💚🥛【 𝗠𝗢𝗥𝗘 𝗬𝗢𝗚𝗨𝗥𝗧 】 🍼💚⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄雖然𝗠𝗢𝗥𝗘 𝗬𝗢𝗚𝗨𝗥𝗧主打牛油果乳酪奶昔,但其實除此之外,其他產品都超值得一試😎 除咗牛油果之外,本人大力推薦「D24榴槤乳酪奶昔」,真係勁好飲‼️以真榴槤果肉加入乳酪打成,頂部仲有榴槤果肉球,濃郁又美味😋 最重要係夠凍,口感一流😚雖然價錢唔平,但啖啖都好豐富,令人滿足,榴槤控必飲啊🫶🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄💚「D24榴槤乳酪奶昔」($48)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:MORE YOGURT (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖⋄🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami銅鑼灣⋄⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #銅鑼灣美食 #茉酸奶
💚🥛【 𝗠𝗢𝗥𝗘 𝗬𝗢𝗚𝗨𝗥𝗧 】 🍼💚

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

雖然價錢唔平,但啖啖都好豐富,令人滿足,榴槤控必飲啊🫶🏻

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

💚「D24榴槤乳酪奶昔」($48)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:MORE YOGURT (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖

🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami銅鑼灣

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #銅鑼灣美食 #茉酸奶 #moreyogurt
2024-10-19
5 分鐘 (堂食)
6天前 0 瀏覽
某日經過呢間嘢見好多人排隊,原來係賣Yogurt嘅,感覺比較少見,招牌應該係牛油果Yogurt,店面擺咗好大個牛油果Model喺度,但我就決定試吓其他味啦芒果乳酪奶昔 $42 芒果乳酪奶昔好大杯,因為係乳酪奶昔,飲落會有乳酪同牛奶嘅味道,好Creamy,相比起就咁飲Yogurt味道更豐富,而且入口好順滑。比起平時飲台式奶茶又健康啲😬

芒果乳酪奶昔 $42
  • 芒果乳酪奶昔
行行吓街,突然間見到More yoghurt 喺銅鑼灣鬧市中,曾經飲過佢嘅牛油果乳酪,都好好飲會有原塊牛油果喺入邊,今日就想試吓榴槤乳酪,但係諗諗吓而家好似唔係榴槤當造時間,但都好好彩有得飲😝😝😝😋😋個榴槤乳酪,都有滿滿嘅榴槤肉,仲有榴槤味道嘅乳酪,好好飲一解咗我食榴槤嘅癮🤤🤤仲有得揀甜度,我就走咗甜,因為榴槤本身嘅味已經好夠甜😋所以整體感覺個飲品都幾健康,係水果原味😆😆見到飲品面上面滿滿嘅榴槤蓉💕💕💕推薦大家可以試吓牛油果,同埋呢個榴槤蓉嘅乳酪,下次我會想試吓佢其他味道嘅乳酪啊😝

見到飲品面上面滿滿嘅榴槤蓉💕💕💕
2024-12-07 0 瀏覽
今次試咗紅火龍果乳酪奶昔,味道真係好清新!奶昔嘅顏色鮮艷,入口滑順,火龍果嘅香甜味道十分突出,搭配乳酪帶來嘅酸味,平衡得非常好。每一口都充滿果香,唔會過於甜膩,飲落去清爽又消暑,特別適合夏天。整體而言,呢杯奶昔不單止好味,仲好健康,絕對係一個完美嘅解渴選擇,值得推薦!
2024-12-07 126 瀏覽
銅鑼灣希慎廣場長期有一家店很多人在排隊😌主打招牌牛油果奶昔沙冰🥑身為牛油果控自從喝了第一杯就連續喝了一個星期😍✨看到員工在開放式廚房切開一個新鮮的大牛油果用的是一整個新鮮的澳洲牛油果🥑!裡面和奶昔面上都是滿滿的牛油果!🥑 喝一口,濃郁的牛油果味和乳酪的搭配非常和諧口感好滑順!像在吃雪糕一樣!🍦✨ 牛油果味道非常自然沒有人工添加的味道,喝起來讓人感覺清新!我喝了一星期之後直接瘦了三斤!可以直接把它當午餐🤣含有豐富的蛋白質和營養🥚喝完之後半天都不會肚餓,很滿足!💪😋所以這杯飲品對於減脂人士也很友好我還注意到他們有其他水果選擇,像是芒果、草莓等等,看到很多客人點芒果,下次再來試試!💖🥳
銅鑼灣希慎廣場長期有一家店很多人在排隊😌
主打招牌牛油果奶昔沙冰🥑
身為牛油果控自從喝了第一杯就連續喝了一個星期😍✨

看到員工在開放式廚房切開一個新鮮的大牛油果
用的是一整個新鮮的澳洲牛油果🥑!
裡面和奶昔面上都是滿滿的牛油果!🥑
喝一口,濃郁的牛油果味和乳酪的搭配非常和諧
口感好滑順!像在吃雪糕一樣!🍦✨
牛油果味道非常自然
沒有人工添加的味道,喝起來讓人感覺清新!
我喝了一星期之後直接瘦了三斤!
可以直接把它當午餐🤣
含有豐富的蛋白質和營養🥚
喝完之後半天都不會肚餓,很滿足!💪😋
所以這杯飲品對於減脂人士也很友好

2024-12-02 85 瀏覽
尋日食完火鍋見到有More Yoghurt 聽講佢係用原顆牛油果去整🥑雖然仲好飽但都忍唔住過去睇吓最後我揀咗榴槤乳酪🤣🤣🤣⭐️D24榴槤乳酪奶昔未入口已經聞到濃郁嘅榴槤味,因為我仲加咗榴槤肉($13)所以入口真係超濃郁,另我意外嘅係,佢嘅榴槤肉比想像中多好多,好開心🤣❤️⭐️巴旦木牛油果乳酪奶昔濃郁嘅牛油果香滑感配埋香脆嘅巴旦木味道,好夾,口感非常豐富,感覺好健康😛但如果你有叫榴槤乳酪奶昔,又想試吓牛油果嘅話,記得試咗牛油果先,如果唔係會完全飲唔到個味道🤣
尋日食完火鍋

⭐️D24榴槤乳酪奶昔

⭐️巴旦木牛油果乳酪奶昔
外賣自取
2024-11-28 103 瀏覽
依間店我返大陸有時都會飲,不過見佢開咗嚟銅鑼灣鬧市,咁就唔使專登返大陸飲啦!唔係個個都鍾意薄荷朱古力,但係我見到酸奶呢個餐牌之後就比佢嘅薄荷朱古力乳酪奶昔吸引咗!一講起乳酪奶昔,平時都係啲水果味,但呢杯真係幾驚喜!首先一定要讚下佢個外表,淺綠色嘅薄荷乳酪,加埋杯面同杯底嘅滿滿朱古力碎,底層我仲加咗雪糯糍粑!口感帶住淡淡嘅薄荷香,完全冇一般乳酪嘅酸味。薄荷味清新提神,但又唔會好似啲牙膏咁嘅假薄荷味,而係好天然嘅感覺。最特別係佢嘅口感,幼滑得嚟又有啲微微嘅乳酪香~最底層嘅雪糯糍粑簡直就係令我對呢杯嘢飲更加加分!平時都好鍾意飲手調飲品,又會加珍珠或者煙煙韌韌嘅嘢,而呢個雪糯糍粑佢嘅煙煙韌韌加埋落乳酪奶昔度係非常之配搭!口感超like!每飲一啖都會飲到杯面同杯底啲朱古力碎!雖然價錢唔算特別平($47/杯),但份量係夠飽肚,可能加咗乳酪入去~如果你鐘意薄荷朱古力味,又想飲啲清新嘅嘢,呢杯真係好值得試!

一講起乳酪奶昔,平時都係啲水果味,但呢杯真係幾驚喜!

每飲一啖都會飲到杯面同杯底啲朱古力碎!

2024-11-27 143 瀏覽
今日嚟到銅鑼灣幫屋企人拎嘢,經過MORE YOGURT,見到店面寫住「一杯乳酪奶昔 等於一顆牛油果」本身都想叫返杯,不過早餐已經食咗牛油果,唯有下次再試,今次叫返杯芒果乳酪奶昔試試先!落單之後,就見到店員係後邊切水果,真係超足料呀,奶昔上面仲放滿芒果肉🥭,口感濃稠綿密之餘,仲有好香濃芒果味,加上採用新鮮芒果,味道唔會太甜,啖啖都係芒果本身嘅香甜味😋,飲完之後都飽飽哋,充滿飽腹感呀!芒果控唔好錯過呀~呢度除咗奶昔之外,仲有乳酪杯系列,全部都用新鮮水果,有牛油果、芒果藍莓同火龍果等等。 平時仲會有其他期間限定,下次經過再買杯試試先!✨芒果乳酪奶昔——————-MORE YOGURT📍地址:銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖📞電話:67733128
芒果乳酪奶昔
芒果控唔好錯過呀~
✨芒果乳酪奶昔
——————-
MORE YOGURT
📍地址:銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖
📞電話:67733128
芒果乳酪奶昔
藍莓香蕉:如果喜欢香蕉请狠狠试它!我很喜欢香蕉味,然后因为香蕉甜,不加糖对我来说甜度是刚刚好的!然后其实看它铺面就知道蓝莓品质很不错,白霜很多,本身也很大颗,吃起来一点也不会酸哈哈,我最经常喝的就是这个,当晚餐很刚好!海红山楂:这个应该是热量最低的,而且很适合积食星人😂感觉消化不是很好的时候喝这个很舒服,而且因为本身也很喜欢山楂所以也很经常点这款。可以跟店员说不要糖然后打软一点,我觉得会比较好喝,不是很喜欢冰沙的感觉。蓝莓牛油果:今天刚好想喝点绿的,所以这次尝试了蓝莓牛油果,小姐姐现场切牛油果面,超漂亮的,很喜欢蓝莓和牛油果的味道,然后我也喜欢柔顺口的,这个就是酸甜丝滑的感觉搭配得很融洽!感觉当晚餐还挺方便的,热量的话,牛油果应该会高一点,其他水果类的走了糖感觉也不会太高,应该在400左右?天天喝其实还是会怕胖,但不妨碍我隔几天就把它当正餐因为真的很好喝!!环境:感觉整体还蛮干净的,牛油果是现切的,也有戴口罩带手套,而且刚开没多久应该不会有陈年老垢😂服务:感觉服务态度超好的,我很会犹豫,然后店员就会给我介绍推荐,一点都没有烦我在那边慢慢想哈哈最后期待香港早日上新,非常想试试冬季新品!

[薄荷]环境:感觉整体还蛮干净的,牛油果是现切的,也有戴口罩带手套,而且刚开没多久应该不会有陈年老垢😂

[服务铃]服务:感觉服务态度超好的,我很会犹豫,然后店员就会给我介绍推荐,一点都没有烦我在那边慢慢想哈哈

最后期待香港早日上新,非常想试试冬季新品!
  • 蓝莓香蕉乳酪奶昔
  • 海红山楂乳酪奶昔
  • 蓝莓牛油果乳酪奶昔
2024-11-20 178 瀏覽
成日見到人打卡呢間野,我諗飲厭左茶飲,都可以轉戰YOGURT,因為都好健康,同埋好飲。佢愈出愈多口味同埋toppings,我諗緊飲榴槤沙冰定藍莓香蕉,暫時就試左藍莓香蕉沙冰先,好似雪糕咁,佢係一杯飲得既雪糕,哈哈。藍莓同香蕉好夾,味道好rich,好smooth,同埋好大杯。仲可以成球榴槤咁加添呀,不過我驚有d唔夾就冇加啦!我諗之後經過都會黎買返杯,因為幾款口味都好深得我心。同埋佢係現做現賣,有保證。
2024-11-10
2024-11-16 185 瀏覽
「MORE YOGURT 」主打輕盈低負擔 天然好味&低罪惡感 即切新鮮水果 還原食材自然嘅味道😍門口有個大大隻牛油果公仔 主打牛油果奶昔 一杯乳酪奶昔等於一個牛油果🥑人氣之選牛油果乳酪奶昔💚除此之外 仲有其他水果🥭🥥🫐🍌搭配 另有一番風味 值得一試🫶🏻🆕近期推出咗藍莓乳酪奶昔系列 鮮果上新💜💚牛油果控嘅我 再搭配藍莓咁有益嘅嘢 不可不試la😍花青素之王嘅脆爽藍莓 酸中帶甘甜 口感清新 養生極品👏🏻隔離個雪櫃放滿新鮮蔬果 即叫即打嘅水果yogurt好fresh好健康勁大杯 超級足料 飽肚感十足‼️牛油果香濃郁 奶昔好棉滑 味道清新 唔會甜膩 嘢飲上面仲有半個牛油果 店員切到好靚好吸睛 啖啖都食到牛油果果粒好滿足 Jeng🤪#MOREYOGURT #茉#乳酪奶昔 #藍莓牛油果

🆕近期推出咗藍莓乳酪奶昔系列 鮮果上新💜💚
牛油果控嘅我 再搭配藍莓咁有益嘅嘢 不可不試la😍
藍莓牛油果乳酪奶昔

花青素之王嘅脆爽藍莓 酸中帶甘甜 口感清新 養生極品👏🏻

勁大杯 超級足料 飽肚感十足‼️
牛油果香濃郁 奶昔好棉滑 味道清新 唔會甜膩

#MOREYOGURT #茉#乳酪奶昔 #藍莓牛油果
10 分鐘 (外賣自取)
藍莓牛油果乳酪奶昔
  • 藍莓乳酪奶昔
2024-11-07 260 瀏覽
happy Friday同事請我飲嘢佢哋揀咗呢一間有乳酪飲嘅外賣飲品店我自己鍾情於芒果,每次叫嘢飲都會叫芒果嘅嘢今次叫呢杯係芒果乳酪奶昔🍼🧋芒果味好濃,有淡淡嘅清甜味,而且乳酪酸酸甜甜,佢嘅味道都幾豐富,下次會再叫嚟飲👍🏻
happy Friday同事請我飲嘢
佢哋揀咗呢一間有乳酪飲嘅外賣飲品店
我自己鍾情於芒果,每次叫嘢飲都會叫芒果嘅嘢
今次叫呢杯係芒果乳酪奶昔🍼🧋

2024-10-18
20 分鐘 (外賣送餐)
專注於健康乳酪既MORE YOGURT ✨開咗係銅鑼灣啦🎉🎉環境清新明亮,設計以簡約為主💁🏻‍♀️搭配白色牆面,令人感覺悠閒舒適🥰今日經過就買返杯健康乳酪飲品🥤 🥤🔹藍莓香蕉乳酪奶昔粉紫色好吸晴❤️奶昔質地滑順,酸甜藍莓與香甜香蕉相互交融,清新又不膩👍🏻👍🏻其乳酪味道都十分突出,帶來濃厚乳香,令整體味道更加圓潤😚飲落每啖都感受到新鮮水果香,清爽又香甜,的確係好出色💡特別一讚店員服務熱情又好客,對產品介紹非常詳盡,會熱情推介唔同飲品比客人💕MORE YOGURT✨📍銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖

🔹藍莓香蕉乳酪奶昔

MORE YOGURT✨
📍銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖

2024-11-05 252 瀏覽
一早知道 茉 嚟咗香港開咗好多分店 今日終於可以試到啦😋 知道朝頭早會好多人 特登夜晚先嚟飲😬 見到香港呢個餐牌都有唔少其他嘅選擇~ 平時飲開牛油果 今日就決定試吓其他嘢啦😗見到佢有鮮果上新 原來係我喜歡嘅藍莓😋 即刻決定要試試佢~ 落咗單都要等一陣 因為佢每杯都係即叫即做 超級新鮮👍🏻呢個牛油果仔好得意🤣 原來由11月2號開始 每日頭100杯有雙倍嘅牛油果😍 搵日要再嚟試吓先~ 藍莓乳酪奶昔 $45乳酪奶昔打得好幼滑 叫咗走甜 飲到新鮮嘅藍莓味 乳酪上面仲有幾粒新鮮藍莓 酸酸甜甜好好味😋 臨走嘅時候仲見到乳酪杯系列 下次買嚟當係甜品都係唔錯嘅選擇😌 整體嚟講 呢間 茉 店員服務態度好 嚟咗香港都一樣咁好味😋 味道選擇都好多 一定會再嚟試佢其他口味😌
一早知道 茉 嚟咗香港開咗好多分店 今日終於可以試到啦😋
知道朝頭早會好多人 特登夜晚先嚟飲😬

見到佢有鮮果上新 原來係我喜歡嘅藍莓😋
即刻決定要試試佢~

落咗單都要等一陣 因為佢每杯都係即叫即做 超級新鮮👍🏻
呢個牛油果仔好得意🤣

藍莓乳酪奶昔 $45
藍莓乳酪奶昔

藍莓乳酪奶昔
2024-11-04 244 瀏覽
喺大陸好紅嘅More Yogurt 嚟到香港,以牛油果乳酪打響名堂,喺大陸超過1000間分店。依家喺香港嘅分店愈嚟愈多,港九新界都有佢嘅蹤影,平時乳酪雪糕就食得多,乳酪奶昔就真係第一次試。乳酪奶昔個質地有啲似冰沙咁,加埋乳酪個口感更加smooth😝😝今次試左芒果乳酪奶昔,乳酪同水果好match,食到底仲啜到粒粒芒果粒,飲到底都好厚實。另外,都有得揀甜度,我揀左唔加糖,感覺更加健康。飲完都幾飽肚,好滿足!!!!😋😋😋