2009-10-15
去到冇枱,剩番bar枱走廊位.迫迫地.不過去小店開餐都預左.坐低有沙律菜,羅宋湯加蒜蓉包.成為廿皮一位.不過食下青瓜蘿蔔吹下水唔錯.呢到d白酒好平,兩百幾蚊支,好似supermarket買咁既價錢,質素都唔太差 Order 左個seafood platter 加左價 成為$328蠔 x 8 (Kumamoto, Virginica, South Africa, Irish Gigas) – 新鮮,仲郁. 食蠔冇野重要得過新鮮, gd!帶子 x 1 – 都算新鮮, gd!赤貝 x 1 – 冇晒變左多一隻帶子 jade whelk x 2 – 冇沙, gd!甜蝦 x 2 – 幾甜, ok!蝦頭 x 2 – 炸左 good, 但係凍左 no good 食完唔夠皮,想再加半打我既至愛fine de clair. 點知得fin de special仲要加十蚊隻.又唔同我講,到食先知.想偷雞,唔要得
帶子 x 1 – 都算新鮮, gd!
赤貝 x 1 – 冇晒變左多一隻帶子
jade whelk x 2 – 冇沙, gd!
甜蝦 x 2 – 幾甜, ok!