2024-12-02
係離島區返工返到攰,有時放飯都想食好少少食個正D既Lunch於是今次就去左位於東薈城呢間靚靚Outlet入面的Outback Steakhouse 食晏Outback的位置非常方便,位於巴士總站同地鐵站的中間。只要一搭電梯上兩層就即刻去到啦~餐廳入面既空間好寬敞,所以即使好多人會黎呢到食飯,只要12:30前入座基本上都唔洗等位!而且中間的枱都好大張,旁邊仲有梳化位添岩哂星期五既Happy Friday Lunch呀~~同平時一樣,我同一班同事最鐘意叫既野就係「Toowoomba Pasta 芝士白汁燒蝦寬麵 $148」丶「Grilled Scallops & Bacon Creamy Risotto 烤帶子煙肉白汁燴飯 $148」同埋「Chicken Quesadilla 燒雞肉芝士夾餅 $128」!白汁燒蝦寬麵每次都有超多隻蝦!!每個人食幾隻都仲有仲有好Creamy既味道~ 夾餅夾住溶咗既芝士真係好香脆,好有芝心批既感覺意大利飯軟硬度岩岩好,而且煙肉帶子好貼心咁串起一齊,拎黎食都好方便呀~Outback當然唔少得任食既黑糖麵包啦!!烘到少少熱,搽佢配搭既Cream cheese簡直完
意大利飯軟硬度岩岩好,而且煙肉帶子好貼心咁串起一齊,拎黎食都好方便呀~Outback當然唔少得任食既黑糖麵包啦!!烘到少少熱,搽佢配搭既Cream cheese簡直完美~ 食完今次先發現,原來跟餐的餐茶仲可以無限添飲!凍熱都係 而且只要裝返個會員app,仲可以免加一添 (記住早一兩日裝呀,要裝完第2日先生效架~)