銅鑼灣食好西,特別係食好既西餐🍴絕對強烈推薦Mercury Recalls, 食過一定回頭率滿分💯呢度主打黑膠片音樂🎶的西餐廳🍴餐廳服務同食物質素都有超高水準,呢度的cocktail 都好出名,就算吾食飯,都好多人來特登飲杯野,聽下著名明星DJ 捽碟 💿📀沒錯👍呢度最大驚喜係DJ 係出名的習香港本地樂隊的廿四味成員,想知係邊個就自己來感受下啦哈哈哈哈😂超型超nice ,見到真人實在開心🥳講番食物:點左一杯cocktail 好特別的熱飲cocktail : Don’t know why $148咖啡☕️也出名,朋友就點左hot Americano $68前菜點左Green salad with Parma ham $188呢個沙拉🥗不得了,十分足料,賣相已知勁多Parma ham , 完全不hea, 仲配搭平時好少會食既水果,仲有松子,撈埋D汁真係好好食啊🤤主食最愛牛扒——US Black Angus Rib eye steak 🥩 10oz medium well $368 呢度塊牛扒質素又係靚到不得了,超級肥美,兩個人根本吃不完,鍾意食牛既必食之選🤤最後甜品🍮也要吃,點了最喜歡的cr
沒錯👍呢度最大驚喜係DJ 係出名的習
講番食物:
最後甜品🍮也要吃,點了最喜歡的crème brûlée $118呢度既 crème brûlée 不錯喔😌滿足
2025-03-26
5 分鐘 (堂食)
2025-03-22 782 瀏覽
黑膠概念音樂餐廳~有美食美酒有音樂有氣氛✨最重要系好抵!啱曬薯條控!真心好正😋✅✨晚市時段凡惠顧以下五款主菜其中一款,即可免費任食三款口味招牌薯條! 黑松露薯條跟黑松露醬✨ 原味薯條跟牛油果醬✨ 金沙薯條✨💫主菜(一)慢煮法國鴨腿| 杜松子鴨油|無花果| 蜜柑|合桃沙律| 18個月意大利黑醋汁[$298]💫主菜(二)美式香烤豬肋骨| 田園沙律[$318]💫主菜(三)燒美國黑安格斯肉眼扒(10oz)| 日本南瓜|姜黃花椰菜 | 法邊豆|法式伯那西醬[$368]💫主菜(四)保雲酥三文魚三文魚柳💫主菜(五)黑松露牛肝菌意大利雲吞[$188]✨薯條都好有特色,各有各的風味,薯條控不能錯過!🥰✅黑松露薯條跟黑松露醬✨薯條外脆內嫩,搭配的黑松露醬更是增添了濃郁的香氣!✅原味薯條跟牛油果醬✨原味薯條簡單但好吃,特別是配上牛油果醬,滑滑的口感讓人愛不釋手。這個組合真系清新!✅金沙薯條✨金沙薯條真系好驚喜!金黃色的外皮,咬下去非常香脆,裡面又軟又綿。這個咸香的味道讓人忍不住一口接一口,根本停不下來!我試左2款,加一個沙律😋Roasted Pork Spare Ribs 🍖🔥烤豬肋骨肉質鮮美,醃料入
黑膠概念音樂餐廳~有美食美酒有音樂有氣氛✨

💫主菜(四)
保雲酥三文魚三文魚柳
💫主菜(五)
黑松露牛肝菌意大利雲吞[$188]

✨薯條都好有特色,各有各的風味,薯條控不能錯過!🥰

✅黑松露薯條跟黑松露醬✨
薯條外脆內嫩,搭配的黑松露醬更是增添了濃郁的香氣!

✅原味薯條跟牛油果醬✨

✅金沙薯條✨

我試左2款,加一個沙律😋

Roasted Pork Spare Ribs 🍖🔥
烤豬肋骨肉質鮮美,醃料入味,令人垂涎搭配一些酸甜的醬汁,讓整體味道更加豐富。

Ravioli with Black Truffle 🥟🍄
這道黑松露餃子非常精緻,內餡香濃。黑松露的獨特香氣與餃子的滑口感完美融合!

Green Salad with Parma Ham 🥗🍖
沙律大份量,配上帕馬火腿,味道清新可口。火腿的咸香和沙律的脆口感,正!

Ginger Beer 🍺🌿

2025-03-18
本身係比佢話有人打黑膠碟主題吸引點知冇都係播歌,入到去朋友話咩晚餐限定要每人一杯野飲同1小時45分鐘,我去咁多餐廳都冇聽過,所以晚市冇人排隊,咁唔好彩個三文魚點解會咁嘅顏色?係咪紅磚魚?又overcooked 熟到石頭,配菜白烚炒都唔炒吓,白酒煮青口仔又熟到縮晒水😑😑冇乜牛油味同白酒味 Cocktails 一啲酒味都冇收你$160一杯仲要逼每人叫一杯 ,強逼性就比較搞笑已經算係冇乜服務啲服務員係冇反應都冇乜問題,如果連食物酒精都一般已經係冇買點 呢個價錢好多好餐廳會食得比較開心
呢個價錢好多好餐廳會食得比較開心
2025-05-06 0 瀏覽
餐廳裝潢以黑膠唱片為主題暗黑主色 非常有格調氣氛每天都有DJ sessions音樂種類多元化大家可跟自己喜好選擇除左環境好 食物飲品都出眾雞尾酒亦很有心思以歌曲概念為題試左三杯都各有特色不單止賣相吸引而且味道都好有層次我個人最鍾意Amie by Damien Rice冰塊刻著店名 味道偏甜帶柑橘味 同時有淡淡的玫瑰香慢煮法國鴨腿沙律都很足料有合桃 蜜柑 無花果 清甜新鮮可以中和鴨腿嘅油膩感鴨腿肉質嫩滑而且好入味深海紅蟹肉明太子卡邦尼意粉明太子同蟹肉好夾意粉夠彈牙creamy只要叫一個主菜同埋意粉就可以享用任食薯條有三種口味 分別係黑松露 海鹽 金沙

餐廳裝潢以黑膠唱片為主題

只要叫一個主菜同埋意粉
就可以享用任食薯條
有三種口味
分別係黑松露 海鹽 金沙

📍 Mercury Recalls by Lost Stars 📍中意食薯條嘅,你哋就一定唔可以錯過呢間位於銅鑼灣嘅地舖😍全店以黑膠碟為主題嘅音樂酒巴🎼環境非常優美而且帶有情調~而且逢星期日至三晚,下午六點起只要惠顧任何一份主菜或者意粉,就可以任食三款嘅薯條🍟✨黑松露薯條 ✨海鹽薯條✨金莎雪條✨+$98 更可以無限任飲紅白酒或氣泡酒🥂🍷🍹➖➖➖黑松露牛肝菌意大利雲吞 $188 🔥🔥 8.5/10份量充夠,有7-8粒雲吞😍意大利雲吞個餡仲有啲芝士同埋菠菜蓉,好香好味~而且啲汁超級creamy,汁入面仲配合埋好多粒嘅蘑菇係度😍真不錯➖➖➖保雪酥三文魚柳配日式芥末醬 $218 🔥🔥8/10三文魚外脆內軟,而且魚嘅肉質嫩滑😍而我覺得個精髓係在於三文魚旁邊嘅芥末醬,簡直一流😙旁邊仲有creamy嘅薯蓉,三樣嘢夾埋一齊食,口感豐富😝➖➖➖🔥🔥🔥 (Highest Recommend)Mercury Recalls by Lost Stars (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖

✨黑松露薯條
✨海鹽薯條
✨金莎雪條
✨+$98 更可以無限任飲紅白酒或氣泡酒🥂🍷🍹

黑松露牛肝菌意大利雲吞 $188 🔥🔥 8.5/10

保雪酥三文魚柳配日式芥末醬 $218 🔥🔥8/10

➖➖➖
🔥🔥🔥 (Highest Recommend)
銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖
【銅鑼灣隱世黑膠主題Cafe🎵】慢煮鴨腿+任食薯條set🍟黑松露控必試!喂!薯條控注意啦!呢度晚市有「任食薯條set」啊🤤 全部即叫即炸熱辣辣,重點推薦黑松露味!一上枱就聞到陣陣松露香,脆卜卜停唔到口~仲有牛油果醬同鹹蛋黃「金沙」味,三款都咁正點揀好啊?🎸黑膠迷必打卡 間鋪成間黑膠唱片博物館咁!復古木系裝修勁有日本原宿feel,燈光暗暗哋好有情調。最正係星期五六晚有DJ打碟🎧,一路食嘢一路聽懷舊黑膠,酒杯撞到叮叮聲超有氣氛✨ 🍽️晚市著數推介(星期日到三) 叫任何主菜即送「任食薯條」!三款口味輪住encore: ✔️黑松露薯條+黑松露醬(邪惡度爆燈) ✔️原味薯條+牛油果醬(清新之選) ✔️金沙薯條(鹹蛋黃痴住條條脆) 🔥主菜心水推薦 ▫️慢煮法國鴨腿 $298 鴨皮脆到「咔嚓」聲!慢煮到啲肉淋到識跳舞💃 伴碟無花果沙律超解膩,仲要落足料有蜜柑+合桃,撈埋黑醋汁食到lamlam脷~ ▫️燒美國安格斯肉眼(10oz)$368 叫五成熟剛剛好🐮 切開仲見到粉嫩肉色,牛味濃到癲!配菜竟然有日本南瓜同薑黃花椰菜,連side dish都咁高質~ 🍹Cocktail有熱飲?! 試咗杯「Don’t know w
【銅鑼灣隱世黑膠主題Cafe🎵】
慢煮鴨腿+任食薯條set🍟黑松露控必試!
喂!薯條控注意啦!呢度晚市有「任食薯條set」啊🤤

🎸黑膠迷必打卡

🍽️晚市著數推介(星期日到三)
叫任何主菜即送「任食薯條」!三款口味輪住encore:
✔️黑松露薯條+黑松露醬(邪惡度爆燈)
✔️原味薯條+牛油果醬(清新之選)
✔️金沙薯條(鹹蛋黃痴住條條脆)

🔥主菜心水推薦
▫️慢煮法國鴨腿 $298

▫️燒美國安格斯肉眼(10oz)$368

🍹Cocktail有熱飲?!
試咗杯「Don’t know why」$148
熱飲雞尾酒你飲過未?🍵 用氈酒+伯爵茶調製,飲落有佛手柑香氣,冬天飲暖粒粒好舒服~

💡小貼士
• 星期六日晚有DJ打碟,記得book位
• 影相打卡位多到九宮格都唔夠放
• 朝早係cafe夜晚變酒吧,兩個feel任揀
2025-05-02 0 瀏覽
今日俾我周圍尋寶,搵到一間銅鑼灣好正嘅西餐廳。賣點一、餐廳主打黑膠碟音樂。餐廳牆上、書架上無處不在都係各式各樣嘅黑膠碟。賣點二,話明餐廳啲食物梗係要正啦。仲有各式各樣嘅Cocktail都係必試。賣點三,呢度捽碟嘅DJ居然係樂隊廿四味成員。坐咗成晚淨係覺得啲音樂好聽都冇留意到。臨走嘅時候先發現😂Green Salad with Parma Ham沙律新鮮可口,配上薄切Parma Ham,鹹香味十足。生菜脆感同火腿的柔軟形成完美對比。German Pork Knuckle德國豬手外皮香脆,咬落去颯颯聲。肉質嫩滑,搭配甜甜地嘅炒洋蔥,另外佢搭配嘅配菜唔係薯仔,而係更加健康嘅南瓜同番薯。Cheese & Bacon Chicken Roll呢道菜真係令人驚艷,雞肉捲入面嘅芝士融化得剛剛好,再加上煙肉的香氣😋外皮金黃酥脆,呢道菜製作工序比較多,好考廚師嘅手藝👍🏻White Rose Lemonade清新怡人嘅Cocktail,上嘅時候店員仲用槍折咗個煙泡泡喺酒杯面頭,泡泡爆嘅時候一縷輕煙飄出嚟感覺好似騰雲駕霧咁🥰味道酸酸甜甜,仲有一股清新嘅茶香。Delicate無酒精飲品,酸酸甜甜嘅口味十分清新

Green Salad with Parma Ham

German Pork Knuckle

Cheese & Bacon Chicken Roll

White Rose Lemonade

Delicate
無酒精飲品,酸酸甜甜嘅口味十分清新。
2025-05-01 0 瀏覽
銅鑼灣呢間Cafe我覺得性價比最高!星期日去居然有下午茶嘅餐牌!重點係間餐廳個環境好舒服,好多黑膠唱片做佈置嘅!我覺得好值得去食!牛油果香烤慢煮雞胸配搭酸種麵包和炒蛋,牛油果鋪滿整個酸種麵包,雞胸也非常鮮嫩。軟腍腍,炒蛋亦都炒得非常香滑!美式鮮果班戟夾住滿滿嘅忌廉和士多啤梨,士多啤梨也非常鮮甜, pancake的忌廉也非常滑。燒紐西蘭牛柳牛角堡非常推薦!紐西蘭牛柳非常軟,夾着牛角包來吃,非常惹味!英式早餐,賣相非常豐富,食材也非常吸引!
銅鑼灣呢間Cafe我覺得性價比最高!
星期日去居然有下午茶嘅餐牌!
重點係間餐廳個環境好舒服,好多黑膠唱片做佈置嘅!
我覺得好值得去食!

英式早餐,賣相非常豐富,食材也非常吸引!
呢排見倒有人介紹佢個薯條放題,身為薯條愛好者,即刻要黎幫襯下!嗌一個主菜或者意粉就可以免費任食三款薯條!餐廳以黑膠唱片為主題,仲會有DJ現場打碟!薯條放題三款薯條鈕別係黑松露薯條跟黑松露醬,海鹽薯條跟牛油果醬同金沙薯條。本身薯條已經加左黑松露醬,再配埋芝士黑松露醬,係超級濃味!黑松露愛好者必食。金沙薯條係條條都沾滿鹹蛋黃醬,超邪惡。點牛油果醬食原來幾清新。Sante by 壞特?te好有心機,每杯cocktail都會人手痴上花瓣!white rose tea既花香細膩迷人,同white peach liqueur配合得好好,增添左層次感,加埋white rose tea syrup更突出花香同甜味,味道層次分明,有果香、花香。用上tonic water又可以平衡番liqueur同syrup既甜度!燒美國黑安格斯肉眼扒(10oz)| 日本南瓜|姜黃花椰菜 | 法邊豆|法式伯那西醬牛扒叫左Medium,煎得岩岩好,外層焦香酥脆,切開見倒肉質保持粉嫩多汁,肉味濃郁。日本南瓜既自然甜味平衡番牛肉的濃郁。法邊豆口感脆嫩,伯那西醬係一種經典既法式醬料,主要係牛油同香草,好重奶香味帶微酸,令成道菜風
嗌一個主菜或者意粉就可以免費任食三款薯條!

餐廳以黑膠唱片為主題,仲會有DJ現場打碟!

薯條放題

Sante by 壞特?te

牛扒叫左Medium,煎得岩岩好,外層焦香酥脆,切開見倒肉質保持粉嫩多汁,肉味濃郁。日本南瓜既自然甜味平衡番牛肉的濃郁。法邊豆口感脆嫩,伯那西醬係一種經典既法式醬料,主要係牛油同香草,好重奶香味帶微酸,令成道菜風味層次更豐富。

慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉

牛尾經過慢煮,肉質非常嫩滑,入口即溶。牛尾既濃郁肉香同蕃茄的既酸甜完美融合,醬汁濃稠程度岩岩可以包住每粒貓耳朵粉,貓耳朵粉煮得軟硬適中,口感彈牙。

Tiramisu

質地綿滑細膩,Mascarpone cheese既奶香同咖啡既微苦完美結合,每一啖都充滿層次感。手指餅吸滿咖啡同酒香,濕潤又有彈性,令口感更豐富。

• 慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉
  • 燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)
2025-04-21 0 瀏覽
◐銅鑼灣黑膠情調浪漫西餐|任食薯條任食薯條係呢間餐廳最大賣點!環境好有氣氛,夜晚7半開始就有DJ 捽碟,音樂以歐美輕快為主。𓇟 白酒忌廉煎虎蝦好特別嘅忌廉汁搭配幾隻大蝦,仲有果仁和葡提子𓇟 手工芝士烤雞卷 手工嘢我一向都想試,可惜唔算好熱辣辣,味道意料之內。外皮幾脆,再包住嫩滑雞肉𓇟 蟹肉明太子卡邦尼意粉意粉鎖汁啱啱好,明太子醬汁勁濃郁,蟹肉好慷慨。𓇟 薯條係薯條怪出動嘅時候,有3 款味揀,有牛油果味、黑松露味,鹹蛋黃味。我最鍾意鹹蛋黃味,encore咗2 次!𓇟飲品Sante ✨French Earl Grey Lemonade✨
◐銅鑼灣黑膠情調浪漫西餐|任食薯條

𓇟 白酒忌廉煎虎蝦
好特別嘅忌廉汁搭配幾隻大蝦,仲有果仁和葡提子

𓇟 手工芝士烤雞卷

𓇟 蟹肉明太子卡邦尼意粉
意粉鎖汁啱啱好,明太子醬汁勁濃郁,蟹肉好慷慨。

𓇟 薯條

𓇟飲品
Sante ✨
French Earl Grey Lemonade✨
2025-04-18 0 瀏覽
今日嚟到銅鑼灣,見到呢間餐酒館好吸引就決定入去試吓以黑膠唱片為主題店家推出優惠可以任食三款招牌薯條凡點選指定主菜即送任食三款口味的招牌薯條,絕對是薯條控的天堂a. 黑松露薯條配黑松露醬:薯條炸得金黃香脆,外酥內軟,松露香氣撲鼻但不會過分霸道,黑松露醬質感濃滑,與薯條的質地完美配搭b. 原味薯條配牛油果醬:薯條本身帶淡淡鹽香,簡單卻耐吃,牛油果醬清新微酸,為油炸食物帶來一絲清爽口感c. 金沙薯條:這款絕對是亮點,鹹蛋黃的沙香均勻裹在每一條薯條上,入口即化,鹹香濃郁,層次豐富,吃完還想再來一份美式香烤豬肋骨豬肋骨以低溫慢烤方式製作,肉質鬆化但仍保留一點嚼勁,骨肉分離毫不費力。表面刷上特製燒烤醬,甜中帶微辣,煙燻味十足。每一口都充滿肉香與醬汁的濃厚層次,配上手工啤酒更是絕配黑松露牛肝菌意大利雲吞這道雲吞選用新鮮手工意粉皮,口感滑彈,內餡是香氣濃郁的牛肝菌與軟滑芝士,松露味道突出但不掩蓋食材原味。醬汁則是以奶油為基底,質感細膩、味道高雅,是屬於細味慢嚐的一道主菜慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉牛尾以低溫慢煮數小時,入口即化,油脂豐盈卻不膩,肉味極濃。搭配鮮甜的蕃茄醬汁,以及手工貓耳朵粉的彈牙質感,整道菜層
今日嚟到銅鑼灣,見到呢間餐酒館好吸引
就決定入去試吓

以黑膠唱片為主題

店家推出優惠可以任食三款招牌薯條

美式香烤豬肋骨

黑松露牛肝菌意大利雲吞

慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉

牛尾以低溫慢煮數小時,入口即化,油脂豐盈卻不膩,肉味極濃。搭配鮮甜的蕃茄醬汁,以及手工貓耳朵粉的彈牙質感,整道菜層次豐富,溫暖而滿足。貓耳朵粉能充分掛汁,每一口都吃得出時間與心機

自家手工啤酒

自家的手工啤,清爽中帶一點果香,適合配搭口味較重的主菜。啤酒新鮮爽口,不會有罐裝啤的死氣感,值得一試
2025-04-13 212 瀏覽
#mercury.recalls 閠蜜生日, 選了一間在銅鑼灣的餐廳慶祝生日。餐廳的裝潢好別緻, 以黑膠唱片作裝飾, 而係餐廳的中央位置有一個打碟區,💽 播放着一些歐美流行音樂, 仲有我最喜歡的Bruno Mars, 可以一路食一路跟住音樂擺動。 🍽繽紛樂熱帶果脆脆班戟配焦糖餅雪糕套餐-🥗田園沙律-🥞繽紛樂熱帶果脆脆班戟賣相吸引, 蛋味香濃, 質地軟硬適中, 配士多啤梨和朱古力脆脆夾心,酸酸甜甜, 十分好味。-🍗水牛城雞翼雞翼被濃厚的醬汁種種包圍, 食落肉質嫩滑-🍧冰淇淋白玫瑰茶玫瑰香味相當濃郁, 加賣冰淇淋有一種奶茶的感覺, 十分新奇, 很適合作為一個結尾。 🍔保濕豬柳菠蘿漢堡配薯條豬柳外表炸得金黃, 內里肉質嫩滑Juicy, 面包皮亦有烘過, 使包邊微脆,配上菠蘿,整體次層分明, 口感豐富, 一點罪惡感也沒有。薯條亦炸得金黃, 香脆可口, 係我中意既質感, 食到停唔到口。 🥠Impossible 素肉玉米片配酸忌廉和牛油果醬份量相當多, 玉米片相當脆口,一片接一片, 停不了, 配上素肉、芝士和2種不同的醬, 口感更加豐富。 而我個人比較中意配牛油果醬, 牛油果醬比較清新和口感順滑,
#mercury.recalls

🍽繽紛樂熱帶果脆脆班戟配焦糖餅雪糕套餐
-🥗田園沙律
-🥞繽紛樂熱帶果脆脆班戟
-🍗水牛城雞翼
雞翼被濃厚的醬汁種種包圍, 食落肉質嫩滑
-🍧冰淇淋白玫瑰茶

🍔保濕豬柳菠蘿漢堡配薯條

🥠Impossible 素肉玉米片配酸忌廉和牛油果醬
份量相當多, 玉米片相當脆口,一片接一片, 停不了, 配上素肉、芝士和2種不同的醬, 口感更加豐富。 而我個人比較中意配牛油果醬, 牛油果醬比較清新和口感順滑,可以中和芝士、肉醬和玉米片的濃郁味道。

☕️朱古力咖啡
飲既第一啖先係感受到濃郁的朱古力味, 隨之而來既係咖啡的微苦和絲滑既奶香, 三者味道係口腔完美融合, 比起平時飲既咖啡, 略勝一籌。

🏠餐廳: Mercury Recalls by Lost Stars
🏠地點: 銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies#hkinfluencer #foodiehk#travel

2025-03-30
午餐
慶祝紀念
生日
最近餐廳做緊主菜三選一就可以有得薯條任食仲有三款醬可以任配🥑🥚🍄‍🟫牛油果醬|鹹蛋黃醬|黑松露芝士醬♡主食•ʀᴏᴀꜱᴛᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ ꜱᴘᴀʀᴇ ʀɪʙꜱ叫咗四款主菜其中一個豬肋骨真係好有驚喜分量簡直就係三至四人嘅ꜱɪᴢᴇ仲要配埋半碟沙律菜,連沙律都可以慳返唔使叫真係勁抵食•ʀᴀᴠɪᴏʟɪ ᴡɪᴛʜ ʙʟᴀᴄᴋ ᴛʀᴜꜰꜰʟᴇ•ᴘʀᴏᴠᴇɴᴄᴀʟ ꜱᴀʟᴍᴏɴ ꜰɪʟʟᴇᴛ仲有個寶雲蘇三文魚柳同埋黑松露意大利雲吞都好值得一試外脆內軟嘅三文魚柳調味勁正,仲有黑松露雲吞點麵包一定仲好食•ᴜ.ꜱ ʙʟᴀᴄᴋ ᴀɴɢᴜꜱ ʀɪʙ ᴇʏᴇ ꜱᴛᴇᴀᴋ (𝟣𝟢 ᴏᴢ)肉眼扒五成熟切落去啱啱好🥩仲要配埋薯蓉好鬼正♡ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟꜱ•ᴀᴍɪᴇ•ꜱᴀɴᴛé•ꜰʀᴇɴᴄʜ ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴍᴀʀᴛɪɴɪ•ʜᴇᴀʀᴛꜱ呢間嘅ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ都係必叫每晚都有個駐場ʙᴀʀᴛᴇɴᴅᴇʀ親手為你炮製個人化嘅ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟꜱꜱᴀɴᴛé係必叫!ꜱᴀɴᴛé係必叫!呢杯ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ勁好飲🥹為咗佢可以ᴇɴᴄᴏʀᴇ多次♡甜品•ᴄʀèᴍᴇ ʙʀüʟéᴇ呢個甜品做結尾真係啱啱好唔會太過飽而且兩個人ꜱ

最近餐廳做緊主菜三選一就可以有得薯條任食
仲有三款醬可以任配🥑🥚🍄‍🟫
牛油果醬|鹹蛋黃醬|黑松露芝士醬

♡主食
•ʀᴏᴀꜱᴛᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ ꜱᴘᴀʀᴇ ʀɪʙꜱ
仲要配埋半碟沙律菜,連沙律都可以慳返唔使叫真係勁抵食

•ʀᴀᴠɪᴏʟɪ ᴡɪᴛʜ ʙʟᴀᴄᴋ ᴛʀᴜꜰꜰʟᴇ
•ᴘʀᴏᴠᴇɴᴄᴀʟ ꜱᴀʟᴍᴏɴ ꜰɪʟʟᴇᴛ
仲有個寶雲蘇三文魚柳同埋黑松露意大利雲吞都好值得一試
外脆內軟嘅三文魚柳調味勁正,仲有黑松露雲吞點麵包一定仲好食

肉眼扒五成熟切落去啱啱好🥩仲要配埋薯蓉

呢個甜品做結尾真係啱啱好唔會太過飽
而且兩個人ꜱʜᴀʀᴇ都食得晒🤍
  • 炸牛油果條
  • 黑松露薯條
  • 燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)
2025-04-01 426 瀏覽
The food at Mercury Recalls was a delightful surprise. The Prosecco from Italy was bubbly and refreshing, perfectly complementing the rich flavors of the French Duck Confit with Walnuts Salad. The Roasted Pork Spare Ribs were tender and savory, cooked to perfection. The Crème Brûlée was a sweet ending to the meal, with a perfectly caramelized sugar crust. To cleanse the palate, the Lychee Black Tea was a refreshing and unique choice. Overall, the dining experience at Mercury Recalls was top-notc

Overall, the dining experience at Mercury Recalls was top-notch, with a well-curated menu and attentive service. I would highly recommend trying their French Duck Confit and saving room for dessert!
2025-04-01 520 瀏覽
今日和男朋友在銅鑼灣去完Donki後係附近搵野食🍽️,斜對面見到間幾有格調嘅餐廳,行埋去睇就比佢哋既set lunch價錢吸引咗🤣,餐飲/沙律+主菜+飲品$88 起,性價比幾好,餐廳入面好多黑膠唱片掛牆做裝飾🎧,仲有一個好有feel既打碟區,即刻有種懷舊又chill嘅vibes是日餐湯係南瓜忌廉湯🎃主菜有煙燻三文魚班尼廸蛋美式鬆餅🧇煙燻三文魚嘅鹹香夾Egg Benedict嘅creamy蛋香🥚,一切落去流心感十足,連埋軟熟嘅鬆餅一齊食正呀🥳。另外叫左XO醬辣炒虎蝦奶油扁意粉🍝,虎蝦彈牙鮮甜,扁意粉都煮得啱啱好🍜,加XO醬超惹味😛另外仲加咗兩個小食,分別係炸牛油果條🥑和金沙薯條❗️牛油果條炸得好酥脆,入面牛油果大大舊幾creamy,金沙薯條🍟上面滿佈咸蛋黃味,鹹香味滲入每條薯條🤤,一條一條食到停唔到😋飲品方面,揀咗美式咖啡☕️和冰淇淋白玫瑰茶,熱美式帶輕柔果香,美味的水果風,白玫瑰茶就超surprise🤣,玫瑰香味勁濃郁,上面有啲玫瑰花籽,增添咗口感,配埋雪糕食幾過癮。甜品叫左繽紛樂熱帶果脆脆班戟配焦糖味雪糕🥞,班戟加咗自家製榛子醬🌰,香濃得黎唔會太甜🍯,每層都夾咗繽紛樂朱古力🍫同熱帶果脆脆增

是日餐湯係南瓜忌廉湯🎃

主菜有煙燻三文魚班尼廸蛋美式鬆餅🧇
另外叫左XO醬辣炒虎蝦奶油扁意粉🍝,
虎蝦彈牙鮮甜,扁意粉都煮得啱啱好🍜,加XO醬超惹味😛

甜品叫左繽紛樂熱帶果脆脆班戟配焦糖味雪糕🥞,班戟加咗自家製榛子醬🌰,香濃得黎唔會太甜🍯,每層都夾咗繽紛樂朱古力🍫同熱帶果脆脆增添脆脆口感,而焦糖雪糕既甜度都啱啱好😋 又唔會好甜膩,幾飽都食得晒🤭