3天前
今日嚟到尖沙咀呢一間餐廳主打食韓國嘢,上網搵咗資料,我見到佢評分都幾高,同埋主打係韓國人煮料!亦都主打自家製食物!所以就決定一試,朋友同我都非常鍾意食韓國嘢!亦都非常期待!🥢韓式海鮮煎餅,份量非常大,而且嚟到嘅時候熱辣辣即刻整即刻做,見到個樣都覺得賣相非常靚仔,成份煎餅到做得好香,入口亦都非常香口,鍾意食嘅朋友真係不能夠錯過,啖啖都有海鮮嘅味道,而且有好多唔同嘅配料,成個口感都幾多元化,整體我都覺得非常好食!🥢牛肉韓式炒粉絲,加咗好多唔同嘅配料,所以入口嘅時候,亦都幾好!炒得都幾香,再加埋牛肉嘅味道,其實成個配搭上都做得唔錯!我覺得都幾 match! 而且成個炒粉絲唔會太油,鍾意食粉絲嘅我同埋朋友都覺得唔錯!🥢傳統韓式飯卷,佢嘅飯卷上面再加入天婦羅蝦,非常大隻嘅天婦羅蝦,令到成個口感嘅味道更加特別,本身都非常鍾意食韓式飯卷,所以覺得做得唔錯,同埋佢嘅飯卷都好大份,兩大條有10件!我同朋友食到都好飽,呢個價錢嚟講我哋都覺得非常抵,同區都有好多唔同韓國嘅餐廳,呢一間餐廳嘅CP值都幾高!🥢水冷麵 點少得食我最鍾意嘅水冷麵,餐廳都係用咗傳統韓國嘅做法,麵條非常爽口彈牙,而且口感亦都同韓國嘅味道
🥢水冷麵 點少得食我最鍾意嘅水冷麵,餐廳都係用咗傳統韓國嘅做法,麵條非常爽口彈牙,而且口感亦都同韓國嘅味道一模一樣,呢個水冷麵令我非常有驚喜,我同朋友都非常鍾意食!
🥢 柚子茶,天氣咁凍點少得飲番杯柚子茶,味道唔會太甜,而且飲完之後更加暖笠笠!