2025-05-31 7320 瀏覽
📍#美食雷達 今次深度挖掘銅鑼灣這間隱世Fine Dining級自助餐廳!180度維港夜景做背景 + 即開各國生蠔+ 炙燒和牛壽司,仲有畫碟心太軟!由頭盤到甜品超過150款選擇,全程食到唔捨得走🏙️ 環境滿分現代風裝潢+無敵海景view🌊 座位寬敞又私密,同閨蜜打卡/約會都超適合! 🍷🥂紅白酒無限暢飲有幾爽🍹多款自助果汁飲品任選🥗 前菜已贏一半▫️水牛芝士番茄沙律|清新開場 ▫️泰式無骨鳳爪|酸辣爽脆 ▫️雪燕水果蝦沙律|貴氣養顏必試! ▫️西班牙火腿蜜瓜卷(咸甜交織) ▫️日式冷制鮑魚(爽口鮮甜) ▫️煙三文魚牛油果塔(層次感爆燈) 🔥 熱食區瘋狂回本✔️ 香煎鵝肝|鵝肝厚過iPhone!外脆內溶 ✔️ 火炙佐賀和牛壽司|即叫即燒!A5和牛油脂滲入飯粒 ✔️即切片皮鴨|皮脆肉嫩包餅食超正 ✔️佐賀和牛鐵板燒|油脂香爆燈💡 ✔️ 北海道白樺豚壽喜燒|豚肉雪花紋靚過和牛 ✔️清蒸比目魚|鮮甜到唔需要蘸醬 ✔️避風塘生蠔|港式風味勁惹味 ✔️日式天婦羅拼盤|即炸紫蘇葉超脆🍰 甜品控天堂💥即叫即爆「心太軟」畫碟超打卡-able!無限encore▫️雙層芝士蛋糕|濃而不膩 ▫️拿破侖千層酥|脆到有

🏙️ 環境滿分

🍷🥂紅白酒無限暢飲有幾爽
🍹多款自助果汁飲品任選

🥗 前菜已贏一半
▫️水牛芝士番茄沙律|清新開場
▫️泰式無骨鳳爪|酸辣爽脆
▫️雪燕水果蝦沙律|貴氣養顏必試!
▫️西班牙火腿蜜瓜卷(咸甜交織)
▫️日式冷制鮑魚(爽口鮮甜)
▫️煙三文魚牛油果塔(層次感爆燈)

🔥 熱食區瘋狂回本

▫️芒果糯米糍|皮薄爆餡
▫️榴蓮慕斯杯|貓山王超濃郁
▫️日式抹茶蕨餅|Q彈配黑糖蜜
▫️即制梳乎釐|膨脹到手機裝唔曬
▫️雪糕區升級|Häagen-Dazs任挖+ 港式▫️奶茶軟雪糕|茶香超濃!

💬 真心話:食材質素高過好多酒店buffet,特別系和牛同海鮮真材實料,甜品區更加系癲級水準!記得留肚試勻~

如果要多人想慶祝 或者想食餐豐富啲通常都會去食自助餐今次揀咗銅鑼灣Mr steak對住維港景真係好加分 平時樓上餐廳都唔平 所以呢度都有種fine dining 的感覺點樣可以避開人流始終好食嘅 就會比較受歡迎 多人等食完之後得出這個攻略第一:早少少到 咁就可以攞到第一輪基本上排30秒至1分鐘 就到你就算你遲咗少少 見到好多人排隊咁我就建議 食一啲唔使等嘅例如 炸蝦天婦羅 燒牛肉 燉湯 都有好多款唔同嘅熱食 每款食少少刺身都唔會等太耐 有三文魚吞拿魚帶子赤蝦 好新鮮!咁樣就可以慢慢食紅酒白酒都係飲 仲有幾款飲品時間好足夠, 唔需要太心急見到人少啲就可以去排隊攞生蠔生蠔即可唔係一次過開好所以口感真係幾正 口感好清爽蠔味都好夠師傅開得好快如果鍾意食芝士沙律都有 唔少選擇蟹腳的refill出到好快而龍蝦就都需要排隊 中段都唔使點等 大約一兩分鐘。時間合理 就唔會一個人拎太多今次 其中最期待就北海道白樺豚壽喜燒仲有和牛壽司 經過炙燒油脂更加香 我諗我食咗最少5件仲有日本空運到港的藍鰭吞拿魚即場解魚表演所以一次過食到新鮮嘅赤身、拖羅真係好肥美 平時一份都最少60至80食多幾份已經超飽我哋兩個人
如果要多人想慶祝 或者想食餐豐富啲

咁我就建議 食一啲唔使等嘅

例如 炸蝦天婦羅 燒牛肉 燉湯
都有好多款唔同嘅熱食 每款食少少
刺身都唔會等太耐
有三文魚吞拿魚帶子赤蝦 好新鮮!
咁樣就可以慢慢食

紅酒白酒都係飲 仲有幾款飲品

時間好足夠, 唔需要太心急

見到人少啲就可以去排隊攞生蠔

如果鍾意食芝士
沙律都有 唔少選擇

蟹腳的refill出到好快
而龍蝦就都需要排隊
中段都唔使點等 大約一兩分鐘。
時間合理 就唔會一個人拎太多

今次 其中最期待就
北海道白樺豚壽喜燒
仲有和牛壽司 經過炙燒
油脂更加香 我諗我食咗最少5件

仲有日本空運到港的藍鰭吞拿魚
即場解魚表演
所以一次過食到新鮮嘅赤身、拖羅
真係好肥美 平時一份都最少60至80

• 龍蝦
  • 心太軟
  • 佐賀和牛
  • 北海道牛乳布丁
位於銅鑼灣的這間餐廳絕對是美食愛好者的夢幻場所。不同的饕客皆可在此找到專屬的喜悅時光! 從環境氛圍到佳餚美饌,這裡匠心打造了一場奢華的感官饗宴,絕對是至臻享受-🔸優雅環境,匠心佈局餐廳以現代化裝潢襯托低調奢華的魅力,加上窗外一望無際的迷人海景,更添愜意與悠閒。寬敞舒適的座位配置,使每位食客都能沉浸於獨特的美食體驗。全場滿足,氣氛開心熱鬧!-🔸冷盤與海鮮:鮮甜滋味的盛宴*無論是冰鎮蝦、青口、長腳蟹,還是即開生蠔,每一口都完美詮釋了海洋的鮮美! 刺身區更是無與倫比,紅蝦、帶子、赤背、虎蝦、八爪魚、醋鯖魚、立魚以及三文魚等選擇琳琅滿目,每一口都盡是鮮甜氣息 -沙律方面亦毫不遜色,水牛芝士與蕃茄的搭配清新爽口,經典又不失創意的味覺平衡,交織出層次豐富的驚喜。此外,雪燕水果蝦沙律和泰式無骨鳳爪沙律則為整體冷盤增添異域風味,每一款都令人回味無窮-🔸熱菜饗宴:傳統與創新的融合從多汁鮮嫩的佐賀和牛鐵板燒到富有日式風情的白滑豚壽喜燒,熱盤部分展現了傳統與創新的絕佳融合。菜單設計精巧,多元化的選擇令人讚嘆-沙參玉竹海底椰排骨湯是其中一大亮點,湯頭清甜且滋補;竹笙菌菇浸豆腐則以細膩口感打動人心。清蒸比目魚肉
🔸優雅環境,匠心佈局
🔸冷盤與海鮮:鮮甜滋味的盛宴*
🔸熱菜饗宴:傳統與創新的融合
沙參玉竹海底椰排骨湯是其中一大亮點,湯頭清甜且滋補;竹笙菌菇浸豆腐則以細膩口感打動人心。清蒸比目魚肉質鮮嫩,配以簡約調味,充分呈現食材本身的鮮味。
此外,佐賀和牛鐵板薄燒與燒美國和牛均充滿多汁的肉香;火炙佐賀和牛壽司的創意設計將壽司與高級和牛完美結合。而片皮鴨的外皮酥脆、肉質鮮嫩,堪稱傳統經典的完美詮釋。
避風塘生蠔的地道風味濃郁,即炸天婦羅更是輕盈酥脆、搭配蘸料令人齒頰留香。最後,薑醋蛋以獨特的風味給味蕾帶來意外的驚喜
🔸甜品盛宴的壓軸之作
甜品區無疑是自助餐的華麗終章,讓味蕾在甜蜜中畫下完美句點。心太軟的畫碟服務則融創意與藝術於一體,讓人既品嚐美味,又享受視覺盛宴
甜品選擇豐富多樣,藍莓芝士餅與紐約芝士餅濃郁細膩,草莓白芝士忌廉蛋糕和拿破崙千層酥則以清新和酥脆帶來層次感十足的享受。迷你泡芙內餡香濃,森林蛋糕與雜莓朱古力蛋糕更是巧克力愛好者的最愛,每口都讓人陶醉其中。
此外,北海道牛奶凍入口即化,細膩的口感與純正奶香讓人難以忘懷;凍杞子桂花糕以清甜雅致的中式風味驚艷味蕾,而炸鮮奶卷則外脆內滑,帶來豐富的口感對比。再搭配多款高品質雪糕,每一口都是對甜蜜的絕佳詮釋。

這裡的甜品不僅僅是味道的享受,更是一場創意與匠心的體驗,為整場美食之旅增添了難以忘懷的精彩回憶
2025-04-17
2025-04-08 6889 瀏覽
這天我約了朋友在銅鑼灣吃晚餐,經過家人的介紹,我們決定來到這一間自助餐試一試,店內環境十分寛敞和清潔衞生,富有空間感,每張枱之間的距離有一定的空間帶子刺身十分鮮甜和軟身,厚切的吞拿魚刺身稔香軟彈,非常新鮮,質素非常高龍蝦十分爽彈鮮美,十分大隻,龍蝦肉非常多,質素非常高,蟹腳肉質十分鮮甜,龍蝦仔彈牙,吃得出是非常新鮮,十分鮮甜,質素非常高燒牛肉非常香稔軟嫩,非常新鮮,油脂分佈十分完美,質素非常高佐賀黑毛和牛,肉味非常濃,質素非常高,是即點即煎鮑魚軟彈煙韌,非常新鮮,冬菇爽彈鮮美,生菜爽口微彈,十分新鮮和牛壽司,和牛稔香軟彈,非常新鮮,肉味非常濃,質素非常高,壽司飯是用日本高質素米,壽司包得好,夾起來不會散生蠔沒有腥味,非常新鮮,生蠔是即點即開炸鮮奶外脆內軟,十分新鮮心太軟,朱古力醬會緩緩流出 ,和外層的朱古力蛋糕融合在一齊,朱古力醬非常濃郁,朱古力味道十分濃,外層十分鬆軟豆腐花十分滑捋捋,配上黃糖,味道清甜,吃得出非常新鮮,是當日整,不留過夜榴槤雪條,榴槤味道十分濃郁,十分新鮮,十分冰凍牛奶布甸,十分柔滑啫喱彈牙,布甸軟綿綿,哈密瓜鮮甜多汁整體來說,食物的質素非常高,食物的選擇和款式非常

燒牛肉非常香稔軟嫩,非常新鮮,油脂分佈十分完美,質素非常高

佐賀黑毛和牛,肉味非常濃,質素非常高,是即點即煎

生蠔沒有腥味,非常新鮮,生蠔是即點即開

炸鮮奶外脆內軟,十分新鮮

榴槤雪條,榴槤味道十分濃郁,十分新鮮,十分冰凍

牛奶布甸,十分柔滑

啫喱彈牙,布甸軟綿綿,哈密瓜鮮甜多汁

整體來說,食物的質素非常高,食物的選擇和款式非常多,食物補給的速度快,沒有空盤的情況出現,食物的用料非常新鮮,食物的賣非常吸引,性價比非常高,而店員有良好的服務態度和態度親切,員工人數十分多,證明老闆都是比較注重服務的質素,最後我認為這間餐廳是值得再去惠顧的
2025-03-31
  • 佐賀黑毛和牛
  • 鮑魚冬菇生菜
  • 和牛壽司
  • 心太軟
# Mr. Steak 自助餐慶祝父親節今年父親節我決定帶爸爸去食自助餐,一講起自助餐我就諗到性價比最高既Mr. Steak 自助餐的晚餐,佢哋非常高質,提供多種美味佳肴,包括和牛、冷凍龍蝦、燒牛肉、燉湯和心太軟等,款式繁多,令人眼花撩亂😋和牛壽喜燒和牛壽喜燒。🤤 牛肉的油花分佈均勻,味道濃郁,搭配微甜的醬汁,吃起來真是讓人感到無比幸福。🥰和牛鐵板燒我最鍾意食佢哋嘅鐵板燒同出面成千蚊一位嘅鐵板燒冇分別😌喺度可以任食真係好幸福! 生蠔生蠔的尺寸雖然不大,但非常新鮮,入口有淡淡的海水味肉質爽口,對於自助餐來說算是不錯的選擇。食自助餐唔少得就係食海鮮啦嚟到呢度我就不停起勢咁食長腳蟹同埋龍蝦😍超級新鮮好味🤤仲有滿滿嘅蛋白質🥰😚
# Mr. Steak 自助餐慶祝父親節

和牛壽喜燒

和牛鐵板燒

生蠔
生蠔的尺寸雖然不大,但非常新鮮,入口有淡淡的海水味
肉質爽口,對於自助餐來說算是不錯的選擇。

差不多10年冇食過屹立多年嘅「Mr. Steak Buffet à la minute」自助餐,上網見呢期做緊日本佐賀牛主題,尋晚同阿媽去食🎉人山人海勁旺場!地方大,座位多,如果坐窗口位可以邊食邊欣賞維港靚景,再附送幻彩詠香江🌃食物選擇多,而且偏多海鮮同甜品。回本嘅一定係日本和牛、即開生蠔同海鮮,一味龍蝦已經足夠回本🦞海鮮補給快,龍蝦好多膏,開殼龍蝦鉗啖啖肉,啱晒海鮮控。今晚都見枱枱都海鮮上先,我同阿媽食龍蝦都食到飽哂🙂‍↕️即開生蠔新鮮,預時間排隊等候就OK。熱葷選擇多,適合同埋老人家嚟食👵🏻午市自助餐有長者優惠。個人推薦北海道豚肉壽喜燒、馬來咖喱牛腩、豬腳薑醋。好適合生日同慶祝活動,有甜品即時畫碟寫字服務,效率奇高,基本上5分鐘左右已經拎得,目測枱枱都畫,反正佢無限次數,無限碟心意🎉日本和牛有質素,幾款都好食,啱牛魔王佐賀牛料理🚩鐵板和牛薄切,極滑!上面放薄炸蒜片同蔥花🚩慢烤塩麴燒,肉色嫩紅,入口唔韌🚩火炙和牛壽司,廚師即場火炙,爆油脂📌即煎鵝肝大大件煎得幾靚🚩燉湯係沙參玉竹海底椰排骨湯,足料🚩甜品好多,不能盡錄,必食玻璃杯裝北海道牛乳奶凍,奶味濃郁👍🏻

即開生蠔新鮮,預時間排隊等候就OK。

日本和牛有質素,幾款都好食,啱牛魔王

佐賀牛料理
🚩鐵板和牛薄切,極滑!上面放薄炸蒜片同蔥花
🚩慢烤塩麴燒,肉色嫩紅,入口唔韌
🚩火炙和牛壽司廚師即場火炙,爆油脂

📌即煎鵝肝大大件煎得幾靚

🚩燉湯係沙參玉竹海底椰排骨湯,足料

2025-06-17 0 瀏覽
同一個餐廳我唔會經常食完又食,呢間例外。首先,佢要咁多年都唔執,一直保持住受歡迎。其次,質素要保持到,間中又要有啲新意。論自助餐,酒店 buffet 貴一截,所以呢度一直都係性價比之選。慶祝父親節又搵到藉口食一次。佈局同上次嚟一樣都係舒適,拎嘢食排隊暢順。生蠔一直都有人排,每人每次兩隻,都幾大隻。龍蝦、蟹腳、蟹鉗等等應有盡有,不時refill。龍蝦多肉,蟹腳鮮甜。佐賀牛薄燒、北海道白華豚壽喜燒、火炙和牛壽司全部都高質嘢。今次驚喜係即埸有人幫你整埋片皮鴨,同鵝肝一樣咁邪惡。壽司刺身一樣有,而且比埋三文魚腩,仲有大大隻蝦刺身。前菜熟食好多款,只係唔知個胃有冇咁多容量。甜品勁多款式,依舊要留肚食北海道牛乳布丁同埋豆腐花。最後甜品畫係指定動作。
同一個餐廳我唔會經常食完又食,呢間例外。

首先,佢要咁多年都唔執,一直保持住受歡迎。

其次,質素要保持到,間中又要有啲新意。

慶祝父親節又搵到藉口食一次。

佈局同上次嚟一樣都係舒適,拎嘢食排隊暢順。

生蠔一直都有人排,每人每次兩隻,都幾大隻。

佐賀牛薄燒、北海道白華豚壽喜燒、火炙和牛壽司全部都高質嘢。

今次驚喜係即埸有人幫你整埋片皮鴨,同鵝肝一樣咁邪惡。

壽司刺身一樣有,而且比埋三文魚腩,仲有大大隻蝦刺身

前菜熟食好多款,只係唔知個胃有冇咁多容量。

甜品勁多款式,依舊要留肚食北海道牛乳布丁同埋豆腐花。

最後甜品畫係指定動作。
2025-06-16
2025-06-16 980 瀏覽
之前睇到YouTube 介紹呢間自助餐好得,趁阿女生日嚟試吓,整體上食物係優質嘅,味道真心唔錯,$500幾蚊自助晚餐嚟講簡直係無敵!海鮮方面,生蠔同刺身都好新鮮又肥美,龍蝦差唔多隻隻有膏,長腳蟹有啲頗鹹,但都不失肉甜;肉類方面,有佐賀和牛鐵板燒、牛扒同壽司,北海道白豚豬肉壽喜燒,食肉獸簡直係大滿足,亦都唔係渣嘢👍🏻最最最可惜嘅係之前有原條藍鯨吞拿魚劏嘅刺身promotion已經喺上個月做完,否則真係抵上加抵!個人覺得呢間餐廳嘅食物雖然係十分之好食,但可惜自助餐枱嘅空間有限,受歡迎嘅食物好多時都要排長龍,同埋生蠔每人每次只派兩隻,好似寒酸咗少少,去到尾段食物例如刺身、蟹腳同蠔係會派晒嘅,所以不能夠慢慢攞慢慢嘆。整體上值得推介,個係真係要有啲策略喺攞嘢食方面👍🏻
整體上值得推介,個係真係要有啲策略喺攞嘢食方面👍🏻
2025-06-11
  • 佐賀和牛
  • 刺身
  • 火灸和牛壽司
  • 燒牛肉
  • 和牛
2025-06-16 0 瀏覽
呢間buffet好耐之前黎過今次平日夜晚黎都滿座好多人餐廳可以睇到維港海景主打多款海鮮同和牛菜式重點係質素媲美酒店級數難怪咁多年過去依然咁旺場😆平時食buffet最吸引到我嘅就係海鮮海鮮區亮點有即開生蠔,冰鎮長腳蟹之外竟然連龍蝦都可以任食🦞我哋一人一隻啖啖肉超滿足刺身區選擇亦都唔少除咗三文魚、赤貝、吞拿魚等等之外仲有原隻上赤蝦,鮮甜爽口熱盤方面就一定要試下呢度嘅和牛菜式🤌🏻唔少都有廚師坐鎮即席料理,保持新鮮同溫度佐賀黑毛和牛鐵板燒油脂味香火炙和牛壽司肉嫩入口即溶北海道白樺豚壽喜燒醬汁甜甜香濃滋味仲有推薦試下片皮鴨、香煎鵝肝同原盅燉湯另外飲品竟然仲有紅白酒任飲啱晒鍾意飲返兩杯嘅朋友🥂最後一定要留返個肚食甜品啦有Häagen-Dazs同Movenpick雪糕任食之餘呢度最出名嘅就係自家製心太軟仲可以攞紙仔留低心意message🫶🏻師傅就會幫你畫碟寫字誠意滿分而且個心太軟朱古力味濃好流心
呢間buffet好耐之前黎過
今次平日夜晚黎都滿座好多人
餐廳可以睇到維港海景
主打多款海鮮同和牛菜式
重點係質素媲美酒店級數
難怪咁多年過去依然咁旺場😆

平時食buffet最吸引到我嘅就係海鮮
海鮮區亮點有即開生蠔,冰鎮長腳蟹之外
竟然連龍蝦都可以任食🦞
我哋一人一隻啖啖肉超滿足
刺身區選擇亦都唔少
除咗三文魚、赤貝、吞拿魚等等之外
仲有原隻上赤蝦,鮮甜爽口

熱盤方面就一定要試下呢度嘅和牛菜式🤌🏻
唔少都有廚師坐鎮即席料理,保持新鮮同溫度
佐賀黑毛和牛鐵板燒油脂味香
火炙和牛壽司肉嫩入口即溶
北海道白樺豚壽喜燒醬汁甜甜香濃滋味
仲有推薦試下片皮鴨、香煎鵝肝同原盅燉湯

另外飲品竟然仲有紅白酒任飲
啱晒鍾意飲返兩杯嘅朋友🥂
最後一定要留返個肚食甜品
有Häagen-Dazs同Movenpick雪糕任食之餘
呢度最出名嘅就係自家製心太軟
仲可以攞紙仔留低心意message🫶🏻
師傅就會幫你畫碟寫字誠意滿分
而且個心太軟朱古力味濃好流心
話說阿仔出世之後都好耐無去銅鑼灣難得今日有me time,又去呢度食個buffet😆終於有餐安落茶飯食😀其實由拍拖嗰陣都成日嚟咁多年都真係keep到水準嘅..例如我係其他嘅自助餐唔會食長腳蟹😌因為覺得一咬落去剩係得海水味但係每次嚟呢度我都會瘋狂食,因為唔知點解呢度嘅長腳蟹我覺得係特別好食👍🏼有蟹味之餘仲好鮮甜而生蠔我都覺得比其他地方係肥美好多…熟食方面薄燒佐賀牛,片皮鴨,鵝肝等等呢啲都有不過每次嚟我都會飲返三盅嘅係佢嘅燉湯,一啲味精都冇勁好飲😆甜品都係呢度皇牌 無一款係伏☺️心太軟仲可以免費畫添,以前就已經好驚嘆呢度嘅師傅畫工一啲都唔失禮😌總結嚟講依家仲要有特價,性價比就更加高👍🏼
話說阿仔出世之後都好耐無去銅鑼灣
難得今日有me time,又去呢度食個buffet😆
終於有餐安落茶飯食😀
其實由拍拖嗰陣都成日嚟
咁多年都真係keep到水準嘅..

例如我係其他嘅自助餐唔會食長腳蟹😌
因為覺得一咬落去剩係得海水味
但係每次嚟呢度我都會瘋狂食,
因為唔知點解呢度嘅長腳蟹我覺得係特別好食👍🏼
有蟹味之餘仲好鮮甜
而生蠔我都覺得比其他地方係肥美好多…

熟食方面薄燒佐賀牛,片皮鴨,鵝肝等等呢啲都有

不過每次嚟我都會飲返三盅嘅係佢嘅燉湯,
一啲味精都冇勁好飲😆

甜品都係呢度皇牌 無一款係伏☺️
心太軟仲可以免費畫添,
以前就已經好驚嘆呢度嘅師傅畫工一啲都唔失禮😌

總結嚟講依家仲要有特價,性價比就更加高👍🏼

位於銅鑼灣,入場已經望到一大片海景好吸睛,建議準時入場趁無咩人就打卡先,位置乾淨舒服,枱與枱之間唔會好迫,部分近食物位置的枱有隔版開👍🏻✨種類豐富而且make sense,焦點當然係即切係你面前燒嘅佐賀牛🐮,另一焦點就係滿滿凍海鮮區域🦀,仲有即開生蠔🦪,特別要提係甜品,長長甜品枱令人目不暇給,即焗心太軟仲可以安排祝福語🎊現場安排咗幾位廚師係你面前整佐賀牛,豚肉壽喜燒,天婦羅同即包片皮鴨,以非酒店自助餐黎講真係誠意滿滿✔️個人口味特別鐘意:凍蟹 (特別啖啖肉蟹鉗)龍蝦 (多肉多膏夠彈牙)燒佐賀牛 (可能淨食牛唔使要飯)片皮鴨 (叫少醬就啱啱好)即炸天婦羅 (蔬菜類炸完都保持到外脆內濕_豬腳薑 (夠入味)蛋糕類甜品+北海道奶凍 (蛋糕唔會太甜,水果個樣幾靚)即焗心太軟 (加焦糖燉蛋movenpick最正‼️)可以更好:酒杯換新啲更好和牛每人拎兩件其實會好啲總結,價錢對質素收晒貨有突,咩年紀食都會食得開心

個人口味特別鐘意:
凍蟹 (特別啖啖肉蟹鉗)
龍蝦 (多肉多膏夠彈牙)
燒佐賀牛 (可能淨食牛唔使要飯)
片皮鴨 (叫少醬就啱啱好)
即炸天婦羅 (蔬菜類炸完都保持到外脆內濕_
豬腳薑 (夠入味)
蛋糕類甜品+北海道奶凍 (蛋糕唔會太甜,水果個樣幾靚)
即焗心太軟 (加焦糖燉蛋movenpick最正‼️)

可以更好:
酒杯換新啲更好
和牛每人拎兩件其實會好啲

總結,價錢對質素收晒貨有突,咩年紀食都會食得開心
題外話/補充資料: 拎完凍海鮮,會有個職員stand by比一人一把交剪 朋友站去過其他酒店要share, 佢覺得哩樣幾加分
2025-06-05
今次第一次去銅鑼灣食 Mr Steak buffet,聽說是酒店級水準,原來性價比真心高❤️!食物種類非常多,當然第一時間就先到海鮮區,龍蝦爽彈。長腳蟹的蟹腳真的好多肉啊,連蟹腳縫里的肉都能慢慢啃出來🦀刺身方面有紅蝦、赤貝、油甘魚、三文魚、帶子、𩶘魚等!仲有好多壽司卷物🍣熟食方面一定唔少得即煎佐賀和牛鐵板燒,薄切和牛油香,煎到微微焦脆,夾埋蒜片入口即溶😋。沒想到有甜品Haagen-Dazs雪糕🍨,太開心!之後仲可以炮製獨一無二的驚喜,在盤子邊上用醬汁畫張簡單的心意卡,看著挺有意思的。剛烤好的心太軟端上來時還熱乎乎的,用勺子一挖,裡面的巧克力醬就流出來了,外皮有點脆,裡面軟乎乎的,甜而不膩🍫。

2025-06-09 1794 瀏覽
Mr. Steak Buffet 素有名氣,加上落地大窗將維港夜景盡收眼底,氣氛舒適浪漫,岩晒帶屋企人或情侶慶祝~先講海鮮區,亮點之一,冰鎮龍蝦、長腳蟹、美國生蠔新鮮肥美,入口鮮甜,無限量供應夠晒喉🤪🤪刺身選擇勁多,包括油甘魚,紅蝦,劍魚腩,個人尤其中意虎蝦同赤貝😌仲有必定推介長期多人等候既和牛料理更是焦點,佐賀和牛鐵板燒入口即化,油脂香濃;火炙和牛壽司配上特製醬汁,口感層次豐富,怪不得大家拎完再拎🤣🤣🤣其實熱盤都唔少,鮑魚海參花膠煲、紅酒燉牛尾及即炸天婦羅,味道濃郁且精緻。甜品方面,一定要食嘅就係心太軟啦!❤️唔單止外脆內軟,朱古力味超濃,同真流心,仲有即場畫碟,去賀生日或紀念日增添儀式感;同場仲有紅白酒供應,絕對值得一試!

老牌酒店自助餐食多左都想試下啲新野,最近搵到有間性價比高的海景餐廳🤩晚餐時段可以一邊欣賞維港的燈光show,一邊品嚐多款高質美食😋Mr. Steak 自助餐除左有美國牛肉任食之外,仲有薄燒佐賀牛都係任食噶!每一塊佐賀牛肉都係你面前現切現煎,未食就已經睇到流曬口水,薄燒後的牛肉油脂豐厚,牛肉香味濃郁,出邊餐廳都未必食到咁靚噶牛肉🤤燒美國牛肉都好出色,粉紅色的橫切面清楚可以睇到好靚的油花,燒牛肉十分嫩,入口即融,係我食過最好味噶燒牛肉🧡隔離仲有燒牛肉壽司,一定唔可以錯過!除左靚牛之外,仲有大量凍海鮮任食!🦞波士頓龍蝦隻隻都爆膏,蝦肉結實彈牙,鹹度啱啱好,每人每次排隊都有開邊龍蝦一隻,排多兩次都夠回本😆長腳蟹味道鮮甜,紐西蘭青口肥美厚肉!必食即開生蠔🦪蠔味鮮甜,creamy 又爽甜噶蠔肉超級肥美!開蠔師傅好快手,細心洗乾淨每一隻生蠔👍熟食區選擇多籮籮,紅酒燉牛尾、清蒸原條比目魚、紅油抄手、豬腳薑等等,即包北京烤鴨都很值得一試!仲有各樣意粉炒飯🤤甜品區有麵包布甸、提拉米蘇、黑森林蛋糕、北海道牛奶布甸、DIY仙草芋圓、木桶豆腐花等等,餐廳提供客製化心太軟畫碟,好有心思🧡切開心太軟後,入邊的朱古力
甜品區有麵包布甸、提拉米蘇、黑森林蛋糕、北海道牛奶布甸、DIY仙草芋圓、木桶豆腐花等等,餐廳提供客製化心太軟畫碟,好有心思🧡切開心太軟後,入邊的朱古力醬好似瀑布咁湧出黎!朱古力味好香甜濃郁😋
紅白酒咖啡果汁都是任飲任添的,誠意十足!所有食物都係不斷供應,唔使驚夾唔到😆開初排隊拎龍蝦海鮮同埋生蠔的人比較多,但都唔需要排好耐隊,員工都好有禮貌,逐一遞上海鮮夾同埋餐碟,收碟速度都好快👍
餐廳有提供長者優惠,真係超級抵食😋
2025-06-08 1534 瀏覽
一直都聽到同事推介Mr. steak buffet好有水準,性價比比酒店buffet更加抵,但系食物嘅款式比酒店更加多,今日系平日,但系全場爆滿,可見佢嘅受歡迎程度,餐廳仲可以望到維港海景✨冷盤區海鮮分別有長腳蟹,龍蝦,螺肉,青口,熟蝦,蟹鉗,職員refill嘅速度都好快,長腳蟹簡直冇得頂,肉質鮮甜,新鮮,可以拎得出一條完整嘅蟹肉,熟蝦都有驚喜,爽口彈牙,龍蝦超爆膏,肉質爽口鮮甜,完全冇雪藏味餐廳仲有無限供應美國生蠔,肉色偏牛奶白色,非常肥美,入口帶清新的海水味,口感細膩,連帶子位也極鮮甜另一邊仲有沙律菜,唔同款式嘅沙律,煙三文魚,凍肉,火腿咸香味突出,沙律菜爽脆新鮮,有幾款唔同味道嘅沙律醬刺身區分別有油甘魚,三文魚,紅蝦,八爪魚,赤背刺身蝦,刺身同樣出色,新鮮鮮甜另一邊有非常多熱食,有天婦羅炸物,北京填鴨,燒西冷牛扒,最有賣點就系有佐賀牛薄燒,炙燒佐賀牛壽司,壽喜燒北海道白樺豚,和牛色澤超粉嫩,牛肉上布滿細小嘅油花,簿燒裡面放上蔥花同蒜粒,是可以不經咀嚼就直接自然平順的滑進喉頭旁邊仲有個飲品區,紅白酒任飲,仲有橙汁,葡萄果汁,紅茶,咖啡甜品部份都有二十幾款蛋糕,細細件可以試曬唔同嘅味

✨冷盤區

甜品部份都有二十幾款蛋糕,細細件可以試曬唔同嘅味道,仲有香蕉班戟,我覺得甜品最正系焦糖布甸,焦糖仲好脆

雪糕系任食Häagen-Dazs 和Movenpick雪糕,雪糕味道都有好多款,有朱古力及鹽味焦糖,檸檬雪葩,芒果等

我覺得最有賣點系安排兩個甜品師傅,可以自訂寫咩祝福語句比自己嘅朋友,同埋畫公仔,朋友收到一定好窩心