2021-07-05 115 瀏覽
又到每月一飯聚嘅時間,根據過往嘅經驗,想喺鬧市入面搵間環境好些少、闊落少少嘅餐廳係一件難過登天嘅事,我地幾個中同想搵間坐得舒服啲嘅餐廳,志在吹水都可以吹耐啲;於是喺Openrice見到呢間風評唔錯嘅樓上Cafe。我地一早book左枱,所以唔使等位,一上到去已經覺得環境唔錯,地方闊落、唔太嘈吵,我地有幸獲安排入一間大房坐,間大房本身有2邊,但好好彩嘅係,另一邊無人book,所以全晚都係得我地呢枱人獨享間大房,可以大大聲暢聊古今都唔怕嘈到人~食物方面,我地每人嗌左一碟主食,再一齊嗌左一碟海鮮拼盤。我就嗌左芝士忌廉雞肉闊條麵(見圖),賣相靚,但食落完全唔係果回事,佢個味道非常淡,無咩芝士同忌廉嘅味,份量雖然好多,但個味道真係令我卻步......至於海鮮拼盤全部都係炸物,有炸蝦炸魚等等,味道好過主食好多~~呢間Cafe仲有好多boardgame可以借嚟玩,喺舒適嘅環境之下同朋友傾下計、玩下遊戲,真係幾chur嫁!所以撇除食物質素,其他方面都算高質,整體而言值得推薦嘅!

2021-06-16
2021-07-04 85 瀏覽
朋友移民前暫住旺角,妹妹介紹我到這間餐廳晚餐,話可以任傾,而阿仔可以任玩,聽到都超驚喜,覺得那有這麼好的地方。結果。。。妹妹沒有介紹錯!餐廳環境真的不錯,門口放著很多遊戲,大人小朋友都啱玩,真的是一個好地方!除了環境好,食物也不錯,份量也很足夠!食物及飲品也有驚喜,真的很好很好食,只是甜品差少少,略有少少美中不足,但整體真的很好!其實踏進餐廳,從各方面都覺得,經營餐廳的人是很用心地經營,希望給顧客在舒適休閒的環境下用餐。感激經營者有這份心,下次朋友說聚會吃飯,必定第一時間介紹這個地方!
結果。。。妹妹沒有介紹錯!

2021-07-02 1327 瀏覽
疫情前中島間中都會去cafe食下野玩下board game咁但疫情搞到約唔到朋友仔出黎玩唯有兩個人去住先—————————————————————呢間其實之前都黎過成日都爆場估唔到今次平日都爆好彩仲有張檯未有booking, LUCKY😊老闆娘依然熱情招呼呢度除左桌遊比較多食物都好重份量架香腸拼盤👨🏽見到直情雙眼發光一盤細嘅有4款腸仔每款各一迷你司華力腸、意式香葉腸迷你牛仔腸、熱狗腸新鮮熱辣送上枱,腸仔們都好多汁又大條叫多個雙拼雞翼有蒜香同蜜糖啱啱燒好嘅雞翼香噴噴熱辣辣雞翼好大隻食落好滿足一咬落去就食到好嫩滑既雞肉蜜糖同惹味炸蒜配合得天衣無縫食完小食當然要有主食啦香濃茄膏加濃厚芝士再加爽口意粉本來已經無敵呢個仲要有埋新鮮海鮮同肉醬份量仲要好大方,cp值超高另外嘅黑松露海蝦帶子意大利飯性價比都無得彈一碟有接近二人份量大蝦勁爽口彈牙有鮮味無雪味👍🏻最後中島未能清碟因為真係好大碟😂—————————————————————◘ 西班牙芝士焗海鮮意粉 $138◘ 黑松露海蝦帶子意大利飯 $148◘ 肉腸拼盤 - 細 $88◘ 蒜香蜜糖雞翼雙拼 $85◘ 朱古力奶昔 $55◘ 荔枝玉露 $45
疫情前中島間中都會去cafe食下野
玩下board game咁
但疫情搞到約唔到朋友仔出黎玩
唯有兩個人去住先
—————————————————————
呢間其實之前都黎過
成日都爆場估唔到今次平日都爆
好彩仲有張檯未有booking, LUCKY😊
老闆娘依然熱情招呼
呢度除左桌遊比較多
食物都好重份量架
香腸拼盤👨🏽見到直情雙眼發光
一盤細嘅有4款腸仔每款各一
迷你司華力腸、意式香葉腸
迷你牛仔腸、熱狗腸
新鮮熱辣送上枱,腸仔們都好多汁又大條
叫多個雙拼雞翼有蒜香同蜜糖
啱啱燒好嘅雞翼香噴噴熱辣辣
雞翼好大隻食落好滿足
一咬落去就食到好嫩滑既雞肉
蜜糖同惹味炸蒜配合得天衣無縫
食完小食當然要有主食啦
香濃茄膏加濃厚芝士再加爽口意粉本來已經無敵
呢個仲要有埋新鮮海鮮同肉醬
份量仲要好大方,cp值超高
另外嘅黑松露海蝦帶子意大利飯

◘ 荔枝玉露 $45
荔枝玉露
2021-06-29
2021-07-02 666 瀏覽
一班朋友聚會,想坐得舒服慢慢傾,又或者玩下Board Games,樓上Café係不二之選。朋友揀左旺角新城嘅【Nardo’s Café】,喺大街好近信和中心,地點便利相當易搵。Café佔8樓全層,空間感十足,門口有巨型胡桃夾子公仔迎賓。店內用紅白色做主調,有多盞水晶吊燈,華麗之中富活力。牆身吊櫃放左好多玩具同手辦模型,入口層架裝滿各式遊戲Board Games,可見店主都係愛玩之人。餐牌選擇豐富,晚市除左意粉/意大利飯套餐,仲有多款小食、炸物、沙律同蛋糕。飲品方面有果味紅茶/綠茶、梳打、特飲,仲有咖啡、奶昔/沙冰。注重養生嘅朋友,亦可選熱飲生薑/紅棗/柚子蜜或以玻璃壺奉上嘅果茶/花茶。特式小食拼盤 ($158)小食拼盤有6款炸物,包括:雞翼、日式餃子、麥樂雞、雜菜春卷、咖哩角各4件,仲有辣味薯角,大大一籃夠晒4個人分享。拼盤即叫即炸,上枱時熱辣香脆,乾爽唔油膩。麥樂雞加左蜜糖,甜甜地出奇地好味。特濃芝士薯條($82)粗身波浪薯條炸到金黃色,芝士醬加左白汁,質感滑順,味濃而唔會過鹹。部份薯條雖被芝士醬弄得軟淋,但趁熱食剛好夾雜脆同淋嘅雙重口感,美味不減。醬汁上面仲灑滿香草同炸蒜粒,味道更
店內用紅白色做主調,有多盞水晶吊燈,華麗之中富活力。
特式小食拼盤
特式小食拼盤 ($158)
特濃芝士薯條
特濃芝士薯條($82)
粗身波浪薯條炸到金黃色,芝士醬加左白汁,質感滑順,味濃而唔會過鹹。部份薯條雖被芝士醬弄得軟淋,但趁熱食剛好夾雜脆同淋嘅雙重口感,美味不減。醬汁上面仲灑滿香草同炸蒜粒,味道更有層次感。
挪威煙三文魚沙律
挪威煙三文魚沙律 ($148)
食左好多炸物,點個沙律中和一下就啱啱好。"挪威煙三文魚沙律"份量巨型,三文魚色澤鮮豔,捲成巨型玫瑰花,賣相好吸睛。食落口感肥美豐滿帶鹹香,沙律菜新鮮爽脆,加埋車厘茄同醒胃醬汁,健康又好食。
紐約芝士餅, 特濃朱古力蛋糕
紐約芝士餅 ($27) 特濃朱古力蛋糕($27)
甜品叫左蛋糕,切餅比一般Café大,Size可以媲美連鎖咖啡店不過價錢就平好多。"紐約芝士餅"質地挺身結實有奶香,正宗美式風味。"特濃朱古力蛋糕"有2層厚厚嘅Mousse,食落絲柔幼滑,朱古力味濃得嚟唔會太甜,令人回味。
芒果奶昔, Oreo 朱古力曲奇奶昔
芒果奶昔 ($55)  Oreo 朱古力曲奇奶昔 ($58)
飲品點左2杯奶昔,用啤酒Mug裝,大大杯可以飲足成晚。奶昔打得好細滑飲落冇碎冰。"芒果奶昔"冰涼順滑有芒果香。"朱古力曲奇奶昔"每一啖都充滿Oreo曲奇碎,邪惡但又令人難以抗拒。
2021-06-22
2021-06-29 136 瀏覽
朋友介紹我嚟呢間cafe 聚一聚,同佢share一齊食,食物同環境我都好滿意忌廉蘑菇湯 (Dinner set +$14)好特別嘅一個忌廉湯,磨成茸一粒粒非常有口感,好鐘意佢既味道香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉蒜香味好重而且好creamy,蜆肉同煙三文魚份量都好多,特別喜歡食啲蜆肉,比滿滿既汁浸住蒜香雞翼用半煎炸既方式烹調,香而不膩。雞翼二邊都煎到金黃色,外表香脆但內層有鎖住肉汁。調味方面唔會似外面咁鹹,更加能夠突顯蒜蓉嘅香味,而且蒜蓉都炸到脆卜卜墨西哥雞翼total 都係有8隻,隻隻都大大隻啖啖肉,上枱既時候噴晒煙,係即叫即整。雖然佢睇落好似水牛城雞翼,但唔同既係佢無咁酸,不過就一樣辣度十足特濃芝士薯條有少許拉絲,感覺有啲似薯蓉會比較淋啲,不過個芝士整得好香濃幼滑,融入左係啲薯條度原味朱古力 (dinner set +$10)有香濃既朱古力味,味道適中唔會太甜,我朋友都好鐘意呢度沖既朱古力oreo 朱古力曲奇奶昔口感幼滑,帶少許碎朱古力,感覺有啲似麥旋風,都幾喜歡呢個奶昔既口感同味道我覺得呢度係個三五良朋知己共聚一堂既好地方。枱同枱之間有一定嘅距離,所以環境唔會好嘈,而且有好多board

忌廉蘑菇湯 (Dinner set +$14)
好特別嘅一個忌廉湯,磨成茸一粒粒非常有口感,好鐘意佢既味道

特濃芝士薯條

原味朱古力 (dinner set +$10)
原味朱古力

oreo 朱古力曲奇奶昔

我覺得呢度係個三五良朋知己共聚一堂既好地方。枱同枱之間有一定嘅距離,所以環境唔會好嘈,而且有好多board game 可以選擇
2021-06-28
$263.5 (晚餐)
原味朱古力
2021-06-28 65 瀏覽
小妹一直幾抗拒旺角樓上Cafe,因為好多伏!但呢間已經去過幾次,係佢令我對返「樓上cafe」有正面印象今次又嗌左個2人餐,先上前菜有湯同沙律揀。黎呢度一定要揀湯,因為真係好好飲!好濃 ~今次個湯同以往唔同左,係用左啡磨菇,所以味道好出之後就係成餐嘅重點喇😂 芝士薯條蜜糖雞翼😍😍 2人份量黎講 呢碟真係好多!啲薯條好多芝士蓋住,雞翼又比蜜糖浸住,就咁睇字都覺得呢兜好邪惡😂🤣🤣🤣然後就上main course ,今次試左個新菜 蒜香蜆肉煙三文魚意粉。 main course 呢到只可揀一個,但2人份量,一男一女絕對有食唔哂嘅可能性!唔洗驚唔夠! 呢碟好大碟,第一次食呢碟,味道尚可 蒜香味唔太出,反而比忌廉味蓋過左。 最後就上埋甜品 cheesecake 有3款揀。 呢個餐包埋野飲、我次次黎都嗌果個水蜜桃紅茶,甜得黎又唔會太漏。 另外、餐廳老闆娘十分之好客,而且餐廳唔主張限食時間,所以想一早黎嘅話,建議book定位/打電話問下有冇位會好啲~

2021-06-24 137 瀏覽
感覺呢間餐廳好受後生仔歡迎呢😍好多人都黎呢到gathering,又有好多broadgame玩😳👍老闆娘同職員又好熱情好客,係一次好好既晚餐體驗😻首先我地一人嗌佐碗餐湯😳呢個蘑菇忌廉湯都幾特別,好creamy既原因係因為可飲到啖啖蘑菇碎😳推介香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉🍝意粉同醬汁好balance唔會過多過少😚有好多煙三文魚同埋蜆肉,差唔多每啖意粉都可食到👍蒜味同忌廉汁相得益彰,可帶出淡淡香蒜味,唔錯!黑松露海蝦帶子意大利飯,上枱嘅時候佢嗰種奶油味同埋黑松露醬味好香😋擺盤好靚,啲海鮮都好肥美,特別係隻蝦超肥,係新鮮蝦,有甜味,爽口。總體食落去唔會膩,一啖一滿足。蒜香雞翼,同個意大利飯一樣,蒜香雞翼一上枱嘅時候,香到一聲 嘩一聲。好香蒜同雞翼味。雞翼做到皮脆肉嫩。好味😋(為食的我另外加多二十幾多一碟薯條正喔🤤野飲嗌佐國王King同公主Princess😚King唔會因為加咗檸檬汁而令到杯嘢過酸,反而同利賓納配搭得唔遺和。額外加咗嘅梳打,令利賓納入落去更加爽。唔錯👍🏻Princess感覺士多啤梨既味道較濃😳飲到一半先慢慢溝啲cream,又有d乳酪既風味😚最後當然唔少得甜品😍紐約芝士蛋糕😍😍味道唔錯

黑松露海蝦帶子義大利飯

蒜香雞翼

最後當然唔少得甜品😍紐約芝士蛋糕😍😍味道唔錯,係呢餐飯完美既收尾😚😚
紐約芝士蛋糕

總括而言,呢間餐廳都幾抵食噶,份量好足,食到最後真係好飽😂適合年輕人同一家大細黎☺️☺️☺️唔好錯過啦~
2021-06-16
黑松露海蝦帶子義大利飯
紐約芝士蛋糕
  • 忌廉蘑菇湯
  • 黑松露海蝦帶子意大利飯
  • 香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
2021-06-21 101 瀏覽
係久違高質素好食 老闆娘又熱情既樓上cafe啊🥰 樓上cafe一係俾人感覺係平 但係食物質素冇話好高 但係今次呢間真係好有驚喜👍🏻晚餐除咗有套餐之外仲有多款小食 我哋就揀咗一個晚市套餐同埋幾個小食🤤 晚市套餐揀咗西班牙芝士焗海鮮意粉🍝 超足料 好大碟 有幾隻大蝦同多款海鮮 加上大量芝士一齊焗 好滋味😋 加錢可以配沙律 餐湯同甜品 沙律好新鮮好fresh 餐湯嘅蘑菇忌廉湯將蘑菇打碎 亦都比出邊嘅忌廉湯好飲有花心思🤩小食方面我哋就揀咗特色小食拼盤 特濃芝士薯條同埋洋蔥圈🥳 小食拼盤一共有六款小食 分別有蜜糖雞翼 日式餃子 麥樂雞 薯角 雜菜春卷同埋咖喱角😍 超級豐富 炸物全部都超級香脆 每一款都好好食 同朋友share就啱晒👍🏻 特濃芝士薯條一個超級大兜 芝士勁多 味道香濃 薯條香脆👅 洋蔥圈點埋沙律醬一樣好好食😋飲品方面我哋就揀咗一杯King 同Oreo Milkshake 😏 King其實係檸檬汁加利賓納嘅梳打 好耐冇飲過利賓納 甜甜地好解膩😌 Oreo Milkshake 每一啖都有曲奇碎 好正🥰 最後食埋一件特濃朱古力蛋糕 好滿足好抵食🌟

特色小食拼盤

最後食埋一件特濃朱古力蛋糕 好滿足好抵食🌟
特色小食拼盤
洋蔥圈
2021-06-18 103 瀏覽
依間Cafe係無意中發現一入到門口已經見到好board game 如果係鍾意board game嘅朋友我絕對推介嚟依到🥟日式餃子 $75整法會似係大阪燒咁加咗啲沙律醬同小丸子醬係上邊共有8件餃子 煎到少少脆口但係啲肉汁仲係會有少少非常好食十分推介🤤🍗墨西哥雞翼 $88共有8件 味道有少少似水牛雞翼會有少少辣但都幾惹味🌶🍛黑松露海蝦帶子意大利飯 $148佢依個調味唔會太重食開重口味嘅我就要再加少少鹽黑松露味聞落算濃份量都算多我地2個加埋食咗200幾左右但就好飽佢啲價位係少貴但份量都多For 一大班人食推介大家🤗🤗
依間Cafe係無意中發現

佢啲價位係少貴但份量都多
For 一大班人食
推介大家🤗🤗
2021-06-08 182 瀏覽
⁣行街行到攰攰地於是就搵咗間樓上cafe坐下,最鐘意佢哋依度有得借Board game玩,同朋友上嚟聚真係啱晒✌🏻✌🏻⁣⁣• 黑松露海蝦帶子意大利飯(set) $138⁣黑松露味比較輕薄,如果可以再濃一啲會更加好。飯粒煮得較為軟身,蝦同帶子正常質素,飯量好足,夠飽肚😆⁣⁣• 忌廉蘑菇湯 +$12⁣好建議一定要加依個湯!本來都有心理準備可能會係罐頭湯嘅質素點知又幾好飲,忌廉同蘑菇嘅味道好balance,質地又唔會太傑或者太稀,仲帶有少少香草味😳⁣⁣• 墨西哥雞翼 $78⁣雞翼炸得香脆,裏上酸甜嘅醬汁,帶點好微微嘅辣☺️⁣⁣• 芝士肉醬焗薯皇 $75⁣依個焗薯超級大兜,基本上可以當佢係一個主食~薯皇有先炸過再加肉醬同芝士去焗,因為薯皇本身已經夠鹹味所以肉醬方面唔會太鹹,都係甜甜酸酸咁,加埋cheese更加香口,係好適合開心share嘅party food👨‍👩‍👧‍👦⁣⁣• 意式茄醬燴肉丸 $75⁣肉丸同平時食開嘅有啲唔同,有啲似食貢丸嗰種質感比較爽口,雖然寫係茄醬但我就覺得似芝士汁多啲😆⁣⁣• 藍莓芝士蛋糕 +$15⁣正常水準,好濃嘅芝士味但啲藍莓不太藍莓🤣⁣⁣• King $45⁣檸檬汁

• 黑松露海蝦帶子意大利飯(set) $138⁣

• 忌廉蘑菇湯 +$12⁣

• 墨西哥雞翼 $78⁣
雞翼炸得香脆,裏上酸甜嘅醬汁,帶點好微微嘅辣☺️⁣

• 芝士肉醬焗薯皇 $75⁣

• 意式茄醬燴肉丸 $75⁣

• 藍莓芝士蛋糕 +$15⁣
正常水準,好濃嘅芝士味但啲藍莓不太藍莓🤣⁣

• King $45⁣
檸檬汁溝利賓納同梳打☺️⁣

• Queen $45⁣
青蘋果汁mix芒果汁同乳酸,青蘋果味較出☺️⁣
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥳️ D̆̈ĕ̈l̆̈ĭ̈ğ̈h̆̈t̆̈f̆̈ŭ̈l̆̈ B̆̈ŏ̈ă̈r̆̈d̆̈ğ̈ă̈m̆̈ĕ̈ C̆̈ă̈f̆̈ĕ̈ @ 🌟 Nardo's Cafe《👽食神大媽食西餐》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Norwegian Smoked Salmon Salad HKD 148 🥗Mexican Chicken Wings HKD 88 🐔French Fries with Cheese HKD 82 🍟Drinks- Prince HKD 45 🍹- Diana Tea HKD 58 🫖.👽 大媽黎到呢間出名服務親切、有得玩BOARDGAME,仲要好多嘢食嘅CAFE!一向BOARDGAME CAFE都係大家打躉好去處,但就無咩食物選擇要另外搵地方開餐。而呢間CAFE就絕對可以一次過滿足你三個願望,因為呢度唔單止好多嘢食選擇,仲要超大份!😱.🥗 三文魚沙律好好好大份,非常有心思砌成一朵花形!用上好多塊三文魚,每一塊都好厚,份量十足。.🐔 墨西哥雞翼好惹味,可以選擇大小辣度,同樣都係好大份有成8隻咁多,每一隻都大大隻架!👅.🍟 芝士薯條都係超大份!粗身厚切,食唔停口呀 😆.👀 有好多款飲品選擇,真係花多

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Drinks
- Prince HKD 45 🍹
- Diana Tea HKD 58 🫖

Mexican Chicken Wings

🍟 芝士薯條都係超大份!粗身厚切,食唔停口呀 😆

French Fries with Cheese

👀 有好多款飲品選擇,真係花多眼亂呢!今次就選擇左呢款叫「王子」嘅菠蘿橙士多啤梨汁,同養顏「黛安娜」玫瑰花茶。大大杯慢慢飲又好味 ☺️

Prince

🤗 大家下次想搵地方HEA下記得試下呢間啦!
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

Mexican Chicken Wings
French Fries with Cheese
Prince
2021-06-03 732 瀏覽
已經好耐好耐好耐無一大班人聚舊啦。回想大家大笑大叫玩CARD GAME的團聚日子,這晚重回與另一半年青時來過的樓上Cafe,紅白色主調裝修仍在,有更多的漫畫Figure擺設,更多的Card Game同Board game在入口牆邊,熱情的店主初心不變,店務打理得十分好,出餐又快捷。旺角樓上全層Cafe,空間寬敞悠閒自在,想當年全店傢具及招牌均是設計師全人手製作,踏進店內,被紅白兩色令人想念以前有得唱K嘅活力色彩,Dinner Set 共有7款選擇,亦可以選擇二人餐, =̶忌廉蘑菇湯=̶ +$14推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香草味蘑菇打成茸,蘑菇味香濃,飲第一啖便知龍與鳳,兩人對望心心眼繼續乾哂佢。=̶吉列黃金蟹鉗=̶ $72推介:⭐️⭐️⭐️⭐️即炸吉列蟹鉗熱辣辣又香噴噴,一大啖咬落去有種窩心的熱氣小食,少許邪惡感但放縰的童心回憶驚喜。=̶雞翼拼盤(蜜糖&蒜香)=̶ $85推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蜜糖味相對較濃,外層炸至金黃,完美保留雞肉汁,蒜香味無蜜糖味咁突出,外層有蒜粒提高其香口惹味。另外還有墨西哥口味可以選擇。=̶黑松露海蝦帶子意大利飯=̶ $148推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️見到網友都話「超級好食!」,的確係貨真價實,真材足料,粒粒

已經好耐好耐好耐無一大班人聚舊啦。
回想大家大笑大叫玩CARD GAME的團聚日子,
這晚重回與另一半年青時來過的樓上Cafe,
紅白色主調裝修仍在,有更多的漫畫Figure擺設,
更多的Card Game同Board game在入口牆邊,
熱情的店主初心不變,店務打理得十分好,出餐又快捷。

旺角樓上全層Cafe,空間寬敞悠閒自在,
想當年全店傢具及招牌均是設計師全人手製作,
踏進店內,被紅白兩色令人想念以前有得唱K嘅活力色彩,

Dinner Set 共有7款選擇,亦可以選擇二人餐,

=̶忌廉蘑菇湯=̶ +$14
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
香草味蘑菇打成茸,蘑菇味香濃,
飲第一啖便知龍與鳳,兩人對望心心眼繼續乾哂佢。

=̶吉列黃金蟹鉗=̶ $72
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
即炸吉列蟹鉗熱辣辣又香噴噴,
一大啖咬落去有種窩心的熱氣小食,
少許邪惡感但放縰的童心回憶驚喜。

=̶雞翼拼盤(蜜糖&蒜香)=̶ $85
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
蜜糖味相對較濃,外層炸至金黃,完美保留雞肉汁,
蒜香味無蜜糖味咁突出,外層有蒜粒提高其香口惹味。
另外還有墨西哥口味可以選擇。

=̶黑松露海蝦帶子意大利飯=̶ $148
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
見到網友都話「超級好食!」,的確係貨真價實,
真材足料,粒粒海蝦帶子飽滿分明,
意大利飯軟腍沾著非常明顯濃郁黑松露,
大大粒新鮮海蝦帶子拌勻彩椒洋蔥蘑菇等配料,
食落口感柔嫩,滿肚又滿足,絕對值呢個價錢!

=̶香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉=̶ $142
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環邊藍碟影落去非常吸睛,
未拌勻的意粉就咁睇已經Creamy吸睛,
蜆肉磨菇同洋蔥足料混合平均分佈,
三文魚碎份量非常闊綽,
面層再灑上乾蒜粒在幼滑中帶點香脆口感,
好有信心其他幾款主菜都係足料用心美味。

所有套餐均包括一杯$30飲品,特飲補差價! 掂呀!!
=̶花茶系列-戴安娜=̶ +$28
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
六種花茶的其中一種,玫瑰花加上洋甘菊的混合花茶,
店員提醒需要焗少許時間先出味,
其後愈飲愈濃的花香味,Refill 到第四輪都仍保持其茶味,
茶品功效有助解膩及消除疲勞,是花茶的首選。

=̶伯爵=̶ +$15
推介:⭐️⭐️⭐️
8款Special Drink中的一款,
朱古力配鮮奶乳酸,朱古力味較濃,
半份鮮奶乳酸讓整杯特飲厚實。

食物高質CP值滿高,飲品選擇十分多,
是值得繼續支持的樓上Cafe,
疫情中頂住呀! 期待團體聚舊再來share品嗜!

👅美味: 8/10 😮驚喜: 8/10
✨環境: 8/10 💆‍♂️服務: 8/10
💡性價: 7/10 🐽飽肚: 9/10
💫回頭: 7/10 👍推薦: 8/10
2021-06-01 222 瀏覽
放工想同朋友聚一聚,所以就去附近搵咗間💛💛樓上Cafe嚟試吓。一入到黎見到呢度嘅裝修好特別,一入門口就擺咗好大隻胡桃夾子,呢度都設計到好似一個迷宮咁樣,有唔同嘅迂迴曲折嘅partition,仲放咗好多唔同嘅figure同擺設,仲有好多唔同嘅board game同埋卡game,食完飯仲可以順便玩,咁就輕輕鬆鬆渡過一晚。我哋幾個人就叫咗忌廉菠菜煙三文魚長通粉,煙鴨胸野菜配意大利黑醋,紅酒燉牛肋條飯,芝士肉醬焗薯皇,忌廉蘑菇湯,紐約芝士蛋糕,藍莓芝士蛋糕,嘢飲就叫咗Diana,nana milk。呢個煙鴨胸野菜配意大利黑醋真係好有驚喜,頭先一上到黎就見到有幾咁重量級,無論係野菜定係鴨胸份量都非常之大,煙鴨胸有小小嘅脂肪肥肉,咬落口都唔會好鞋,有啲油脂又有啲咬口,配埋菜仲有呢個酸酸地好開胃嘅意大利黑醋,真係一個好好嘅開胃菜。忌廉蘑菇湯有好香嘅胡椒味,非常綿滑,忌廉同蘑菇味唔會太突出,互相配合。個芝士肉醬焗薯和薯角焗得非常香脆,面頭配上大量嘅芝士同埋肉醬,完全可以做到拉絲效果,用嚟打卡一流。紅酒燉牛肋條,燉得非常入味,每一舊都聞到紅酒嘅香氣,用嚟送飯一流。個菠菜忌廉融為一體,有好香嘅牛奶香味,唔

個菠菜忌廉融為一體,有好香嘅牛奶香味,唔會好漏,加埋啲煙三文魚同埋長通粉,好味, 10分推介!!

兩個芝士蛋糕都非常出色,糕體十分綿滑唔會好散,不過我就鍾意紐約芝士蛋糕多啲,可以仔細品嚐到芝士嘅香味,不過藍莓芝士蛋糕都唔錯,加埋啲藍莓果醬喺度點綴,口感同味道都更加豐富。
至於嘢飲我就非常之推介我個Nana Milk,飲落口完全同韓國嘅香蕉奶一模一樣味道啊,神還原! 香蕉打到非常綿密,配埋非常夾嘅牛奶同埋乳酪,口感味道都一流,用嚟消暑就最啱啦,啱晒夏天! !
另外要一讚呢度嘅服務,老闆娘真係好好客,同每一枱客人都有傾有講,可以感受到個個想同客人分享美食嘅心,推薦。旺角💛💛cafe 嘅口袋名單又多一間😋😋
2021-05-24 308 瀏覽
Nardo’s Cafe係位於一間油麻地嘅樓上cafe💛 地方唔算好大,一入門口就見到一個架,裝滿咗唔同種類嘅board games🤩 Cafe裝修係以紅白色做主調,仲有唔少梳化位,都幾適合同朋友坐一個下晝傾下偈,玩下board games👍🏼 值得一讚嘅係老闆娘/侍應嘅服務態度好好,好熱情咁招待客人,又會定期收走唔要嘅碟,仲好鼓勵客人將食唔晒嘅食物打包,減少浪費👍🏼•📸 二人套餐 (頭盤+特色小食+主菜 +甜品+飲品)$338 🥢 頭盤:忌廉蘑菇湯頭盤可以沙律或者蘑菇湯,不過我同朋友2個都揀咗湯~個湯嘅忌廉味比蘑菇味濃,黑椒味都幾濃,仲有好多蘑菇粒粒,但質哋唔算好竭,好濃厚~•🥢 特色小食:蜜糖雞翼拼芝士薯條套餐嘅特色小食係固定嘅~蜜糖雞翼煎得幾香口,煎好之後加上蜜糖,蜜糖味唔算好突出~芝士薯條係普通炸薯條再淋上大量芝士醬同少少炸蒜粒,但芝士味真係唔算好濃喇~•🥢 主菜:忌廉菠菜煙三文魚長通粉主菜係5款意粉/飯入面揀1款,份量係2人份,不過大碟到2個人都唔係好食得晒🙈意粉係即叫即焗,熱辣辣加埋大量芝士🤩 食落就忌廉味幾濃,菠菜同煙三文魚嘅份量都唔少,不過成個汁嘅味道有啲太甜,比較膩😬

🥢 頭盤:忌廉蘑菇湯

🥢 特色小食:蜜糖雞翼拼芝士薯條
套餐嘅特色小食係固定嘅~
蜜糖雞翼煎得幾香口,煎好之後加上蜜糖,蜜糖味唔算好突出~
蜜糖雞翼拼芝士薯條
蜜糖雞翼拼芝士薯條

🥢 主菜:忌廉菠菜煙三文魚長通粉
忌廉菠菜煙三文魚長通粉
忌廉菠菜煙三文魚長通粉

🥢 飲品:女皇 +$15
呢款飲品係青蘋果汁+芒果汁+乳酸。飲落青蘋果味濃啲,然後有啖啖哋嘅乳酪味,幾清新嘅,但就無乜芒果味。
🥢 飲品:伯爵 +$15
朋友叫嘅呢杯係朱古力+鮮奶+乳酸 。佢話朱古力味好濃,但就飲唔到乳酸味😂

🥢 甜品:紐約芝士蛋糕
🥢 甜品:特濃朱古力蛋糕
呢兩款蛋糕整體都唔錯,芝士蛋糕嘅芝士味幾濃,而且質感都滑溜;朱古力嗰款就其實係朱古力mousse cake,中間夾咗2層薄薄味嘅朱古力蛋糕片,朱古力味真係幾濃郁,食落唔會好甜好膩👍🏼
忌廉蘑菇湯
🐾 Nardo's Cafe (旺角) 🐾黑松露海蝦帶子意大利飯✔️忌廉蘑菇湯✔️凱撒沙律✔️雞翼拼盤(蜜糖&蒜香)✔️Oreo朱古力曲奇奶昔✔️Prince王子✔️-黑松露海蝦帶子意大利飯:️呢個真係超級好食!!!啲飯吸晒啲忌廉汁而且飯入邊仲有啲菇、青椒紅,增加飯嘅口感😍🤤海蝦同帶子都新鮮😍最鍾意帶子一絲絲嘅感覺🤤搵呀-忌廉蘑菇湯:呢個係跟set配嘅❤️ 勁香香草味🤤入邊仲有勁多蘑菇🤤🤤🤤正-凱撒沙律:啲菜好新鮮而且沙律醬都好多好夠上邊啲麵包脆脆好正 加埋啲菜一齊食口感豐富🤜🏻-雞翼拼盤(蜜糖&蒜香):我哋一開始唔知揀蜜糖味好定係蒜香味好之後老闆娘就提議我哋兩款都四隻咁樣咁我哋就可以試晒兩隻味雞翼唔會煮到好乾💪🏻蜜糖味甜甜地但係又甜而不膩😻反而蒜香味嘅就唔係太重口味,但係食得出蒜味嘅🤔-芝士肉醬焗薯王:薯仔已經焗到好林,入邊軟綿綿咁樣肉醬有好多食到最尾都唔會話好乾芝士好滿,仲有少少拉絲效果 正!-Oreo朱古力曲奇奶昔:好重奶味😻朱古力味都好濃夠晒凍🥶消暑一流🌞-Prince王子:呢杯菠蘿味好重🤤入邊除咗菠蘿汁仲有橙同埋士多啤梨🤤又唔會太甜 正呀😘😘—(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:7/10環境
🐾 Nardo's Cafe (旺角) 🐾
黑松露海蝦帶子意大利飯✔️
忌廉蘑菇湯✔️
凱撒沙律✔️
雞翼拼盤(蜜糖&蒜香)✔️
Oreo朱古力曲奇奶昔✔️
Prince王子✔️
黑松露海蝦帶子意大利飯:
️呢個真係超級好食!!!
忌廉蘑菇湯:
我哋一開始唔知揀蜜糖味好定係蒜香味好
之後老闆娘就提議我哋兩款都四隻咁樣
咁我哋就可以試晒兩隻味
雞翼唔會煮到好乾💪🏻蜜糖味甜甜地但係又甜而不膩😻
反而蒜香味嘅就唔係太重口味,但係食得出蒜味嘅🤔
芝士肉醬焗薯王:
薯仔已經焗到好林,入邊軟綿綿咁樣
肉醬有好多食到最尾都唔會話好乾
芝士好滿,仲有少少拉絲效果 正!
Oreo朱古力曲奇奶昔:
好重奶味😻朱古力味都好濃
夠晒凍🥶消暑一流🌞
Prince王子:

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:7/10
環境:7/10
服務:8/10
人均消費:$150
———————————————
▪店舖名稱: Nardo's Cafe (旺角)
▪店舖地址:
🔸 旺角彌敦道594-596號旺角新城8樓