2021-05-11
最近太多心煩嘅事, 決定同朋友去離島行下, 放鬆一下心情,朋友建議去長洲, 順便去沙灘曬下太陽。喺OPENRICE搵到長洲呢間新餐廳, 見到有all day breakfast 有漢堡包, 就去嘆下。我地點咗all day breakfast, 煙肉芝士雞漢堡轉番薯條, 金鑽菠蘿凍飲, 草莓野莓梳打。煙肉芝士雞漢堡: 用料十足, 加上煙肉好香口, 少量紫洋蔥亦令漢堡提升味道,雞肉很滑, 少量醬汁, 好鍾意呢個包,下次一定會再叫。另外, 炸番薯條很香脆, 甜甜的, 很討好, 加$8由薯條轉炸番薯條都值得, 感覺健康一點。All day breakfast: 朋友將原本的牛角包轉了酸種麵包,他大讚好吃。份量剛好。草莓野莓梳打: 有點過甜, 不過等冰融化後會好好多, 解喝一流。金鑽菠蘿凍飲: 朋友說清清甜甜, 唔錯~喜歡呢度環境, 放假去RELAX下就啱晒
朋友建議去長洲, 順便去沙灘曬下太陽。
雞肉很滑, 少量醬汁, 好鍾意呢個包,下次一定會再叫。
金鑽菠蘿凍飲: 朋友說清清甜甜, 唔錯~
喜歡呢度環境, 放假去RELAX下就啱晒