招聘中
$17,500-$21,000
$17,500-$25,000
$17,500-$27,000
月薪
更多筍工 (7)
餐廳: NOC Coffee Co.
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-10-03 535 瀏覽
Noc Cafe 是一家迷人的小咖啡館,提供了多種美味的飲品和糕點。現在讓我們來評論一下他們的熱拿鐵、蘋果牛角酥和蛋撻。首先是他們的熱拿鐵。Noc Cafe 的熱拿鐵是咖啡愛好者必嚐的一道飲品。它以濃郁而順滑的咖啡為基礎,加入了熱牛奶和一絲絲的奶泡。這種組合帶來了濃郁的咖啡香氣和柔和的奶味,讓人心情愉悅。其次是他們的蘋果牛角酥。這款糕點外層酥脆,內部則包裹著香甜的蘋果餡料。每一口咬下去,可以感受到牛角酥的酥脆口感和蘋果的清新風味。這款糕點既美味又有趣,絕對是下午茶的絕佳選擇。最後是他們的蛋撻。蛋撻是一種經典的糕點,而 Noc Cafe 的蛋撻絕對不會讓你失望。它們的蛋撻外層酥皮金黃酥脆,內部則是絲滑濃郁的蛋奶餡料。每一口都帶來滿滿的蛋香和濃郁的口感,讓人愛不釋手。總的來說,Noc Cafe 提供了美味的熱拿鐵和精緻可口的糕點。無論你是喜歡咖啡還是甜點,這家咖啡館都能滿足你的味蕾。此外,他們的環境舒適,讓人可以放鬆身心,享受一個愉快的用餐時光。

圍方呢間NOC位於4樓,以白色為主調,枱與枱之間唔會放得好密,光猛開揚,一貫NOC風格煙三文魚多士酸種麵包放上嫩菠菜,仲有牛油果醬、刁草、醃紅洋蔥、份量都唔少既煙三文魚,依舊好食無花果丹麥酥烘熱後好香脆,新鮮無花果有著淡淡既甜味,撒上糖霜作裝飾點綴,但略嫌撒得太多,本身已經夠晒甜同太白了DirtyNOC Dirty係我其中一杯好鍾意既Dirty, 因為咖啡同奶既比較岩岩好,放耐左飲落都唔會變奶水Matcha Latte轉了燕麥奶,抹茶一早已加糖漿調好,所以無得走甜,唔算特別出色,不過不失而已NOC環境一向都係賣點,舒適闊落,食物同咖啡都唔錯,當圍方四周都係人既時候,走進NOC就好似去左另一個世界咁,可以真正享受片刻既coffee moment

無花果丹麥酥

Matcha Latte

Dirty
NOC Cafe 算是一間大型連鎖主打空間感的Cafe 最近新店在圍方開張🤍每次經過都排滿人 有提供咖啡甜品 菜式都做得非常美味😚甜品吧的款式真的很受歡迎 晚市來已經所剩無幾 想吃的話建議下午排隊來吃🥹Pan-fried Beef Bowl [$148]🍳🥩沙律上面鋪上一隻水波蛋 篤穿後蛋汁流出來混上煎牛排一起吃太配了🤤🐮用煎過七成熟的牛肉肉眼扒 油脂和肉分布均勻 吃下去完全不會過韌 肉質軟熟多汁❣️每一口都有牛扒的肉味衝上來 沙律菜也很豐富 有南瓜粒 無花果 牛油果 車厘茄 沙律菜混上黑醋與橄欖油 每種食材都很新鮮 至於醬料方面沙律用了自家製蜜糖香草醬🍯 吃完牛扒後有清新的沙律伴菜 就不怕會膩掉🥬🥑🥗Tomato & Sausage Pappardelle [$138]🥘雖然款式較為經典 但個人覺得是質數做得超有水準的Cafe意粉🍝灑上香草的手工闊條麵 麵條掛滿新鮮蕃茄肉醬汁🥫加上切粒炒過爆香的蘑菇🍄 煮得熟透融入意粉的新鮮蕃茄🍅至於意式蕃茄腸就是All Day Breakfast用的那種 令整碟意粉更加惹味 就是會一口接一口吃不停😚Avocado Toast Sliced [$88]

Pan-fried Beef Bowl [$148]🍳🥩

Avocado Toast Sliced [$88]🍞
算是Cafe裏蠻多人點的一款🥑牛油果的份量真的是大滿足✨牛油果切到一片片排列整齊 是熟透的牛油果味 沒有氧化也完全不會硬 每一口都吃到厚厚的牛油果夾層💚加上烤過脆脆的酸種麵包多士片 有點像麵包店買的那種麥味石頭包 表面灑上煙肉粉 吃下去有點煙燻培根的味道🥓吃之前記得要擠一點檸檬汁更好吃💛點的時候牛油果可以點選要打碎還是切片☺️

2023-09-18 545 瀏覽
上星期係圍方同先生行完街打算飲杯咖啡坐吓睇食評唔錯所以試吓呢間啦點知中晒伏 環境服務食物咖啡也令人失望要客人自己scan QRcode落單要客人自己行出去拎水就連埋單也是要客人自己行出去埋的服務連就麥記也不如 麥記現在也有送餐服務了 宜家不用加一咁都好意思收加一服務費 請問那裏有服務可言真令人感到憤怒也十分可笑!宜家環境也不是想像中的好有點像canteen 的格局咖啡唔好飲 冇咖啡味 只有苦味綠茶芝士蛋糕也乾 不知在雪櫃裏雪了多久不會回頭的cafe!!!
上星期係圍方同先生行完街打算飲杯咖啡坐吓
宜家環境也不是想像中的好
有點像canteen 的格局
咖啡唔好飲 冇咖啡味 只有苦味
綠茶芝士蛋糕也乾 不知在雪櫃裏雪了多久
不會回頭的cafe!!!

2023-09-12 364 瀏覽
尋日見到呢間cafe幾靚又未試過就去左試下啲野食都幾貴 食物質素一般杯咖啡不論凍定熱都唔太有咖啡味味道一般只會食一次 唔會再幫襯咁嘅價錢食其他野已經可以食到好多野了
尋日見到呢間cafe幾靚又未試過
就去左試下
啲野食都幾貴 食物質素一般
杯咖啡不論凍定熱都唔太有咖啡味
味道一般
只會食一次 唔會再幫襯
咁嘅價錢食其他野已經可以食到好多野了

2023-09-07 356 瀏覽
平時去其他分店飲咖啡就多,今日咁岩食完飯,朋友介紹話呢間野,除左咖啡之外,一定要試嘅就係呢個抹茶芝士蛋糕。去到好彩仲有最後一個🥳🥳🥳呢個蛋糕唔係屬於入口好滑溜果種。但係抹茶味真好夠,睇黎落重料,而且唔會覺得苦。應該用料方面比較好。食完仲會有少少茶果種回甘👍雖然份量唔大,但絕對值得一試
2023-09-06 477 瀏覽
提示1: 香煎帶子手工扁帶麵 麻麻提示2: 墨西哥雞肉餡餅 份量小平日晚上, 第一次去圍方, 不出所料係人山人海既, 行街行到8點都搵唔到一間餐廳係有位既, 唯有NOC 有位, 可能NOC 俾人感覺係午餐既感覺吧了.2個人嗌左2份食物香煎帶子手工扁帶麵 $148一份普通到極的菜式, 帶子的確煎得幾香, 香蒜片同紅椒既簡單點綴,令賣相都幾好, 可惜, 麵身較軟及較乾, 並不討好.扁帶麵係附送酸種麵包的, 上菜時幾意外, 但平平淡淡的, 可能晚上的麵包放久了.另一份食物是墨西哥雞肉餡餅 $98餡餅內容係雞肉,芝士及瓜醬, 酸酸甜甜的, 頗開胃, 但份量較細.  沙津菜有藜麥, 香港餐廳少有的, 有驚喜.附送的迷你乳酪一點都唔迷你, topping 有香蕉脆片, 遠超期進. $98 有菜有肉有甜品, 絕對抵食!晚上飲一杯少咖啡因的義式咖啡, 還好。
提示1: 香煎帶子手工扁帶麵 麻麻

提示2: 墨西哥雞肉餡餅 份量小

唯有NOC 有位, 可能NOC 俾人感覺係午餐既感覺吧了.
2個人嗌左2份食物
香煎帶子手工扁帶麵

香煎帶子手工扁帶麵 $148

墨西哥雞肉餡餅
迷你乳酪

另一份食物是墨西哥雞肉餡餅 $98
沙津菜有藜麥, 香港餐廳少有的, 有驚喜.
$98 有菜有肉有甜品, 絕對抵食!
義式咖啡

晚上飲一杯少咖啡因的義式咖啡, 還好。
2023-08-24
1 分鐘 (堂食)
墨西哥雞肉餡餅
迷你乳酪
2023-09-05 351 瀏覽
裝修白色簡潔,好有文青feel,好岩搵朋友坐低吹幾個鐘水,可惜入座時間得1-2小時,不過講明冇人可以繼續坐全日早餐 $148 (咖啡另計)半健康精選,有水果又有油炸野食,味道不錯,食到一半會覺得咸,有水果中和返香煎牛肉沙律碗 $148牛肉熟度岩岩好個底係沙律菜,加埋牛油果同南瓜粒,感覺健康推介

全日早餐 $148 (咖啡另計)

香煎牛肉沙律碗 $148
牛肉熟度岩岩好
個底係沙律菜,加埋牛油果同南瓜粒,感覺健康
推介

2023-09-05 327 瀏覽
裝修簡潔,第一次去好impress, 今次同老公一齊去,對簡潔的裝修已沒太大感覺,加上是周日,很快店坐滿人,外面有人排隊。一家三口每人叫左份早餐,女兒叫了杯嘢飲(50元的lemonade )和點了雞蛋牛油果面包,算是早餐中最平的几款,但反而最好味,老公點了個炒蛋白蟹肉,嗰片面包底硬到食完會胃痛。我點了什麼已忘記了,兩個大人只喝水,三個人食了超過500元,性價比較低,去一次打吓咭感受已足夠,不會再去。
網紅餐廳🤨我都仲摸索緊佢嘅美叫咗個帶子意粉會配有2塊麵包 呢個有少少驚訝 意粉配麵包🍝🫓帶子煎得不過不失算係外表香口同內裡嫩滑不過意粉有啲失色似酒樓👉🏻上湯龍蝦伊麵個伊麵底食落中日fusion 咁🙂我個人都係偏向炒嘅乾身意粉多啲🤭

網紅餐廳🤨我都仲摸索緊佢嘅美
酒樓👉🏻上湯龍蝦伊麵個伊麵底
食落中日fusion 咁🙂
我個人都係偏向炒嘅乾身意粉多啲🤭

2023-09-04 207 瀏覽
餐廳空間感幾大, 坐得好舒服.點了素食早晨全餐, 好多野食, 好豐富.毛花果好香甜, 幾清新,  不過南瓜同薯餅, 有點油.但整體都係好食的.鮮奶抹茶,抹茶味好濃,
餐廳空間感幾大, 坐得好舒服.
點了素食早晨全餐, 好多野食, 好豐富.
毛花果好香甜, 幾清新,
不過南瓜同薯餅, 有點油.
但整體都係好食的.

鮮奶抹茶,
抹茶味好濃,
2023-08-13
2023-09-04 274 瀏覽
今日一早去到,剛開門已經有十個人排隊,前面個兩個即走因為原來餐廳9:30am開始先有咖啡飲,系奇怪,咁我哋唯有先叫左兩份早餐,一份糸NOC班尼迪蛋多士煙三文魚,靚嘅,好昧嘅但酸種麵包大硬,另一份糸炒蛋多士伴牛油果,好味,之後叫左兩杯單品朱古力咖啡拼配豆 No.18,全脂奶,少甜,正常濃縮咖啡,冇得Decaf,咁簡單都做唔到,另外咖啡豆有啲酸,環境系舒服
*:.。. .。.:* NOC Coffee Co. -大圍(圍方)*:.。. .。.:* 終於等到呢間咖啡店冇排長龍啦!!打風前一晚去食,店內人流唔算多,亦都唔需要排隊好快安排到座位俾我哋。其實餐牌可以選擇嘅食物都唔算多,最後揀咗一碟意粉同埋一款墨西哥雞肉餡餅,飲品係需要另外加錢,價錢都唔平 需要額外+10幾蚊意粉方面,分量偏小,味道都只可以講係普普通通冇咩特別。呢款墨西哥雞肉餡餅味道就偏淡,芝士比較少,味道正常都係冇咩特別整體來講,呢間咖啡店嘅性價比唔高,買單仲要加服務費,其實呢個價錢真係可以去其他咖啡店食到更好食嘅食物,試過一次之後我都未必會再光顧。

意粉方面,分量偏小,味道都只可以講係普普通通冇咩特別。

2023-08-31
5 分鐘 (堂食)
依舊白色主調嘅咖啡室窗邊位置可以望到商場外嘅風景啱一兩個人靜靜地飲吓啡座位隔離亦有一啲植物嘅裝飾清新感十足🌿大圍分店限定的椰子斑蘭咖啡夏日飲凍啡首選本身咖啡同椰子都好夾賣相吸引啱哂打卡面頭有椰子奶泡加塊斑蘭葉做裝飾好靚Flat white 略嫌奶泡打得唔夠好好快就會散咖啡堅果風味香濃蛋撻細細件要$14🙈不過係酥脆好食嘅蔓越莓鬆餅口感唔錯,濕潤度剛好熱辣辣富牛油香夾心仲有少許莓醬其他口味仲有抹茶紅豆鬆餅!
依舊白色主調嘅咖啡室

蛋撻細細件要$14🙈
不過係酥脆好食嘅

澳白咖啡

蔓越莓鬆餅
口感唔錯,濕潤度剛好
熱辣辣富牛油香
夾心仲有少許莓醬
其他口味仲有抹茶紅豆鬆餅!

椰子斑蘭咖啡
2023-08-23 279 瀏覽
香港網紅咖啡店,NOC Coffee Co.都介紹過很多次了,最喜歡到這裡吃一個brunch🥗 最近在大圍圍坊開設了新店,當然要去探一下店啦,新店同樣以簡約木系為裝修風格,店鋪樓底極高,以落地大玻璃窗設計,遠眺遼闊山景,採光度十足而且環境休閒舒適,非常寫意⛰️他們的咖啡質素依然很好,而我當然還是喜歡喝抹茶拿鐵啦🍵 店鋪提供各款吐司、意粉、沙律、烘焙輕食,這次點了一些不一樣的,安格斯牛肉漢堡、珍寶蟹肉蛋白多士、香煎帶子手工扁帶面🍝 還額外點了一份牛油果、煎蛋和煙肉🥓 烘焙輕食則點了我zui喜歡的蛋撻🥧 人均50-100💵🍔 安格斯牛肉漢堡,牛肉非常軟嫩juicy,還配搭了無花果,能瞬間把油膩感減半,味道層次豐富👍🏻🥪 珍寶蟹肉蛋白多士,有著滿滿鮮甜的蟹肉,配上甜滑的牛油果,是清淡之選🥑🍝 香煎帶子手工扁帶面,帶子煎至金黃,手工扁帶面蛋味香濃,蒜香味的,味道不錯🧄🥧 蛋撻是我最推薦必試的,都是每天在自家工房新鮮製作的,味道有點類近葡撻,味道偏甜一點,但酥皮松脆可口💛想找一家性價比高、環境又舒適的咖啡店他們必定是我的優先之選🤍

珍寶蟹肉蛋白多士

香煎帶子手工扁帶面