2024-07-03 164 瀏覽
耀華街呢個building zing, 主要都係酒吧勝地,今日就去咗呢一間moon Ocean! 朋友話上邊有好多唔同嘅小遊戲玩,而且價錢都唔算太貴,所以就決定食完飯之後同朋友去小聚一下. 總括嚟講都覺得幾好,冇令我失望!✔️啤酒,我哋主要都係叫幾支啤酒大家share, 佢都有好多唔同嘅選擇,我哋就揀咗百威,整體呢一度嘅氣氛都非常好,有好多唔同嘅年青人喺度玩遊戲,我哋都樂在其中,下次有機會就會再返去試吓玩beer pong!

2024-05-19 301 瀏覽
🌟呢一間樓上嘅酒吧喺耀華街zing 1/F, 酒吧入邊有好多唔同嘅遊戲玩包括有beerpong/ darts/ snooker,非常適合同一大班朋友去玩,我哋就叫咗藍妹啤酒,價錢嚟講都唔算太貴,我哋幾個人都係每人最後埋單$150,而且仲有好多唔同嘅小遊戲玩,氣氛好好,適合食完飯去聚一聚!好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟

好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟
位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟
衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
2024-04-02 367 瀏覽
本身因爲見佢地係海洋同水母主題、而且水缸裏面有水母,所以打算去,點知已經無曬水母,已經好失望。另外個人好憎人食煙,所以好care餐廳有無違規係室内俾客人食煙。今次呢間酒吧係擺明俾客人食煙、每張臺都有煙灰缸,而且差不多臺臺客都有不明文規定自動食煙。本身酒吧既cocktail同食物已經麻麻,真係打算趕D唔食煙既客人。cocktail同食物價錢偏貴、而且叫咩無咩;店員問咩都唔識答;冷氣超級凍、好似想趕客一樣。我諗除左D人要邊飲酒邊食煙、玩snooker同飛鏢,真係無咩好推薦。更加高質、環境服務好既酒吧多的是。但放幾張相代表自己去過,證明唔係打手

但放幾張相代表自己去過,證明唔係打手
2023-11-27 297 瀏覽
~🍽: Moon Ocean (銅鑼灣)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【炸魚薯條🐟🍟】 ($108)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑首先要讚吓真係炸得夠脆同埋熱🔥🔥炸魚係屬於比較嫩同埋淋嗰隻🥰🥰 食落有少少似早餐炸魚柳嘅放大版😂😂值得一讚嘅係薯條炸得幾脆⚡️⚡️ 熱熱地咁幾好食🔥🔥—————————【單骨雞翼🦴🐔】 ($88)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑冇記錯嘅話總共好似有八隻👀😂 份量來講算係適中🫶🏻🫶🏻 個皮炸得幾脆口⚡️⚡️ 入面都尚算juicy🐔🐔 調味都幾夠🧂🧂 整體嚟講幾惹味~—————————【Strawberry Frency🍓🥂】 ($88)🐹: 🌕🌕🌑🌑🌑🐼: 🌕🌕🌗🌑🌑隻色睇落幾夢幻💞💞 第一下飲落會有啲似Neway 嗰隻fruit punch🍹🍹 之後會有淡淡嘅士多啤梨同少少香料味🍓🍓 不過香料味嘅後勁都幾耐~—————————【Rose Mint Chocolate🍃🍫】 ($88)🐹: 麻麻哋薄荷~🐼: 🌕🌕🌗🌑🌑最上面同杯入面都有幾塊薄荷葉🍃🍃薄荷都算重💚💚飲落幾清爽🧊🧊甜度都適中🥰🥰不過朱古力味就有啲偏淡🍫🍫=======

🍽: Moon Ocean (銅鑼灣)
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【炸魚薯條🐟🍟】 ($108)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

值得一讚嘅係薯條炸得幾脆⚡️⚡️ 熱熱地咁幾好食🔥🔥

—————————
【單骨雞翼🦴🐔】 ($88)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

—————————
【Strawberry Frency🍓🥂】 ($88)

🐹: 🌕🌕🌑🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌗🌑🌑

—————————
【Rose Mint Chocolate🍃🍫】 ($88)

🐹: 麻麻哋薄荷~
🐼: 🌕🌕🌗🌑🌑

🌟性價比:6/10
💖回頭指數:5/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : Moon Ocean (銅鑼灣)
📍地址 : 銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓
2023-11-27 170 瀏覽
~🍽: Moon Ocean (銅鑼灣)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【炸魚薯條🐟🍟】 ($108)首先要讚吓真係炸得夠脆同埋熱🔥🔥炸魚係屬於比較嫩同埋淋嗰隻🥰🥰 食落有少少似早餐炸魚柳嘅放大版😂😂—————————【單骨雞翼🦴🐔】 ($88)冇記錯嘅話總共好似有八隻👀😂 份量來講算係適中🫶🏻🫶🏻 個皮炸得幾脆口⚡️⚡️ 入面都尚算juicy🐔🐔 調味都幾夠🧂🧂 整體嚟講幾惹味~—————————【Strawberry Frency🍓🥂】 ($88)隻色睇落幾夢幻💞💞 第一下飲落會有啲似Neway 嗰隻fruit punch🍹🍹 之後會有淡淡嘅士多啤梨同少少香料味🍓🍓 不過香料味嘅後勁都幾耐~—————————【Rose Mint Chocolate🍃🍫】 ($88)最上面同杯入面都有幾塊薄荷葉🍃🍃薄荷都算重💚💚飲落幾清爽🧊🧊甜度都適中🥰🥰不過朱古力味就有啲偏淡🍫🍫=========================😋味道:5/10🍽賣相:7/10🏞環境:8.5/10🤵🏻‍♂️服務:8/10🌟性價比:6/10💖回頭指數:5/10加1️⃣服務費:❌————————

🍽: Moon Ocean (銅鑼灣)
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【炸魚薯條🐟🍟】 ($108)

—————————
【單骨雞翼🦴🐔】 ($88)

—————————
【Strawberry Frency🍓🥂】 ($88)

—————————
【Rose Mint Chocolate🍃🍫】 ($88)

😋味道:5/10
🍽賣相:7/10
🏞環境:8.5/10
🤵🏻‍♂️服務:8/10
🌟性價比:6/10
💖回頭指數:5/10

加1️⃣服務費:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : Moon Ocean (銅鑼灣)
📍地址 : 銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓
2023-10-17 171 瀏覽
呢間酒吧都係位於銅鑼灣耀華街🤣地鐵站Exit A行5分鐘就到~我鍾意佢環境夠闊落,又有得玩飛鏢Beer Pong 同埋桌球🎱Cocktail沙冰好特別💋《Pinky Nip》荔枝+玫瑰+伏特加😌特別在於坐咗兩三個鐘,啲沙冰都仲未溶哂😂😛🤣=維持到溫度~由於佢唔係額外加冰,而係沙冰,因此亦都唔會因為溶冰沖淡左Cocktail嘅味道👭👭👭其餘嗰三杯Cocktail都係藍色,其中2杯係free style。Bartender表示唔會做一啲浮誇款式😂但係會做classic cocktail haha ( btw 懷疑Bartender偏愛藍色🤓⋯⋯酒吧到8:30就會熄燈,漆黑一片,可以盡情狂歡🤪而家見到酒吧已經整好咗啲萬聖節嘅主題添~如果萬聖節想去狂歡,而家就可以提前預約啦🤓另外當日食咗避風塘雞軟骨、德國腸拼盤、豬頸肉做小菜😛整體都ok ~~ 但係可能平日夜晚去,有啲小菜係缺貨哦😂

Cocktail沙冰好特別💋

《Pinky Nip》荔枝+玫瑰+

酒吧到8:30就會熄燈,漆黑一片,可以盡情狂歡🤪

另外當日食咗避風塘雞軟骨
、德國腸拼盤、
豬頸肉做小菜😛
整體都ok ~~ 但係可能平日夜晚去,有啲小菜係缺貨哦😂

2023-10-16 130 瀏覽
Moon Ocean呢間bar有桌球、飛標、beer pong可以玩座位寬躺空間感大就到halloween仲有特別deco~.今次叫左幾杯cocktail同小食chill吓.Cocktail食剩指數:0/100Moon Ocean:同店名一樣梗係要叫一杯! Ocean既藍色Pinky Nip: 有Smoothie做base,再加荔枝同伏特加FreeStyle Cocktail: 叫左兩杯free style, 會跟據我地要求做,fruity d既加左菠蘿汁,fresh d就用左青瓜,兩杯都幾balance幾達到要求,基本上都係用classic再twist~ 唔會太差.小食食剩指數:0/100燒豬頸肉、德國腸拼盤、避風塘雞軟骨、單骨雞翼、餃子其中燒豬頸肉同避風塘雞軟骨較出色避風塘配料好香口燒豬頸肉好juicy個燒汁都幾香
[銅鑼灣] Moon Ocean
呢間bar有桌球、飛標、beer pong可以玩
座位寬躺空間感大
就到halloween仲有特別deco~
今次叫左幾杯cocktail同小食chill吓
Cocktail
食剩指數:0/100
小食
食剩指數:0/100
燒豬頸肉、德國腸拼盤、避風塘雞軟骨、單骨雞翼、餃子
其中燒豬頸肉同避風塘雞軟骨較出色
避風塘配料好香口
燒豬頸肉好juicy
個燒汁都幾香
Too Good is Friday🥳 Lets chillllll🍸🍾🍹🥂🧉..放工想睇波⚽️,又想搵個又chill 又靚既地方同朋友篤下波🎱 & 飲杯野🍸🧉🥃🥂🍹🍺🍾,我有一個好推介。位置銅鑼灣一間樓上酒吧,有特色以海洋主題感覺都幾relax。酒吧餐廳提供一系列小食,仲有不同類型既玩樂設施:桌球、飛鏢🎯,有空間感又有氣氛喔!小食點左數款佐酒,全都係香口小食又惹味:🔸避風塘鴨舌 $98 & 🔸軟骨餃子 $88 &🔸單骨雞翼 $98🔸Moon Ocean $138inspired by summer & the beach.the unique cocktail has a distinctive fruity taste.tropical fruits, tanqueray gin🔸Blueberry Ginger Smash $88唔想飲酒 可以飲Mocktail, 同樣美美的。..×××××ש銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓..

酒吧餐廳提供一系列小食,仲有不同類型既玩樂設施:桌球、

飛鏢🎯,有空間感又有氣氛喔!

小食點左數款佐酒,全都係香口小食又惹味:

🔸Moon Ocean $138

🔸Blueberry Ginger Smash $88
唔想飲酒 可以飲Mocktail, 同樣美美的。
×××[Moon Ocean]×××
©銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓
2023-10-10 45 瀏覽
今次同朋友去咗銅鑼灣 Moon Ocean , 這間bar 以海洋風🌊裝修、地方好寬敞呢! 場內有桌球🎱、掟飛鏢 、Beer PingPung……等等、適合與朋友relax 的好地方!Signature Cocktail - Moon Ocean顏色好靚、是淺藍色的🩵、用上多種熱帶水果既果汁,再加入Tanqueray Gin 調制,味道帶微微的酸、感覺清新💙Pinky Nip這杯以沙冰造型,放了玫瑰花瓣🌹同茘枝做點綴、外型好靚🩷而荔枝味亦好濃郁、好易入口,非常適合女生喝的!單骨雞翼、軟骨餃子🥟、吉列炸蠔🦪我們叫了3款佐酒的小食、全部即叫即炸、份量好多、而且炸得香脆可口、食得方便,送酒一流
Pung……等等、適合與朋友relax 的好地方!

Pinky Nip

單骨雞翼、軟骨餃子🥟、吉列炸蠔🦪
2023-09-29 57 瀏覽
銅鑼灣同大圍都有分店的bar,主打酒精飲品同佐酒小食。場內有一般酒吧設施如桌球🎱🏅,飛鏢🎯🎲,面積亦算寬敞,夠空間感🌌。多款小食炸物,我地就叫左3款黎試下,仲叫左2杯refreshing cocktails 🍸,炸物襯酒精類都係正常酒吧配搭。🍻佐酒小食:🌟吉列炸蠔🌟🌟芝士釀肉雞中翼🌟🌟炸洋蔥圈🌟🍹Cocktails:🌟Strawberry Frenzy🌟🌟Blueberry Ginger Smash🌟➡️4款mocktail有2款當日都未有供應,想試既你記得揀定多款心水飲品小食喇😉~
銅鑼灣同大圍都有分店的bar,主打酒精飲品同佐酒小食。

🍻佐酒小食:
🌟吉列炸蠔🌟
🌟芝士釀肉雞中翼🌟
🌟炸洋蔥圈🌟

🍹Cocktails:
🌟Strawberry Frenzy🌟
🌟Blueberry Ginger Smash🌟

2023-09-28 39 瀏覽
一入到係好似身處於海洋世界🐳有個大魚缸好Relax 😌飲住杯Cocktail望住海洋生物好Relax 好舒服👍🏻店舖除了裝修唔😊佢地Cocktail都整到好靚好海洋feel😌仲有好多款選擇👍🏻佢哋signature 係Moon Ocean 🐬好靚既淺藍色好喜歡💕佢用左gin同多種水果,超多水果味好好飲🍹另外,佢哋仲有Mocktail 飲嫁😊Strawberry Frenzy🍓呢杯好特別士多啤梨加香茅好特別🤪另外佢地仲有小食送下酒🤭炸洋蔥圈單骨雞翼避風塘雞軟骨避風塘鴨舌佢地既避風塘好好香口好惹味忍唔住好快食晒😆飲飽食醉可以玩桌球🎱同飛鏢😚呢度岩晒一大班朋友一齊黎傾下計聚下😍如果男人約埋一齊黎睇波都好正呀😌有幾部大電視📺
另外,佢哋仲有Mocktail 飲嫁😊

另外佢地仲有小食送下酒🤭
炸洋蔥圈
單骨雞翼
避風塘雞軟骨
避風塘鴨舌

佢地既避風塘好好香口好惹味忍唔住好快食晒😆

同👦食完dinner飲杯小酒約個會😳 呢道環境超闊落呀,係有海洋主題元素既bar;遊戲設施齊全,有桌球、飛鏢等等😍 每個卡位之間都仲隔著好多位,坐得好舒服!👍 我覺得呢間d cocktail好適合女仔飲呀,無咩酒味🍷 又易入口!(但我都係飲到紅😭 易紅體質...以後我都係少飲為妙😊) anyway 推薦比大家朋友聚會、情侶約會都好適合呀🎉·🌟Passion fruit🍷$138果然熱情果口味的都不會出錯😍 接受程度好高,酒精味道唔係太濃,好易入口,味道唔會奇怪👍 百香果醬甜度啱啱好,配上sparkling,越飲越上頭😏·🤍Moon Ocean🍷$138由gin做基調,帶點草本既味道;有d太甜,但整體造型好打卡able😂 同埋見佢同點名一樣,一於叫黎試下😋·🤍意粉炸蝦🦐 $128 炸魚薯條🐟🍟$128小食選擇都幾多。今次揀左意粉炸蝦🍤幾特別,外面包住層意粉,然後裡面有薯仔條,再裡面就係蝦肉同魚糕,好大舊;另外仲叫左份炸魚薯條🍟,一樣都係好大份!好大份呀!薯條係粗薯加分~ 炸魚稍嫌炸粉有點厚,同魚肉分離,感覺唔知食緊魚定粉😂·人均:HKD 300 up·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑環境

🌟Passion fruit🍷$138

🤍Moon Ocean🍷$138

🤍意粉炸蝦🦐 $128 炸魚薯條🐟🍟$128

人均:HKD 300 up
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑

📍 Moon Ocean (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓
🚇 銅鑼灣A出口步行4分鐘
位於銅鑼灣嘅樓上酒吧Moon Ocean,環境非常有情調同充滿氣氛,工作繁忙嘅日子返完工,可以同朋友嚟享受輕鬆舒適嘅氛圍,區內少有會喺酒吧入面有咁多娛樂設施,好多好玩仲可以同朋友消磨時間,視覺嘅享受有水族箱、掉飛鏢、打桌球,仲可以玩埋桌上掉波遊戲,飲下酒chill下都幾開心🥰避風塘墨魚咀賣相金黃酥脆,每一塊墨魚咀都炸得香口脆嫩,入口即化,味道帶有淡淡嘅海鮮香氣,軟熟嘅質感仲充滿鮮甜味道。避風塘雞軟骨雞軟骨炸得酥脆,每一塊都係外脆內嫩,完全冇骨般的雞肉香,口感好豐富。香口多汁,非常適合夾埋飲品一齊享用。避風塘鴨舌鴨舌經過特別處理,煮得嫩滑爽口,肉質鮮美。食落去,感受到鴨肉嘅濃郁味道,柔軟嘅口感,中間仲夾雜軟骨嘅滋味✨越食越起勁!

避風塘墨魚咀

避風塘雞軟骨

避風塘鴨舌
2023-09-07
$300 (宵夜)
  • 避風塘雞軟骨
呢排做野好大壓力 好想同朋友去飲下野食下野 所以去左銅鑼灣呢間好靚嘅Moon Ocean 同朋友一齊吹下水.🐷薯仔絲炸蝦💕即叫即炸新鮮熱辣,薯仔絲非常香脆,入面包左一隻蝦,點埋茄汁一齊食超啱送酒。.🐷芝士豬肉釀雞翼😋雞翼入邊非常Juice,食嘅時候非常方便因為已經去咗骨。🥰一碟入邊有六隻,雞皮香脆調味亦都非常香口。.🐷Moon ocean 係佢哋特製嘅一杯Cocktail,🍍幾香熱帶水果嘅味道,味道酸酸甜甜非常唔錯,😛酒精嘅味道會比較重。.🐷strawberry frenzy🥰呢個係一杯冇酒精嘅雞尾酒,味道有啲似士多啤梨梳打,酸酸甜甜清爽得來又唔會太甜。.📍Moon Ocean (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓.#hkfood #hkfoodie #吃貨日常 #香港 #銅鑼灣 #銅鑼灣好去處 #美食 #銅鑼灣美食
🐷薯仔絲炸蝦

🐷芝士豬肉釀雞翼

🐷Moon ocean

🐷strawberry frenzy

📍Moon Ocean (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號Zing!1樓
2023-09-21 28 瀏覽
當日同朋友食完飯 諗住搵個地方再傾下計 揀咗哩間以海洋作為主題嘅酒吧🐋酒吧環境寬闊 仲有個水族箱🪸都幾有氣氛 而且設備都幾齊全 beer pong🍻 飛鏢 🎯桌球🎱 ℙ𝕚𝕟𝕜𝕪 ℕ𝕚𝕡外型好似沙冰塔 放咗一粒荔枝同玫瑰花瓣🥀 飲落荔枝味好濃 酒味比較淡 好啱女仔飲🌹𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕆𝕔𝕖𝕒𝕟飲品係藍綠色 以Gin做base 配上菠蘿🍍荔枝等唔同嘅水果 飲落甜甜地 相比pinky nip哩款酒味較為濃少少另外仲叫咗二款小食 雞翼同春卷 即叫即炸 脆卜卜都唔錯

ℙ𝕚𝕟𝕜𝕪 ℕ𝕚𝕡

𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕆𝕔𝕖𝕒𝕟