每次出嚟行街總是口痕痕要買啲飲品同小食炎炎夏日仲可以消暑降溫仲有好多唔同嘅口味選擇呢間茶飲店 選用新鮮水果茶底有唔同種類配上蔗糖更健康每杯都係即叫即沖.係同區唯一嘅健康飲品✨桃裹桃氣用新鮮蜜桃配上淡淡嘅茶底味道唔會太甜反而帶出清新嘅桃味面層加上幼滑忌廉入面仲加添寒天啵啵,增添口感✨滿杯西瓜酷熱嘅天氣飲西瓜就係最佳嘅選擇加入新鮮嘅西瓜再配上茶底嘅味道好夾總括來講,兩杯都好清新又鮮甜最適合平日少食生果嘅我小食都好吸引,下次一定要試

每次出嚟行街

用新鮮蜜桃配上淡淡嘅茶底

味道唔會太甜
反而帶出清新嘅桃味
面層加上幼滑忌廉
入面仲加添寒天啵啵,增添口感

✨滿杯西瓜
酷熱嘅天氣飲西瓜就係最佳嘅選擇
加入新鮮嘅西瓜
再配上茶底嘅味道好夾

總括來講,兩杯都好清新又鮮甜
最適合平日少食生果嘅我

小食都好吸引,下次一定要試
2023-05-25
2023-05-25 37 瀏覽
環境都真係同佢個名都幾貼切,都幾多綠色三估唔到一間手搖店整嘅冷鍋串串都幾正!爽😊唔算好辣,食到小辣嘅朋友都不妨可以一試 👍🏻之後仲試咗兩杯手調飲品,好味又健康。第一杯係手打渣女32,有火龍果同水蜜桃,味道超級清新又唔會太甜。另一杯叫大氣原諒綠38,係斑斕加香茅,味道好香好特別,一飲就愛上。飲品用新鮮水果、蔗糖製成。唔會死甜。佢哋嘅地址係油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖,好易搵。

環境都真係同佢個名都幾貼切,都幾多綠色三
估唔到一間手搖店整嘅冷鍋串串
都幾正!爽😊
唔算好辣,食到小辣嘅朋友都不妨可以一試 👍🏻

2023-05-21 30 瀏覽
近油麻地出口,✨呢間茶飲店真係好方便,最近仲推出咗新出嘅特色小食,可以得閒嚟飲杯嘢,😋坐住食下都好唔錯。老闆娘非常熱情,💖店鋪乾淨又衛生,飲品都係由新鮮嘅水果製作,所以更加健康又低脂。我試咗佢哋嘅🍉滿杯西瓜,而且再加埋布丁,🍮飲起身清熱又解渴,而且有西瓜清甜嘅口感,非常解暑?另外我仲試咗下佢哋新出嘅🔥素熱狗,即叫即炸,所以拎到手仲係熱辣辣,食落去完全唔覺得係素食嘅口感,👍好香,都幾唔錯。

我同姊妹打算去油麻地,我們行街購物之餘,她帶我來到「Lucky綠」,被它的環境及食物所吸引,打算進入去外賣飲品享受一番。店舖風格,用上新鮮水果、蔗糖製成,配搭創新,飲得健康。除咗飲品外,仲有提供多款自家製小食,美味可口。店內裝修簡約,環境雅緻,整齊優美,舒適寫意,乾淨整潔,氣氛輕鬆,充滿清新的格調。白桃雪山烏龍我叫了白桃雪山烏龍,好大杯,杯身得意可愛,茶底清香,仲有白桃香味,上層cream口感幼滑,蔗糖製成,十分健康,唔會好甜,芳香的味道仍在口中留戀,口感細膩的飲品。多肉芝芝葡萄好大杯的飲品,提子味好清新,入面多葡萄粒,酸酸地又帶些甜,陣陣葡萄味道,香氣滿溢,非常解渴。Lucky綠(油麻地)地址:油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖

白桃雪山烏龍

多肉芝芝葡萄

Lucky綠(油麻地)
地址:油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
2023-05-15
下午茶
2023-05-14 35 瀏覽
今日行街行完旺角, 準備番歸. 途中見到間第一次見嘅飲品店. 好多水果荼. 好似幾正咁. 咁就買杯試下, 天氣又熱又悶,諗住等車時可飲.  咁就貢左入去睇下。見個MENU 9成係水果飲品, 正喎我們點了“手打渣女”,佢的味道一啲都唔渣,佢係用水蜜桃加火龍果打出來,味道好fresh,亦因為佢係用新鮮水果,蔗糖製成,所以飲落去好清新之餘又唔會太甜,好好新鮮又解渴。另外叫左一杯個名都好獨特的飲品(大氣原諒綠)  係用班蘭葉加香茅嘅茶。係用香茅同班籣新鮮打出來調配出黎, 唔係用粉溝,真係真材實料呀。內裡仲有青檸, 我本身勁鍾意草青味. 飲落勁FRESH 好解渴,清甜.  佢地仲有D 小吃. 冷鍋串串, 年糕, 今日唔肚餓就無試, 下次ENCORE 呢杯野時再試小食.
見個MENU 9成係水果飲品, 正喎

2023-04-17
外賣自取
鴨屎香手打茶$32脆皮年糕$21好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:跟朋友去果欄逛逛買生果🍎,買完覺得有點口渴。經過彌敦道這間茶飲店,被招牌的可愛小狗🐶吸引到了。踏進店,發現有些看似好解渴的手打茶香水檸檬🍋。經店員推介,買了一杯新產品鴨屎香手打茶。鴨屎香是廣州潮汕地區出產的茶葉,以鴨屎為肥料或採用一些環保♻️方式種植。茶底甘淳又清香。加了檸檬🍋和冰,有清新香氣,口感冰涼又清爽,非常解渴,可說是炎炎夏日必選的飲品。除了飲品,有點餓,又被牆上的海報引誘到我買一串脆皮年糕。年糕即叫即造,上手時熱熱的,外脆內軟糯,口感一流。加了茄汁🥫沙律醬,好醒胃。再加點紫菜芝麻,有點似日式小食😋。年糕除了這個配搭,另有數個配搭,下次經過要再試其他味,還要試試他們以新鮮水果和蔗糖製成的水果茶。
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境衛生:🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

脆皮年糕
呢幾日天氣熱咗唔少,行咗半日口淡淡想買杯野飲,經過彌敦道見到有間茶飲店「Lucky綠」,主打健康清新茶飲,標榜用上新鮮水果、蔗糖製成,一於同個FRIEND一人一杯試吓先!手打渣男見到呢杯飲品名好搞笑,原來係用上手打檸檬製成,飲落酸甜適中、冰凍清新,檸檬更有助美白、排毒、解油膩,岩哂而家天氣飲,舒爽陣陣,透入心脾~多肉芝芝葡萄芝士奶蓋鹹香十足好CREAMY,大大杯新鮮葡萄即榨即製,啖啖葡萄肉,味道酸酸甜甜好清新開胃,飲落濃郁香醇且層次分明~

手打渣男

多肉芝芝葡萄

2023-05-09
2023-05-08 31 瀏覽
👉🏻鴨屎香手打茶 $32味道非常獨特。它是以綠茶為基底,而其特殊的名稱來自於茶葉的形狀和顏色,看起來像是小鴨屎一樣。這種茶飲以其獨特的茶香和滑順的口感聞名,是許多人喜愛的茶類之一。店家使用的茶葉新鮮,比例均勻。加上店家用手打的方式製作,讓茶湯更加濃郁香甜。鴨屎香手打茶的製作過程需要非常謹慎,店家需要將茶葉進行揉捻和發酵等多個步驟,這樣才能讓茶葉的形狀和顏色符合要求,並維持茶湯的滑順口感。👉🏻熱情水果茶 $37這款茶是以新鮮的水果和蔗糖製成的。店家使用了各種不同的水果,讓茶湯中充滿了水果的香氣和甜味。茶湯的色澤也非常漂亮,讓人一看就有食慾。而且,這款茶還提供了冷熱兩種口感,可以滿足不同的需求。
👉🏻鴨屎香手打茶 $32

👉🏻熱情水果茶 $37
2023-05-03 24 瀏覽
今日行街經過油麻地,天氣又熱熱地,好想飲杯凍冰冰既飲品,消下暑。見到有一間設計簡約,又以新鮮水果造飲品既小店,好想試試。除左水果茶之外,有好多選擇,有沙冰,奶蓋,鮮奶茶,清茶,重有小食。店內都放滿左新鮮當造嘅生果,十分吸引。我就選擇左呢杯手打渣女(火龍果+水蜜桃),個名都特別過癮。飲品顏色粉粉嫩嫩,好少女風味道好香果味,甜度適中,內面重加左青檸檬好清新,好好味。Lucky綠 (油麻地)油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
見到有一間設計簡約,又以新鮮水果造飲品既小店,好想試試。

店內都放滿左新鮮當造嘅生果,十分吸引。

我就選擇左呢杯手打渣女(火龍果+水蜜桃),個名都特別過癮。

飲品顏色粉粉嫩嫩,好少女風
味道好香果味,甜度適中,內面重加左青檸檬好清新,好好味。

Lucky綠 (油麻地)
油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
2023-04-28 33 瀏覽
見到油麻地新開左一間飲品店 除咗嘢飲之外 見到仲有一啲嘢食 不過呢一日已經食飽飯啦 所以就淨係試吓佢哋嘅嘢飲🐷🐷手打渣男茶 👅8.5/10 $32我哋叫咗少甜少冰🤣 開頭見到係因為覺得呢杯嘢個名好好笑😂 成個感覺飲落去幾fresh 🤪 青檸嘅味道比較突出 成日飲嚟飲去都係飲珍珠奶茶嗰啲真係有啲膩嘅感覺🥲 有時諗吓呢啲真係唔錯.🐷鴨屎香手打茶 👅8/10 $32呢杯同樣都係叫咗少甜同埋少冰✨ 第一次飲鴨屎香..😂 味道都幾甘甜 感覺同樣都係幾fresh ✨ .不過除咗呢啲咁fresh嘅飲品之外 其實仲有其他手搖飲品可以選擇 好似珍珠奶茶🧋呢啲😂同埋亦都有好多唔同嘅嘢食 例如雞絲涼麵、煎餃等等✨ 大家都可以試吓✨

🐷手打渣男茶 👅8.5/10 $32
🐷鴨屎香手打茶 👅8/10 $32
Lucky綠 📍油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖位於鬧市中~清新手搖茶飲店主打✨手打香水檸檬✨🍋製作茶飲~用上新鮮水果、蔗糖製成飲品~好味又健康。手打渣男$32 好喜歡呢款飲品~用上招牌手打香水檸檬 🍋~配上綠茶🍵味道帶淡香香水檸檬🍋由於經過隔冰捶打後更能散發香味~非常清新~超好飲~好消暑推介大家一定要試下。多肉木瓜芝芝 ~最近新出茶飲用上新鮮木瓜~飲落每啖都食到木瓜果蓉再配上特製茶底♥️飲落味道好夾~而最面頭配上芝士奶蓋~入口滑溜~完美調配出一杯美味茶飲~😆見到佢地更有脆皮年糕、冷鍋串串、涼麵等特式小食~下次一定要試試🤝
Lucky綠
📍油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖

位於鬧市中~清新手搖茶飲店

主打✨手打香水檸檬✨🍋製作茶飲~
用上新鮮水果、蔗糖製成飲品~好味又健康

。手打渣男$32

好喜歡呢款飲品~用上招牌手打香水檸檬 🍋
~配上綠茶🍵味道帶淡香
香水檸檬🍋由於經過隔冰捶打後
更能散發香味~非常清新~超好飲~好消暑
推介大家一定要試下

。多肉木瓜芝芝 ~最近新出茶飲

用上新鮮木瓜~飲落每啖都食到木瓜果蓉

再配上特製茶底♥️飲落味道好夾~
而最面頭配上芝士奶蓋~入口滑溜~
完美調配出一杯美味茶飲~😆

見到佢地更有脆皮年糕、冷鍋串串、
涼麵等特式小食~下次一定要試試🤝

2023-04-18 39 瀏覽
茶飲店大受各地歡迎👏🏻,隨著夏日☀️來臨,這間位於旺角市中心的小店,亦推出手打茶香水檸檬🍋系列,為大家帶來清爽芳香這系列一共有5款,店主悉心為5款茶飲改鰂些趣味名字😆,包括有手打渣男/渣女、霸氣不要提、大氣原諒綠等。手打渣女,除咗香水檸檬,還加入火龍果及水蜜桃🍑,粉紅色外型,帶著水果香甜而手打小青瓜🥒,就非常清新,香水檸檬味更為突出。另外亦不妨試吓脆皮年糕,外脆外煙韌,仲有幾款口味揀🥰

手打渣女

而手打小青瓜🥒,就非常清新,香水檸檬味更為突出。
手打小青瓜

另外亦不妨試吓脆皮年糕,外脆外煙韌,仲有幾款口味揀🥰
手打渣女
手打小青瓜
2023-04-13 43 瀏覽
再訪油麻地高質手搖店💖 店舖呈小清新風,以狗狗為主題🐶 飲料選擇豐富,全部採用新鮮水果、蔗糖製成,絕對天然健康!更有供應新鮮水果及小食👍🏻 即叫即製,店員細心有禮 用心製作🥰 二人消費:$73 🫧不設加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌🍓滿杯草莓芝芝鮮奶 ($39)✨推薦!芝士奶蓋配鮮奶,口感順滑 味道一流,內含草莓果肉,啖啖香甜,絕對足料😚 甜而不膩👍🏻🍑手打渣女 (火龍果+水蜜桃) ($34)✨推薦!配搭香甜清新😋 添加香水檸檬 令味道更甘香濃郁,不會有酸澀味,健康又解渴👍🏻

二人消費:$73 🫧不設加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
🍓滿杯草莓芝芝鮮奶 ($39)✨

🍑手打渣女 (火龍果+水蜜桃) ($34)✨
2023-04-11 52 瀏覽
今日天氣又熱又悶,行街行到好口渴,行經見到呢間飲品店的drink都幾特別,出面的飲品店都無的款式。我們點了“手打渣女”,佢的味道一啲都唔渣,佢係用水蜜桃加火龍果打出來,味道好fresh,亦因為佢係用新鮮水果,蔗糖製成,所以飲落去好清新之餘又唔會太甜,好好新鮮又解渴。另外叫左一杯可以說是獨家的飲品吧:斑蘭葉加香茅茶。就連香茅都係用新鮮的打出來調配而不是用粉溝的,真係真材實料呀。望落去青bb,但佢的斑蘭味真係好香,每啖都滲出淡淡的香茅味,真係 ichiban.
2023-04-08 40 瀏覽
📸Lucky綠去開旺角做facial 天氣又濕濕立立零舍想飲杯手搖🤣🤣🤣咁啱一出地鐵站行幾步就見到呢間Logo仲要係隻貴婦 好打意啊手搖店以新鮮水果 同蔗糖做賣點為食妹今次就揀咗🍴多肉紅柚 $37叫咗少甜 飲落同紅柚既酸中和咗唔會太甜太酸見到店員用上原個紅柚打成啖啖都飲到紅柚肉👍🏻見到鋪頭除咗手搖 仲有小食可以叫例如冷鍋串串 脆皮年糕等不過今次就無時間食🙈🙈📍 油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖#wwh食勻旺角 #wwh食勻油麻地
📸Lucky綠
去開旺角做facial 天氣又濕濕立立