2024-10-28 58 瀏覽
Oneday. ☕️◽️大坑純白精品咖啡店🇭🇰Dirty & Cream 🧁冰凍低溫的牛奶中加入濃郁的Expresso 截然不同 美麗的分層效果💖先是濃郁的咖啡味 隨後是柔和的奶香口感是平衡而豐富 適合喜歡濃厚咖啡口感的人上層多加了一層奶油 口感更豐富 細膩 值得一試味道👅: 4.14/5❤️環境🏠: 4.00/5 服務🗣️: 4.10/5回頭率: 4.02/5📍G/F, 23 School St, Tai Hang大坑純白精品咖啡店Dirty & Cream 兩層分明的飲品 濃郁的咖啡味與奶香相結合冰凍低溫的牛奶中加入濃郁的Expresso 美麗的分層效果先是濃郁的咖啡味 隨後是柔和的奶香口感是平衡而豐富 適合喜歡濃厚咖啡口感的人上層 口感更加豐富和細膩味道👅: 3.83/5 環境🏠: 3.79/5服務🗣️: 4.05/5 回頭率: 3.89/5

Oneday. ☕️

環境🏠: 3.79/5
服務🗣️: 4.05/5
回頭率: 3.89/5

2024-09-10 258 瀏覽
想試呢間野好耐,終於有日收工收早可以過嚟食。佢地收7點,平日5點半嚟到冇乜人,店舖好細,入面得6張枱。自己一條友嚟好正,靜靜地播啲歌又岩聽。感覺上佢地menu成日轉(?)佢地個menu都好吸引下,見到樣樣野都想試,最後揀左honey berry grilled brie toastie同strawberry matcha latte, 我覺得以cafe嚟講其實價錢係偏貴,但等左一陣嚟到又覺得份量同料都幾足喎,個toast入面落左cheese, 幾夾,食完呢餐覺得大滿足,係一間我覺得可以encore嘅cafe😋
2024-09-10
oneday.位於大坑,是間寵物友善cafe🐶🥰 門面及內部裝潢以純白色為主,明亮簡潔🤍 🤍Bear Bear Madeleine (HKD35-45@)有幾款味道可以選擇,我們點了Strawberry及Lava Chocolate口味✨ 熊仔造型超可愛🧸 外層微脆,裡面鬆軟🤤 個人認為Lava Chocolate口味更好吃,帶有香濃的朱古力味,裡面的朱古力漿令整體口感更豐富呢~🤎🤍Iced Sea Salt Caramel Latte (HKD55)海鹽的微咸、焦糖的甜味以及咖啡的微苦互相融合💫 口味豐富,好喝!👍🏻🤍Hot Camomile Tea (HKD40)茶包是TWININGS的🫖 很芳香😌📍oneday. - 大坑書館街23號地舖

Bear Bear Madeleine

Iced Sea Salt Caramel Latte

🤍Hot Camomile Tea (HKD40)
茶包是TWININGS的🫖 很芳香😌
Hot Camomile Tea

📍oneday. - 大坑書館街23號地舖
Bear Bear Madeleine
Iced Sea Salt Caramel Latte
Hot Camomile Tea
2024-02-18 560 瀏覽
再訪大坑白雪雪Cafe 🤍🤍呢日一心去試情人節限定朱古力Bear Bear 🍫點知原來係「完成預訂制」🥲 正想走人之際我聽到玻璃餅櫃入面嘅Bear Bear 呼喚我🧸🧸🔖 草莓/伯爵茶 Bear Bear Madeline 🧸朝早新鮮出爐香噴噴🐽蛋糕口感軟熟🍓友人點嘅伯爵茶口味🫖睇落茶葉密密麻麻好足料咁呢🌱🔖 Earl Grey & Marshmallow Scone 🔖 Pineapple Americano 🍍
再訪大坑白雪雪Cafe 🤍🤍

睇落茶葉密密麻麻好足料咁呢🌱

🔖 Pineapple Americano 🍍
早餐
2023-10-29 492 瀏覽
其實已經食完早餐㗎啦,食完行行吓望到呢間Cafe,之前都曾經食過佢嘅小熊🐻蛋糕仔,今次試埋佢嘅咖啡同埋朱古力棉花糖曲奇🍪 全白色外觀,不過如果少少污糟就好礙眼等咗一陣佢嘅外賣完全冇諗過嗰個外賣杯都有啲質素,雖然都係紙杯底,不過面頭個膠蓋佢有用心設計過㗎,有個心形喺個cover位,如果你環保啲我諗可以重用添,都係全白色另外個棉花糖曲奇紙盒都係白色 仲好好幫我哋熱返佢,可惜我哋唔係即刻食呢,好似嘥咗人哋一番心機返屋企再叮返熱嚟食都仍然吸引,意外地唔會太甜,不過冇諗過要成$60 一件,不過拆返開當$30 一塊 🫤結果兩樣嘢仲貴過食早餐😞又敗家左😪

全白色外觀,不過如果少少污糟就好礙眼

ᴏ ɴ ᴇ ᴅ ᴀ ʏ .#simpuru大坑 #simpuru銅鑼灣 ⋯穿上小熊布偶裝的Madeleine一看便認出是大坑那戶純白Cafe ONEDAY.的出品吧~各種色彩的小熊齊整排列在櫥櫃內,養眼至極Madeleine烘熱後表面有輕微焦脆,內裡濕潤內餡是草莓|香芋吉士醬,不錯為這趟cafe hopping加些點綴,點了兩杯signature充滿夏日風情的鳳梨美式,酸甜清爽Sea Salt Caramel有花心思杯邊蘸了焦糖和海鹽,每一口都甜絲絲的鹹食有常見的Avocado & Egg Sourdough也有這陣子流行的Croissant Roll對半切開Croissant夾著芝士火腿,邪惡!⋯𝙊𝙍𝘿𝙀𝙍𝙀𝘿*𝗕𝗲𝗮𝗿 𝗕𝗲𝗮𝗿 𝗠𝗮𝗱𝗲𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲 - 𝗦𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 ³⁵*𝗕𝗲𝗮𝗿 𝗕𝗲𝗮𝗿 𝗠𝗮𝗱𝗲𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲 - 𝗧𝗮𝗿𝗼 ³⁵*𝗣𝗶𝗻𝗲𝗮𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗼 ⁴⁵*𝗦𝗲𝗮 𝗦𝗮𝗹𝘁 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 ⁵⁰*𝗔v𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 & 𝗘𝗴𝗴 𝗦𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵 ⁷⁸*𝗛𝗮𝗺 & 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗿𝗼𝗶𝘀𝘀𝗮𝗻𝘁 𝗥𝗼𝗹𝗹 ⁶⁸⋯ @simpuru.fd@oneday.ho
ᴏ ɴ ᴇ ᴅ ᴀ ʏ .
#simpuru大坑 #simpuru銅鑼灣

穿上小熊布偶裝的Madeleine
一看便認出是大坑那戶純白Cafe ONEDAY.的出品吧~
各種色彩的小熊齊整排列在櫥櫃內,養眼至極
Madeleine烘熱後表面有輕微焦脆,內裡濕潤
內餡是草莓|香芋吉士醬,不錯

充滿夏日風情的鳳梨美式,酸甜清爽
Sea Salt Caramel有花心思
杯邊蘸了焦糖和海鹽,每一口都甜絲絲的

鹹食有常見的Avocado & Egg Sourdough
也有這陣子流行的Croissant Roll
對半切開Croissant夾著芝士火腿,邪惡!

𝙊𝙍𝘿𝙀𝙍𝙀𝘿

@oneday.hongkong
🪧 大坑書館街23號地舖

#onedayhongkong #oneday
#onedaycoffee
Bear Bear Madeleine - Strawberry/Taro
Pineapple Americano
Sea Salt Caramel & Avocado & Egg Sourdough
Ham & Cheese Croissant Roll
Pineapple Americano
大坑愈黎愈多cafe,最近發現一間純白cafe,環境系簡約路線,主打甜品同特色飲品,而最特別莫過於熊仔瑪德蓮蛋糕,仲有好多味道可以揀❤️🧡💛💚💜🖤🤎✿ ʙᴇᴀʀ ʙᴇᴀʀ ᴍᴀᴅᴇʟᴇɪɴᴇ $35有好多味道可以揀,我地就揀咗班蘭同埋ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ,可愛熊熊絕對吾系得個樣!班蘭味有新加坡風味呢🇸🇬另外ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ伯爵茶味亦濃厚🤎兩款都好鬆軟。✿ ʙᴀsǫᴜᴇ ʙᴜʀɴᴛ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ $68ʙᴜʀɴᴛ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ又出動了,雖然冇標明系抹茶味但我諗綠色都吾會吾系喇掛😂開頭食冇乜抹茶味,食食吓又愈黎愈濃郁💚 ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ芝士軟心有流心感覺。✿ ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ & ᴍᴀʀsʜᴍᴀʟʟᴏᴡ sᴄᴏɴᴇ $45朋友系司康控,伯爵茶味司康有點爽脆,滲出淡淡伯爵茶香🤎唯棉花糖其實同司康吾夾🙊加上食戈陣已經好扁,系影相戈下靚。✿ ʀᴀᴡ ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ʟᴀᴛᴛᴇ $45椰子咖啡為炎炎夏日帶來清新感🥥咖啡比椰子味重。✿ ʀᴀᴡ ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ $50椰子抹茶真系好新穎嘅組合,顏色比想像中淡🥲撈勻後椰子味好明顯🤍抹茶部分也不錯,口感滑溜吾會成口粉。

✿ ʙᴇᴀʀ ʙᴇᴀʀ ᴍᴀᴅᴇʟᴇɪɴᴇ $35

✿ ʙᴀsǫᴜᴇ ʙᴜʀɴᴛ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ $68

✿ ʀᴀᴡ ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ʟᴀᴛᴛᴇ $45
椰子咖啡為炎炎夏日帶來清新感🥥咖啡比椰子味重。

✿ ʀᴀᴡ ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ $50

2023-07-23
2023-06-09 367 瀏覽
⚚𝙊𝙣𝙚 𝘿𝙖𝙮 ˖*為了小熊瑪德蓮而到訪的⚗︎·̫⚗︎店家走簡約純白風 用上了柔和的吊燈營造了舒適的感覺 但空間不大 座位不多週末人流較多的時候很有可能要等候唷〰️▸ 𝘉𝘦𝘢𝘳 𝘉𝘦𝘢𝘳 𝘔𝘢𝘥𝘦𝘭𝘦𝘪𝘯𝘦 (ᴴᴷᴰ$35)▸ 𝘚𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘠𝘢𝘬𝘶𝘭𝘵 𝘚𝘰𝘥𝘢 (ᴴᴷᴰ$45)▸ 𝘌𝘴𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰 𝘛𝘰𝘯𝘪𝘤 (ᴴᴷᴰ$45)小熊瑪德蓮賣相超可愛 十分𝘐𝘨𝘢𝘣𝘭𝘦♡゛但吃的時候感覺有點兒殘忍呢哈哈口味選了巧克力跟斑斕口味但味道較淡 口感尚鬆軟就是中規中矩的蛋糕吧而草莓乳酸梳打酸甜酸甜的非常適合夏天的時候喝 很解渴呢(。•ᴗ-)_

𝙊𝙣𝙚 𝘿𝙖𝙮 ˖*

為了小熊瑪德蓮而到訪的⚗︎·̫⚗︎
店家走簡約純白風 用上了柔和的吊燈
營造了舒適的感覺 但空間不大 座位不多
週末人流較多的時候很有可能要等候唷〰️

▸ 𝘌𝘴𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰 𝘛𝘰𝘯𝘪𝘤 (ᴴᴷᴰ$45)

小熊瑪德蓮賣相超可愛 十分𝘐𝘨𝘢𝘣𝘭𝘦♡゛
但吃的時候感覺有點兒殘忍呢哈哈
口味選了巧克力跟斑斕口味
但味道較淡 口感尚鬆軟
就是中規中矩的蛋糕吧

而草莓乳酸梳打酸甜酸甜的
非常適合夏天的時候喝 很解渴呢(。•ᴗ-)_
眾所周知 大坑係一個假日好去處的地方 一個自成一角的寧靜小社區 入面有各種不同類型及充滿個性嘅文藝小店及餐廳選擇推薦給想慢活一天的人前來!大坑係自己一個幾鐘意嘅地方 地區細小 但就有好多寶藏店可以慢慢發掘同試 ʕ •ᴥ•ʔ有古廟、傳統茶檔、咖啡店、文藝小店 大家係依個地方默默地認真做事 共存🤍Oneday. 於上年年尾於開業 以熊仔瑪德蓮及全白色的環境吸引不少人來到訪 每日製造新鮮美味甜品亦是一家寵物友善小店今次嚟到大坑嘅ᴏɴᴇᴅᴀʏ. 同朋友仔都比佢嘅熊仔瑪德蓮吸引住 慕名而嚟🧸ᴏɴᴇᴅᴀʏ.以純白牆面和質樸木材建構店內直間極簡而優雅 走簡約路線店內嘅一張檯上更放置了用透明玻璃盛載着嘅鮮花💐店外更設置迷你小座位區 聞住及享受住咖啡及蛋糕 一邊享受路口嘅流動風景 (*¯︶¯*)店鋪空間唔太多 大概肉眼見可最多容納6-8組客人➺ ʙᴇᴀʀ ʙᴇᴀʀ ᴍᴀᴅᴇʟᴇɪɴᴇ (ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ & ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ)💰35-40熊仔造理勁可愛 肚仔漲卜卜ʕ •ᴥ•ʔ (啲童真出返曬嚟)有唔同嘅味道選擇 揀咗ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ & ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ自己個人鐘意伯爵茶味多過朱古力 伯爵茶味好
推薦給想慢活一天的人前來!

店內嘅一張檯上更放置了用透明玻璃盛載着嘅鮮花💐

店鋪空間唔太多 大概肉眼見可最多容納6-8組客人

熊仔造理勁可愛 肚仔漲卜卜ʕ •ᴥ•ʔ (啲童真出返曬嚟)
自己個人鐘意伯爵茶味多過朱古力 伯爵茶味好出濃郁 而朱古力個個分開一半係會見到有朱古力醬(如果多啲醬流多啲心就好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵))
瑪德蓮嘅口感都算濕潤同埋軟熟 甜度剛好

➺ ꜱᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ ᴄʀᴏʟʟ (ᴄʀᴏɪꜱꜱᴀɴᴛ ʀᴏʟʟ) 💰78

店員大推嘅是日推介 見到個賣相好靚 粉紅色 ᴄʀᴇᴀᴍ 超韓 所以決定試試佢😗
依個ᴄʀᴏʟʟ係以整ᴄʀᴏɪꜱꜱᴀɴᴛ嘅整法嚟整 丹麥酥皮爽脆唔油膩 食到一層層嘅口感
中間夾住草莓乳酪醬 酸甜夾住酥皮蠻好吃
但價錢有點比較貴ᶘ ᵒᴥᵒᶅ

➺ ᴅɪʀᴛʏ & ᴄʀᴇᴀᴍ 💰55

本身咖啡個底唔錯
喺微暖嘅咖啡上加上打起咗嘅ᴄʀᴇᴀᴍ 令成杯咖啡更加左一份厚重嘅口感

➺ ᴘᴀɴᴅᴀɴ ʟᴀᴛᴛᴇ 💰45

(喺香港好似好少見到咁)
用透明長身玻璃杯裝住班蘭咖啡
會見到班蘭綠色糖漿係最底 再上係牛奶 再上係咖啡 一層層視覺效果好靚
飲落有班蘭味亦帶椰香
鍾意斑斕嘅朋友可以試吓

總結:
靚仔咖啡師好人 留意到我同朋友仔想坐出而一卡位主動開聲話幫我地安排!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
食物屬輕食類 同朋友嚟傾計談心 打卡係唔錯嘅選擇 價錢微貴
2023-05-14
呢間位於大坑嘅咖啡店聽聞唔係開左好耐,都算係新。環境呈現純白色嘅空間,所以望落去已經有種好舒服同休閒嘅感覺~雖然佢位就唔算好多,不過有個signature位係門口真係好啱女仔去打卡🤭小編同朋友去到想坐都無,一早已經比人霸左位了🥲雖然呢間cafe係位於大坑,但佢算係旺中帶靜。都見到有外國人嚟坐低做下野,同埋坐坐下都越嚟越多人,相信係大坑都越嚟越多人去~不過小編好欣賞個到嘅staff好熱情咁介紹佢哋嘅野,同埋所有杯同碟都印有cafe個名,真係personalised design,望落亦都好簡潔。不過個日小編最想試佢哋嘅signature - Bear Bear Madeleine 咁啱賣晒,係個呈貝殼型嘅小蛋糕,希望下次再去會試到🥹如果想試嘅朋友,記得早少少去到叫佢哋嘅招牌同霸個靚位去影相啦😉

🍎Flavour of the day - Apple Pie (available only on Sunday at 4pm)
🧁Tiramisu
🧁Tiramisu
☕️Dirty & Cream
☕️Hot mocha
下午茶
☕️Dirty & Cream
2023-04-09 125 瀏覽
ᴄᴀғᴇ位於大坑,裝修以白色為主,感覺非常舒適簡潔,亦好適合打卡📸sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ既 ʙᴇᴀʀ ʙᴇᴀʀ ᴍᴀᴅᴇʟᴇɪɴᴇs 非常可愛,ʙᴇᴀʀ ʟᴏᴠᴇʀ一定鍾意🐻ʙᴇᴀʀ ʙᴇᴀʀ ᴍᴀᴅᴇʟᴇɪɴᴇs口味有三種: ʙᴜᴛᴛᴇʀ, ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ, ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ. 有時候仲會有不定期嘅sᴘᴇᴄɪᴀʟ ᴇᴅɪᴛɪᴏɴ添放假同朋友嚟ᴄʜɪʟʟ下,飲下咖啡食件ʙᴇᴀʀ ʙᴇᴀʀ ᴍᴀᴅᴇʟᴇɪɴᴇs,不失為一個唔錯嘅活動。▪️ʙʟᴀᴄᴋ $𝟹𝟻

▪️ʙʟᴀᴄᴋ $𝟹𝟻
路過唔小心幫襯左系列(˙𐃷˙)係附近有時間又想飲杯啡就揀左間新店 @oneday.hongkong◦ Madeleines佢既熊仔造型可愛到我少女心唔小心爆發左⋆⸜♡⸝‍⋆但轉個頭就比我咬甩個頭了lol試左牛油味同新鮮出爐既斑斕味但味道呢 個人認為牛油味唔太突出同表面唔夠焦香肚仔背後有成功既凸凸肚臍但感覺佢baking powder落多左少少 食得出|ω・)◦ Dirty & Cream佢係dirty上加左一少pat cream令杯dirty更滑溜就咁食都幾好食 打到厚厚地( ˶˙ᵕ˙˶ )本身都係杯好飲既dirty黎◦ Iced Black合格以上既iced black 最怕太水 佢無呢個問題既佢咖啡豆就偏nutty風味✿#lastbitematters#lastbitematters_taihang#lastbitematters_tinhau✿
路過唔小心幫襯左系列(˙𐃷˙)

◦ Madeleines
佢既熊仔造型可愛到我少女心唔小心爆發左⋆⸜♡⸝‍⋆
但轉個頭就比我咬甩個頭了lol
試左牛油味同新鮮出爐既斑斕味
但味道呢 個人認為牛油味唔太突出同表面唔夠焦香
肚仔背後有成功既凸凸肚臍

◦ Dirty & Cream
就咁食都幾好食 打到厚厚地( ˶˙ᵕ˙˶ )
本身都係杯好飲既dirty黎

◦ Iced Black
合格以上既iced black 最怕太水 佢無呢個問題既
佢咖啡豆就偏nutty風味

#lastbitematters
#lastbitematters_taihang
#lastbitematters_tinhau
2023-03-11 628 瀏覽
Ig 近日都見到不少有關熊仔外表既madeleine介紹 而產地就係依間位於大坑既純白coffee shop 趁有時間 就去依度潮聖下 店舖位置唔算多 大概5-6張枱咁 睇到網上講星期六日會滿座 所幸黎嗰日係平日 加上岩岩開門冇耐 所以都冇人 店舖pastry位置係open area 隔任玻璃窗都睇到入面既用具 。 食物方面都係以蛋糕為主。 作為為左熊仔黎既我 點少得madeleine 岩岩開店關係 店員指需要等大約15分鐘 。 今次叫Earl grey madeleine ($35) 同vanilla Latte($45) . Madeleine 有幾款不同口味 : Earl grey ,pandan, Butter ,仲有啲係mix埋。幾特別 。 熊仔等左陣岩出爐 新解滾熱辣賣相方面好可愛 。 Earl grey味道食落去冇話太重, 但食得出, 同埋新鮮出爐好加分另外叫左杯vanilla Latte. 本身以為會好甜 ,點知味道係岩岩好 唔會太甜, 云尼拿味其實唔算重 漸層望落去相當ig-able 。
趁有時間 就去依度潮聖下

岩岩開店關係 店員指需要等大約15分鐘 。

Earl  Grey  Madeleines

Vanilla   latte
早餐
Vanilla   latte
  • Vanilla  latte
作為🐻點可以唔去搵尼間近來超人氣既小店呢✨純白色裝潢,店外亦有兩個坐位岩曬打卡 📷 不過今次🐻食完野先去拜訪佢地,問左原來可以將🐻外賣啊💕 仲有個好可愛既漢堡包盒裝住✨ 今次仲試曬當日既5個口味(伯爵茶,斑蘭,綠茶,草莓,綠茶草莓)😋⁡🐻の試食‼️✨bear bear madeleine @$35⁡Madeleine 即係法國傳統既貝殼形狀的小蛋糕,但小店用上🐻模製作,當然吸引一班愛可愛之人來啦🥰 除左🐻夠曬可愛之外,背面都有隆起「肚臍」,係madeleine 既特色來唷!口感鬆軟帶微濕,🐻好愛士多啤梨🍓味,因為夠曬香甜又有🍓粒粒 🤭 ⁡

🐻の試食‼️
✨bear bear madeleine @$35

外賣自取
  • bear  bear  madeleine
2023-02-14 182 瀏覽
大坑最近開了一間新的咖啡店,外邊大窗口看到靚仔咖啡師整咖啡,純白風大窗口岩晒打卡。舖頭的糕點也很精美,這次點了 Chocolate bear bear Madeleine ,Choco pie 和 伯爵茶 scone,飲品,就叫strawberry soda。靚仔咖啡師好貼心咁幫我哋加熱左啲餅, 送上黎暖笠笠, 加晒分!Bear bear Madeleine - 造型可愛,打咭必備, 口感係正常小蛋糕,不要有太大期望Choco pie - 外鬆內軟, 中間夾住棉花糖, 但卻不覺得甜膩 伯爵茶scone - 伯爵茶味香濃, scone質感輕盈,頗有驚喜,配咖啡一流Strawberry soda - 士多啤梨加益力多加梳打, 味道平衡,清甜不膩可惜今日已經飲左咖啡, 未能一試依度啲咖啡☕️ 只好留待下次再試