食左幾年 今日經過諗住買個食 先發現原來拎左米之蓮 😯😯😯仲要係連續拎左幾年 呢間小店係老闆自己開 後尾生意太好 叫埋爸爸媽媽一齊幫手 變左family store 離遠已經會見到店外企滿晒人 今次嚟食竟然排長龍 先發現原來拎左米芝蓮 唔怪得知咁多人嚟朝聖 😋🌟當然都加左價 以前$30左由 依家一件$45-$55 左右 不過都好值得大家排隊試吓 🤍全部都即叫即整 所以要等10-15分鐘 特別推介cream brûlée 🤤🤤🤤

全部都即叫即整 所以要等10-15分鐘

特別推介cream brûlée 🤤🤤🤤
2024-04-22 42 瀏覽
🍮法式焦糖燉蛋泡芙 Crème Brulee極度驚喜甜品泡芙,外層焦糖燉蛋味道焦香濃郁,內餡有一點點鹹味,將整個甜品的香甜氣提升了一個層次。☕️提拉米蘇泡芙咖啡酒和芝士味道,雖相對法式焦糖燉蛋泡芙遜色一點,但也是非常好吃的。
🍮法式焦糖燉蛋泡芙 Crème Brulee
☕️提拉米蘇泡芙
外賣自取
不愧是号称最强泡芙,而且真的还挺贵的💵焦糖燉蛋泡芙 外面一层烤的焦香酥脆,细腻奶油之中还加了点咸味的奶酱🥛,混合起来让香草的清香和奶香直冲脑门,既不会很腻,又让人沉浸在幸福之中💦提拉米苏泡芙 做得也好漂亮!入口是浓郁的咖啡香醇,每一口都仿佛在喝奶油版的提拉米苏☕️,细腻丝滑的奶油充实在口腔的每个角落✴️虽然吃多了还是腻,但真的好爽
不愧是号称最强泡芙,而且真的还挺贵的💵
✴️虽然吃多了还是腻,但真的好爽
2024-03-22 113 瀏覽
✨提拉米蘇泡芙✨購自wl’s Choux(尖沙咀)價錢:$48推薦度:7.5/10-今日嚟試吓榮獲連續5年香港米芝蓮推介嘅人氣即叫即整泡芙‼️小店1人製作 等候嘅時間較長 但都係值得大家試下💯-泡芙嘅外皮係一層菠蘿包嘅脆皮 入口鬆化 口感酥脆微甜 不過大家記得要盡快食😋上面有1層鹹鹹甜甜忌廉芝士🧀再灑上咖啡粉 味道唔太甜✅ 咖啡味幾突出 不過唔太食到酒香味🥺 裏面係二重爆餡忌廉 入口柔軟香滑 奶香味突出 食完唔會覺得膩😋雖然定價偏高 比起一般泡芙細啲 但的確做得好出色💯-🤎✨巴黎榛子泡芙✨價錢:$55推薦度:8/10-脆脆泡芙面頭灑上果仁粒同榛子脆脆🥜 食落帶有堅果香 口感豐富✅外皮裏面加入咗焦糖醬同拖肥 令味道更香甜😋 入面嘅2重忌廉係原味同榛子味 榛子味道好濃香 值得一試👍🏻-✨士多啤梨慕絲泡芙🍓✨價錢:$48推薦度:7.5/10-泡芙表面有士多啤梨慕斯圍住 口感偏實淨中間嘅士多啤梨醬 食落有幼細嘅顆粒感 味道酸酸甜甜 好醒胃😋 內餡係士多啤梨醬同埋原味忌廉入口幼滑 味道濃郁👅 我同屋企人整體鍾意巴黎榛子泡芙多啲🥰
✨提拉米蘇泡芙✨
購自
wl’s Choux(尖沙咀)
價錢:$48
✨士多啤梨慕絲泡芙🍓✨
價錢:$48
推薦度:7.5/10
我同屋企人整體鍾意巴黎榛子泡芙多啲🥰
呢間泡芙已經出名咗好一段時間了🤭但前排終於去咗食了!!但夜晚6點左右已經有啲嘢買哂啦~所以下次要再買時候要早啲先得🤲🏻估唔到人氣左咁耐都仲有咁多人買🥹想試吓焙茶味或者朱古力味!😍🔺焦糖燉蛋泡芙 $45泡芙係即叫即整🔥表面焦糖燒得好脆!!泡芙係菠蘿皮個隻所以好鬆脆😍而泡芙入面有大量Cream 仲要好綿密同唔甜所以食哂成個都唔會滯❣️cream 嘅感覺都好有焦糖燉蛋feel🙌🏻🤤好味度 : 9/10🔙回頭率 : 9/10

🔺焦糖燉蛋泡芙 $45

🤤好味度 : 9/10
🔙回頭率 : 9/10
  • 焦糖燉蛋泡芙
2023-11-24 305 瀏覽
見到食評都多人讚好,就去買黎試下第一次去到賣晒,失望而回,但都想試下係咪真係咁正今次試到了,不過價錢偏貴!!味道就只係一般,冇吹噓得咁好食性價比偏低試一次就夠了!
見到食評都多人讚好,就去買黎試下
第一次去到賣晒,失望而回,但都想試下係咪真係咁正

今次試到了,不過價錢偏貴!!

味道就只係一般,冇吹噓得咁好食
性價比偏低

試一次就夠了!
2023-11-12 324 瀏覽
一嚐尖沙咀著名泡芙點了招牌creme brulee口味,pastry creme質感吾錯,口感順滑,富蛋香,當中食到少少檸檬味🤔,有點奇怪,整體食落不似creme breulee口味。性價比一般,泡芙偏細。📍Owl's Choux尖沙咀麼地道32號地舖
一嚐尖沙咀著名泡芙

性價比一般,泡芙偏細。

📍Owl's Choux
尖沙咀麼地道32號地舖
creme brulee

2023-10-26
2023-11-07 282 瀏覽
鋪頭:Owl's Choux地址:尖沙咀麼地道32號地舖​📢個日夜晚7點食,泡芙皮剩返朱古力味📢排隊&等佢整total等左15分鐘​💰45蚊💰 Order左d咩?​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭係呢到 ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ​ ​ ​ 焦糖燉蛋 $45佢最上層係焦糖>cream>燉蛋>最外層泡芙,泡芙皮都算酥脆,裡面燉蛋唔係實正個種,係流心,都算滑,加埋有cream,入口好豐富,但上面層焦糖都幾甜,連埋下層一齊食都係偏甜,扣左分​🤔總結:$45一個泡芙好貴,但佢用料都足嘅,如果唔係層甜焦糖,評價會再高少少,但又未算驚艷/必食等等​📝 以下評分最高分五粒🌟味道:🌟🌟🌟粒抵食程度:🌟🌟加0.5粒環境&服務:🌟🌟🌟粒(正常環境同服務) ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟
鋪頭:Owl's Choux
地址:尖沙咀麼地道32號地舖

📢個日夜晚7點食,泡芙皮剩返朱古力味
📢排隊&等佢整total等左15分鐘

💰45蚊💰 Order左d咩?

焦糖燉蛋 $45

📝 以下評分最高分五粒🌟
味道:🌟🌟🌟粒
抵食程度:🌟🌟加0.5粒
環境&服務:🌟🌟🌟粒(正常環境同服務)
2023-11-05
其他
2023-09-08 572 瀏覽
之前聽人講好好味,琴日行過,一於試吓。一試難忘,宜家每次行過,我都心郁郁想食。😋店舖唔大, 裝修簡約清新,有好多貓頭鷹小擺設。泡芙係即叫即製,大約等咗10幾分鐘就有得食。Creme Brulee面頭層焦糖好似水晶咁,又厚又通透,啱啱燒完,暖暖地,咬落好脆!裏面個餡好爆滿,係凍吉士忌廉,同見到一粒粒雲呢拿籽,好香滑好Creamy,食落又唔會太甜,又暖又凍,食落好有層次感,口感一流,食晒成個都唔會覺得膩,果然名不虛傳!
之前聽人講好好味,
琴日行過,一於試吓。
一試難忘,宜家每次行過,
我都心郁郁想食。😋
店舖唔大, 裝修簡約清新,
有好多貓頭鷹小擺設。
泡芙係即叫即製,
大約等咗10幾分鐘就有得食。

Creme Brulee
面頭層焦糖好似水晶咁,
又厚又通透,啱啱燒完,
暖暖地,咬落好脆!
裏面個餡好爆滿,係凍吉士忌廉,
同見到一粒粒雲呢拿籽,
好香滑好Creamy,食落又唔會太甜,
又暖又凍,食落好有層次感,
口感一流,食晒成個都唔會覺得膩,
果然名不虛傳!
Creme Brulee
焦糖燉蛋puff $40,puff嚟講都好貴,不過真係幾好食,即叫即整,睇住佢用火槍燒,平日下午等咗幾分鐘就有了。店舖入面裝修緊,要外賣完企出街食,少少狼狽😅拎上手都幾重手,一啖咬入去,非常爆漿!雲尼拿吉士醬勁香!!!肉眼可見嘅粒粒雲尼拿籽😍 超好食,好邪惡🤤🤤 puff個皮唔算好脆,但都好食,一咬就爛🤤 就算有焦糖係面都唔會特別甜🤤 好開心食到,之前幾時嚟都冇開/未開☹️☹️下次有機會再試其他味!

下次有機會再試其他味!
2023-08-03 396 瀏覽
香港人很難買得到,開店時間在下午三時,付了錢還要等20~30分鐘!大家都在上班的時間,而且很快賣光,那有閒情去買去等?這應只有遊客才能享受的福利吧😜去了第5次才買到!第一次去,不知道三點才開門,沒買到!等二次去,當天店主有事不開,沒買到!第三次去,不知道星期一休息,沒買到!第四次去,太早到不想等開門,沒買到!第五次去,還是早到了等一等,買到了🥳今天買了經典味道的香草味和法式焦糖燉蛋兩款口味。滿心期待的帶回家慢慢品賞,回到家泡芙還是脆脆的👍🏻 奶油不太甜,反而有微微的咸味,吃多幾個也不膩。可惜奶油空氣感太嚴重,原全像吃下一口空氣😟,經典香草味是看到有香草籽,但很奇怪沒有香草味。焦糖燉蛋是在香草味加上一點吉士和面層的焦糖,泡芙還是甜一點好吃。經典香草味超級不推介!可能期望越大失望越大吧,真的很大落差!這網紅泡芙有附近旅遊的有興趣的可以試試,但我應該不會再特別的跑去買。

去了第5次才買到!
第一次去,不知道三點才開門,沒買到!
等二次去,當天店主有事不開,沒買到!
第三次去,不知道星期一休息,沒買到!
第四次去,太早到不想等開門,沒買到!
第五次去,還是早到了等一等,買到了🥳

今天買了經典味道的香草味和法式焦糖燉蛋兩款口味。

2023-08-03
20 分鐘 (外賣自取)
2023-07-22 322 瀏覽
食過嘅人都知呢間泡芙好食,又係米之蓮推介。每次經過都好想買,但因為太出名,如果太遲去多數都已經買曬。好好彩今日食到最後一個cream brûlée puff,同幾年前食嘅味道一樣,都係爆餡。上面嘅焦糖面好有口感,加上鬆脆嘅泡芙有唔同嘅口感。吉士cream 雲尼拿都好香濃,凍冰冰食落好舒服因為成日都賣曬,未有機會食其他味so sad我覺得缺點係泡芙比較細,價錢小貴,但係每次經過都忍唔住睇下有冇得食。如果去開尖沙咀,可以過嚟望吓有冇開鋪呀。

因為成日都賣曬,未有機會食其他味so sad

• Creme  Brulee
  • 焦糖燉蛋泡芙
2023-06-16 475 瀏覽
經過K11順路來試試很有名的法式泡芙,點了一個招牌的法式焦糖燉蛋泡芙。由於是即叫即做的緣故,所以下單後需要等泡芙焗好。泡芙內擠滿了有淡淡雲呢拿香味的cream,它的口感比西樹泡芙的好,而面層的焦糖脆脆的,整體味道不會太甜,順路的話值得一試
Crème  Brûlée

由於是即叫即做的緣故,所以下單後需要等泡芙焗好。

Crème  Brûlée
呢間米芝蓮推介嘅泡芙店,真行過好多次都冇開舖 ,原來3:30pm先開舖,假日嚟到都有人龍,見人唔算多熟一於試一試啦!🍴焦糖燉蛋 $40 (9/10)Size 比手掌細,係細個啲!焦糖燉蛋表面個焦糖係即燒,入面cream係好香濃吉士醬和忌廉,加咗雲尼拿籽,濃厚雲尼拿奶香,甜度適中,個皮係外脆內軟,好鬆化食落口感好輕盈唔會好硬,薄皮多餡,好香牛油味,唔油膩,好食!🍴愛爾蘭甜酒 $48 (10/10)上面嗰層cream好濃酒味,係好香甜嘅酒味,帶少少微苦,真心濃到好似飲咗啖酒咁,上面仲有啲海鹽鹹鹹哋,增加咗層次!個cream有兩層,一層甜啲一層苦啲,好有層次感,真心好好食!推薦指數: 9/10價錢小貴但用料靚!真心好好食,係香港食過最好食嘅泡芙!

🍴焦糖燉蛋 $40 (9/10)

🍴愛爾蘭甜酒 $48 (10/10)

推薦指數: 9/10
價錢小貴但用料靚!真心好好食,係香港食過最好食嘅泡芙!
2023-05-27 292 瀏覽
難得黎開尖沙咀呢邊上堂,落堂經過呢間好出名嘅米芝蓮泡芙一定要試試啦😆接近七點去到有幾隻味已經sold out,最後買咗買咗招牌crème brûlée 同埋焙茶味,雖然冇人排隊,但係呢都有好多訂單等緊整,落完order都等咗大概10分鐘左右先有得攞🫠返到屋企食完晚餐之後當飯後甜品食,雖然放咗喺雪櫃一陣,但係一入口依然好鬆脆完全冇變淋泡芙皮做到好薄入面有好多cream一脆一軟口感好好😋😋不過而家已經冇得堂食啦,希望遲啲會開返堂食,咁樣下次去開尖沙咀就可以再試試其他口味?😁

泡芙皮做到好薄入面有好多cream一脆一軟口感好好😋😋

焙茶  and  crème  brûlée