黑糖包曾經為咗Outback無限任添嘅黑糖包而幫襯,相隔一排再嚟,黑糖包已經冇當初咁好食了,覺得偏甜。不過,熱辣辣黑糖包配上自家製牛油這個經典配搭仍然好正🥖澳洲和牛紐約牛扒牛扒竟然比沙律早到。牛扒上碟時,好似出面啲扒房咁連餐碟都係熱㗎,確實抵讚。伴碟嘅薯條都夠熱,但係唔夠脆,麥當勞薯條仲好食。塊扒嗌咗五成熟,好明顯Overcooked。塊扒有筋,所以食落好韌😮‍💨炸蘑菇成餐最滿意就係炸蘑菇!炸粉唔厚,炸完仍然保持蘑菇嘅水份,感覺清新不油膩🍄香煎黑椒日式黃鯨吞拿魚沙律沙律菜品種好多,不過切得有啲碎,啲菜有點霉,感覺不太新鮮。不過,牛油果生熟程度剛剛好!至於主角吞拿魚,份量非常多,不過黑椒味太重,食落有點辣。沙律配有兩個醬汁(千島醬和酸酸的汁),兩個都麻麻哋。其實簡簡單單落橄欖油和黑醋, 效果可能會更好🥗食食吓,經理行過嚟問我哋覺得食物如何,我哋反映返塊扒唔係我哋嗌嘅5成熟,經理主動話幫重新整過一份🫢 聽到經理咁樣回應,覺得好surprise,因為出面好多餐廳聽完意見通常答你:「哦,會幫你同廚房反映吓」,之後不了了之。所以,今時今日遇到呢種服務態度確實難得👏🏻第二次上碟嘅牛扒終於係五成熟啦
黑糖包
黑糖包

澳洲和牛紐約牛扒
澳洲和牛紐約牛扒

炸蘑菇
炸蘑菇

香煎黑椒日式黃鯨吞拿魚沙律
香煎黑椒日式黃鯨吞拿魚沙律

第二次上碟嘅牛扒終於係五成熟啦!不過,肉質仍然係好韌...感覺員工服務和廚房已盡力,係食材嘅問題吧😥

雖說係steak house,Outback已經大不如前了。牛扒唔掂,竟被其他菜式反客為主。
OUTBACK STEAKHOUSE是澳洲菜,所以餐廳內牆上有袋鼠燈,環境舒適。這是在平日太子moko店,不限時對我們目的邊食飯邊聚舊的人來說是十分重要,其他店都限時限刻90分鐘要離場,這點加分位👍。👍黑糖麵包: 黑糖麵包是OUTBACK招牌,每人最少食了半條,暖笠笠上台,又香黑糖味又鬆軟的,單食好好味,配它的淡牛油更加一流。。👍炸洋蔥花球: 外脆內軟,洋蔥夠熟,食到洋蔥的香甜。👌公司沙律及雞肉凱撒沙律均是蔬菜新鮮,正常發揮。👌燒肉醬味豬肋骨併燒半雞:豬助骨是招牌菜,入味夠軟,肉好軟淋,輕輕一叉就會鬆開,味道唔錯,肉唔乾,但覺得無咗肉嘅肉汁及彈牙感,可惜燒雞d肉就柴了一些。👌燒帶子煙肉白汁燴飯: 帶子燒得剛好,白汁燴飯汁醬偏濃,多食易膩。👌闊條面,都正常發揮,好味無投訴。

👍炸洋蔥花球: 外脆內軟,洋蔥夠熟,食到洋蔥的香甜。

👌公司沙律及雞肉凱撒沙律均是蔬菜新鮮,正常發揮。

👌闊條面,都正常發揮,好味無投訴。

2024-08-19
5 分鐘 (堂食)
服務員服務態度極差,從未試過差到咁,moko喼間一入執帶眼鏡肥妹帶帶下位唔知走咗去邊,bar位金毛果班男仔句句帶粗口,大佬,有小朋友架,全程成班圍埋吹水,仲差過大排檔
2024-07-18 2825 瀏覽
雖然假日有好多人北上消費,原本以為walk in都會有位,結果outback依然係要排隊。一坐低就會有黑糖麵包,而且可以refill嘅,但感覺麵包冇以前咁好食,冇咁鬆軟。嗌左牛扒,可以揀2個side dish,揀左焗薯同蔬菜。個焗薯超級好食而且份量都好足,用左芝士同煙肉粒去焗,味道又唔會過鹹。牛扒揀左7成熟,建議可以揀5成,因為7成感覺有d韌。仲嗌左海鮮意粉,配果兩塊蒜蓉包好脆好好食😋。意粉份量足,海鮮都算新鮮,兩個人分都可以食到好飽。另外服務態度真係好好,主動refill水同會問你覺得呢餐點樣。每位員工都好有禮貌。唯一美中不足就係甜品唔可以寫碟,如果想慶祝生日或者特別節日可能要另覓地方。

牛扒揀左7成熟,建議可以揀5成,因為7成感覺有d韌。

2024-06-16 2677 瀏覽
幫襯咗moko outback好多年,仲記得第一次一家人去食好有驚喜,食咗免費送新鮮出爐既黑糖麵包,因為太好食,又會嗌第二個,牛扒都好有驚喜,好懷念那時候食到美食的開心。但原來時間真係會沖淡一切…… 今年父親節一家人睇完九龍城寨支持下香港電影業,去咗outback慶祝,本想可以支持下香港飲食業,點知換來的是有一次的失望。新鮮出爐既黑糖麵包已經變咗工場出品,乾柴而有酸味,豬扒的配菜係變咗味變咗色,豬扒質素麻麻,雞扒三文治凍而麵包乾柴,最後食剩咗大半個,薯條都係乾爭爭,唯一味道還可以的就係個闊粉和沙律。沙律都算新鮮,雖然不需要什麼廚藝。食咗餐咁樣質素既晚餐,影響曬父親節的心情。早知道在家自己煮慶祝算了,又或者去深圳食玩一條龍啦。 在現今香港社會租金貴,人工貴既大環境下,餐飲業主要支出都花費在租金和人力上,食物成本已經被壓縮到得一兩成,加上香港工時全球最長,侍應和廚師工作得唔開心,服務質素下降係好自然既事,唔會再抱什麼期望了,大家好自為之吧
在現今香港社會租金貴,人工貴既大環境下,餐飲業主要支出都花費在租金和人力上,食物成本已經被壓縮到得一兩成,加上香港工時全球最長,侍應廚師工作得唔開心,服務質素下降係好自然既事,唔會再抱什麼期望了,大家好自為之吧
2024-06-03 2118 瀏覽
旺角東Outback🥩係新世紀廣場行完街,同朋友又到左搵食既時間😋好耐冇食牛扒,見到6樓有間outback~美國紐約西冷牛扒今次叫咗七成熟,牛扒肉身好厚,內部口感頗嫩😍食到淡淡牛肉味,邊上仲有厚實煙靭嘅脂肪好有咬口,西冷牛扒上微焦的格紋,真係讓人心動蟹肉釀蘑菇蟹肉上鋪滿芝士醬幾惹味,又入粒粒新鮮細蘑菇;一粒一啖加上滿滿的蟹肉,非常唔錯嘅小食焗薯焗薯係原隻薯仔,上嘅時候已經切開一半,配上酸忌廉、芝士及煙肉粒,份量充足
旺角東Outback🥩

美國紐約西冷牛扒

蟹肉釀蘑菇

焗薯

2024-05-29
  • 西冷牛扒
2024-04-04 1924 瀏覽
選了這個位置吃生日飯。我們預早Book位對通知是生日飯,店員也很好安排了窗口位置👍➡️美國頂級牛扒拼龍蝦尾套餐(匯豐卡7折$672)1️⃣黑糖包🌟🌟微暖,不太軟2️⃣牛扒龍蝦🌟🌟🌟🌟龍蝦好彈牙~牛扒的生熟度也做到要求3️⃣沙律,意粉寬條麵🌟🌟🌟一般,沙律純粹降低食物罪惡感。寬條麵就微辣,麵煮得都彈牙4️⃣雪糕朱古力軟餅🌟🌟🌟🌟🌟好好食,用小盤保持布朗尼的熱度,再係上面放牛奶雪糕和雲尼拿雪糕,又凍又熱,簡直係冰火二重奏5️⃣鮮果什果美式芝士餅🌟🌟🌟🌟原來預早Book枱和通知食生日飯就會送芝士餅👍🏻 雖然係送,但都好好味,芝士味濃,芝士軟身加忌廉,幼滑到停唔到口。食完芝士餅先再食旁邊嘅水果,冇咁滯

➡️美國頂級牛扒拼龍蝦尾套餐(匯豐卡7折$672)
1️⃣黑糖包🌟🌟
微暖,不太軟

2️⃣牛扒龍蝦🌟🌟🌟🌟
龍蝦好彈牙~牛扒的生熟度也做到要求

3️⃣沙律,意粉寬條麵🌟🌟🌟
一般,沙律純粹降低食物罪惡感。寬條麵就微辣,麵煮得都彈牙

4️⃣雪糕朱古力軟餅🌟🌟🌟🌟🌟

龍蝦牛扒餐
雪糕朱古力軟餅
  • 美式芝士蛋糕
  • 牛扒拼龍蝦尾
昨日公報數字,有近40萬人離港去玩,但 MOKO Outback 仍是滿座,6pm 左右去等了約5分鐘有枱。客人很多,座無虛席,但員工尚算足夠,又或者是他們夠效率吧。3人行叫了2人餐 + 漢堡🍔 + 甜品,員工細心解釋用信用卡的85折和會員卡的85折有何分別,很貼心。同行友人很喜歡它的 Signature 黑糖麵包🥖,熱端端的加上奶油,非常滋味。另外,我們第一次點 Chocolate Thunder 這甜品,亦沒有令我們失望。不得不提,當然是我每次也會點的 Long Island🍹,試過幾次,比部分酒吧做得更好開心滿足的週六晚上

客人很多,座無虛席,但員工尚算足夠,又或者是他們夠效率吧。

開心滿足的週六晚上
house salad
澳洲安格斯牛肉漢堡
Chocolate Thunder
2024-03-23
5 分鐘 (堂食)
house salad
澳洲安格斯牛肉漢堡
Chocolate Thunder
2024-03-18 1467 瀏覽
原本諗住飲茶,但太多人等位,最後揀咗黎outback 食lunch。佢既忌廉蝦蘑菇意粉真係最好味,蝦爽口,忌廉味濃。雞肉餡餅小朋友最鐘意食,入面滿滿芝士,好味。薯條依然係小朋友至愛。至於個肉醬意粉不過不失,不試也罷,好一般。

2024-03-07 3236 瀏覽
Outback Steakhouse,位於旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場6樓605號舖。 店內的座位比較窄, 都已經有一段時間沒有到outback用餐, 今次點了一個匯豐套餐,已包括有黑糖麵包、 沙律、餐湯、 海鮮肉醬意粉、 雜扒拼盤、 燒雞肉芝士夾餅, 另外點了 飲品有椰子士多啤梨沙冰和凍檸檬茶。 🔸黑糖麵包 ~ 記得以前好喜歡吃outback的黑糖麵包, 味道依然跟以前一樣, 口感軟熟,配上牛油特別好味。 🔸沙律 ~ 沙律好新鮮, 份量多。 🔸餐湯 ~ 餐湯熱辣辣,非常濃郁, 配上黑糖麵包很滋味。 🔸海鮮肉醬意粉 ~ 有大量海鮮,蝦肉爽口新鮮, 意粉質感軟硬適中。 🔸雜扒拼盤 ~ 有腸仔、牛扒、豬扒、羊架和炸雞, 非常適合食肉獸。 🔸燒雞肉芝士夾餅 ~ 餡餅有滿滿的燒雞肉, 芝士流心, 很惹味。 🔸椰子士多啤梨沙冰 ~ 椰子味重帶有士多啤梨的香甜味,好好飲。 🔸凍檸檬茶 ~ 凍檸茶正常發揮。 整體味道不錯, 套餐都幾抵食😊。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

黑糖麵包

🔸沙律 ~ 沙律好新鮮, 份量多。
沙律

🔸餐湯 ~ 餐湯熱辣辣,非常濃郁, 配上黑糖麵包很滋味。

餐湯

海鮮肉醬意粉

雜扒拼盤

燒雞肉芝士夾餅

🔸凍檸檬茶 ~ 凍檸茶正常發揮。
椰子士多啤梨沙冰

整體味道不錯, 套餐都幾抵食😊。

2024-03-04
雜扒拼盤
燒雞肉芝士夾餅
椰子士多啤梨沙冰
2024-02-29 1466 瀏覽
呢間連鎖式嘅家庭西餐廳 我食呢間分店位於MoKo商場入面 好多家長都會帶小朋友去食 因為佢每個餐都會配送一條黑糖麵包配cream cheese 🧀 佢呢個包熱辣辣送上嚟嘅時候超鬆軟 加少少cream cheese甜甜地好易入口完全唔覺得太滯 我一個人都可以食到一條😂😂👉🏻特製洋蔥花球 ($86) 💓💓💓💓💓佢呢個特製洋蔥花球,口感鬆軟外皮較脆。可能係即炸嘅關係,所以一咬落去勁脆食到甜甜嘅洋蔥🧅好夠爽甜 呢個價錢呢個份量真係可以幾個人一齊開心share👍🏻👉🏻美國肉眼扒配豬肋骨 ($368) 💓💓💓💓老實講,佢呢個價錢可以試到兩樣嘢都幾化算。因為滿足到我想食牛扒同埋食豬肋骨嘅願望又唔使額外再分開叫。不過呢個豬肋骨有少少乾乾地,肉質唔夠Juice。但係塊肉眼扒就比較Juicy有嚼口 牛味較重 再加上佢配埋薯條兩個人share真係份量夠大抵食 而且甜薯都係配埋一set但估唔到個甜薯真係幾甜 不過冇咗面上個cream會更加惹味👍🏻👍🏻五個心心係最高分Outback Steakhouse (MOKO新世紀廣場) (旺角)地址 : 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場6樓605號舖
呢間連鎖式嘅家庭西餐廳 我食呢間分店位於MoKo
👉🏻特製洋蔥花球 ($86) 💓💓💓💓💓
👉🏻美國肉眼扒配豬肋骨 ($368) 💓💓💓💓

五個心心係最高分
  • 肉眼扒
2024-01-09 1769 瀏覽
旺角新世紀廣場有很多食府,試次享用了最頂層的outpack,大約等了差不多十分鐘才能夠進去。在他能夠安排在窗口位置可以飽覽旺角風光(可惜忘記影相只記得影食物)享用了西冷牛扒餐以及羊架套餐,當然不少得有黑糖麵包,若果你食曬黑糖麵包職員我問你是否要多一件,服務態度超好。西冷牛扒大約七成熟,口感佳,鮮嫩彈颯,濃鋩鼴香,烤焦香,味道濃鬱。 而羊架美好,非常容易入口能夠食曬所有飯,厚實多汁,羊肉味濃鬱,烤製獨特,濃鬱厚實,口感精緻,不鬚。

2024-01-09
10 分鐘 (堂食)
午餐
  • 羊架
2023-12-26 1328 瀏覽
好快就已經有個黑糖麵包俾你食又會成日主動fill水服務唔錯炸盲曹魚柳,好香脆,啲魚肉都好Juice,略嫌啲飯唔夠多精選牛柳扒,牛味算濃,ok啦炸洋蔥,唔係想像中咁香脆,有啲位都炸唔到野食OK,服務真係唔錯
好快就已經有個黑糖麵包俾你食
又會成日主動fill水
服務唔錯
炸盲曹魚柳,好香脆,啲魚肉都好Juice,略嫌啲飯唔夠多
精選牛柳扒,牛味算濃,ok啦
炸洋蔥,唔係想像中咁香脆,有啲位都炸唔到
野食OK,服務真係唔錯

2023-12-21 1095 瀏覽
📍Outback Steakhouse, MOKO 🏷️ HKD 250 each 好耐無幫襯過被黑糖包耽誤嘅扒房🤎 估唔到星期五晚6點半去攞飛,都要等成個鐘先有位。一如以往,附送的黑糖包很好吃,食物好大份(還有碟意粉沒拍照)~三個女生叫三款很足夠🥗🍝🌮 飲品方面,經理Martin詢問時得知朱古力很淡,竟然主動更換了2次!第三杯最濃的還是由他親自調製。感謝Martin的用心🍫#feedmebaebe#foodie
📍Outback Steakhouse, MOKO
🏷️ HKD 250 each

#feedmebaebe
#foodie
2023-11-30 1616 瀏覽
大大話話幫襯咗 outback 好多年 - 細細個澳洲讀書開始, 初出嚟做嘢去銅鑼灣鋸個高級少少嘅牛扒, 到有家室之後去尖沙咀扶老攜幼睇燈飾, 高峰期一個月去一兩次都走唔甩, outback 確實係老少咸宜之選。從來都係喜歡佢嘅踏實, 服務同食物質素嘅穩定: 熱烘烘嘅麵包, aussie cheese fries, 辣雞鎚, ceaser salad, toowoomba pasta, steak, 當然唔少得一杯杯冰凍嘅啤酒啦。到近幾年, Moko outback 就係我一班中學嘅兄弟指定嘅生日慶祝餐廳, 無他嘅, 男人老狗 - 坐得舒服食得ok就可以, 所以次次都懶得揀其他。我哋睇返啲相, 自從2018 開始已經無間斷地喺度慶祝生日, 可惜, 終於係時候講分手。其實已經比多一次機會, 對上一次六月份嚟已經覺得唔對路 - 再見唔到嗰班禮貌勤奮嘅本地後生仔女, 由大排長龍變到只有一半入座率, 由每五分鐘就托出一盤盤嘅小食牛扒到而家啲服務員都係圍埋傾偈, 仲有連洗手間都壞埋… 到今次十一月再食, 服務質素依舊不復當年, 而最令人嘆息係整體食物質素都嚴重下降… 係嚴重到呢班最冇所謂嘅麻甩佬

到近幾年, Moko outback 就係我一班中學嘅兄弟指定嘅生日慶祝餐廳, 無他嘅, 男人老狗 - 坐得舒服食得ok就可以, 所以次次都懶得揀其他。我哋睇返啲相, 自從2018 開始已經無間斷地喺度慶祝生日, 可惜, 終於係時候講分手。其實已經比多一次機會, 對上一次六月份嚟已經覺得唔對路 - 再見唔到嗰班禮貌勤奮嘅本地後生仔女, 由大排長龍變到只有一半入座率, 由每五分鐘就托出一盤盤嘅小食牛扒到而家啲服務員都係圍埋傾偈, 仲有連洗手間都壞埋… 到今次十一月再食, 服務質素依舊不復當年, 而最令人嘆息係整體食物質素都嚴重下降… 係嚴重到呢班最冇所謂嘅麻甩佬, 都耍手擰頭…

明白而家市道唔好, 做餐飲真係好困難… 但Moko outback 跌watt 嘅程度實在太嚴重, 亦俾多一次機會了, 所以唯有講再見啦… 最後補充多少少, 六月份去嗰次係星期三, 十一月份嗰次係星期一, 唔知星期五六晚會唔會好啲? 又或者其他分店嘅服務同食物質素應該仲ok? 呢個留俾outback 粉絲去發掘啦, 我就暫時離場先喇…