2018-06-24 75 瀏覽
食物味道好,尚算精緻,但只有主菜及餐飲,而且份量細,以 brunch 來說 (早餐加午餐),同行老人家及女士都不夠飽。一個茄汁肉醬蜆殼粉餐要$12x, 這份量來說十分貴。服務而言,由訂位到用餐招待俱佳,侍應有服務熱誠。
2018-06-03
2018-06-21 126 瀏覽
去紅磡睇演唱會,於是open rice見到附近呢間零負評既餐廳,於是就去試下。餐廳位於酒店一樓,門口亮住搶眼既紅藍光,都幾易搵。雖然當天6點幾就食晚餐,但已經有數枱客人係度食野。餐廳有獨立卡位,環境開揚,靠窗可以望到街景。飲品叫左homemade red sangria餐廳自己混合既紅酒帶點玉桂香味,加上新鮮生果,配撘清新。前菜叫左小食拼盤,有水牛城辣雞翼配西芹、牛油果蟹肉多士、炸墨魚條。雞翼皮脆肉嫩,辣得過癮。多士焗得脆卜卜,食到粒粒牛油果,面頭仲有三文魚子,好豐富嘅配搭墨魚條炸粉薄,夠彈牙,而且份量都幾多。帶子什菌忌廉意大利飯,帶子好大粒,表面煎得香脆,內裏唔會乾爭爭,意大利飯煮得啱啱好,夠煙韌有咬口,什菌同飯嘅比例4:6,每啖飯都食到什菌而且忌廉夠creamy滑口餐廳用上脆片芝士代替芝士粉,食落更有口感。燒紐西蘭羊架(半排),我哋揀咗七成熟,賣相已經好吸引,燒得漸粉紅色唔會血淋淋,肉質軟嫩夠入味而且好juicy肥膏唔多所以無咩羊騷味(本人好怕羊騷味)伴碟揀咗椰菜沙律,酸酸甜甜好開胃!而且椰菜切得夠幼細,食落爽口。最後當然要以甜品做個美滿結束甜品拼盤,有豆腐芝士餅、蜜糖合桃芭菲、特

餐廳位於酒店一樓,門口亮住搶眼既紅藍光,都幾易搵。

飲品叫左homemade red sangria
餐廳自己混合既紅酒帶點玉桂香味,加上新鮮生果,配撘清新。
Red  sangria

墨魚條炸粉薄,夠彈牙,而且份量都幾多。
小食拼盤

帶子什菌忌廉意大利飯,帶子好大粒
而且忌廉夠creamy滑口
餐廳用上脆片芝士代替芝士粉,食落更有口感。
香煎帶子什菌忌廉意大利飯

肥膏唔多所以無咩羊騷味(本人好怕羊騷味)

燒紐西蘭羊架

最後當然要以甜品做個美滿結束
甜品拼盤,有豆腐芝士餅、蜜糖合桃芭菲、特濃朱古力芝士餅。豆腐芝士餅好幼滑,帶濃郁豆腐味,真係好似食緊舊豆腐咁
略嫌芭菲有點冰粒,如果做得幼滑d似雪糕就好了。brownie甜度適中,朱古力味夠香濃

甜品拼盤

最後要大讚餐廳服務員熱情嘅招待
成晚同我地有講有笑,周不時行過嚟問我地食物O唔OK,羊架同埋嘢飲都係佢介紹
下次經開附近一定再嚟幫襯!
2018-06-18
Red  sangria
小食拼盤
香煎帶子什菌忌廉意大利飯
燒紐西蘭羊架
甜品拼盤
2018-06-19 307 瀏覽
黃埔地鐵站開通後可直達附近,餐廳處於酒店一樓,店門前有座位供等候,門面富現代感而簡潔時尚。餐廳內右邊一排吧台及廚房出食物口,左邊分別擺放了卡座,圓卡座,高枱等,客人可提早訂桌選擇自己喜歡的座位。整間餐廳以落地玻璃作外牆牆身設計,闊落而視野瞭遠。細看這個壁版貼了很多即影即有照片,詢問店家才知道這些均是常客在店留影,分享快樂時光。情侶們可以來這店,與餐廳一起作見證,分享浪漫紀念入座即送上餐包,兩人共四件。面包鬆軟柔順,淡淡麥香。Sangria Red hkd 68血紅如寶石的色澤,淡淡紅酒香,水果的香氣融化在酒內,低酒精濃度、低澀度與高甜度,水果香甜容易入口。Tropical Summer hkd 68底沉澱橙色幻花,漸變透明。入口清爽輕盈,葡萄香帶點檸檬清新感,涼快肆意。Prawns linguine hkd 128白酒汁配上乾蝦及肉碎,汁濃度適中不會過稠,上桌香氣撲鼻而至。去頭鮮蝦晶瑩剔透,新鮮爽口鮮甜。入口扁麵爽口彈牙,蝦乾味濃有嚼勁,多重層次感。Pappardelle Agloo Olio hkd 118店員同意我們把蛋麵改成意粉,處理有彈性而體貼。蒜片肉碎味道香濃,羽衣甘藍作配菜

入座即送上餐包,兩人共四件。面包鬆軟柔順,淡淡麥香。

Sangria Red hkd 68

Tropical Summer hkd 68

Prawns linguine hkd 128

店員同意我們把蛋麵改成意粉,處理有彈性而體貼。蒜片肉碎味道香濃,羽衣甘藍作配菜,咬下意粉爽口有彈性,羽衣甘藍香甜甘口,肉碎綿綿,配搭佳而惹味。

Half lamb rack hkd 388
羊架四件,每件肉厚無肥肉。廚房控制火喉剛剛好,刀刃切下鬆軟,入口外皮香脆,肉身肉質幼嫩軟熟。

整體來說,餐廳雅緻,食物高質,環境新淨舒服,服務熱情,價錢合理,是高質西餐一選擇。
  • Prawns linguine
  • Pappardelle Agloo Olio
2018-06-10 427 瀏覽
好姊妹生日,專程book左間酒店內既西餐廳同佢食飯慶祝下呢度既環境裝修都唔錯,坐位好闊落,可以坐得舒舒服服唔會好嘈好逼咁呢度有啲set既幾抵,包晒湯、前菜、主菜同飲品都可以500蚊有找!!!不過壽星女話想食雞翼同burger,咁所以我地就決定散叫我地首先要左客“daily soup”HKd$48+10%~當晚既係蜆肉芝士濃湯,味道好濃郁,仲有好多蜆肉喺入面添跟住就到壽星女話要係既“風味炸雞翼(S)”HKd$80+10%啦,佢揀左蜜糖芝蔴汁 small portion一客六隻,每隻都皮脆肉嫩,加上香甜既蜜糖~正之後都係壽星女order既招牌burger:“MM burger”HKd$128+10%店家知道我地係share食,上檯時已經好細心咁幫我地cut開左兩份厚厚既漢堡order左5成熟,肉汁豐富有牛味,配上合拍既芝士、蔬菜同蕃茄,唔難明白點解會成為招牌之一而伴隨既薯條亦不遜色,唔單止係既炸,仲要係我最中意既帶皮粗薯條,香口重薯味,真係會令人食唔停口然後就到我揀既“Meatball Spaghetti”HKd$128+10%意粉煮得剛好,彈牙掛汁,而茄醬用上鮮茄,清新開胃,食落一啲都唔
好姊妹生日,專程book左間酒店內既西餐廳同佢食飯慶祝下

不過壽星女話想食雞翼同burger,咁所以我地就決定散叫

當晚既係蜆肉芝士濃湯,味道好濃郁,仲有好多蜆肉喺入面添

意粉煮得剛好,彈牙掛汁,而茄醬用上鮮茄,清新開胃,食落一啲都唔漏

話明同壽星女慶生,蛋糕甜品是必需哦

趁住壽星女去洗手間既時候,我就快快手order左個店員推介既“Tofu Cheesecake”HKd$68+10%

店員知道我係諗住同朋友慶生,好好咁幫我加上蠟燭同字句,仲為同我一齊為壽星女唱生日歌,令佢有個小驚喜呢

個豆腐芝士蛋糕都好出色,芝士無搶去豆腐既味道,質感細滑,每啖都滲出淡淡既豆香,加上面層既腰果同在旁既芝麻醬同個蛋糕味道好夾,一齊咁食仲可以令個甜品既層次感有所提升

總括黎講,呢度由食物、環境至服務都好有質素,店員好nice好熱情!!而且價錢合理,即使唔係order佢地個“Happy Meal”都有個“Happy Night”
生日
  • Tofucheesecake
  • MMburger
2018-05-17 100 瀏覽
今次係我第一次寫食評,有少少緊張本身我鍾意飲飲食食,所以我就入左這行講番正題先~是日係補祝母親節,所以就遷就媽媽選擇比較近餐廳,屋企附近所有中餐廳都食過,甘我就話事,選擇最近既酒店內餐廳Moreish Malt,因為我知觀塘那間那日平時都好忙,所以選擇紅磡分店試下一行6人,我父母,細妹,細佬,細妹男朋友同我,大約1930到達餐廳我地全部人都有選擇困難症,吾知點落手,我就提議要個Family Set for 4 位,再另加食物,甘咪吾使選擇甘多~~響我地選擇好后,立即送上意大利香草包with油醋另外套餐包括左餐飲,我地叫左冬檸茶2杯,冬奶茶,熱檸茶由於我同爸爸喜歡飲酒,叫左2杯stella第一道係新鮮打爛磨菇湯,好有口感第二道係牛油果三文魚籽蟹肉多士,好脆口,又吾會太膩第三道係紐西蘭肉眼扒跟炸薯條,美國有骨雞胸跟芝士通心粉,配菜有4樣可以選擇,但係主菜就無得選,肉眼扒叫左7成,都好juicy,我就食開5成,因為我屋企人吾接受太生,所以叫7成,另外餐廳好細心,有骨雞胸幫我起左D骨,方便左我地切,雞胸好嫩滑,個mac and cheese好正,係用左貝殼粉來做,好有口感第四道係忌廉磨菇意粉同
今次係我第一次寫食評,有少少緊張
本身我鍾意飲飲食食,所以我就入左這行
講番正題先~
我地全部人都有選擇困難症,吾知點落手,

響我地選擇好后,立即送上意大利香草包with油醋
另外套餐包括左餐飲,我地叫左冬檸茶2杯,冬奶茶,熱檸茶
由於我同爸爸喜歡飲酒,叫左2杯stella
第一道係新鮮打爛磨菇湯,好有口感

第二道係牛油果三文魚籽蟹肉多士,好脆口,又吾會太膩

第四道係忌廉磨菇意粉同香蒜橄欖油鮮蝦🍤扁意粉,兩個都好好食,吾會太creamy同太油😋😋😋,因為有d餐廳可以炒到個碟底有成2,3更油
因為覺得吾夠食,另外再加左個意大利腸卡邦尼意粉同小食拼盤,兩樣都好好食,個意粉吾會太creany,小食拼盤有水牛城雞翼,牛油果三文魚籽蟹肉多士,炒墨魚條
我只係覺得另外onside牛油果醬吾夠味,可能我食得比較濃味
其他都好好,尤其招呼我地光頭既外籍員工,全程好好好笑容,又問我地食得飽吾飽,好吾好食
我母親好滿意餐飯,甘我就開❤

母親節過左,就到父親節,又要傷腦筋😆😆

2018-05-15
母親節
2018-05-16 121 瀏覽
Had Birthday dinner gathering at this restaurant with 2 friends and my wife, and total of 4 people. The restaurant is inside SAV Hotel on 1st floor. The waiter recommended us to try their handcraft beer. We ordered 4 different bottles and they were all pretty good. Overall I’ll rate this restaurant 4/5, will come here for happy hour with my buddies next time.Tuna Taco: nice crispy taco with mayonnaise tuna on top, quite tasty Buffalo Wings: total of 7 wings served with ranch dipping sauce a

Buffalo Wings: total of 7 wings served with ranch dipping sauce and celery sticks. Great seasonings, must try!!

AAA Angus Steak: I personally thought it was so so only. It was a bit over cooked.

Meatball Spaghetti:
Al dente Spaghetti with nice big meatball, not bad.

It’s not easy to let me write a review....But......this is the first time for meReally appreciate to this amazing team!The food is excellent!!!!The service is excellent!!!!The dessert is excellent!!!!!The price is excellent too!!!What is 性價比高, you can find out here!Here deserves more LIKE!!!!This is my second times to here and I’m sure I must always visit here😋👍🏻What is my favourite here ......must be the tofu cheesecake!!!!!❤️❤️❤️❤️❤️Highly recommended!!!!If you would like to find a western restaura

The food is excellent!!!!
The service is excellent!!!!
The dessert is excellent!!!!!
The price is excellent too!!!
Here deserves more LIKE!!!!

Highly recommended!!!!
If you would like to find a western restaurant in Hung Hom, here is your best choice!!!!!

2018-05-13
  • Burger
  • Soup
  • Grill  corn
2018-05-07 74 瀏覽
周年紀念, 找了這間餐應, 結果很滿意,  ^^  仲有驚喜添,  老闆知道我們周年紀念, 特意送了個小甜品+祝福語給我們, ^^ 西洋菜湯好味,  牛扒也很正.
2018-05-04
紀念日
2018-05-06 82 瀏覽
聽聞呢間酒店嘅餐廳味道不錯,所以就約朋友嚟呢度試一試,一行四人,叫咗一個開心晚市二人套餐另外加單點食物。套餐包括有是日餐湯appetizer 有牛油果三文魚籽蟹肉脆餅餅底香脆,蟹肉鮮甜,好好味!main course二選一,揀咗燒美國肉眼扒配炸薯條佢話有10安士,但個牛扒好薄,比較一般pasta 又係二選一揀咗carbonara 意粉煮得剛剛好有口感,個汁又夠厚實非常creamy,正!另外散叫左Buffalo wings係香港比較少見嘅hot sauce, 同我喺美國食嘅比較相似,辣中帶一點點酸,對我而言,味道調教得恰到好處meatball spaghetti相對比較遜色,無乜特別
套餐包括有是日餐湯

appetizer 有牛油果三文魚籽蟹肉脆餅
餅底香脆,蟹肉鮮甜,好好味!

main course二選一,揀咗燒美國肉眼扒配炸薯條
佢話有10安士,但個牛扒好薄,比較一般

pasta 又係二選一揀咗carbonara
意粉煮得剛剛好有口感,個汁又夠厚實非常creamy,正!

另外散叫左Buffalo wings

meatball spaghetti
相對比較遜色,無乜特別
2018-05-06 902 瀏覽
三條女想搵個地方Happy friday,坐得舒服吹吹水。明明行過都有啲野好野食店,但open rice有啲新舖無update架,令到我地既選擇不多。怕無位搵間訂到位既,搵到要食酒店餐廳。呢間野觀塘勁受歡迎,sav竟然有,就打去book,真高級要講英文😂去到就明點解,因為做booking果個你外藉人士來😂間野幾靚有bar枱同弧型疏化,安排左我坐角落,可能預計到三個女人一個墟既威力。上黎睇過明明有2人set,但侍應無俾我,只見有個4人set menu。我又唔想框死晒,想叫2人seet再加啲想食既。問佢地攞個2人set,發現得set menu有既芝士肉醬蜆殼粉。二人餐當然得兩個忌廉湯😂問佢地攞隻碗發現係靚仔公雞碗😻 咁我地加左個墨西哥三文魚親子粟米片。三文魚沙律醬加三文魚子擺喺個粟米片做成fusion菜~粟米片吹口大少少甜味同埋個凍冰冰嘅沙律醬,三文魚子咬落去就爆開所以食落去唔會好乾。套餐入邊嘅橙肉八爪魚沙律,好多三文魚子,佢落嘅汁應該係希臘醋汁。食落去好清新唔會重複左頭先個粟米片嗰種沙律醬。女仔食減肥幾好,雖然八爪魚腳卡路里都幾高。八爪魚腳嘅數量都幾豐富,有咬口。橙肉好鮮甜冇楂。小蘿蔔片

餐湯
二人餐當然得兩個忌廉湯😂問佢地攞隻碗發現係靚仔公雞碗😻

芝士墨西哥粟米片

橙8爪魚沙拉
套餐入邊嘅橙肉八爪魚沙律,好多三文魚子,佢落嘅汁應該係希臘醋汁。食落去好清新唔會重複左頭先個粟米片嗰種沙律醬。女仔食減肥幾好,雖然八爪魚腳卡路里都幾高。八爪魚腳嘅數量都幾豐富,有咬口。橙肉好鮮甜冇楂。小蘿蔔片、芝麻菜、三文魚子嘅顏色睇落去好吸引。

Ribs

ribs~~5條骨,點解我記得?係因為分唔平均😂本人覺得乾身左少少,唔夠juicy,幾多肉啲肉都軟嘅尚算入味。薯條要食夠晒粗身又夠熱。

肉醬硯殼粉

期待期待既芝士肉醬蜆殼粉見到份就想再食,醬夠杰身濃唔會一灘水咁👍🏻👍🏻👍🏻,蜆殼粉嘅形狀可以令到啲肉醬釀左響入邊,令到每一隻蜆殼粉都好夠味,而且粉好有彈性。配上芝士粉令人回味。

apple  crumble
甜品係要加錢配既,女仔嘛,甜品一向都好緊要😂蘋果金寶配雲呢拿雪糕,甜酒同焦糖化左既蘋果嘅配合再加埋啲脆脆,熱辣辣又香甜加埋上面個凍冰冰嘅雪糕一冷一熱嘅組合實在令人食唔停口。

豆腐芝士蛋糕食落去其實有啲分子料理咁,因為望住佢擺盤幾靚都好,明明係一舊豆腐,食落去係硬豆腐花加塊餅底。味道會正常清新唔會膩。
豆腐芝士蛋糕
menu再加嘢食我哋三個人就啱啱好,價錢亦都唔貴。又可以一次過食埋甜品唔使轉場。地方好坐冇乜人,全程我哋輕鬆吹水無俾人趕走既壓力。其實最遠處一枱有10個打扮時尚既中年大叔大嬸飲野高談闊論,難為坐餐廳中央果幾對三十幾歲情侶,想黎浪漫慶祝生日都食完急急腳走左😂可能上面包左房先係主菜😂😂😂
2018-03-16
芝士墨西哥粟米片
Ribs
肉醬硯殼粉
apple  crumble
2018-05-04 91 瀏覽
見食評幾好 又有分店 還靠近家 於是試試這間"新店" 順道賀朋友生日。當晚現場食客不多 不過都是老外 與酒店周遭都是內地遊客的景象甚為不同👍環境靜靜的 但氣氛不焗促 可以舒服談談天。👍👍點了二人餐 以西餐來說 有牛扒 有意粉 湯和前菜 三百多元 算是很划算。加點紅酒 甜品 全單也不過是五百多元(不用破產😅)。老實說 食品賣相不是酒店級 很精緻那種(當然酒店也沒那麼便宜的二人晚餐)但味道不錯 份量亦掌握得好 性價比挺高👍👍👍要讚讚侍應Louis的服務 總是有笑容的。朋友生日 餐廳將蛋糕加上蠟燭, 裝飾字等, 加上Louis和在場老外即興唱的生日歌 還主動幫忙拍照... 為birthday star帶來驚喜。這餐廳亦成為我的驚喜發現👍👍👍👍會再來支持的!
環境靜靜的 但氣氛不焗促 可以舒服談談天。👍👍
2018-04-26
生日
2018-05-01 94 瀏覽
主打食美國菜嘅Moreish & Malt ,最近係紅磡開咗分店。今次經chope訂枱,試下依間新分店keep唔keep到水準。今次叫咗佢地幾樣signature嘅菜式,例如:香煎帶子什菌忌廉意大利飯、燒日本活性水飼有骨豬鞍、豆腐芝士餅同海鹽香蕉太妃批。食完成餐飯,感覺唔會太鹹、太油膩,材料都算新鮮,而且食得出廚師嘅心機!不過要讚下佢哋個豆腐芝士餅,成件cake texture好滑,冇乜喳,豆腐味濃,蓋過芝士味,而且唔太甜,恰到好處👍🏻
2018-04-29 128 瀏覽
星期日唔洗開工心情靚,起身就帶埋呀媽去食brunch~食完就去shopping 😏😏😏朋友介紹話呢度環境唔錯,食物幾好又唔太貴,所以就帶呀媽黎嘆返下先地方真係幾闊落,呢個時段又唔多人,又真係坐得幾舒適啵😎😎brunch menu 主要分為三大類:salad 、pasta 同hotdog/burger呀媽就揀左碟香蒜蝦乾白酒汁既大蝦扁意粉,跟餐飲凍檸茶佢話個扁意粉同個蝦都好彈牙,煮得幾好,但就油左dd,如果無咁油就更好而我就要左份經典漢堡配炸薯條,而塊burger就order左5成熟呢個burger唔錯啵,真係5成熟wow,所以塊排有肉香又juice個炸薯條仲要係粗薯條,夠脆夠新鮮呀媽話佢仲有個胃未填飽😂😂咁就要多份豆腐 cheesecake 同佢share啦,清清地但個豆香都幾出,加上賣相咁靚,呀媽食完就滿足曬la個日我跟餐加錢飲既choco milkshake 都幾正,表面d配料當埋甜品食都得-同埋呢度d service 好好,令呢日個brunch都加埋分------------------------------食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:

地方真係幾闊落,呢個時段又唔多人,又真係坐得幾舒適啵😎😎

呀媽就揀左碟香蒜蝦乾白酒汁既大蝦扁意粉,跟餐飲凍檸茶

個炸薯條仲要係粗薯條,夠脆夠新鮮

食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
午餐
2018-04-28 66 瀏覽
Excellent cowboy set w 35 oz steak, perfectly cooked pasta, juicy pork loin, dessert was an amazing finish of the evening.

2018-04-28 67 瀏覽
星期五晚約朋友食飯同傾去旅行嘅行程,揀咗呢間餐廳食完飯可以飲下野食甜品一路傾。間餐廳係酒店嘅一樓,細間唔夠20張枱,星期五晚大約八成滿座,我哋食緊飯嘅時候都有walk in都攞到位。不過喺酒店嘅一樓要等lift,如果撞正有旅行團到酒店就要等一陣。我自己叫咗個 prawns linguini 加杯 berry paradise,餐廳用鐵飲管,係第一次出街食飯遇到,好環保!未去之前睇setting知道啲牛扒係推介~不過意粉都好正,好食~我朋友叫咗個意大利飯,不過我覺得我嗰個好食啲甜品我哋叫咗餐廳嘅兩款Cheesecake,成餐飯都好滿足,食物份量同賣相都好好,加上餐廳侍應好好服務。

Berry  Paradise
Prawns  Linguine
Tofu  cheesecake  and  brownie  cheesecake
Berry  Paradise
Prawns  Linguine