禮拜五晚要等位,等咗20分鐘左右;排隊位置有個好嘈好大聲嘅喇叭😂嗌咗椰香夏威夷人同帕爾馬火腿雙拼。夏威夷人口味比較細路,係番茄,肉腸加甜菠蘿,菠蘿好甜,好似細個食嘅嗰啲鹽水菠蘿咁。帕爾馬味道唔錯,火腿有風乾醇厚味,火箭菜有激烈啲嘅辛香清新味,番茄底好濃厚,三者加埋意外地融洽。至於餅底本身,我覺得有啲疑惑,感覺麵粉冇乜麥香味,食得出應該的確係長時間發酵(有少少類似酒精、啤酒嘅風味,甚至覺得有啲發酵得太過),不過好塌,邊位冇曬氣泡,雖然的確好湿潤,但覺得更加似係”死麵”的質感,唔知係我理解有錯定係呢次咁啱嘅麵團狀態唔好。餅皮中間似乎因為本身好薄,加上有好多醬料,太過湿潤了,加上佢唔係出爐第一時間就上菜,總覺得有啲可惜冇食到熱騰騰外香內湿的餅底。甜品嗌咗二人份提拉米蘇。好食,甜而不膩,咖啡粉够苦(雖然覺得可以再苦啲),芝士醇厚而清新,咖啡酒雖然甜但甜味唔會似食糖漿咁”癡住喉嚨”。總體而言體驗中等偏上,呢個價錢唔算便宜,但勝在用料紮實。似乎比較多人鐘意愛的夏天同啖啖肉,可能比起今次我嗌嘅嗰兩款口味更大眾化,下次會再嚟試。
My Parma & Hawaiian Coco
6天前
20 分鐘 (堂食)
My Parma & Hawaiian Coco
  • My  Parma
2024-11-13 0 瀏覽
Mother of Pizzas 是一間主打披薩嘅餐廳,他們最小尺寸的披薩是13吋,份量比預期大,每片都幾大塊🍕口味方面,你可以選擇兩種口味,這樣既能品嚐不同口味,又不會吃不完兩份披薩,真是一舉兩得。有點可惜的是,兩款披薩都稍微偏鹹,但相對而言,我更偏愛 Summer Of Love 1967,上面滿佈著大塊甜美的菠蘿,醬汁酸甜。而 Meat de Cavemen 則是以意大利肉腸、谷巴火腿等肉類為主,如果你喜歡多肉的口味,可以考慮試吓這一款。至於肉醬意粉,味道屬於中規中矩,沒有什麼特別驚喜,但如果不想只吃披薩的話,這也是一個不錯的選擇🍝。Mother of Pizzas is a restaurant that specializes in pizzas. Their smallest pizza size is 13 inches, and the portions are larger than expected, with each slice being quite substantial🍕 In terms of flavors, you can choose two va

Mother of Pizzas is a restaurant that specializes in pizzas. Their smallest pizza size is 13 inches, and the portions are larger than expected, with each slice being quite substantial🍕 In terms of flavors, you can choose two varieties, allowing you to taste different flavors without ending up with two uneaten pizzas—a real two-in-one deal.

A bit of a pity is that both pizzas are slightly too salty side. However, relatively speaking, I prefer the Summer Of Love 1967, topped with large sweet chunks of pineapple and a tangy-sweet sauce. On the other hand, Meat de Cavemen features Italian sausage, prosciutto, and other meat toppings, making it a good choice for those who enjoy a meatier flavor.

As for the meat sauce pasta, the taste is average, without any particularly surprising elements. However, if you're looking for something other than just pizza, it's also a good option 🍝.

▪️13" Meat de Cavemen $208
▪️13" Summer Of Love 1967 $238
▪️Meatballs Bolognese $168
2024-11-05 50 瀏覽
🍽️🍕🍝大件好味Pizza 🔔設加一,水免費🍕13” pizza 雙拼 -$238 (價錢以較高嘅Pizza計算)雙拼唔使加錢,13吋嘅pizza切開咗六片,每款三片,每片都好大塊,亦都好足料,個邊比較厚,但係都幾軟熟,而Pizza中間嘅餅皮唔會好厚。店員會另外比辣椒粉同埋Tabasco 醬俾你加辣。✅Summer Of Love 1967 愛的夏天 1967菠蘿切到四四方方長方形好得意,每粒菠蘿都幾甜,而個醬都好特別,由於加咗蜜糖,所以會甜甜地,好似甜嘅燒汁咁樣。上面嘅辣肉腸同埋火腿都好香口。✅Meat de Cavemen 山洞人啖啖肉而呢款就用上蕃茄醬,上面鋪滿咗洋蔥、辣肉腸、谷巴火腿,啲肉同樣都好香口,味道就比較傳統,但係都好好食🆗意大利雞肉茄醬意粉 -$168意粉嘅份量都OK,而且煮得剛好唔會太腍,雞肉、芝士同茄醬都好多,每一條意粉都可以掛汁,好食但味道都冇話特別出色,性價比唔算好高。
🍽️🍕🍝

意大利雞肉茄醬意粉

2024-11-05
13” pizza 雙拼
2024-10-05 1596 瀏覽
水牛芝士配車厘茄,都好好清新,好適合點埋啲黑醋一齊食,香味都唔錯,都幾大碟,黑醋醬都落得幾多肉丸外層少少煎到乾身,入邊好Juicy,點埋面頭嘅蕃茄醬好好食,一定要趁熱食我哋叫咗雙拼pizza,一邊係有菠蘿肉碎同埋臘腸,一邊係芝士,芝士要食咗先,因為比較拉絲同埋唔會膩,我哋嗌咗最細個size都好夠食,會建議嗌細嗰個size就OK味道有啲似fruit Punch,甜甜地幾容易入口,係Mocktail 黎😄

2024-10-03 1661 瀏覽
🌈👈👉有朋友外國回來探親,他上次有過Mother of Pizzas之後,今次回港就幫我哋去試吓!💫☺️ 店鋪裝修都好有特色!店員態度親切!💫超級撒亞人肉腸拼夏威夷菠蘿肉腸pizza大大個!餡料有肉腸、蘑菇、菠蘿、洋蔥、青椒等,每一樣都非常新鮮,而且配搭得宜,每一口都充滿驚喜!💫💫Carbonara 意粉呢個意粉以白汁為主再加點配菜, 真係令人食到停唔到口!🤤💫媽媽香蒜芝士焗麵包鬆軟香口,令人回味!美式肉腸拼瘋狂芝士薄餅好邪惡,但好好食!💫 粒粒鮮茄芝士沙律用料新鮮,口感清新的!💫意大利雞肉茄醬意粉酸酸甜甜十分醒胃,雞肉又有咬口!
店鋪裝修都好有特色!店員態度親切!

💫超級撒亞人肉腸拼夏威夷菠蘿肉腸pizza

💫

💫Carbonara 意粉
呢個意粉以白汁為主再加點配菜, 真係令人食到停唔到口!🤤

💫媽媽香蒜芝士焗麵包
鬆軟香口,令人回味!

美式肉腸拼瘋狂芝士薄餅
好邪惡,但好好食!

💫 粒粒鮮茄芝士沙律
用料新鮮,口感清新的!

💫意大利雞肉茄醬意粉
酸酸甜甜十分醒胃,雞肉又有咬口!

2024-09-21 1459 瀏覽
今日好想食pizza 就俾我黎到銅鑼灣食mother of pizza🍕 呢間餐廳好岩一大班人嚟食 因為每次都要原個Pizza咁叫 當然每個Pizza可以揀mix and match 半個pizza一種味 咁就可以試唔同嘅味 Pizza有分12吋同16吋 就算只係叫12吋都非常之大塊 仲要每塊都非常多餡 真係最多食兩塊都夠晒飽 Pizza邊仲要非常之脆 如果你都鍾意食微微厚批呢間就好啱你

2024-09-03 1746 瀏覽
好耐冇食pizza🍕 ,又bookmark左依間餐廳好耐,終於黎試!Pizza真係超大塊,又多料好食!🌟推薦Summer of Love 1967!! 有意大利肉腸,菠蘿,豬肉粒,蕃茄,芝士,仲有蜜糖,甜甜地特別好食!😋 另一款Pepperoni因為比較多肉腸同芝士嘅關係,味道偏鹹,味道冇咁豐富,個人比較中意Summer of Love ❤️ 😆🌟1️⃣𝙎𝙪𝙢𝙢𝙚𝙧 𝙤𝙛 𝙇𝙤𝙫𝙚 𝟭𝟵𝟲𝟳2️⃣𝙋𝙚𝙥𝙥𝙚𝙧𝙤𝙣𝙞 𝙎𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙎𝙖𝙞𝙮𝙖𝙢

🌟1️⃣𝙎𝙪𝙢𝙢𝙚𝙧 𝙤𝙛 𝙇𝙤𝙫𝙚 𝟭𝟵𝟲𝟳
  • Summer of Love 1967
  • Summer  of  love  1967
  • 愛的夏天1967
2024-08-26 1674 瀏覽
呢間Mother of Pizzas主打意式薄餅,薄餅餅皮好薄脆,餡料豐富又好味,份量更足以滿足一大班人食!🎉我哋今次五個朋友一齊嚟試佢哋嘅招牌「Mother of Pizzas」,中size餅已經好幾塊,有香腸、蘑菇、洋蔥、青椒等,每ㄧ樣都又新鮮又配搭得好好味!😋😋😋 我哋仲有叫一個大size嘅「Summer of Love 拼雞味濃」,一邊用白汁配雞肉,另一邊就用水牛芝士加上新鮮菠蘿,配上濃濃醬汁,真係好好味到停唔到口!🤤🤤🤤不過相比之下,朋友話Summer度又好食少少。不過,三者之中我會話招牌「Mother of Pizzas」最好味,下次嚟一定會再點呢塊餅。👍👍👍最意外嘅,係店員服務好好,態度親切,店鋪都有特色裝潢,牆上仲有好多裝飾品啊!🤩🤩🤩餅份量真係好大,我哋五個食唔哂要打包帶走,打包又唔洗多錢,仲附送位靚靚嘅紙袋,好貼心!🎁總括嚟講,Mother of Pizzas嘅薄餅真係好好味,又平價,服務又周到,絕對係值得大家試下嘅餐廳!如果你鍾意食正宗意大利薄餅,一定唔可以錯過佢哋!💯💯💯

Summer of Love 拼雞味濃 Pizza
Mother of Pizzas
2024-08-17
15 分鐘 (堂食)
Mother of Pizzas
  • 招牌Mother of Pizzas
2024-08-14 1859 瀏覽
同學仔介紹mother of pizza, 第一次食超有驚喜,分量大合適多人一齊食,同學話之前三個人叫一個18吋Pizza,再加每人一杯奶昔,有少少食唔晒,不過可以打包。 今次五個人一齊食,再加一碟意粉,再試多一杯香蕉奶昔,份量就啱啱好(不過意粉就視乎情況可叫可唔叫),重點真係Pizza,叫咗鴛鴦批Summer of love 1967 夏日的愛1967和Rocketeer 火箭兵團兩個口味,一邊有肉味菠蘿,另外就滿滿蕃茄和菜,甘配搭唔會太多肉唔漏,香蕉奶昔,亦超有驚喜,今次試咗下次唔使五個人share,可以自己叫一杯獨享囉🤭

2024-08-13
5 分鐘 (堂食)
2024-08-09 2311 瀏覽
Mother of Pizzas (銅鑼灣)📍銅鑼灣禮頓道13-19號地舖HALF HALF 價錢取高🍕🍕🔹Summer of love 1967 愛的夏天波蘿、意大利肉腸、谷巴火腿、水牛芝士、San Moarzano蕃茄、辣椒Infused 蜜糖超級多配料(*^_^*)波蘿超級清甜👍🏻解膩8.5/10🔸Meat de Cavemen 啖啖肉意大利肉腸、谷巴火腿、水牛芝士、San Moarzano蕃茄、辣椒Infused 蜜糖、紅洋蔥整體配料同愛的夏天好似~肉腸/火腿/肉丸既比類多啲啖啖都食到肉🤤🤤🤤8.4/10🔹Mama’s garlic cheese bread $158蒜味超香有巨量芝士🧀面包烤得岩岩好🍕鬆軟有咬口👍🏻蕃茄醬微酸中和芝士油膩感8.5/10
Mother of Pizzas (銅鑼灣)
📍銅鑼灣禮頓道13-19號地舖

HALF HALF 價錢取高🍕🍕
🔹Summer of love 1967 愛的夏天
波蘿、意大利肉腸、谷巴火腿、水牛芝士、
San Moarzano蕃茄、辣椒Infused 蜜糖
超級多配料(*^_^*)
波蘿超級清甜👍🏻解膩
8.5/10

🔸Meat de Cavemen 啖啖肉
意大利肉腸、谷巴火腿、水牛芝士、
整體配料同愛的夏天好似~
肉腸/火腿/肉丸既比類多啲

鬆軟有咬口👍🏻
蕃茄醬微酸
中和芝士油膩感
8.5/10
🧄媽媽香蒜芝士焗麵包 $158用上自家製48小時發酵麵糰的香蒜芝士焗麵包,充滿蒜蓉和拉絲芝士的香氣;無需沾上意大利蕃茄醬已經非常美味。我甚至覺得它比薄餅更好吃🤤🍕雙拼:皇后駕到 x 愛的夏天1967 $438/18’兩款薄餅都用上水牛芝士和意大利蕃茄,非常惹味!愛的夏天1967 用上新鮮菠蘿、谷巴火腿和意大利肉腸等,感覺偏鹹和濕😂皇后駕到則帶有意大利牛奶芝士的鹹香,羅勒香草和特級初榨橄欖油的香氣,大推🤩
🧄媽媽香蒜芝士焗麵包 $158

🍕雙拼:皇后駕到 x 愛的夏天1967 $438/18’
不嬲都好鐘意食pizza 所以約港島食飯朋友就推介咗呢間mother of pizzas比我一去到覺得環境好闊落寬敞舒適嘅咁本來諗住嗌一個pizza兩個人share點知個frd喝住我話嗌slice好啦咁我哋就嗌咗火箭兵團同埋summer of love 1967 各一片上到枱勁大塊 所以都明個frd點解話叫一塊就夠唔洗成個我主要係食火箭菜pizza嘅佢入面有火箭菜 蕃茄仔 菇 大量芝士同埋洋蔥幾鐘意佢呢個配搭 食落好fresh佢餡嘅份量都好多 食到最後幾啖都仲有料可以食 十分滿足唯一係可能有餡嘅餅皮會偏軟身濕小小 唔知係咪因為啲菇定洋蔥啦有啲人可能會唔鐘意但我ok我同埋餅皮本身都好好食!菠蘿pizza我試咗少少菠蘿都甜嘅 加埋少少ham個配搭都唔錯 個餅皮比我嗰個乾身 所以可以食得出個餅底嘅煙韌同嚼勁~會再返嚟試埋其他口味!
一去到覺得環境好闊落寬敞舒適嘅
佢入面有火箭菜 蕃茄仔 菇 大量芝士同埋洋蔥
幾鐘意佢呢個配搭 食落好fresh
佢餡嘅份量都好多 食到最後幾啖都仲有料可以食 十分滿足
有啲人可能會唔鐘意但我ok我
同埋餅皮本身都好好食!
菠蘿pizza我試咗少少
會再返嚟試埋其他口味!
2024-06-27
  • 火箭兵團
2024-06-17 1777 瀏覽
We came there for Fathers days celebration once we arrived they immediately let us seat down and told us we have 70mins for dine in. Okay no problem there was a waiter lady very poor service we told the lady that the background music is very loud and she reported to one a guy but they ignored our request. Okay that was already rude because they even didn’t came back stating the music cannot be adjusted or what?! Anyway going back with the food, pizzas were okay pastas we dry lack of sauces. What’s funny is that they had some training on that day but sorry before doing that check your employees because some are doing the job others just lazy to work. Overall not good area to celebrate anything
2024-06-16
慶祝紀念
父親節
2024-06-13 1420 瀏覽
係pizza lover 必去朝聖既地方😍😍講到話係全港最好食既pizza 咁誇張?緊係要試下叫左個13寸既pepperoni 同meat de caveman🫶🏻話得即叫即焗既pizza係要等一陣 一黎到係熱辣辣香噴噴既原個pizza😍pizza皮好鬆軟有咬口🥰 仲有小小燶邊襯埋pepperoni 同肉丸一齊食 仲要大大啖咁咬真係大滿足😜😜
係pizza lover 必去朝聖既地方😍😍
講到話係全港最好食既pizza 咁誇張?緊係要試下
話得即叫即焗既pizza係要等一陣
2024-06-03 1393 瀏覽
吃這個披薩的感覺不錯,佢最好嘅就系有雙拼,你可以揀兩款味道超級papa安尼好好味,佢加咗一啲蒜蓉,感覺好特別,餅底是薄批,薄得嚟脆,有咬口,唔會太韌,好好味的,另外一個就系肉之選薄餅,有豬肉粒 papa安尼,巴馬火腿,有洋蔥有番茄 喜歡食肉嘅可以揀個好好味的😋😋😋