【美食推介-超強人氣厚醬夾心貝果】陪嵐嵐番學後我哋就去荃灣覓食一下😋經過南豐中心見到超強人氣Miss Tira 有好多不同味道的厚醬夾心貝果🥯好吸引🤩當然要試試喇!咁多款式真係花多眼亂,有啲仲有可愛動物造型添🥰我們就揀咗5款不同口味試試❤️🥯雙重濃厚開心果厚醬夾心貝果近期開心果熱當然一定要試試,香濃開心果醬配上大量的開心果碎,幼滑得嚟又有果碎既咬口,開心果控必試。❤️🥯泰式芒果椰香紫糯米厚醬夾心貝果香甜芒果配上紫糯米,再自己吱上椰汁🥥極巨口感,嵐爸最愛😍跟食糖水一樣吸引🤩🥯奧利奧海鹽厚醬貝果嵐媽最愛的Orea口味,Oero餅碎再配上少量海鹽中和一下甜味,令整個貝果即是佈滿Orea也不會太甜。🥯挪威焦糖芝士伯爵茶脆餅厚醬夾心貝果本身是焦糖控的嵐媽嵐爸當然一定要試一下,焦糖的甜味再配合芝士的鹹味;配合起嚟有一種說不出的味道👅。相對芝士味會比較濃郁。🥯喵喵黑芝麻湯圓厚醬貝果可愛喵喵造型,貝果中間部分夾心部分是煙煙韌韌的麻糬,口感十足。再配合濃郁的黑芝麻香味,不錯!👍🏻每款貝果🥯都各有特色,而且味道吸引。下次要再試試其他味道👅#超強人氣貝果 #荃灣美食 #厚醬夾心貝果 #開心果控 #Bagel
【美食推介-超強人氣厚醬夾心貝果】

陪嵐嵐番學後我哋就去荃灣覓食一下😋

🥯雙重濃厚開心果厚醬夾心貝果

🥯泰式芒果椰香紫糯米厚醬夾心貝果

🥯奧利奧海鹽厚醬貝果

🥯挪威焦糖芝士伯爵茶脆餅厚醬夾心貝果

🥯喵喵黑芝麻湯圓厚醬貝果

每款貝果🥯都各有特色,而且味道吸引。下次要再試試其他味道👅

2024-10-13
外賣自取
$50 (其他)
2024-09-23 370 瀏覽
1.【2024年最人氣大熱💚】雙重濃厚開心果厚醬夾心貝果打開蓋香濃嘅開心果味撲鼻,滿滿開心果碎及果醬覆蓋整個貝果🥯開心果醬仲好順滑2.【 🇹🇭 泰好味推介】泰式芒果椰香紫糯米厚醬夾心貝果芒果香甜配上煙煙韌韌句子糯米層次感分明每一啖都好有滿足感當甜品都得🤣3.【一口淪陷在盛夏🫐】藍莓厚牛乳奶凍脆脆厚醬夾心貝果藍莓醬酸甜分明配香滑香牛乳奶凍清新感覺4.【一口淪陷在盛夏🍓】草莓提拉米蘇厚醬貝果女女最愛,草莓最吸引小朋友,草莓不會太酸,忌廉都好順利,口感層次分明🥰這幾款都是鋪頭最新款的「厚醬夾心貝果Bagel🥯 」,下次必定再揀選並其他款式。
1.【2024年最人氣大熱💚】
藍莓厚牛乳奶凍脆脆厚醬夾心貝果
藍莓醬酸甜分明配香滑香牛乳奶凍清新感覺
4.【一口淪陷在盛夏🍓】
草莓提拉米蘇厚醬貝果

經過𝙢𝙞𝙨𝙨 𝙩𝙞𝙧𝙖 見到咁colorful忍唔住停低腳步之前一路都係得tiramisu賣今次見到有厚醬夾心貝果Bagel🥯 揀咗5款同大家分享下◡̈✧ 雙重濃厚開心果厚醬夾心貝果($38)身為一個開心果怪第一時間梗係揀一嚿開心果味先啦一打開包裝就聞到好香濃嘅開心果味啲開心果碎literally係鋪滿成個top🥹食到粒粒開心果碎而且開心果醬就好綠好幼滑真係好滿足!✧ 泰式芒果椰香紫糯米厚醬夾心貝果($28)呢個口味真係好特別🇹🇭得佢有個科學堂啲dropper仔可以適啲椰汁落bagel令椰香嘅味道好出🥥一啖咬落去首先感受到嘅係芒果嘅香甜🥭用佢做底嘅甜品永遠最穩陣事關佢陣酸甜味好幫到手~最後係煙韌嘅紫糯米 整體好有層次感✧ 藍莓厚牛乳奶凍脆脆厚醬夾心貝果($28)藍莓醬酸酸甜甜比較清新 🫐牛乳奶凍就好滑溜Bagel口感煙韌加埋脆脆就令到口感好豐富~✧ 奧利奧海鹽厚醬貝果($28)Oreo 味好濃郁 比較邪惡😈啲餅碎加埋少少海鹽奶蓋有甜中帶鹹嘅感覺真係好難抗拒keke✧ 草莓提拉米蘇厚醬貝果($32)5款入面嘅顏值擔當(•ૢ⚈͒⌄⚈͒•ૢ)粉白色系少女心滿滿💓草莓醬酸酸甜甜一路影相啲醬一路滴緊😳Cr
之前一路都係得tiramisu賣
今次見到有厚醬夾心貝果Bagel🥯
揀咗5款同大家分享下◡̈

✧ 雙重濃厚開心果厚醬夾心貝果($38)
身為一個開心果怪
第一時間梗係揀一嚿開心果味先啦
一打開包裝
就聞到好香濃嘅開心果味
啲開心果碎literally係鋪滿成個top🥹
食到粒粒開心果碎
而且開心果醬就好綠好幼滑
真係好滿足!

✧ 泰式芒果椰香紫糯米厚醬夾心貝果($28)
呢個口味真係好特別🇹🇭
得佢有個科學堂啲dropper仔
可以適啲椰汁落bagel
令椰香嘅味道好出🥥

一啖咬落去
首先感受到嘅係芒果嘅香甜🥭
用佢做底嘅甜品永遠最穩陣
事關佢陣酸甜味好幫到手~

最後係煙韌嘅紫糯米
整體好有層次感

✧ 藍莓厚牛乳奶凍脆脆厚醬夾心貝果($28)
藍莓醬酸酸甜甜比較清新 🫐
牛乳奶凍就好滑溜
Bagel口感煙韌
加埋脆脆就令到口感好豐富~

✧ 奧利奧海鹽厚醬貝果($28)
Oreo 味好濃郁 比較邪惡😈
啲餅碎加埋少少海鹽奶蓋
有甜中帶鹹嘅感覺
真係好難抗拒keke

✧ 草莓提拉米蘇厚醬貝果($32)
5款入面嘅顏值擔當(•ૢ⚈͒⌄⚈͒•ૢ)
粉白色系少女心滿滿💓

總括嚟講
Miss Tira嘅bagel真係高汁
無論係味道定係口感都無可挑剔
而且仲要價錢親民
下次要試埋其他口味先得~
2024-08-19 275 瀏覽
Miss Tira最近新推出咗「厚醬夾心貝果Bagel」!當然要去試吓啦😋Miss Tira嘅bagel中間夾住用0卡糖嘅招牌Tiramisu作為bagel內餡,濃郁有香滑嘅Tiramisu cream配煙靭嘅bagel一齊食,0卡更係低脂同低膽固醇,食落0負擔,味道豐富且口感一流👍🏻🌟泰式芒果椰香紫糯米夾心Bagel估唔到將芒果椰香紫糯米配落bagel度都幾夾,芒果仲係厚切添,紫糯米食落黏得嚟又有口感,仲可以根據自己嘅喜好落幾多椰汁添😛🌟微醺Tiramisu qq麻糬夾心Bagel食落每一啖嘅bagel都有好濃郁嘅咖啡味,中間仲夾住煙靭嘅qq麻糬,bagel食落又好鬆軟,真係雙重嘅享受😎🌟雙重濃厚開心果厚醬夾心Bagel最近迷上咗食開心果味道嘅甜品,開心嘅cream同醬都超濃郁,而且面頭仲用咗好多開心果碎,咬落去脆卜卜幾有口感😝🌟藍莓牛乳奶凍脆脆厚醬夾心Bagel每一啖咬落去都散發着藍莓嘅香味,中間內餡仲夾住粒粒藍莓,仲有酸酸甜甜脆脆同厚厚嘅椰奶奶凍,食落充滿住夏日嘅清新感😜🌟脆皮黑巧厚醬夾心Bagel黑朱古力嘅脆皮配上朱古力味嘅脆脆波,中間夾心加埋又厚發濃郁嘅朱古力醬,食落簡直係朱

🌟泰式芒果椰香紫糯米夾心Bagel

🌟微醺Tiramisu qq麻糬夾心Bagel

🌟雙重濃厚開心果厚醬夾心Bagel

🌟藍莓牛乳奶凍脆脆厚醬夾心Bagel

🌟脆皮黑巧厚醬夾心Bagel
黑朱古力嘅脆皮配上朱古力味嘅脆脆波,中間夾心加埋又厚發濃郁嘅朱古力醬,食落簡直係朱古力三重奏嘅感受🤪

#hkfoodie #foodiegramhk #cafehk #hkcafe #foodielife #foodiehk #foodiegram #lifeiseat #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介 #假日好去處
2024-08-16 234 瀏覽
話說出開荃灣整野,見到Miss Tira 新推出左「厚醬夾心貝果Bagel🥯 」買黎試吓💕💕Miss Tira用上厚夾心內層,0卡糖製作,低脂低卡低膽固醇,讓大家食得健康🥳🥳🇹🇭 泰好味推介泰式芒果椰香紫糯米厚醬夾心貝果🥯芒果肉配上椰汁加上紫糯米🥥真係有食緊芒果糯米飯嘅感覺😍朱古力🍫控精選推介🫶🏻脆皮黑巧厚醬夾心貝果 🥯黑朱力脆皮配上朱古力脆脆波,再加埋濃濃既朱古力厚醬夾心,有層次感呀😙夏日精選🫐藍莓厚牛乳奶凍脆脆厚醬夾心貝果🥯本身藍莓已經係細路鍾意食嘅水果,仲要加埋牛乳奶凍簡直雙重享受😋合家歡推介😇🧀️焦糖芝士伯爵茶脆餅厚醬夾心貝果🥯鹹香嘅芝士碎配上甜甜地嘅焦糖醬,再加上伯爵茶既香味,配搭非常特別🤗除咗呢4款,仲有以下兩款,一共6️⃣款口味🤗【🥇必吃經典口味】微醺⁠提拉米蘇麻薯厚醬夾心貝果【2024年最人氣大熱💚】雙重濃厚開心果厚醬夾心貝果

🇹🇭 泰好味推介

朱古力🍫控精選推介🫶🏻

夏日精選

合家歡推介😇

除咗呢4款,仲有以下兩款,一共6️⃣款口味🤗
【🥇必吃經典口味】微醺⁠提拉米蘇麻薯厚醬夾心貝果
【2024年最人氣大熱💚】雙重濃厚開心果厚醬夾心貝果
2024-08-14 360 瀏覽
見推出左夾心bagel,因為本身好鐘意食Bagel,所以即刻去買黎試😆🇹🇭泰式芒果椰香紫糯米Bagel🫐藍莓厚牛乳奶凍脆脆Bagel🍫脆皮黑巧厚醬夾心Bagel💚雙重濃厚開心果厚醬夾心Bagel🍰微醺⁠提拉米蘇麻薯厚醬夾心BagelMiss tira使用0卡糖製作!低脂低膽固醇,食落零負擔😆佢哋既夾心唔係用普通奶油,係用招牌提拉米蘇做厚夾心內層,濃厚夾心配上煙韌Bagel,真係100分,大家都快啲去試下🥰

🇹🇭泰式芒果椰香紫糯米Bagel
🫐藍莓厚牛乳奶凍脆脆Bagel
🍫脆皮黑巧厚醬夾心Bagel
💚雙重濃厚開心果厚醬夾心Bagel
🍰微醺⁠提拉米蘇麻薯厚醬夾心Bagel

2024-08-10 455 瀏覽
經過荃灣地鐵站諗住睇下有咩好食就見到呢間tiramisu 專門店鋪頭超多tiramisu 味道利伸番🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️呢個係之前影嘅唔係最近去食只係醒起未寫食譜先補番🙈🙈🙈有機會相入面出現嘅味道同而家嘅唔同戴番頭盔先👷🏻‍♀️👷🏻‍♀️👷🏻‍♀️而我個陣簡咗呢個一口裝彩虹蜜桃烏龍茶tiramisu 只可以話個味道係一言難盡本身以為最上面嘅彩色野係碎碎地點知係我諗多咗又冧又唔知點咁所以最後冇食哂啲彩色野就咁擺埋一邊而個烏龍茶味道唔係好出同個啲醬撈埋一齊真係唔啱我胃口食咗兩啖仔已經掉咗可能下次都係試番其他味道唔好咁創新會好啲
經過荃灣地鐵站諗住睇下有咩好食

同個啲醬撈埋一齊真係唔啱我胃口
食咗兩啖仔已經掉咗
可能下次都係試番其他味道唔好咁創新會好啲
2024-07-31 297 瀏覽
今日同Li仔黎左荃灣嘗鮮試下Miss Tira 最新推出既「厚醬夾心貝果 Bagel® 」系列😋睇櫥窗有好多選擇,Li 媽選擇困難症又再出現,因為款款都好想試吓🤣🤣Miss Tira 的貝果中間夾住既唔係普通 或者一般奶油,而是用上0卡糖製作既招牌提拉米蘇作厚夾心內層,香滑濃厚提拉米蘇cream cream 配上口感煙韌的貝果,吃起來口感和味道都很豐富,最重要是低脂、低膽固醇,更健康,0負擔!所以今次都比Lisa自己享受左半份貝果🥯相當yummy🤗️【 🇹🇭 泰好味推介】泰式芒果椰香紫糯米厚醬夾心貝果Lisa最愛,獨享半份❤️ 非常創新嘅組合,泰國風味嘅芒果糯米飯+ tiramisu cream cream+ 貝果,內層有超厚原舊芒果肉,甜甜嘅芒果,加埋滿滿的糯米同貝果,口感極佳😋真係太好味,泰美味【 Lisa媽最愛】微醺⁠提拉米蘇麻薯厚醬夾心貝果濃濃的咖啡風味,配搭軟綿綿、香滑的tiramisu cream cream+煙煙韌韌麻薯,唔會太甜,讓人愛不釋口,一啖接住一啖,係一份非常出色嘅甜品【2024年最人氣大熱💚】雙重濃厚開心果厚醬夾心貝果開心果tiramisu cream cream
今日同Li仔黎左荃灣嘗鮮

【 🇹🇭 泰好味推介】
泰式芒果椰香紫糯米厚醬夾心貝果

【 Lisa媽最愛】
微醺⁠提拉米蘇麻薯厚醬夾心貝果

【2024年最人氣大熱💚】
雙重濃厚開心果厚醬夾心貝果
開心果tiramisu cream cream 開心果味超級濃郁,加上topping有開心果碎碎,增加口感,配埋貝果一齊食,滿口堅果香,一樣唔會太甜,所以都唔會覺得好Heavy好滯

除咗以上三款口味,仲有
【朱古力🍫控最愛】脆皮黑巧厚醬夾心貝果
【一口淪陷在盛夏🫐】藍莓厚牛乳奶凍脆脆厚醬夾心貝果
【TINE 挪威焦糖芝士🧀️】焦糖芝士伯爵茶脆餅厚醬夾心貝果

下次要一齊試埋先🤣🤣😋😋😋🤗️
2024-07-28
下午茶
2024-07-29 157 瀏覽
這家位於荃灣南豐中心的現切提拉米蘇店最近推出了「厚醬夾心貝果系列」昨天買了3款不同口味與朋友分享👭👬🏻雙重濃厚開心果:滿滿開心果碎配搭開心果醬,啖啖開心果滋味在心頭藍莓厚牛乳奶凍:厚厚牛乳奶凍夾心配搭大大粒藍莓,口感清新又健康挪威焦糖芝士:香濃焦糖芝士配搭伯爵茶脆餅,以為好邪惡但食落完全無罪惡感他們使用0卡糖製作,低脂、低卡、低膽固醇👍🏻份量非常超值又健康,如非即食店家會提供保溫袋及乾冰,非常細心😊
這家位於荃灣南豐中心的現切提拉米蘇店
最近推出了「厚醬夾心貝果系列」
昨天買了3款不同口味與朋友分享👭👬🏻

挪威焦糖芝士
藍莓厚牛乳奶凍
經典水果茶
2024-07-22 208 瀏覽
每次經過依間Tiramisu專門店都會比佢哋嘅Tiramisu吸引到。今次就買咗幾個唔同味道嘅一口size嘅Tiramisu試吓,賣相非常之吸引,好打卡!今次就揀咗士多啤梨味、栗子味同楊枝甘露味試。士多啤梨味有着好香嘅士多啤梨甜味,食落口感順滑。栗子味Tiramisu表面有半粒栗子,配埋Tiramisu一齊食,令到口感更加豐富,更有層次。楊枝甘露味食落有好濃郁嘅芒果味,唔講係楊枝甘露味嘅話真係會以為係芒果味!

今次就揀咗士多啤梨味、栗子味同楊枝甘露味試。

2024-05-22 375 瀏覽
岩岩開個陣好多人排,所以冇食過。前幾日經過見到人潮已退,終於可以試一試👍🏻好多口味,第一次食揀左個原味撻同兩個一口tiramisu,分別都係原味同阿華田味。原味tiramisu蛋撻,上層係tiramisu醬加蝴蝶酥👍🏻tiramisu醬夠滑,蝴蝶酥夠香脆,好食既。蛋撻係曲奇皮,有啲淋左,個人比較中意酥皮多啲。兩個一口tiramisu都好食,阿華田味夠重👍🏻厚味既手指餅有啲乾,如果浸多少少咖啡或油就好。

2024-05-20
下午茶
2024-05-06 426 瀏覽
將Tiramisu 模造成長條狀,賣相係幾靚嘅,容易切成一份份,喺銷售嘅時候可以賣得快啲,但無晒 Tiramisu 嘅韻味。 試咗件 Tiramisu 朱古力杯,期望愈大,失望愈大。 而家嘅甜品只有外觀,沒有內涵。第一個反感係啲Cream 打老晒起粒、無層次、沒細膩,失敗咗都照抆落去。抆水泥起粒都要再打過啦,更何況你地係整蛋糕嘅, 一啲職業操手都無。 唔講,仲以為係椰絲杯嚟… cream and cheese base 一啲芝士味係食唔出,Cream 多過 cheese, Cream 嘅奶油香味亦都無。 夾層塊蛋糕乾嘅,無索到咖啡,得個顏色,所以中間位一啲咖啡味都無。𢳂到底終於有啲濕咗嘅蛋糕, 但都係得好微嘅咖啡味。 杯蓋塊朱古力做到好厚,貪多嘅人可能會鍾意,但我expect 係摼得碎可以同個 creamy base 混合嚟食,不過唔係嗰回事。 整體嚟講,無論味道、口感、用料都唔掂,寫個名就當係Tiramisu?! 完全係粗製濫造…有如興趣斑第一堂整嘅手作咁

試咗件 Tiramisu 朱古力杯,期望愈大,失望愈大。
而家嘅甜品只有外觀,沒有內涵。
唔講,仲以為係椰絲杯嚟…
𢳂到底終於有啲濕咗嘅蛋糕, 但都係得好微嘅咖啡味。
整體嚟講,無論味道、口感、用料都唔掂,
2024-03-20 519 瀏覽
終於同媽咪試到荃灣依間首家現切提拉米蘇專門店,主打零卡糖使用。依家連旺角都開左分店。佢地仲提供一口可愛裝提拉米蘇,可以for派對或散水餅裝😆咁媽咪揀左經典原味提拉米蘇🤤🍰經典原味提拉米蘇 $58口感綿密細膩,入口即化😝而且咖啡味好香好濃,我超鍾意😝啲可可粉增加了苦味同香味,值得一試🤤除左原味,仲有其他多款口味架,大家有機會都可以買黎試下❤️Miss Tira (荃灣)📍荃灣青山公路 - 荃灣段264-298號南豐中心地下A119號舖

咁媽咪揀左經典原味提拉米蘇🤤

🍰經典原味提拉米蘇 $58
口感綿密細膩,入口即化😝
而且咖啡味好香好濃,我超鍾意😝
啲可可粉增加了苦味同香味,值得一試🤤

除左原味,仲有其他多款口味架,大家有機會都可以買黎試下❤️

Miss Tira (荃灣)
2024-03-07 402 瀏覽
第二🥈次幫襯Miss Tira,今次有試食,試咗泰式芒果糯米飯tiramisu,正,買咗大紅大紫焦糖椰汁🥥年糕tiramisu($58),但好似冇紅色同紫色,有個保溫袋好窩心。返到屋企開心🥳share,面層鋪咗麻糬,入面tiramisu有年糕,多層口感,標榜零卡糖,受女士歡迎👏
2024-03-07
外賣自取
$58 (宵夜)
泰式芒果糯米飯tiramisu
2023-10-21 930 瀏覽
最近喺社交平台經常見到呢間賣現切手Tiramisu嘅舖頭,經常都有好多款唔同味道嘅Tiramisu,而且主張係零卡糖,搞到我心思思想去試吓🤤今日我終於嚟到荃灣分店,見到起碼有10多款唔同味道選擇,例如有經典原味Tiramisu、宇治抹茶年糕Tiramisu、港式糖水楊枝甘露Tiramisu等等。睇到人花多眼亂,不過我呢個抹茶控,當然梗係揀咗宇治抹茶味啦🤣雖然一件Tiramisu要$58,價錢略為有少少貴,但佢size一啲唔細件,而且裏面放咗唔少麻糬,材料十足。淡淡的抹茶甘香配上微甜嘅紅豆蓉,再加上煙煙韌韌嘅麻糬,口感十足,味道相當唔錯👍🏻😋最後我都想稱讚一下呢間舖頭,雖然只係買一件Tiramisu,佢都會送一個保溫袋俾客人,非常細心👍🏻👍🏻👍🏻