2024-03-10 124 瀏覽
香港首家韓式現切提拉米蘇專門店除咗現切提拉米蘇,最近推出咗6”原個Tiramisu蛋糕、3寸Mini Tiramisu Cake同朱古力脆皮tiramisu杯全部用零卡糖製作,食落微甜,罪惡感都低啲即買即切,每件都份量十足,仲有好多口味選擇,每月仲會有限定口味朱古力脆皮tiramisu杯造型維肖維妙,之前好hit,而家香港都食到從外到內,上至下都食得,真係睇得又食得咖啡杯由黑朱古力堅果做成,包圍住滿滿嘅Mascarpone Cheese手指餅浸咗咖啡同Baileys,一啖有多重口感,層次豐富北海道豆乳丸子提拉米蘇年糕夾心有陣陣豆香,減低罪惡感,加埋年糕夾心,口感煙韌泰式芒果糯米飯提拉米蘇糯米飯軟糯,有陣陣椰香,充滿泰式風味山系焙茶豆乳提拉米蘇年糕夾心用咗豆乳配搭焙茶,食落有淡淡茶香,唔會膩除咗手指餅之外,中間仲夾咗煙韌年糕,口感豐富
香港首家韓式現切提拉米蘇專門店
全部用零卡糖製作,食落微甜,罪惡感都低啲
朱古力脆皮tiramisu杯
造型維肖維妙,之前好hit,而家香港都食到
從外到內,上至下都食得,真係睇得又食得
手指餅浸咗咖啡同Baileys,一啖有多重口感,層次豐富
北海道豆乳丸子提拉米蘇年糕夾心
有陣陣豆香,減低罪惡感,加埋年糕夾心,口感煙韌
泰式芒果糯米飯提拉米蘇
糯米飯軟糯,有陣陣椰香,充滿泰式風味
山系焙茶豆乳提拉米蘇年糕夾心
用咗豆乳配搭焙茶,食落有淡淡茶香,唔會膩
除咗手指餅之外,中間仲夾咗煙韌年糕,口感豐富
☻ 𝙢𝙞𝙨𝙨 𝙩𝙞𝙧𝙖 係香港首家現切韓式提拉米蘇專門店😍!佢哋最近推出咗4款全新口味,包括 :3款新口味現切提拉米蘇、巧克力脆皮提拉米蘇杯:-1️⃣「巧克力脆皮提拉米蘇杯🍫($58)」🆕係從外到內都食得嘅巧克力脆皮提拉米蘇杯!脆皮朱古力整到好似咖啡杯嘅形狀,而中間有傳統tiramisu味,層次豐富,食到Baileys酒的手指餅、軟滑嘅嘅馬斯卡彭芝土、同埋可可粉👍🏻-2️⃣「雙倍濃郁奶醬多脆脆提拉米蘇🥜($58)」3️⃣「繽紛樂焦糖脆脆提拉米蘇 🍫 ($58)」4️⃣「和風開心果莓莓白玉提拉米蘇💚($58)」所有款式都好好食!佢地用左高級忌廉同埋零卡糖🤍~奶醬多口味最有驚喜!食到花生脆脆,而且好香花生醬香味,忌廉有鹹鹹地嘅味道;開心嗰個款唔係好濃,但同士多啤梨🍓 配埋一齊都幾和諧;熱朱古力款係不敗之款,味道香濃唔死甜🤣
1️⃣「巧克力脆皮提拉米蘇杯🍫($58)」🆕
2️⃣「雙倍濃郁奶醬多脆脆提拉米蘇🥜($58)」
3️⃣「繽紛樂焦糖脆脆提拉米蘇 🍫 ($58)」
4️⃣「和風開心果莓莓白玉提拉米蘇💚($58)」
巧克力脆皮提拉米蘇杯
巧克力脆皮提拉米蘇杯
2024-02-18 509 瀏覽
食過幾次喺旺角同荃灣都有分店嘅韓式tiramisu專門店 @misstira_hk,成日都會推出新口味、新款式,食多幾次都唔會厭🥳🥳而且每件tiramisu都係份量十足,但全部都係用零卡堂製作健康好多🥰而家新推出由內到外都可以食嘅tiramisu杯,仲有幾款口味嘅現切tiramisu👏🏻🍫巧克力脆皮提拉米蘇杯係網上好hit嘅,從內到外都可以食嘅tiramisu杯終於香港都有啦😆😆杯蓋、杯身都係朱古力,朋友都驚嘆個杯蓋咁像真做得咁仔細🤣🤣入面係原味tiramisu,咖啡味幾濃,mascarpone cheese軟滑,手指餅蘸滿咖啡液同Baileys,夠濕潤💦係好睇又好食嘅tiramisu😋😋🥜雙倍濃郁奶醬多脆脆提拉米蘇真係成件奶醬多喺面🤣🤣花生味幾香,食落唔係好濃好膩嘅花生醬,而係中間有一層花生粒粒,加埋軟滑嘅tiramisu口感幾好👏🏻🍪繽紛樂焦糖脆脆提拉米蘇繽紛樂唔單止小朋友鍾意,我都鍾意食🤪🤪佢個介紹係螞蟻人至愛,本以為呢個款式會比較甜,但食落估唔到係苦甜濃郁嘅可可味,唔鍾意食甜嘢嘅男仔都可以輕鬆KO🥊🍓和風開心果莓莓白玉提拉米蘇限量供應款式,顏色好夢幻好靚😍面頭有煙煙韌韌嘅白玉😛

🍫巧克力脆皮提拉米蘇杯

🥜雙倍濃郁奶醬多脆脆提拉米蘇

🍪繽紛樂焦糖脆脆提拉米蘇

🍓和風開心果莓莓白玉提拉米蘇
限量供應款式,顏色好夢幻好靚😍面頭有煙煙韌韌嘅白玉😛開心果味偏清淡,如果濃郁啲會更加好😗

人均消費:$60
推介指數(10分為滿分):8分
2024-02-17
2024-02-02 139 瀏覽
🤍粉紅草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋 $58頂部嘅士多啤梨真係好吸睛🍓裡面手指餅用咗馬加邦尼芝士 仲滿滿草莓香😍特別鐘意頂部嘅芝士奶蓋 好重奶香同海鹽味🧀而且食落都冇好膩嘅感覺🥰但個人覺得奶蓋有啲太多🤣搶咗提拉米蘇個味-回訪嗎:🙋🏻‍♀️(想試埋其他味)
🤍粉紅草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋 $58
頂部嘅士多啤梨真係好吸睛🍓
裡面手指餅用咗馬加邦尼芝士 仲滿滿草莓香😍
特別鐘意頂部嘅芝士奶蓋 好重奶香同海鹽味🧀
而且食落都冇好膩嘅感覺🥰
但個人覺得奶蓋有啲太多🤣
搶咗提拉米蘇個味
回訪嗎:🙋🏻‍♀️(想試埋其他味)
2024-01-18 139 瀏覽
旺中配完眼鏡🤓去咗樓下Miss Tira買cake🎂返屋企開心🥳share,因為老婆鐘意栗子🌰所以揀咗海鹽🧂焦糖蜜栗子🌰Tiramisu($58),仲有優惠加$1要一口tiramisu(原價$12),我揀咗一口裝楊枝甘露Tiramisu, 外賣🥡有個靚靚保溫袋,好窩心,有張coupon喺入面。放咗屋企雪櫃食完飯食,打開個保鮮袋,有個漢堡包🍔盒,入面已經載住栗子🌰tiramisu同一口楊枝甘露tiramisu, 楊枝甘露tiramisu好清新,芒果🥭都甜。栗子🌰tiramisu比較啖味,唔算甜,但足料,夠飽
海鹽焦糖栗子🌰tiramisu+一口楊枝甘露tiramisu
一口楊枝甘露tiramisu
海鹽🧂焦糖栗子🌰tiramisu
2024-01-18
一口楊枝甘露tiramisu
海鹽🧂焦糖栗子🌰tiramisu
  • 海鹽焦糖栗子提拉米蘇
  • 一口楊枝甘露提拉米蘇
2023-12-26 134 瀏覽
留意左好耐嘅韓式現切Tiramisu專門店,每次經過都好多人排隊令到我卻步🤣呢幾日天氣咁凍又少左人排隊,就拿拿聲衝上去買件試下。同一般食開嘅意式Tiramisu好唔同,呢種係厚切又大舊,cream嘅份量比較多,適合鐘意食cream嘅朋友😋•1️⃣宇治金時配年糕夾心提拉米蘇 - HKD:$58抹茶粉鋪滿面頭蛋糕食落好似cream嘅口感中間果層有大量紅豆及年糕作為紅豆控真係好滿足🫣

1️⃣宇治金時配年糕夾心提拉米蘇 - HKD:$58
抹茶粉鋪滿面頭
蛋糕食落好似cream嘅口感
中間果層有大量紅豆及年糕
作為紅豆控真係好滿足🫣
2023-12-21 173 瀏覽
之前食過@misstira_hk嘅零卡糖現切韓式tiramisu,覺得味道唔錯👍🏻款式又多又靚🤩而家佢哋趁住聖誕佳節推出咗好有feel嘅雙重開心果口味🎄好有興趣要試試佢。雙重開心果脆脆提拉米蘇插上聖誕蛋糕裝飾草圈,加上綠色嘅主調真係好有聖誕氣氛🎊Tiramisu採用零卡糖製作,卡路里大大減少,食落更冇負擔😛開心果味一入口即爆發,堅果香氣濃郁,係可以滿足開心果控嘅濃度😆手指餅夠濕潤軟綿,喜歡中間夾有一層滑捋捋嘅開心果奶凍以及開心果白朱古力脆脆,口感一流😋😋限時優惠,購買開心果口味即贈送《聖誕蛋糕裝飾草圈》,聖誕節開party啱晒😎限量供應日期:2023年12月1至31日人均消費:$70推介指數(10分為滿分):8分

雙重開心果脆脆提拉米蘇

限量供應日期:2023年12月1至31日

人均消費:$70
推介指數(10分為滿分):8分

2023-12-20
外賣自取
新開個陣社交平台就好多推介有日經過旺角都去試下。好多都好靚好吸引好好食咁但鍾意食香芋嘅我就一定揀芋頭cream食落唔膩,而且好香芋頭味size又適中如果想試其他又怕heavy都可以揀一口size😍😍
新開個陣社交平台就好多推介
有日經過旺角都去試下

好多都好靚好吸引好好食咁
但鍾意食香芋嘅我就一定揀芋頭
cream食落唔膩,而且好香芋頭味
size又適中
如果想試其他又怕heavy都可以揀一口size😍😍
2023-12-02 87 瀏覽
🍰 經典黑森林提拉米蘇嗰蛋糕真係好靚!食落去嘅朱古力味幾濃郁,又唔會太甜,好啱我唔食咁甜嘅口味。我覺得海綿蛋糕就算正常,啲朱古力cream陪襯佢都可以嘅,整體嚟講係有層次,好好食嘅。如果唔係非常肚餓,兩個人share嚟食就啱啱好。📍味道:8/10📍性價比:7/10
🍰 經典黑森林提拉米蘇

📍味道:8/10
📍性價比:7/10

經典黑森林提拉米蘇

2023-12-02
經典黑森林提拉米蘇
2023-11-22 84 瀏覽
[Miss Tira]香港首家現切提拉米蘇專門店平時行過舖頭都幾吸引咁🥰🥰佢每一隻味都好似排好隊俾你揀咁都幾吸精👀👀🌟伯爵茶海鹽焦糖可可拿破崙提拉米蘇- 有微微的伯爵茶味反而就唔係好食到個可可味啦🙁🌟海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇有焦糖同栗子煮成嘅栗子蓉🌰🌰估唔到中間有夾住D栗子肉, 增加左口感🌟奧利奧海鹽配提拉米蘇🍪🍪上面有好多OREA碎加埋左海鹽, 咸咸地又甜甜地咁🌟泰式芒果糯米飯提拉米蘇呢個我最鍾意同推介😍😍真係好似食緊芒果糯米飯咁估唔到TIRAMISU同紫糯米咁夾👍🏻👍🏻P.S. Misstira的口味十幾款都有👏🏻👏🏻同埋佢係使用零卡糖, 至少食多2啖都唔會咁罪惡😍😍回頭指數(10分) : 6分√√√√√√價錢(5分):💰💰💰💰味道(5分):😋😋😋打卡(5分):😊😊😊😊
[Miss Tira]

- 有微微的伯爵茶味
反而就唔係好食到個可可味啦🙁

🌟海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇
有焦糖同栗子煮成嘅栗子蓉🌰🌰
估唔到中間有夾住D栗子肉, 增加左口感

🌟奧利奧海鹽配提拉米蘇🍪🍪
上面有好多OREA碎
加埋左海鹽, 咸咸地又甜甜地咁

🌟泰式芒果糯米飯提拉米蘇

價錢(5分):💰💰💰💰
味道(5分):😋😋😋
打卡(5分):😊😊😊😊
外賣自取
#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【旺角現切Tiramisu|月月驚喜新口味零卡糖蛋糕🍰】🐨經典黑森林提拉米蘇(本月新口味)無論係上層朱古力碎、中間手指餅以及夾心奶油,均有滿滿嘅朱古力味,味道香濃,口感順滑😋小編最愛~.🐨伯爵茶海鹽焦糖可可拿破崙提拉米蘇呢款最特別就係佢有拿破崙,增加左脆脆口感,微微伯爵茶香味🍵適合品茶愛好者😋.🐨宇治金時配年糕夾心提拉米蘇抹茶同紅豆兩個味好夾,一個微苦一個微甜互相中和,加埋年糕夾心煙煙韌韌,層次分明👍🏻.🐨海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇有焦糖同栗子煮成嘅栗子蓉,鋪滿喺手指餅上面,香濃順滑,中間夾雜着栗子碎同海鹽,口感豐富🤪-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----MissTira @misstira_hk 📍地址:旺角中心地下G19A(分店)地址:荃灣南豐中心A119🐨推薦度:😋😋😋😋😋/5 💰人均價格:$50-100🪸環境:👾👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡💡🛠️分類:#HTB旺角 #HTB甜品.#旺角美食 #旺角 #韓式 #蛋糕 #甜品 #提拉米蘇 #美食推介
#foodie #hk #hkfoodie
#HTB美食推介
【旺角現切Tiramisu|月月驚喜新口味零卡糖蛋糕🍰】
🐨經典黑森林提拉米蘇(本月新口味)
🐨伯爵茶海鹽焦糖可可拿破崙提拉米蘇
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB旺角 #HTB甜品
  • 海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇
2023-09-17 104 瀏覽
Miss Tira 係韓式現切提拉米蘇專門店 使用零卡糖製作蛋糕 比起傳統Tiramisu冇咁邪惡 包裝用韓式野餐盒 冚埋蓋都唔會壓扁蛋糕 別有用心 蛋糕口味超過10款選擇 各有特色 店舖仲有一口提拉米蘇售賣 最近仲推出咗韓式冬甩杯 可以打卡又可以解渴 健康少甜蛋糕之選
生椰冰咖啡拿鐵提拉米蘇配甜甜圈
髒髒黑芝麻湯圓配提拉米蘇
海鹽焦糖蜜栗子配提拉米蘇
奧利奧海鹽配提拉米蘇
生椰冰咖啡拿鐵提拉米蘇配甜甜圈
髒髒黑芝麻湯圓配提拉米蘇
2023-09-10 113 瀏覽
史努比今次真系好lucky~喺IG抽中咗一件Miss tira嘅tiramisu旺角同我屋企都有啲距離 好彩佢哋有預備冰袋🫶🏿嗰日攞完已經即日食咗😎.👍🏿長崎縣草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋韓式嘅tiramisu同平時食開意式嘅好唔同意式嘅通常咖啡味同酒味濃啲 cream嘅奶味亦比較明顯而呢款就完全唔系嗰啲味道🤣比較多cream 中間夾住幾層薄薄地帶少少濕潤嘅海綿蛋糕食落非常幼滑😚除咗cream同蛋糕之外仲有一層士多啤梨果肉喺蛋糕嘅甜之中帶出恰當嘅酸味再配上酸酸甜甜嘅士多啤梨果jam令成件cake嘅甜度適中 而且食落唔膩😆食到中段嘅時候有淡淡嘅rum酒味 唔會好濃 所以唔鐘意rum酒都唔怕😎整體同史努比認知嘅tiramisu有啲出入但味道唔錯😆值得一試~味道: 8/10性價比: /回頭率: 7/10-
史努比今次真系好lucky~
喺IG抽中咗一件Miss tira嘅tiramisu
令成件cake嘅甜度適中 而且食落唔膩😆
食到中段嘅時候有淡淡嘅rum酒味
唔會好濃 所以唔鐘意rum酒都唔怕😎
整體同史努比認知嘅tiramisu有啲出入
但味道唔錯😆值得一試~
味道: 8/10
性價比: /
回頭率: 7/10
長崎縣草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋
食第一啖就已經覺得~: 好幸福吖🥰🥰🥰全香港最好味既💗現切提拉米蘇💗低至$12杯👉🏻必吃tiramisu💥唔好以為佢好甜啊!nonono~Miss Tira利用減糖配方的提拉米蘇配合唔同零卡糖既口味!就算唔喜歡吃甜甜的妹子都會一啖愛上😘~!!!溫馨小提示:一舊足以2人食用,大家可以Share唔同口味,如果貪心啲想試更多口味,建議你揀 #一口可愛裝,$12/個,咁就可以試多2~3款啦😉 🍓🍓【草莓控必沖】$58🍓🍓長崎縣糖蜜草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋唔怪得清清甜甜既口感又有啲海鹽味!原來係加咗芝士🧀奶蓋🥛~真係好正!好食到我可以食哂一舊 😂🌰🌰【粟子控必沖】$58🌰🌰海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇栗子真係好幼滑吖💖!一啲都唔會有油膩感,入面夾著海鹽焦糖既提拉米蘇和非常有口感既粒粒栗子泥!食 完 真 係 超 級 大 滿 足 ‼️韓式紅豆豆乳冬甩圈圈杯 $28🌈  (1️⃣➕1️⃣ 提拉米蘇🍰配冬甩牛乳☕️ 可減$6) 靚女店員介紹呢一款紅豆口味會無咁甜!所以就揀呢款!近排特別想飲紅豆冰~估唔到呢款有啲似,紅豆綿綿想食完一啖再一啖👍 正!
食第一啖就已經覺得~: 好幸福吖🥰🥰🥰

全香港最好味既💗現切提拉米蘇💗
低至$12杯👉🏻必吃tiramisu💥

就算唔喜歡吃甜甜的妹子都會一啖愛上😘~!!!

🍓🍓【草莓控必沖】$58🍓🍓
長崎縣糖蜜草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋

🌰🌰【粟子控必沖】$58🌰🌰
海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇

食 完 真 係 超 級 大 滿 足 ‼️

韓式紅豆豆乳冬甩圈圈杯 $28🌈
 (1️⃣➕1️⃣ 提拉米蘇🍰配冬甩牛乳☕️ 可減$6)

• 長崎縣糖蜜草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋
  • 海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇
  • 韓式紅豆豆乳冬甩圈圈杯
身為甜品控Tiramisu食得多,韓式tiramisu 未試過喔😮Miss Tira係香港首間現切韓式提拉米蘇專門店🍰有十幾種口味每月有限定味道仲要零卡糖😱😱唔會太甜,點食都唔會肥啦😎小編點會獨食呢當然叫多幾款同屋企人分享啦🥰🥰🍫 經典黑森林提拉米蘇經典黑森林結合Tiramisu ,一口融化,甜入心🤤❤️外層係濃濃的黑朱古力🍫中間是手工黑加倫子啫喱及巧克力碎再配上柔滑的意大利產的馬加邦尼鮮芝士巧克力提拉米蘇一口吃到四種口感😋 內外都係朱古力🥰🥰🥭港式糖水- 楊枝甘露提拉米蘇將港式糖水融入tiramisu ,味道好夾😆👍🏻夏天最適合食楊枝甘露,酸酸甜甜味道特別開胃😙中間的芒果、西柚、西米露,配合tiramisu的微甜,恰到好處🫶🏻🍑 水蜜桃烏龍茶提拉米蘇光看外表已經少女感滿滿💕💕把水蜜桃烏龍茶融入tiramisu內清甜的水果茶香,流露出少女感般微微甜美加埋🧸蠟燭,巧可愛喔😍😍🍡 髒髒黑芝麻芝麻湯圓提拉米蘇外面係濃厚黑芝麻碎,配埋黑芝麻湯圓,有傳統節日味道感小編係麻糬怪🤣 最愛中間層厚厚麻糬,令柔柔的tiramisu 中帶點煙韌,超喜歡喲🥰🥰🥰🥰🥰🥰
身為甜品
Tiramisu食得多,韓式tiramisu 未試過喔😮

Miss Tira係香港首間現切韓式提拉米蘇專門店🍰
有十幾種口味
每月有限定味道
仲要零卡糖😱😱
唔會太甜,點食都唔會肥啦😎

小編點會獨食呢
當然叫多幾款同屋企人分享啦🥰🥰

🍫 經典黑森林提拉米蘇

經典黑森林結合Tiramisu ,一口融化,甜入心🤤❤️
外層係濃濃的黑朱古力🍫
中間是手工黑加倫子啫喱及巧克力碎
再配上柔滑的意大利產的馬加邦尼鮮芝士巧克力提拉米蘇
一口吃到四種口感😋 內外都係朱古力🥰🥰

🥭港式糖水- 楊枝甘露提拉米蘇

將港式糖水融入tiramisu ,味道好夾😆👍🏻
夏天最適合食楊枝甘露,酸酸甜甜味道特別開胃😙

🍑 水蜜桃烏龍茶提拉米蘇

光看外表已經少女感滿滿💕💕
把水蜜桃烏龍茶融入tiramisu內
清甜的水果茶香,流露出少女感般微微甜美
加埋🧸蠟燭,巧可愛喔😍😍

🍡 髒髒黑芝麻芝麻湯圓提拉米蘇

外面係濃厚黑芝麻碎,配埋黑芝麻湯圓,有傳統節日味道感