放工太攰, 想搵個地方食dinner, 又唔想食茶餐廳,上左去the forest 行,見到Mos cafe 有位喔,食埋先返屋企。不過坐坐下都坐滿人,可能星期五吧⋯⋯今期佢有個士多啤梨奶昔加$7,又幾好飲,唔杰又有梳打成份….叫咗一個和牛漢堡包和一個芥辣雞扒包set, 其實轉下style食下MOS都幾好,食得太多麥當勞嗰陣味都食到厭😆😆加上佢哋d 包質素幾好👍👍另外啲薯條即炸又粗大認真真係幾好食⋯⋯2個人食左$130 經濟又飽又幾好味⋯⋯

2個人食左$130 經濟又飽又幾好味⋯⋯

2024-08-16
2024-03-15 295 瀏覽
想食新鮮薯條同漢堡包,MOS BURGER係我必選之一,雖然價錢偏高,但佢薯條夠脆夠熱,好好食,個和牛漢堡必試,肉好新鮮好有牛味🤣🤣繁忙時間亦都維持到水準,大概等10分中左右就出到餐。賣相好好
行過旺角,肚仔開始嗒嗒作嘢,就諗住去嗰間Mos Cafe坐坐。開心發現,呢度嘅漢堡🍔真係有幾下子!招牌Mos Burger,麵包腍得嚟又新鮮,唔似啲鋪頭有隻直頸啲既街鋪。番茄切塊大件,食落去夠晒多汁,簡直係彈牙得嚟喱身又開胃!雖然茄汁同蒜頭略為重口啲,但我唔介意,我鍾意呢啲味!噉講番個薯條,正所謂是福不重至,禍不單行。食落硬笠笠好似啲盤叮嘅冰啤酒杯,有少少失望,希望下次佢哋可以改善吓。吉列蝦漢堡都攞出嚟說話,真係得喎!漢堡熱氣騰騰,炸蝦夠哂彈性,咬落去彈牙酥脆🦐,即刻覺得世界都靚啲。真係要讚吓佢嗰南瓜薯餅,香甜松軟,玩味十足,食落幸福感爆燈,Next level嘅薯餅新境界啊!整體嚟講,Mos Cafe喺味道上真係做得唔錯,店員又夠晒醒神,啱晒同班Friend串下,食個快樂餐,日日都想嚟!👍🏻

旺角Mos Cafe食過兩次兩次都係食o甘多次Mos Burger 史上最差法式牛肉漢堡成個包乾珍珍Demi-glace漢堡醬量極小、味好淡淡淡紅酒味酸得來帶小小鹹味個Demi-glace漢堡醬同幾年前Mos Burger食到ge法式牛肉漢堡鹹鹹甜甜濃厚的味道完全唔同成個餐$77o甘質素真係唔抵番茄醬意粉+mini burger 個意粉又鹹又水無o羊番茄味個包都係乾珍珍無o羊醬汁個餐都係$7XCP値低Mos Cafe走高當食物味道差d包乾珍珍又小醬超級孤寒反移低當Mos Burger d包無o甘乾、醬仲多好多整体食物質素比Mos Cafe好如果唔係要試Cafe独有Menu食返Mos Burger仲好
旺角Mos Cafe食過兩次
兩次都係食o甘多次Mos Burger 史上最差

法式牛肉漢堡
成個包乾珍珍
Demi-glace漢堡醬量極小、味好淡
淡淡紅酒味酸得來帶小小鹹味

食物味道差
d包乾珍珍又小醬
超級孤寒

反移低當Mos Burger
d包無o甘乾、醬仲多好多
整体食物質素比Mos Cafe好
如果唔係要試Cafe独有Menu
食返Mos Burger仲好
2023-03-20 822 瀏覽
和牛漢堡非常好食👍🏻舖頭面積唔算大但環境好乾淨企理,光線充足明亮,夜晚都唔會好暗,亦會好似其他店舖有燈壞咗唔修理。店員出產速度好快 亦都好有禮貌,整個用餐體驗十分好。

2022-12-28 677 瀏覽
吉列蝦漢堡$29好味指數:9/10呢個漢堡包🍔係我最鍾意MOS漢堡包嘅Top 3️⃣,本身漢堡包烘到♨️熱辣辣,而且燶燶哋,加埋口感爽脆嘅生菜🥬絲,我選擇咗他他醬,再配埋熱辣辣炸起嘅蝦🦐餅,咬落去粒粒蝦肉分明,好有口感,配埋沙律醬一啲都唔會油膩。北海道南瓜薯餅( Set 跟餐+$24 配汽水 )好味指數:9.5/10南瓜餅入邊除咗有好鮮甜嘅🎃南瓜蓉之外,間唔中亦都食到粒粒南瓜,呢一樣亦都係我嘅💜最愛,我覺得呢個薯餅比佢嘅薯條更加出色,而且size一啲都唔細塊。
吉列蝦漢堡
好味指數:9/10

北海道南瓜薯餅
( Set 跟餐+$24 配汽水 )
好味指數:9.5/10

2022-01-13 1398 瀏覽
不嬲mos burger都係我係香港最鐘意食嘅快餐店,因為鐘意佢啲包選擇多得黎好食,而且跟餐又可以跟沙律,不過就係貴少少今次試mos cafe 新出嘅手工和牛漢堡,佢同另一款好受歡迎嘅特級和牛漢堡有啲唔同,特級和牛漢堡口感偏向實淨,同埋牛味比較濃郁; 而呢個手工和牛漢堡肉質就鬆軟啲,比較唔似一舊肉餅,而且肉汁豐富啲,油脂香味更重,加上配料好似蘑菇、甘筍等等,令到佢口味更加豐富,所以我都幾鐘意食而配菜方面,由於我麻麻哋MOS Burger啲薯條,所以就揀咗比較健康嘅沙律配和風醬,加埋摩斯雞塊,真係滿足嘅一餐

2021-11-07 829 瀏覽
MOS Burger crossover Hello Kitty, 話說都真係好幾年冇嚟過MOS Burger,今次一見到佢話crossover Hello Kitty 都係果句啦,諗都唔使諗即刻去食會一會佢先,叫咗兩個和牛漢堡,一個係有蕃茄嘅,2個漢堡都係好食喎,和牛漢堡軟淋,個包又好好食喎,可以加餐加左厚切薯條同汽水,薯條鬆脆好食,外脆內軟。最後梗係唔少得加錢換Kitty嘅精品啦。今次佢crossover 係會有啲Hello Kitty嘅裝飾俾你影相。
2021-09-04
2021-11-06 528 瀏覽
今日MOS Cafe做特價,呢一個三本蝦漢堡淨係買$13咋!我今日去咗旺角TheFOREST分店度買,以前對於呢一間連鎖店一直都好有好感,但今日真係好失望!首先,我哋買外賣,但係佢係冇比茄汁同埋沙律醬我哋!結果我哋所有小食都要乾哽🥲!其次,漢堡包同埋炸雞都好乾同埋好硬,啲醬亦都好唔夠,成件事好辛苦😭不過值得一讚嘅就係佢出菜速度好快,我等咗10分鐘都冇就攞得,拎到返學校冇幾耐就落大雨啦😅同埋包裝都好細心,我哋嗌左五個餐有啲又要小,有啲又話要多醬🥫,佢都區分得好清楚,不過普遍來講都係乾身😂。最後佢嘅炸物🍟就算擺咗20分鐘都仲非常之脆口,冇sauces 真係最大嘅敗筆!可能係今日有啲多人,所以佢嘅質素先咁差,俾多次機會佢,下次去食先!推介指數 🤰🤰🤰(3/5)好味指數 🤰(1/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)#mosburger #摩斯漢堡 #moscafe #漢堡包 #hamburger #fires #炸雞 #mariofatfat #瑪利奧周圍食 #TheFOREST #Jetso #特價 #Foodie

推介指數 🤰🤰🤰(3/5)
好味指數 🤰(1/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)

2021-10-20 400 瀏覽
📍𝐌𝐨𝐬 𝐂𝐚𝐟𝐞́話說Mos Burger 15周年同左Hello Kitty合作,周圍都有見到Kitty嘅蹤影😆 無論係枱、窗、定係牆都有👏🏻 Kitty嘅忠粉都可以去打下卡😚 (圖2)老實的說,我係第一次食呢間快餐店🍔 大概$30-$60就有野食‼️價錢可接受😆 除此之外仲有一啲Hello Kitty嘅精品可以給予客人購買(圖3),家母買左$88嘅一把遮☂️亦都係為咗呢把遮先黎食🤣 呢把遮只有外面有Kitty圖案,裏面係防uv物料,把遮較為重同大🙃大家可以留意下💓今日我地分別試左兩款食物😋🍔黑醋雞肉漢堡 $28上枱嘅時候入邊嘅餡料已經將脹哂出嚟,肉眼睇見到雞扒都幾大塊🤭感覺上$28我已經覺得賺咗👍🏻入邊有啲黑醋同埋少許沙律醬,竟然冇令到脆卜卜嘅雞扒變淋😆 食晒成個包後飽腹感很重☺️感覺都幾抵食如果包埋飲品更加好🤣🍛牛油果照燒雞肉飯$50賣相。。。。er⋯⋯好似好少餸又冇乜汁😵‍💫牛油果吱到好似Wasabi🤣食落去感覺好搞笑🤭🤭 個飯量都幾大,我諗有碗半嘅份量,食完好飽肚😚 雞肉有少少鞋,可以接受👍🏻另外我個飯仲加左+$16抺茶鮮奶🍵成本綠油油,一打開杯蓋嗰陣抹茶味直衝我鼻孔😍一啲都唔吝嗇
📍𝐌𝐨𝐬 𝐂𝐚𝐟𝐞́

今日我地分別試左兩款食物😋
🍔黑醋雞肉漢堡 $28

🍛牛油果照燒雞肉飯$50

另外我個飯仲加左+$16抺茶鮮奶🍵
成本綠油油,一打開杯蓋嗰陣抹茶味直衝我鼻孔😍一啲都唔吝嗇💯加咗奶同埋糖抹茶味就冇咁出,飲到落杯底嘅時候奶味就好重👍🏻非常好飲🤪

⚠️凍飲嘅話會有Kitty 膠杯,熱飲係普通發泡膠杯,如果想打卡嘅fans就要留意吓❗️

評分時間❣️(最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️

價錢💸: 埋單共$182

2021-10-03
2021-09-01 458 瀏覽
今日旺角行街 去到下午茶時段咁就諗住食啲嘢啦, 行到呢一間 覺得環境幾開揚人又唔係咁多 咁就試下佢啦 叫咗個 鰻魚飯 加埋杯可樂62蚊.... 雖然佢呢一度好出名係漢堡包或者其他薯條小食 不過嗰一刻冇乜興趣 留意到餐牌佢仲有啲下午茶餐嘅二三十蚊都有 都值得考慮 行過好疲累歇嚇腳都好...., 環境方便幾開揚 每張枱嘅距離都足夠 仲有塊大玻璃望下條街 感覺係舒服 食物 鰻魚飯就冇乜特別啦 鰻魚一般都係交貨嘢 咁個飯仲有一嚿仔炒滑蛋都唔錯 總括嚟講下次經過都會再嚟嘅 或者同朋友坐下傾下偈都係一個好地方
2021-07-25 331 瀏覽
Was trying to find an affordable lunch and here we at Mos burger.Their Angus burger is really good. Love the taste and its flavour. I really find it better than the hype shake shack 😂🙈 omg, dont hunt me shake shack fans. But it is what it is. Plus, it's so affordable. Even the pumpkin coquette is so good. They have condiments to go with; ketchup and bbq sauce. Everything is worth it. Recommended 😜👍🏻👍🏻

2021-01-17 1289 瀏覽
雖然5係高級餐廳,但無咩客個陣可以係收銀櫃到大聲傾計傾到全間野都聽到真係5係幾好囉...傾計無問題但可以係廚房同細聲d囉....嘈到成個虛咁樣,真係全程請返梨吹洋咁..
嘈到成個虛咁樣,真係全程請返梨吹洋咁..
2020-11-30 1059 瀏覽
平時最鐘意食快餐,一黎唔使煮,二黎一個人唔使煩煮咩食夠方便。不過餐餐食外賣都有食到唔知食咩好既時刻,諗唔到食乜通常就咁老麥,今日想對自己好dd,唔去食老麥啃雞雞,見有食Mos Burger叫左一個餐,Mos Burger既餐其實份量唔多,驚食完一陣又餓,所以另外我決定叫多一個burger,跟餐+嘢飲同薯條 兩個包都熱辣辣包包咬落去有口感,真係熱的,快餐包有口感,難怪一分錢一分貨薯條一貫水準夠熱,厚切夠薯味薯條幾大條,,入面都好結實,炸到金黃色剛好,但就有少少乾同硬身40+/50+一個餐貴,係就係貴過其他快餐店,不過質素有對比,一分錢一分貨不過野飲就偏甜,叫左少冰,但d冰都佔左成1/3杯,飲品扣分間唔中放棄老麥偶爾食Mos Burger,感覺良好,呢間分店環境取勝

兩個包都熱辣辣

包包咬落去有口感,真係熱的,快餐包有口感,難怪一分錢一分貨

薯條一貫水準夠熱,厚切夠薯味

不過野飲就偏甜,叫左少冰,但d冰都佔左成1/3杯,飲品扣分

2020-10-23 815 瀏覽
最近MOS Burger推出了在港14週年的半價漢堡。平時這裡一個漢堡不夠飽,加錢轉餐又比較貴,所以這次有半價優惠我當然要來試試。在櫃檯下單後拿着號碼找位置,食物做好了店員就會為客人送上。吉列帆立貝漢堡放在一張三角口袋型的牛油紙內,直至食完手完全不會髒,又不需要擔心打開包裝紙時會碰到漢堡流到紙裡的醬汁,一直都幾喜歡MOS Burger的這個設計。漢堡裡未必有十分豐富的配料,但是已經厚度十足,餡料有椰菜絲、一片芝士、還有主角吉列帆立貝餅。吉列帆立貝熱辣辣剛炸好,表面的那層炸衣正好不會厚,更可稱得上薄,脆口得來又不會膩。說是帆立貝餡料的味道不明顯、較淡,食到裡面有些碎帆立貝、八爪魚質感,也不算太少所以粉没有過多,平衡適中。有厚度的麵包十分鬆軟,熱熱的帶點烘過的焦香。椰菜中間混入了一些帶少許酸的日式醬汁,配合新鮮的椰菜感覺清新。至於芝士就不怎麼食到,應該是本身芝士片的味道較淡,而這個漢堡的醬汁和吉列帆立貝炸過的味道比較突出。$13的這個週年優惠幾抵食,質素也很穩定。店員都友善有禮,看得出餐廳有作培訓。倘若平時能夠做一些特價優惠,更必會吸引更多客人呢

在櫃檯下單後拿着號碼找位置,食物做好了店員就會為客人送上。

吉列帆立貝漢堡