早排行過油麻地, 經過依間店, 吸引我第一眼既係關東煮counter, 相當有日本風味~🍢不過由於嗰日食到好飽就暫時放棄左關東煮先🤣🤣. 不過就見到有賣一d台式飲品, 所以就決定試下。依間既飲品有d特別, 除左台式奶茶, 奶蓋茶, 沙冰之外, 仲有依家開到周街都係既手打檸檬茶🤣🤣果然唔加入一D新既元素係唔足以同市場競爭🫨. 不過唔同既係,依間既手打檸檬茶都係同外間既有少許唔同, 有咩唔同? 就係"雖同名但不同內涵"🤭, 好似"大氣原諒綠" 咁, 外間既飲品成份並非依間既成份😳 係以斑蘭葉同香茅,配以獨特既茶底而成; "手打渣女" 係以火龍果同水蜜桃, 加獨特茶底以成. 相當獨特. 不過味道方面會唔會都係咁獨特呢🤭🤭🤭今次買左 "大氣原諒綠" ($36) , 顏色方面一如名字一樣都係綠得發光🪖🫨. 口感其實幾清涼🍃應該係斑蘭葉加檸檬帶來既口感😆不過香茅味略淡, 也不算太酸, 味道也不同於大路原諒手打檸檬茶咁. 可能材料價格較貴, 所以價格個人認為偏貴, 但與坊間連鎖手打檸檬茶比, 是可以少冰而不會不滿杯既🤣🤣

大氣原諒綠
2023-11-03 237 瀏覽
就嚟到冬天 食飽飯牙痕🤭捉緊夏日嘅尾巴 來一杯透心涼嘅鮮果汁 🍇位於油麻地彌敦道鬧市採用新鮮果汁 無添加糖 採用天然蔗糖啖啖fresh 啖啖透心涼 ☺️ 白霜青提係新鮮青提 仲要係冇皮 😍 每啖飲落去都係果肉 非常之高興☺️☺️☺️手工粒粒芋泥鮮奶茶 芋泥同鮮奶本來就配😌最驚喜係芋泥夠幼滑 成體balance做得好好 又唔甜😆整體評分:味道: 4/5環境: 4/5服務: 4/5抵食: 4/5
Lucky•綠 (油麻地)📍油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
就嚟到冬天 食飽飯牙痕🤭

味道: 4/5
環境: 4/5
服務: 4/5
抵食: 4/5

Lucky•綠 (油麻地)
📍油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
夜晚係附近做完運動想搵D小食食下,經過見到呢間新開既茶飲小食店,見佢標榜用新鮮水果同蔗糖制作,岩晒為食又怕肥既我手工粒粒芋泥鮮奶茶($34)飲品方面都好多選擇,見有芋泥奶茶唔洗諗即刻點!奶茶味香濃易入口,唔叫少甜都唔會太甜或死甜。芋泥方面入面有一粒粒既芋泥,口感十足! 作為一個芋頭控對此表示十分滿意爆汁流油烤肉腸($16)非常有驚喜,同佢個名一樣每啖都流油好香口, 唔會乾爭爭。味道好似台灣腸咁甜甜地,烤到個邊有D脆口,加埋紮實既肉質,成件事好滿足Lucky炸雞塊($16)炸雞塊一份4件,味道有少少似麥樂雞,肉質鬆軟。另外仲好貼心咁附送左,建議買完即刻食就最正!

手工粒粒芋泥鮮奶茶($34)

爆汁流油烤肉腸($16)

Lucky炸雞塊($16)
2023-09-30 147 瀏覽
天氣熱到一個點!好需要飲啲冰涼嘅飲品😂經過彌敦道呢間茶飲店,見到主打新鮮水果同蔗糖製造,一於買返杯解吓暑。 滿杯奇異果🥝用新鮮奇異果整嘅鮮果汁,冇添加糖,飲得出好fresh,酸酸微微咁。因為真係用原個奇異果,有好多果籽,好鍾意咬落去卜卜脆嗰種感覺。 滿杯菠蘿🍍同樣係用新鮮水果,菠蘿本身都比較甜,所以飲落都甜。滿滿嘅菠蘿果肉,口感豐富。 香脆牛奶卷🥛外脆內軟,外層厚薄適中,入面牛奶口感軟糯,唔會太甜。

滿杯奇異果🥝

滿杯菠蘿🍍

香脆牛奶卷🥛
外脆內軟,外層厚薄適中,入面牛奶口感軟糯,唔會太甜。
2023-09-26
2023-09-28 118 瀏覽
📍 Lucky綠(油麻地)天氣仍然好熱,岀街當然唔少得一杯飲品在手🥤雖然只係一杯簡單嘅嘢飲,但係都想飲得健康啲,有間店堅用真材實料、新鮮水果、蔗糖製成,不會太甜,糖份又自然,唔洗怕肥🍬🔸熱情水果茶天氣熱辣辣最好飲杯水果茶。清甜得黎又充滿水果香,西柚加橙,果然係絕配,去除夏天既熱,感覺又健康唔甜~🔸香蔥魚腐串軟韌適中,魚腐吸哂香辣味,好惹味~新鮮嘅香蔥食落更清爽~店內企理、有不同款式水果茶~
📍 Lucky綠(油麻地)

🔸熱情水果茶

🔸香蔥魚腐串
軟韌適中,魚腐吸哂香辣味,好惹味~
新鮮嘅香蔥食落更清爽~
店內企理、有不同款式水果茶~
2023-09-16 92 瀏覽
香港手搖飲品店真係好多😌經過油麻地見到有新開咗一間lucky.綠門放左好多新鮮水果😋呢間新店~主打各式各樣手搖飲品~標榜用新鮮水果同蔗糖制作,啱晒我呢啲鍾意天然口味,好怕死甜嘅人🌸 手工粒粒芋鮮奶茶作為芋頭控,滿滿的芋泥蓉入面又有粒粒芋泥~😍奶茶茶味都夠~ 係無特別調整甜度之下,整體都唔甜,飲晒成杯都唔怕肥🤭🌸炸雞塊一份4件,帶少少鹽酥味嘅麥樂雞😬餐廳係外賣為主,仲有好多小食種類,繁忙時段可能都要等一等架~🤗

香港手搖飲品店真係好多😌
經過油麻地見到有新開咗一間lucky.綠
門放左好多新鮮水果😋

🌸 手工粒粒芋鮮奶茶

🌸炸雞
一份4件,帶少少鹽酥味嘅麥樂雞😬

2023-09-09 79 瀏覽
手打檸檬茶周街都係 發覺呢間原來除咗手打檸檬茶之外仲有蔗糖mix新鮮水果汁 選擇咁多元化 每日一杯都夠飲幾個月❣️滿杯奇異果 $36 (大杯+$3)除咗招牌蔗汁之外 加入新鮮打嘅🥝成杯充滿果籽 天然嘅蔗糖成分混合奇異果汁 淡淡香氣鮮甜爽口 係夏日最佳嘅調沖劑❣️甘梅地瓜條 $25即炸脆皮軟心番薯內層 外脆內軟 加上微酸嘅梅子粉解膩 真係食一包都唔過分✨除咗各種手搖飲品 竟然仲有川菜小食 冷鍋串串 秘製土豆片 雞絲涼麵等等 行過口痕真心抵擋唔住

滿杯奇異果

❣️滿杯奇異果 $36 (大杯+$3)
甘梅地瓜條

❣️甘梅地瓜條 $25

2023-09-06
其他
滿杯奇異果
甘梅地瓜條
2023-09-04 68 瀏覽
每次行行下街都會勁口渴咁岩經過呢間 見到招牌以狗仔為名一於試下佢🤗店內標榜係全部都用新鮮水果及蔗糖制成既所以飲品都相當新鮮✨多肉芝芝葡萄(芝士奶蓋)$43杯身有隻狗仔係到好得意 好適合打卡而且杯飲品有三層漸層顏色 好靚呀葡萄味好重 冇少甜都唔會太甜✨多肉芒芒椰$42勁大杯勁高身 仲要好大個芝士奶蓋係頂層對於甜品控黎講係相當吸引架😜飲品內既果肉都真心多 相多有口感👍🏾小店內都有好多小食叫礙於要留肚比晚餐就冇試到嚕😮‍💨
每次行行下街都會勁口渴

飲品內既果肉都真心多 相多有口感👍🏾

小店內都有好多小食叫
礙於要留肚比晚餐就冇試到嚕😮‍💨
2023-08-31 44 瀏覽
👌🏻約朋友放工後去油麻地食晚飯,中間要等啲時間,偏偏又肚餓,係附近行左圈,最終忍唔住買左杯凍飲 + 小食墊下肚 🤣🍲 土豆片 ( $ 28 )岩哂食辣既朋友,店家以自家製特式醬汁,浸泡住一片片、薄薄地既土豆片,熱住食咸香滿滿,同時有麻辣既風味,相當刺激頂癮 😋🧋竹香烏龍茶凍奶茶 ( $ 32 )少見既一款奶茶,奶白色一大杯,入口奶味較重,而後慢慢浮現炭竹烏龍既底蘊,內含啫喱更添滋味 ✌🏻 飲落幾甜,但原來店舖係用新鮮水果、蔗糖製作凍飲,感覺更健康~☺️☺️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️Lucky•綠 (油麻地)📍油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地543號舖
👌🏻

🍲 土豆片 ( $ 28 )

🧋竹香烏龍茶凍奶茶 ( $ 32 )

Lucky•綠 (油麻地)
📍油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地543號舖

2023-08-27
2023-08-25 43 瀏覽
依間 Lucky綠 嘅飲品,真係勁好飲,而且佢哋嘅飲品係用新鮮水果同蔗糖製成,非常之真材實料,完全唔會有糖漿果種好假嘅感覺我分別叫咗一杯水蜜桃多多同埋五串冷鍋串串。水蜜桃多多一入口已經勁香,唔單止佢嘅水蜜桃好香,而且佢嘅茶底都好香,唔會太濃啱啱好而且我係叫咗走甜,走甜已經係幾好飲,會有水果自帶嘅甜味,加埋茶底,飲落去就啱啱好,而且杯入面都會有好多水蜜桃果粒係入邊,有得飲有得食,都幾開心至於冷鍋串串超級抵,淨係需要$5一串,而且可以選擇嘅嘢食好多,所以我交咗俾老闆娘幫我選擇🤣🤣🤣調味唔會太辣,亦都唔會太過鹹,食落去都OK。而且佢係冷鍋串串,所以係凍嘅,佢凍得來嚟都唔會太過冰冷,所以口感可以。

【油麻地•Lucky•綠】———————————————————————— 用本地水果茶店 以特選茶葉配以時令水果製作 位置於彌敦道大街 🍯|脆皮年糕|HKD 16 煙韌軟糯 好好味 係一款出色小食 🍹|多肉紅柚|HKD 37紅柚果味 口感清新冰爽消暑恩物🍹|山茶花烏龍|HKD 37山茶花味道香濃淳厚 茶味好出 凍飲更佳餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰💰消費 HKD81/2位✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#油麻地美食 #Lucky•綠Lucky•綠油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
【油麻地•Lucky•綠】

#油麻地美食 #Lucky•綠
Lucky•綠
油麻地彌敦道525-543號寶寧大廈地下543號舖
2023-08-21 25 瀏覽
🔸桃裏桃氣 $42🔸冷鍋麻辣串串 $3-5/串-放假去旺角行街,行到攰攰哋就買杯手搖,依間主打用新鮮水果同蔗糖嘅飲品店,更健康天然,而且店面仲有幾個位可以坐低休息一下。近排桃子🍑當造,所以叫咗杯桃裏桃氣,係成杯桃嘅沙冰嚟,非常透心涼又消暑,$42價錢有咁大杯鮮果沙冰好抵呀!見口痕痕哋又叫咗幾支麻辣串串過吓口癮,一串只係幾蚊雞,仲係一口嘅size嚟好方便,而且小鳥胃都可以食多幾款又唔會驚太飽啊~~
🔸桃裏桃氣 $42
🔸冷鍋麻辣串串 $3-5/串

2023-08-14 36 瀏覽
夏天一邊行街一邊攞住杯冰凍手搖飲品真係好正,但係成日飲會好易肥😫都係飲下果汁健康啲!呢間手打果汁專門店使用新鮮水果,仲要100%無添加糖,所有飲品都係用蔗糖製成,飲多幾杯都唔怕啦!😎▫️自選配搭果汁 - 火龍果&桃 ($38) 4.5/5店舖放有多款不同嘅水果,即場將水果榨取成果汁,自己想點mix & match都得!尤於我好鍾意食桃,加上呢排好需要促進下腸道蠕動🙊就揀咗火龍果同桃。開頭驚會被火龍果遮曬桃味,但係飲落都有淡淡香甜嘅桃味,同火龍果都幾夾喎,成杯果汁都好清新,營養又豐富,真係好飲又有益!🤩▫️鴨屎香手打茶 ($32) 4.5/5鴨屎香呢個term呢排真係聽過唔少次,飲就真係第一次,鴨屎味飲唔到,飲到茶底有少少草本味,甘甘甜甜味道好特別😆新鮮檸檬拍打後味道更出,酸酸哋但又唔會有苦澀味,清爽酸甜,飲完好解渴💖▫️脆皮年糕 ($16 +$5肉鬆)年糕可以揀醬同配搭唔同嘅配料,我揀咗煉奶醬再加肉鬆。食落外脆內軟糯,口感幾特別,但係配埋麻糬冇乜味🤨下次應該要配香辣味或者茄汁沙律醬會更好!健康嘅飲品都可以好好飲,下次再試吓其他生果嘅配搭!☺️Overall rating (5粒⭐️為滿分)味道:

▫️自選配搭果汁 - 火龍果&桃 ($38) 4.5/5

▫️鴨屎香手打茶 ($32) 4.5/5

▫️脆皮年糕 ($16 +$5肉鬆)

健康嘅飲品都可以好好飲,下次再試吓其他生果嘅配搭!☺️

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 鴨屎香手打茶
而家夏日炎炎,每日出街都好煎熬🥲🥲行行下街就一定要買杯嘢飲唞吓😗今日經過旺角呢間Lucky•綠,佢哋嘅嘢飲係用新鮮水果同埋電話蔗糖製成😋一定好健康😍我哋叫咗一杯手打香水檸檬系列嘅鴨屎香手打茶( $32 )同自由選擇果汁($38)鴨屎香手打茶用咗新鮮嘅檸檬,好清新嘅茶底再加上獨特嘅香氣,忍唔住一啖接一啖就飲晒啦😋😋自由選擇果汁,我哋就揀咗喺個櫃入邊其中一種嘅新鮮生果-桃,老闆話見到咩新鮮生果就可以自己選擇Mix埋一齊試!新鮮生果鮮榨嘅果汁呀,非常健康同埋唔使擔心有化學成份!香味好十足但係唔會好甜!啱晒我呢啲減肥人士😆😆😆餐廳入邊有好多種新鮮生果🥰佢哋真係真材實料,但係其實一杯嘢飲嘅價錢都唔係好貴🙌🏻🙌🏻🙌🏻抵飲得黎又健康,而家夏天咁熱買一杯嚟飲解渴都幾好😗😋PS舖頭logo係店主嘅狗狗😆勁可愛!餐廳入邊都有幾個位可以坐下唞吓打下卡!

2023-08-03 39 瀏覽
喺油麻地食完晚飯見到一間用貴婦狗做logo嘅茶飲果汁店見到display有個雪櫃放咗好多唔同種類新鮮生果,店員介紹佢哋新推出鮮榨果汁系列,客人可以自己選擇眼見嘅生果。當晚有木瓜、西瓜、菠蘿、水蜜桃、橙、火龍果、提子等等,但我都唔係好識配,都係揀咗Menu上嘅嘢🤣🤣食完晚飯飽飽地,唔想飲太Heavy,揀咗杯雪梨青瓜汁,果渣留晒喺入面,冇隔走啲纖維,更加健康,雪梨好清甜,青瓜令杯果汁更清新,所有飲品仲係用蔗糖,天然健康另外叫咗杯白桃雪山烏龍,點餐時店員都有提醒呢杯係鮮奶系列,茶底係炭焙烏龍好香,面頭仲有鮮忌廉同果乾,唔會太甜幾好味
喺油麻地食完晚飯見到一間用貴婦狗做logo嘅茶飲果汁店