2017-08-02
有一段時間無幫襯過呢間中東餐廳,今次外牆無再掛敍利亞三色旗,時間真係唔會停留。無黎一排,餐牌加左價,無左$65平價午餐,統一$80,而且$80餐無左頭盆,另外多左$200高級餐,但係羊架同三文魚扒睇黎無乜中東特色喎。今日試左:是日精選:烤雞腿飯。一大隻𠩤隻雞脾切開幾份,淋左酸酸地既肉汁,點會唔好味,雞肉好嫰滑,味道豐富,睇黎係燘過,居然無乜香料味,可以食到雞既𠩤味。配菜燘薯塊就太鹹,有d失敗。烤羊肉絲配芝麻醬及香蒜醬。香蒜汁無乜特別,芝麻醬係有芝麻味既沙律醬,可以中和下bbq羊肉既熱氣,又同羶羶地既羊肉好夾,羊肉羶味較重,但係羶得好味。烤過既羊肉仲有肉汁,肉質嫰滑。今次個飯終於可以加底,唔駛加錢,睇黎老板都發覺到之前個飯太細。飯既配方都改左,無左黃薑味同提子乾,味道唔係好形容到,好似有落小小蒜蓉,總體黎講係清淡過以前,更易接受。飲品點左凍阿拉伯奶茶同熱豆蔻紅茶。凍奶茶進步左好多,有番d茶味,仲好似落左豆蔻,味道香甜,係好有特色既加料奶茶。熱豆蔻紅茶就比較清淡,感覺可以消滯。再之後上黎,店員話我成日黎,已經認得我,就送左張VIP九折卡!
今日試左: