2018-11-13 609 瀏覽
位於波鞋街旺角 The Forest 一向主打有活力年青人市場而MOS Cafe 則在2樓的角落﹐Serve 著美式快餐雖然旺角人來人往﹐但 MOS Cafe 食客不多為鬧市中帶來了小寧靜今次點了芥末雞扒漢堡餐﹐餐配以炸雞塊和可樂完全適合我這些愛雞之人 MOS 的漢堡向來比起其他平價美式快餐高質和專業漢堡夾得很整齊﹐醬汁跟生菜絲混在一起﹐使吃到最後都不會有醬汁在後面流出的情況雞肉就正常發揮﹐較嫩也Juicy﹐不過也未到驚艷級數而其他配料都是新鮮很Fresh的口感麵包帶有少許牛油香把以上所有一併咬一口﹐整體感覺是一個很Fresh的雞扒包不過跟我想像中濃濃的芥末和雞油香很大出入還是蠻推介的 (6.5/10)炸雞塊算是普通﹐因為雞塊厚度不平均使較薄一邊變的較乾﹐而另一邊較厚的就很Juicy而雞肉是用過黑椒調味整體感覺尚可 (5/10)另外﹐朋友點了個炸雞沙律 ($44)沙律已預先做好放雪櫃﹐炸雞是新鮮炸好點了餐後不消1分鐘已送上十分專業的快餐雞肉雖然不太Juicy﹐但是也不乾﹐加上香脆外皮﹐配合其他生菜一起吃剛好基本上沙律各種蔬菜是新鮮的﹐感覺很清新不過價錢就稍貴﹐也不能跟餐性價比低Mos
雖然旺角人來人往﹐但 MOS Cafe 食客不多

麵包帶有少許牛油香
把以上所有一併咬一口﹐整體感覺是一個很Fresh的雞扒包
不過跟我想像中濃濃的芥末和雞油香很大出入

還是蠻推介的
 (6.5/10)

炸雞塊算是普通﹐因為雞塊厚度不平均
使較薄一邊變的較乾﹐而另一邊較厚的就很Juicy
而雞肉是用過黑椒調味
整體感覺尚可 (5/10)
雞肉沙律

另外﹐朋友點了個炸雞沙律 ($44)
沙律已預先做好放雪櫃﹐炸雞是新鮮炸好
點了餐後不消1分鐘已送上
十分專業的快餐
基本上沙律各種蔬菜是新鮮的﹐感覺很清新
不過價錢就稍貴﹐也不能跟餐
性價比低

Mos Cafe 食物不俗﹐作為旺角市中心的歇腳點﹐仍然是十分推介的!
2018-11-10
2018-09-06 857 瀏覽
平日想食漢堡薯條,但又唔想去中高價西餐廳?其實 Mos Cafe係個好選擇,比麥記貴$10-20,但質素對比之下高好多呢~~今日見到有新野- 蜜糖芥末板燒雞漢堡,實物同相差唔多,厚切蕃茄好, 板燒size 適中,不過芥末醬略少,整體而言,都唔錯,可以一試。之後介紹就係我同朋友既all time favorite - 黑醋Saku Saku 雞肉漢堡,黑醋微酸,同炸雞肉完美配合,炸雞外脆肉嫩,加上沙律醬同微微烤過既軟暖漢堡包,一口咬落去,每樣材料都配合得當,正!Mos cafe 既薯條係我最愛既厚薯條,每次食都保持到外脆又唔油,係食burger 既 perfect match

• 黑醋saku  saku  雞肉漢堡
環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️給人一種寧靜舒服的清新感覺,店舖有大玻璃窗,可以一面食野,一面望下街景,在忙碌的工作中,可算是一個能給我暫時休息一會嘅午餐好去處!地方清潔乾淨!食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物新鮮,即叫即煮,份量亦剛剛好,有素食餐單可供點選!服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️快餐形式,有送餐服務,收銀速度快,但出餐有點慢,不過因即叫即煑,所以可以接受,服務員親切有禮,有笑容同耐性!眼見經理對下屬亦很好,很友善去教新人做野!
環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

食物新鮮,即叫即煮,份量亦剛剛好,有素食餐單可供點選!

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2018-08-09
中午喺旺角附近做野,諗住去附近新開嘅Shopping Mall-The Forest睇下有咩食,點知見到有Mos Cafe,都打咗個突!見唔係好長龍,所以就決定回味下!本身以為Mos Cafe高級過Mos Burger, 應該Menu有少少唔同,但係原來都冇分別,係多咗意粉可以揀!我就揀咗招牌Mos Burger啦Burger好好食,麵包夠軟,同埋真係新鮮整,唔會食落好似放咗一段時間咁。番茄好大塊,所以食落好juicy✌🏻不過茄汁同蒜頭就多咗少少至於薯條,我覺得整得唔好食可能係預先炸好咗放咗喺度凍左,所以感覺口感一般,食落好硬,所以我食咗半份薯條就冇再食,有啲後悔加咗A set! 不過整體都有保持水準,繁忙時間又唔會太長龍,等太耐!店裏邊比較自助,我見其他客人都係食完自己執返自己啲嘢俾職員收拾!呢一方面真係的確做得唔錯,所以環境衛生好好

Mos  Burger

至於薯條,我覺得整得唔好食

2018-07-19
Mos  Burger
  • Mos  cheese  burger
2018-07-08 505 瀏覽
同朋友向旺角行街,講開食burger,就話不如去朗豪坊食mos burger啦~點知原來朗豪坊已經冇左mos burger,我地又唔死心,去搵最近既mos burger ,誤打誤撞下,居然發現到附近一條新商場有一間野叫做mos cafe~Mos cafe 環境好舒適,餐廳又好寧靜,甚至有啲文青cafe既感覺餐廳除左有漢堡包之外,仲有飯同沙律~我同朋友都叫左牛油果和牛漢堡包~一黎到我同我朋友都好開心,因為好大份,唔似兩三啖就食得哂個啲包,而且一直覺得mos burger 既薯條係冇得輸,有好足料既感覺牛肉好juicy ,一啲都唔乾爭爭~不過由於個漢堡包真係太大,我地都要分幾層去食呢個包好味,會再去食😀

餐廳除左有漢堡包之外,仲有飯同沙律~

呢個包好味,會再去食😀
2018-07-03 355 瀏覽
Mos burger! 我永遠最喜愛嘅例牌魚柳包,多蛋黃醬多洋蔥!再加個餐要摩斯雞塊,再加多$3有個粟米湯!魚柳,香脆而不油膩!簡單一個漢堡包餐已經令我食得好滿足好開心!
2018-06-29
2018-05-28 453 瀏覽
行過商場見到呢間價錢幾親民所以就試左叫左個法式和牛漢堡肉好有口感又夠味不過嫌芝士味唔夠突出如果可加多一兩塊就更好雖則呢個包唔係芝士做賣點😂大厚切薯條非常滿意好夠鹽味而且收到仲熱辣辣配埋蕃茄醬更加滋味粟米湯則覺得麻麻地可能我唔識欣賞咁嘅味道嘅粟米湯但加$3都抵嘅價錢合理👍🏼
行過商場見到呢間價錢幾親民所以就試左
但加$3都抵嘅
價錢合理👍🏼
2018-05-27
2018-05-17 491 瀏覽
mos burger新出的pasta burger,試了凱撒沙律意粉包,上下兩片是意粉,中間夾住沙律菜,有醬汁和芝士粉。賣相ok,拿上手只是微暖,不像珍珠堡飯包的熱。意粉煮得都夠軟,也不會很散,味道偏淡,正合我口味。醬汁頗多,食完包袋下有剩汁。可以改善的地方:醬太流質,都流走了,得番意粉同菜都冇味,要改杰身尐才食到醬汁味道。
2018-04-23 416 瀏覽
Mos burger 就食得多,mos cafe就第一次食。既然行開波街鞋,就一定要來試試佢😁。因為喺mos burger已經成日食包,所以來到cafe就梗係要試其他野啦🙃。我地叫左兩樣野:1:吉列豬扒咖哩飯豬扒唔會太乾,適中。重點係咖哩汁,我覺得日式咖哩汁幾好味😋。但係汁唔夠多,唔夠我撈飯食,所以去叫店員添左啲咖哩汁,夠汁撈飯先好味😂。2:芝士牛漢堡飯塊漢堡都幾厚同大塊,而且都夠多汁,但本人就唔太鍾意漢堡陣味(只係個人喜好關係)。

我地叫左兩樣野:
1:吉列豬扒咖哩飯
吉到豬扒咖哩飯

2:芝士牛漢堡飯
芝士牛漢堡飯

吉到豬扒咖哩飯
2018-04-02 450 瀏覽
自己好鐘意mos burger,因為平價快餐店黎講,冇邊間的漢堡性價比夠mos burger高,算係質素對得住價格。呢期推廣緊個野菌和牛飽同北海道芝士和牛飽,野菌嗰個試過麻麻地所以無必要講,但呢個芝士和牛(其實仲有塊bacon)真係無得頂,好想寫食評表揚一下。芝士溶溶地,配合煎香左的bacon,加埋好有肉汁的和牛,真係太好食。之後睇番文案先知同時加左honey mustard所以甜甜的,味道升級。至於個飽,幾有牛油香味,唔知係咪brioche飽,起碼就算食晒d涵,就咁食個飽都唔會失色。好希望以後會再推出返呢款漢堡,野菌嗰個就算罷。

好希望以後會再推出返呢款漢堡,野菌嗰個就算罷。
2018-03-28
外賣自取
北海道芝士和牛漢堡
知道旺角有間MOS Cafe😝同朋友唻左呢到食!!! 見到Menu都幾多包包揀。仲有甜品添😀不過加個甜品就好似有點少貴了,所以我地都冇加甜品了😂 我揀左食最新出的北海道芝士和牛漢堡🍔配厚切薯條🍟加可樂😳個新包我覺得幾好食的。芝士味好濃郁同好大堆芝士😍和牛好厚👍🤤啖啖肉好好食😍另外個包中間都夾左塊煙肉🥓同和牛夾埋一齊都幾match的☺️如果可以再食多次同一樣個包我都ok啊!!!!😝薯條熱辣辣又好大條!!!!同麥當當啲凍薯條比差好多🤢不過價錢當然貴過人地好多啦...😳 但真係正🤤另外3個朋友食唔哂既薯條都比我包哂底🤤😍3個朋友的薯條隔左陣時間先俾我食,但我食落去嗰時仲係熱熱地㗎!真係估唔到😂有個朋友仲好細胃口😀食唔哂個黑醋雞肉漢堡🍔分咗剩底半舊俾我食😳呢個包我反而覺得唔太岩我口味🤔雖然我好中意食雞肉,但我個人感覺不太喜歡黑醋配雞肉呢!好彩我冇揀呢個食哈哈😀總括MOS既新漢堡幾好食啊👍😋😋同埋每份薯條又大條又新鮮熱辣辣!真係值得一讚喔😝如果我以後突然想食薯條都會首先考慮左食MOS先哈哈😂😋
我揀左食最新出的北海道芝士和牛漢堡🍔配厚切薯條🍟加可樂😳
黑醋雞肉漢堡

2018-02-08 497 瀏覽
近期鮮少在旺角出沒,不料舊MOS Burger已經結業,並變成Café遷至新商場,新舖環境恬靜,牆面鋪上大片綠色,人流不多,闊落舒服Café菜單除了快餐,還提供飯類和意粉選擇,不過今天依然想吃招牌漢堡,配炸雞塊。與其他快餐店相比,我更喜歡吃MOS Burger的雞塊,愛其炸皮薄,肉汁濃,感覺是真材實料,蘸BBQ醬一流摩斯芝士漢堡依舊好吃,多汁漢堡扒、厚切番茄、秘製醬汁、香滑芝士組合零失敗麵包本身熱辣辣出爐,表面烘得金黃,吸收了肉汁後又香又微微脆口,好滿足的一口期待下次試試意粉和飯類看看水準如何

期待下次試試意粉和飯類看看水準如何
2018-01-20 451 瀏覽
看到新的冰橙茶,所以決定進去試一試,因此下了訂單。我坐下後,工作人員過來告訴我說它已經賣完了,我沒有留下深刻的印象,否則我不會浪費我的時間和金錢在魚缸裡。 冰橙茶取而代之的是一些蹩腳的草莓茶,它只是一種比橘子還差的甜味糖漿,因為他們說這是用橙汁製成的。可悲的是,魚肉漢堡油膩,沒有魚的味道相比,我以前在莫斯的魚漢堡。是很好很好吃的可能是分店的問題,這個真的很差,不推介再次,我對九龍餐廳陰暗的一面不抱什麼期望,質量差,服務差。相反,偏遠地方的分店會比較好嗯,我現在非常餓!
看到新的冰橙茶,所以決定進去試一試,因此下了訂單。
可能是分店的問題,這個真的很差,不推介

嗯,我現在非常餓!
2018-01-13 360 瀏覽
旺角開左個新商場叫the forest我都係第一次去 原來商場唔算大好彩有間mos cafe比大家醫下肚自從朗豪坊都執笠埋 都好少可食mos burger一直覺得佢既包做得軟身啲又夠juicy 薯條又整得好食雖然新商場無咁方面 但係都會支持下!
旺角開左個新商場叫the forest
我都係第一次去 原來商場唔算大
好彩有間mos cafe比大家醫下肚
自從朗豪坊都執笠埋 都好少可食mos burger
一直覺得佢既包做得軟身啲又夠juicy 薯條又整得好食
雖然新商場無咁方面 但係都會支持下!
2018-01-07 261 瀏覽
Saw the new Iced Orange tea so decided to go in and try it, hence ordered the set.After I sat down, I wasn't impressed when the staff came over to tell me that it was sold out, otherwise I wouldn't have wasted my time and money  on the fishburger set.The iced orange tea was replaced with some crappy strawberry tea which is just cloyingly sweet syrup which is worse than the orange because they said it was made with orange juice.Sadly the fish burger was oily and there was no fish taste at all com
Sadly the fish burger was oily and there was no fish taste at all compared to the fishburgers I have had at Mos before.
Again, I don't expect much from the dark side of Kowloon, poor quality and poor service.