觀塘真係有好多美食餐廳,就好似我最近去咗呢一間充滿海洋風格裝飾嘅——⚓️My Boat⚓️餐廳裏面都幾大,空間環境闊落,客人與客人之間都可以坐得好開,唔會有好逼夾嘅感覺,我哋就揀咗佢哋嘅套餐,包餐湯或沙律同熱飲,仲有甜品🤩._./ MY BOAT套餐 /(跟餐是日餐湯/沙律及甜品一客)🤍|青口伴黑松露白汁海鮮意大利飯|🤍意大利飯都好足料,青口大大隻五隻圍住碟邊上,視覺上好吸引🫣以黑松露白汁係滿滿嘅,意大利飯充滿晒黑松露🍄好香,加埋每啖飯都有白汁,味道唔錯·🐂|香煎厚切肉眼扒跟意粉配秘製黑椒汁|🐂肉眼扒大大塊,有啲仲切開咗咁上碟,擺盤都幾有賣相,肉眼扒香濃配埋黑椒汁,味道濃味又好夾,可以揀配飯或者意粉·/ 特飲 /🍇|巨峰提子梳打|🍇深紫色嘅外表💜濃濃嘅巨峰提子香味,香濃又好飲·🍑|香甜蜜桃梳打|🍑特飲嘅顏色都好靚,大大杯,有着蜜桃嘅香味,呢杯相對冇咁甜._.
._.
/ MY BOAT套餐 /
(跟餐是日餐湯/沙律及甜品一客)
🤍|青口伴黑松露白汁海鮮意大利飯|🤍
🐂|香煎厚切肉眼扒跟意粉配秘製黑椒汁|🐂
/ 特飲 /
🍇|巨峰提子梳打|🍇
深紫色嘅外表💜濃濃嘅巨峰提子香味,香濃又好飲
🍑|香甜蜜桃梳打|🍑
特飲嘅顏色都好靚,大大杯,有着蜜桃嘅香味,呢杯相對冇咁甜
._.
2023-08-05 38 瀏覽
呢日朋友約左食飯🍴帶左我哋去觀塘一間工厦入邊嘅家庭式西餐🥩餐廳裝修為藍白色🔵海洋風格🪼座位都闊落🪑我哋嗌左兩個套餐😋抵食份量都好足🥰😋🍝白汁煙三文魚磨菇天使麵三文魚好大塊☺️勁多磨菇😍天使麵唔會過淋❣️個汁好濃郁🤤每啖都沾滿白汁🤭好味😋😋🥩香煎厚切肉眼扒 跟意粉 配秘制牛肝菌汁塊扒超大🫣兩個人食都好夠🤣肉味好濃啊🥰唔會過乾😋超級juicy 🤭配埋個汁好香🤪😋🍗瑞士雞翼雞肉好嫩滑🤤甜甜瑞士汁好入味☺️😋🥗薯仔碎蛋沙律 粟米忌廉湯😋🍹巨峰提子梳打香甜蜜桃梳打好好飲😍夏天好解渴🧊透心涼☺️

呢日朋友約左食飯🍴

😋🍹巨峰提子梳打
香甜蜜桃梳打
好好飲😍夏天好解渴🧊透心涼☺️

2023-07-26
10 分鐘 (堂食)
2023-08-03 33 瀏覽
晚上相約好友飯聚,佢book了在觀塘的工商大廈6樓~My Boat。餐廳地方很寬闊,以藍色為主的西餐廳,佈置有心思, 裝飾品有貝殼同很多壁畫。呢間餐廳的晚餐,真係好抵食,叫主菜便有湯或沙律2選一,仲有甜品跟飲品。我哋點了2個餐分享 :餐湯~南瓜忌廉湯啱我地口味。沙津~薯仔蛋沙律, 喜歡食薯仔的老友很喜歡。主菜是香煎龍躉扒配白汁蘑菇天使麵,龍躉扒很大塊,煎得皮香肉嫩,天使麵跟了個黑松露忌廉醬,撈埋一齊吃很可口。另一道是黑毛豬扒配鮮茄意粉,黑毛豬扒輕易的切開,肥脂又唔多,意大利軟硬適中,旁邊有沙律🥗菜伴碟,感覺健康。小食要了瑞士雞翼,味道很正宗的瑞士雞翼也不錯。飲品叫了自愛的凍檸茶,大杯有解渴。甜品鮮奶果凍同啫喱,不會太甜味道剛剛好。

我哋點了2個餐分享 :
餐湯~南瓜忌廉湯啱我地口味。
沙津~薯仔蛋沙律, 喜歡食薯仔的老友很喜歡。

意大利軟硬適中,旁邊有沙律🥗菜伴碟,感覺健康。

小食要了瑞士雞翼,味道很正宗的瑞士雞翼也不錯。

飲品叫了自愛的凍檸茶,大杯有解渴。

甜品鮮奶果凍同啫喱,不會太甜味道剛剛好。
2023-08-03
Intro: 觀塘嘅樓上店真係有好多隱世嘅食店,而以前番工一直都有幫襯呢一間西餐店,上次就試左佢地嘅扒餐同鰻魚飯,覺得呢到性價比真係好高;之前佢地宣布重開,餐單價錢貴左少少(要加一),但都值得去食!而平時真係唔多人食,近排星期六日都唔開;呢到嘅環境好舒服,裝修主打希臘風,夜晚真係可以坐好耐架。 ___________________🍽 蒜香煙鴨胸雜菌炒意粉+餐湯/薯仔沙律+熱飲💰 63 (凍飲+2,須加一) ⭐️ 8.25/10✍🏻 雖然個碟令人感覺份量唔多,但其實好多塊鴨胸,碟嘅容量都好多;✍🏻 意粉炒得一啲都唔乾,應該落左橄欖油黎炒,再加蒜蓉粒炒得好香;✍🏻 煙鴨胸唔老,肉汁好豐富但有少少油膩;✍🏻 雜菌姐係磨菇,夾埋蒜蓉炒得好香。🍽 香辣西西里紅醬美式腸長通粉+餐湯/薯仔沙律+熱飲💰 63 (凍飲+2,須加一 )⭐️ 8.25/10✍🏻 成個意粉都係紅色,有五片幾厚嘅美式腸,長通粉嘅份量都好多;✍🏻 蕃茄粒伴隨長通粉咁炒,酸酸甜甜又帶點辣,長通粉乾濕程度岩岩好;✍🏻 個人更愛呢款嘅意粉,口感同味道都好豐富。___________________🏠 My boat📍 觀塘駿業街64號南
Intro:
🍽 蒜香煙鴨胸雜菌炒意粉+餐湯/薯仔沙律+熱飲
💰 63 (凍飲+2,須加一) ⭐️ 8.25/10
✍🏻 煙鴨胸唔老,肉汁好豐富但有少少油膩;
✍🏻 雜菌姐係磨菇,夾埋蒜蓉炒得好香。

🍽 香辣西西里紅醬美式腸長通粉+餐湯/薯仔沙律+熱飲
💰 63 (凍飲+2,須加一 )⭐️ 8.25/10
✍🏻 個人更愛呢款嘅意粉,口感同味道都好豐富。
🏠 My boat
📍 觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室
⭐️ 8.5/10
2023-07-24 47 瀏覽
人氣觀塘工廠餐廳My Boat餐廳不到七點已經滿座 後來客人需要等一會兒才有位不過侍應收拾乾淨快速.餐廳以藍白色希臘度假風 💙及航海主題環境也很舒服 環境寬敞.晚餐包飲品、沙律/是日餐湯、甜品是日餐湯是羅宋湯及沙律.🍝蒜香帶子雜菌炒意粉意粉炒致乾身 整碟意粉有4粒大大隻帶子用上不同菌類 菌氣味濃郁.🍝白煎龍躉扒配秘製黑松露醬白汁蘑菇天使麵龍躉扒很厚肉 煎得剛剛好👍😙肉質爽脆而清甜 魚味濃厚 魚表皮有豐富膠質~配上黑松露醬白汁蘑菇天使麵 很飽黑松露是另上 味香濃😛.🐥瑞士雞翼2隻雞翼 飽滿肉質瑞士汁入味 ❤️.⭐️甜品奶凍:奶味香濃 Q彈😍啫喱:很熟悉的味道 似四方果啫喱味🤣

人氣觀塘工廠餐廳My Boat
餐廳不到七點
已經滿座 後來客人需要等一會兒才有位
不過侍應收拾乾淨快速
餐廳以藍白色希臘度假風 💙及航海主題
環境也很舒服 環境寬敞
晚餐包飲品、沙律/是日餐湯、甜品
是日餐湯是羅宋湯及沙律
🍝蒜香帶子雜菌炒意粉
意粉炒致乾身
整碟意粉有4粒大大隻帶子
用上不同菌類 菌氣味濃郁
🍝白煎龍躉扒配秘製黑松露醬白汁蘑菇天使麵
龍躉扒很厚肉 煎得剛剛好👍😙
肉質爽脆而清甜 魚味濃厚
魚表皮有豐富膠質~
配上黑松露醬白汁蘑菇天使麵 很飽
⭐️甜品
奶凍:奶味香濃 Q彈😍
啫喱:很熟悉的味道 似四方果啫喱味🤣

2023-07-23 39 瀏覽
我哋嗌咗L.牛肝菌汁雜菌露筍牛柳粒意粉($93)、U.香煎牛切肉眼扒配意粉(燒肉汁)($148)、日式燒雞串(5串)($30)同埋香炸脆薯格($35)咁首先講咗佢哋嗰個前菜先啦分別有西蘭花忌廉湯/薯仔蛋沙律可以揀咁我哋就兩個就揀咗各一前者飲落去味道幾Creamy👍👍而薯仔蛋沙律就係我每次都會嚟呢間舖頭食嘅原因😆😆跟住就講吓佢哋嘅主菜啦我第一眼見到嗰個肉眼扒係有少少驚訝嘅😱😱(因為真係好少見到西餐嘅牛扒會咁大塊)我哋係嗌咗五成熟嘅而佢亦都係整得啱啱好🥳🥳肉眼扒外圍嘅肉食落去比較滑嫩肉眼扒中間嗰啲部份食落去就比較有口感之後嗰個意粉食落去都幾入味😋😋呢個牛柳粒食落去都幾爽口咁跟住就講埋嗰兩個小食啦我自己就幾鍾意實佢哋嗰個脆薯格因為真係炸得好酥脆🔥🔥(同埋真係好大嚿)而燒雞串食落去都幾滑食到最尾亦都會有得揀要啫喱定係奶凍我哋兩個都揀咗要奶凍❤️❤️食落去牛奶味都幾重

咁首先講咗佢哋嗰個前菜先啦
分別有西蘭花忌廉湯/薯仔蛋沙律可以揀
咁我哋就兩個就揀咗各一
前者飲落去味道幾Creamy👍👍
而薯仔蛋沙律就係我每次都會嚟呢間舖頭食嘅原因😆😆

跟住就講吓佢哋嘅主菜啦
我第一眼見到嗰個肉眼扒係有少少驚訝嘅😱😱
(因為真係好少見到西餐嘅牛扒會咁大塊)
我哋係嗌咗五成熟嘅
呢個牛柳粒食落去都幾爽口

咁跟住就講埋嗰兩個小食啦
我自己就幾鍾意實佢哋嗰個脆薯格
因為真係炸得好酥脆🔥🔥
(同埋真係好大嚿)
而燒雞串食落去都幾滑
食到最尾亦都會有得揀要啫喱定係奶凍
我哋兩個都揀咗要奶凍❤️❤️
食落去牛奶味都幾重
2023-07-22 552 瀏覽
朋友介紹下食飯,唔講都唔知原來呢幢商業中心有間咁好食又抵食的餐廳。其裝修好特別,以藍白色海洋主題,有水泡、有船陀等裝修,連擺食物的盤都是魚形、星的形狀,好可愛。梳化卡位好舒服,枱又夠大,啱晒我哋呢啲大食之人。價錢超級便宜之餘,份量又大大碟,仲有餐湯、沙律、甜品、飲品跟。最驚喜嘅係~侍應嘅服務係超級好,對小朋友又有耐性。我哋今次叫左:🇮🇹黑松露帆立貝意大利飯黑松露好香,帆立貝超級大隻,煎香咗之後配合綿綿的意大利飯,份量好足,夠二人份,好好味👍🥩係咪香煎厚切肉眼扒(可配秘製黑椒汁/牛肝菌汁或燒汁)(可跟白飯或意粉)大廚煎得啱啱好,外面香脆,裏面軟熟。七成熟啱小朋友食,大人可選五成熟。賣相超有心思,仲有沙律配搭。我哋仲加咗一個下午茶餐,因為太吸引🤭🛟My Boat Brunch⛵️(包括蒜蓉包、煙肉、香草腸、茄汁豆、蕃茄、黑松露炒蛋、薯格、粟米粒、什菜沙律)呢個真係我哋兩兄弟薯格卜卜脆,黑松露蛋,又滑又香,,加上其他豐富嘅食物,呢個價錢真係好抵。仲有飲品更添🥰🐔小食瑞士雞翼勁入味,甜甜地,送飯好開胃開胃。🍸飲品蜜桃桂花烏龍茶🍑巨峰提子梳打🍇熱朱古力🍫甜品芒果啫喱糖奶凍🍸

我哋今次叫左:

🇮🇹黑松露帆立貝意大利飯

我哋仲加咗一個下午茶餐,因為太吸引🤭
🛟My Boat Brunch⛵️
呢個真係我哋兩兄弟

🐔小食
瑞士雞翼勁入味,甜甜地,送飯好開胃開胃。

🍸飲品

巨峰提子梳打
熱朱古力
蜜桃桂花烏龍茶
2023-06-30 127 瀏覽
《觀塘の食報🪧》今次我哋去到一間較隱蔽但充滿人情味嘅餐廳,亦都係一間親子餐廳 👨‍👩‍👧‍👦 My Boat ⛴️ 位於觀塘樓上嘅一間主打西式餐廳,店內都佈置到好似船一樣,以大海為主題🌊(我哋都好鍾意海)~~~~~~~~~~~~~~~~每一份餐都配送一份前菜,湯或者沙律 ,我哋果日就食咗粟米忌廉湯🥣同薯仔蛋沙律🥗🍝白汁蟹籽蟹棒天使麵天使麵較幼身,麵嘅硬度岩岩好,容易入口,味道又唔會好重味。如果同小朋友嚟食,可以考慮叫呢個餐,岩晒小朋友食👶🏻🐟香煎龍躉扒配秘製黑松露醬跟白汁蘑菇天使麵呢個餐就較重味啲,黑松露醬好濃郁,醬汁可以倒落扒到或者另外沾都得,最重點係龍躉扒肉質厚實彈牙🤩,完全唔覺得係食緊魚肉嘅口感🤤,配埋白汁天使麵一齊食,口感非常豐富😋 (男小編大讚)🐔日式燒雞串 小食方面我哋叫咗燒雞串,估唔到仲有日式野食😂 雞串都十分惹味,肉質鮮嫩多汁,好彩仲可以食到軟骨(女小編食到😚)🥭芒果桂花烏龍茶 (凍)呢杯特飲飲落去酸酸甜甜,用作開胃簡直一流👍🏻 亦都好有夏天嘅感覺,同大海好夾呀☺️🍑蜜桃桂花烏龍茶 (熱)至於呢杯就女小編至愛,花茶味好出,蜜桃同桂花兩者真係好夾,係我哋飲過算數一數二好飲嘅花
《觀塘の食報🪧》

~~~~~~~~~~~~~~~~

🍝白汁蟹籽蟹棒天使麵

🐟香煎龍躉扒配秘製黑松露醬跟白汁蘑菇天使麵

🐔日式燒雞串

🥭芒果桂花烏龍茶 (凍)

🍑蜜桃桂花烏龍茶 (熱)
至於呢杯就女小編至愛,花茶味好出,蜜桃同桂花兩者真係好夾,係我哋飲過算數一數二好飲嘅花茶,非常推介女士們飲👩🏻

🍮奶凍 、啫喱
最後仲有甜品食,係奶凍同啫喱,奶凍嘅奶香味好濃,食完甜品就正式食完呢餐豐盛嘅晚餐🤤 真係食到好飽。

呢餐真係好豐盛好滿足🥰,食物仲可以免費加底或扣底,味道想要濃定淡都可以同服務員講👍🏻 非常貼心。

Ps: 服務員親和力爆棚☺️

~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室

#西餐 #意粉 #觀塘 #觀塘美食 #觀塘西餐 #親子餐廳
#spaghetti #pasta #kwuntong #kwuntongfood #kwuntongwesternfood #familyrestaurant #myboatrestaurant #hkcouple #minicoupleenjoyer #hkig #foodie
  • 香煎龍躉扒配秘製黑松露醬跟白汁蘑菇天使麵
2023-06-29 115 瀏覽
呢間樓上西餐以海洋做主題環境佈置幾舒適最重要嘅係價廉物美😆最平一個飯/意粉$70有找包埋餐湯/沙律、熱飲同甜品超大份,CP值好高呀!-🍟芝士煙肉薯條($40)新鮮熱辣出爐香脆內綿配上煙肉粒粒,口感豐富🥓而且份量都唔少 成理班朋友開心share就最啱喇💕🍲黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯($93)上檯果陣真係嚇咗跳🤩無諗過粒帆立貝會咁巨型飯底份量勁多正常一個女仔都未必會食得晒喔!入口充滿濃郁嘅黑松露香超好食呀💯🍝煎厚切肉眼扒跟意粉($148,可揀跟飯)私心大推必食!肉眼扒大塊又厚身咬落牛味濃郁肉質一啲都唔靭❤️‍🔥配搭秘製黑椒汁香辣花味呢!🍹飲品跟餐免費送熱飲升級特飲都只係加$5CP值好高👍🏻試咗芒果桂花烏龍茶同奶茶兩杯都唔錯喔🍰甜品跟餐仲有啫喱/奶凍贈送+$10可轉芝士蛋糕口感順滑,味道香濃值得一試呀!
呢間樓上西餐以海洋做主題
環境佈置幾舒適
最重要嘅係價廉物美😆
最平一個飯/意粉$70有找
包埋餐湯/沙律、熱飲同甜品
超大份,CP值好高呀!

🍟芝士煙肉薯條($40)
新鮮熱辣出爐
香脆內綿
配上煙肉粒粒,口感豐富🥓
而且份量都唔少
成理班朋友開心share就最啱喇💕

🍲黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯($93)
上檯果陣真係嚇咗跳🤩
無諗過粒帆立貝會咁巨型
飯底份量勁多
正常一個女仔都未必會食得晒喔!
入口充滿濃郁嘅黑松露香
超好食呀💯

🍝煎厚切肉眼扒跟意粉($148,可揀跟飯)
私心大推必食!

+$10可轉芝士蛋糕
口感順滑,味道香濃
值得一試呀!
2023-06-28 101 瀏覽
觀塘飲食日誌 day18「裝修別緻 貫徹主題」是我對這間餐廳的第一印象餐廳以my boat為名於是整間餐廳由顏色、擺設、碗碟、裝飾都與海洋有關牆身及傢私都是以藍白色為主調碗碟以魚為形狀調味瓶也是燈塔造型坐椅不論是卡位還是單獨椅子都是有軟墊的坐得頗舒服食物則不過不失走清淡路線飯粒分明雞扒好吃但印象不深刻每桌配有紙巾飯後有甜品(雖只是一小杯啫喱)整個用餐經驗是舒服的不過可能是定價稍貴吧先後幫襯過兩次都沒有太多顧客另外,這裏的下午茶時間是由三點開始是另一個下午茶menu 也沒有特別便宜
觀塘飲食日誌 day18

「裝修別緻 貫徹主題」是我對這間餐廳的第一印象
餐廳以my boat為名
於是整間餐廳由顏色、擺設、碗碟、裝飾都與海洋有關
牆身及傢私都是以藍白色為主調

走清淡路線
飯粒分明
雞扒好吃但印象不深刻

每桌配有紙巾
飯後有甜品(雖只是一小杯啫喱)

整個用餐經驗是舒服的
不過可能是定價稍貴吧
先後幫襯過兩次都沒有太多顧客

另外,這裏的下午茶時間是由三點開始
是另一個下午茶menu
也沒有特別便宜

📍觀塘家庭式西餐廳‼️· 款式多樣份量多😆 — My Boat⚓️•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_觀塘#pigfoodiexhk_西餐=======================MyBoat位於觀塘商廈入面,今次已經係第四次嚟🥰前排佢哋結業但好彩最後有人接手得以繼續經營💪呢到嘅menu款式多樣,意粉risotto扒類樣樣都有😍------------------------------⭐️南瓜湯 (4.6/5)好好飲嘅南瓜湯!🥹🥹creamy而且非常香甜😋•⭐️薯仔蛋沙律 (4.2/5)薯仔綿密,酸酸甜甜好開胃‼️·⭐️ 黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯 $93(4/5)好大碟嘅risotto!!黑松味香濃😛帆立貝大粒鮮甜👍如果整體嘅口感再creamy一啲會更出色😗·⭐️煙三文魚雜菜沙律 $50 (4.1/5)好足料嘅salad~三文魚鮮味,鹹香十足🥰·⭐️ 香煎厚切肉眼扒飯配牛肝菌汁 $148 (4.2/5)肉眼扒好大塊又厚身,五成熟啱啱好👍😙肉質稔身juicy~兩個人share食勁飽😂·⭐️朱古力芝士蛋糕 (4.3/5)蛋糕體滑身,

#pigfoodiexhk_觀塘
#pigfoodiexhk_西餐
=======================
⭐️南瓜湯 (4.6/5)

好好飲嘅南瓜湯!🥹🥹creamy而且非常香甜😋

⭐️薯仔蛋沙律 (4.2/5)

薯仔綿密,酸酸甜甜好開胃‼️
⭐️ 黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯 $93(4/5)

⭐️煙三文魚雜菜沙律 $50 (4.1/5)

好足料嘅salad~三文魚鮮味,鹹香十足🥰
⭐️ 香煎厚切肉眼扒飯配牛肝菌汁 $148 (4.2/5)

⭐️朱古力芝士蛋糕 (4.3/5)

蛋糕體滑身,朱古力味香濃😋
⭐️奶凍 (4.2/5)

奶味香濃,質感Q彈😍
整體嚟講食物都keep到水準,份量夠多好抵食😆餐廳都坐得幾舒服👍
賣相:3/5
名稱:My Boat @myboatrestaurant
地址:觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室
前往方法:觀塘站A2出口
2023-06-18 701 瀏覽
商業中心抵食西餐🍽同女友去咗觀塘南益中心食飯😋原來六樓有間叫MY BOAT嘅西餐👨🏻‍🍳餐廳以海洋為主題🌊裝潢糅合海濱藍色壁畫🐳菜式價廉物美作選擇👍🏻主打食牛扒及甜品等🍮香煎厚切肉眼扒,148蚊套餐💰套餐包了厚切肉眼扒,餐湯,甜品及飲品,仲跟埋意粉,非常豐富,肉眼扒點了五成熟,切開色澤粉嫩,口感軟嫩中帶嚼勁,個人推介牛肝菌醬汁點了,牛扒味道更佳,勁抵食嘅牛扒套餐👍🏻😋😋蒲燒鰻魚飯,93蚊碟💰原條蒲燒鰻魚,夠肥美鰻魚食落啖啖肉,無乜細骨,伴碟有醃蘿蔔同沙律,配埋炒飯底,份量非常豐富,滋味無窮😋👍🏻蒜香牛油炒西蘭花,30蚊份💰蒜香炒西蘭花好惹味,完全無草青味🥦瑞士雞翼,跟餐+10蚊兩隻💰雞翼色澤唔錯,一啖咬好入味,甜甜嘅瑞士汁口腔中游走,雞肉好嫩滑,熱辣辣出哂煙💨芝士蛋糕,跟餐+10蚊件💰芝士蛋糕忌廉較厚身,口感細膩飽滿🍰整體環境非常寬躺,坐得好舒服👍🏻☺️服務態度極佳,好有禮貌解答問題☺️食物方面好食,性價比高,食材新鮮,必定再去幫襯MY BOAT🥰😋
商業中心抵食西餐🍽
主打食牛扒及甜品等🍮

香煎厚切肉眼扒,148蚊套餐💰

蒲燒鰻魚飯,93蚊碟💰

蒜香牛油炒西蘭花,30蚊份💰
蒜香炒西蘭花好惹味,完全無草青味🥦

瑞士雞翼,跟餐+10蚊兩隻💰

芝士蛋糕,跟餐+10蚊件💰
芝士蛋糕忌廉較厚身,口感細膩飽滿🍰

整體環境非常寬躺,坐得好舒服👍🏻☺️
服務態度極佳,好有禮貌解答問題☺️
  • 香煎厚切肉眼扒
  • 蒲燒鰻魚飯
  • 瑞士雞翼
Intro: 觀塘嘅樓上店真係有好多隱世嘅食店,而以前番工一直都有幫襯呢一間西餐店,但近年轉左工一直搵機會試;而試嘅呢一日係情人節,人流到左7點比較多,而平時真係唔多人食,近排星期六日都唔開;呢到嘅環境好舒服,裝修主打希臘風,平嘅就$6x一個飯,貴啲嘅扒餐就100-148不等;可惜佢地喺4月28號last day,希望有機會再品嚐!___________________🍽 秘製煎雞扒配日式香草腸(跟意粉,蜜糖芥未汁)💰 108 ⭐️ 8.5/10✍🏻 起初以為得一塊雞扒,但黎到發現有兩大塊嘅雞扒,仲有4條香草腸,仲有新鮮嘅沙律菜,份量真係驚人;✍🏻 雞扒真係厚肉,即叫即煎但上餐都好快,仲煎得好靚,唔會煎得過乾;✍🏻 可以將雞扒點蜜糖芥未汁,甜甜辣辣嘅味道,昇華左塊雞扒嘅味道;✍🏻 香草腸都大條,肉汁豐富,香草味夠;✍🏻 意粉唔會煮得過冧同濕,食完雞扒後食意粉嘅感覺無咁油膩;🍽 蒲燒鰻魚飯(原條鰻魚配炒飯底)💰 93 ⭐️ 8.5/10✍🏻 鰻魚真係好大條,再配沙律菜、醃黃瓜同蛋炒飯底;✍🏻 鰻魚肉質唔散而好彈牙,加埋鰻魚汁味道唔錯;✍🏻 炒飯偏乾,唔夠水份,蛋嘅份量唔夠。🍽 薯仔沙律/奶凍
Intro:
___________________
🍽 秘製煎雞扒配日式香草腸(跟意粉,蜜糖芥未汁)
💰 108 ⭐️ 8.5/10
✍🏻 香草腸都大條,肉汁豐富,香草味夠;

🍽 蒲燒鰻魚飯(原條鰻魚配炒飯底)
💰 93 ⭐️ 8.5/10
✍🏻 鰻魚真係好大條,再配沙律菜、醃黃瓜同蛋炒飯底;
✍🏻 鰻魚肉質唔散而好彈牙,加埋鰻魚汁味道唔錯;
✍🏻 炒飯偏乾,唔夠水份,蛋嘅份量唔夠。

🍽 薯仔沙律/奶凍
💰 跟餐免費 ⭐️ 8/10
✍🏻 有好多粒薯仔,但薯仔偏硬;
✍🏻 有沙律醬已沒有菜類,仲食到少少嘅蛋白;
✍🏻 奶凍就食完成個餐上,奶味好重,如果少甜會更好;

🍹蜂蜜袖子梳打
💰 跟餐+8 ⭐️ 8.5/10
✍🏻 袖子汁嘅份量岩岩好,加埋蜂蜜嘅味道真係幾清甜;
✍🏻 而袖子最適合配有汽嘅梳打,飲完真係特別爽;
✍🏻 落左好多袖子肉慢慢食。
🏠 My boat
📍 觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室
⭐️ 9/10
2023-04-12 353 瀏覽
今晚屋企無飯食,係公司附近搵到呢間性價比勁高的樓上餐廳。$63包意粉,餐湯及啫喱,凍飲只需+$2,仲唔洗加一。座位非常寬敞,正開心以後可以再來幫襯,但可惜原來只做到今個月28號。😭
吞拿魚磨菇長通粉
周打魚餐湯
2023-04-12
吞拿魚磨菇長通粉
周打魚餐湯
2023-02-10 570 瀏覽
卡邦尼煙肉蘑菇燴意大利飯套餐 $59******************************晚市套餐跟餐湯/沙律+熱飲+甜品都只要$59就食到真係非常之抵✨唔好見碗飯細細碗以為份量唔多其實裝得好滿而且好足料啖啖都食到煙肉食完都好飽架!跟餐建議揀沙律>餐湯佢嘅薯仔碎蛋沙律幾好食意外地有fresh嘅感覺👍🏻最後有啫喱作結覺得食左一餐好滿足嘅晚餐🥰bookmark My Boat做食堂🤭(另外想講魚型碗仔好得意😂)
卡邦尼煙肉蘑菇燴意大利飯套餐 $59
意外地有fresh嘅感覺👍🏻
最後有啫喱作結
覺得食左一餐好滿足嘅晚餐🥰
bookmark My Boat做食堂🤭
(另外想講魚型碗仔好得意😂)
卡邦尼煙肉蘑菇燴意大利飯套餐
卡邦尼煙肉蘑菇燴意大利飯套餐