2024-09-04 93 瀏覽
舖頭裝修有格調,入面有座位可以坐低休息 ,除咗咖啡嘢飲之外,仲有麵包蛋糕選擇。嗌左杯iced Latte ,咖啡味好香,對於咖啡我唔識講太專業嘅評語😂 但係係我鍾意嘅咖啡香味。見到最新推出有開心果系列嘅latte ,下次可以一試!
見到最新推出有開心果系列嘅latte ,下次可以一試!
Iced  Latte
Iced  Latte
2024-09-01 224 瀏覽
元朗形點, 西鐵來要行幾分鐘,假日早中午較多人。咖啡豆來自咖啡店自家拼配, double espresso 只需single espresso價錢, 好過去starbucks, 雖然座位不多, 但都算寬敞, 有自家的角落. Espresso質素不過不失, 油脂ok, 風味都是以nutty chocolate為主, 入口帶有中度的berry果酸, 美韻有少少木香, 略為苦澀, 但可接受. 不算很salty及creamy, 如果有fruit espresso 就更加好. 🌈♥️☕️性價 回頭 環境 味道 衛生 交通 #nodi#yoho#yuenlong#espresso#hk#blending

性價

#hk
#blending
Double Espresso
2024-08-31
$30 (早餐)
Double Espresso
  • espresso
2024-08-14 130 瀏覽
平時搭西鐵成日經過,見佢間舖幾型經常都有啲人坐下,今日放假見得幾個客就買來試吓當早餐啦~原來 - 一啲都唔好飲!!!而且店員問多句都答得好Hea有啲唔耐煩得幾個客又唔係忙,個時仲要係早上11點,剛開鋪就趕收工既feel,但我都要左一杯睇吓有咩咁巴閉,點知$48一杯,我自己覺得精品咖啡來說係合理,但佢味道以呢個價錢來講真係好hea 好差,感覺係度用型格包裝成間鋪就要收你呢個價錢老實說,寧願飲七仔好飲過佢!

原來 -
一啲都唔好飲!!!

而且
店員問多句都答得好Hea有啲唔耐煩
得幾個客又唔係忙,個時仲要係早上11點,
剛開鋪就趕收工既feel,
但我都要左一杯睇吓有咩咁巴閉,點知

$48一杯,我自己覺得精品咖啡來說係合理,
但佢味道以呢個價錢來講真係好hea 好差,
感覺係度用型格包裝成間鋪就要收你呢個價錢

老實說,寧願飲七仔好飲過佢!
外賣自取
2024-03-23 218 瀏覽
我就慣左每朝起身都飲返咖啡提提神,今朝喺元朗Yoho mall經過見到呢間《NODI Coffee Plus》,就停低叫杯咖啡試下。佢嘅裝修都幾特別,會掛住唔同嘅藝術畫作。另外除左咖啡同麵包之外,佢地仲有賣同咖啡有關嘅products,部分更係自家品牌。 ~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~ 🤩Latte (HKD 40) (+$5 Oat Milk) 咖啡我就唔太識品嚐,但呢杯飲落唔會好酸,幾啱我自己嘅口味,因為我好怕偏酸嘅咖啡,用oat milk打出來嘅奶泡亦柔滑順口。
 ~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~

Oat Milk Latte
外賣自取
Oat Milk Latte
2024-02-25 141 瀏覽
去元朗行街,中途見到有間比較型格嘅咖啡店,就俾佢吸引左入去試下。店舖以黑調為主,入面都有少量坐位,有出售多款咖用品,而且顏色選擇都多,啱曬咖啡愛好者嚟入手。而我就好少自己沖😂因為懶麻,所以我就叫杯咖啡飲就ok喇!我最鍾意嘅咖啡就係Espresso Tonic,咖啡香氣配上汽泡感,果個衝擊係令人超級醒神同愉快🥰講下佢杯咖啡先,佢個咖啡泡做到幾厚,同下面嘅咖啡有明顯分層,呢個幾好。飲落明顯比平時出面飲嘅酸,帶種特別嘅香氣,我飲到落底先明白點解!就因為佢放左整片鮮檸檬😳但我個人口味都係鍾意少啲酸味。唔差,但只不多唔算係我杯茶!

2023-08-28 314 瀏覽
第一次飲呢間Coffee shop,係餐牌見佢有Earl Grey Mocha,平時淨係飲開Mocha嘅我就膽粗粗叫黎試吓。呢間舖頭喺商場入面,雖然門口唔大,但叫完可以入去有位置俾大家坐住等。店舖入面有好多特色擺設,亦都有唔同嘅咖啡產品可以供大家購買。雖然係假期但係店舖製作咖啡嘅時間都唔算太長~拎到杯咖啡即刻急不及待試一啖先😋第一啖飲落去啲奶泡真係好滑,而且即刻就飲到Earl Grey味,飲多兩啖就飲到香濃嘅咖啡味。味道唔錯,值得推介!
拎到杯咖啡即刻急不及待試一啖先😋
Early  Grey  Mocha
Early  Grey  Mocha
2023-08-16 367 瀏覽
前幾天在元朗Yoho Mall,遇上Nodi Coffee Plus。對中環Nodi Coffee不會陌生,想不到元朗也有它的蹤影。Yoho Mall純喝啡選擇其實不多,如今終於有間高質素咖啡店, 以後等開飯便有落腳點了。Latte($40)偏Nutty, 第一口苦澀味都幾出, 十分「上電」...... 真擔心今晚會失眠?若是黄昏後來到Nodi,選Matcha Latte/Sesame Latte 比較穩陣😁。以後來YOHO MALL Shopping,可以順道來喝咖啡了。

2023-03-14
2023-01-09 533 瀏覽
今日到訪型格咖啡店. 這家店位於形點,簡單的色調對比強烈,內裡還有跳脫的陳設,不錯的座位,可以和朋友聊天。他們除了供應咖啡外,還有不少小吃,如窩夫、曲奇和鬆餅。Earl grey mocha $57這咖啡的口味是坊間少有的。這咖啡泡沫豐盈,入口有著淡淡的伯爵茶香,當中又透著輕甜的朱古力mocha 風味,甜味十分溫和,加上香滑的燕麥奶,味道幾ok.

今日到訪型格咖啡店. 這家店位於形點,簡單的色調對比強烈,
內裡還有跳脫的陳設,不錯的座位,
可以和朋友聊天。

他們除了供應咖啡外,
還有不少小吃,如窩夫、曲奇和鬆餅。

Earl grey mocha $57

2023-01-08
早餐
2022-11-08 365 瀏覽
我係一個試新店一定會揀espresso既人,今日路過試左呢間個Espresso Macchiato,雖然佢既奶泡稀左d,但好香,只係稍微放左一陣已經忍吾住飲。。。點知。。。酸到爆炸😱,係似雀x即溶放凍左果種酸再酸幾倍。。。飲第二啖仲開始澀脷😖。。。三小啖乾杯既野,我連第三啖都飲吾落掉左。。。😮‍💨
2022-10-15
2 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2022-10-27 288 瀏覽
Latte (S) $40好味指數 5/5 🍭🍭🍭🍭🍭{咖啡味香濃 每啖都有濃厚既果香味停留 酸味較少}Sesame Latte (L) $50好味指數 5/5 🍭🍭🍭🍭🍭{芝麻同牛奶的比例恰到好處 兩者都好幼滑 飲落有好舒服好放鬆的感覺}
Latte (S) $40
好味指數 5/5 🍭🍭🍭🍭🍭
{咖啡味香濃 每啖都有濃厚既果香味停留 酸味較少}

Sesame Latte (L) $50
好味指數 5/5 🍭🍭🍭🍭🍭
2022-07-31 386 瀏覽
Sunday lunch飲杯Cappuccino ,然後再係商場行下街。原本以為Nodi要take away,點知舖內有2張長台,都可以坐bar台。可能時間仲早,坐位任簡。店內裝修特別,適合打卡細杯熱Cappucino$40,大杯$45。咖啡豆唔需要挑選Choco/Fruity,個人認為咖啡味偏淡。即使你坐底飲都係外賣杯,無加一收費。鋪內仲有其他咖啡產品賣嫁,愛好咖啡者可以黎飲杯野咖啡再睇下佢地嘅產品。除左Coffee,仲有d Cookie/Scone可以Order,大家都可以買黎配咖啡。

2022-07-31
2022-06-25 345 瀏覽
原本覺得呢間鋪都幾專業有我鍾意既咖啡機同好多咖啡用品賣,我呢d啡友入到去緊係忙住睇呢d,兼且佢開係yoho以為都會唔錯,但試左之後都幾失望Latte $40杯latte好重啡,但個啡又唔靚唔好飲,好失望Earl gery mocha $52呢杯就還可以,有earl gery味,啡底無杯latte咁重dark chocolate muffin已經係叫左dark chocolate了,但仲係甜到不得了…完全食唔到落去…食左兩淡就無再食了….

Latte $40
杯latte好重啡,但個啡又唔靚唔好飲,好失望

Earl gery mocha $52

dark chocolate muffin
2022-06-08 190 瀏覽
今日經過這家咖啡店,便入內試一下。咖啡店的裝修有型有格,內裡設有少量座位,黑色配黃色,感覺時尚又跳脫,還可以可以靜靜地歇一下。Iced cappuccino $48這Iced cappuccino 入口冰涼,咖啡的味道偏向酸性,奶的味道唔多,或許選用豆奶的奶比較淡?味道整體比較冰感清爽。難得環境唔錯,在熙來攘往的商場休息一下,ok啦。

今日經過這家咖啡店,便入內試一下。

咖啡店的裝修有型有格,內裡設有少量座位,
黑色配黃色,感覺時尚又跳脫,還可以可以靜靜地歇一下。

Iced cappuccino $48

下午茶
2022-01-20 229 瀏覽
We tried few cafe in Yoho or nearby, finally we found the best coffee and now becomes our everyday coffee place. My BF likes their flat white while I love their oat milk latte which is strong and very smooth! Don’t forget to bring your own cup as you can save the world also save $5 per coffee.
Oat  Milk  Latte
Oat  Milk  Latte
2022-01-07 204 瀏覽
Looking for a perfect good cup of coffee in short time is always hard to find in all places in Hong Kong specially in mall where the all mindset is on the shopping side..i orderd small cup of cappuccino it’s took only few minutes to arrive it was best cappuccino coffee I had I suggest the place for a good cup of coffee.
2022-01-02
5 分鐘 (外賣自取)
  • Cappuccino  coffee