有一段時間沒來吃 Outback, 去時還有點期待,但最後是失望而回。我們叫了一個探險家肉食拼盤套餐,老實說,份量是很足夠的,四至五人吃也不是問題。可惜味道卻跟不上價錢。羊排比較肥了一點,豬鞍不知是質量問題還是烹調太久,很乾很硬。牛排也是比較韌。反而是雞槌和羊排下面那些飯味道卻不錯。因為我喜歡吃芝士,所以覺得烤雞肉芝士夾餅雖然偏咸,但是還是可以的。雖然是拼盤套餐而不是單點,但以人均約400元以上的價錢和以 Outback 作為扒房來說,整體來說是失望的。

2024-02-19 840 瀏覽
餐整体是不错的,但service真的超差,一位女服务生,从点餐一直黑脸,餐盘里还有食物,就急着收走,牛排店很多,不是非这一家吃,非常不推荐;问题是否有小朋友的肉酱意面,她说没有;点餐后,我们自己在儿童餐里找到;第一次吃到如此差劲的餐厅;黑脸、不耐烦、着急收餐盘,点餐说没有
2024-02-15
2024-02-11 647 瀏覽
2家人一齊食飯,有大有細,呢度都幾啱。因為唔想煩,就叫咗個3-4人set,小朋友食得少 (嚟咗2轉黑糖麵包都清晒,其實都飽咗一半🙈),所以4位大人淨係食堆肉都飽晒😂整體唔錯,個餐有扒有意粉有沙律,我哋再另外叫飲品。羊我唔食俾唔到意見,但豬扒就好好好鞋,我哋4個大人食咗少少就放棄咗,牛扒都仲過得去,沙律好多芝士,菜都好新鮮,呢個我好鍾意。始終帶住小朋友,好欣賞佢哋喺我哋坐低後就遞上蠟筆同填色卡紙(亦係kids menu)。
啱啱去咗Outback搞個胃。一落座,個黑糖包就快閃送上嚟,軟綿綿滲住甜蜜嘅香味,仲唔夠喉?Refill嚟再嚟,識飲識食。我哋圍住轉呢碟炸洋蔥,賣相掂過雞手指,兩個話嘢間就已經冚唪唥。炸得輕盈唔油膩,外脆內鬆,癮晒!🍖 話時話,西冷牛扒拍拖豬仔骨嘅組合真係犀利得嚟。肉質鬆化,雖則有啲偏熟,但都仲保持住啖啖肉嘅威風。嗰陣豬仔骨嘅話,咀嚼得更舒服,肉質鬆化,簡直入口即溶。🍕 雞肉薄餅就真係出奇制勝。面皮煎到剛剛好,餡料多得滯,夾雜住芝士嘅香濃,美味喎。透過疊疊層層嘅味道,每一啖都充滿驚喜!摘星級嘅甜品就係弱晒,Apple Cider配芒果底味,飲落嘅時候喉頭清新,甜而不膩,不過價錢就有點𠱁。响呢度食嘅每一啖,既係滿足,又係探險。直頭係滿載而歸嘅晚餐,下次仲要嚟!🍽️🤤👍🏻

話說今次去了Outback,真係頂級享受!開胃先鋒係嗰黑糖麵包,啖啖香軟得嚟唔膩口,簡直係人間美味🥖。跟住嚟嘅燒蝦雞肉寬麵,真係驚喜連連:蝦仁爽彈,雞肉嫩滑,味道好夠鐘意呢種輕鬆但又唔失水準嘅搭配。講起個寬麵啦,彈牙得嚟又吸晒啲醬汁,啖啖都係濃郁芝士香味,夠曬滋味!呢個餐湯就更加嘆為觀止,濃到出奇,每啖都食到粟米粒嘅甜味,熱辣辣嘅喺呢個天氣中真係飲得好舒服。整體嚟講,呢餐飯食得好滿足,賣相吸引,味道又正,簡直係食得一試難忘!忍唔住仲要多讚幾句,Outback嘅質素真係穩定,每次嚟都保持得好好👍。記得下次再嚟嘗試其他款式,當然,少不了嗰必食嘅黑糖麵包啦!

2023-12-29 528 瀏覽
outback steakhouse 最出名就是黑糖麵包,牛扒很juicy,又好味🤤🤤,真是有人信得過。Outback steakhouse 都有不少套餐選擇, outback steakhouse 曾經三四個月前拍了廣告,但可惜有兩間 outback steakhouse 結了業,下次一定再去這間扒房吃其他美食, outback steakhouse 一定會更美味😃。outback steakhouse 真美味,又juicy。
2023-12-28 393 瀏覽
有一段時間冇嚟outback食嘢,好掛住佢個黑糖包,於是行行吓街決定上去食個lunch set。黑糖麵包一如既往咁好味,食吓食吓每人食咗一條。我哋叫咗一個燒肉醬味豬肋骨和一個香煎蟹肉餅沙律。豬肋骨味道正常,香煎蟹肉餅有驚喜,蟹肉好香好足料👍
午餐
2023-08-13 1049 瀏覽
琴晚同朋友一齊嚟食dinner,坐入面都可以又熱又焗,問員工可唔可以較大個冷氣,佢又話冇,好彩後尾都幫我調左位,但四個人坐都係好窄。重點係未諗過一間大型扒房西餐可以做到成個茶餐廳咁,成個餐廳周圍滴水,成地垃圾,仲要係一個餐廳入面好多蟲飛嚟飛去,衛生好差,唔該維修下啦,咁樣嘅環境啲嘢幾好食都冇用啦。個經理又做到躁底黑面,係個餐廳到大大聲聲講嘢,好似係到發脾氣,好心唔夠人就請人啦,請唔到搵分店借得唔得啊,成間餐廳咁大得幾個員工邊夠做啊,我係個員工都做死啦,明明之前都多人,依家我落個單都要等成五分鐘。
2023-08-12
2023-06-20 1179 瀏覽
有一陣子沒有去幫襯 最近去一次 服務差了很多 侍應唔夠 冇QR code落單 一定要叫侍應落單但侍應已叫幾次因為太忙所以沒有理會我們 叫了四五次終於叫到經理過嚟落單 經理服務態度比其他好起碼肯過嚟落單 等咗好耐45分鐘都冇餐餸到 食完碗碟冇人收 張枱又細 要自己搬啲碗碟走 最後諗住叫埋餐飲走 嘢都未飲但拎張單嚟 成枱都係碟 啲侍應個個黑面 如果唔夠人就請人 咁樣嘅服務態度唔怪得知成日俾人話點解香港又要收10 percent 但冇服務可言
2023-06-20
2023-05-15 1259 瀏覽
今日放工早,跟緊營養師指示,呢餐唔食澱粉質,又想搵個舒服少少嘅地方下午Chill吓,但出到銅鑼灣周圍都係人,又唔想同人迫,行吓行吓就上咗去明珠翡翠,真係間間都好多人,而且又唔係太想食意粉屋、米線陣嗰啲,最後選擇咗食Outback , 一嚟有位,二嚟真係唔多人,坐窗口位,靜靜哋都幾舒服,叫咗個吞拿魚沙律,賣相不錯,佢出名嘅黑糖麵包暖暖哋食係最正👍🏻,厚切吞拿魚幾好,感覺好新鮮,所以喺度慢慢食都唔怕比人趕走😅不過始終質數較弱嘅係「服務」,唔可以話係好差,但真係需要改善囉,因為去過幾間嘅服務態度都係麻麻哋,全冇笑容,講多句都嫌煩,希望佢哋會改善改善啦,可能香港人真係太大壓力嘞😝
2023-05-15
  • 吞拿魚沙律
2023-05-11 973 瀏覽
我已很久很久沒有到Outback ,約左親亞姨預祝母親節,星期二午餐時不算多人,安排左靠窗位子,我選了一份燒肉醬味豬肋骨,而亞姨選了一份義大利香草牛肉三文治,豬肋骨燒得好腍,香草牛肉都好味,夾著的麵包香草味好濃,之後各飲一杯茶,慢慢傾,好寫意。
2023-05-09
  • 豬肋骨
2023-04-16 985 瀏覽
Outback Steakhouse原本在我心目中都有一定位置,但近數次惠顧佢哋嘅午餐Day Menu都好失望,直至昨天真係按奈不住,點了4個Set,包括$268 Ribeye, $168黑毛豬扒, $138大蝦Pasta, $$78 Kid Ribs。除左個Ribs同Pasta正常外,份Ribeye同黑毛豬扒直情可以話擺唔入口。先講份Ribeye,叫5成熟,嚟到俾盡3成,塊扒只有微溫,連暖都稱唔上,好戲嚟喇,成塊扒啲筋多到不得了,如果幾十蚊嘅午餐,我會明將價就貨,但連加一收成$300,加上大型連鎖,點講得過去,對上數次嚟已有呢個情況,但不嚴重所以就算,今次真係接受唔到,所以直頭email投訴。到黑毛豬扒,叫基本嘅7成熟,嚟到邊位肯定十成熟,但近骨嘅位置就唔熟,然後塊扒柴到又係擺唔入口,口感似擦膠,用刀鋸極都唔開,真係超失望!唔知佢哋公司會點回覆我,但我都幾肯定短期內唔會再幫襯。

唔知佢哋公司會點回覆我,但我都幾肯定短期內唔會再幫襯。
2023-04-15
  • 黑糖包
嚟咗銅鑼灣搵嘢食,飛天豬我就最鍾意鋸扒,就嚟咗呢間歐outback steakhouse 叫咗豬肋骨配肉眼同埋叫咗個芝士白汁燒蝦寬面!落完單之後就有黑糖麵包食,麵包暖暖地配合看到好香脆嘅黑糖麵包,又香又甜,食完仲可以免費添加添!豬肋骨就比較細件,雖然離到骨,但係肉質有啲硬,整體都算入味。肉眼就有肉汁,夠鮮嫩!我自己就比較鍾意個芝士白汁燒蝦寬面,辣辣地再配上白汁嘅香味,烤過嘅蝦零舍香,成個面味道好夾而且佢係銅鑼灣,地點非常方便,食完就可以去行街啦

而且佢係銅鑼灣,地點非常方便,食完就可以去行街啦
  • Steak
  • 肉眼扒
2023-03-25 599 瀏覽
今日一行6個人黎到cwb 朋友仔話想食牛扒 有朋友又話好耐冇食黑糖包 所以我哋就揀咗呢度啦 上到去原來都幾多人有八成滿🤨匯豐信用卡優惠$1372前菜有蘑菇湯、黑糖包、凱撒沙律呢個餐係比四至五個人享用嘅 我哋有6個人職員都好細心俾啲碗我哋share個湯~蘑菇湯一般但都有蘑菇碎既🍄凱撒沙律好多菜俾得好少醬汁 啲菜都新鮮既🥬黑糖包就係一貫水準咁好食!熱辣辣 無限refill真心正😋主菜:燒美國頂級斧頭扒(35安士)斧頭扒喺度唔係第一次食 幾個月前都有食過 佢唔會放上枱俾你影咗相先📸之後再喺隔離幫你切好 叫咗5成熟 嚟到都夠生幾好咬😆不過今次我哋啲份比較多筋同脂肪 真係肉嘅唔係好多 有時真係要睇彩數🥲烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤呢個就算套餐無 我哋都一定會嗌嘅拼盤 咩都有啲 又唔會好多 每樣都試到啲 尤其是係雞翼點個醬 真係特別好味😙燒芝士雞肉烤餅正常嘅烤餅 不過佢畫咗好多好多芝士同埋熱辣辣所以都幾好味 但又唔會好漏 佢隔離嗰個係蜜糖芥茉醬 點起嚟好夾👍🏻煙肉芝士焗薯片呢個就真係好膩啦 一啖淡嘅澱粉質 但又冇特別嘅味道 唔推薦香草海鮮蕃茄意粉意粉醬好充足 每條意粉都掛到汁 而且有好多海鮮 青口、蝦

匯豐信用卡優惠$1372

前菜有蘑菇湯、黑糖包、凱撒沙律

主菜:
燒美國頂級斧頭扒(35安士)

烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤

燒芝士雞肉烤餅

煙肉芝士焗薯片
呢個就真係好膩啦 一啖淡嘅澱粉質 但又冇特別嘅味道 唔推薦

香草海鮮蕃茄意粉
意粉醬好充足 每條意粉都掛到汁 而且有好多海鮮 青口、蝦、元貝同三文魚都有 好食😛

2023-02-21 649 瀏覽
位於銅鑼灣JP Plaza Outback Steakhouse地方舒適寬敞,每枱客人有適當距離,可安心進食🤗今次試到傳說中的黑糖麵包🥖✌️包包好香甜鬆軟,好味到忍不住refill😆😋烤帶子燒肉白汁燴飯🍛香噴噴濃郁白汁味,好開胃😋燒盲槽魚柳🐟魚柳外皮香脆,肉質嫩滑🤤蘑菇湯🍵香濃蘑菇味好Creamy👍

今次試到傳說中的黑糖麵包🥖✌️
包包好香甜鬆軟,好味到忍不住refill😆😋

烤帶子燒肉白汁燴飯🍛
香噴噴濃郁白汁味,好開胃😋

燒盲槽魚柳🐟
魚柳外皮香脆,肉質嫩滑🤤

蘑菇湯🍵
香濃蘑菇味好Creamy👍