2021-05-17 184 瀏覽
🌟同朋友行旺角行到攰攰地,突然講起曾經成日去既cafe,所以搵左間又可以玩board game又有野食既餐廳🤣——————🐽 凱撒沙律 $98沙律黎講個人覺得最好食就莫過於凱撒沙律,爽脆既生菜配上芝士味濃烈既沙律汁,加埋煙肉碎同埋麵包粒,作為第一道前菜真係一流😆🐽 炸洋蔥圈 $58同朋友黎玩點小得炸物?厭薯條悶?甘就要試下黎到既洋蔥圈啦🤣佢炸到外皮十分脆,入面既洋蔥好細嫩甘甜,不得了🐽 肉腸拼盤 $88一碟小食有齊迷你司華力腸、意式香草腸、牛仔腸同埋熱狗腸,岩曬我黎個腸仔怪!成理fd一齊share真係唔錯🤙🏻🐽 墨西哥雞翼 $78黎到既墨西哥雞翼同坊間既水牛城雞翼相比之下相對唔辣,但又有辣椒既香味,愈食愈想食☺️🐽 紅酒牛肋條飯紅酒味好重!中以食濃烈紅酒煮肉類既朋友唔好放過!最後用黎個飯埋尾,好完美😆
🌟

——————

🐽 凱撒沙律 $98

🐽 炸洋蔥圈 $58

🐽 肉腸拼盤 $88

🐽 墨西哥雞翼 $78

🐽 紅酒牛肋條飯
2021-05-11 173 瀏覽
晚上上去的時候已經坐滿了人有不少的board game遊戲提供氣氛溫暖 態度友善當日的餐湯是忌廉蘑菇湯蘑菇打成茸 飲起上來非常濃郁推介大家加套餐喔香腸拼盤 有兩種不同的香腸 煎得香脆如果多人的話可以試試叫大拼盤接下來叫了一個煙三文魚沙律意想不到地份量非常多 可供兩人享用有青瓜 生菜 粟米 小蕃茄非常新鮮和鮮甜 而煙三文魚也有起碼5、6塊 由於我減肥就沒有嘗試醬汁墨西哥雞翼味道是酸酸甜甜 十分開胃雞翼炸過後外皮香脆不錯最後是帶子黑松露意大利飯一上碟已經聞到黑松露香氣忌廉配上意大利飯的軟腍 再加上大量的黑松露醬令人垂涎三尺
晚上上去的時候已經坐滿了人

忌廉配上意大利飯的軟腍
再加上大量的黑松露醬
令人垂涎三尺

2021-05-09 173 瀏覽
好耐無試過樓上店食野,今次帶埋姪女係旺角搵左這間,見佢仲有小遊戲玩😂🤣 (不過最終話得我地2個就唔肯玩😂🤣)「蜜糖雞翼」蜜糖味濃,外層燒至金黃👍🏻❤️「特濃芝士薯條」大大碟,不單止外層加芝士,內層也有好多芝士醬👍🏻👍🏻晚市套餐-「西班牙芝士焗海鮮飯」份量十足,內有大蝦,青口,鮮尤🥰「忌廉蘑菇湯」湯內有蘑菇粒粒 ,好有咬感,就是我最喜愛的🤓「特濃朱古力蛋糕」軟棉棉👍🏻Drink-「King 國王」Drink-「Oreo 朱古力曲奇奶昔」唔太甜,而且有Oreo口感👍🏻備註:🔺晚餐加點抵食好多👍🏻🔺如果想一班朋友聚埋一齊,這個是好選擇👍🏻
「蜜糖雞翼」蜜糖味濃,外層燒至金黃👍🏻❤️
晚市套餐-
「西班牙芝士焗海鮮飯」份量十足,內有大蝦,青口,鮮尤🥰
「忌廉蘑菇湯」湯內有蘑菇粒粒 ,好有咬感,就是我最喜愛的🤓
「特濃朱古力蛋糕」軟棉棉👍🏻
Drink-「King 國王」
備註:
🔺晚餐加點抵食好多👍🏻
🔺如果想一班朋友聚埋一齊,這個是好選擇👍🏻
2021-05-04 155 瀏覽
今次同朋友嚟食呢一間樓上嘅Cafe 🤟🏻 CP值好高!所有嘢食都份量十足 好足料 黑松露海蝦帶子意大利飯 $138黑松露味道唔算話太出 反而佢嘅芝士味就比較濃 啖啖都有芝士香味😚凱撒沙律 $98啲菜好新鮮 加上醬料再配上芝士粉 撈埋一齊食 好惹味😋 吉列黃金蟹鉗 $72啱啱炸起熱辣辣食👍🏿仲有隻蟹鉗仔係個尾度 唔錯蜜糖雞翼 $72外皮好香脆😽加上甜甜嘅蜜糖 幾好味 不過可能就要點多啲蜜糖食就會好食啲花茶系列-戴安娜 $58一個花茶係洋甘菊加玫瑰花 一飲第一啖就飲得出好濃嘅玫瑰香味 不過相對上飲落去味道上就較淡Oreo朱古力曲奇milkshake $52大推依個💯💕香濃嘅曲奇味 唔會話特別甜 會想飲完繼續飲😋藍莓芝士餅 & 特濃朱古力蛋糕$27 each甜品方面兩款蛋糕都唔錯 相對上芝士餅就好食啲👍🏿 個朱古力蛋糕就creamy d 但都唔錯

黑松露海蝦帶子意大利飯 $138

花茶系列-戴安娜 $58

Oreo朱古力曲奇milkshake $52
大推依個💯💕香濃嘅曲奇味 唔會話特別甜 會想飲完繼續飲😋

藍莓芝士餅 & 特濃朱古力蛋糕$27 each
平時同朋友都鐘意去樓上Cafe食嘢,人少啲環境又舒服啲,同朋友慢慢食傾下計都唔錯架!今次就同朋友嚟咗呢間位於旺角既樓上Cafe💛除咗嘢食質素唔錯之餘仲有大量board game可以比一大班朋友一齊玩,值得一讚既係老闆娘超級熱情好客😆整個用餐體驗不錯🧡_🦐吉列海鮮拼盤 $168一大班朋友嚟到就梗係要照返個拼盤一齊開心share啦😊拼盤有齊酥炸魚柳、日式吉列炸蝦、黃金蟹鉗同帶子,旁邊仲有茄汁同沙律醬,小編特別喜愛黃金蟹鉗,外皮酥脆內裏彈牙,非常滿足😋🍗蜜糖雞翼$85見到餐廳都有蒜香、蜜糖、墨西哥三款口味選擇,份量都唔少有八隻,食落去外皮重蜜糖香,內裏仍然保留肉汁🥗挪威煙三文魚沙律$148小編今次都有叫返個沙律試吓,煙三文魚嘅份量非常足料,配上沙律菜及車厘茄食落去好開胃清新,食咗咁多小食就梗係要食返啲菜中和下😆🥣紅酒燴牛尾飯 $168餐廳亦有提供晚市套餐,今次就試咗佢哋嘅紅酒燴牛尾,牛尾非常入味仍然有咬口,配上紅蘿蔔同醬汁同飯一齊食夠哂惹味_🍫Oreo朱古力曲奇奶昔 +$28餐廳有提供多款飲品選擇,小編推介大家可以試吓呢杯Oreo朱古力曲奇奶昔,飲落去啖啖曲奇香,雖然好邪惡不過真係好幸福😂🍵

_
🦐吉列海鮮拼盤 $168

🍗蜜糖雞翼$85

🥗挪威煙三文魚沙律$148

🥣紅酒燴牛尾飯 $168

_
🍫Oreo朱古力曲奇奶昔 +$28

🍵戴安娜 $58
另外小編都有叫到佢哋嘅花茶,呢款花茶採用
紫玫瑰花、紅玫瑰花同洋甘菊,味道清新有助解膩,聽聞亦能消除疲勞,啱晒平時工作繁忙嘅朋友👍🏻

🍰特濃朱古力蛋糕 +$16
餐廳有提供三款蛋糕,值得一讚呢個特濃朱古力蛋糕朱古力味濃郁,味道唔會話太甜,今餐同朋友們食到飽一飽,下次有機會再同朋友啦試吓其他菜式先💛
2021-03-23 332 瀏覽
好耐冇同朋友仔聚會,今次就揀咗一間位於旺角嘅board game Cafe,又有嘢食又有board game玩,啱晒一班朋友gathering。環境都幾舒服夠闊落,估唔到佢哋嘅嘢食都幾高質。我哋叫咗黑松露海蝦帶子意大利飯,西班牙芝士海鮮意粉,仲有蜜糖雞翼。黑松露海蝦帶子意大利飯,芝士味道香濃,而且海鮮都好足料, 食落好滿足。而西班牙芝士焗海鮮意粉, 一樣咁多芝士但佢哋嘅蕃茄汁中和返芝士帶嚟嘅膩感,都唔錯而蜜糖雞翼方面,佢哋都做得幾好外脆內嫩,而且有好多蜜糖喺面,啱晒我哋呢啲重口味嘅人🤤佢哋嘅Board game款式都幾多, 玩下玩下坐左一晚啦
環境都幾舒服夠闊落,估唔到佢哋嘅嘢食都幾高質。
佢哋嘅Board game款式都幾多, 玩下玩下坐左一晚啦
2020-11-19
2021-02-19 332 瀏覽
服務態度佳環境舒適食物,好味😋又入味,材料好新鮮沒有限時同限額消費又有board game 可以同朋友玩一班朋友,家庭都適合嚟既地方服務員態度好有禮貌,上菜速度岩岩好價錢又唔貴(2人)重點佢係黃嫁同路人快啲去支持下啦
服務態度佳
環境舒適
食物,好味😋又入味,材料好新鮮
沒有限時同限額消費
又有board game 可以同朋友玩
一班朋友,家庭都適合嚟既地方
服務員態度好有禮貌,上菜速度岩岩好
價錢又唔貴(2人)
重點佢係黃嫁
同路人快啲去支持下啦

2021-02-19
慶祝紀念
生日
  • 香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
  • 蜜糖雞翼
2020-12-11 431 瀏覽
我好慶幸可以响第四波停堂食之前嚟到呢間咁舒適嘅cafe撐枱腳🥂一嚟到見到門口好靚而且好多擺設同figure🥳另外仲有好多board game & card game提供🤩cafe以白色為主調感覺良好🥰🥰另外仲有一張足夠12人坐嘅大圓枱,啱晒大班老友gathering🎊🎊雖然係限聚令下暫時無用武之地😢到底呢個世界幾時先可以回復正常😭雜菜春卷拼咖哩角🥠有沙律菜舖底㗎!真係好細心😚春卷同咖哩角炸到脆卜卜係🤏比較熱氣,但加咗沙律菜一齊食可以抵消咗啲熱氣感😆特濃芝士薯條🍟芝士勁多勁濃勁香,醬多到水浸一樣🧀墨西哥雞翼🐥整體感覺似buffalo wings,帶少辣少少酸,非常惹味😋黑松露帶子意大利飯🍚米粒口感剛剛好有咬口👍🏽大大隻帶子同蝦🦐雖然限聚令未過,但呢度都有新推出派對menu😳嚟緊聖誕新年我都會嚟支持外賣返去同屋企人慶祝,因為啲嘢食真心好味!

特濃芝士薯條🍟芝士勁多勁濃勁香,醬多到水浸一樣🧀

• 墨西哥雞翼
  • 特濃芝士薯條
  • 雜菜春卷拼咖喱角
  • 黑松露海蝦帶子意大利飯
2020-12-09 225 瀏覽
禁堂食令前最後一夜,來到nardo吃最後晚餐。餐廳一進門就看到很多玩具,令人心情開朗。環境寬闊,完全不覺得擠迫,幾好坐。花多眼亂,最後決定點一個二人套餐。沙律菜十分新鮮清甜,友善熱情的老闆娘告訴我們秘訣,就是要預先把蔬菜雪凍,才會鮮甜爽脆,又學到野🤣雞翼拼芝士薯條,出乎意料大碟,薯條熱辣辣,芝士不是奶粉味很重的假芝士,溶溶地幾好食。雞翼皮脆肉嫩,而且上面有搽蜜糖,又香又甜又好吃。芝士忌廉雞肉闊條麵好足料,超多雞肉,仲有加菇菌,口感極豐富。而且這個意粉很多汁,適合喜歡吃多汁意粉的人。甜品有三款蛋糕可以選擇,我們選了朱古力和紐約芝士蛋糕。紐約芝士蛋糕偏甜,有淡淡的芝士味。朱古力蛋糕口感較鬆軟,挺好吃。天寒地凍,我們都選了熱茶。我的蜂蜜紅茶又甜又暖,適合在這寒冬下的香港暖暖手,暖暖心。

禁堂食令前最後一夜,來到nardo吃最後晚餐。

花多眼亂,最後決定點一個二人套餐。

雞翼拼芝士薯條

2020-12-09
雞翼拼芝士薯條
  • 特濃芝士薯條
  • 蜜糖雞翼
Nardo's Cafe💛旺角超多Boardgame玩既樓上Cafe‼️雖然依加仲限聚令緊,不過可以bookmark定等解封左約一班friend上去一邊食一邊玩,環境坐得好舒服,如果多人仲有張大大梳化圓枱,食物高質,飲品選擇超多的喔,仲有花茶可以㨂添!💁‍♀️黑松露海蝦帶子意大利飯 套餐($148)👍"超香黑松露味 超級黑松露控既我表示淨係食黑松露意大利飯就夠""但呢個飯又真係幾足料 超多帶子同海蝦 仲要係大大粒嫁"💁‍♀️特式小食拼盤($148)👍"玩boardgame又點少得小食拼盤 一邊食一邊玩就最爽""薯角炸得超香 仲有我最愛的麥樂雞 醬汁少許酸甜食落又幾開胃 仲有大板燒餃子超正"💁‍♀️藍莓芝士蛋糕 +$16"食飽飽點都覺得要加多件甜品先夠喉既""芝士味都幾濃郁 口感層次豐富"💁‍♀️Princess 公主($45)👍"超多唔同款式嘅飲品啊 今次嗌左呢杯係士多啤梨汁+橙汁+乳酪""飲落又幾開胃喎"💁‍♀️Oreo朱古力曲奇奶昔($55)👍"想講佢哋嘅飲品都好大杯 上面仲有cream同埋一塊Oreo仔 飲落每一啖都係幸福嘅感覺"
Nardo's Cafe💛

💁‍♀️黑松露海蝦帶子意大利飯 套餐($148)👍
"但呢個飯又真係幾足料 超多帶子同海蝦 仲要係大大粒嫁"

💁‍♀️特式小食拼盤($148)👍

💁‍♀️藍莓芝士蛋糕 +$16
"食飽飽點都覺得要加多件甜品先夠喉既"
"芝士味都幾濃郁 口感層次豐富"

💁‍♀️Princess 公主($45)👍
"飲落又幾開胃喎"

💁‍♀️Oreo朱古力曲奇奶昔($55)👍
2020-11-30 118 瀏覽
🐾 Nardo's Cafe (旺角) 🐾黑松露海蝦帶子意大利飯✔️$138忌廉蘑菇湯✔️+$12吉列海鮮拼盤✔️$168揶威煙三文魚沙律✔️$138戴安娜花茶✔️$58神仙花茶✔️$58-黑松露海蝦帶子意大利飯:呢個飯一上菜有驚艷到我哋🤣脹卜卜咁樣🤤用咗新鮮嘅帶子同海蝦🤤意大利飯入邊有啲彩椒👍🏻洋蔥🧅蘑菇🍄等等嘅配料,黑松露味好重🤤不過我覺得海蝦可以落少少鹽調味🤤咁就100分啦❤️-忌廉蘑菇湯:呢個係跟set配嘅❤️ 勁香香草味🤤入邊仲有勁多蘑菇🤤🤤🤤正-吉列海鮮拼盤:入邊有好多唔同種類嘅海鮮,有魚柳、蟹鉗、帶子、炸蝦每款都有五件🤤呢幾款配沙律醬真係一流🤤🤤-揶威煙三文魚沙律:依個沙律份量勁多😂😂😂醬汁都毫不留手咁樣落確保每一塊菜都要點到醬汁咁樣🤤除咗菜之外仲有青瓜同埋蕃茄仔❤️❤️煙三文魚唔會太鹹~正呀! -兩杯花茶都好好飲神仙個杯因為有落蜜糖就比較甜🤤而戴安娜就比較清新🤤—(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:7/10環境:7/10服務:8/10人均消費:$100———————————————▪店舖名稱: Nardo's Cafe (旺角)▪店舖地址:🔸 旺角彌敦道594-596號旺角新城8樓---
🐾 Nardo's Cafe (旺角) 🐾

揶威煙三文魚沙律:
兩杯花茶都好好飲
神仙個杯因為有落蜜糖就比較甜🤤
而戴安娜就比較清新🤤

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:7/10
環境:7/10
服務:8/10
人均消費:$100
———————————————
▪店舖名稱: Nardo's Cafe (旺角)
▪店舖地址:
🔸 旺角彌敦道594-596號旺角新城8樓
-----------------------
同朋友係旺角睇完戲,想去cafe玩下board game加食飯經過見到呢間cafe就決定上去試下店舖環境幾靚,用紅同白做主色氣氛都好因為每枱客人都玩緊board game或談天,有講有笑我地先點餐再玩board game點左黑松露帶子意大利飯非常濃郁,白亦煮得剛好不會太軟太硬帶子好新鮮,高水準之作蒜香雞翼估唔到有成8隻咁多有驚喜蒜味好足,好惹味香草忌廉雞皇長通粉 忌廉味好香,同長通粉好夾oreo奶昔好足料,杯面仲有一塊餅乾滿足到想再叫多杯我同朋友一邊食一邊玩board game好愉快就過左一個晚上
經過見到呢間cafe就決定上去試下

店舖環境幾靚,用紅同白做主色

我地先點餐再玩board game
點左黑松露帶子意大利飯
非常濃郁,白亦煮得剛好
不會太軟太硬
帶子好新鮮,高水準之作

蒜香雞翼
估唔到有成8隻咁多
有驚喜
蒜味好足,好惹味

香草忌廉雞皇長通粉
忌廉味好香,同長通粉好夾

oreo奶昔
好足料,杯面仲有一塊餅乾
滿足到想再叫多杯

我同朋友一邊食一邊玩board game
好愉快就過左一個晚上
非常鍾意去樓上Cafe食晚餐 除咗嘢食大大份之餘 仲會有好多唔同嘅小遊戲 可以同朋友增進友情 而且慢慢坐慢慢傾都冇問題今次嚟到旺角呢一間以紅色作為主調嘅餐廳 餐廳簡單得來亦都有好多細節位 包括左可以打卡嘅模型櫃 我哋坐咗喺窗邊嘅位置 望落街景都幾舒服首先我哋叫咗一個凱撒沙律 分量完全對得起價錢 三文魚都幾新鮮 沙律配菜包括左右青瓜生菜仲有小蕃茄 清爽得來又幾豐富然後我哋叫咗個西班牙海鮮焗飯 開頭點嘅時候完全唔知西班牙嘅風味 紅色嘅醬汁 食落去酸酸甜甜 加上海鮮亦都有好多 有鮮蝦同埋魷魚 非常豐富 麵條都好有彈性接落嚟我哋仲叫咗一個吉列海鮮拼盤 覺得派對或者聚會裏面食炸嘢都開心啲 裏面嘅炸帶子非常好食 仲有蟹棒 啱啱炸出嚟熱辣辣 值得推薦蜜糖雞翼亦都係我嘅最愛 先係將雞翼嘅兩面煎得金黃 再用蜜糖嘅醬料炮製 外面脆脆地 一路玩遊戲一路食 都幾正飲品方面好推薦大家飲皇后 特別點左咁多炸嘢食 依一杯飲品青蘋果味都幾突出 加上有乳酸 感覺都幾清新

1K
2020-11-26 1866 瀏覽
今日在旺角跟一個半年沒有見面的朋友相聚,所以我們想在一個寧靜而可以慢慢聊天的地方。旺角是一個非常熱鬧的地方,想在此地找一個悠閒的餐廳,就非樓上Cafe莫屬。位置:非常方便,一下車就沿彌敦道直行,就會看到右手邊的旺角新城新城,而對面就是回家的巴士站,不需再找。環境:空間非常寬敞,有單獨房間可以開生日派對或大型聚會,當然在疫情期間就不可能了。門口就可以看到不同大小胡桃夾子木偶,餐廳內還有不同漫畫的人像擺設,我有看到自己最喜歡的海賊王路飛,而且架上有很多的卡牌遊戲,任客人拿來消遣,如果疫情快點消失就好了。座位設計有點特別,靠牆邊是一個圓形的座位,圓圈外則是四人座位,還有窗邊的長條形座位,不過窗景就一般了。我和朋友都不想在晚餐時間吃得太多,所以只點了一個主菜、小食和蛋糕。黑松露海蝦帶子意大利飯$138意大利飯份量多,粒粒飽滿分明,忌廉汁沾濕每粒飯,吃起來有少少湯飯的效果,再加入黑松露和碎蘑菇令味道提升, 我喜歡黑松露的份量剛好,不會過濃。蝦肉緊實爽滑,帶子口感柔嫩。我和朋友都很喜歡,而且慶幸只點了一個,因為吃完後是真的會感到有一點膩。意式茄醬燴肉丸$75我對這個小食有點失望,因為只是用了普通的

門口就可以看到不同大小胡桃夾子木偶,
還有窗邊的長條形座位,不過窗景就一般了。

黑松露海蝦帶子意大利飯$138

意式茄醬燴肉丸$75

我對這個小食有點失望,因為只是用了普通的火鍋豬肉丸,我以為會可能會吃到類似IKEA的瑞士肉丸,唉,我太想念IKEA的瑞士肉丸了,這是我吃過最好吃的肉丸,這也是IKEA的招牌菜。
雖然醬汁很濃郁,可惜肉丸質素及不上,口感是結實。

藍莓芝士蛋糕$16(跟餐價)

普通芝士蛋糕的味道,價錢合理,口感較緊實,不過甜品選擇不同,只是兩款芝士蛋糕,所以我們都沒有再叫。

Queen女皇$15(跟餐價)

青蘋果味較重,乳酸味淡,但是一點也喝不出芒果汁,好像是青梳果汽水再加忌廉。

香蕉朱古力$42

這是朋友點叫,沒有喝過,但味道應該不錯。

總體而言,這一類的Cafe適宜用來開派對多於打卡品嚐美食,但能在繁華的旺角找到一個寧靜的小地方聊聊也很難得,大部分顧客以女性為主。
2020-11-24
  • 黑松露海蝦帶子意大利飯
2020-11-21 93 瀏覽
好鍾意去樓上Cafe 因為嗰度總係比我一種一班人聚會 開心嘅感覺 今次依一間餐廳 一入到去老闆娘已經好熱情咁樣招待我哋 而且佢紅加白色嘅主調 打卡影起嚟都靚啲我哋首先叫咗凱撒沙律 份量好大份 上面三文魚勁多 3-4人用都夠曬 青瓜 生菜 蕃茄仔 頭盤已經咁豐富個西班牙海鮮意粉 意粉嘅份量都幾驚人 而且材料好豐富 魷魚同大蝦不再話 食落去酸酸甜甜 必叫之選好鍾意食雞翼所以一定唔會點蜜糖雞翼 一上碟就已經有八隻 每一隻兩面都煎得咁金黃 重有蜜糖醬包裹着 好正吉列海鮮拼盤 入面有帶子 蟹棒 蟹柳 等等海鮮 炸出泥熱辣辣 加埋沙律醬 令成個晚餐都好豐富飲品方面叫咗杯皇后 入邊有青蘋果汁同埋乳酸 飲落去好開胃 消除左食炸嘢嘅感覺