2012-03-26
上個星期四係我女朋友的生日前夕亦都係我地拍拖一週年記念日,由2月尾開始已經不斷搵地方慶祝。女朋友鍾意熱鬧,想搵個地方同一班朋友玩返晚,但又唔想佢D朋友用太多錢,搵咗好耐,終於係朋友口中得知呢間樓上CAFE。因為本身係港島人,不熟悉九龍區,又想不容有失, 令女朋友開心滿意,於是同朋友預先早幾日去試食兼睇下個場。去到環境都舒服,可以望到海景,而且仲俾我發現佢地有個鋼琴,可以俾D驚喜女朋友。試咗佢地個set dinner,豬仔骨、意大利飯 & 千層麵,味道唔錯,屬中上。食完就決定落訂book場……………到正日我預早打電話俾老闆夾個RUNDOWN,我想係攞個蛋糕出來時彈首女朋友最鐘意既歌”追”送俾佢。老闆好好人,完全配合我,仲幫我預先SET好D音響。女朋友當然又SURPRISE又感動啦~~~食物方面都OK,$175 PARTY MENU有以下食物:1. 田園蛋沙律 (Comment: 菜新鮮, 蛋和沙律醬的比例剛剛好) 2. 薯條 (Comment: 一般小食, 大大碟, 新鮮炸, 點沙律醬OR茄汁一流) 3. 春卷 (Comment: 不過不失, 可接受) 4. 咖哩角 (Comment:
食物方面都OK,$175 PARTY MENU有以下食物:
3. 春卷 (Comment: 不過不失, 可接受)
4. 咖哩角 (Comment: 不過不失, 可接受)
5. 忌廉煙肉薯蓉 (Comment: 賣相不是太好, 但堅好食, 好滑和好香忌廉味, 個個都話係unexpected!!)
6. 煙鴨胸 (Comment: 好重煙燻味, 皮有小小肥, 送酒一流, 但可惜我地個MENU冇包酒)
7. 牛油蒜蓉時蔬 (Comment: 菜新鮮, 好香蒜蓉味, 老闆話睇下當日街市有咩菜新鮮先買, 用心之作)
8. 瑞士雞翼 (Comment: 一如傳聞般好食, 每人都有3-4隻)
9. 香草烤羊架 (Comment: 每件大小適中, 肥廋比例剛剛好, 不會太"so", 女朋友本來唔太食羊都食咗2件.....HAHA)
10. 肉醬意粉 & 咖喱肥牛炒飯 (Comment: 大家已經好飽, 所以只係食咗少少, 但個肉醬幾好味, 甜甜地, 同出面食到既有好大分別)
11. 涷檸檬茶, 汽水任飲 (Comment: 老闆不斷refill, 抵讚!)
總結: 食物份量剛剛好, 味道中上, 招呼好。
P.S.: 唯一美中不足之處係佢地新裝的兩部65”大電視仲未用得,當晚只係可以對住部47” 電視唱K,老闆話D線未駁好,要月尾先可以用………..