2023-08-05 974 瀏覽
最近放工後,我和朋友們決定放鬆一下,找個地方聊聊天,享受一些休閒娛樂。我們聽說大圍有一家新開的酒吧,於是決定去看看。這個酒吧以飛鏢為主題,讓我們感到相當興奮。當天晚上,酒吧的人潮非常多,顯然很多人對這個地方感興趣。所以如果你也有興趣,最好提前預訂座位,以免錯過。進入這家酒吧後,我們立即被它的氛圍所吸引。酒吧的裝潢簡約時尚,燈光柔和,讓人感到放鬆和舒適。桌上擺放著飛鏢靶,讓人隨時可以挑戰一下。這種互動的方式讓整個環境更加活躍有趣。讓我們更加驚喜的是,這家酒吧的價格非常實惠。無論是飲品還是小吃,價格都相當合理,並不貴。我們還發現他們有一個特別的happy hour時間,這個時段的價格更加優惠。這讓我們更加開心,因為我們可以品嚐到更多美味的飲品和小吃,同時不用擔心會花太多錢。關於飲品和小吃,這家酒吧提供了多種選擇。他們的酒單上擁有各種類型的啤酒、雞尾酒和葡萄酒,讓人眼花繚亂。我們試了一些他們的招牌雞尾酒,口感非常出色,色彩繽紛,味道層次豐富。此外,他們還有一些小吃供應,如炸雞翼、薯條和洋蔥圈等。這些小吃都烹調得恰到好處,外脆內嫩,非常美味。在享受飲品和小吃的同時,我們也融入了飛鏢的樂趣。這家

在享受飲品和小吃的同時,我們也融入了飛鏢的樂趣。這家酒吧的飛鏢設施非常完善,他們提供了專業的飛鏢板和飛鏢,讓我們可以盡情挑戰。我們和朋友們一起比拚,笑聲和歡呼聲不斷。這種互動遊戲增加了我們之間的互動和樂趣,讓整個聚會更加有趣。

總的來說,這間名為"Moon Ocean"的酒吧給我們留下了深刻的印象。它優雅的氛圍、實惠的價格和豐富的飲品小吃選擇,以及引人入勝的飛鏢遊戲,使我們度過了一個愉快而難忘的夜晚。無論是想放鬆一下,還是找個有趣的地方和朋友聚會,這家酒吧都是一個不錯的選擇。如果你對飛鏢感興趣,更不應該錯過這個地方。
2023-08-05 623 瀏覽
Snowball $60黃色的Snowball 口感柔滑,好似飲緊奶油咁,而且味道甜甜的, 非常易入口,好適合女仔飲!特別調製Cocktail $108記得係吧tender話特別調製畀佢嘅師母結婚時的,材料有蕃茄!十分特別,而且紅色都好適合喜慶活動。多數去酒吧飲酒我都鍾意同吧tender傾下計,請佢地調杯特式cocktail ,聽下杯cocktail 的故事。Lamborghini $168聽個名就個勁!原來會用酒杯整一座搭出黎再傾著左火的酒精!成個過程好靚,飲的朋友表示好烈!員工會俾枝飲管你一啖吸曬d酒精,朋友話感覺到有股暖流直接衝入個胃到,飲完個身暖曬😆Mojtito $85清爽好飲, 薄荷葉同檸檬的配搭好清新好飲, 女仔都岩飲👍🏻Nuts $15我地 refill咗兩次,都俾左好多,而且佢係雜錦nuts, 咩都有啲,好好👍🏻
Snowball $60

特別調製Cocktail $108

Lamborghini $168

Mojtito $85

清爽好飲, 薄荷葉同檸檬的配搭好清新好飲, 女仔都岩飲👍🏻

Nuts $15

2023-07-20 496 瀏覽
Moon Ocean (大圍)大圍積存街74-76號慶雲樓地下A號舖及閣樓呢間係一間新開嘅bar🥰大圍地鐵站行過去差唔多10分鐘~餐廳可以玩飛鏢🎯,飲下酒🍻chill下酒方面叫咗Mojito ($70),味道幾清新🌿另外叫左sex on the beach ($60)🏝️ 🍻酸酸甜甜好refreshing☺️另外仲叫左雞翼,佢哋嘅雞翼($68)炸得好脆香再配上甜酸醬,味道不錯😍雞軟骨($68)都幾大粒同大碟,面上都有啲胡椒粉,幾惹味另外,薯條($48)啱啱炸好,好熱同埋辣辣地🥰而且我幾中意佢加左少少胡椒粉💥總性價比:7/10👍🏻食物同埋環境都不錯,坐得舒服同埋幾chill🥰👍🏻
Moon Ocean (大圍)

💥總性價比:7/10
👍🏻食物同埋環境都不錯,坐得舒服同埋幾chill🥰👍🏻

2023-07-11 473 瀏覽
🍹🍻在我家附近有一家氛圍非常棒的酒吧Moon Ocean !早上是cafe,晚上搖身一變成酒吧,在這裡能夠享受到豐富的飲品選擇和美好的音樂!無論你喜歡喝調酒還是啤酒,這裡絕對能夠滿足你的口味。工作人員也非常友善和專業,讓人感到賓至如歸的舒適感。民宅附近的酒吧非常舒服,能很好友一起小聚! 🎉Moon Ocean 提供🥜花生,帶有一點點微妙的鹹味,非常適合搭配啤酒或其他飲品。我們喝了5杯cocktail,非常不錯,就讓我介紹一下吧。Kamikaze:🍸神風的味道非常獨特,帶有一種微妙的酸甜味,喝起來非常愉悅。調酒師非常擅長調配,每一口都能感受到用心和專業。由vodka 和檸檬汁和其他果汁製作而成,酸酸甜甜,很清爽。Negroni:🍹出品真是一絕!這款經典的調酒組合了甜苦水和金巴利酒,帶來了一種獨特的平衡口感。無論你是喜歡苦味還是甜味,Negroni都能夠滿足你的需求。我喜歡這種酒的完美混合,每一口都能感受到它的層次和豐富的口感!Daiquiri:🍹一款清新又迷人的調酒!它的味道非常濃鬱,帶有一種微妙的甜味和酸味,非常適合在夏天享用。每一口都能感受到它的平衡和口感,讓人回味無窮。如果你喜歡喝
我們喝了5杯cocktail,非常不錯,就讓我介紹一下吧。
Daiquiri:🍹一款清新又迷人的調酒!它的味道非常濃鬱,帶有一種微妙的甜味和酸味,非常適合在夏天享用。每一口都能感受到它的平衡和口感,讓人回味無窮。如果你喜歡喝果味的調酒,一定不要錯過這家酒吧的Daiquiri!
Sex on the beach:它的味道非常甜美,帶有水果的香氣和一點微妙的酸味,非常適合在派對或聚會中享用。每一口都能感受到它的豐富口感。
Snowball:味道非常清爽,帶有橙汁和汽水的酸甜味,非常適合在夏天享用。每一口都能感受到它的冰涼。
喝酒一定要配合小吃吧,我們要了3款小吃,🍟薯條外皮炸得金黃酥脆,內部則保持著軟嫩的口感。每一口薯條都能帶給你滿滿的滿足感和幸福感。無論你是單獨享用還是搭配其他小吃,薯條都是一個絕佳的選擇! 🍟
🍗香脆雞翼和麥樂雞真是美味,外皮炸得金黃酥脆,內部則保持著嫩滑多汁。每一口都能感受到雞肉的香氣和味道。 😊

Moon Ocean
地址
大圍積存街74-76號慶雲樓地下A號舖及閣樓
M/F &Shop A, G/F, Hing Wan House, 74-76 Chik Chuen Street, Tai Wai

2023-07-11 262 瀏覽
放咗工之後,想同朋友一齊傾吓偈,chill下,玩吓飛鏢🎯,大圍有一間新開嘅酒吧,當晚都好多人去,所以有興趣嘅朋友,都要預先留枱,而且價格都好實惠,一啲都唔貴,超抵!如果去happy hour時間你都仲抵添☺️同朋友叫咗piña colada ,Long Island ice tea 仲有rainbow 12 shorts酒,小編第一次飲Rainbow 12 shorts, 用嚟打卡就好適合,而且都好容易入口,有唔同程度嘅甜味,例如果汁味,唔識飲酒嘅朋友都可以試吓,有12杯唔同顏色嘅酒,其實真係好抵飲,傾吓偈飲一啖慢慢飲可以飲成晚😊,另外仲有叫咗兩款cocktail, piña colada ,Long Island ice tea ,前者就係小編每次飲酒都會叫,好容易入口,酒味唔會好重,另外嗰杯如果鍾意重口味嘅朋友,都可以試吓!

2023-07-06 112 瀏覽
朋友住大圍附近,同佢飲酒catch up一下。我哋坐咗係角落頭,方便傾密計,座位空間感大,都算唔錯。Cocktail 除咗一杯杯,仲有水果酒塔既選擇!我哋叫咗個西班牙水果酒塔慢慢飲。好香嘅水果味,佢嗰種葡萄嘅顏色,打卡都幾靚。水果酒嘅酒精味道唔算濃,甜甜地,好易入口。我哋係咁飲,飲唔停。環境都算幾好,有得玩擲飛標,仲有個大電視,同埋一張大枱,可以一大班人一齊飲酒傾偈,適合閨蜜情侶,又或者一大班朋友Happy hour。個花生我食咗兩碟。用嚟送酒就啱。

朋友住大圍附近,同佢飲酒catch up一下。

我哋坐咗係角落頭,方便傾密計,座位空間感大,都算唔錯。

Cocktail 除咗一杯杯,仲有水果酒塔既選擇!

我哋叫咗個西班牙水果酒塔慢慢飲。
西班牙水果酒塔

好香嘅水果味,佢嗰種葡萄嘅顏色,打卡都幾靚。水果酒嘅

酒精味道唔算濃,甜甜地,好易入口。我哋係咁飲,飲唔停。

個花生我食咗兩碟。用嚟送酒就啱。

西班牙水果酒塔
2023-06-19 126 瀏覽
喺沙田大圍區一向酒吧都唔算多,有特色嘅更加少,竟然比我發現到呢間大圍特色酒吧!地方寬敞,坐得好舒服,而且仲可以玩飛鏢,三五知己飲酒談天嘅好地方!而且呢度裝修都好有特色,高樓底空間感好足夠👍青瓜接骨木花酒塔2L($398)一大班人點少得一齊share特色Cocktail?呢個味道少少甜,易入口,都幾好飲,唔錯🥰酒類方面都好多選擇丫,Cocktail啤酒,酒塔都有,而且有好多口味,唔怕揀唔到🥰小食方面,一坐低有nuts,送酒好唔錯👍👍想要熱食嘅話,仲可以叫炸雞軟骨同埋炸薯條,香脆又可口,送酒必備😋

小食方面,一坐低有nuts,送酒好唔錯👍👍
2023-06-16 92 瀏覽
同朋友係大圍食完飯諗住搵個地方再坐下傾下計.....行行下見到呢間酒吧幾新環境唔錯就入去咯~~酒吧有電視睇波, 亦有飛標玩..........酒吧有多款飲品提供.........特別係酒類, 選擇非常豐富!!!Nuts $15Snowball $60Snowball係油荷蘭Advocaat雞尾酒同汽水混合咗既凍飲, 飲落甜而帶奶味, 加上微微嘅氣泡感覺, 好易入口~~而呢道既Snowball更帶點yogurt味添.................
同朋友係大圍食完飯諗住搵個地方再坐下傾下計.....
行行下見到呢間酒吧幾新環境唔錯就入去咯~~
酒吧有電視睇波, 亦有飛標玩..........

酒吧有多款飲品提供.........
特別係酒類, 選擇非常豐富!!!

Nuts $15

Snowball $60
新開的一間酒吧位於大圍邊邊的位置,由大圍站走過來差不多要10分鐘,跟OPENRICE提供的資料和定位有點出入,所以想來的人要留意一下!這裡主打就是酒,典型的酒吧格局,而且提供的種類也挺多的,中間也有飛鏢機可以玩!Snowball  (60元)喝起來質感奶滑,好像加了雪糕一樣,甜度高,酒精濃度不是很高,適合不太能喝酒的人!Sex on the Beach (60元)加了幾款果汁進去的一款酒,雖然也有加烈酒,但果汁的味道更香濃蓋過了酒味,更容易入口,味道挺甜的,酒精濃度挺高的!Margarita  (70元)杯邊加了一圈的幼鹽粒,喝的時候連酒一起喝下去,一點鹽味令龍舌蘭酒的酒味會更突出,而這杯酒精濃度很高!炸薯條 (48元)粗身的波浪薯條吃起來挺酥脆,內裡軟綿,是新鮮炸起的!炸單骨雞翼 (68元)這個吃起來有點像麥當勞的脆香雞翼,肉挺多,外脆內嫩的,配上泰式辣醬就更像了!炸雞軟骨 (68元)這裡的雞軟骨是帶挺多肉的,吃起來不會太膩,又有雞肉香,又有爽脆的口感。

Snowball  (60元)

Sex on the Beach (60元)

Margarita  (70元)

炸薯條 (48元)

粗身的波浪薯條吃起來挺酥脆,內裡軟綿,是新鮮炸起的!

炸單骨雞翼 (68元)

炸雞軟骨 (68元)

2023-06-14
2023-06-11 116 瀏覽
Cozy and spaciousPet friendlyEnjoyed the semi outdoor space大圍飲酒好地方香港越來越少酒吧好多都有最低消費但系仲冇直播運動賽事呢間又平又有happy hour仲有好多運動賽事睇仲可以玩飛鏢添嚟緊仲有飛鏢比賽鐘意嘅人唔好錯過啦今晚叫咗支獺祭45系獺祭最基本的款式入門定番商品「四割五分」表示每粒米只取45% 最精華部分去釀造酒質特純釀造出擁有令人驚艷口感的高品質純米大吟釀價錢唔使$500適合幾個人一齊飲另外仲有啲snacks ,大份又抵食!
Cozy and spacious

酒質特純
釀造出擁有令人驚艷口感的高品質純米大吟釀
價錢唔使$500
適合幾個人一齊飲

另外仲有啲snacks ,大份又抵食!
2023-06-07 111 瀏覽
閨蜜最近經歷失戀再加埋返工又遇到少少不如意🤏🏻就急call我陪佢飲吓酒,盡訴吓心中情👯‍♀️🫂🍺 由於實在擔心佢,我一放工就即刻衝去搵佢啦🏃🏻‍♂ 直接約咗去佢樓下新開不久的 Moon Ocean 傾餐飽!Moon Ocean ,大圍站步行5-9分鐘左右,分有兩段經營管理,日間係cafe☕️ ,晚間係bar 🥃 屬區內比較少有!內裏樓底好高,裝修風格偏輕奢華又型格,當然會有大電視睇足球又有得玩飛鏢機!而且酒類選擇好多,有特色cocktails、whisky、sake、beer、red wine、white wine等等🍸 Mojito NH : $85 / HH $70🍸 Lemon SquashNH : $60 / HH $50🍸 Virgin ColadaNH : $60 / HH $50🍟 炸薯條 $48🍗 炸雞軟骨 $68🍗 炸單邊雞翼 $68🥠 Nuts $15_______________Moon Ocean (大圍)大圍積存街74-76號慶雲樓地下A號舖及閣樓_______________

🍸 Mojito

🍗 炸雞軟骨 $68

🍗 炸單邊雞翼 $68

🥠 Nuts $15
_______________

Moon Ocean (大圍)

_______________
2023-05-27 128 瀏覽
📍Moon Ocean📍💡大圍Happy Friday 約左三五知已見到大圍都有間Moon Ocean 🌊 就去試吓呢間純酒吧可以睇波同飛鏢機有多款不同酒類可供選擇Nuts今次我哋點左基本既cocktail:Long Island Ice Tea唔好以為係冰茶甜甜口感有時酒味比例較濃 相對容易入口Vodka Martini鍾意烈酒既朋友不妨一試Jagerbomb~《深海炸彈》Party 啱哂細細杯 甜甜加上野格酒加上red bull好好飲不過高咖啡因 高酒精好容易醉 不宜過量另外,都有多款無酒精cocktail Shirley Temple甜甜既櫻桃味🍒Fruit PunchLime Soda
📍Moon Ocean📍

細細杯 甜甜加上野格酒加上red bull
好好飲
不過高咖啡因 高酒精
好容易醉 不宜過量

另外,都有多款無酒精cocktail

Shirley Temple
甜甜既櫻桃味🍒

Fruit Punch
Lime Soda
2023-05-27 103 瀏覽
朋友就嚟移民啦,終於夾到期搵個地方一齊坐低傾計飲下嘢~今晚嚟到大圍嘅 Moon Ocean,係大圍站行過去大約 8-10分鐘,去到嘅時候已經有其他食客,氣氛唔錯呀🍻 店內除咗有電視可以睇波之外,仲有飛鏢機可以玩,地下亦有L形嘅卡位梳化,而閣樓位置亦可以安排座位。 ✨Mojito 🥃同其他 cocktail 相比,Mojito嘅酒精含量較低,加上青檸汁同薄荷,中和咗蘭姆酒嘅強烈口感,味道清爽,炎炎夏日嘅夜晚就啱曬啦~✨Orange Squash 🍯另一杯叫咗mocktail - Orange Squash,呢款雞尾酒主要以橙汁調配,口感酸甜爽口,入口感覺同樣清新!
Mojito
✨Mojito 🥃