀏覽
已經黎過呢間cafe好多次, 一開始開既時候, 記得好似得幾款野食, 現在食物和飲品款式亦增加了很多 。今次黎到點了佢地既期間限定,明太子蟹肉蕃茄意粉,上面有好大舊明太子, 蕃茄味道酸酸甜甜, 中和了明太子嘅鹹味, 仲有好多蟹肉,食到有少少辣味,食落好開胃。😍比起平時cafe食既忌廉明太子意粉, 呢個好食太多了。仲叫左份肉醬芝士薯條, 肉醬同薯條好夾, 中面仲有一層sour cream ,層次豐富👍🏻呢個食左先記得未影相😭😭

呢個食左先記得未影相😭😭
2023-05-15 828 瀏覽
過去中央廣場做回鄉證, 剛好旁邊有間Cafe,,就坐低食少少野, 呢邊環境清靜啲, 仲見到其他枱帶埋貓貓黎食野,都幾pet friendly.下次可以帶埋狗狗黎。試左佢既龍蝦汁大蝦意大利飯, 賣相好吸引,而且份量好多, 龍蝦汁味道很突出,入面有細細粒龍蝦肉同洋蔥粒。仲額外加配小食, 雞翼三隻, 雞翼很出色, 外脆內有肉汁流出,非常野味。已經到下午唔想飲咖啡,所以試咗佢既荔枝蝶豆花檸檬梳打。分層做得幾靚,味道很好不過位置有點遠, 下次可以揸車過嚟
過去中央廣場做回鄉證,

不過位置有點遠, 下次可以揸車過嚟
呢間喺寵物主人必搵嘅 寵物好去處/寵物餐廳間都出咗名 一上網搜尋必會彈出嚟今次嚟睇下佢餐廳嘅環境同試下佢啲食物飲品雖然見到有人評論話唔好有期望但我覺得 唔係想像中差 雖然食物款式唔算多但佢嘅食物中準都唔錯 不過不失最好係我欣賞佢以傳統cafe嘅經營模式先喺櫃枱下單付款 食完直接走得餐具同水 以自助形容自己招呼自己不過送餐都係由侍應送出嚟 唔洗自己攞嘅☺️如果唔係就會似good court🤣我試左佢軟殼蟹意粉 都ok嘅醬汁好味 加左大量蟹子舖喺意粉上面 好睇又好味牛角包🥐就應該正常 一般牛角包味男友無特別彈 應該都係接受到嘅😂叫左兩杯latte 一人一杯我飲caramel latte 男友飲Caramel coffee太肚餓 開動咗唔記得影飲品相😄下次再up相有寵物嘅朋友仔都可以嚟chill’ 下 我覺得ok嘅🥰

今次嚟睇下佢餐廳嘅環境同試下佢啲食物飲品

太肚餓 開動咗唔記得影飲品相😄下次再up相
有寵物嘅朋友仔都可以嚟chill’ 下
我覺得ok嘅🥰
2023-04-02 451 瀏覽
與狗仔食早餐的好地方☺️狗仔可以坐室內的餐廳,落雨都不怕😙狗仔可以攤係sofa 位看風景,十分chill 環境乾淨,佈置清新食物質素不錯,分量足夠咖啡選擇都足夠餐具及水自助帶狗仔🐶休閒好地方
與狗仔食早餐的好地方☺️
狗仔可以坐室內的餐廳,落雨都不怕😙
狗仔可以攤係sofa 位看風景,十分chill
環境乾淨,佈置清新
食物質素不錯,分量足夠
咖啡選擇都足夠
餐具及水自助
帶狗仔🐶休閒好地方

• All  Day  Breakfast
2023-02-19 666 瀏覽
好耐冇寫食評,都要打返幾句希望店家改善首先一入到去舖頭,有2個員工,但冇打算指點你坐邊,又冇餐牌,去到cashier問,先黑住面答自己影個餐牌睇🙃 見到後面黎個3檯客都係無助地問可以坐邊.. 由善單到問攞碟仔,到出餐,個位收銀既姐姐都係一臉不滿,到底做左咩得罪佢… 咖啡普通食物都係好普通叫左個all day breakfast , 雞蛋有啲位勁咸😮‍💨只可以話個到附近有好多間cafe, 可以有更好選擇total 食左$283
好耐冇寫食評,都要打返幾句希望店家改善

見到後面黎個3檯客都係無助地問可以坐邊..

咖啡普通
食物都係好普通
只可以話個到附近有好多間cafe, 可以有更好選擇
total 食左$283
all  day  breakfast
2023-01-07 516 瀏覽
身為屯門牛 梗係要周圍搵吓打卡Cafe最近就發現咗屯門中央廣場一間靚cafe❤️炸軟殼蟹漢堡配薯格包皮係黑色好特別成個漢堡好大 份量好足而且入面嘅炸軟殼蟹都好大隻要切開一半先食到 兩個女仔share都冇問題炸軟殼蟹好香脆 咬落去好Juicy好香配薯格都好多好脆 滿足❤️ice dirty 味道偏濃 但咖啡味好香絕對會想一飲再飲😋
身為屯門牛 梗係要周圍搵吓打卡Cafe

❤️ice dirty
味道偏濃 但咖啡味好香
絕對會想一飲再飲😋
2022-12-07 437 瀏覽
🌟輕鐵屯門泳池站 4分鐘路程🌟#休閒 Cafe #慢活 Cafe呢一區近年因為新樓盤落成 熱鬧左好多 呢間cafe 就係座落隔離商廈☺️🌼蟹籽蟹肉牛油果船 $78-一個牛油果開邊 每邊牛油果都放滿左蟹籽同蟹肉-仲有伴碟沙律 同核桃 呢個配搭幾好-原味核桃中和番沙律汁ge甜🌼自家製提拉米蘇 $45-tiramisu 切開之後 見到手指俾橫切面 遠睇就好似長頸鹿紋🦒😂-cream 唔會太甜 朱古力味濃🌼巴馬臣芝士牛肉醬意粉 $68-巴馬臣芝士配牛肉醬係一個好好嘅配搭-唔會搶咗大家嘅味道🌼鹹蛋黃卡邦尼意粉 $72-加咗鹹蛋黃嘅卡邦尼意粉 多佐一陣鹹香味 令到意粉更惹味 🌼自家製蘋果夾餅配 雲呢拿雪糕$52-蘋果夾餅加咗肉桂 佢哋係一個絕配 😆-但略嫌雲呢拿雪糕可能太早上碟 好快就開始溶啦 浪費左🌼Matcha Latte $45🌼Flat White $38-飲品不過不失。
🌟輕鐵屯門泳池站 4分鐘路程

-蘋果夾餅加咗肉桂 佢哋係一個絕配 😆
-但略嫌雲呢拿雪糕可能太早上碟 好快就開始溶啦 浪費左

🌼Matcha Latte $45
🌼Flat White $38
-飲品不過不失。
2022-11-28
2022-11-30 341 瀏覽
ᐡ• ˕ •ᐡ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈初訪屯門打卡cafe某個假日造訪了位於家裡只有5分鐘左右路程的咖啡店☕️咖啡店環境採光度足夠,空間感大✨┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈小店係pet-friendly 🐶假日比較多人帶狗狗去cafe享用午餐而且也有很多附近的街坊常客~假日也是座無虛席,非常熱鬧der!幸好也能得到一個比較IG-able的位置┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜牛油果酸種麵包配沙律 $52 (1.5/5)就是酸種麵包配牛油果🥑沙律麵包走薄脆路線,跟平常吃的不一樣~不過整體味道都被黑椒和🫒油蓋過了🥲調味有點重手而且入口還會油油的┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜熱泡沫咖啡 $38 (1.5/5)如果太多牛奶味,咖啡味無掟企⋯這杯是我生病後的第一杯咖啡🤧拉花很精緻,分數是給拉花的✨┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜提拉米蘇 $45 (3/5)小店自家製的Tiramisu有驚喜🥹還特別加入了Lotus餅餅整體味道很特別🫶🏻入口比較像雪糕一樣,味道還吃到濃濃的lotus味和咖啡味,不過冧酒味就一般個人頗喜歡這口味!不錯┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Ig @cheri_foodiar
ᐡ• ˕ •ᐡ
初訪屯門打卡cafe
某個假日造訪了位於家裡只有5分鐘左右路程的
咖啡店☕️
咖啡店環境採光度足夠,空間感大✨

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
而且也有很多附近的街坊常客~
假日也是座無虛席,非常熱鬧der!
幸好也能得到一個比較IG-able的位置
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜牛油果酸種麵包配沙律 $52 (1.5/5)
就是酸種麵包配牛油果🥑沙律
麵包走薄脆路線,跟平常吃的不一樣~
不過整體味道都被黑椒和🫒油蓋過了🥲
調味有點重手而且入口還會油油的

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜熱泡沫咖啡 $38 (1.5/5)
如果太多牛奶味,咖啡味無掟企⋯
這杯是我生病後的第一杯咖啡🤧
拉花很精緻,分數是給拉花的✨

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜提拉米蘇 $45 (3/5)
小店自家製的Tiramisu有驚喜🥹
還特別加入了Lotus餅餅整體味道很特別🫶🏻