2022-12-18 1085 瀏覽
成日心思思想食outback嘅黑糖包,同事告知原來可以買外賣, 終於外賣兩條返屋企慢慢食,外賣點餐後,店員會每條黑糖包跟一小盒cream,可以要求不翻熱,回家自己翻熱才吃,跟在餐廳一樣咁好食。
外賣自取
2022-11-27 1224 瀏覽
今天又外出工作🗂️地點銅鑼灣,一行5人👩‍👧‍👦👩‍👦我地選擇左翡翠明珠廣場Outback Steakhouses, 實在太多餐廳以前好鍾意去,後來被遺忘了的,果然仍然保持水準。我哋叫咗四個 main course + 兩個小食-首先第一時間就上黑糖麥包🍞,唔駛講個個都知呢個包出名好食,所以忘記了拍照,加上好肚餓😅差啲想叫多個,好彩無因為飲埋個湯飽左一半😋,否則乜都食唔落😬-餐湯係磨菇湯🍵好味😋-燒雞肉🐔芝士夾餅🌮,要趁熱食會好味啲-雞肉拼蝦🦐寬面,這是比較杰身的白汁香濃味美,食幾啖好快就飽因為有芝士較漏-燒肉醬味豬肋骨🐷配薯條,豬肋骨整得好𣺉又入味好快食晒😋,但薯條一般😅-美國肉丸蕃茄🍅意粉,呢個肉丸好好味,蕃茄意粉味道剛好易入口冇芝士寛面咁漏,都好快清碟,今餐最好食推介。小食:-特選洋蔥花球🧄,洋蔥球賣相好靚,但我本人對勁炸的食物有拒絕,-香辣炸雞鎚🍗,雞鎚都係炸物這個偏咸一般
-餐湯係磨菇湯🍵好味😋
-燒雞肉🐔芝士夾餅🌮,要趁熱食會好味啲
小食:
-香辣炸雞鎚🍗,雞鎚都係炸物這個偏咸一般

雞肉芝士夾餅
雞肉燒蝦闊麵
燒肉醬味豬肋骨
美國肉丸蕃茄意粉
2022-09-07 1058 瀏覽
我叫3成熟,佢煎到全熟好似食瘦肉咁,二百幾蚊牛扒咁就曬左,難食到無胃口,乜3成熟同全熟好難分咩,得個湯同包好食,下次黎食應該係為左個湯哈哈哈哈啊哈哈哈哈哈哈哈哈😑
2022-04-15 2455 瀏覽
香港疫情終於緩和,確診人數顯著回落,食市實行疫苗通行證,員工、食客需要接種疫苗才能內進,對食客與員工也相對安全。躲在家兩個多月了,雖然只有午市,也要和老公出來散散心。今日嚟到銅鑼灣明珠廣場OUTBACK steakhouse 午餐抵食,主菜+自製黑麥包+ 粟米忌廉湯+一杯熱餐飲。燒盲槽魚柳Simply Grilled Barramundi $128非常抵食,魚柳份量非常多,而且外面燒得香脆,內裏嫩滑。伴菜有甘筍、紅椒、小紅茄、西蘭花、甜青豆,製作認真非常可口。芝士白汁燒蝦寬麵 Toowoomba Pasta $128燒蝦大約十隻左右,抵食!芝士白汁香濃口感適中。可能疫情原因大平賣,分量比平時多。

今日嚟到銅鑼灣明珠廣場OUTBACK steakhouse

午餐抵食,主菜+自製黑麥包+ 粟米忌廉湯+一杯熱餐飲。

芝士白汁燒蝦寬麵 Toowoomba Pasta $128

燒蝦大約十隻左右,抵食!芝士白汁香濃口感適中。

可能疫情原因大平賣,分量比平時多。

2022-04-14
2022-01-16 1693 瀏覽
這間餐廳平時都聽得多,但就沒有食過,因為要一班人才能點多一點佳餚食,今次難得一班朋友約出嚟食飯睇戲,又對於鍾意食牛肉的我來說,終於有機會食到「outback」outback始終人氣旺盛,都要等廿零分鐘才能進餐廳,既然一班人食當然點咗塊重量級牛扒,三至四個人食的分量,七成熟, 肉質還好,口感都尚算豐富。再來就是他的薯條拼盤,這個我頗為欣賞,視覺效果也不錯,所以影相留念,份量十足,味道也不差,芝士煙肉薯條好好食最有特色的就是他的特飲反而覺得這裏的特飲做得不錯這杯飲品就是我想特色推介的,賣相已經夠突出,非常大杯,成支apple cider倒轉插係個杯度,佢又唔會倒瀉曬出嚟,你飲一啖就會倒一點出來,這杯還是冰沙來的,夏天飲真的非常地解氣,只係睇到圖片也,想點返杯嚟飲環境尚算不錯適合一班朋友聚會,每人二百零蚊左右落樓,因為趕住睇戲,食左30分鐘左右走人,如果唔係大家都可以坐喺度慢慢吹下水都係一個不錯的地方選擇。

最有特色的就是他的特飲反而覺得這裏的特飲做得不錯

2021-12-31
20 分鐘 (堂食)
  • 芝士煙肉薯條
2022-01-12 981 瀏覽
Today I went to eat in outback with my family I ordered a tuna salad, impossible burger, & quesadilla from the lunch menu. I usually go to outback every once a month and the food would be ok. Although, today I wanted to try the new tuna salad. The tuna didn’t seem to be fresh as it had a weird taste and as I got home I had a terrible stomach ache. Please don’t order the tuna salad!
2022-01-11
2022-01-07 1117 瀏覽
嚟親Outback最主要都係想食佢個黑糖包一入嚟未叫嘢食已經上咗兩個黑糖包俾我哋又忍唔住refill不知不覺每人對左一條😂😂😂飽到上心口我哋三人行叫咗三樣菜式諗住唔會好多率先上菜嘅炸洋蔥呢舊嘢真係超級抵食個樣又好打卡不過我就覺得啱成班人party食三個人來講個份量其實都有少少多成個洋蔥花我哋只係食到一半好欣賞佢嗰隻炸粉薄得來唔會好油食落去個口感勁好 只係食得多真係好漏會食唔落其他嘢㗎叫咗個西冷扒拼豬仔骨佢仲可以配個焗薯我哋叫咗五成熟但嚟嘅時候有少少變咗well done唔知係咪因為個盤都熱啦肉質都算OK 食落幾有肉味同埋佢個醬汁好好食但就略嫌多根左啲個豬仔骨都相當之腍身呢個我哋幾個都幾鍾意食係一個雞肉薄餅 裏面有芝士覺得佢煎得啱啱好入面亦都有好多餡個薯條有少少似氣炸鍋整嘅冇乜油同時都冇乜味 都係建議可以點醬汁食Share的Apple cider 下面好似係芒果味嘅底溝埋的確幾好飲 但80幾蚊我就覺得唔值嘅埋單每人275價錢就唔算平㗎喇不過食物嘅質素都有保證仲有重點食到我非常鍾意嘅黑糖麥包我就已經心滿意足😂😂
嚟親Outback最主要都係想食佢個黑糖包

價錢就唔算平㗎喇不過食物嘅質素都有保證
仲有重點食到我非常鍾意嘅黑糖麥包
我就已經心滿意足😂😂
2022-01-06
10 分鐘 (堂食)
  • 黑糖麵包
  • 炸洋蔥花
2021-10-19 1888 瀏覽
呢日約左班媽媽朋友食下午茶,食完打算約埋去公園玩於是就即刻搵下銅鑼灣有咩餐廳可以容納到咁多個小朋友啦搵完發現明珠廣場嘅Outback有好多岩小朋友嘅設施包括High Chair、小朋友餐具、兒童填色紙連蠟筆、兒童餐啲套餐包飲品,如果想將餐湯改做沙律 +$15 或者直接加$25加配沙律🥗我地先到就先攞位,職員都有主動放好High chair 同埋兒童畫紙及蠟筆🖍️等其他朋友到之前,就可以俾小朋友油顏色先,Kill Time 一流唔想食咁Heavy,都有呢啲甜品傾下計都唔錯最後我就點左呢個豬肋骨配薯條跟餐檸檬茶可以Free Refill 不過職員嘅服務態度就真係可以改善下囉因為叫佢拎兒童餐具、追飲品等都起碼問左3次問到第四次先有順帶一提我地去果日係公眾假期所以所有會員折扣/ 會員Coupon都用唔到只可以儲分記得留意返啦
呢日約左班媽媽朋友食下午茶,食完打算約埋去公園玩

於是就即刻搵下銅鑼灣有咩餐廳可以容納到咁多個小朋友啦

搵完發現明珠廣場嘅Outback有好多岩小朋友嘅設施

啲套餐包飲品,如果想將餐湯改做沙律 +$15
或者直接加$25加配沙律🥗

唔想食咁Heavy,都有呢啲甜品

傾下計都唔錯

最後我就點左呢個豬肋骨配薯條

跟餐檸檬茶可以Free Refill

不過職員嘅服務態度就真係可以改善下囉

因為叫佢拎兒童餐具、追飲品等
都起碼問左3次
問到第四次先有

順帶一提
我地去果日係公眾假期
所以所有會員折扣/ 會員Coupon都用唔到

只可以儲分
記得留意返啦
2021-10-14
15 分鐘 (堂食)
  • 黑糖麥包
  • baby back ribs
2021-10-08 1139 瀏覽
差唔多每星期都有2日或3日會去Outback 食lunch, 因為坐得舒適,又唔大多人,menu種類又多。佢地個餐包真係好好味,又軟又暖,配埋佢地個餐湯真係絕配,好夾!主菜就一向有返一定既水準,每次叫唔同款式都唔會失望。佢哋個豬仔骨,好好味又唔肥膩。牛扒多汁好味又軟嫩,好味😋

主菜就一向有返一定既水準,每次叫唔同款式都唔會失望。

佢哋個豬仔骨,好好味又唔肥膩。

牛扒多汁好味又軟嫩,好味😋

2021-10-05 954 瀏覽
Outback Steakhouse最出名既就係佢地既黑糖麥包🤤今次都係因為想食個包而黎😂個包夠鬆軟、微暖,而且有少少甜甜既香味,配埋牛油食真係一流。仲refill多左一次🙈另外lunch set 有跟埋餐湯都好好飲。1⃣️美國精選肉眼牛扒($228)牛扒揀左五成熟,煎得唔錯唔會鞋唔會韌,而且肉既調味啱啱好唔會蓋過本身既肉味,不過有啲地方熟啲有啲冇咁熟,顏色唔係咁均勻。另外配上蘑菇汁,點牛扒食都幾唔錯,入面仲真係有蘑菇片添😯薯條一大兜,炸得香脆不過就唔算特別好食。  2⃣️燒肉醬味豬肋骨配烤雞餐($490) 👉公司沙律個沙律好多,有好多芝士碎係面,加埋新鮮既菜,可以自己按需要落沙律醬,呢點唔錯。  👉燒肉醬味豬肋骨(半份)配烤半雞 豬肋骨係好多,而且食落係真係好易做到骨肉分離,食起上黎都幾方便,仲有bbq醬可以點黎食。不過個豬肋骨本身燒得比較乾身,同埋個bbq醬都幾濃味下,所以唔好一次過點太多😂但係個人覺得個bbq醬用黎點薯條食好正😋  另外仲有燒雞,有兩隻,係燒春雞果類,隻雞冇乜調味咁,而且肉質都幾乾幾鞋...麻麻地。同個扒餐一樣有跟薯條。幾豐富。  👉香草蕃茄海鮮意粉個意粉好多,而且海鮮都

1⃣️美國精選肉眼牛扒($228)

2⃣️燒肉醬味豬肋骨配烤雞餐($490)
👉公司沙律

👉燒肉醬味豬肋骨(半份)配烤半雞

👉香草蕃茄海鮮意粉
個意粉好多,而且海鮮都比得幾足,有蝦、青口、帶子,意粉係偏幼既,蕃茄味道幾香,同香草味都幾夠🍅仲有啲芝士係面,撈埋啲海鮮同蕃茄蓉一齊食係唔錯既👍
黑糖麥包
黑糖麥包
2021-09-27 674 瀏覽
好耐都冇嚟過outback食嘢同屋企人喺附近行街就決定去吃嗌咗兩個lunch set😊黑糖麵包仲係同以往咁好食😍主餐有燒蝦caesar salad 同埋芝士漢堡沙律大大碟 但係燒蝦只係有好重嘅黑椒味😢芝士漢堡味道正常 🤗
好耐都冇嚟過outback食嘢
同屋企人喺附近行街就決定去吃
嗌咗兩個lunch set😊
黑糖麵包仲係同以往咁好食😍
主餐有燒蝦caesar salad 同埋芝士漢堡
沙律大大碟 但係燒蝦只係有好重嘅黑椒味😢
芝士漢堡味道正常 🤗
2021-06-22 2215 瀏覽
很久沒有吃Outback,主要一直認為性價比不高,食物賣相是OK,但質素只是普通,不是特別好。只是今天臨時約了朋友在銅鑼灣,多年沒試便再去試一試。食物今天點了USDA Prime ribeye , 約$360,可選擇一個配菜,我們選了焗薯塊,牛扒煎成七成熟,切開嚟還有少許粉紅色和流出肉汁,整體OK,另外還點了賺蘑菇,想不到給我們意外驚喜,蘑菇表面包了不厚的粉漿,炸得鬆脆,但裏面的整個蘑菇不會炸得太老,咬下佢有蘑菇汁,感覺很新鮮,那種外脆內嫩新鮮的感覺不錯。另外,免費的黑糖麵包很好吃。整體來說,Outback 仍是性價比一般,偶然來一次便OK。環境都是一貫的美式餐廳環境,大致上感覺清潔整齊。服務今天是星期四晚上,也差不多滿座,點餐到送上食物大約需要等10分鐘左右,算是很快,服務生好像不太熟悉餐牌,開始時說牛扒跟兩個配菜,後來隔了幾分鐘又說只能跟一個配菜,這個可改善。

食物

都是一貫的美式餐廳環境,大致上感覺清潔整齊。

2021-06-08 1045 瀏覽
#cheapeat, #lunchfordinner, #causewaybay, my wife want to sit in sine place comfortable, ok service, drinking soda, eating meat... we were thinking going over to the fashion walk and caught by the meat calling outback。 to me they are well known for meat loving lunch and quite economic comparing to a la Carta, so we walked in

lemon iced tea...
dark cane bun
creamy mushroom soup
baby back ribs
cheese burger
2021-06-07
5 分鐘 (堂食)
lemon iced tea...
dark cane bun
creamy mushroom soup
baby back ribs
cheese burger
  • 黑糖麵包
2021-06-04 939 瀏覽
六月份已經熱到hihi喺cwb搵dinner實在太多選擇萬物目的嘅我一於唔好浪費時間我揀咗最近最舒服又小人嘅餐廳outback鍾意食burger嘅我唔少得order份芝士安格斯扒漢堡🍔
2021-06-02 1058 瀏覽
限聚令關係,我地今日又3人行去食lunch🍽️Order 咗3個set lunch, 包咗餐湯、迷你沙律同黑糖麥包,麥包唔夠食仲可以添食👍🥖微暖軟綿綿,唔怪得咁多朋友仔都推介😆✔️♦️燒肉醬味豬肋骨🍖豬肋骨肉都幾淋,味道就偏鹹咗啲♦️澳坊芝士漢堡🍔漢堡扒比較厚實薯條香脆🍟♦️烤美國帶子煙肉白汁燴飯 🍲個燴飯味道好creamy,幾重芝士味🧀不過帶子就一般,咬落去裡面會有啲不明嘅“沙沙”聲🤔
限聚令關係,我地今日又3人行去食lunch🍽️
🥖微暖軟綿綿,唔怪得咁多朋友仔都推介😆✔️

♦️燒肉醬味豬肋骨🍖
豬肋骨肉都幾淋,味道就偏鹹咗啲
♦️澳坊芝士漢堡🍔
漢堡扒比較厚實
薯條香脆🍟

♦️烤美國帶子煙肉白汁燴飯 🍲
個燴飯味道好creamy,幾重芝士味🧀
不過帶子就一般,咬落去裡面會有啲不明嘅“沙沙”聲🤔

2021-04-25
10 分鐘 (堂食)
午餐