•chicken guacamole bagel $58 (⭐️8.5/10)終於係香港搵到我心中完美texture嘅bagel😋!外脆內煙韌有口感🥯面頭有啲poppy seeds,雞肉片食落唔會柴😻加埋creamy嘅guacamole🥑同salad leaves🥬好好食yum!!(有沒人知lungo用邊隻bagel,好唔可以share比我ㅠㅠ,真係好好食)•ham and cheese w/ mentaiko tuna bagel $70 (⭐️7/10)好足料,夾咗足足4塊ham🍖🤩,所有食材其實都好夾好豐富,但夾埋有啲太鹹誒(,,•﹏•,,)•long black $34 / latte $38📍 LUNGO ▪️灣仔軒尼詩道314-324號永倫立方地下C號舖▪️ 上環皇后大道中197A號地舖▪️長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖▪️ 北角麥連街1A號寶榮大廈地下H號舖

•long black $34 / latte $38

📍 LUNGO
▪️灣仔軒尼詩道314-324號永倫立方地下C號舖
▪️ 上環皇后大道中197A號地舖
▪️長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖
▪️ 北角麥連街1A號寶榮大廈地下H號舖

2024-08-14 614 瀏覽
想黎試好耐, 不過次次黎到都冇位,今次早啲出,12點3左右到有好多位揀🤣主要係想食bagel,我地叫咗雞肉加牛油果醬同埋煙三文魚加Wasabi mayonnaise, 兩份都好好味,尤其中意包個質感,啲菜亦好新鮮,雞肉嘅口感都唔孩,三文魚亦正常發揮,所有野加埋都幾完美,雖然冇甜品叫,但我哋食完都好滿足我地一樣都叫咗熱桂花烏龍latte,一杯正常全脂奶一杯用燕麥奶,都茶味香濃點點桂花香,只係細細杯性價比差bagels少少🤣
1909 瀏覽
之前有啲忙,依家先得閒寫食評。首先Lungo嘅咖啡係真係好好飲!好滑,而且咖啡味濃。個人認為Latte尤其出色。不過最令我印象最深刻都係佢地嘅服務態度。之前係Lungo度發生左啲小意外,佢地都好熱心幫助,即刻沖過黎幫手!老闆知道左之後會從顧客嘅角度諗,對我嘅遭遇表示理解。勁有人情味!支持支持可惜淨係飲過佢地咖啡,仲未食過佢地嘅野食,比唔到評價,不過下次會再幫襯我相信一間咁有良心嘅舖頭,食品都唔會做得差!
之前有啲忙,依家先得閒寫食評。

我相信一間咁有良心嘅舖頭,食品都唔會做得差!
清新𝘔𝘰𝘯𝘥𝘢𝘺介紹番啲輕食類先😎 相信鍾意食𝘉𝘢𝘨𝘦𝘭嘅朋友仔對「𝘓𝘶𝘯𝘨𝘰」都唔陌生,而佢地都越做越旺,開左唔少分店🤤 今次黎到灣仔分店,以地鐵站計銅鑼灣站會近啲,店舖相當其他舖好似細左啲,座位圓凳肥少少都坐得無咁舒服,所以舒適度扣咗啲分🤏至於貝果三文治仍然保留水準🥯 醬汁方面亦多咗啲花款👍🏻《 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 & 𝘞𝘢𝘴𝘢𝘣𝘪 𝘔𝘢𝘺𝘰𝘯𝘯𝘢𝘪𝘴𝘦 》 $56 4 / 5雞肉頗嫩,滿滿沙律菜好清新👍🏻 貝果包軟韌適中,面頭仲有芝麻粒更香口😋 醬汁芥末味有啲過輕,比蛋黃醬蓋過🤏 《 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘳𝘢𝘮𝘪 & 𝘛𝘰𝘮 𝘠𝘶𝘮 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦 》 $60 4.5 / 5牛肉配冬陰醬原來咁夾!酸酸甜甜好開胃🤤 牛肉片肉質都軟熟,同埋哩款醬汁突出啲較惹味👍🏻《 𝘐𝘤𝘦 𝘋𝘳𝘪𝘱 》 $55 4 / 5冰鎮嘅口感令牛奶咖啡感覺更香滑醒神🤩色水同比例亦恰到好處👍🏻《 𝘖𝘰𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 》 $55 4 / 5除左細杯左啲外都無咩好挑剔🤪 不過茶味可以再出啲仲正👍🏻整體而言除左空間細左啲坐得無咁舒服外,都係令人滿意嘅貝果𝘊𝘢𝘧𝘦😋———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛👅舔脷回頭

至於貝果三文治仍然保留水準🥯 醬汁方面亦多咗啲花款👍🏻

🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛
———————————————
午餐
2023-10-23 634 瀏覽
去灣仔這間主打Bagel的cafe 試下,店舖相對較細小,有幾張枱,如果要拎好多嘢的人就可能要放在地下,較不方便,好似我咁😅不過重點當然在食物到,見佢menu 有不同味同餡的bagel,有chicken,ham ,smoked salmon 仲有avocado 所以吃素的人都可以吃,仲有得揀不同的sauce,我就揀咗smoked salmon and onion bagel試吓Bagel 入面有purple onion,lettuce and smoked salmon ,整體食物份量都幾多,亦新鮮,不過感覺上smoked salmon少咗啲鹹香味,個bagel 烘得夠熱,但無想像中咁chewy,介乎chewy同soft 之間,少少失望,不過其實大致上整個bagel都不錯,而且cp 值都很高,(始終係港島區),經過會再食,不過未別會特登去。
Smoked  Salmon  and  Onion  Bagel

LUNGO转眼也开了四家店了,新店位于人潮熙攘的轩尼诗道旁,空间不大但适合小憩,一窗之隔的宁静与喧嚣形成对比。·在细节上Lungo是有心的,店内处处透出复古又精致的港风,港产片的元素也被融进了装潢里,菜单、插画的设计都非常喜欢。·咖啡和轻食的种类跟其他店基本一样,选择还是挺丰富的,价格也适中。他家的贝果小有名气,抹酱口味相当多,甚至有伯爵茶蜜桃、绿咖喱、冬阴功这样脑洞大开的搭配!·【冬阴功鸡肉Bagel】烘热后的贝果咬断感不错,在抹酱和奶油芝士的滋润下显得更柔韧了几分。冬阴功酱调味蛮好,鸡肉就一般般,蔬菜很量足,不过配料略显单调,没有其他几家贝果专门店过瘾。·【Blue Monday】冰手冲加汤力水,甚至不能称之为特调,但我却被这个名字所联想出的意境吸引到。味道属于正常发挥,汤力水自身的甜感让它喝起来像一杯解闷的饮料,不过冰块太多了。
【冬阴功鸡肉Bagel】
【Blue Monday】
2023-10-12
2023-09-04 980 瀏覽
要追不上朗高咖啡嘅版圖擴展進度話咁快佢地就係灣仔開第四間分店了餐廳有種昭和喫茶店的復古風一如既往的供應著bagel / 特色咖啡/ 蛋糕即使在云云寫字樓中價錢也親民得可以貝果口感似new york bagel較厚實但份量不說笑是真的滿滿誠意✨𓂅 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 / 𝘞𝘢𝘴𝘢𝘣𝘪 𝘔𝘢𝘺𝘰𝘯𝘯𝘢𝘪𝘴𝘦 𝘉𝘢𝘨𝘦𝘭 ( ᴴᴷᴰ 56 ) Wasabi的味道比較薄弱,但是整個Bagel吃下也不會乾爭爭,呢個價錢比想像中更足料!𓂅 𝘚𝘮𝘰𝘬𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯 / 𝘖𝘯𝘪𝘰𝘯 𝘉𝘢𝘨𝘦𝘭 ⁺ 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 ( ᴴᴷᴰ58 ⁺ 15 ) 餐廳的Bagel Set組合都是固定的,所以我們就另外加錢加上牛油果🥑 洋蔥份量不多但是配搭得很好,清爽的洋蔥平衡了肥美得可以的三文魚!(不加牛油果也很好)𓂅 𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 ( ᴴᴷᴰ 42 ) 𓂅 𝘔𝘢𝘨𝘪𝘤 ( ᴴᴷᴰ 42 ) 少有有Magic嘅咖啡,有就當然要叫啦!呢到嘅house blend果香幾濃郁,都幾令我印象深刻!
要追不上朗高咖啡嘅版圖擴展進度
話咁快佢地就係灣仔開第四間分店了
餐廳有種昭和喫茶店的復古風
一如既往的供應著bagel / 特色咖啡/ 蛋糕
即使在云云寫字樓中價錢也親民得可以
貝果口感似new york bagel較厚實
但份量不說笑是真的滿滿誠意✨

𓂅 𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 ( ᴴᴷᴰ 42 )
𓂅 𝘔𝘢𝘨𝘪𝘤 ( ᴴᴷᴰ 42 )
2023-08-31
2023-09-01 569 瀏覽
𓍯 Lungo 4.0 𓂃Another new addition to Wan Chai’s bustling cafe scene is Lungo ☕️ their 4th location in town!I’ve been to their Kowloon Bay location and and love the wide selection of bagel sandwiches they offer 🥯 this new location also offers desserts like scones & basque cheesecakes 🧀 My favourite is the 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 & 𝗪𝗮𝘀𝗮𝗯𝗶 𝗠𝗮𝘆𝗼 🥯 it’s a more 𝘶𝘮𝘢𝘮𝘪 𝘵𝘺𝘱𝘦 𝘰𝘧 𝘥𝘳𝘦𝘴𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘢 𝘴𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘬𝘪𝘤𝘬 𝘵𝘰 𝘪𝘵 🤤 very 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘰𝘶𝘴 𝘧𝘪𝘭𝘭𝘪𝘯𝘨𝘴 so be prepared to make a mess when ingredients overfill🤣Very impressed by the 𝗥𝘂𝗺 𝗥𝗮𝗶𝘀
𓍯 Lungo 4.0 𓂃

Rum  raisin  basque  burnt  cheesecake

Very impressed by the 𝗥𝘂𝗺 𝗥𝗮𝗶𝘀𝗶𝗻 𝗕𝗮𝘀𝗾𝘂𝗲 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 🍹 which has one of the 𝘴𝘰𝘧𝘵𝘦𝘴𝘵 & 𝘨𝘰𝘰𝘪𝘦𝘴𝘵 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘦𝘴 🥰 quite strong taste of rum which I’m very into 🫶 price-wise it’s quite steep considering this cake costs more than the bagel sandwiches!

᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃

‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥ ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ ⊹ ‧̫‧⊱
✧ Chicken & Wasabi Mayonnaise Bagel Sandwich ($56)
✧ Smoked Salmon & Onion Bagel Sandwich ($58)
✧ Rum Raisin Basque Burnt Cheesecake ($60)
𖤥 Lungo @lungo_hk
↷ 𝔻𝕚𝕤𝕥𝕣𝕚𝕔𝕥 𖥧𓂃 #thefchk_wanchai #thefchk_hkisland
↷ ℂ𝕦𝕚𝕤𝕚𝕟𝕖 𖥧𓂃 #thefchk_cafes
#lungohk
2023-08-31
20 分鐘 (堂食)
  • Chicken  Wasabi  Mayo  Bagel  Sandwich
2023-08-28 363 瀏覽
朗高4.0 選址灣仔繁忙電車路🚋長型吧檯配深啡L型梳化同高檯店內裝潢同北角店相似新店繼續主打多款咸甜Bagel🥯Bagel 以外仲多咗Cheesecake 同Scone銅鑼灣行過去都係幾分鐘🧀吹雞叫多啲朋友仔叫多幾款開心Share 吧~🔖 Smoked Salmon Bagel 🐟嚟朗高食Bagel 是常識吧~Bagel 鋪滿芝麻好香口🥯厚厚火箭菜配上煙三文魚同蜜糖芥末醬🍯簡單但美味🔖 Earl Grey Scone 🫖Scone 入面口感非常鬆脆上檯時已經對半切開咗🔪適合一眾🍒小嘴們好貼心唔洗切到一手一碟都係👍🏻🔖 Rum Raisin Basque Burnt 🍇Cheesecake 🧀酒味濃得嚟唔會話蓋過哂芝士味,唔錯👍🏻🔖 Latte

朗高4.0 選址灣仔繁忙電車路🚋
長型吧檯配深啡L型梳化同高檯

店內裝潢同北角店相似

新店繼續主打多款咸甜Bagel🥯
Bagel 以外仲多咗Cheesecake 同Scone
銅鑼灣行過去都係幾分鐘🧀
吹雞叫多啲朋友仔叫多幾款開心Share 吧~

🔖 Smoked Salmon Bagel 🐟
嚟朗高食Bagel 是常識吧~
Bagel 鋪滿芝麻好香口🥯
厚厚火箭菜配上煙三文魚同蜜糖芥末醬🍯
簡單但美味

🔖 Earl Grey Scone 🫖
Scone 入面口感非常鬆脆
上檯時已經對半切開咗🔪
適合一眾🍒小嘴們好貼心
唔洗切到一手一碟都係👍🏻

酒味濃得嚟唔會話蓋過哂芝士味,唔錯👍🏻

🔖 Latte

早餐
2023-08-25 321 瀏覽
𝘊𝘰𝘯𝘨𝘳𝘢𝘵𝘶𝘭𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴 𝘵𝘰 𝘓𝘶𝘯𝘨𝘰 𝘰𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘧𝘰𝘶𝘳𝘵𝘩 𝘣𝘳𝘢𝘯𝘤𝘩 𝘪𝘯 𝘞𝘢𝘯𝘤𝘩𝘢𝘪, 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘰𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘶𝘴𝘵𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘯𝘯𝘦𝘴𝘴𝘺 𝘙𝘰𝘢𝘥. 𝘈𝘴 𝘢𝘭𝘸𝘢𝘺𝘴, 𝘵𝘩𝘦𝘺 𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘳𝘦𝘢𝘵 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘦𝘭𝘪𝘤𝘪𝘰𝘶𝘴 𝘣𝘢𝘨𝘦𝘭𝘴.朗高分店越來越接近鬧市灣仔新店就在軒尼詩道與籃球街場公園為鄰店舖窗外一點雙目甚養目開店首天咖啡食物經已齊備來一份bagel三文治配一杯SOE latte為完成週末前的工作打打氣🔅 𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝘽𝙖𝙜𝙚𝙡 𝙎𝙖𝙣𝙙𝙬𝙞𝙘𝙝🔅 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚

朗高分店越來越接近鬧市
灣仔新店就在軒尼詩道