Odelice! (PopCorn 1)

餐廳: Odelice! (PopCorn 1)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
難得同朋友見面,緊係要食餐好西喇,我哋揀咗去將軍澳依間「ÔDELICE」食Dinner,朋友食完依餐飯都讚依度嘅海鮮幾好味。*此餐廳收取加一服務費。晚市套餐二人餐(跟餐$673),原隻烤龍蝦,表面鋪滿芥末荷蘭醬汁,龍蝦肉質彈牙,配以檸檬汁食用,味道更佳,配菜包括有粗切薯條、火箭菜。阿根廷安格斯牛脊肉(跟餐$55),五成熟,表面鋪有香葉,肉質厚嫩,牛味濃香,配以鴨肝砵酒醬汁食用,食落帶點鴨肝油脂香味,配菜包括有蘆筍,燒薯粒食落好香口。法式點心拼盤(跟餐$30),蟹肉他他迷你撻,蟹肉份量多,味道鮮甜,配以青瓜、洋蔥食用,味道清新;西班牙火腿,味道鹹香;炸煙肉忌廉芝士球,表面鋪有黑松露醬,底部帶有辣味沙律醬,口感酥脆,內有煙肉、洋蔥;菠菜芝士迷你蛋批,略嫌芝士味道較淡;櫻桃蘿蔔,口感爽脆,配以番茄紅甜椒蘸醬,味道酸甜。空運黑青口(跟餐$25),黑青口肉質肥美,食落好新鮮,配以白酒煙肉忌廉汁食用,鮮味更加突出。2碗餐湯(跟餐$0),馬鈴薯蘑菇忌廉湯,口感濃稠,內有炸洋蔥碎、香葉,馬鈴薯、蘑菇兩者味道平均。2份小法包(跟餐$0),口感軟硬適中,配以海鹽牛油。Strawberry Frozen M

*此餐廳收取加一服務費。

2份小法包(跟餐$0),口感軟硬適中,配以海鹽牛油。

Strawberry Frozen Mocktail(單點$65),採用士多啤梨果茸、小紅莓汁、檸檬汁、糖漿製作,味道酸溜。

Tropicolada Frozen Mocktail(單點$65),採用香蕉、菠蘿、椰奶製作,味道清甜。
  • 是日精選餐湯
  • Strawberry Frozen Mocktail
  • Tropicolada Frozen Mocktail
  • 小法包
2024-09-26 825 瀏覽
Weekday Dinner 裝潢雅緻有情調,彷如法國小酒館,服務親切,提升用餐體驗。Bistro Set for 2 $538 晚市套餐包括了餐湯、兩款小碟及兩款主菜,小碟可以選擇前菜或者甜品。餐廳會先送上餐湯與餐包。法式點心拼盤 +$30拼盤有五款點心:開胃鮮味的蟹肉撻、香口濃郁的黑松露可樂餅、鹹香巴馬火腿、菠菜忌廉蛋餅、清爽的蕃茄紅甜椒芝士醬配櫻桃蘿蔔。阿根廷安格斯肉眼牛扒+$45肉眼牛扒外層煎香,中間稔滑有肉汁,牛肉味濃,單吃很不錯,也可以配搭黑椒醬汁,伴碟有堆成小山丘的香脆薯條,很滿足。原隻烤龍蝦 +$135原隻烤龍蝦配酸甜芥末荷蘭醬汁,肉質彈牙,味道出色,跟餐的薯條外脆內軟,令人一口接一口。Mango Melba Crêpe可麗餅有蛋香,上面塗上了紅莓醬,並灑上滿滿的芒果,加一球清香的椰子雪糕,是完美的飯後甜品。Grapefruit Bellini $80氣泡酒加入西柚汁,清新順滑。Frozen Tropicolada $65由菠蘿、香蕉及椰奶組成的冰沙,充滿熱帶風情。
Weekday Dinner

裝潢雅緻有情調,彷如法國小酒館,服務親切,提升用餐體驗。

Bistro Set for 2 $538

餐廳會先送上餐湯與餐包。

法式點心拼盤 +$30

阿根廷安格斯肉眼牛扒+$45

原隻烤龍蝦 +$135

Mango Melba Crêpe

Grapefruit Bellini $80
氣泡酒加入西柚汁,清新順滑。

Frozen Tropicolada $65
由菠蘿、香蕉及椰奶組成的冰沙,充滿熱帶風情。
2024-09-25 1641 瀏覽
我哋嗌咗Set for 2($538)咁首先講咗佢哋嘅餐湯/前菜先啦餐湯飲落去幾Creamy / 濃郁☺️☺️而我自己係好鍾意將嗰個餐包擺埋落去湯嗰度一齊食咁跟住就講吓我哋揀嘅頭盤啦我哋揀咗要法式點心拼盤(+$30)第一眼見到係覺得佢幾精緻😚😚(好值得攞嚟打卡😂😂)好多小點心擺埋一齊真係幾靚之後就係佢哋嘅主菜啦伊比利亞黑毛豬肩肉(+$35)食落去真係好嫩滑❤️❤️完全唔會覺得好煙韌有少少入口即化嘅感覺🥰🥰而且嗰個醬汁都好濃郁煎鵝肝、油封鴨腿意粉(+$35)食落去亦都好入味👍👍鵝肝食落去亦都真係好香鍾意食鵝肝嘅人不妨試吓呢個~~鴨腿食落去亦都幾腍最後就講埋甜品/酒啦我哋揀咗要火焰橙酒可麗餅有啲驚訝呢個可麗餅食落去係咁重酒味嘅😜😜(如果鍾意飲酒嘅人不妨試吓呢個)White Wine Nuala, SB($90)飲落去幾易入口😝😝飲落去有少少果香嘅味道另一杯就係Red Wine Ch Surain, Popcorn,Bordeaux($80)
我哋嗌咗Set for 2($538)

咁首先講咗佢哋嘅餐湯/前菜先啦
餐湯飲落去幾Creamy / 濃郁☺️☺️
而我自己係好鍾意將嗰個餐包擺埋落去湯嗰度一齊食

咁跟住就講吓我哋揀嘅頭盤啦
我哋揀咗要法式點心拼盤(+$30)
第一眼見到係覺得佢幾精緻😚😚
(好值得攞嚟打卡😂😂)
好多小點心擺埋一齊真係幾靚

之後就係佢哋嘅主菜啦
伊比利亞黑毛豬肩肉(+$35)食落去真係好嫩滑❤️❤️
完全唔會覺得好煙韌
有少少入口即化嘅感覺🥰🥰
而且嗰個醬汁都好濃郁
煎鵝肝、油封鴨腿意粉(+$35)食落去亦都好入味👍👍
鵝肝食落去亦都真係好香
鍾意食鵝肝嘅人不妨試吓呢個~~
鴨腿食落去亦都幾腍

最後就講埋甜品/酒啦
我哋揀咗要火焰橙酒可麗餅
有啲驚訝呢個可麗餅食落去係咁重酒味嘅😜😜
(如果鍾意飲酒嘅人不妨試吓呢個)
飲落去有少少果香嘅味道
  • 火焰橙酒可麗餅
4天前 0 瀏覽
又到十二月Party time !!🥳每星期都約朋友聚會呢晚就去左Odelice 食精緻法國菜🇫🇷.💫Set for 2 ($538).🌟Soup and Ciabatta呢日嘅餐湯係紅菜頭湯 🥣蔬菜湯係濃湯質地 非常足料最特別係湯加入左果仁 🥜令口感更豐富 好有驚喜配埋牛油加Ciabatta 麵包好好味🧈🍞.🌟Roasted Bone Marrow 前菜方面我地點左烤牛骨髓🦴呢道菜唔常見但好好食😋餐廳提供左小匙𢳂起牛骨髓再塗上麵包調味料同骨髓嘅香味好夾 配麵包一流仲有啲沙律喺底 添上清新🥗.🌟Whole Grilled Lobster (+$135)芝士龍蝦彈牙滋味十足 龍蝦鉗都開左好易食🦞仲配左蕃茄汁煮蔬菜 用酸種麵包點醬食🍅非常開胃又唔膩.🌟Argentinian Angus Tenderloin (+$55)安格斯牛脊肉要左medium 🥩肉質粉嫩仲好軟腍!醬汁同平時啲Gravy 唔同 點左絕對有畫龍點睛嘅效果一口大小嘅煎薯仔都好香脆🥔.🌟Christmas Chestnut Log見到呢個聖誕特別版甜品就俾佢吸引左🎅🏻🎄用左當造嘅栗子蓉做嘅樹頭蛋糕🌰口感實在 味道都唔錯 小紅
又到十二月Party time !!🥳
每星期都約朋友聚會
呢晚就去左Odelice 食精緻法國菜🇫🇷

💫Set for 2 ($538)
🌟Soup and Ciabatta

呢日嘅餐湯係紅菜頭湯 🥣
蔬菜湯係濃湯質地 非常足料

最特別係湯加入左果仁 🥜
令口感更豐富 好有驚喜

配埋牛油加Ciabatta 麵包好好味🧈🍞
🌟Roasted Bone Marrow

前菜方面我地點左烤牛骨髓🦴

芝士龍蝦彈牙滋味十足 龍蝦鉗都開左好易食🦞
仲配左蕃茄汁煮蔬菜 用酸種麵包點醬食🍅
非常開胃又唔膩

安格斯牛脊肉要左medium 🥩
肉質粉嫩仲好軟腍!
醬汁同平時啲Gravy 唔同 點左絕對有畫龍點睛嘅效果
一口大小嘅煎薯仔都好香脆🥔
🌟Christmas Chestnut Log

見到呢個聖誕特別版甜品就俾佢吸引左🎅🏻🎄
用左當造嘅栗子蓉做嘅樹頭蛋糕🌰
口感實在 味道都唔錯 小紅莓嘅酸甜加添生果鮮味
🌟Moon Rose / Domaine Roux Pinot Noir

點左兩杯酒配肉
呢杯rose 係organic 所以特地揀咗佢
每杯嘅價格亦相宜🍷

餐廳係法式小餐館風格 所以輕鬆又可以品嘗到法國美食
多人聚餐定二人世界都好適合😙
慶祝紀念
聖誕節
經常經過Odelice,這晚終於有機會品嚐他們的二人套餐!$538起包兩個小食/甜品,以及兩道主菜及餐湯,真的是很有誠意!重點是每道菜的水準亦不俗,值得一試❣️是日餐湯的紅菜頭湯質感偏厚,吃到紅菜頭蓉,真材實料!小食點了忌廉汁香煎帶子和流心水牛芝士,兩道都有驚喜,味道很好。沾滿了厚忌廉醬的帶子大粒又彈牙;水牛芝士很大塊,旁邊配有簡單的沙律🥗水牛芝士奶味不算很重,但吃完感到很滿足🧀紅酒燉牛臉肉炆得入味,肉質軟嫩,醬汁香濃,能吃到紅酒的味道🐮煎鴨肝和油封鴨腿意粉的份量很足。鴨肝厚實,油脂香氣四溢;但意粉有點油膩,忌廉汁裡混入了不少芝士🦆加錢點了mocktail和果茶,果味清新,甜度適中,而且幾大杯,飲完好refresh!🍹聽說現在餐廳還有在指定時段的其他優惠,下次要再來試試!這次點了:兩人套餐 ($538) ⟡‧₊ 香煎帶子⟡‧₊ 流心水牛芝士⟡‧₊ 紅酒燈牛五格配薯蓉⟡‧₊ 煎鴨肝,油封鴨腿義粉(+$35) ⟡‧₊ Winter cranberry fizz $65⟡‧₊ Grapefrut blush iced tea $45♡另收加一服務費

是日餐湯的紅菜頭湯質感偏厚,吃到紅菜頭蓉,真材實料!

聽說現在餐廳還有在指定時段的其他優惠,下次要再來試試!

這次點了:
兩人套餐 ($538)
⟡‧₊ 香煎帶子
⟡‧₊ 流心水牛芝士
⟡‧₊ 紅酒燈牛五格配薯蓉
⟡‧₊ 煎鴨肝,油封鴨腿義粉(+$35)

⟡‧₊ Winter cranberry fizz $65

♡另收加一服務費
2024-12-14 0 瀏覽
早排我朋友話鐘意食法國菜~於是我就帶佢去咗呢間中等價$又唔貴餐廳食Dinner~風味獨特🙂我哋叫左一個頭盤、兩個主菜、一個甜品、兩杯飲品😇頭盤係流心水牛芝士有西班牙火腿、水蜜桃、火箭菜、樹莓油醋汁~味道質感係奶香、鹹香、果甜😇口感滑順🙃主菜紅酒燉牛面頰配薯蓉肉質豐厚,脂肪分佈均勻,經過長時間燉煮後變得非常嫩滑😛薯蓉,柔滑而豐滿,能完美地吸收紅酒牛肉的醬汁😍煎鵝肝、油封鴨腿意粉鵝肝煎得外脆內嫩,帶有濃郁微甜的味道😇鴨腿肉質極其嫩滑多汁~並且浸透了香料和鴨脂的風味,帶有天然的咸香感😇甜品火焰橙酒可麗餅店員會在上桌時點火~橙酒的酒精燃燒,釋放出香氣,並稍微焦糖化,增添了一層微妙的焦香味😌可麗餅外皮輕盈、柔軟的😜口感滑嫩😍飲品2杯mocktail 口感清爽帶有氣泡~較為清淡~不會太甜膩🙂餐湯南瓜湯~好Creamy餐廳環境好有情調氣氛😍燈光柔和☺️坐得舒服😌唔會很嘈吵~好有寧靜感覺🙃

我哋叫左一個頭盤、兩個主菜、一個甜品、兩杯飲品😇

頭盤係流心水牛芝士

主菜
紅酒燉牛面頰配薯蓉

煎鵝肝、油封鴨腿意粉

甜品
火焰橙酒可麗餅

飲品
2杯mocktail
口感清爽帶有氣泡~
較為清淡~不會太甜膩🙂

南瓜湯~好Creamy

2024-12-02
  • 火焰橙酒可麗餅
  • 法國油封鴨腿
2024-12-13 0 瀏覽
#fatchubelly將軍澳📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)💥晚市套餐(2人)-餐湯,法包餐湯當日係紅菜頭椰汁湯味道好特別🤣而且飲到好重椰汁味亦都食到紅菜頭嘅口感配上鬆軟嘅法包味道唔錯😍-前菜前菜叫牛肉他他牛肉他他嘅牛肉肉攪得比較碎口感有少少似厚身嘅醬而牛肉嘅味道亦都恰到好處加上法包一齊食味道口感好夾👍🏻另外叫咗Buratta cheese 沙律都好好食材料有火箭菜,芝士,同埋火腿簡單嘅組合但係每一樣嘢都好新鮮💕食完好開胃-主菜主菜叫咗紅酒燉牛面肉☺️牛面肉入口即化而且好入味薯蓉亦都好creamy紅酒汁味道啱啱好調味唔會太濃另一個主菜叫咗龍蝦🦞龍蝦都幾大隻製作方式係開邊再用芝士焗龍蝦肉質爽彈而且唔會比芝士搶晒啲味依然食到龍蝦嘅鮮甜配搭上蕃茄醬汁令到味道層次更豐富😍-飲品飲品叫咗兩杯cocktail 一杯係saint Germain Spritiz 用上sparkling wine 做base酒味唔係好濃甜甜地好啱配海鮮🤩另一杯係blue berry mojito用上gin,藍莓,薄荷葉同氣泡酒味道融合而且易入口而且好refreshing 💕Odelice! (Po
#fatchubelly將軍澳

📍Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)

💥晚市套餐(2人)

-餐湯,法包

而牛肉嘅味道亦都恰到好處
加上法包一齊食
味道口感好夾👍🏻

另外叫咗Buratta cheese 沙律都好好食
材料有火箭菜,芝士,同埋火腿
簡單嘅組合

酒味唔係好濃
甜甜地
好啱配海鮮🤩

另一杯係blue berry mojito
用上gin,藍莓,薄荷葉同氣泡酒
味道融合而且易入口
而且好refreshing 💕

Odelice! (PopCorn 1) (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖一
2024-12-11 0 瀏覽
呢日黎到將軍澳呢間Odelice食晚餐~ 一入到去真係覺得好chill好舒服, 成個環境好開心,最岩飲下野, 慢慢嘆,咁食個飯~ 我地叫左個2人餐係$538~ 入面可以揀兩個petits plats同兩個main course~ 喧我地就揀左要個法式點心拼盤、火腿芝士拼盤、煎鴨肝配油封鴨腿意粉同埋安格斯tenderloin~野飲就叫左兩杯mocktail, 分別係frozen tropicolada同埋hoey ginger punch! 佢既食物質素真係相當之高! 法式點心拼盤入面既松露球真係好好味! 同埋好豐富! 而火腿芝士拼盤入面都有唔少火腿既選擇,真係好好食! 好吸引! 呢個2人餐仲有餐湯,今日既餐湯係南瓜湯,好香既南瓜味,真係一流! 而佢配上既餐包都好好食! 至於主菜就更加係令人驚艷, 煎鴨肝配油封鴨腿意粉超香, 份量勁多! 安格斯tenderloin夠哂嫩! 全晚都真係超滿足!

2024-12-11 0 瀏覽
晚上又走到將軍澳覓食,屬意一法式連鎖餐廳整體以歐陸風為主,黑白色的瓷磚地板,風格時尚裝潢典雅,牆身掛有多幅法式掛畫,優雅又不失華麗二人套餐含多個自選項目,亦可以優惠價加配生蠔餐湯為薯仔火雞肉忌廉湯,熱燙濃稠,味道帶點鹹香小碟香煎帶子伴忌廉煮大蔥大粒飽滿,外脆內嫩頭盤法國Charolais生牛肉他他新鮮製作,味道經典而濃郁主菜香煎三文魚伴西蘭花苗及蕃茄甜椒海鮮醬汁皮脆肉滑阿根廷安格斯肉眼牛扒配薯條及忌廉肉汁肉汁豐富,肉味香濃
晚上又走到將軍澳覓食,屬意一法式連鎖餐廳
整體以歐陸風為主,黑白色的瓷磚地板,風格時尚
裝潢典雅,牆身掛有多幅法式掛畫,優雅又不失華麗
二人套餐含多個自選項目,亦可以優惠價加配生蠔
餐湯為薯仔火雞肉忌廉湯,熱燙濃稠,味道帶點鹹香
餐湯
小碟香煎帶子伴忌廉煮大蔥大粒飽滿,外脆內嫩
香煎帶子
法國Charolais生牛肉他他
主菜香煎三文魚伴西蘭花苗及蕃茄甜椒海鮮醬汁皮脆肉滑
香煎三文魚
阿根廷安格斯肉眼牛扒配薯條及忌廉肉汁肉汁豐富,肉味香濃
阿根廷安格斯肉眼牛扒
2024-12-10
香煎帶子
法國Charolais生牛肉他他
香煎三文魚
阿根廷安格斯肉眼牛扒
2024-12-09 49 瀏覽
位於將軍澳popcorn 1/F Odelice 法國餐廳日期:2024/12/5 星期四今日約咗朋友試吓呢間平民化高質嘅法國餐廳,進入餐廳,歐陸風格氛圍讓人感覺舒適。看看餐牌,點了賞味雙人套餐。$658 做緊優惠價75折只限星期一至四。店員提醒7:00前點飲品•仲可以買一送一。雙人套餐有:餐湯、頭盤、主菜、意粉 | 意大利飯、甜品。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆精選餐湯@紅菜頭忌廉湯,湯底幼滑,入口順喉沒有紅菜頭草青味道,灑上小小黑胡椒 ,更突顯餐湯嘅鮮甜味。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆法式點心拼盤@蟹肉他他、三文魚醬、迷你蛋批、炸黑松露蘑菇球、西班牙火腿-頭盤上菜時,頓時大開眼界,每一款精緻點心看得出餐廳用心之作。蟹肉他他@蟹肉豐富鮮甜嫩滑帶有小小清新味道三文魚醬@濃濃三文魚香味配上法飽,更加可口迷你蛋批@外觀小巧很吸引,批底鬆軟有蛋香味炸黑松露蘑菇球@蘑菇昧很濃帶有薯蓉層次感豐富。西班牙火腿@油脂分佈平均,有鹹香,人口即化🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆阿根廷安格斯肉眼牛扒@點了5成熟 肉質鮮嫩多汁,火喉掌握恰到好處,帶有微微焦香,口感軟腍,蘸上忌廉肉汁簡直神來之筆,增添口感豐富
位於將軍澳popcorn 1/F Odelice 法國餐廳
日期:2024/12/5 星期四
店員提醒7:00前點飲品•仲可以買一送一。
雙人套餐有:餐湯、頭盤、主菜、意粉 | 意大利飯、甜品

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

精選餐湯@紅菜頭忌廉湯,湯底幼滑,入口順喉
沒有紅菜頭草青味道,灑上小小黑胡椒 ,更突顯餐湯嘅鮮甜味。

蟹肉他他@蟹肉豐富鮮甜嫩滑帶有小小清新味道
三文魚醬@濃濃三文魚香味配上法飽,更加可口
迷你蛋批@外觀小巧很吸引,批底鬆軟有蛋香味
炸黑松露蘑菇球@蘑菇昧很濃帶有薯蓉層次感豐富。
西班牙火腿@油脂分佈平均,有鹹香,人口即化

阿根廷安格斯肉眼牛扒@
點了5成熟 肉質鮮嫩多汁,火喉掌握恰到好處,帶有微微焦香,口感軟腍,蘸上忌廉肉汁簡直神來之筆,增添口感豐富,以薯條作伴碟,非常吸引。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

海鮮燴飯@有虎蝦、黑青口、蜆、海鮮蕃茄醬汁
虎蝦 | 黑青口 |蜆肉|每樣海鮮都像大海跳舞般新鮮甜美,肉質厚實,啖啖鮮甜。配以海鮮番茄醬汁伴意大利飯好味到一個點。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

甜品系列@火焰橙酒可麗餅||把火焰酒淋在可麗餅上,頓時見到火焰,兼且橙酒的香味四溢,確是特別有驚喜。只可惜橙酒味有點濃烈蓋過了本身可麗餅甜度。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

菠蘿|香蕉| 椰奶,香橙|百香果|汽水-
飲品買一送一系列@點咗無酒精雞尾酒。
菠蘿香蕉椰奶沙冰堂很濃郁香蕉和椰奶味道,入口順滑。
香橙百香果汽水清新可口,百香果味道突出配以淡淡香橙特別爽。

2024-12-06
用餐優惠
優惠券
2024-12-08 0 瀏覽
🌸餐湯+餐包,紅菜頭椰子湯味道甘甜,仲好Creamy,好飲!暖笠笠嘅餐包外層脆口,口感軟硬適中🌸法式點心拼盤見到都心心眼,真係好豐富,擺盤又靚!蟹肉他他,三文魚醬,迷你蛋批,炸黑松露蘑菇球,西班牙火腿!全部都幾好味!我最鍾意食就係蟹肉他他,蟹肉味道好鮮甜,配埋麵包真係一流!而我老公最鍾意食西班牙火腿,味道啱啱好,鹹鹹香香🌸原隻龍蝦大大隻上枱,原隻龍蝦開邊配埋清新嘅芥末荷蘭醬汁,味道真係好夾!啖啖龍蝦肉,肉質好新鮮,彈牙又多汁🌸黑豚帶骨豬鞍(南瓜蓉、迷你甘筍、忌廉肉汁)大大塊厚身嘅豬鞍,切開見到豬鞍肉帶有微微嘅粉紅色,生熟度啱啱好!食落口肉質好嫩滑鬆軟,仲保留到肉汁,配埋南瓜蓉、甘筍同埋忌廉肉汁,好味🌸法國黑朱古力慕絲,好澎湃嘅忌廉,上面仲灑上杏仁!黑朱古力慕絲食落口好幼滑,好creamy,有香濃黑朱古力嘅味道,甜度適中🌸Honey ginger mocktail 第一次飲,無諗過兩者嘅味道可以咁夾,飲落口感覺好清新!🌸Winter Cranberry Fizz MOCKTAIL紅莓味道好濃郁,帶有淡淡嘅熱情果味香味,幾特別🎀餐廳舒適寬敞,餐廳好有法國小酒館嘅感覺!餐廳座位坐得好舒服,好

🎀餐廳舒適寬敞,餐廳好有法國小酒館嘅感覺!餐廳座位坐得好舒服,好適合同朋友黎Chill下傾計食飯!餐廳店員服務態度好友善,抵讚
2024-12-06 0 瀏覽
二訪ODELICE,質素依然不變,一樣咁高質!依家晚市套餐嘅選擇好多,可以由你自由選擇☺️🌟法式點心併盤‼️大推呢個!真係每一款點心都好好味好有驚喜。最愛佢哋芝士焗蛋,未入口都聞到芝士嘅鹹香。仲有蟹肉撻、火腿同埋三文魚麵包,超級豐富又好食🌟燒蝦尼斯沙律‼️分量滿滿,蝦肉係超彈牙!沙律醬汁好開胃,仲有雞蛋同薯仔,加埋爽脆嘅沙律菜係正嘅🌟原隻烤龍蝦‼️入面用咗芝士、忌廉煮大葱烤焗,配埋龍蝦蕃茄醬汁,可以蘸酸種麵包食~龍蝦肉新鮮,肉質緊緻,加埋有薯粒,飽足感滿滿🌟阿根廷安格斯牛脊肉‼️配有法邊豆,燒薯粒,鴨肝白蘭地醬汁,個人大愛佢哋個鴨肝汁!!味道好香濃,加埋牛肉一齊食好夾👍🏻
二訪ODELICE,質素依然不變,一樣咁高質!
依家晚市套餐嘅選擇好多,可以由你自由選擇☺️

🌟法式點心併盤

🌟燒蝦尼斯沙律

🌟原隻烤龍蝦

🌟阿根廷安格斯牛脊肉

• 是日精選餐湯
2024-12-05 57 瀏覽
晚上同朋友在將軍澳品嚐了法式西餐,餐廳門面時尚,內裏有格調,臨近聖誕增添裝飾更有氣氛,我們點選了晚市套餐,餐湯係紅菜頭南瓜湯,蔬菜味濃而清新,2小碟+2主菜,可升級食物。頭盤選擇燒蝦尼斯沙律,好大碟啱晒喜歡沙律朋友,有5隻大蝦好爽脆。升級法式點心拼盤,西班牙火腿咸香、蛋批、煙肉黑松露球外脆內嫩,蟹肉撻,三文魚蓉成碗魚肉好滿足。原隻烤龍蝦,龍蝦開邊以芝士忌廉烤焗,龍蝦好彈牙而且幾大隻,配薯粒同麵包都係好食,值得升級。黑豚帶骨豬鞍厚切煎封,黑豚肉味濃郁,廚師熟度控制得好,外表焦脆內裏鬆軟,南瓜蓉可解油膩。最後叫咗兩杯果汁飲品都係鮮果即製,真材實料,總括而言係優質用餐體驗。
法國菜嚟講,我最鍾意食Crêpe,因為可麗餅內總係白裹住滿滿嘅餡料,之前已經食過「ÔDELICE」嘅甜食Crêpe,今次一於試下個鹹食Crêpe,依度嘅出品真係甜鹹皆美味。*此餐廳收取加一服務費。晚市套餐二人餐(跟餐$673),原隻烤龍蝦,表面鋪滿芥末荷蘭醬汁,龍蝦肉質爽彈,食落有鮮味,略嫌肉質比較瘦削,龍蝦鉗肉食落好Juicy,火箭菜表面鋪有巴馬臣芝士粉,配菜包括有粗切薯條。香煎帶子蕎麥薄餅(跟餐$0),帶子食落好新鮮,經過香煎之後,味道鹹甜,忌廉煮大蔥口感濃稠,食落好香口,蕎麥薄餅口感煙靭,配菜包有雜菜沙律。法式點心拼盤(跟餐$30),西班牙火腿,味道鹹香;蟹肉他他迷你撻,蟹肉份量多,味道鮮甜,配以青瓜、洋蔥食用,味道清新;炸黑松露蘑菇球,表面鋪有黑松露醬,口感酥脆,內有大量蘑菇,黑松露味道濃郁;番茄紅甜椒蘸醬,味道酸甜;菠菜芝士迷你蛋批,略嫌芝士味道較淡;櫻桃蘿蔔,口感爽脆。空運黑青口(跟餐$25),黑青口肉質脹卜卜,食落啖啖肉,配以白酒煙肉忌廉汁食用,味道鹹鮮。2碗餐湯(跟餐$0),甘筍番薯椰汁湯,表面鋪有杏仁粒、蒜蓉、香葉,口感Creamy,甘筍味道比較突出。2份小餐包(跟餐

*此餐廳收取加一服務費。

2份小餐包(跟餐$0),口感外香脆內鬆軟,食落口感類似酸種麵包,配以海鹽牛油食用,味道更佳。

Passion Mojito Cocktail(單點$85),採用白明姆酒,熱情果果茸,薄荷葉,氣泡酒,味道酸甜,容易入口。

Tropicolada Frozen Mocktail(單點$65),採用菠蘿、香蕉、椰奶製作,口感綿密,飲落好清爽。
  • 法國空運黑青口
  • 小餐包
  • Passion Mojito Cocktail
  • Tropicolada Frozen Mocktail
2024-12-02 127 瀏覽
今日點左 晚餐 Set for 2, 超級開心既享受,環境同服務都好好Ciabatta 愛食包人既至愛~Cold cuts & cheese plate 芝士併盤真心正,成塊芝士芝士食真係好一流,食到停唔到,加HAM真係無得輸今日特登試左兩款唔同既牛,真係唔同既口感同味道l   Rib eye & fries 肉眼牛扒:比較多脂肪,肉汁都好豐富l   Tenderloin阿根廷安格斯,牛脊肉:肉味濃,Apple crepe 最後來一個甜品又有雪糕,真係超滿足Sangria blanche ~Japanese mule~ 酒係一個點綴,真係可以好RELAX 咁享受一下晚餐。整個過程服務都好好,好喜歡佢地既服務員好細心。

Ciabatta 愛食包人既至愛~

Cold cuts & cheese plate

今日特登試左兩款唔同既牛,真係唔同既口感同味道
l   Tenderloin阿根廷安格斯,牛脊肉:肉味濃,

Apple crepe
最後來一個甜品又有雪糕,真係超滿足

題外話/補充資料: 好RELAX 咁享受一下晚餐。整個過程服務都好好,好喜歡佢地既服務員好細心。
2024-11-25
慶祝紀念