2024-02-15 360 瀏覽
用餐日期:2024/02/12用餐時段:午餐用餐費用(每人):$74餐廳環境:環境整潔乾淨 室內不少座位 檯與檯之間較近 人多時可能要搭檯服務:服務員服務正常 點餐和出餐都快味道:點了牛油果藜麥沙律餐套餐 包即磨咖啡1-牛油果藜麥沙律餐:份量不錯 有2款沙律菜(生菜+羽衣甘藍) 沙律菜上有半個牛油果+ 藜麥+車厘茄+杏仁片+蔓越莓乾 沙律菜新鮮爽脆 牛油果新鮮沒變黑沒根夠稔夠滑 藜麥份量不多味道正常 車厘茄新鮮味道正常 杏仁片爽脆 蔓越莓乾香甜 整體味道好 推薦 如沙律菜藜麥份量可多些更好2-即磨咖啡:這咖啡香濃但有點偏苦 如多些奶或可選latte類更好 總結:這家的午市套餐選擇不錯 沙律意粉焗薯都味道不錯 價錢在同類型歐陸式餐廳中算合理 午市套餐多數都有包一杯飲品 是值得推薦的歐陸式輕食餐廳 沙律餐牌:
用餐日期:2024/02/12
用餐時段:午餐
用餐費用(每人):$74
服務:服務員服務正常 點餐和出餐都快
味道:點了牛油果藜麥沙律餐套餐 包即磨咖啡

沙律餐牌:
2024-02-12
2024-01-11 266 瀏覽
這間品牌的分店越來越少,今日午餐時段單程步行了18分鐘18秒,雖則如此,也值得走一趟。首先,伯爵奶茶絕對是一絕!這杯奶茶濃郁的茶香與鮮奶的完美結合,確實令人陶醉…淡淡的伯爵頁的茶香,不需擔心過於苦膩,濃度恰到好處。每一口都能感受到奶茶的香氣,讓我彷彿身處在一個寧靜的花園中。接著,燒烤蘑菇芝士漢三文治絕對是一道令人難以抗拒的美食。這個三文治充滿了香烤的蘑菇、融化的芝士和烤得酥脆的麵包。每片麵包的厚度大概有12mm,正正是多士的最佳尺寸。每一口咬下去,都能感受到蘑菇的鮮美和芝士的濃郁,完美的口感給人一種滿足感。最後,他們的迷你蘋果金寶撻讓我驚艷不已。雖然直徑只得4厘米,但撻皮酥脆,內餡酸甜可口。每一口都能品味到細細粒的蘋果肉,鮮甜和金寶撻特有的酥脆口感。它的甜度剛好,可以分兩口吃下,非常適合作為下午茶的點心。整體而言,我強烈推薦你來這家咖啡店一試。

整體而言,我強烈推薦你來這家咖啡店一試。

芝士蘑菇三文治

2024-01-11
芝士蘑菇三文治
2023-10-02 261 瀏覽
吃膩了中餐,偶爾來這裡換下口味。食物味道還算ok,但是店面比較小,坐著比較緊逼,所以一般選擇外賣。咖啡質數一般般,味道偏苦澀。三明治沙拉pasta和土豆味道都不錯!
話說已經好多年冇食Super Sandwich,原因價錢唔平,食物質素亦非常一般…😣今日見到店舖的裝修與當年相比改善很多,決定俾多次機會佢。Order 了套餐,共$77💰❎「嫩雞胸磨菇香蒜忌廉汁意粉」意粉好乾身,啲汁又太鹹,好似食緊一淡淡鹽咁。雞肉有大約三塊,好鞋口。蘑菇嘅份量就好多。🉑「南瓜湯」頭一啖都OK,但係飲飲下就覺得好甜。飲到一半已經放棄了。除非真係揀唔到,否則唔會再幫襯呢度嘅意粉😕

Order 了套餐,共$77💰

❎「嫩雞胸磨菇香蒜忌廉汁意粉」

🉑「南瓜湯」
頭一啖都OK,但係飲飲下就覺得好甜。飲到一半已經放棄了。

除非真係揀唔到,否則唔會再幫襯呢度嘅意粉😕
2023-06-16 331 瀏覽
炸魚薯條套餐$59除咗西餐廳之外好少會見到炸魚 所以通常見到都會叫~兩大舊炸魚 食得出唔係cheap貨 唔會係好削既肉 如果薯條多番少少就更加好啦🍟煙三文魚扁意粉$58一開始見到呢個意粉覺得好少好似會唔夠飽咁 點知食食下都幾飽 佢煙三文魚嘅份量都幾多 不過略嫌啲汁有啲稀同埋少🤏🏻酥皮湯套餐配肉醬意粉$60湯底有得簡蘑菇湯或羅宋湯 我哋簡咗蘑菇湯🍄 蘑菇湯好濃郁 每啖都食到蘑菇碎 飲得出係真材實料既 而且熱辣辣加埋脆脆地既酥皮 簡直係Perfect match😆
炸魚薯條套餐$59

煙三文魚扁意粉$58

酥皮湯套餐配肉醬意粉$60
湯底有得簡蘑菇湯或羅宋湯 我哋簡咗蘑菇湯🍄
2023-06-09 230 瀏覽
經過奧海城既時候 見到 Oliver's Super Sandwiches,突然掛念佢既經典焗薯所以二話不說就入咗餐廳,搵返那熟悉既味道 🙂奧海城呢間分店裝修四四正正都算坐得舒服 ~煙三文魚沙律・碎蛋沙律焗薯 $56以前食 Super Sandwiches 最愛呢款焗薯所以今次都係點返呢款回味下 😛焗薯保持到一貫的水準三文魚沙律煙味十足碎蛋沙律亦蛋味十足兩款沙律既味道同焗薯好夾焗薯份量都夠大,夠哂飽 👍 個人而言當正餐都無問題另外焗薯旁邊亦有配咗啲生菜,感覺幾健康 ~
經過奧海城既時候
所以二話不說就入咗餐廳,搵返那熟悉既味道 🙂

奧海城呢間分店
裝修四四正正
都算坐得舒服 ~

煙三文魚沙律・碎蛋沙律焗薯

煙三文魚沙律・碎蛋沙律焗薯 $56
以前食 Super Sandwiches 最愛呢款焗薯
所以今次都係點返呢款回味下 😛
焗薯保持到一貫的水準
三文魚沙律煙味十足
碎蛋沙律亦蛋味十足
兩款沙律既味道同焗薯好夾
焗薯份量都夠大,夠哂飽 👍 個人而言當正餐都無問題
另外焗薯旁邊亦有配咗啲生菜,感覺幾健康 ~
今晚OT遲收工🥲,和同事兩個人打算食個快飯就各自返屋企😓,去到奧海城一期,啊😳?原來間大家樂裝修😨,唔怪得一期嘅其他食肆都咁多人啦🙈,咁啱super sandwiches 仲有2️⃣個位剩,就呢間啦,反正咁耐無食過,一於再試下先🏃‍♂️。挪威煙三文魚•蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁 $66忌廉汁非常creamy🥰,三文魚份量非常之多😍,味道亦唔錯,相對蜆肉數量就唔係太多,不過味道還算可以😌。扁意粉軟硬度適中,非常掛汁,十分入味😋。費城牛肉•車打芝士醬焗薯 $68三大片費城牛肉🐂非常軟腍,有牛味😋,讚👍。薯仔亦焗到啱啱好,形成外脆內軟,可惜嘅係車打芝士醬比較少😶,食到一半已經無醬汁了🥲。至於配菜沙律🥗份量適中,沙律菜非常新鮮,沙律醬又係偏少😪。蘑菇湯 (跟套餐)非常好飲😍,蘑菇味好香好濃,口感濃郁,真係超級好味😋😋。芝士肉醬薯條 (+$15)份量一般,但就炸得非常香脆🥰,形成外表金黄,裏面鬆軟。肉醬份量好多🤗,但帶有强烈嘅香草味,唔鍾意香草嘅朋友要注意(例如我同事...😂)。總括而言,呢間分店水準保持得到,而且價格適中,再講蘑菇處理得湯非常出色。

挪威煙三文魚•蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁 $66

費城牛肉•車打芝士醬焗薯 $68
至於配菜沙律🥗份量適中,沙律菜非常新鮮,沙律醬又係偏少😪。

蘑菇湯 (跟套餐)
非常好飲😍,蘑菇味好香好濃,口感濃郁,真係超級好味😋😋。

芝士肉醬薯條 (+$15)

2022-11-04
  • 蘑菇湯
2022-02-13 742 瀏覽
在網上看到有網友推薦這家的沙律,最近確實很喜歡,專門去試一下,46蚊一小盒,可以選擇兩種,當天種類不算很多,不過有我想試試的蘋果雞肉,我又選了馬鈴薯吞拿魚,有時候不喜歡這款是因為會覺得有點腥氣,整體感覺很heavy的沙律,醬太厚重了
2021-11-03 523 瀏覽
今日公司安排睇展覽,時間有d鬆動,可以輕鬆食個早餐。奧海城一期早餐,通常我嘅選擇係大家樂,或者super sandwich,前者平dd,後者感覺chill dd。幾次黎食早餐都幾多人,差唔多張張枱都有人坐,4人枱中間會有隔板。可以係cashier落單,或者用QR code係自己電話order。早餐選擇主要係英式,有full set嘅all day breakfast,有得揀light d 既set加牛尾湯通粉,牛尾湯幾濃厚,都唔錯。今日唔係好餓,揀咗B2set,$45,有牛尾飽,焗豆,芝士腸,車厘茄,炒旦 我轉左煎旦。叫咗茶包奶茶,但係佢當咗港式奶茶咁幫我落勁多花奶 ,我飲咗一啖就放棄咗。整體黎講不過不失啦。

,我飲咗一啖就放棄咗。

整體黎講不過不失啦。

2021-08-28 421 瀏覽
很久沒有幫襯的一間店舖。星期六早上想食一個豐富的早餐,便到此店來。沒想到食物質素及環境也令我大失所望,非常不理想。我叫咗個$78嘅早餐,全個餐沒有一樣嘢是熱的,全部都係凍或室溫。伴碟的沙律沒有跟沙律醬,薯餅又硬又”益”,豬肉腸非常”so”味。店舖坐位非常狹窄。咖啡也不外如是。不會再幫襯吧!會永久忘記呢間食店吧!

2020-12-05 796 瀏覽
我逢星期三、四也會來奧運站這邊工作,很喜歡來Oliver’s sandwich 食下午茶,本想叫食開三文治酥皮湯餐,今天星期六沒有,那我叫了T3黑醋雞三文治跟熱奶茶$40左右。三文治 - 好脆口,喜歡脆的會喜歡,我本人麻麻;雞 - 片狀,味道普通而唔鞋; 菇 - 有菇味但只得一塊有黑醋味😅, 中間好似有夾芝士,味道好淡,唔太清楚自己食緊咩🤭港式奶茶? 即中西合璧,味道偏向西式奶茶加多奶的味道。不會encore這個餐。

港式奶茶? 即中西合璧,味道偏向西式奶茶加多奶的味道。

不會encore這個餐。

2020-11-02 517 瀏覽
朝早返工想飲返杯奶茶提提神,Super Sandwiches 既奶茶係港式奶茶之餘仲有伯爵茶既香味,又大杯,係唔錯既選擇。吞拿魚沙律三文治就中間夾左塊好爽脆既生菜,整體都不錯,沒什麼可以挑剔。但今日個職員俾漏左糖包我,幸好個奶茶唔落糖都唔會苦澀。
2020-06-22 656 瀏覽
掛念這店的薯仔 同區有分店 二話不說便找個伴一起去找回那熟悉的美味 在門口便看到二人餐$148的大餐牌 立即下決定點這個 每人各有5款飲食品酥皮餐湯可選粟米湯/蔬菜湯 鬆化的酥皮一壓便能與餐湯融合 粟米湯濃郁 每啖帶有軟麵包的口感 很好有兩小吃 芝士薯蓉波及素春卷 前者超鬆化的外皮包裹著芝士薯蓉 又軟綿又香濃又唔燙口的內涵 滿分 想再多吃 下次必點😋後者脆卜卜的春卷皮亦不錯主菜選了黑松露牛肝菌忌廉蘑菇扁意粉 賣相不太吸引 吃下的味道亦不過不失 沒有黑松露香 亦沒有牛肝菌香另一主菜選了 挪威三文魚碎蛋沙律焗薯 保持一貫水準 三文魚煙味十足 碎蛋配焗薯滋味十足 必點包熱餐飲 凍飲需加$7/杯 都幾貴😅最後是精選蛋糕 雖然迷你 但芝士味濃 不錯 如果大一倍會更滿足😆

酥皮餐湯

精選甜品
2020-06-15
  • 芝士薯蓉波
2019-06-28 857 瀏覽
時間關係,是日在早上八時許到了奧海城,早餐很重要,時候尚早沒甚麼選擇,來了Super Sandwich吃個早餐。早餐,不外乎炒蛋腸仔多士等。這裡的早餐配搭也相似,包點是牛角包,有的是配熱香餅。個人不太喜歡牛角麵包,便從熱香餅的餐挑選。輕盈早餐的配搭最順眼,炒蛋,香腸,薯粒,熱香餅。在收銀下單付款後,取個小牌子,便可安坐待餐點送上。這種半自助式的用餐模式,是很欣賞的,一個人不用擔心找座位後,再外出取餐,位置都沒了。從炒蛋的顏色及口感,能判斷蛋漿製的,都習慣了連鎖店都是以蛋漿為材料。香腸煎過後也不油膩。熱香餅是甜甜的,中和了香腸炒蛋的咸。成盤早餐,薯粒反而最出色。烤至金黃色,微脆,咬下外脆內軟,薯絲微熱,融化了我的心。咖啡,是苦的,比人生更苦。對連鎖店的咖啡沒甚麼期望,畢竟這裡不是專門呷咖啡的地方,不能同一標準來評價。
時間關係,
是日在早上八時許到了奧海城,
早餐很重要,
時候尚早沒甚麼選擇,
來了Super Sandwich吃個早餐。

早餐,不外乎炒蛋腸仔多士等。
這裡的早餐配搭也相似,包點是牛角包,
有的是配熱香餅。
個人不太喜歡牛角麵包,
便從熱香餅的餐挑選。

輕盈早餐的配搭最順眼,
炒蛋,香腸,薯粒,熱香餅。
在收銀下單付款後,取個小牌子,
便可安坐待餐點送上。
這種半自助式的用餐模式,是很欣賞的,
一個人不用擔心找座位後,
再外出取餐,位置都沒了。
輕盈早餐

從炒蛋的顏色及口感,能判斷蛋漿製的,
都習慣了連鎖店都是以蛋漿為材料。
香腸煎過後也不油膩。
熱香餅是甜甜的,中和了香腸炒蛋的咸。
成盤早餐,薯粒反而最出色。
烤至金黃色,微脆,咬下外脆內軟,
薯絲微熱,融化了我的心。

咖啡,是苦的,比人生更苦。
對連鎖店的咖啡沒甚麼期望,
畢竟這裡不是專門呷咖啡的地方,
不能同一標準來評價。
2019-06-28
早餐
2019-05-27 503 瀏覽
今日係奧運附近做完野食個午餐, 原來有super sandwiches, 以前有一排成日食佢cake, 貪佢靜靜地坐得舒服, 之後都好少幫襯lu~ 咁耐無食過就食下佢lunch la, 哩間分店唔係好大, 附近都係商業大廈所以lunch time都幾多人, 好彩我1個人唔難搵位。燒雞胸扁意粉餐 $89雞胸一塊正常size切開, 調味用左香草同鹽, 咸左d扁意粉軟硬度都岩岩好, 最怕食到煮到淋哂既意粉~白汁都好creamy好濃, 味道唔錯。跟餐既蘑菇湯, 有切左碎粒既蘑菇係入面不過略嫌少左d, 或者加番一片片既蘑菇落去會更好, 而個湯本身唔會好浠, 味道就普普通通, 而且真係好細碗呀得幾啖, 本身個餐都唔平, 如果份量可以加番多dd就啦😵另加7蚊既凍檸水哩個價錢番講偏貴, 食物味道普普通通, 唔係咁抵食呀
燒雞胸扁意粉餐 $89
雞胸一塊正常size切開, 調味用左香草同鹽, 咸左d

另加7蚊既凍檸水

哩個價錢番講偏貴, 食物味道普普通通, 唔係咁抵食呀