觀塘呢間NATA 都有Cobber Coffee and Tonys Pastry嘅款梳乎厘pancake食! 而且環境舒服又唔使排長龍😆大推介!佢哋嘅Menu有八成相似(仲多咗牛扒!)今次同朋友貪心地一次過叫咗三個甜品🤤♡巴斯克芝士蛋糕 HKD48一切開中間喺半流心嘅芝士 好好食! 芝士味香濃 但係又唔會太過膩 我同朋友都好鍾意佢蛋糕嘅質地~~ ♡開心果忌廉配新鮮士多牌梨梳乎厘班戟 HKD138♡芝麻忌廉配豆腐芝士忌廉梳乎里班戟 HKD118兩個梳乎厘pancake賣相都好吸引💚 口感鬆軟好食有蛋香味 唔剩係得空氣感~ 開心果味濃郁 而且甜度適中!芝麻疏乎厘好特別 入口有種食緊芝麻糊嘅感覺 而且仲有粒粒黑色星星影相打卡好靚!⭐️🖤 朋友仲好有心思預先同侍應講寫咗生日字俾我🫶🏻♡ 明太子忌廉大蝦意粉 HKD148意粉煮得啱啱好 好彈牙!有超多明太子 口感好creamy啖啖掛汁~ 大蝦都好新鮮😋♡美國安格斯肉眼 HKD298 好貼心有蠟燭暖住個牛扒🥩 我哋揀咗七成熟 肉質依然好嫩滑!甜品出色之外 肉眼扒都做得好好!♡ 黑松露薯條 HKD68薯條真係啱啱好脆卜卜 🍟配埋香濃嘅黑松露醬~非常惹

♡巴斯克芝士蛋糕 HKD48

黑松露薯條
  • 開心果忌廉配新鮮士多啤梨梳乎厘班戟
1K
2024-11-10 3972 瀏覽
其實觀塘區都真係好多選擇,今晚就同朋友去了觀塘巧明街國基集團中心內搵食,朋友發現了這裡有間唔錯嘅餐廳,NATA主打食扒,除此之外亦有不同選擇,餐廳內裡位置寬敞,座位舒適,加上柔和燈光,氣氛十足!落單使用qr code 自助落單,方便快捷飲品選了雜莓乳酪碎冰,飲落酸酸甜甜乳酪味好重,入口還有幼滑的雜莓果肉,賣相醒神餐前小食就點了份西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬,這個西班牙鬆脆包入口十分鬆脆,再加上香蒜希臘芝士醬,芝味十分濃郁,個種外脆內煙韌嘅口感十分滿足黑松露薯條,大大份上,在香脆薯條上撒滿了香濃味道嘅黑松露,入口陣陣黑松露香味,同樣作為餐前小食,絕對係最佳選擇主食就點了份超正嘅芝士肉醬意粉,在焗肉醬意粉上放了滿滿嘅香濃芝士,加埋超入味道嘅肉醬配上煙韌彈牙意粉,又係一個必食推介而在這裡必選嘅美國1855 安格斯肉眼,我就要七成熟,上枱時大大塊,細心廚師已分件上枱,加埋店員用上小蠟燭保溫,這款使用穀物飼養,以保持牛種純度,肉質入口特別香嫩。肉眼扒大理石紋油脂分佈多,廚師烹調時肉中間的油花化開,與周圍的牛肉融合起來,在口中可以感受到肉汁的甜美,最緊要係啖啖肉,加埋塊香脆蒜片入口味道更加濃郁最後
落單使用qr code 自助落單,方便快捷

最後甜品就點了榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘班戟作為今晚嘅句號,留意製作需時,大約要等20-30分鐘,所以差不多就可以提店員準備,上枱時兩件鬆軟濕潤的梳乎厘班戟配以香脆焦糖香蕉,一脆一軟,一香一甜,加上朱古力忌廉、朱古力醬及榛子忌廉,入口味道相當濃郁,師傅更灑上了栗子,增加香脆口感,加埋蜂蜜入口,真係配合得天衣無縫
餐廳裝修型格,木系令人感覺cosy d,Warm D 🥰☺️ 即使餐廳人氣十足,但仍然好夠私隱度,傾計唔錯!用QR Code落單,食物種類有好多,有主食,亦有甜品🍨 .📍 辣蕃茄忌廉大蝦🍤意粉 🍝 $96 意粉煮到啱啱好,Al dente! 唔會太淋,好掛汁!大蝦彈牙爽口!味道酸甜同辣度🌶️掌握得好好👍🏻.📍慢煮燒西班牙伊比利豬鞍 🐽$178肉質Pinku Pinku🫢🤣 細嫩多汁,肉味好濃~.📍美國1885安格斯肉眼牛扒🐮 (10oz切片) $278 五成熟既肉眼有炭香味,唔會孩口!附上塩、青醬同燒汁!下面有個細蠟燭,一直興住塊牛扒🥩 但其實唔係好Keep到温度😅🙊 .📍慢煮美國頂級牛肩胛肉🐮 (10oz切片) $178纖維會比肉眼粗,油香無甘重,但慢煮完都算幾嫩~ .📍雜莓🍓🫐乳酪碎冰 餐+$24 📍椰子咖啡☕️ 碎冰 餐+$24 碎冰甜度啱啱好,椰子碎冰上面既係焦糖脆脆,咖啡係另外以小杯盛上,可以隨自己喜歡加入㗎啡濃度,幾細心👍🏻.📍 開心果忌廉配新鮮士多啤梨🍓梳乎厘班戟🥞(2件) $138📍 新鮮芒果🥭配原味麻糬梳乎厘班戟🥞(2件)$138 Soufflé Pancake 空氣感十足
📍 辣蕃茄忌廉大蝦🍤意粉 🍝 $96

📍慢煮燒西班牙伊比利豬鞍 🐽$178

肉質Pinku Pinku🫢🤣 細嫩多汁,肉味好濃~
📍美國1885安格斯肉眼牛扒🐮 (10oz切片) $278

📍慢煮美國頂級牛肩胛肉🐮 (10oz切片) $178

纖維會比肉眼粗,油香無甘重,但慢煮完都算幾嫩~
📍雜莓🍓🫐乳酪碎冰 餐+$24

📍椰子咖啡☕️ 碎冰 餐+$24

📍 新鮮芒果🥭配原味麻糬梳乎厘班戟🥞(2件)$138

Soufflé Pancake 空氣感十足,食落超級鬆軟綿密,但蛋香味略為唔夠濃!
📍巴斯克芝士蛋糕🍰 $48

蛋糕細細件,芝士味香濃,忌廉柔滑細緻,蛋糕中間半軟心質感,甜度剛好~
Overall,環境舒服,食物質素唔錯,價錢合理,會回頭既一間西餐廳💕
食物:7.5/10
Follow my Instagram :
🙋🏻‍♀️🥢: sikdord
🙋🏻‍♀️🍷: yumdord
=========================
📍 NATA - Steak, Wine & Cocktail (觀塘)
觀塘巧明街107號國基集團中心4樓1號舖
=========================
#香港 #食評 #觀塘 #吃貨 #扒房 #下午茶 #打卡 #吃貨 #yob吃到觀塘 #hkig #hkfoodie #hkfoodies #hkfood #foodie #foodiehk #hongkongfoodie #KwunTong #afternoontea #hongkong #cafe #dessert #hkdessert
午餐
‖ 西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 ($48) ‖果然是鬆脆包!外面真的好脆卜卜,裡面綿密又鬆軟,帶點煙韌,口感好好☺️,而且熱辣辣👍🏽。希臘芝士醬,芝味濃郁,怎麼吃都好食😋。‖ 三色芝士焗帶子薯蓉 ($78) ‖帶子嫩滑大粒,雖然被芝士和薯蓉重重包圍,但仍吃到點點帶子的鮮味👍🏽。薯蓉幼滑,配搭芝士,經典邪惡組合😈。‖ 明太子忌廉大蝦意粉 ($148) ‖意粉麵質好好,時間拿捏得剛剛好,al dente👍🏽。明太子味濃,不過偏甜。大蝦十分爽彈!‖ 慢煮伊比利豬鞍 ($198) ‖肉質好細嫩😍,粉粉紅紅,軟嫩多汁。伊比利豬肉味沒得輸,甘香可口😋。份量再多點就好🤤。‖ 焙茶忌廉配新鮮提子梳乎厘班戟 ($118) ‖梳乎厘pancake口感好輕盈鬆軟,麵糊打得好好,滿滿蛋香,各方面都出色。焙茶味都幾濃,忌廉細滑綿密👍🏽。伴碟青提好清甜。‖ 焦糖咖啡碎冰 ($48) ‖‖ 百香果冰茶 ($46) ‖百香果冰茶好正😋,百香果味好香甜濃郁,推薦。而焦糖咖啡碎冰,都不錯,發揮正常。NATA 一直keep到水準☺️。

‖ 西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 ($48) ‖

希臘芝士醬,芝味濃郁,怎麼吃都好食😋。

‖ 三色芝士焗帶子薯蓉 ($78) ‖

‖ 明太子忌廉大蝦意粉 ($148) ‖

‖ 慢煮伊比利豬鞍 ($198) ‖

‖ 焙茶忌廉配新鮮提子梳乎厘班戟 ($118) ‖

焙茶味都幾濃,忌廉細滑綿密👍🏽。伴碟青提好清甜。

‖ 焦糖咖啡碎冰 ($48) ‖
‖ 百香果冰茶 ($46) ‖

NATA 一直keep到水準☺️。
估唔到喺觀塘竟然發現到間咁高質嘅西餐廳❤️主打牛扒配酒但菜式嘅選擇都好豐富😚環境優雅有格調有絲絲嘅英倫扒房風🇬🇧CP值比起中環唔少西餐廳仲要高好多呢⭐️ 和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律 🥗呢個沙律嘅口味好有Fusion既感覺🌍 西柚配上大蝦嘅風味好清爽🍋配上蜜糖柚子醋同埋海帶芽配搭好新鮮有種日系風格🇯🇵⭐️ 美國1855安格斯肉眼 🥩叫左五成熟嘅肉眼果然好有質素火候控制得好好🔥 鎖住咗肉汁仲帶焦香🧡 附上燒汁同埋阿根廷青醬各有風味🇦🇷⭐️ Cobber意粉 🍝大蝦用料新鮮爽口🦐蕃茄醬汁看似平凡但係甜酸同辣度嘅平衡掌握得岩岩好🍅⭐️ 焙茶忌廉配新鮮提子梳乎厘班戟 🥞估唔到甜品都係佢哋嘅招牌之一🥰 Souffle Pancake 既Texture 十分鬆軟滿滿空氣感☁️焙茶嘅濃郁感啱啱好中和返甜度☕️ 配上新鮮青提帶清甜味道好有層次🍇⭐️ 士多啤梨拿破崙 🍓拿破崙一切落去好酥脆加上雲呢拿Custard既口味都好有質感🍦加上新鮮士多啤梨有不輸酒店嘅質素🩷⭐️ Santa Mia, Cabernet Sauvignon 2023 🍷紅酒嘅入口好順口帶一點濃郁既莓果香🫐豐富嘅味道配上牛扒岩岩好😚⭐️ 鮮奶玄米茶
和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律

Cobber意粉
焙茶忌廉配新鮮提子梳乎厘班戟
士多啤梨拿破崙
鮮奶玄米茶
好耐冇食過扒 朋友推介觀塘既NATA平日相約朋友去CHILL 都座無虛席真係要記得訂位去😛餐廳裝修時尚帶工業風 有好多聖誕佈置 已經有濃厚既節日氣氛🎄座位寬敞 好有空間感食物好全面 有前菜 小食 主食 甜品 酒全部都用QR CODE落單 上菜好快叫左幾樣野SHARE食 飲下酒 CHILL左成晚😆💥薯條配紅辣椒粉 薯條份量超多熱辣辣炸起 上面有D紅辣椒粉食落香脆惹味😈💥美國1855 安格斯肉眼牛扒(10oz) 人氣必點之選 可自選熟度😇揀左5成熟 每枱都有一個小爐可以保溫安格斯肉眼牛扒肉質柔軟多汁 帶炭燒香 食落油花係口裡化開 🤤伴有蒜片 海鹽 薄荷汁同燒汁可以隨喜好自由配搭醬料😎💥慢煮伊比利豬鞍用慢煮整既伊比利豬鞍 肉質軟腍 食落肉味香濃同樣有海鹽 薄荷汁同燒汁配搭😁💥榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘班戟作為Cobber姊妹店 梳乎厘班戟當然必食梳乎厘班戟鬆軟帶蛋香味🥰配上焦糖香蕉🍌 朱古力忌廉🍫 香甜濃郁我地仲另外加左個朱古力雪糕 口感更豐富 正💥白酒見有款白酒 做緊買一送一🥂帶水果香又易入口 🤭
好耐冇食過扒 朋友推介觀塘既NATA

💥薯條配紅辣椒粉
薯條份量超多
熱辣辣炸起 上面有D紅辣椒粉
食落香脆惹味😈

💥美國1855 安格斯肉眼牛扒(10oz)
人氣必點之選 可自選熟度😇

我地仲另外加左個朱古力雪糕 口感更豐富 正

💥白酒
見有款白酒 做緊買一送一🥂
帶水果香又易入口 🤭

[📍觀塘|NATA Steak ]觀塘高質西餐廳,地點方面鄰近APM,環境舒服,座位寬敞,裝修有格調,staff 既服務態度非常好,成個用餐感覺非常良好。食物方面叫左美國1855安格斯肉眼。上枱既時候會用鐵架裝住小蠟燭保溫,防止牛扒凍得太快,呢個真係好貼心,保持到牛扒嘅溫度,但係又唔會令到佢變熟。牛扒嘅質素非常之高,叫咗五成熟,外層煎到微焦,入面有豐富嘅肉汁,加埋小小既牛脂肪,入口有溶化既感覺。叫多個慢煮牛肩胛肉,同樣都係有鐵架。呢個感覺會比較溫柔,更加有牛味,牛肩胛既位置唔會有太多肥膏,但係食落去都唔會好柴,係會比較腍身同埋嫩滑。蒜香蟹肉意粉有驚喜,蟹肉超級超級多,意粉份量都唔小,小辣加埋蒜香,味道勁多層次。甜品叫左士多啤梨拿破崙,食哂主菜先再叫起,重新換過哂啲碟,貼心既服務。拿破崙餅皮鬆脆,比較出色係個吉士醬,奶味濃郁,配合埋士多啤梨,酸酸甜甜好夾。Cheapest Flight,係菠蘿橙青檸再加迷迭香同梳打水,酸酸甜甜好醒胃又解膩。美國1855安格斯肉眼 $298慢煮牛肩胛肉 $208蒜香蟹肉意粉 $148士多啤梨拿破崙 $88Cheapest Flight $52
[📍觀塘|NATA Steak ]

2024-11-20
  • 蒜香蟹肉意粉
  • 士多啤梨拿破崙
2024-12-09 0 瀏覽
旁晚同老婆在APM 買完嘢就在附近食埋先返屋企。和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律 :沙律菜加柚子醋好清新。𧎚大隻彈牙。三色芝士焗帶子薯𦴦 :焗到微𤒈的芝士,金黃色,😍😍。芝士味濃加埋又滑又軟的薯𦴦,好呋。仲有不時好食到粒粒的帶子。比目魚配香草薄荷忌康汁 :比目魚厚內,魚皮烤得香脆。牛油香草烤黃大雞 : 春雞外皮香胙,忍唔住幾乎食清。雞肉好嫩滑。加少少跟碟的燒汁,特別好味。意大利芝士熔岩 : 雖然已經夠晒飽,咁正的甜品,一定冇問題。好夠濃的㗎啡味,cream 今蛋糕好滑好滑。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Baileys Coffee : 酒同coffee我都鐘意。唔算好夾呢餐,但好少餐廳有Baileys Coffee, 都係叫咗。西柚汁 :好真開胃解渴性價比高。下個月朋友生日同佢來食這間都幾好👍🏻。
旁晚同老婆在APM 買完嘢就在附近食埋先返屋企。

比目魚配香草薄荷忌康汁 :比目魚厚內,魚皮烤得香脆。

西柚汁 :好真開胃解渴

性價比高。下個月朋友生日同佢來食這間都幾好👍🏻。
  • 牛油香草烤黃油大雞
  • 三色芝士焗帶子薯𦴦
  • 意大利芝士熔岩
  • 比目魚配香草薄荷忌康汁
2024-12-08 0 瀏覽
見到觀塘呢間Nata咁多人推介,今次決定試下佢地既free flow of wine, $158 100分鐘,最緊要係好飲丫嗎牛油香草烤黃油大雞 $258呢隻雞肉質超級嫰滑、個皮好薄又超脆,用個熱爐整住熱辣辣,兩個人share食份量岩岩好薯條配紅辣椒粉 $58薯條新鮮炸起夠哂熱辣辣,味道好好,有埋紅辣椒粉更加正綠茶忌廉紅豆尼梳乎厘班戟 $128呢個甜品賣相好靚,味道相當唔錯,梳乎厘又有奶香味,仲可以用優惠價$18加配Haagendaz 雪糕

牛油香草烤黃油大雞 $258

薯條配紅辣椒粉 $58
薯條新鮮炸起夠哂熱辣辣,味道好好,有埋紅辣椒粉更加正

綠茶忌廉紅豆尼梳乎厘班戟 $128
2024-12-08 105 瀏覽
上一次試完Coobler’s Noodle, 今次就趁有人生日,去試埋另外呢一間Cobber’s姊妹店。嗰日我就嗌咗個Angus 肉眼扒、炸芝士拼盤、榛子沙冰同埋個梳乎厘。首先就係炸芝士啦,正正常常,冇乜特別,純粹攞嚟做前菜都可以;之後就係個榛子沙冰,呢杯野本身以前舊Cobber’s都有,同以前一樣,有粒粒榛子碎撈埋入去個沙冰到,有唔同嘅texture,個味道都唔算太甜,係OK嘅。跟住落嚟講下個Main Course - 1855 安格斯肉眼扒。我就嗌咗5成熟,而佢上枱嗰陣個心都唔會好粉紅色,個熟度可以接受嘅,食落去唔乾。個扒亦都包埋兩種汁同鹽,我會話個青醬係比燒汁好食啲,如果要批評嘅話,我會話塊扒嘅肥膏多咗少少,但係整體都係好食嘅。最後講埋個榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘。個梳乎厘夠軟熟,個朱古力醬雖然expect佢似nutella醬,但係食落去又唔係好陋,唯一可以挑剔嘅位就係啲焦糖香蕉,可能佢未係好熟,所以食落去有啲苦。

2024-11-27
2024-12-06 583 瀏覽
出觀塘同朋友食飯,佢帶咗我去呢間人氣店。午市非常多人,如果冇book位真係食唔到。嚟得呢度就梗係要食肉,叫咗一個慢煮豬鞍同埋安格斯肉眼。慢煮伊比利亞豬鞍肉質好幼嫩,見到好靚嘅粉紅色,又有豬嘅油香,高質。美國1855安格斯肉眼價錢係高一截,不過質素都符合預期。叫咗五成熟,煮出嚟嘅熟度剛剛好,外面有少少焦香,內裏肉質夠嫩,份量都好足。最後朋友話一定要試呢度嘅熔岩梳乎厘班戟,所以雖然好飽都叫咗一個。上枱好有儀式感,一拉開圍住嘅膠片啲dream就好似熔岩咁流落嚟,視覺上已經好滿足,食落亦都夠鬆軟又唔甜。成餐飯食物質素都好滿意,如果要批評嘅就係啲位有啲迫,不過喺觀塘食飯,多人都難免啦😅

嚟得呢度就梗係要食肉,叫咗一個慢煮豬鞍同埋安格斯肉眼。

慢煮伊比利亞豬鞍

雜莓乳酪碎冰

熔岩梳乎厘班戟

2024-11-29
慢煮伊比利亞豬鞍
熔岩梳乎厘班戟
2024-12-05 509 瀏覽
雖然聖誕節還未到,但NATA已經好有聖誕氣氛。這裡的座位寬敞舒適。好驚喜可以係NATA食到超有名嘅Cobber Coffee and Tonys Pastry梳乎厘班戟!另外只需$158/位,還可以無限暢飲指定飲品100分鐘(包括紅酒、白酒和汽水)。美國1855 安格斯肉眼 $298這道五成熟的肉眼,上桌時已經被細心切開,還用小蠟燭保溫。肉質特別香嫩,搭配香脆的蒜片,味道更加惹味。西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 $298西班牙鬆脆包外脆內煙韌,芝士醬的芝味濃郁。Cobber意粉 $96大蝦彈牙,蕃茄醬汁惹味又開胃椰子咖啡碎冰 $58 + 百香果冰茶 $46百香果冰茶值得一讚,百香果果肉並不完全浸泡在飲品中,這樣的設計讓整體口感不會過於酸澀意大利芝士熔岩 $99蛋糕鬆軟,咖啡酒味濃郁*聖誕版* 開心果忌廉配麻薯、士多啤梨梳乎厘班戟(2件)$140這款班戟的口感鬆軟,唔係空氣口感,蛋香味十足,開心果醬甜度適中,搭配麻薯一起食用,感覺唔膩。總的來說,NATA不僅有美味的食物,還有愉快的用餐環境,是個適合約會的好地方!

美國1855 安格斯肉眼 $298

西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 $298
西班牙鬆脆包外脆內煙韌,芝士醬的芝味濃郁。

Cobber意粉 $96
大蝦彈牙,蕃茄醬汁惹味又開胃

椰子咖啡碎冰 $58 + 百香果冰茶 $46

意大利芝士熔岩 $99
蛋糕鬆軟,咖啡酒味濃郁

2024-12-01
2024-12-04 433 瀏覽
入到門口以木裝修為主,長方形空間感好大。🫶和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律份量超級大碟,有大蝦、西柚、海帶芽、紫洋蔥、蘿蔔、青瓜、車厘茄、芝麻,材料豐富。搞拌勻一起吃打開味蕾增加食慾,是日本fushion 沙律。🫶Cobber意粉蕃茄仔同大蝦做材料,好creamy,大蝦新鮮彈牙,意大利粉有微辣少少煙煙韌韌口感非常好,吃完覺得不夠喉好想再吃。🫶慢煮伊比利豬鞍豬鞍腍身,配合燒汁和香草薄荷汁,還有海鹽伴碟,我一片豬鞍夾一片日式蒜片再點少許海鹽好滋味,又不會搶去豬鞍的味道,還有火暖著又不會影響豬鞍肉質。🍰焙茶忌廉配新鮮提子梳乎厘班戟疏乎厘超級鬆軟,有焙茶味道,加了糖漿疏乎厘蛋味更加突出,提子特別大粒和新鮮。🍰士多啤梨拿破侖餅底鬆化,吉士打得均勻不覺得好甜,士多啤梨大粒新鮮。飲品點了餐廳的NATA精選🥤百香果冰茶用匙羹把熱情果肉放在茶內一起喝非常鮮甜。☕️Honeycomb Latte有幾塊蜂蜜慢慢溶化在咖啡中,咖啡味混合honey而濃厚。

入到門口以木裝修為主,長方形空間感好大。

🫶和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律

🫶Cobber意粉

🫶慢煮伊比利豬鞍

🍰焙茶忌廉配新鮮提子梳乎厘班戟

🍰士多啤梨拿破侖
餅底鬆化,吉士打得均勻不覺得好甜,士多啤梨大粒新鮮。

飲品點了餐廳的NATA精選
🥤百香果冰茶
用匙羹把熱情果肉放在茶內一起喝非常鮮甜。

☕️Honeycomb Latte
有幾塊蜂蜜慢慢溶化在咖啡中,咖啡味混合honey而濃厚。

2024-11-20
  • 焙茶忌廉配新鮮提子梳乎厘班戟
  • Cobber意粉
  • 和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律
美國1855安格斯肉眼🥩 ($298)必食推介🌟唔怪之得好多枱都有叫呢個牛食!餐廳好貼心,會比一個小爐你一直暖住個塊肉眼扒,等你幾時食都仲係暖,當然牛牛就最好盡快食啦~肉眼扒油脂比例好好,食落肉質係真係香嫩有肉汁,完全唔會un,入口即溶嘅感覺,另外幾欣賞佢有4款食法,包括原味、鹽、燒汁和青醬,個人最中意點青醬食,幾開胃🤩蒜香蟹肉意粉🍝🦀 ($148)蟹肉份量超多,基本上每一啖意粉都會食到蟹肉,鹹香嘅蟹肉加埋蒜香味道,非常濃味又夾,仲有意粉入面加咗辣椒,成件事就變得香辣好多,味覺非常刺激,啱晒鍾意香辣刺激嘅你哋🤤同埋份量都好好多,絕對夠兩個人食~榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘班戟🍌🍫(2件) ($95)因為呢間店同另一間都係喺觀塘好出名食疏乎厘嘅Cafe係姊妹店,所以都會有疏乎厘賣,呢個疏乎厘食過至少三次,可知佢真係好好食!疏乎厘鬆軟唔再講,加埋旁邊燒得非常焦香嘅焦糖香蕉一齊食,真係好滿足,呢個甜品仲可以另外加雪糕添!和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律🥗 ($98)呢個係新出嘅沙律,入面有大蝦、西柚、海帶芽、紫洋蔥、蘿蔔、青瓜、車厘茄、芝麻等,識落非常開胃,因為柚子醋加埋西柚酸酸地做前菜一流,比
美國1855安格斯肉眼🥩 ($298)

蒜香蟹肉意粉🍝🦀 ($148)

榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘班戟🍌🍫(2件) ($95)

和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律🥗 ($98)
呢個係新出嘅沙律,入面有大蝦、西柚、海帶芽、紫洋蔥、蘿蔔、青瓜、車厘茄、芝麻等,識落非常開胃,因為柚子醋加埋西柚酸酸地做前菜一流,比較特別係加咗海帶喺入面,增強咗口感😆
2024-11-30 457 瀏覽
閒日想同朋友搵間靜靜地嘅Cafe食個Lunch ,喺觀塘工廠區發現呢間隱世高質西餐廳,環境幽靜,木系餐椅配灰色牆身,裝修得十分有格調。美國1855安格斯肉眼:擺盤十分吸引,用嚟影相打卡一流,份量ok,兩個人食啱啱好,肉質亦非常鮮嫩,落單嘅時候可以揀要幾成熟,揀左7成熟,出到嚟亦都冇Overcooked。蒜香蟹肉意粉:意粉質地煙靭,煮得啱啱好,而且蟹肉亦十分足料,但相比較起其他菜式就唔算太特別。開心果忌廉配新鮮士多啤梨疏乎厘班戟:有非常濃烈嘅開心果味,而且唔會太甜,啱晒鍾意食甜品但又怕太甜嘅朋友,而且疏乎厘空氣感十足,做得非常鬆軟。杏仁海鹽焦糖忌廉碎冰:海鹽焦糖味道層次分明,亦都唔算太甜,唔會好漏。大部份時間餐廳都唔算好多人,但如果想坐得耐啲舒服啲嘅話就建議避開辦公室放飯時間~

2024-11-27
  • 開心果忌廉配新鮮士多啤梨梳乎厘班戟