2018-12-30
一收到消息將會開張~ 我呢個吃貨又點會放過吃好嘢嘅機會~ 明知道 新塲 一定有幾個月香~ 意思係個電話一定好難打得通~ 所以我已經趁未開張之前~ 打咗個電話預訂一個月後嘅枱~ 原先諗住搵多個朋友陪我一齊吃~ 點知起自己過 8婆會館~ 一話我訂到枱喺呢度食飯~ 幾個姊妹都好有興趣去~ 所以由兩位改到四位~仲要 搞個pre Christmas party.~ 各位做嘢難約呀嘛~一早喺個群組已經商量定食啲乜嘢有人想食Grilled driver scallops~ 有人想食Beef Wellington~ 咁好啦呢兩個就係我哋必食選擇~ 另外加多個 Special Confit Duck and Watermelon Salad及Pork Rib~ 甜品呢對於我哋 女士 嚟講必食item啦~ 叫咗個蘋果批同朱古力心太軟~仲叫再支 moscato首先講下前菜scallop~ 帶子夠鮮味~ Grill得啱啱好! 唔會太過乾~ 肉質夠juicy第二味好驚喜~ Confit duck salad. 喺你面前撕開D鴨肉~ 與呢個西瓜沙律撈埋一齊~ 鴨肉有少少crispy~ 同西瓜 居然係好match~
一早喺個群組已經商量定食啲乜嘢
第二味好驚喜~ Confit duck salad. 喺你面前撕開D鴨肉~ 與呢個西瓜沙律撈埋一齊~ 鴨肉有少少crispy~ 同西瓜 居然係好match~ 最緊要有個靚仔待應去server我哋呢幾個美女~
第三味 與第四味Pork Rib and beef Wellington, Pork Rib味道麻麻地~ 相比之下我比較喜歡食Harlan Goldstein嘅pork rib. 喺呢度嘅 比較乾身~ juicy度不夠~
Beef Wellington個熟到剛剛好~同個 酥皮都很夾~
到甜品冇諗過個蘋果批係咁大個嘅~ 其實本身已經好飽~ 基本上一個蘋果批已經夠 四個人享用~ 所以各位可以自行衡量自己飽肚 而叫~ 總括嚟講~ 值得一試~