推介指數 Recommendation Level : 🔥🔥🔥近年越來越多以貓貓為主題的餐廳,特色是可以與貓咪一起用餐,不過並不是每一間餐廳都提供具有質素的食物,這間餐廳不但是食物的質素高,而且貓貓都十分可愛,是一個非常適合聊天或放鬆的餐廳。In recent years, there has been a growing trend of cat-themed restaurants where patrons can dine alongside cats. However, not all establishments prioritize food quality. This particular restaurant not only offers high-quality dishes but also features adorable cats, making it an ideal spot for conversation and relaxation.煙三文魚野菜沙律 - 柚子油醋汁Smoked Salmon Mixed Salad -  Vinaigrette沙

煙三文魚野菜沙律 - 柚子油醋汁

沙律的三文魚及蔬菜都非常新鮮,而且醬汁亦十分開胃

The salmon and vegetables in the salad are exceptionally fresh, and the dressing is quite appetizing.
煙三文魚野菜沙律 - 柚子油醋汁 Smoked Salmon Mixed Salad - Vinaigrette煙三文魚野菜沙律 - 柚子油醋汁 - Smoked Salmon Mixed Salad - Vinaigrette
日式雞軟骨唐揚
Deep-fried Chicken Cartilage

日式雞軟骨炸得非常香脆,而且與其他餐廳不同的是,雞軟骨還附有一點點的雞肉,所以骨頭的香脆加上雞肉的鮮嫩,令口感及味道都有更多的層次

The Japanese fried chicken cartilage is exceptionally crispy, and unlike other restaurants, it includes a hint of chicken meat. This combination of crunchy cartilage and tender chicken adds layers of texture and flavor.

炸魷魚圈配芥末醬

魷魚圈炸得非常香脆,而且魷魚圈有海鮮的味道,也不會太靭

The fried calamari is wonderfully crispy, with a distinct seafood flavor that remains tender without being overly chewy.
日式雞軟骨唐揚 - Deep-fried Chicken Cartilage, 炸魷魚圈配芥末醬 - Deep-fried Squid Rings with Mustard Sauce

明太子雜菌忌廉意大利粉

意粉不會煮得太腍,忌廉汁食不會太過濃稠,剛剛好掛在每一條意粉上,明太子增加了整個意粉的鮮味

The pasta is cooked to perfection, neither too soft nor too firm. The creamy sauce is just the right consistency, clinging perfectly to each strand of pasta, while the mentaiko enhances the overall flavor.
明太子雜菌忌廉意大利粉 - Metaiko Mixed Mushroom Spaghetti
香煎帶子咸蛋黃南瓜意大利飯

帶子非常新鮮,鹹蛋黃南瓜意大利飯的味道非常特別,不會太鹹,熱帶有南瓜的香甜味道

The scallops are incredibly fresh, and the salted egg yolk pumpkin risotto boasts a unique taste that isn’t overly salty, complemented by the sweet notes of pumpkin.
香煎帶子咸蛋黃南瓜意大利飯 Pan-seared Scallop - Salted Egg York Pumpkin Risotto
抺茶鮮奶
Matcha Latte

抹茶鮮奶的抹茶味非常香濃,會幼滑的鮮奶,最適合於夏天飲用

The matcha milkshake has a rich matcha flavor paired with smooth milk, making it an ideal summer beverage.
抺茶鮮奶 - Matcha Latte
😎 評價 - Epicurean Explorer's comments:

🍽️食物Food: 🔥🔥🔥

✅備有套餐選擇,所以比較具有彈性
Set meals are available for customers to choose from, offering flexibility.

❌不過套餐只包括少量的食物,大部分款式都要另外加錢
However, the set menus include only a limited selection, with most dishes requiring an additional charge.

🏡環境Environment: 🔥🔥🔥

✅環境十分舒適,而且客人可以自由到餐廳每一個角落和貓貓玩耍
The atmosphere is very comfortable, allowing guests to explore every corner of the restaurant to interact with the cats.

❌由於貓貓會在貓屋附近用餐或如廁,接近貓屋的地方比較混亂
Due to the cats eating and using the litter box near the cat house, the area close to it can be somewhat disheveled.

💁服務Service:🔥🔥🔥

侍應生的態度非常有禮,亦會清楚解釋餐廳的用膳守則
The staff is very polite and provides clear explanations of the dining rules of the restaurant.

❌無Nil

💰價格Price:🔥🔥🔥

✅有套餐供客人選擇,選擇套餐的話價錢會比較低
Set meal options are available, providing a more economical choice.

❌以這個價錢來說,食物的份量不算太多
Given the price point, the portion sizes are relatively modest.
2024-07-30
抺茶鮮奶 - Matcha Latte
2024-10-17 1584 瀏覽
超級親民既貓貓Cafe, 呢日機緣巧合同同事一齊去左呢間位於旺角既小店,同店員溝通嘅時候了解到原來好多貓貓都係比人遺棄再由佢地收養同照顧,果日我第一次見到呢隻緬因貓,一開頭覺得佢好惡,因為佢個樣好似獅子咁,後尾見佢流鼻水同店員講先知原來佢有痛所以眼同鼻都唔係咁好,所以成日都會流鼻水;仲話佢個樣雖然好惡,但係呢就係鱷魚頭老襯底,其實內裡不知幾咁純,所以我之後就嘗試左抱佢啦,好大隻同埋比我想像中重呀!野食方面有沙律、意粉、飯同小食類,選擇唔算太多但我覺得去玩貓貓既話貓重要過野食啦😆我叫左杯摩卡咖啡同埋意粉,野食同埋器皿方面都有貓貓造型好啱打卡👍🏻#貓cafe #貓 #主子 #旺角 #旺角貓cafe #店長 #緬因貓 #吃喝玩樂 #打卡好去處 #食玩訓 #cafe #instafood #foodie #hkfoodie #hkgirl #hkig #reels #reelsinstagram #cat #catlover #cute #meow

2024-10-09
2024-10-12 1183 瀏覽
超喜歡貓但未ready做主人,一得閒就會去各區貓cafe搵食,嗰日睇電視見到唔知邊個電視台訪問呢間喵天尼,覺得接受訪問嗰位藍職員好有愛心,呢間餐廳嘅貓應該會幾開心。餐廳位於油麻地鬧市商廈,係少數有酒牌嘅貓cafe,餐廳有好多酒桶設計嘅裝飾。當日星期六lunch全場滿座。我哋二人叫咗兩個pasta,一個卡邦尼一個明太子,食物質素係中上,兩杯咖啡亦有水準,可惜咖啡嚟得太早,仲早過主食,如果餐後上就更好。隔離枱兩位小姐叫咗件貓多士同綠茶latte好好人借畀我哋影見多士造型好得意杯綠茶latte拉花亦別出心裁。講返貓貓,呢度大約有十幾隻全部都乾乾淨淨好健康,特別鍾意三色貓,呆呆的金影亦好趣緻。

2024-09-23 1155 瀏覽
小朋友嚟到見到好多貓咪非常開心,貓咪品種好多,而且好乖,服務人員非常好,小朋友見到貓咪嘅時候有啲忍唔住四圍行,餐廳入面嘅員工都冇覺得小朋友太大影響,作為家長已經盡力控制,媽咪太可愛嘅情況下真係冇辦法,雖然食物比較清淡,可能係怕媽咪唔小心食到,店內可以購買蔬菜棒棒餵俾貓咪食真係,好貼心!
2024-08-20 1994 瀏覽
🍜南瓜忌廉湯飲落幾滑都幾cream😋仲有啲細細舊嘅南瓜蓉喺度增加咗個湯嘅口感🐟三文魚雜菌炒飯除咗三文魚之外😳竟然仲有幾多飛魚子喺個飯入邊加埋啲沙律醬撈埋幾好食個飯都粒粒分明😙🍝明太子忌廉意粉明太子醬真係好多🤩好欣賞佢調味唔會太鹹同埋都可以做到幾掛汁同杰身嘅效果☕️Iced Orange Americano鮮橙美式咖啡就真係唔係幾識欣賞🤓但係佢咖啡都唔差嘅🍵Hojicha Tea Latte呢個焙茶latte飲落口真係幾濃厚又唔太甜😝極度推介🧇香蕉雜果朱古力窩夫伴雪糕窩夫熱辣辣同埋啲生果都幾新鮮🤪加埋個雪糕簡直真係熱量炸彈🥫自家製罐罐買咗一個罐罐去餵下貓貓🐱睇得出啲貓真係好為食唔使一陣佢哋就圍住我食晒成個罐罐🙂‍↕️
🍜南瓜忌廉湯

呢個焙茶latte飲落口真係幾濃厚又唔太甜😝極度推介

🧇香蕉雜果朱古力窩夫伴雪糕
窩夫熱辣辣同埋啲生果都幾新鮮🤪加埋個雪糕簡直真係熱量炸彈

🥫自家製罐罐
難得星期五夜晚😎就同男朋友去咗呢間貓cafe食dinner❤️地理位置幾好😌喺正朗豪坊隔離,超方便!食物方面,我地叫咗一碟大阪燒義大利麵同埋蟹黃蟹肉義大利麵🍝1️⃣大阪燒義大利麵:呢道菜整到好似fusion菜咁~估唔到大阪燒醬汁同義大利麵都幾夾🤘🏻同日式炒麵其實超級相似😎一啲都唔奇怪!唔想+$嘅話,食呢個都唔錯👍🏻2️⃣蟹黃蟹肉義大利麵:呢道菜有少少失望😐因為expect會有蟹黃,但原來係蟹籽…好彩中間都食到少少蟹肉~心理平衡返啲😮‍💨不過唔建議叫呢道菜食物整體嚟講,擺上台係熱辣辣嘅,麵條食落都好煙靭,只係配搭上大家要謹慎啲揀!貓貓們都好活潑😍唔會唔理人🙆🏼‍♀️有啲性格溫和嘅貓貓仲任摸唔嬲!有零食喺手嘅話基本上所有貓貓都會衝去你到🤣我會再嚟幫襯!不過下次可能會揀卡邦尼意大利粉嗎😛

食物方面,我地叫咗一碟大阪燒義大利麵同埋蟹黃蟹肉義大利麵🍝

我會再嚟幫襯!不過下次可能會揀卡邦尼意大利粉嗎😛
2024-07-12
宜家有好多唔同主題既cafe,無意之中見好多人去左呢間meow meow cafe, 所以小編都黎襯下熱鬧😌 首先入去之前要帶左鞋套保障衛生,跟住一入去就見到超多貓🐱,唔同品種、大細同顏色既都有😍 全部都好乖,任摸唔嬲,可以同佢地影相同埋挽,有啲甚至會坐喺隔離靜靜🤫咁睇住你食野,真係幾治癒😎 野食方面都唔錯,選擇都多,唔會淨靠貓🐱黎做招徠👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)Dinner Set for 2 - $366香煎豬梅扒|牛肝菌忌廉汁 🔥🐷🍄‍🟫 (好味指數:😍😍😍😍)個豬扒係豬梅扒🐷黎,煎得啱啱好,有啲焦香,同時迫到啲油香出嚟但又唔會好油膩,肉質軟嫩多汁,亦都有幾香濃既豬味🐷 而個牛肝菌🍄‍🟫汁幾清新,香味獨特,有陣陣林木🪵既幽香,同時有堅果味🌰同肉味,配埋個豬扒食就更加香口惹味~ 旁邊仲有幾片煎過既清新意大利青瓜🇮🇹🥒,同埋炸到金黃酥脆、入面綿密既薯條🍟tim~輕煎日本帶子咸蛋黃烤南瓜飯 ⚪️🟡🎃🥘 (好味指數:😍😍😍😍)首先帶子⚪️有3舊都幾多,面頭煎左幾酥香,入面係半生熟既,肉質細嫩柔軟,有淡淡既堅果味🌰又鮮甜~ 個飯🥘唔會煮得太腍,個汁夠杰身,有清香既南瓜🎃味,配埋啲沙沙地又

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

Dinner Set for 2 - $366
香煎豬梅扒|牛肝菌忌廉汁

輕煎日本帶子咸蛋黃烤南瓜飯

首先帶子⚪️有3舊都幾多,面頭煎左幾酥香,入面係半生熟既,肉質細嫩柔軟,有淡淡既堅果味🌰又鮮甜~ 個飯🥘唔會煮得太腍,個汁夠杰身,有清香既南瓜🎃味,配埋啲沙沙地又有鹹香既鹹蛋黃粒🟡同意大利青瓜粒🇮🇹🥒都幾得意,如果再濃味啲就更加好~

雜菜沙律🥗 (好味指數:😍😍😍😍)
頭盤係個沙律🥗,主要有沙律菜🥗同番茄仔🍅組成,清新爽口,酸甜多汁,加埋酸酸地又清新既柚子油醋汁🍊幾開胃🤤

餐湯🥣 (好味指數:😍😍😍😍)
今次既餐湯🥣係西蘭花薯仔忌廉湯🥦🥔🥣,質感creamy,奶味🥛幾香濃,有埋薯仔🥔所以口感更加綿密,味道清新~
妃子笑

妃子笑 Lychee Queen ⚪️ (好味指數:😍😍😍😍)
一騎紅塵妃子笑,無人知是荔枝⚪️來~ 所以叫得妃子笑顧名思義就係荔枝mocktail⚪️🍹,果味馥郁,味道香甜,上面仲有粒荔枝肉⚪️tim😜

Earl Grey Tea ☕️ (好味指數:😍😍😍😍)
Earl Grey☕️就係平時既味道,有清新既佛手柑🍊香味,入口回甘但唔會苦澀~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
香煎豬梅扒|牛肝菌忌廉汁
輕煎日本帶子咸蛋黃烤南瓜飯
妃子笑
2024-06-28 2298 瀏覽
一入去已經見到好多貓貓🐱不過仲係休息緊,所以冇特登玩佢哋食嘢食到咁上下,啲貓貓就開始活躍 會主動跳上枱凳😍其中一隻布偶同灰色豹貓比較八卦,同主動撩你玩😂另外仲有幾隻長毛貓BB,勁得意,又唔驚人🥰🥰Set1雜菜沙律配柚子油醋汁沙律菜好新鮮,柚子油醋汁略略帶酸,非常開胃😋蛋黃汁卡邦尼意大利粉意粉口感幾好,唔會好腍,配上濃郁creamy 嘅蛋汁幾好食😋伯爵特濃咖啡(凍)伯爵茶味意外地突出,同微酸咖啡味好夾😍Set 2餐湯(忌廉湯)紐西蘭草飼肉眼扒 (10安士)嗌咗7成熟都唔會韌,肉汁豐富而且肉味濃郁,加上牛扒表面嘅焦香,整體非常唔錯😋雖然set揀牛扒要加$180,但份量十足,10安士兩個share食都好滿足👍🏻山政小山園抹茶🍵拉花好有心機,係好cute嘅熊仔🐻同埋抹茶味好濃2個set既精選甜品係 朱古力雪糕配水果😋
一入去已經見到好多貓貓🐱不過仲係休息緊,所以冇特登玩佢哋

Set1
雜菜沙律配柚子油醋汁
沙律菜好新鮮,柚子油醋汁略略帶酸,非常開胃😋

蛋黃汁卡邦尼意大利粉

伯爵特濃咖啡(凍)
伯爵茶味意外地突出,同微酸咖啡味好夾😍

Set 2
餐湯(忌廉湯)

紐西蘭草飼肉眼扒 (10安士)

山政小山園抹茶🍵
拉花好有心機,係好cute嘅熊仔🐻同埋抹茶味好濃

2個set既精選甜品係 朱古力雪糕配水果😋

2024-06-10 2811 瀏覽
去過幾次(4-5次左右)飲品同食物質素都還可以。部分既貓都幾可愛。不過今日去的時候,係餵緊一隻布偶貓既時候,另一隻虎斑貓跳上張桌度,倒瀉左我淨係飲左二啖既梳打。然後我件上衣同我部手機都比杯野飲整濕哂,某女性工作人員過黎清理時 完全無話比些紙巾你擦乾件衫同個手機😅而果杯淨係飲左二啖然後比隻搶野食既貓跳上來打翻既野飲 都無話補番杯比我而且按番原價收費。建議大家最好唔好餵貓?因為有好大既風險杯野飲會比佢跳上張桌時打翻,然後你就算沒enjoy到杯野飲都要買單。我回想番上一次個位男工作人員佢上野飲時有放係窗邊,令佢無咁容易被貓整瀉。總結:貓同野食或者野飲都係ok的,部分工作人員非常有善(除左今日果部平瀏海既女工作人員之外)
2024-04-21 1458 瀏覽
身為貓奴嘅我知道有貓Cafe開當然唔會放過啦,一入到去就比好多嘅貓包圍,最特別嘅係佢呢度設有貓BB專區,睇到啲貓BB真係好可愛,個心即刻融化咗。做完成日嘢收工望到貓貓真係好舒壓,令人心情都放鬆晒。⚜️加拿大海膽醬雜菌意大利飯伴三文魚籽估唔到貓Cafe嘅食物水準係咁高,佢嘅海膽醬真係好濃郁,每一啖都好似充滿着海膽嘅感覺,意大利飯吸收晒所有精華,真係令人回味無窮,加埋三文魚子嘅點綴,鮮味更加出。⚜️鮮蟹肉蟹膏意大利粉佢嘅蟹肉真係好多,啖啖都係蟹肉,而且鮮味十足,意粉嘅熟度亦都啱啱好,好有彈性。⚜️冰意式鮮奶咖啡鮮奶咖啡又係我嘅最愛,每一啖咖啡都充滿着奶香,入口順滑。⚜️冰山政小山園抹茶平時鍾意飲開抹茶嘅我,都覺得呢杯抹茶好香,有少少似抹茶鮮奶嘅感覺。

⚜️加拿大海膽醬雜菌意大利飯伴三文魚籽

⚜️鮮蟹肉蟹膏意大利粉

⚜️冰意式鮮奶咖啡
鮮奶咖啡又係我嘅最愛,每一啖咖啡都充滿着奶香,入口順滑。

⚜️冰山政小山園抹茶
除了以為貓吸引之外,原來食物也不錯,種類齊全,有小食 , 主食主要有扒意粉飯,也有甜品;飲品方面,有精美拉花咖啡/茶 ,而估不到這裏也有酒類飲品🫶🏻我們點了兩個抵食晚餐@$148 ,主食+甜品+飲品❣️ 日式明太子雜菌意大利粉❣️ 鮮蟹肉蟹膏意大利粉❣️ 雜菜沙律 柚子油醋汁❣️ 軟心巴斯克焦香芝士蛋糕❣️ Mocha ❣️ 日式雞軟骨 $58意粉味道不錯,蟹肉豐富 芝士蛋糕外觀精美,蛋糕香滑想不到這裏的咖啡拉花很精美,而且咖啡味香濃,朱古力比例恰到好處這裡的貓貓真是每一隻都很有特性,可以陪客人玩的至少有十幾二十隻,有很多名種貓,例如豹貓/布偶貓/緬因貓/暹羅貓/英短/異短……有些活潑好動,有些文靜可愛,滿足不同喜好,總之引到我們哈哈大笑😂 豹貓最機智敏捷及活潑好動,布偶貓最親民及漂亮,緬因貓原是鱷魚頭老襯底😻真的是令我了解很多不同品種貓的特性,帶給了我們很多歡樂🥳

我們點了兩個抵食晚餐@$148 ,主食+甜品+飲品

❣️ 軟心巴斯克焦香芝士蛋糕

❣️ Mocha
日式雞軟骨

❣️ 日式雞軟骨 $58

意粉味道不錯,蟹肉豐富
芝士蛋糕外觀精美,蛋糕香滑

2024-03-26
日式明太子雜菌意大利粉
鮮蟹肉蟹膏意大利粉
軟心巴斯克焦香芝士蛋糕
日式雞軟骨
2024-04-17 2911 瀏覽
🌟今日我哋去咗旺角的喵天尼 Meowtini 。喵天尼係全港首間貓貓餐廳酒吧,有二十幾隻唔同品種嘅可愛貓咪。呢度嘅食物質素高,價錢又親民,性價比超高。我哋點咗以下美食:午餐套餐1:- 煙肉洋葱薯仔湯 x1:這個湯非常濃郁,味道很好喝。🥔- 黑松露雜菌意大利飯 x1:這個意大利飯很好吃,米飯不會太硬,而且有濃郁的黑松露味道。🍄‍🟫🍚- 貓步沙灘 🍹🏖️:這杯雞尾酒賣相像一個沙灘,加上啫喱,甜甜的味道非常好喝。午餐套餐2:- 煙肉洋葱薯仔湯 x1:同樣的湯,濃香美味。- 燒汁紐西蘭草飼肉眼牛扒配米飯 x1:軟嫩多汁的牛扒搭配炸洋蔥和特製醬汁,是我喜歡的口味。🥩- 凍檸檬茶 x1:清新的凍檸檬茶解渴又消暑。🍋☕️香蕉雜果朱古力窩夫伴雪糕🧇🍨🍫:這道甜品真是一流,窩夫外酥內軟,加上冰凍水果和朱古力醬,讓人垂涎欲滴。貓食物:- 自家製貓罐頭😻:這款自家製貓罐頭一拿出來,貓咪們立刻湧過來,雖然我不是貓,但也能感受到它們的興奮😂。- 貓冰棒:這支貓冰棒雖然沒有罐頭那麼受歡迎,但貓咪們也吃得津津有味!總消費:$398(包括10%服務費)。

午餐套餐1:
- 煙肉洋葱薯仔湯 x1:這個湯非常濃郁,味道很好喝。🥔

午餐套餐2:
- 煙肉洋葱薯仔湯 x1:同樣的湯,濃香美味。

- 凍檸檬茶 x1:清新的凍檸檬茶解渴又消暑。🍋☕️

香蕉雜果朱古力窩夫伴雪糕🧇🍨🍫:

貓食物:

總消費:$398(包括10%服務費)。
2024-04-16
🧡Meowtini Cat Cafe & Bar🧡 貓咪×酒吧餐廳🍴..最近愛上同貓貓玩遊戲🐱,今次去左位於旺角既酒吧風型格既貓Cafe☕️,玩貓貓之餘仲可以飲杯Cocktails🍸 relax 一番,餐廳揉合「貓」與「酒」概念,係全港‼️首間‼️ 貓咪結合酒吧餐廳,來感受一下被貓貓包圍吧。HOLIDAY SET DINNER SET $168一個set 有齊餐湯,小食 🔸魷魚圈配他他醬,主食 🔸鮮蟹肉蟹膏意大利粉,有蟹鮮味🦀 又帶奶油香,配上熱朱古力Chocolate。最後來個精選甜品 (Horlick味雪糕)甜一下。🔸煙三文魚野菜沙律柚子油醋汁 $88🔸蜜糖柚子雞翼 $58 🔸日式雞軟骨 $58另外仲點左沙律🥗,仲有2款香口小食,食飽又可以同貓貓繼續玩~喵🐱💕。..×××××ש旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓

HOLIDAY SET DINNER SET $168

一個set 有齊餐湯,小食 🔸魷魚圈配他他醬,

主食 🔸鮮蟹肉蟹膏意大利粉,

有蟹鮮味🦀 又帶奶油香,

配上熱朱古力Chocolate。

最後來個精選甜品 (Horlick味雪糕)甜一下。

🔸煙三文魚野菜沙律柚子油醋汁 $88

🔸蜜糖柚子雞翼 $58 🔸日式雞軟骨 $58

×××[Meowtini Cat cafe & Bar]×××