餐廳: Oh! My Dog!
資訊:

2024-07-03 125 瀏覽
石籬區嘅漢堡包一向都選擇不多,但係呢一間無論係牛肉漢堡包定係炸雞漢堡都非常好食,非常多肉汁。廚師準備漢堡包都非常之有心另一方面跟餐嘅薯條都係又熱又香脆,值得推薦!
2024-05-06 331 瀏覽
Burger同熱狗店有好多,不過質素都好大差異依間隱世餐廳無論Burger、熱狗、粗薯條都好出色,雖然價錢都唔算好平,不過絕對係高質!特別推介熱狗同粗薯條!!!熱狗足料醬汁多,粗薯條新鮮香脆,就算係外賣都保存到熱辣辣,讚
Burger同熱狗店有好多,不過質素都好大差異
2024-04-09 276 瀏覽
葵涌呢一間熱狗店真係值得俾個好評唯一缺點係,位置真係好偏僻😂如果非街坊去,真係不太就腳 今次係買外賣burger同熱狗都好好食麵包係偏腍,但外面都係微脆,大量嘅芝麻份量大到,細食女仔根本可以兩個人食一個其中一個今次試嘅炸蝦漢堡第一次食炸蝦漢堡係真係有兩隻炸蝦喺入邊而且我以為剩係得蝦,原來佢同樣都有牛漢堡另一個超級至尊,仲誇張咩嘢餡料都有炒蛋,蘑菇漢堡芝士各類蔬菜加$20有combo, combo 有小食同汽水我哋試咗肉丸同埋薯條薯條好出色,外脆入邊軟糯有薯味,而且調味唔會好多,食完唔會覺得太鹹肉丸係西式肉丸,不過就乾身燒烤,冇醬汁嘅外賣都包得好好,非常滿意!
葵涌呢一間熱狗店
真係值得俾個好評
唯一缺點係,位置真係好偏僻😂
如果非街坊去,真係不太就腳
今次係買外賣
burger同熱狗都好好食
麵包係偏腍,但外面都係微脆,大量嘅芝麻
份量大到,細食女仔根本可以兩個人食一個

其中一個今次試嘅炸蝦漢堡
第一次食炸蝦漢堡係真係有兩隻炸蝦喺入邊
而且我以為剩係得蝦,原來佢同樣都有牛漢堡

另一個超級至尊,仲誇張
咩嘢餡料都有
炒蛋,蘑菇漢堡芝士各類蔬菜

加$20有combo, combo 有小食同汽水
我哋試咗肉丸同埋薯條
薯條好出色,外脆入邊軟糯
有薯味,而且調味唔會好多,食完唔會覺得太鹹
肉丸係西式肉丸,不過就乾身燒烤,冇醬汁嘅
外賣都包得好好,非常滿意!
30 分鐘 (外賣自取)
  • 薯條
2024-03-26 218 瀏覽
店舖座落區域同位置都極神隱上網見到有人推介先知道間店存在所以就決定去一試坦白講我原本係唔太中意食包既人但今次一咬個包面喂脆既?驚喜萬分叫埋個套餐有薯味既薯條有埋野飲都只係$70以為食緊$100以上既漢堡包餐希望可以多加宣傳一路發展落去十分支持呢間小店!
店舖座落區域同位置都極神隱

叫埋個套餐有薯味既薯條
有埋野飲都只係$70
以為食緊$100以上既漢堡包餐

希望可以多加宣傳一路發展落去
十分支持呢間小店!
2024-03-26
  • 漢堡包
  • 薯條
2024-03-15 391 瀏覽
🤍美式漢堡包 $44包體軟熟🍞牛肉漢堡扒雖然薄薄一片🐮但肉汁夠多 牛味都好重🥩車打芝士份量都唔少🧀生菜🥬洋蔥🧄番茄🍅減少油膩感以呢個價錢嚟講 真係好高質😍-回訪嗎:🙋🏻‍♀️味道 🌕🌕🌕🌕🌗抵食 🌕🌕🌕🌕🌑
🤍美式漢堡包 $44
回訪嗎:🙋🏻‍♀️
味道 🌕🌕🌕🌕🌗
抵食 🌕🌕🌕🌕🌑
2023-12-28 481 瀏覽
呢間漢堡包店開咗好耐㗎啦,我經常都會嚟食!🍔😋佢哋嘅漢堡包真係太讚喇!牛肉超多汁,一咬落口就嚟!食嘅時候,啲汁真係會流出黎,好多汁,好juicy!真係好滿足呀!🥩💦👌同埋佢哋嘅薯條真係無得頂!又熱辣辣,每一條都好香脆!夾埋漢堡一齊食,真係好完美嘅組合!好味到我無法形容!🍟🔥😍總括黎講,呢間漢堡包店真係好值得一試!漢堡包牛肉超多汁,食落就會流汁,薯條又熱辣辣,超好味!🍔🥩💦👌🍟🔥😍
呢間漢堡包店開咗好耐㗎啦,我經常都會嚟食!🍔😋

2023-07-28 957 瀏覽
叫即整漢堡包熱狗店鋪位比較細,大約可以坐10個人左右建議可以避開午餐繁忙時間嘢食都係即叫即整,所以需時比較耐但係勝在有誠意,同埋用料新鮮蘑菇漢堡包MUSHROOM BURGER $48材料有美國漢堡扒,洋蔥圈,酸瓜片,蕃茄片蘑菇片,蕃茄醬材料好豐富,食落充滿滿足感。可以加$20要套餐選擇美國薯條 🍟/ 瑞士汁雞翼/ 美式肉丸我選擇左瑞士雞翼,炆得好入味,雞肉有彈性嘢飲就可以選擇汽水或者熱茶甚至乎加錢要鮮榨果汁/樽裝茶/奶茶
叫即整漢堡包熱狗店

鋪位比較細,大約可以坐10個人左右
建議可以避開午餐繁忙時間
嘢食都係即叫即整,所以需時比較耐
但係勝在有誠意,同埋用料新鮮

蘑菇漢堡包MUSHROOM BURGER $48
材料有美國漢堡扒,洋蔥圈,酸瓜片,蕃茄片蘑菇片,蕃茄醬

材料好豐富,食落充滿滿足感。

可以加$20要套餐
選擇美國薯條 🍟/ 瑞士汁雞翼/ 美式肉丸

我選擇左瑞士雞翼,炆得好入味,雞肉有彈性

嘢飲就可以選擇汽水或者熱茶

甚至乎加錢要鮮榨果汁/樽裝茶/奶茶

蘑菇牛肉漢堡
2023-07-28
蘑菇牛肉漢堡
2023-05-26 781 瀏覽
#ohmydog#葵涌終於都放假 四圍遊下 經過小店就入去支持下順便食過tea呢度鋪仔細細 主力外賣 店舖入面都有打卡窗位同埋一張長凳可以等外賣呢度漢堡包即叫即整 而且唔會一味用醬蓋住食材靈魂 醬汁是配料 不是主體👍🏻1️⃣燒雞漢堡包個包有一圈洋蔥圈放置中位令到食落口感好fresh 加上又唔會爆多醬汁 好perfect減少邪惡感既負擔之餘可以享受一下洋蔥、蕃茄、生菜、芝士同沙律醬食材既fusion 再配掂雞扒 一點也不膩推介一試#小店#漢堡#熱狗#薯條#18區美食#美食日記#foodism#instafood#instadaily#afternoontea#foodporn#foodie#hkig#foodphotography #foodpics
#ohmydog#葵涌

令到食落口感好fresh
加上又唔會爆多醬汁 好perfect

推介一試

2023-05-17 529 瀏覽
前幾天,到附近的小店吃午餐,其實一直都想光顧此小店,難得今天有時間。店內只有兩張吧椅同一張長椅讓來買外賣的顧客坐下來,店內環境清潔整齊,令人感到舒適。我點了一個美式漢堡加薯條🍟同一杯汽水,坐左大約十分鐘,收銀姐姐便送餐給我。第一口食薯條🍟,真係外脆內軟,兼且有淡淡的咸味,令人覺得會再食一條。跟著食漢堡飽,飽是普通嘅漢堡麵包🥯,中間夾著生菜、一塊漢堡同番茄🍅再加茄醬同芥末醬,漢堡表面剛剛煎熟,漢堡中間仲有少少紅,所以當食漢堡的時候,還有很多肉汁流出,非常好味😋。整體勝價比都算高,所以經過,可以一試。
2023-05-13
2023-02-22 583 瀏覽
This shop has been here for a long time, and it has been excellent every time. Burgers are big and fresh and really tasty. Fries and onion rings are crispy and not greasy. For me, their hot dogs are a bit small given the price, maybe more dog and a bit less bun would be better but overall it's good value for money. If you're in Kwai Chung, this beats Five Guys because it's more of a traditional big burger made to order. Lots of options, too. Take away only. Wish they had a few tables like they used too.
2022-10-31 1601 瀏覽
到過多次上葵涌一帶覓食,其實,都是友人帶路而已。這一家熱狗店是友人的推介之一,說是在這區也很有人氣,故一直也很想試試看,今次就趁到朋友家歡聚,事前來此吃一個熱狗當作一個小下午茶。因為店家主打都是外賣,所以,店內環境不大,但裝潢很有時代感,很登摩,有少量座位,等着熱狗製作期間也有冷氣涼着地等。不要少看她似是家小店,但食物選擇非常之多,不單有熱狗,更有漢堡,亦照顧到素食的客人,提供素熱狗及素漢堡,還有沙律、小食和多種飲品。要了一款以煙辣腸、德國酸菜、酸瓜粒組成的「特色酸味熱狗」($38),拿上手已感覺到那入重量,打開盒子也看到用料十足,入口熱狗包很軟熟,中間的香腸帶微辣,很不錯,不過,酸菜、酸瓜粒吃來有少少嗆喉感,是美中不足之處。加$20可轉為套餐,多一份小食及飲品,但今次只是到訪友人家前的淺嚐,題外話,因為今次是即興試試,落單後才告之要等30min,不要以為店內客人不多就會很快,原因是不少以whatsapp下了單,如店員早點說要等這麼久,就會留待下次才試。
,還有沙律、小食和多種飲品。
,不過,酸菜、酸瓜粒吃來有少少嗆喉感,是美中不足之處。
特色酸味熱狗
30 分鐘 (外賣自取)
2022-10-23 729 瀏覽
芝士🧀煙肉🥓漢堡包 🍔$48 Combo +$20 有美國粗薯條🍟同汽水 🥤佢成個包🍔嘅比例⚖️都好match💓完美將所有嘢 融合埋一齊 🤹🏻‍♂️洋蔥🧅嘅新鮮 好Juicy 🤤再加啲芝士 啱啱好溶落個包到 🔥美國純牛🐂漢堡扒同煙肉🥓 嘅味道 都配合得好好 👅不得不讚美國粗薯條🍟佢應該係炸咗幾次 所以好重薯仔味🥔 外脆內軟 🤤缺點係要佢哋淨係可以外賣🥡 可能要搵地方食好味程度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)真心好食😋回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)
芝士🧀煙肉🥓漢堡包 🍔$48

美國純牛🐂漢堡扒同煙肉🥓 嘅味道 都配合得好好 👅

不得不讚美國粗薯條🍟
佢應該係炸咗幾次 所以好重薯仔味🥔 外脆內軟 🤤

缺點係要佢哋淨係可以外賣🥡 可能要搵地方食

好味程度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)
真心好食😋

回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)
2022-09-23 507 瀏覽
好耐之前食過一次嗰舖頭仲未翻新今次特登同朋友去試吓今次冇食熱狗反而食左Burger我係叫左個 PIZZA Burger呢間舖頭嘅burger個包好有誠意首先芝麻包個size比出邊嘅burger大做burger之前都會烘左先食落口感香脆唔會好似出面burger咁樣個包一咬落去就林晒餡料夠晒豐富仲有一塊好大塊的菜當食牛肉漢堡感到油膩嘅時候塊生菜就會發揮好大效用有我最鍾意嘅千島醬好好食!另外嗰個吉列蠔burger 朋友都話吉列蠔好嫩滑下次要試一試呢個先!
好耐之前食過一次

有我最鍾意嘅千島醬
好好食!

另外嗰個吉列蠔burger
朋友都話吉列蠔好嫩滑
下次要試一試呢個先!

外賣自取
話說今日去左朋友屋企玩,叫外賣揀左呢間漢堡!🥸睇menu既時間,d漢堡由40幾蚊起,都幾親民既,佢亦都有d特色漢堡,材料配搭都好吸引!🥰因為第一次試,又對香港既漢堡冇咩大期望,所以我揀左個蘑菇漢堡,穩穩陣陣。😇一打開已經好有驚喜,因為好少地方會用芝麻包,而且佢好大個,芝麻包本身會比冇芝麻既香好多。雖然係外賣自取,但個包唔會焗到濕曬,口感保持軟熟。☺️然後,佢牛肉好大塊,有肉汁既;佢個洋蔥圈幾得意,岩岩好困住d蘑菇,蘑菇唔會跌曬出泥,唔知係咪突登設計呢😂。菇好林好香,洋蔥爽甜,蔬菜新鮮,所有野加埋,非常好味!🤤最後,第一次見呢款可樂😆
話說今日去左朋友屋企玩,叫外賣揀左呢間漢堡!🥸

最後,第一次見呢款可樂😆
2022-07-01
45 分鐘 (外賣自取)
2022-06-25 1037 瀏覽
Oh! My Dog!💛夏威夷素熱狗 $72蘑菇漢堡 (走洋蔥 酸瓜 茄汁) $46人均消費: $59 (2人)-夏威夷素熱狗🌭配料有素肉腸 菠蘿粒 粟米 車打芝士 千島醬另外 佢會比一包茄汁 一包芥末醬就算唔加茄汁同芥末醬 都已經好足夠(我覺得我jit得好靚👷🏻‍♀️)份量好大👻啲千島醬 菠蘿 粟米簡直係多到滿出嚟😝佢啲菠蘿係切粒 方便食落肚啲芝士有少少拉絲 Jenggg🧀🤤條腸有啲似正常嘅黑椒熱狗腸不過如果佢入邊啲嘢 再更加結實嘅話 會好啲😚第一次食到素熱狗真係好好味同好抵😝🤤🤤不過有機會食到山泥傾瀉🤣·🐹:蘑菇漢堡 (走洋蔥 酸瓜 茄汁) 🍔本身有美國純牛漢堡扒 蘑菇片 蕃茄 生菜片 車打芝士 洋蔥圈 酸瓜片 茄汁雖然走咗好多配料🤣本身以為整體個包好扁 變得好少料點知依然好大份👻佢俾咗勁多蘑菇🍄雖然冇咗茄汁不過嗰塊漢堡扒好厚🤤所以入邊嘅肉汁carry起個包超Juicyyy🤤🤤🤤完全唔會覺得好乾-17/6/2022 ate呢間嘢完全係雖然唔會特登為咗佢而去石籬不過去石籬 就一定要食呢個🤤🤤🤤個老闆好好人🤣聽到走配料 走咁多笑咗佢呢度食素嘅選擇都好多🌱個裝修幾靚有啲似Cafe多過快餐店
Oh! My Dog!💛
夏威夷素熱狗 $72
蘑菇漢堡 (走洋蔥 酸瓜 茄汁) $46
人均消費: $59 (2人)

夏威夷素熱狗🌭
配料有素肉腸 菠蘿粒 粟米 車打芝士 千島醬

另外 佢會比一包茄汁 一包芥末醬
就算唔加茄汁同芥末醬 都已經好足夠
(我覺得我jit得好靚👷🏻‍♀️)
份量好大👻

啲千島醬 菠蘿 粟米簡直係多到滿出嚟😝