2024-02-10 241 瀏覽
觀塘長期人氣店,以平民價錢食到西餐廳質素,除主菜外套餐更包括沙律、飲品和甜品,超級物超所值!! 🥗餐廳設計以地中海風情為主題,藍白悠閒色調,充滿船舵、船錨、救生圈等裝飾,完全能感受到店主的誠意和用心!⚓🛳️- 黑椒汁帆立貝粒蘑菇長通粉 HK$65 🍝黑椒汁味道刺激,配上大量帆立貝粒及蘑菇汁,辣味刺激又惹味,長通粉吸收黑椒汁精華,口感更加豐富,令人欲罷不能!!- 卡邦尼雞柳蘑菇燴飯 HK$65 🍛當天餐後甜品係雪糕,超平民價但有完整西餐體驗,非常抵食!! 🍨

沙律

沙律
黑椒汁帆立貝粒蘑菇長通粉
卡邦尼雞柳蘑菇燴飯
2023-12-13 204 瀏覽
食過咁多間扒房据過好多塊扒暫時都係得呢間嘅肉眼扒可以令我再幫襯❤️真係好味夾大件👍👍一個餐仲有埋湯同甜品,想食唔飽都難🥴另外可以加錢轉芝士/朱古力蛋糕兩款都好好食,好食到唔記得影相😂😂
食過咁多間扒房
据過好多塊扒
暫時都係得呢間嘅肉眼扒可以令我再幫襯❤️
真係好味夾大件👍👍
一個餐仲有埋湯同甜品,想食唔飽都難🥴
另外可以加錢轉芝士/朱古力蛋糕
兩款都好好食,好食到唔記得影相😂😂
⚓️香煎厚切肉眼扒 跟飯/意粉 $148⚓️芝士鮮茄肉醬燴意粉 $63⚓️瑞士雞翼 +$10⚓️特濃朱古力 +$8⚓️蜂蜜柚子 +$8⚓️跟餐: 沙律/湯⚓️送是日甜品🔸呢間觀塘餐廳係一間上樓平民西餐廳,晚市嚟講可以話係用出面5-7折嘅價錢,食到同樣質素嘅出品,真心推介💖🔸香煎厚切肉眼扒可以選擇配飯或意粉。肉眼扒煎得恰到好處,做到好靚五成熟,外層微焦香,入面肉質Juicy😋有三款醬汁可以揀,我揀咗黑椒都係唔錯🔸芝士鮮茄肉醬燴意粉超有驚喜。意粉煮得Q彈😃肉醬醬汁濃郁香濃,配上鮮茄芝士相互輝映,加埋佢調味好似食緊美式肉醬熱狗咁,邪惡之選😎🔸另外,我加咗瑞士雞翼,調味啱啱好,好正🔸除咗食物之外,我仲試咗兩款特飲。首先特濃朱古力,朱古力味濃郁香甜;蜂蜜柚子特飲仲高質,味道酸甜可口,帶有清新的柚子香氣😙但想講,甜品又係令人大有驚喜~食咗佢地個奶凍高質到可以比95分,奶香味十足🍼
⚓️香煎厚切肉眼扒 跟飯/意粉 $148
⚓️芝士鮮茄肉醬燴意粉 $63

⚓️瑞士雞翼 +$10
⚓️特濃朱古力 +$8
⚓️蜂蜜柚子 +$8

⚓️跟餐: 沙律/湯
⚓️送是日甜品

🔸另外,我加咗瑞士雞翼,調味啱啱好,好正

2023-09-16 1148 瀏覽
🦆My Boat📍觀塘 - 駿業街64號南益商業中心6樓C室本身諗去觀塘攞月餅🥮,點知無貨,白行一趟🙄,Duck哥🦆就約個朋友一齊食鈑。朋友係觀塘返工,熟哂呢區🥰,佢話帶我去一間商廈入面食晚餐,包我有驚喜🫢。餐廳裝修以藍色🔵為主色,以海洋🌊為主題,環境舒適🥰。套餐📔價錢都幾抵,包湯🍲或者沙律🥗、另有甜品🍰和飲品🧋。最後我地每人咗一個套餐🥰。薯仔沙律朋友揀左沙律🥗,今日係薯仔沙律,薯仔🥔口感冰涼接近入口即融😍,蛋🥚嘅份量都幾多,整體十分好食😋。羅宋湯羅宋湯偏辣🌶,味道濃郁😋,有種以前西餐廳令人懷念嘅味道,好飲😍。香煎厚切肉眼扒 (黑椒汁、意粉) $148肉眼扒🥩非常厚生而且大大份,真係一上枱就令人充滿驚喜🥰。肉眼外層煎得焦香🔥,入面仍然粉嫩色的,咁厚身嘅肉眼扒要煎到呢個效果一啲都唔容易👏,證明咗廚師👨‍🍳嘅技術。另外要讚一讚,跟餐意粉🍝竟然用蒜蓉🧄炒過,充滿了蒜香味,唔似得有啲其他餐廳咁,個跟餐意粉係完全無味...。黑松露帆立貝雜菌那燴意大利飯 $93帆立貝好巨型有3️⃣隻咁多,表面仲要有煎過🔥;另外,黑松露🍄落得非常之多,所以整碟飯十分香,而且份量又多,細食啲人真係有機會食唔哂🥰。瑞
🦆My Boat
📍觀塘 - 駿業街64號南益商業中心6樓C室

餐廳裝修以藍色🔵為主色,以海洋🌊為主題,環境舒適🥰。

薯仔沙律

香煎厚切肉眼扒 (黑椒汁、意粉) $148

黑松露帆立貝雜菌那燴意大利飯 $93

瑞士雞翼(2隻) 套餐+$10
調味剛剛好🥰,瑞士汁好入味,唔會太鹹 😋。

甜品
有啫喱同埋奶凍兩個選擇🤗。

飲品
特濃朱古力 套餐+$5
朱古力🍫味道濃郁。

濃情芒果梳打 套餐+$8
芒果🥭味濃,唔太甜,加$8都算抵👍。

總括而言,餐廳性價比高,食物賣相同埋質素都反映出廚師係有用個心去煮嘢食。

後記:由於係商廈,所以個廁所🚻真係好乾淨,有別於一般工廈😍。

食🦆指數:9.5/🔟
2023-09-09
餐廳:My Boat (觀塘)地址:觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室最近觀塘工廈嘅餐廳接連被打壓,唉😮‍💨,唔知之後仲有冇機會喺工廈食飯呢?今次轉戰去到南益商業中心呢間My Boat @myboatrestaurant 食晚飯,佢哋開業五年,堅持用平民價錢打造最大可能嘅性價比高餐飲體驗比客人💪,難怪吸引到一班長期客仔幫襯入到餐廳就被藍白雙色嘅設計吸引,唔講以為自己去咗希臘嘅聖托里尼(Santorini)🇬🇷,話明喺My Boat⛴,裝修設計都喺以船為版圖,船舵、船錨⚓️、救生圈🛟、船模型🛥,真喺好有一種出船遠征嘅感覺🥰,而且餐廳場地較大,座位之間都算闊落,仲有唔少卡位,就算喺度坐耐少少或者傾吓計都幾舒服🤓晚市過嚟食飯有20幾款套餐俾你揀,以粉麵飯同扒類為主,仲送是日沙律🥗/餐湯同埋甜品一份,嗰晚食飯嘅沙律喺薯仔蛋沙律,而湯就喺周打蜆湯。前者應該喺預先整定,似喺雪櫃拎出嚟有少少冰凍🥶,不過蛋嘅份量都幾多,加上蛋黃醬一齊食都算惹味;蜆湯鮮香足料,蜆肉份量唔少,亦唔會得死鹹嘅味道👍✝️香辣西西里紅醬美式腸長通粉 $63成兜滿滿嘅長通粉,用咗辣椒🌶️、蕃茄同洋蔥等意式香料整成香辣西西里紅醬,香辣
餐廳:My Boat (觀塘)
地址:觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室

晚市過嚟食飯有20幾款套餐俾你揀,以粉麵飯同扒類為主,
蜆湯鮮香足料,蜆肉份量唔少,亦唔會得死鹹嘅味道👍

✝️香辣西西里紅醬美式腸長通粉 $63
成兜滿滿嘅長通粉,用咗辣椒🌶️、蕃茄同洋蔥等意式香料整成香辣西西里紅醬,香辣得嚟充滿酸香風味,非常開胃😋,
面頭有5片皮爽脆肉香味重嘅美式香腸,簡而精,喺大眾都會鍾意嘅口味

✝️香煎厚切肉眼扒跟意粉 $148
超有驚喜嘅肉眼扒🎊,話明平民餐廳竟然可以食到比某啲高級西餐廳更出色嘅牛扒,仲要只喺$148就有呢個質素同份量,真喺完全估唔到😍。
足3-4cm厚嘅肉眼扒,完美咁呈現出五成熟火候🔥,厚肉多汁嘅比例💦,加上香煎過外層輕輕焦脆內層軟嫩嘅口感,雖然比較多筋同脂肪,不過塊扒嘅份量就算切走啲筋同脂肪都好夠兩個人食😜,
配埋餐廳秘製嘅牛肝菌汁,風味更加突出,比起原味就咁食又多上一層層次,值得推薦比大家一試😌

跟餐加錢可以配小食,加$10要咗2隻瑞士雞翼,比我想像中大隻得多,瑞士汁鹹香入味而唔會太濃味;另外仲送熱飲一杯☕️,凍飲或者特飲就要另外加錢,不過一個價錢送咁多嘢乜都值啦🤣
2023-09-04
10 分鐘 (堂食)
2023-08-31 94 瀏覽
呢度$60-100已經有一個餐,仲要非常足料!! 性價比極高✨晏晝坐滿晒人估唔到夜晚都有好多人過來聚會,同朋友家人過來慶祝也非常合適🎉‼️《薯仔碎蛋沙律🥔🥚》:薯仔蛋大大粒,再配埋沙律麻醬超正! 仲好食過平時朝早食嘅薯仔碎蛋三文治,因為呢度大大粒好有口感😍《青口伴黑松露白汁海鮮意大利飯🍚》 : 呢個意大利飯充斥着濃黑松露味道,每一啖飯都好香~ 白汁幼滑,有蜆肉、墨魚圈、蝦,最記得青口都有五大隻,都只係$93🤩呢個份量兩個人都食唔晒,冇咗一粒星星係因為份量太多《羅宋湯🍅》:第一啖飲落去已經好重黑胡椒味道,再加上大大粒嘅蘿蔔 西芹 蕃茄,味道少少酸味味,幾好飲!《煎厚切肉眼扒 》:配意粉/飯 +雜菜沙律🥗我地叫咗肉眼扒7成熟,我地食開七成扒,因五成個人怕有點生而全熟當然會老。食佢哋嘅煎厚切肉眼扒覺得好滿足,特別係肥膏位類似入口即溶,而肉位鬆軟容易入口,價錢合理大大塊扒!有食到汁係扒裏面😍 再配上蒜香味凸出嘅意粉~ 講一講佢嘅秘製牛肝菌汁,餐廳職員話我知係佢哋自家製造值得一試,於是我就揀咗呢個汁,就咁食個汁鹹味比較重,當配上肉眼扒有非常夾~ 會想繼續食!《滷水雞翼》:味道香濃,剛剛好皮滑身嫩

《煎厚切肉眼扒 》:配意粉/飯 +雜菜沙律🥗

《滷水雞翼》:味道香濃,剛剛好皮滑身嫩。

《奶凍》:食得出超香濃奶味,可惜我自己唔好牛奶方面嘅嘢🥹

《巨峰提子梳打 凍檸茶》:飲落去好似飲緊大大粒巨峰提子咁,好爽!凍檸茶茶味重甜度剛剛好,老公仲話好飲過茶餐廳!
🪧⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
朋友介紹呢間好食又抵食,所以同其他朋友一行人走過黎食。地方都算闊落,坐得唔算逼,個餐牌有好多選擇,但望黎望去都係午餐啱食又最抵,仲可以免費加底添。中午餐係主食,配湯/沙律,一杯飲品及一客小甜品揀左椰香葡汁雞皇飯、配羅宋湯,加一杯飲品,最後還有一客小甜品。葡汁好香好濃,唔似有些餐廳食落無乜味。雞幾嫩滑,飯量十足,足夠大食嘅我! 羅宋湯好足料,有味,唔係淡茂茂。甜品係奶凍或啫喱,最後揀左奶凍,有奶味,都唔錯。見到隔離枱炸蝦同豬扒炸得好酥,份量亦十足,下次一定會黎試!

中午餐係主食,配湯/沙律,一杯飲品及一客小甜品

見到隔離枱炸蝦同豬扒炸得好酥,份量亦十足,下次一定會黎試!
椰香葡汁雞皇飯
2023-08-16
椰香葡汁雞皇飯
2023-08-27 71 瀏覽
觀塘有好多工廈食肆,但工廈環境有時都幾嚇人尤其廁所要外出共用個d誤打誤撞搵到間係商廈嘅食肆而且地方闊落,價錢實惠,質量仲唔錯絕對是觀塘人嘅飯堂之選餐廳位於觀塘工廠區熟食街市對面嘅南益商業中心係一幢新裝修過的商業大廈餐廳以藍白色的希臘小白屋發海洋為題,感覺清新雖然係商廈 但呢度嘅地方都好大, 呼朋喚友一齊黎開餐絕對無問題餐廳以海洋為主題就連器皿都用上小魚,貝殼,星星的造型,非常有心思是夜的南瓜湯非常濃郁,仲有南瓜蓉的口感小食 -瑞士雞翼雞翼好入味,而且d 肉竟出奇的嫩滑。推介秘製芝士汁蘑菇蜆肉長通粉 芝士汁好濃郁,但又唔會好漏均勻地沾滿長通粉,令每一口都有滿滿的芝士香蜆肉竟然比蘑菇還要多,真的不惜工本。香煎厚切肉眼扒 超厚的肉眼,最啱愛肉一族欣賞廚師的烹調手法,剛好的七成熟外香而內嫩,肉質鮮嫩而沒有血水想不到在這種商廈也能食到如此高質的牛扒絕對是意外驚喜跟餐還有甜品,看似平平無奇但奶凍有濃的奶香2款特飲,以22蚊來說,份量其實是無可挑剔蜜桃梳打味道中規中矩芒果茶就茶味偏苦,也喝不到芒果味。感覺甜度可以再調一下。這裏只開星期一至六,中午到夜晚時段還有下午茶時段至6點。下次有機會來試試
觀塘有好多工廈食肆,但工廈環境有時都幾嚇人
尤其廁所要外出共用個d

誤打誤撞搵到間係商廈嘅食肆
而且地方闊落,價錢實惠,質量仲唔錯
絕對是觀塘人嘅飯堂之選

餐廳位於觀塘工廠區熟食街市對面嘅南益商業中心
係一幢新裝修過的商業大廈
餐廳以藍白色的希臘小白屋發海洋為題,感覺清新

餐廳以海洋為主題
就連器皿都用上小魚,貝殼,星星的造型,非常有心思

是夜的南瓜湯非常濃郁,仲有南瓜蓉的口感

小食 -瑞士雞翼
雞翼好入味,而且d 肉竟出奇的嫩滑。推介

秘製芝士汁蘑菇蜆肉長通粉

芝士汁好濃郁,但又唔會好漏
均勻地沾滿長通粉,令每一口都有滿滿的芝士香
蜆肉竟然比蘑菇還要多,真的不惜工本。

香煎厚切肉眼扒
超厚的肉眼,最啱愛肉一族
欣賞廚師的烹調手法,剛好的七成熟
外香而內嫩,肉質鮮嫩而沒有血水

想不到在這種商廈也能食到如此高質的牛扒
絕對是意外驚喜

跟餐還有甜品,看似平平無奇
但奶凍有濃的奶香

2款特飲,以22蚊來說,份量其實是無可挑剔
蜜桃梳打味道中規中矩
芒果茶就茶味偏苦,也喝不到芒果味。感覺甜度可以再調一下。

這裏只開星期一至六,中午到夜晚時段
還有下午茶時段至6點。下次有機會來試試

2023-08-26 58 瀏覽
放工同同事係公司付近食飯,觀塘晚市比較少人,靜靜地坐耐啲都得,搵左間平平地餐廳食飯晚餐吾算貴,2個人total 都係$260左右一人點左一個餐一個係日式牛肉汁肥牛飯好大碗,份量超多,好多肥牛,食極都食唔完,好多牛肉汁,送飯一流另外一個香煎厚切肉眼扒飯牛肉好厚,七成熟仲見紅中帶粉嫩揀左燒汁,同牛肉都好夾,十分吾錯跟餐仲有湯或者沙律甜品可以選擇啫喱或者奶凍餐飲一杯,柚子梳打,令一杯蜜桃桂花烏龍茶加多個小食,瑞士雞翼$10/2隻瑞士汁好入味呢個價錢有咁既質素十分吾錯

晚餐吾算貴,2個人total 都係$260左右
一人點左一個餐

一個係日式牛肉汁肥牛飯

另外一個香煎厚切肉眼扒飯
牛肉好厚,七成熟仲見紅中帶粉嫩
揀左燒汁,同牛肉都好夾,十分吾錯

跟餐仲有湯或者沙律
甜品可以選擇啫喱或者奶凍
餐飲一杯,柚子梳打,令一杯蜜桃桂花烏龍茶

加多個小食,瑞士雞翼$10/2隻
瑞士汁好入味

呢個價錢有咁既質素十分吾錯
朋友🧒🏽喺觀塘返工,熟悉呢區,佢帶咗我嚟呢間喺樓上嘅餐廳🍽️開餐,朋友🧒🏽話呢度嘅嘢食好抵食又幾好味🤩有多款「My Boat 套餐」,咁我哋揀咗 $93「美國🇺🇸黑豚豬扒🐷🥩配鮮茄露筍意粉」同埋 $148「香煎厚切肉眼扒🥩配秘製牛肝菌汁意粉」,「套餐」包「是日餐湯或沙律及甜品一客」,仲有飲品😋叫咗「粟米忌廉湯」同埋「薯仔🥔沙律🥗」各一,「粟米忌廉湯」夠 creamy,「薯仔🥔沙律🥗」做得夠滑,兩個都簡單好食😋「套餐」加 $10「瑞士雞翼兩隻」:超級熱辣辣、甜甜哋、雞肉嫩滑🤩「香煎厚切肉眼扒🥩」:肉眼扒🥩真係勁大塊好厚切,要咗7成熟,切開裏邊中間仲係粉紅色,肉質幾軟熟,好牛味😋,咁大塊真係好抵食🤩;旁邊仲有沙律菜🥗 同埋意大利麵🇮🇹,飽到呢🤣「美國🇺🇸黑豚豬扒🐷🥩」:都係大大塊、好豬味,仲煎得幾香😋;又係有好多意大利麵🇮🇹同埋沙律菜🥗,仲有蘆筍🤩飲品要咗「巨峰提子梳打(+$8)」同埋「熱檸水🍋」甜品係「黑加倫子啫喱」/「牛奶凍」,各叫咗一個,唔係好甜,簡單好味😋呢度價錢唔貴份量勁大,見到有好多後生仔女嚟呢度食飯👍

飲品要咗「巨峰提子梳打(+$8)」同埋「熱檸水🍋」

呢度價錢唔貴份量勁大,見到有好多後生仔女嚟呢度食飯👍
寶藍色與白色的聖托尼島風情裝潢,配合彩繪燈光吊燈,座落觀塘的工商業大廈內,電梯直上免除舊式工廠大廈嘅破舊感覺,電梯直出就係餐廳,而且距離觀塘地鐵站只係5分鐘步程!喺APM行過嚟都幾舒服同易搵。估唔到平日夜晚都咁多人嚟呢度食,後尾發現佢哋真係幾抵食,百零蚊就已經有扒可以食到,而且仲可以跟埋忌廉湯或者薯仔沙律,仲有小食嘅瑞士汁雞翼、餐飲同甜品添!甜品有啫喱同奶凍可以揀,而且每一份餐點嘅份量都唔細,絕對唔會偷工減料!係非常之有良心嘅港式西餐廳之選!餐飲我同媽咪就點咗香甜蜜桃梳打同蜂蜜柚子梳打,啱晒天時暑熱消暑解涼,入口甜甜地冰底夠又唔會太多。西蘭花薯仔忌廉湯跟餐嘅薯仔忌廉湯非常香濃,食到西蘭花微小嘅粒粒,薯仔蓉打出嚟令湯質杰身一些更飽肚有口感。薯仔沙律我跟餐嘅前菜點咗一份薯仔沙律,估唔到薯仔咁足料,而且薯仔煮到帶粉狀,配合調味飽腹滋味。香煎厚切肉眼扒跟意粉 (配秘製牛肝菌汁/秘製黑椒汁/燒肉汁)媽咪點咗一份肉眼扒拼意粉,意粉以香蒜炒香炒得啱啱好,濕度剛剛好!呢份肉眼扒好大塊!而且叫七成熟啱啱好仲見到粉紅色,肉汁香濃入口熟度剛剛好,配搭埋秘製牛肝菌汁真係分外滋味!蒲燒鰻魚飯 (原條鰻魚配炒飯底

西蘭花薯仔忌廉湯

薯仔沙律

蒲燒鰻魚飯 (原條鰻魚配炒飯底)
真係每一份主食都非常大份,應該係我暫時見過最大碟嘅炒飯底!而且原條鰻魚都冇花冇假,配合埋鰻魚醬汁,炒飯底粒粒分明,真係好開胃!
2023-08-18
  • 香煎厚切肉眼扒跟意粉
2023-08-15 69 瀏覽
#樓上西餐#希臘風#海盗#觀塘同蕃蕃薯🍠玩完PH當然要去食野,甘食咩野好呢😃萬能既openrice 幫到我😇我睇左附近餐廳到搵到呢間餐廳🔥🔥深深比大海🌊吸引左🏖️話時話都幾耐冇食過西餐牛扒🥩🍴🍽️我哋2個人order左👇🏻香煎厚切肉眼扒 $148白汁蟹籽蟹棒天使麵 $63瑞士雞翼+10飲品兩杯+8甜品⭐️牛扒煎到好香好多汁,切落去熟到岩岩好,吾會痴牙 un 口👍🏻同埋真係好抵食囉 148👍🏻👍🏻白汁蟹籽天使麵 啖啖蟹汁 索哂入啲麵到🍝真係超正口感 蕃薯🍠自己食左一半🔥🔥同埋呢到環境寧靜優雅,好適合系到聚餐,傾計🏖️佢以貝殼,海盜船既裝飾,以藍色大海既顏色做主調🏖️真係好似坐係夏威夷加勒比海到食梗牛扒🩷..
#樓上西餐#希臘風#海盗#觀塘

同蕃蕃薯🍠玩完PH當然要去食野,甘食咩野好呢😃
我哋2個人order左👇🏻
香煎厚切肉眼扒 $148
白汁蟹籽蟹棒天使麵 $63
瑞士雞翼+10
飲品兩杯+8
甜品⭐️
同埋呢到環境寧靜優雅,好適合系到聚餐,傾計🏖️
2023-08-13 52 瀏覽
係觀塘區搵晚餐🌝意外發現了一間夏威夷風情的西餐廳 My Boat 🛶。夏威夷加勒比海主題,以藍色調為主。餐廳環境舒適。🐚 秘製芝士汁蘑菇蜆肉長通粉 💲73長通粉搭配了豐富的蘑菇、新鮮的蜆肉和濃郁的芝士汁。每一啖都散發住濃郁的芝士香氣~芝士汁嘅濃稠度啱啱好,唔會太油膩遮蓋住其他食物嘅味道。🐚 香煎厚切肉眼扒意粉 💲148五成熟的香煎厚切肉眼扒意粉配上秘製牛肝菌汁。肉眼扒肉質鮮嫩多汁,顏色粉嫩。意粉煮得剛好,帶有一點嚼勁,加上牛肝菌汁好滋味。🐚 瑞士雞翼兩隻 加配價💲10 加咗兩隻瑞士雞翼,肉質好滑,瑞士汁好入味!🐚 蜜桃梳打 加配價💲8有濃郁嘅蜜桃味,涼爽又解渴,真係夏日嘅好選擇!📍My Boat觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室

🐚 秘製芝士汁蘑菇蜆肉長通粉 💲73

🐚 香煎厚切肉眼扒意粉 💲148

🐚 瑞士雞翼兩隻 加配價💲10
加咗兩隻瑞士雞翼,肉質好滑,瑞士汁好入味!

🐚 蜜桃梳打 加配價💲8
有濃郁嘅蜜桃味,涼爽又解渴,真係夏日嘅好選擇!

📍My Boat
觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室
2023-08-13 37 瀏覽
⚓️🛟假期去左觀塘買野,好耐無食西餐,朋友就帶我去左呢間樓上小店,裝修係藍白色海洋主題,卡位寬敞舒服,晚餐包餐湯/沙律+飲品+甜品,性價比高!🥩香煎厚切肉眼扒($148)肉眼扒好巨型,煎得焦香粉嫩,口感有彈性同嚼勁,除左飯仲配上新鮮沙律菜!🧄蒜香帶子雜菌炒意粉($93)帶子厚肉鮮甜,意粉好大碟,炒得比較乾身,充滿濃郁嘅蒜香味!🥢瑞士雞翼(+$10)台灣黑椒腸(+$10)加配既兩款小食都唔錯,呢個價錢好抵!🍨是日甜品係經典嘅啫喱,酸甜Q彈,係我鍾意嘅口味!

⚓️🛟

🥩
香煎厚切肉眼扒($148)

🧄
蒜香帶子雜菌炒意粉($93)
帶子厚肉鮮甜,意粉好大碟,炒得比較乾身,充滿濃郁嘅蒜香味!

🥢
瑞士雞翼(+$10)
台灣黑椒腸(+$10)
加配既兩款小食都唔錯,呢個價錢好抵!

🍨
是日甜品係經典嘅啫喱,酸甜Q彈,係我鍾意嘅口味!

2023-08-12 65 瀏覽
講”觀塘”同”船”你可能會諗起觀塘碼頭,而家你可以諗埋呢度。位於觀塘既海洋風既樓上餐廳,食物大件夾抵食。套餐包埋粟米雞蓉忌廉湯或薯仔蛋沙律,用魚仔碗上枱,貫徹海洋味。香煎厚切肉眼扒跟意粉 $148 (配秘製牛肝菌汁)用竹籤串起牛肉,配上厚切肉眼扒,賣相即時提升。肉眼扒揀五成熟,粉嫩又香,配牛肝菌汁有驚喜,另可跟飯或意粉。黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯 $93帆立貝大大隻,好飽滿,而且燒得香。一大舊黑松露撈勻意大利飯,讓粒粒分明的飯粒沾上黑松露,吃起來味道更突出。瑞士雞翼 $10雞翼厚實,肉嫩,瑞士汁夠濃,估唔到會食到咁高質既瑞士雞翼。蜜桃桂花烏龍茶巨峰提子梳打飲品一樣大大杯,藍色紫色又搶眼。最後仲有甜品送。

位於觀塘既海洋風既樓上餐廳,食物大件夾抵食。

香煎厚切肉眼扒跟意粉 $148 (配秘製牛肝菌汁)

黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯 $93

瑞士雞翼 $10
雞翼厚實,肉嫩,瑞士汁夠濃,估唔到會食到咁高質既瑞士雞翼。

蜜桃桂花烏龍茶
巨峰提子梳打
飲品一樣大大杯,藍色紫色又搶眼。

最後仲有甜品送。
2023-08-07