MEZZE位於尖沙咀The Hart 4樓,主打地中海菜。場內座位不多,但極為寬敞舒適,酒吧位置可以休閒地嘆一下水煙,旁邊還有露台,可以抽煙談心。侍應主動為我們介紹餐牌,原來MEZZE係由5星級酒店廚師主理,同時亦為我們添加了暖水。Hummus $85鷹嘴豆泥配Pita Bread 。鷹嘴豆泥伴有橄欖油和適量香料,入口軟滑,風味十足!Pita Bread 是現烤的,新鮮熱辣!我最喜歡把Pita Bread打開,然後把大量Hummus塞進去,咬落去爆晒漿,勁正!Halloumi $108這個是煎芝士沙律。煎過的芝士特別香口,食多兩舊都唔會覺得膩!蔬菜類清新爽口。上面一粒粒紫紅色的是石榴籽,味道清新,又可以慢慢妹下妹下。Shrimp  Aglio  E  Olio $148簡單又美味的意粉,上菜時出晒煙!蝦已去殼去腸,肉質爽甜彈牙!意粉蒜香十足,仲要帶微辣,真係好惹味呀!

MEZZE位於尖沙咀The Hart 4樓,主打地中海菜。

Hummus $85
鷹嘴豆泥配Pita Bread 。

Hummus

鷹嘴豆泥伴有橄欖油和適量香料,入口軟滑,風味十足!

Hummus

Pita Bread 是現烤的,新鮮熱辣!

Halloumi $108

Halloumi

上面一粒粒紫紅色的是石榴籽,味道清新,又可以慢慢妹下妹下。

Shrimp  Aglio  E  Olio $148
簡單又美味的意粉,上菜時出晒煙!

2018-12-06 188 瀏覽
早前到地中海旅行,九日內食足十四餐中東包,真是見到中東包都怕怕,當期時就發誓此生不再吃中東包。但人就是犯賤,最近發現香港竟然有一間中東fusion菜的餐廳,見開飯網內的食物賣相都不錯,又心郁郁想試下。***************Mezze店內環境就跟其他西餐廳差不多,裝潢看不出地中海風格,但店內無論廚師或侍應都是外藉人士,有印度人,也有英國人,所以點餐都要用英文。菜單非常簡單,兩頁睇晒,有前菜、粉麵、肉類、蔬菜和甜品。地中海菜雖然出名健康,但估計餐廳知道未必適合大部份香港人胃口,所以餐廳內地中海菜和西菜的比例是各佔一半,食唔慣中東包,還有沙律雞翼意粉這些西餐常客。Drink List內有酒精和無酒精飲料都有,但比較特別是Drink List的背面還有不同的水煙選擇。左: Strawberry Crush($70)這是一杯用士多啤梨打成的沙冰,沙冰打得非常幼細,士多啤梨味道輕盈,不會過甜。右: Hawaiian Sky($65)Hawaiian Sky橙紅漸變色的賣相都幾吸引,味道是酸酸甜甜的橙汁味為主。Hot & Cold Mezze($288)如果想試地中海菜,這個小食拼盤就啱晒,

***************

Mezze店內環境就跟其他西餐廳差不多,裝潢看不出地中海風格,但店內無論廚師侍應都是外藉人士,有印度人,也有英國人,所以點餐都要用英文。

左: Strawberry Crush($70)

右: Hawaiian Sky($65)

Strawberry Crush & Hawaiian Sky
Hot & Cold Mezze($288)

如果想試地中海菜,這個小食拼盤就啱晒,因為拼盤四邊放滿不同的中東包沾醬,中間則包含了幾款地中海特式食物,而且每款份量少少,就算不對胃口,都不怕浪費。
Hot & Cold Mezze
中東一帶都以這款中東包做主糧,以我在以色列食過十幾餐中東包比較,我有理由相信這裡的中東包應該是由中東入口或者是餐廳自己製作,因為中東包質地都是比較乾和鞋口,而正常香港製作的麵包都是較為軟熟。雖然香港人未必食得慣,但這個中東包其實幾正宗,與我在以色列吃到的差不多,所以這份拼盤包含幾小片中東包,正好可以讓食客淺嚐。
Hot & Cold Mezze
中東包有兩款,一款就像叮噹的百寶袋一樣,放滿各款食材和醬汁在內,另一款就像這個中東包一樣,是一片片的,食時再蘸醬汁而吃。

拼盤右下角這款淺黃色的醬叫Hummus,即鷹咀豆泥,是最常見用來配搭中東包的醬,味道帶很輕微的酸味,食落有點沙沙的感覺。
Hot & Cold Mezze
白色這款是青瓜乳酪醬,可說是Hummus以外第二常見的中東包醬,因為加了青瓜,所以味道比較清新。
Hot & Cold Mezze
這個像千島醬一樣的醬汁是中東芝麻醬,它跟亞洲地區的芝麻醬最大分別是預先去殼,所以質地比較細滑。
Hot & Cold Mezze
青色這款則是茄子醬,質地比較像薯蓉。
Hot & Cold Mezze
這款同樣是青瓜乳酪醬,只是前者加了檸檬汁,後者沒有。
Hot & Cold Mezze
拼盤中間放了四款不同小吃,左邊是Kofta,右邊是Falafel。
Hot & Cold Mezze
Falafel即是炸蔬菜球,是中東地區十分常見的小吃,可以空口吃,也可以放在中東袋包內吃。是以麵粉混和鷹咀豆泥作為外皮,包裹著蔬菜沙律炸成,因為味道香口,所以當地會用來代替肉類。這個炸蔬菜球雖然是炸,但絕不油膩,在所有中東包食物中,應該是最容易讓香港人接受的。
Hot & Cold Mezze
Kofta從字面本身只解作以肉碎造成的肉丸,而中東版的通常會用牛肉或羊肉。中東羊肉丸跟炸蔬菜球一樣,一般可以空口吃或放在中東袋包內吃,它有別於西式食法蘸茄汁吃,而是蘸中東芝麻醬吃,肉丸肉味濃郁,但羊羶味卻不重。
Hot & Cold Mezze

烤雞肉其實不太中東,但調味跟其他中東小吃一樣味道較清淡,建議同樣可蘸旁邊的醬佐食。
Hot & Cold Mezze

春卷皮比平時中式或越式的春卷都要厚身,但都炸得香脆。
Hot & Cold Mezze

Chicken Wings($98)

雞翼一客六大隻,佐以泰式甜辣醬,雞翼炸得香脆,味道不錯。
Chicken Wings

Chicken Cream Pasta($138)

意粉非常大份,足夠二至三人分吃,意粉較為幼身,但入口微彈,每一條都掛上濃濃的忌廉,做得出色。
Chicken Cream Pasta

總結,Mezze的中東菜做得幾正宗,雖然中東菜先天性不太合港人脾胃,但個人覺得未食過都值得試試,西式食物如雞翼意粉等都above average,下次有機會都想試下吸水煙。
2018-12-06 76 瀏覽
富情調的中東菜餐廳,由酒店的五星級大廚主理,所以每道菜都有番咁上下水準。餐廳環境較暗,但好在每張室內枱都有射燈,照顧到用餐人士,想有氣氛啲可以移師出面既沙發同室外餐桌。沙律新鮮,有唔同既菜同蕃茄,而且用黑醋健康又好食啲,清新不肥膩。比普通buffalo wings 大醋味,都幾特別,而且都配左沙律菜。menu 沒有,餐廳推介的,果然意粉煮得軟硬度剛好,白汁濃稠雞肉嫩口。steak 大塊但較薄身,煎得剛好 medium 表面又上左色同醬汁,火候掌握得很好,但邊位有比較大塊的肥膏有點油膩,但 share食都ok 。叫左3杯 mocktail ,strawberry crush 有啲士多啤梨肉,幾refreshing 。

Chicken  Cream  Pasta

Steak  Frites

Chicken  Cream  Pasta
Steak  Frites
2018-12-06 54 瀏覽
朋友在尖沙咀返工,發現附近開了一間食地中海菜的餐廳,於是便約我去食晚飯。Mezze位於尖沙咀赫德道,鄰近尖沙咀地鐵站,店內環境感覺高級但價錢不貴,座位舒服,適合情侶,也適合三五成群。Fattoush前菜叫了Fattoush,是阿拉伯蔬菜沙律,適合素食者。沙律內有好新鮮翠綠的沙律菜,爽脆的青瓜,顏色艷麗的番茄仔,配上酸醋及少許孜然粉,既清新又惹味。BBQ Chicken Wings小食叫了一份秘製燒烤醬雞翼,外面炸得香脆,雞肉依然嫩滑,配上酸酸甜甜的秘製燒烤醬,滋味。Djaj Mahshi主食叫了一份中東烤雞炒飯,中東烤雞烤得嫩滑,包著洋蔥、胡椒及新鮮香料炒的飯,好惹味。

BBQ Chicken Wings

2018-12-05
Mjaj  Mahshi
難得有個空閒既Blue Monday🤣同女朋友黎尖沙咀行下街食下野就最好不過☺️適逢朋友介紹呢間野食幾吸引而且氣氛幾好🤣還掂近近地一於黎撐下枱腳下啦☺️位於尖沙咀赫德道以中東菜為主題既MEZZE🍴喺尖東站N3出口經K11商場行過黎亦夠哂方便🤪呢度環境以半酒吧地中海菜西餐做Style🙈🍴🥃依然保持Grand既風格🍷食物更以前五星級酒店大廚精心炮製👨🏻‍🍳🤤🔥而暗淡既燈光配合窗外既樓景☺️周圍充滿住格調浪漫既氣氛☺️好適合情侶黎撐下枱腳Candle light Dinner☺️🍴配合Grand Style既氣氛環境🥃亦煮出高質素既地中海菜西餐☺️🍴DJAJ MAHSHI呢款中東Style地道菜色😆好講大廚精心炮製既技巧👨🏻‍🍳🙊將慢火熬煮既蕃茄燴飯🍚🍅🔥釀入經慢烤製成既雞胸肉內🤤🐔雞胸肉肉質難得地夠哂嫩滑唔乾身之餘🐔😋燴飯煮得粒粒分明配合蕃茄等配料亦好入味☺️🍅色香味全☺️🍴Chicken Wings將雞翼烤焗到再以泰式酸甜醬慢煮🤤🐔肉質嫩滑依然之餘亦散發濃郁泰式酸甜香😆
難得有個空閒既Blue Monday🤣

肉質嫩滑依然之餘亦散發濃郁泰式酸甜香😆
2018-12-03
DJAJ  MAHSHI
2018-12-03 56 瀏覽
這次要介紹15/12正式開張既尖沙咀特色餐廳!向職員打聽原來餐廳由五星級酒店廚師主理,仲要係主打地中海/中東fusion菜,一定要食真d啦~前菜叫左地中海特色既燒芝士沙律Halloumi cheese salad 🥗 超級正!係有極多配菜,除左常見沙律菜,仲有紅石榴同核桃,配埋厚厚片既燒Halloumi芝士,無得彈!自家製BBQ雞翼我覺得醬汁有dd似我平時食開既水牛城醬,重口味得黎無蓋過雞味,食到唔停口~最後主菜叫左忌廉雞肉意粉十分大碟,係兩個人都食唔曬!嚴重懷疑係三人份量,雞肉煎到金黃色好靚,白汁調配都唔錯,超值~呢度既Earl grey 茶包係用JMP既,香味茶味👍🏻最後一定要講呢度環境,好有格調!室內外都好比心機裝修,室外個view勁正,坐上去歎返杯,吹下晚風都咪話唔正!

前菜叫左地中海特色既燒芝士沙律
Halloumi cheese salad 🥗
BBQ wings

自家製BBQ雞翼
Chicken  cream  pasta

最後主菜叫左忌廉雞肉意粉
Earl  grey

呢度既Earl grey 茶包係用JMP既,香味茶味👍🏻

2018-12-01
BBQ wings
Chicken  cream  pasta
Earl  grey
2018-12-03 78 瀏覽
今日出左尖沙咀行街,行到咁上下,就當然要搵下野食啦。行到去赫德道,見到The Hart 4樓開左間新餐廳,係食地中海fusion菜,於是我地決定上去試新野。餐廳環境走型格路線,工業風設計為主軸,黑色主調配石屎牆。坐位都算寬敞舒適,有落地玻璃可以望街景,亦有有露天雅座。餐廳仍在試業階段,15號先正式開張,餐牌仲在改動中,呢張餐牌只供參考。我們點了三款菜,分別係: Fattoush($88)呢款係地中海特色沙律,顏色就非常colourful,賣相一流!材料就包括沙律菜、甜椒、車厘茄,仲有d麵包脆脆。蔬菜就好新鮮爽口,口感有硬有軟都幾好嘅,只係略嫌有d酸,佢個醬汁檸檬味都幾重身。Chicken Wings($98)呢個雞翼值得推薦,醬汁酸酸甜甜,外皮炸得香脆,但肉質仲好嫩滑,有肉汁。皮脆肉嫩,非常滋味。加上伴碟沙律菜,可以減輕下油膩感。Djaj Mahshi ($158)呢個烤雞配炒飯都幾有中東風味,一黎到已經陣陣香料味。打開一睇,原來烤雞係包住飯一齊去焗,雞汁吸晒入d飯到,油香味濃。個雞都唔會鞋,又幾好味。加上下面用香料炒過嘅飯底,雙重滋味,非常滿足。總括來講,算係幾有特色嘅fusion

Fattoush

Fattoush($88)

Chicken Wings

Chicken Wings($98)

Djaj Mahshi

Djaj Mahshi ($158)

總括來講,算係幾有特色嘅fusion 菜餐廳,中東菜嘅香料,混和意大利煮法,原來都幾好味,值得一試。
2018-11-30
2018-12-02 50 瀏覽
收工落雨,突發奇想中東係咪冇落雨,所以好想去試下中東菜,係咪真係會唔同啲,網上搜尋,發現係尖沙咀鬧市中有間中東菜館上到去坐喺窗邊嘅餐臺上,望向窗外街上滴滴細雨,心情寧静。 由於係新餐廳,所以未有好多人知道。環境都幾優雅我哋Order咗佢哋嘅招牌菜: Hot & Cold Mezze,裏邊包含咗有羊肉雞肉、中東特色菜鷹嘴豆餅以及中東薄餅,還有沙律,有六種不同嘅醬汁伴碟,店員同我哋講,鷹嘴豆餅係中東好普遍嘅菜色,幾乎每一間中東菜館都有做,各有特色。呢個鷹嘴豆餅外黑內錄,外皮脆內豆餡嫩滑,味道好特別好香脆,好好食。盤中唔同嘅食物搭配六種唔同嘅醬汁,一次過食足六種味道。 另外還點咗一個Aralian Lamb w/ okra Stew 係一個焗羊腿飯,裏邊有秋葵同埋好特別嘅香料,味道濃郁,與中菜嘅炆羊腩好接近,非常適合香港人嘅口味。 之前對中東菜冇咩認識,以為味道強烈,怕唔習慣,食過呢餐之後就有咗好大改觀,相信好多香港人都會喜歡。值得推薦。

上到去坐喺窗邊嘅餐臺上,望向窗外街上滴滴細雨,心情寧静。

由於係新餐廳,所以未有好多人知道。環境都幾優雅

2018-12-01 186 瀏覽
上星期趁著搭飛機的空檔,看了「Mama Mia / 媽媽咪呀亅續集。滿腦子都是希臘小島的獨有風情。。。藍天白雲丶純白小屋! 因此,今個星期,急不及待的約了朋友一試這家坐落在 尖沙咀核心地帶 ,才剛開業不久的地中海風情餐廳!餐廳位處一間 boutique hotel的四樓,走的是型格路線,裝修。。。是採取暗黑系的工業風型格設計,水泥牆丶黑色門框和枱面,別樹一格。 餐廳的座位,沒有一般香港餐廳太密的毛病, 枱/座位與座位之間的間隔也很寬敞,令人坐得很舒服, 就算在這裏 傾密偈,也不會容易被鄰桌聽見!。。。🦉今晚,我們就在店家建議之下,試了三個它的招牌地中海風情特色菜!沙律頭盤:Fattoush 這個「地中海式亅沙律的蔬菜很新鮮, 我尤其喜歡加了 秘製醬汁(應該包括 陳醋及橄欖油) 的番茄和菠菜葉!沙律的份量也很大,我和朋友兩個人分享,份量也足夠。前菜:Falafel 吃炸豆餅的感覺很特別! 看賣相以為它炸得很「燶亅,但是其實沒有。咬開後,豆蓉餡料 仍是軟軟的,吃起來 炸餅的調味適中 ,豆味濃都, 給人一種很實在的飽肚的感覺。主菜:Mixed Meat Grill (半份) $198雜錦烤肉

沙律頭盤:Fattoush

沙律的份量也很大,我和朋友兩個人分享,份量也足夠。

前菜:Falafel

主菜:Mixed Meat Grill (半份) $198

雜錦烤肉的分量很大,賣相也不錯。

肉的種類包括:免治羊肉球丶 羊架丶雞胸肉丶和我最喜歡吃的西冷牛肉粒。

店家還很細心地為我們調製了「薄荷醬亅,用來伴吃美味的羊架!

我們看見餐廳還有一個大露台,下次要約朋友 happy hour 飲嘢, 這家餐廳應該也是一個不錯的選擇!!

。。。🦉

+ ==============================
立即訂閱我的食評吧!福福郎想 跟你分享上班族的苦與樂丶貓頭鷹的人生觀丶美食和「金句亅啊!

Relax,and just subscribe!

2018-11-30
慶祝紀念
紀念日
  • Mixedgrills
  • 沙律頭盤:Fattoush
  • 前菜:Falafel炸豆餅
  • Falafel
2018-11-30 28 瀏覽
同男友原來諗住食炸雞, 跟住望到有間新開餐廳,當然八掛望下睇下係咩啦🤣睇睇Menu, 又ok wo, 橫掂平時都未食過,一於試新野!環境十分有格調,雲石感覺以黑為主題,出面仲有個露台🥰鷹咀豆蓉餅(幾有驚喜既前菜)屬於素菜系列,用鷹咀豆同多種香草製成,外層香脆內裡豆茸香滑!聽到個名時都15/16緊試吾試好,甘未食過試下啦,絕對值得一試炸雞翼前菜炸得外層香脆肉嫩, 配埋沙律菜邪惡得黎又健康😎芝士白汁闊通心粉釀羊肉真心推介好食闊通心粉口感煙韌,羊肉吾算’So’剛剛好,岩哂我吾太鍾意So味又想食羊既人😋加左蕃茄酸酸甜甜更開胃
環境十分有格調,雲石感覺以黑為主題,出面仲有個露台🥰
鷹咀豆蓉餅(幾有驚喜既前菜)

炸雞翼前菜
炸得外層香脆肉嫩, 配埋沙律菜邪惡得黎又健康😎

芝士白汁闊通心粉釀羊肉
真心推介好食

2018-11-27
  • 芝士白汁闊通心粉釀羊肉
2018-11-30 20 瀏覽
Chicken Wings $98配上泰式辣椒汁,唔會好辣,炸脆晒嘅外皮,惹味之選Fattoush $88敘利亞同黎巴嫩地區嘅麵包沙拉,用烤過嘅阿拉伯Khubz薄麵包粒,加上沙律菜,再用鹽膚木,橄欖油同醋做調味汁,開胃頭盤之選。中東菜香港有唔少,但呢個沙律汁就唔係間間做得好,呢度算唔錯。Chicken Cream Pasta $138忌廉白汁磨菇意粉,份量唔細,白汁調味剛好,忌廉亦唔會太重味。雞肉算滑嫩有肉汁,菇量都算充足夠香口鮮味。汁量如果稀少少,意粉唔煮咁耐會更好。
Chicken Wings $98
配上泰式辣椒汁,唔會好辣,炸脆晒嘅外皮,惹味之選
Fattoush $88
Chicken Cream Pasta $138
2018-11-27 40 瀏覽
幾日前約咗朋友去食飯,點知佢臨時要OT,就要我等佢一陣,咁我又見我有啲肚餓,你就去咗附近嘅一間餐廳食少少野。呢間係一間新開嘅餐廳嚟,佢係專門食地中海菜。因為我本身都冇食過,所以有啲心郁郁。呢個係芝士沙律,顏色好鮮艷。沙律菜好新鮮,仲有啲石榴粒,佢用咗啲黑醋來調味,所以味道酸酸甜甜咁。而呢塊咁厚嘅就係芝士,係羊奶芝士嚟嘅,佢個質感好特別,俾我哋食開嘅一般芝士唔同,佢個質地係好乾身,仲有啲奶嘅味道。跟住我仲叫咗個雞牛扒配薯條,我覺得佢特別再係有三種唔同嘅醬汁,不過最鍾意嘅都係普通嘅茄汁。牛扒同埋雞扒都係用咗烤嘅方法,味道冇咁油膩。

2018-11-27 35 瀏覽
平時去尖沙咀the hart附近都係happy hour多今晚要黎呢度食飯 去openrice一search見到呢度開左間新餐廳一睇d相就比佢既裝修吸引住成間餐廳嘅燈光好暗好似好浪漫咁啲位又好似好闊堂 加上水泥色嘅背景牆完全就係我最鍾意嘅型格style所以星期一e d咁悶焗嘅日子 就約埋個friend你chill下The hart係尖東站n3出口行幾分鐘就到 方便!呢棟野都幾多好野食架 大家可以黎試試因為試業當中 加上我地好早到所以餐廳冇乜人Window seat既福利Apple juice n earl grey teaCheese saladD cheese好香 一d都吾漏Garlic shrimp spaghetti Must try!!!!!!
平時去尖沙咀the hart附近都係happy hour多
今晚要黎呢度食飯 去openrice一search
見到呢度開左間新餐廳
一睇d相就比佢既裝修吸引住
成間餐廳嘅燈光好暗好似好浪漫咁
啲位又好似好闊堂 加上水泥色嘅背景牆
完全就係我最鍾意嘅型格style

The hart
係尖東站n3出口行幾分鐘就到 方便!

呢棟野都幾多好野食架 大家可以黎試試

因為試業當中 加上我地好早到
所以餐廳冇乜人

Window seat既福利

Apple juice n earl grey tea

Cheese salad
D cheese好香 一d都吾漏

Garlic shrimp spaghetti
Must try!!!!!!

2018-11-26
2018-11-27 51 瀏覽
朋友收到風,尖沙咀有新開的中東餐廳,相約一試,我自從去杜拜旅行後,都沒有再食中東餐,今次有機會都要再試。餐廳位於一幢較新的商業大廈樓上,餐廳內的裝潢以樸實為主,牆身是灰色加點黑色的水泥牆,有點工業風,正如中東的建築物都不會太多色彩般。地方算是不小,座位也很多,而且有部份是在室外的,可能是方便一些喜歡自然空氣或想抽煙的人士吧。場內還播放著輕音樂,氣氛不錯。坐下不久,店長就親來介紹,原來主廚是來自五星級酒店的,應該有一定質素。我們就點了Hummus (V) ($85)、Mezze Salad ($158)及Djaj Mahshi ($158)。先來的是Hummus (V),是中東的烘餅配鷹嘴豆醬,鷹嘴豆醬研得幼滑,加有檸檬汁,橄欖油及香草,以豆味為主,與烘餅一起食也是好的配搭。Mezze Salad是這裡的招牌沙律,有炸地中海大蝦配牛油果、蕃茄及加了黑醋的沙律菜,炸蝦香脆爽口,肉質結實,沙律菜清新,加了黑醋更加開胃醒神。主菜的Djaj Mahshi是中東式的烤雞配飯,烤雞放在以茄汁炒過的飯上面,但裡面亦包裹著一些飯,而雞上面就鋪滿洋蔥及彩椒等,味道不俗,雞肉亦保持嫩滑有汁,不覺柴。今次就先

Hummus (V)

Mezze Salad

Djaj Mahshi

今次就先小試一下中東菜色,有機會多些人就可以多試幾款。
Hummus (V)
Mezze Salad
2018-11-26 33 瀏覽
朋友放工帶我來歡樂時光加晚餐,今次有點特別,因為小妹第一次踏進中東餐廳,來一晚神秘風情。裝潢新穎,空間很闊大,採用獨立梳化椅子,非常舒適。店主相信是中東人,店員外籍人和本地人參半,溝通容易。坐在我哋大玻璃旁,俯瞰繁忙的街景,人來人往,這就是香港,像是永遠都停不了的香港。Mint mojito,愈來愈愛這個mock tail。薄薄葉滿載一杯,加入新鮮的青檸,和冰凍的梳打水,清涼解渴!這個炸雞翼作餐前小食,巨型雞中翼炸到金黃鬆脆,趁熱食一流。不得不特別講這個希臘沙律,雖然上網也能找到其食譜,各家自有一點點細緻位不同,這個就是其一,沙律菜新鮮不在話下,芝士芳香撲鼻,愛芝士沙律的朋友絕對不會失望。蕃茄雞肉伴飯,兩人分享都很足夠,愛濃味的話這個應該滿足到要求,可以考慮。這裡身為酒吧式餐廳,食物質素算是很不俗,飲品方面選擇也很多,愛酒之人不錯的選擇。

裝潢新穎,空間很闊大,採用獨立梳化椅子,非常舒適。

店主相信是中東人,店員外籍人和本地人參半,溝通容易。

這個炸雞翼作餐前小食,巨型雞中翼炸到金黃鬆脆,趁熱食一流。

2018-11-22