2022-07-22 1199 瀏覽
今日同朋友一齊試下e間幾多好評嘅漢堡店,特色係全部都係雞堡,唔會有牛肉同魚出現😂餐廳座位唔多,主要都應該係外賣生意,openrice 而家做緊85折外賣自取~松露蛋黃醬雞肉漢堡 $65 松露味真係好香,雞扒都炸得夠脆,係食食下個醬汁唔夠多有啲dry😂漢堡外賣盒都相當user friendly ,隻手唔駛掂個包都食到薯格 $21 雖然放左一陣都仲脆脆地架~質素ok 總結:漢堡來說除左想多啲醬汁之外,都真係一啲都唔輸比牛肉漢堡,而且折完都真係幾抵下,好岩買返office 食👍🏻地址:中環卑利街53號地舖評分(5⭐️為最高):食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

松露蛋黃醬雞肉漢堡 $65

薯格 $21
雖然放左一陣都仲脆脆地架~質素ok

地址:中環卑利街53號地舖

評分(5⭐️為最高):
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-04-04 449 瀏覽
繼續發掘Burger😍上環蘇豪區一路都係好多美食嘅匯聚之地,今次睇到其他推薦嘅呢一間Burger店😚因為味道口味好似好吸引,所以專誠上去搵🤪上面位置唔算好多,好明顯就係做外賣比較多😍不過今次我係堂食既~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~● 蜜糖芥辣雞肉漢堡 $68 (9.5/10)好耐冇食過咁好味嘅Burger啦~可能因為堂食都有優勢,就係啱啱出爐可以即刻食,個burger嘅雞扒都係新鮮滾熱辣嘅😍咬落去啲汁標晒出嚟非常之正!而且雞肉個份量都好大份~配上鬆軟嘅麵包同埋滿滿嘅生菜同芥辣醬,真心係我暫時食過嘅Burger入邊最好食嘅🥺🥺而且價錢以上環黎講,唔算貴!CP值好高👌好想瘋狂encore呀🥺🥺🥺嗰日因為就嚟收舖,所以都食得比較趕,但係服務都幾好,就算我同朋友淨係嗌一個包,都俾咗兩杯水我哋🥰我覺得值得加分😍唯一唔好就係對我好遠⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄如果附近返工應該會成日食!如果再經過我會再買😇(等我幾時翻u嗚嗚~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
● 蜜糖芥辣雞肉漢堡 $68 (9.5/10)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2022-04-03 316 瀏覽
漫遊中環,見到呢間主打雞肉漢堡嘅餐廳, 便入去試試,味道真的不俗,烤雞外表被炸得很香脆,內裏咬落也充滿肉汁!味道好好!加上香軟嘅漢堡包,椰菜絲同埋青瓜片都令漢堡包嘅口感增加,更有層次!飲品:比想像中好飲尤其我揀左dragonfruit,感覺好似好健康😅😅😅Honey lemon and honey mustard,兩款都好正😍😍😍如有機會再嚟中環,都可以再嚟幫襯!個漢堡包係有煎過㗎,所以好香!雖然雞肉被炸過,但食落唔會好油膩!

如有機會再嚟中環,都可以再嚟幫襯!

2022-03-03 183 瀏覽
店舖可以坐既位置不多但晚上時段人流都唔係好多,叫左激辣雞堡和蜜糖mustard雞堡配薯格。包既份量十足,雞肉都好大塊,炸得好juicy。激辣雞堡食落真係幾辣,但個人覺得除左辣味就唔太食到其他味,反而蜜糖mustard做得比較好,但食落個雞似無咩調味,靠醬汁去中和,所以認為唔太入味,相對中環另一間炸雞漢堡較遜色…但飲品企得一試既,相對平時快餐配搭既汽水呢到真係有心思和健康得多。整體覺得可以一試,但未必好想回頭。

整體覺得可以一試,但未必好想回頭。
2021-12-04
2022-02-13 189 瀏覽
𝑴𝒖𝒏𝒄𝒉𝒊𝒆𝒔-🍔 Honey Mustard Munchies Sando🍟 Waffle Fries🥤 Butterfly Pea Lychee Fizzy Low-cal Drinks應該係香港最好食既炸雞Burger!! 小小的店,但坐位鬆動,唔會好壓迫٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 好食到一個月要嚟2次!餐牌上每項食物都有一個少少既description, 用一個比較生動既方法介紹自己既dish係特別的!嚟左2次都比Honey Mustard既炸雞burger吸引!唔怪得知係 owner’s favourite! Snado好厚好足料,即叫即做!炸雞熱辣辣又厚又脆!炸到金黃色,唔會乾身,啖啖肉仲好juicy添(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 加上椰菜絲,爽口既青瓜片,同埋甜甜辣辣既honey mustard,令到成個sando唔會好油膩,岩岩好!一口咬落去,夾雜左,脆卜卜 爽口 甜辣味,口感好豐富^^然後想贊贊佢地既waffle fries! 每舊都大大塊,絕對唔係比啲碎你喔(^。^) 而且係好脆好脆,一路食可以做AMSR! 脆得嚟唔會乾身,又食到薯仔應有既薯泥,jengs!飲品上,店舖主打low cal飲
𝑴𝒖𝒏𝒄𝒉𝒊𝒆𝒔
🍟 Waffle Fries

Honey Mustard Munchies Sando
飲品上,店舖主打low cal飲料,令到你食junk food都冇咁guilty( ͡° ͜ʖ ͡°) 今次試蝶豆花荔枝味,好fresh既感覺,唔會好多糖醬,甜度適中!
總括munchies真係一間好值得探店既餐廳,店有不同combo既set叫,sando有好多味道,仲有不同小食供應!而且充滿誠意,所有食物即叫即做,高質素又有心!(๑・̑◡・̑๑)

📍G/F, 45 Gage St, Central
#jcfoodgasm @munchies_hk
Honey Mustard Munchies Sando
  • 蜜糖芥辣雞肉漢堡
呢間burger店行歐美風🇺🇸,有高質平民chicken burger供應🐔,btw好記得當日店員見小編同朋友食食下wasabi辣得濟即刻入返店斟兩杯冰水俾我地😚:-1️⃣「Honey mustard🍯🍔 ($68)」厚厚的burger!炸雞扒超香嫩又啖啖肉🍗😏,好juicy,外皮香脆,蜜糖芥末醬香甜開胃🍯😝~Honey mustard burger: deep-fried chicken is crispy outside and juicy inside, very appetizing👍🏻-2️⃣「Wasabi mayo💚🍔($68)」呢款岩Wasabi控!超香Wasabi味,辣辣地好過癮😍,不過如果太趕唔好叫呢個,會食到你流哂鼻涕🙉😂~Wasabi mayo burger: yummy! the sauce is rich in wasabi taste and a little bit spicy, but don’t grab one if u are in hurry 👍🏻-🐰💬小結:中環黎講性價比幾高,炸雞漢堡相當出色,店員貼心,recommend🤪~
1️⃣「Honey mustard🍯🍔 ($68)」
2️⃣「Wasabi mayo💚🍔($68)」
🐰💬小結:
Honey mustard
Wasabi  mayo
Honey mustard
Wasabi  mayo
這間小店主打炸雞漢堡和健康低卡飲品,這個組合相當特别。Munchies有推出不同口味的炸雞漢堡,包括松露蛋黃醬漢堡、蜂蜜檸檬漢堡、韓式香辣漢堡、麻辣味漢堡、水牛城牧場沙拉漢堡等等,醬料好有特式。今次試了芥末蛋黃醬(Wasabi Mayo)和蜜糖介末醬(Honey Mustard)炸雞漢堡 。漢堡份量十足,漢堡包塗了一層牛油再烘烤過,炸雞好厚好大塊,啖啖肉,有連埋皮一齊炸,所以雞肉嫰滑多汁。漢堡裏面有醃製入味且爽脆的青瓜和大量幼切椰菜絲,食落唔會覺得油膩。小店亦有提供其他小食,特别推薦雞翼!雞翼炸粉不厚,灑上辛辣粉,炸得香脆,非常惹味。一般漢堡包店都係提供汽水,但依間小店一反傳統,推出獨家健康低卡飲品,適合怕肥人士。我們選擇了金菊龍珠果和洛神花蘆薈氣泡水,金菊龍珠果温和清甜;洛神花味道偏淡,微酸解膩,兩杯飲品分別都只係65卡路里同70卡路里,解渴之餘又無負擔。依間漢堡包店性價比高,大大個漢堡都只是$68起,亦有優惠套餐,包括一個漢堡、薯條和飲品不用$100。小店亦好貼心地提供膠手套和濕紙巾,方便客人拿起個burger大啖大啖食。
這間小店主打炸雞漢堡和健康低卡飲品,這個組合相當特别。

Honey Mustard

Honey Mustard

Wasabi Mayo

Wasabi Mayo

除咗大型嘅連鎖快餐店 有時都可以支持一下小型嘅漢堡包店❤️平時嘅漢堡店 通常都有牛肉、雞魚和魚柳但呢間只係賣雞肉漢堡 就知佢唔簡單喇⸜(๑'ᵕ'๑)⸝🔖 激辣雞肉漢堡辣到離唔開嘢飲嘅噴火漢堡包🔥💁‍♀️難怪被稱為「警告⚠️真係食到辣先好叫!」吉列雞肉好大塊又厚 咬開仲啖啖ᴊᴜɪᴄʏ肉汁加廿蚊左右 仲可以有埋薯格同飲品☺️!!🔖 招牌炸雞拼盤包咗6件無骨炸雞、三片捲餅、三片生菜、自家醃製青瓜和麻辣沙律醬比想像中嘅齋食炸雞多咗啲新意思 可以夾埋捲餅、生菜同青瓜一齊食 感覺好似減少咗啲油膩感 個人都ғʀᴇsʜ啲🌱
除咗大型嘅連鎖快餐店
有時都可以支持一下小型嘅漢堡包店❤️
平時嘅漢堡店 通常都有牛肉、雞魚和魚柳
但呢間只係賣雞肉漢堡 就知佢唔簡單喇⸜(๑'ᵕ'๑)⸝

🔖 激辣雞肉漢堡
辣到離唔開嘢飲嘅噴火漢堡包🔥💁‍♀️
難怪被稱為「警告⚠️真係食到辣先好叫!」
吉列雞肉好大塊又厚 咬開仲啖啖ᴊᴜɪᴄʏ肉汁
加廿蚊左右 仲可以有埋薯格同飲品☺️!!

🔖 招牌炸雞拼盤
包咗6件無骨炸雞、三片捲餅、三片生菜、
自家醃製青瓜和麻辣沙律醬
比想像中嘅齋食炸雞多咗啲新意思
可以夾埋捲餅、生菜同青瓜一齊食
感覺好似減少咗啲油膩感 個人都ғʀᴇsʜ啲🌱
激辣雞肉漢堡
金菊龍珠果配氣泡水   &  黑莓活性碳配氣泡水
金菊龍珠果配氣泡水   &  黑莓活性碳配氣泡水
2022-01-02 1142 瀏覽
除咗連鎖店之外,其實香港仲有好多高質但係鮮為人知嘅burger店🥳 吧枱窗口位置仲可以望吓街😌 店員仲好nice 👫性價比好高😍松露蛋黃醬雞肉漢堡 $76 | 激辣雞肉漢堡 $76呢間小店係坊間少見主打雞肉既burger 🐓呢道burger size 又係XL😂超有份量!雞肉好大塊但Keep到外脆內軟😍完全顛覆咗我食burger 一定要揀牛嘅信念😛加埋質感鬆軟既麵包,肉汁juicy爆滿🤤 推薦松露蛋黃醬夠哂濃郁💛食得辣既要挑戰下好惹味既激辣雞肉🤪 真係辣嫁!🔥 入面配有超好食既自家製醃青瓜同椰菜絲👍🏻 邪惡但又唔會太膩🤩 如果叫set 都係$98 一款burger 仲配埋飲品同風味薯格🤤 真係抵食🙌🏻麻辣炸雞翼 $35呢道既炸雞翼係必食!!炸到外脆內軟😚 佢哋自家製嘅辣粉好惹味辣得過癮🔥🔥金菊龍珠果 (65kcal)|黑莓活性炭(35kcal) $36除左burger之外,美國低卡氣泡水亦係佢哋招牌😎 講起burger通常都係配可樂🥤內疚感🆙🆙🤣 終於有好飲但又健康低卡嘅選擇!兩杯既甜度恰到好處,仲可以減低油膩感🤍顏色天然又吸引😝Menu

松露蛋黃醬雞肉漢堡 $76 | 激辣雞肉漢堡 $76

麻辣炸雞翼 $35

Menu
2021-12-18
  • 松露蛋黃醬雞肉漢堡
  • 激辣雞肉漢堡
  • 麻辣炸雞翼
2021-12-29 702 瀏覽
這家在中環結志街以雞肉漢堡為主的小店,雞肉是脾肉部位,經吉列炸過封住肉汁,雞肉非常Juicy,配上各式各樣嘅醬汁,最受歡迎有蜜糖芥辣、韓式辣醬或松露蛋黃醬,另外生菜絲及靑瓜片,減輕油膩感!漢堡份量很大,非常飽肚感!另外最近主打嘅泡菜牛油果薯格,好有驚喜!飲品是非一般汽水,是自家制低卡氣泡水,非常有特色又好飲。🐔🍔 ▪️松露蛋黃醬雞肉漢堡 $ 76 ▪️蜜糖芥辣雞肉漢堡 $ 68漢堡非常大份,麵包全部用牛油煎香,包嘅質地好鬆軟,炸過雞腿肉份量真係好似成隻去咗骨嘅雞髀咁,炸到外脆雞肉超級嫩滑,配上大量嘅生菜絲同埋青瓜,醬汁我哋揀咗兩款係最受歡迎嘅松露蛋黃同埋蜜糖芥辣,兩款各有特色,配雞肉都非常搭,讚👍🏻👍🏻🥑🍟▪️泡菜牛油果薯格 $50牛油果同埋薯格都係我哋好鍾意食,但係再加埋泡菜呢個組合從來冇試過,這款泡菜完全唔辣帶微甜,泡菜汁滲左入薯格度,原來好好食,加埋牛油果好清新,重點係啲薯格完全冇淋到,仍然保持脆口,好食🥤▪️金菊龍珠果氣泡水 $36🥤▪️蝶豆花荔枝 $36店舖主打飲品美國低卡路里氣泡水,顏色又靚,好似飲緊汽水咁樣,但係又低卡路里而且唔甜,每種口味都係帶不同材料嘅顏色

🐔🍔 ▪️松露蛋黃醬雞肉漢堡 $ 76
▪️蜜糖芥辣雞肉漢堡 $ 68

🥑🍟▪️泡菜牛油果薯格 $50

🥤▪️金菊龍珠果氣泡水 $36
🥤▪️蝶豆花荔枝 $36
店舖主打飲品美國低卡路里氣泡水,顏色又靚,好似飲緊汽水咁樣,但係又低卡路里而且唔甜,每種口味都係帶不同材料嘅顏色同埋清香,外貌好靚好特別,而且仲好解渴,非常好飲,對於好討厭汽水嘅甜味嘅我,遇到這款飲品非常開心💛
  • 松露蛋黃醬雞肉漢堡
  • 蜜糖芥辣雞肉漢堡
  • 泡菜牛油果薯格
2021-12-29 101 瀏覽
👍🏻日式芥辣雞肉漢堡 $68炸雞厚肉大塊,即叫即炸好酥脆😛炸衣類似日式吉列炸雞扒咁,肉嫩幾juicy個人覺得日式芥辣好食啲🤪Wasabi味突出有啲啲攻鼻感覺但又唔會太刺激到標晒眼水包皮用牛油烘過,鬆軟而且食落牛油味好香味道:8/10性價比:8/10-👍🏻韓式香辣雞肉漢堡 $68兩款嘅炸雞都係一樣味道,只係醬汁唔同韓式辣醬係甜辣味,唔太辣,汁量唔會太多太水不過食到最尾外殼都係會俾啲醬汁整到腍晒兩款包都夾住醃青瓜同椰菜絲,中和返炸雞既油膩😙整體份量好大,女仔/細食男食一個包都夠飽味道:7/10性價比:8/10-👍🏻麻辣炸雞翼 $35/5隻雞翼炸到好香脆,皮脆肉嫩有肉汁😋面頭既辣椒粉同椒鹽調味啱啱好唔會好辣,有陣麻辣香肉有醃過唔係淨係靠面頭嘅辣粉調味,好惹味😜味道:8/10性價比:8/10-📍#Munchies @munchies_hk 中環結志街39-49號新中環大廈地下G號舖
👍🏻日式芥辣雞肉漢堡 $68
炸雞厚肉大塊,即叫即炸好酥脆😛
炸衣類似日式吉列炸雞扒咁,肉嫩幾juicy
個人覺得日式芥辣好食啲🤪
Wasabi味突出有啲啲攻鼻感覺
但又唔會太刺激到標晒眼水
包皮用牛油烘過,鬆軟而且食落牛油味好香
味道:8/10

👍🏻韓式香辣雞肉漢堡 $68
兩款嘅炸雞都係一樣味道,只係醬汁唔同
韓式辣醬係甜辣味,唔太辣,汁量唔會太多太水
不過食到最尾外殼都係會俾啲醬汁整到腍晒
兩款包都夾住醃青瓜同椰菜絲,中和返炸雞既油膩😙
整體份量好大,女仔/細食男食一個包都夠飽
味道:7/10

👍🏻麻辣炸雞翼 $35/5隻
雞翼炸到好香脆,皮脆肉嫩有肉汁😋
面頭既辣椒粉同椒鹽調味啱啱好
唔會好辣,有陣麻辣香
肉有醃過唔係淨係靠面頭嘅辣粉調味,好惹味😜
味道:8/10

📍#Munchies @munchies_hk
中環結志街39-49號新中環大廈地下G號舖

外賣自取
2021-12-25 81 瀏覽
早兩日收工去左位於中上環嘅漢堡包🍔店,佢叫「Munchies」!非常之抵食夾大件😋$88就有漢堡包🍔套餐😊優惠套餐:雞肉漢堡+飲品 $88日式芥辣雞肉漢堡 $68 + 碟豆花荔枝 (35卡路里)$36大大件嘅雞肉漢堡!非常抵食!價錢又唔算太貴😋水牛城牧場沙拉雞肉漢堡 $ 76 + 洛神花蘆薈(70卡路里)$36亦都係相當之大件!真係大件夾抵食😋套餐價$88真心抵!仲要係中上環地區食到呢類型大件夾好味嘅漢堡真係少!🤤

優惠套餐:
雞肉漢堡+飲品 $88

大大件嘅雞肉漢堡!非常抵食!價錢又唔算太貴😋

2021-12-22 69 瀏覽
深受現點現炸滿足炸物控的味蕾!啖啖燙嘴吃起來別有一番滋味,以美式餐店「Munchies」五花八門,加上喜歡分享餐的話無論單點或套餐/外賣總有樣心水慢悠悠或速食飽足感的確可以滿足到我!「韓式香辣雞肉漢堡」賣相熱辣辣份量大件又飽肚,香辣既程度不會太濃烈、微微焦脆食落肉質相互交融加特色醬料夠邪惡,怪不得讓人更開胃超乎柔軟質感咬起來真的無敵,每一口雞肉混上特製風味「松露蛋黄醬」滿滿濕潤滋味好提味,食埋小食薯格同雞翼不得不愛上

深受現點現炸滿足炸物控的味蕾!
慢悠悠或速食飽足感的確可以滿足到我!

2021-12-20
ᴍᴜɴᴄʜɪᴇs嘅炸雞會唔會係香港最好食嘅炸雞呢🤔 我食過一次就念念不忘🤤 🍔套餐ᴀ (雞肉漢堡+飲品)$𝟾𝟾起: 🎈松露蛋黃醬雞肉漢堡 (單價$𝟽𝟼) ᴛʀᴜғғʟᴇ ᴍᴀʏᴏ 🎈日式芥辣雞肉漢堡 (單價$𝟼𝟾) ᴡᴀsᴀʙɪ ᴍᴀʏᴏ 🎈洛神花蘆薈低卡氣泡水 (單價$𝟹𝟼) ʜɪʙɪsᴄᴜs ᴀɢᴀᴠᴇ ғɪᴢᴢʏ ʟᴏᴡ-ᴄᴀʟ ᴅʀɪɴᴋ | 𝟽𝟶 ᴄᴀʟ 🎈火龍果迷迭香低卡氣泡水 (單價$𝟹𝟼) ʀᴏsᴇᴍᴀʀʏ ᴅʀᴀɢᴏɴғʀᴜɪᴛ ғɪᴢᴢʏ ʟᴏᴡ-ᴄᴀʟ ᴅʀɪɴᴋ | 𝟻𝟶 ᴄᴀʟ平時食ʙᴜʀɢᴇʀ第一啖都係咬到包但咬唔到肉,食ᴍᴜɴᴄʜɪᴇs嘅ʙᴜʀɢᴇʀ竟然係咬到肉但咬唔到包🤣 佢哋嘅雞肉真係勁大塊又厚身,而且肉質鮮嫩,咬落好鬼ᴊᴜɪᴄʏ💦 表皮非常薄脆,唔會重油膩感👍🏻 雞肉漢堡嘅醬汁量唔多,但恰到好處,而且醬汁味道香濃突出,唔同嘅醬汁配搭,令雞肉漢堡有唔同嘅風味😋 漢堡亦加入咗椰菜絲及自家醃製嘅青瓜,大大提升咗雞肉漢堡嘅清新口感。 低卡氣泡水有𝟻款,口味都好特別,我哋揀咗𝟸款一試,清新不在話下,亦好解辣🤣 小食: 🎈麻辣炸雞翼 $𝟹𝟻 ᴍᴀ ʟᴀ ᴡɪɴɢ

🍔套餐ᴀ (雞肉漢堡+飲品)$𝟾𝟾起:
🎈松露蛋黃醬雞肉漢堡 (單價$𝟽𝟼)
ᴛʀᴜғғʟᴇ ᴍᴀʏᴏ

🎈日式芥辣雞肉漢堡 (單價$𝟼𝟾)
ᴡᴀsᴀʙɪ ᴍᴀʏᴏ

🎈洛神花蘆薈低卡氣泡水 (單價$𝟹𝟼)
🎈火龍果迷迭香低卡氣泡水 (單價$𝟹𝟼)

小食:
🎈麻辣炸雞翼 $𝟹𝟻
ᴍᴀ ʟᴀ ᴡɪɴɢs
雞翼麻辣香口,愈食愈過癮❤️‍🔥
2021-12-21 61 瀏覽
去咗中環搵嘢食,原來嗰邊好多嘢食好多飲品店🍔Honey Mustard蜜糖芥辣雞肉漢堡💰$68呢間專係食雞肉burger,配上honey mustard好夾,本身炸雞或多或少有啲油,但配上芥辣可中和一下油膩感,入面都有好多菜一齊食十分好🍔Wasabi Mayo日式芥辣雞肉漢堡💰$68Wasabi味嘅芥辣再多一重刺激,但佢甜甜哋都好好食,一樣可中和炸雞油膩感,個包好大,其實食完都好飽已經🌶麻辣炸雞翼$35呢個雞翼見到都覺得辣🤣好彩我食得辣嘅,新鮮炸起好熱,辣嘅感覺特別重,雞翼醃得夠味,好食~🥔炸薯格$30好鐘意炸薯格,炸得香脆又唔油,食到停唔到💰$201/2ppl🚩Munchies (新中環大廈) (中環) 📍中環結志街39-49號新中環大廈地下G號
去咗中環搵嘢食,原來嗰邊好多嘢食好多飲品店

🍔Honey Mustard蜜糖芥辣雞肉漢堡💰$68

🍔Wasabi Mayo日式芥辣雞肉漢堡💰$68

🌶麻辣炸雞翼$35

🥔炸薯格$30
好鐘意炸薯格,炸得香脆又唔油,食到停唔到

💰$201/2ppl
🚩Munchies (新中環大廈) (中環)
📍中環結志街39-49號新中環大廈地下G號
2021-12-15
15 分鐘 (堂食)