2025-01-06 190 瀏覽
今天經過漢口道,看到這間餅店令我眼前一亮,店舖擺設可愛之餘 食物又精緻,女生最愛,店內還有兩張枱可以坐低慢慢品嚐 。另外店內有很多不同禮盒,可以買回家吃 或送禮 。餐牌:櫥窗:還有多款的大蛋糕,外型款式多亦很漂亮,下次慶祝生日時候可以提早預訂 。西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕:在購買前職員有細心提示我,這款蛋糕因為有西柚所以會有點偏酸,我覺得濃郁的奶油之中帶點酸味不錯的,可以增添清新 。伯爵茶蛋糕茶味濃郁,鬆軟濕潤;奶油輕盈,不會很甜,反而帶點微微的芝士咸味,與酸甜的西柚肉很配 。焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇:很喜歡吃軟心曲奇的那種柔軟中帶點嚼勁的口感,焦糖味夠突出,另外甜度經過調配 比較適合香港人口味 。開心果流心麻糬牛油鬆餅:流心麻糬軟滑煙靭不黏牙;鬆餅做得不錯,吃起來外皮酥脆、內層紮實 。開心果味10分濃郁,因為表面灑上了很多開心果仁碎粒,以及內裏有一層更深綠色的開心果醬,令到開心果味超級突出。手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒:禮盒外型很別緻,送禮也是好選擇,有三款口味的曲奇:伯爵茶榛子、海鹽黑朱古力榛子和原味榛子,各有6塊,獨立包裝,衛生又方便 。榛子味香濃,雖然是牛油曲奇,但是食落不會覺得油

另外店內有很多不同禮盒,可以買回家吃 或送禮 。

餐牌:

櫥窗:

西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕:

伯爵茶蛋糕茶味濃郁,鬆軟濕潤;

焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇:

開心果流心麻糬牛油鬆餅:

手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒:
榛子味香濃,雖然是牛油曲奇,但是食落不會覺得油膩,乾爽鬆化,感覺負擔不多。

2025-01-05
下午茶
  • 開心果流心麻糬牛油鬆餅
Miss Pisces Creations📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖💤🍰🍭尖沙咀經過一間門面裝修好靚嘅甜品店,🪭🍹落地大玻璃,🧸💗櫥窗內見到有一隻大啤啤同三層蛋糕,咁就俾佢吸引咗入去啦🤭🛍️🛒店舖產品種類豐富,☘️空間感好大,🍽️仲有兩張枱都可以堂食。💁‍♀️但當日我就外帶番屋企慢慢嘆💘當日買咗罐曲奇之外🎁,仲買咗罐子蛋糕🍰同軟心曲奇添🍪🍪🎁手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒🎁🍪➡️呢款罐裝曲奇內含三種口味,分別係🧈🍪原味嘅榛子牛油曲奇、🌊🧂海鹽黑朱古力曲奇🍫、同埋🫖☕️伯爵茶曲奇口味!三款牛油香都幾重🧈,而且質感酥脆,口味亦好鮮明🔮。💗我自己最鍾意伯爵茶口味,茶味好突出☕️🍓🍰草莓天使鮮果輕奶油罐子蛋糕🍰🍓面頭嘅士多啤梨非常香甜,整體嘅蛋糕甜度適中,雖然忌廉都好多,但一啲都唔漏👍👍🍪🧈🧀黑松露奶油芝士軟心曲奇🍪🧈🧀黑松露味道非常突出,中間嘅奶油芝士餡料同黑松露出奇地夾!餅皮脆脆地質感幾好👍👍💚🤍開心果流心麻糬牛油鬆餅💚🤍呢一款開心果麻糬鬆餅,中間麻糬餡料非常煙靭,Q彈口感特別👍👍
Miss Pisces Creations
📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖
當日買咗罐曲奇之外🎁,仲買咗罐子蛋糕🍰同軟心曲奇添🍪
🍪🎁手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒🎁🍪
🍓🍰草莓天使鮮果輕奶油罐子蛋糕🍰🍓
🍪🧈🧀黑松露奶油芝士軟心曲奇🍪🧈🧀
💚🤍開心果流心麻糬牛油鬆餅💚🤍
2024-10-12
2024-10-02 919 瀏覽
𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍𓏸人氣網紅店 @misspiscescreations 雙魚小姐🐟,位於尖沙咀開嘅烘焙實體店,主打多款自家製精緻甜點,鬆餅、巴斯克蛋糕、瑪德蓮及罐子蛋糕,仲有手工飲品等!實體店同佢哋嘅出品一樣帶淡淡的法式優雅,內有少量座位可以享用飲品及甜點。曲奇 HKD$30/起,有多款口味選擇,每天新鮮現烤製作♨️ 曲奇每款味道都口感層次豐富,甜度剛好,總有一款啱你口味😋𓐎棉花糖厚曲奇 $45𓐎泰迪紅粒粒朱古力曲奇 $45𓐎手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒 $128包裝簡約嘅禮盒最啱作為手信,禮盒包括三種口味,分別有:原味榛子、伯爵茶榛子及海鹽黑朱古力榛子,每片都有獨立包裝。曲奇係採用100%純意大利榛子醬作為主要原料,因為大幅減少牛油用量,口感更鬆化和香濃。𓐎香印青提豆乳輕奶油罐子蛋糕 $50今日有幸食到佢哋嘅 期間限定產品🤩有糖漬桂花青提蘆薈寒天凍係上面架,清新酸甜又多汁,多層次味道同口感,能解奶油膩;而且蛋糕鬆軟,超滿足啊♥️雙魚小姐喺香港國際機場✈️禁區入面,都設有POP-UP 店鋪,旅客喺離境前都可以輕鬆購買到產品☺️.𓐎 /🔗. Miss Pisces Creations
𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍𓏸

🔗
Miss Pisces Creations
𖠿 𖤣𖤥尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖
4天前 0 瀏覽
糕餅店位於中間道,由i -square過嚟只係3分鐘步程好方便甜品款式有罐子蛋糕、曲奇🍪鬆餅同原個蛋糕🎂甜品控嚟到一定好開心另外有曲奇、蝴蝶酥禮盒等等,送禮自用都適合🔖[ 手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒 ]曲奇禮盒內有原味榛子、伯爵茶榛子同海鹽黑朱古力榛子獨立包裝方便分享,曲奇質感鬆化最鍾意伯爵茶味,茶味香濃中帶點牛油香,下午茶配返杯咖啡最高享受🔖[ 西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕 ]罐子蛋糕一層蛋糕一層忌廉咁,賣相吸引軟綿嘅海綿蛋糕同幼滑忌廉當然好夾特別在加入西柚,酸甜juicy感覺好清新🔖[ 日式焙茶焦糖朱古力牛油鬆餅 ]將焙茶+ 焦糖+朱古力🍫咁正嘅元素放埋一齊,好難抗拒鬆餅本身口感濕潤,食到好香朱古力同焙茶味上面嘅焦糖醬甜而不膩,令整體味道更豐富🔖[ 紅棗曲奇 ]曲奇款款口味都好吸引,聽店員講呢個口味係期間限定有新意得嚟又幾好味喎,香濃牛油香滲出淡淡紅棗清甜,味道有層次
另外有曲奇、蝴蝶酥禮盒等等,送禮自用都適合

🔖[ 手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒 ]
曲奇禮盒內有原味榛子、伯爵茶榛子同海鹽黑朱古力榛子

獨立包裝方便分享,曲奇質感鬆化

🔖[ 西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕 ]
罐子蛋糕一層蛋糕一層忌廉咁,賣相吸引
軟綿嘅海綿蛋糕同幼滑忌廉當然好夾
特別在加入西柚,酸甜juicy感覺好清新

🔖[ 日式焙茶焦糖朱古力牛油鬆餅 ]
將焙茶+ 焦糖+朱古力🍫咁正嘅元素放埋一齊,好難抗拒

鬆餅本身口感濕潤,食到好香朱古力同焙茶味
上面嘅焦糖醬甜而不膩,令整體味道更豐富

🔖[ 紅棗曲奇 ]
曲奇款款口味都好吸引,聽店員講呢個口味係期間限定

外賣自取
5天前 0 瀏覽
最近經過尖沙咀看到一間白色小店,而店名字和自己星座一樣,進入店內有精緻曲奇餅同蛋糕吸引,還有幾只熊啤啤,可以堂食,買了少許做甜品。有盒店內signature手工雜果榛子曲奇餅,內有三種口味(原味榛子、海鹽黑朱古力和伯爵茶味道)覺得幾吸引就買了😂😂還有輕奶油罐子蛋糕 HkD45用膠罐盒子載著幾得意,買了西柚伯爵茶的味道,西柚新鮮清甜,每層都分一層蛋糕一層輕奶油一層西柚,不會很甜味道適中。開心果流心麻糬牛油松餅 HKD45紅緣絨芝士麻糬曲奇 HKD452款內裡的麻糬煙煙韌韌好有彈性,開心果粒粒香脆,紅緣絨芝士味濃郁芬芳,好清楚看見好多芝士🧀 曲奇和松餅同樣松化。

有盒店內signature手工雜果榛子曲奇餅,內有三種口味
(原味榛子、海鹽黑朱古力和伯爵茶味道)覺得幾吸引就買了😂😂

還有輕奶油罐子蛋糕 HkD45

開心果流心麻糬牛油松餅 HKD45
紅緣絨芝士麻糬曲奇 HKD45

2025-01-09
下午茶
  • 輕奶油罐子蛋糕
尖沙咀一間精緻高貴既甜品店😍,平日經過就已經被佢吸引!呢日趁有時間就來買甜品❤️,款款都賣相很美~買來送禮都十分得體🎁!店內優雅,以純白色為主調,簡潔明亮。陳列著各款甜點:曲奇🍪、鬆餅🧁、蛋糕🍰,店內亦有少量餐枱可坐,下午茶☕️ 不失一個好地方呢。🔸Teddy Choco Chip $45朱古力曲奇,造型可愛🔸Pistachio Mochi Buttery Scone $45開心果流心麻糬牛油鬆餅Muscat Grape Soy Milk Chiffon Cake 豆乳青提輕奶油罐子蛋糕 (口感濕潤鬆軟)🔸Assorted Hazelnut Butter Cookie Box $128手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒 (3款口味)..×××××ש尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖..

店內優雅,以純白色為主調,簡潔明亮。陳列著各款甜點:

曲奇🍪、鬆餅🧁、

🔸Teddy Choco Chip $45
朱古力曲奇,造型可愛

開心果流心麻糬牛油鬆餅

豆乳青提輕奶油罐子蛋糕 (口感濕潤鬆軟)

手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒 (3款口味)
×××[Miss Pisces Creations]×××
©尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖

2025-01-19 0 瀏覽
作為雙魚座嘅一份子,見到個店舖名已經好想試,事關我好明白雙魚座嘅人送禮物比人會出盡心思,而且仲會將最好送俾最好。入到店舖,發現有好多好靚嘅打卡位。不過今日趕時間,所以買咗外賣返屋企。美祿恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕蛋糕上層有脆脆嘅美祿朱古力,搭配輕盈的奶油,蛋糕軟綿,好好味,下次想試埋其他款。Oreo 棉花糖厚曲奇曲奇外脆內軟,最正係有原塊Oreo餅乾,口感鬆化,而且甜度剛剛好。開心果流心麻糬鬆餅作為開心果控,見到就忍唔住即刻試咗呢個開心果留心麻糬鬆餅。鬆餅柔軟,麻糬煙韌,有創意又追得上潮流。手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒一盒曲奇有三款味道,包括:伯爵茶榛子、海鹽黑朱古力榛子和原味榛子,每種各有六塊,獨立包裝,既衛生又便捷。三款味道各有特色,吃起來輕盈,毫無負擔。

美祿恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕

Oreo 棉花糖厚曲奇

開心果流心麻糬鬆餅

手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒
  • 手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒
2025-01-10 47 瀏覽
有日行尖沙咀經過呢間雙魚小姐,裝修好靚啊忍吾住入去睇下d蛋糕、餅乾,產品都好精緻啊😍如果生日收到呢度嘅生日蛋糕一定好開心🎂我就揀左個佢地signature 嘅罐子蛋糕,草莓蛋白輕奶油罐子蛋糕🍓食落好清香好refreshing, 蛋糕吾會好甜👍🏻佢地仲有D signature 曲奇& Scones,OREO 棉花糖厚曲奇 🍪 & 開心果流心麻糬牛油鬆餅 💚開心果scones仲系best seller 款式,緊系要試下😋一撕開真系充滿拉撕嘅麻糬😍好正,咬落仲有粒粒開心果碎,好有口感~黎緊新年都物色緊揀咩送禮好,竟然見到呢度有款手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒👏🏻一盒有3款口味:榛子.伯爵茶.海鹽黑朱古力,而且包裝好有創意,小牌上印左好似一張登機證咁,送禮自用都一流啊!

2025-01-01 58 瀏覽
聖誕節加新年連假數天,跟朋友相約到尖沙咀,女生最喜歡就是吃甜品,Miss Pisces Creations 的聖誕佈置很適合打卡,到店買了幾款甜品及曲奇一試。手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒三款味道,包括原味榛子、海鹽朱古力和英式伯爵茶,每塊曲奇獨立包裝。曲奇鬆化發出香甜的牛油味道。草莓蛋白輕奶油罐子蛋糕賣相吸引,清新水果製蛋糕每一層也有不同配料,草莓蛋糕滑順口感,搭配滿滿的草莓,推介!開心果流心麻糬牛油鬆餅開心果控絕不能錯過之一的鬆餅,100%意大利開心果醬製成,有軟綿麻糬及開心果奶油餡。京都抹茶牛油鬆餅鬆餅入口即化,配上京都抹茶醬,口感很不錯!店內還有不同禮盒可選購,內裡環境舒服,打卡一流!
手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒

草莓蛋白輕奶油罐子蛋糕

開心果流心麻糬牛油鬆餅

京都抹茶牛油鬆餅
鬆餅入口即化,配上京都抹茶醬,口感很不錯!

店內還有不同禮盒可選購,內裡環境舒服,打卡一流!
  • 京都抹茶牛油鬆餅
  • 草莓蛋白輕奶油罐子蛋糕
2024-12-29 93 瀏覽
▪️ 聖誕草莓開心果麻糬戚風蛋糕💲488 (5'')淨係支泰迪熊蠟燭,已經勁可愛,成功俘虜到萬千少女既心🤭海鹽忌廉芝士奶蓋帶點鹹香,開心果戚風蛋糕鬆軟,開心果鮮忌廉輕盈幼滑,加入開心果仁粒,不過陣開心果味係非常溫和,唔係濃烈嗰種,中間仲有士多啤梨粒,同濕軟拉絲麻糬🤫總結如果衝住開心果去買既會失望,但係撇除呢樣野,其餘一切都唔錯,大家毫無負擔感下清碟,下次會想試埋其他味🫣🔎 整體評分(8/10)
▪️ 聖誕草莓開心果麻糬戚風蛋糕💲488 (5'')
聖誕草莓開心果麻糬戚風蛋糕

🔎 整體評分(8/10)
2024-12-27 80 瀏覽
.今日去左尖沙咀做野🙌🏻經過見到門口既裝飾擺設吸引咗我入去😍佢入邊仲有聖誕燈飾好靚‼️打卡一流👍🏻佢哋既甜品款式都好多,有曲奇,SCONE,罐子蛋糕,蝴蝶酥等等。士多啤梨🍓豆乳輕奶油罐子蛋糕呢個款係 期間限定的,最上面果層士多啤梨🍓食入口好甜又爽口。下層是由豆乳,奶油,蛋糕等一層一層咁整成,好有層次感。食入口啖啖都好滿足,而且又唔會膩,好出色開心果流心麻糬牛油鬆餅🥞是用了意大利🇮🇹開心果醬製成,所以好香,入面仲有我最愛的麻糬,令到成個鬆餅更出色。而外層是鋪了開心果粒粒,令到食入口更香堅果味👍🏻手工榛子鐵罐禮盒🍪曲奇禮盒入面含有三種口味,分別係原味嘅榛子牛油、海鹽黑朱古力同伯爵茶。曲奇食入口口感酥脆‼️鐵罐禮盒外型都好靚,岩晒自用或送禮

士多啤梨🍓豆乳輕奶油罐子蛋糕

開心果流心麻糬牛油鬆餅🥞

手工榛子鐵罐禮盒🍪

2024-12-17 133 瀏覽
位於尖沙咀的高貴甜品曲奇店,以其白色高貴的裝修和清新典雅的環境吸引了眾多甜品愛好者。這裡的每一個角落都散發著一種高雅的氛圍,讓人感到放鬆愉快。店內最受歡迎的當然是輕奶油罐子蛋糕系列。我特別選擇了草莓天使奶油罐子蛋糕,這款蛋糕輕盈細緻,奶油的口感絲滑,搭配新鮮草莓的酸甜,讓人一口接一口,難以抗拒。除了蛋糕,這裡的曲奇和牛油鬆餅也頗具名氣。泰迪熊朱古力曲奇可愛至極,巧克力的濃郁與餅乾的酥脆完美結合,讓人不禁想要拍照分享。而開心果劉心麻糬牛油鬆餅則是另一個亮點,牛油的香氣中透出開心果的獨特風味,口感柔軟,令人難以忘懷。當然亦都買了送禮之選既雜錦榛子曲奇禮盒,聖誕節送俾好朋友💕高貴甜品曲奇店不僅提供優質的甜品,一眾愛打卡的人必會喜歡這𥚃

當然亦都買了送禮之選既雜錦榛子曲奇禮盒,聖誕節送俾好朋友💕

2024-12-15
2024-12-16 141 瀏覽
經過 Miss Pisces Creations 比佢嘅門面吸引咗我入去,裡面有棵大大嘅聖誕樹🎄,打卡一流!仲有座位可以慢慢享受美食,啲蛋糕真係好靚,仲有可愛嘅熊仔蠟燭賣,可以放係蛋糕上面點著。🧸 手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒 ($128)裡面有三種口味:原味榛子、海鹽黑朱古力同英式伯爵茶。質地酥脆、口感鬆化,滿滿牛油香,輕盈又唔會太甜。🧸 開心果流心麻糬牛油鬆餅 ($45)中間嘅麻糬餡料煙韌,表面加咗堅果,口感幾好。🧸 泰迪熊朱古力曲奇 ($45)泰迪熊造型可愛,曲奇香脆鬆軟,仲有唔同表情可以選,幾有趣。🧸 豆乳青提輕奶油罐子蛋糕 ($50)青提香甜,多層口感層次豐富,底層蛋糕軟綿綿,唔會太濕。#雙魚小姐 #MissPiscesCreations #MissPisces #香港 #香港手信 #尖沙咀 #尖沙咀手信 #曲奇 #蛋糕 #甜品

🧸 手工榛子牛油曲奇鐵罐禮盒 ($128)

🧸 開心果流心麻糬牛油鬆餅 ($45)
中間嘅麻糬餡料煙韌,表面加咗堅果,口感幾好。

🧸 泰迪熊朱古力曲奇 ($45)
泰迪熊造型可愛,曲奇香脆鬆軟,仲有唔同表情可以選,幾有趣。

🧸 豆乳青提輕奶油罐子蛋糕 ($50)
青提香甜,多層口感層次豐富,底層蛋糕軟綿綿,唔會太濕。

2024-12-15
2024-12-15 109 瀏覽
ig種草,開心果麻糬曲奇,op評價都不錯,買了一個,首先很小一塊,其次味道真的是平平無奇。.曲奇體很幹,麻糬也不Q彈,開心果本身的味道不夠濃郁。整體來說完全不值
手工雜錦榛子曲奇禮盒 $128禮盒包含18塊獨立包裝的曲奇,提供三款口味:原味榛子、伯爵茶和海鹽黑朱古力。每一口咬下去,曲奇外層酥脆,內裡柔軟,榛子的香氣與伯爵茶的淡雅交織,海鹽黑朱古力則帶來迷人的苦甜平衡,適合作為下午茶的小點心/精緻的禮品香印青提豆乳輕奶油罐子蛋糕 $50主要以糖漬桂花青提和蘆薈寒天凍為材料,口感輕盈順滑。甜味中透出淡淡的花香,清新宜人,適合喜愛清淡味道的人士開心果流心麻糬牛油鬆餅 $45使用意大利開心果醬製作,內餡豐富,包含拉絲的軟糯麻糬與滑順的開心果忌廉芝士,上層灑上香烤的開心果碎,推薦紅絲絨芝士麻糬曲奇 $45鮮艷的紅絲絨曲奇,外層酥脆,內部是綿密的芝士麻糬,甜美與濃郁的芝士風味融合,散發出濃厚的節日氣氛
手工雜錦榛子曲奇禮盒 $128
香印青提豆乳輕奶油罐子蛋糕 $50