Oyster set 12隻+餐酒2杯 HK$562🦪 6款是日精選生蠔 ・味道:叫咗店員揀六款生蠔,店員推介嘅都好好食,由淺入深咁食!今次食咗以下6款,同menu簡介嘅味道一樣,可以參考自己鍾意咩味~個人最鍾意啲淡味清爽嘅 (啫係鍾意食平啲嘅賠錢貨XD)> Blue Point (USA):美國東岸出產質地,爽滑鮮甜> Namibia (South Africa):南非著名生蠔,入口清甜,又稱「溏心蠔」,真係有溏心流質嘅蠔香!> Virginica (USA):美國名蠔,爽口鮮甜> Irish Premium (Ireland):愛爾蘭名蠔,蠔味濃郁,入口有礦物味~> Masse:淡淡金屬餘韻,層次感突出,帶子位甜> Gillardeau (France): 現時法國最出名,最鮮甜嘅石蠔,肉身甜美,而且層次感豐富🦐 加拿大甜蜆/蝦鮮茄意粉 HK$158・味道:蕃茄+海鮮龍蝦湯汁,鹹X甜XX淡酸,層次感豐富!蝦同蜆都好大隻厚肉鮮甜~・口感:扁意粉煙靭有咬口掛汁🍝 黑松露蟹肉意粉 HK$178・味道:黑松露醬汁+黑松露粒都好香口濃郁,而且上
Oyster set 12隻+餐酒2杯 HK$562
🦪 6款是日精選生蠔
> Virginica (USA):美國名蠔,爽口鮮甜
> Masse:淡淡金屬餘韻,層次感突出,帶子位甜

🦐 加拿大甜蜆/蝦鮮茄意粉 HK$158
・口感:扁意粉煙靭有咬口掛汁
加拿大甜蜆/蝦鮮茄意粉

🍝 黑松露蟹肉意粉 HK$178
・味道:黑松露醬汁+黑松露粒都好香口濃郁,而且上面有啲鹹香煙燻過嘅木魚碎魚絲,令到味道更加豐富。蟹肉濃郁又多,成碟都係~
・口感:唔會話好cream,但係夠rich!
黑松露蟹肉意粉

🧀 一口炸芝士 HK$58
・味道:炸皮夠脆內裡拉絲,芝士濃郁
・口感:拉絲~~~~

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:生蠔鮮甜意粉好食不在話下,服務員夠細心,而且環境幾清幽,同朋友/另一半慶生chill下幾舒服,有下次!推👍🏻
2024-12-16
加拿大甜蜆/蝦鮮茄意粉
黑松露蟹肉意粉
一口炸芝士
呢間餐廳真係好值得一試!佢哋的海鮮拼盤非常吸引,有新鮮的愛爾蘭生蠔,肉質鮮甜,啖啖都充滿海味。再加上甜蝦,肉質嫩滑,食落去特別爽口而且,佢哋的鵝肝意粉都幾特別,意粉煮得剛好,配上滑滑的鵝肝,味道濃郁,真係好好味。鵝肝的香氣同意粉完美結合,整碗食落去好滿足。整體黎講,呢間餐廳無論係海鮮定食或意粉,都非常有水準,食材新鮮,味道正。如果你鍾意海鮮或者想試下特別的意粉,呢間一定唔會令你失望!無論係約朋友定係家人聚餐,黎呢度都好啱!

海鮮拼盤
慶祝紀念
聖誕節
海鮮拼盤
  • 松露野菌忌廉湯
2024-09-02 1705 瀏覽
朋友今日想食西餐,係行街附近見到呢間有蠔食,就揀左呢間。餐廳入面唔算多枱,以白色為主,都幾整潔,係咁岩我地張枱上面冷氣機滴水😅,我地都換左枱。我地叫左唔算多野食。叫左兩隻生蠔🦪🦪Westcott Pacific 同 Majestic。兩隻睇落去都幾肥美。Westcott Pacific 口感好creamy好滿足好好味😋。Majestic 略嫌海水味蓋過蠔味🌊。main course 叫左炭燒黑毛豬配松露野菌汁🔪。肉質好柔軟,有多肉汁,唔會燒到好乾,燒得剛剛好,好好味👍👍。仲叫左一個小食,黑松露芝士煙肉大啡菇。大啡菇咬落有少少汁,好juicy,芝士煙肉好香,好好味😋。今次叫既三樣野都好好味,會推介呢間餐廳。
朋友今日想食西餐,係行街附近見到呢間有蠔食,就揀左呢間。

今次叫既三樣野都好好味,會推介呢間餐廳。

2024-08-19 1474 瀏覽
山林道Oyster to go地方唔大,但勝在裝修簡潔,座位算得上舒適。頭盤點左$398OYSTER SET有12隻生蠔🦪+2杯housewhite(其實冇得選擇,白酒只有一款,但對我黎講可以嘅,因為唔太甜)生蠔非常非常新鮮肥美,性價比高,食完唔夠喉,再order多3隻澳洲Tasmania+3隻愛爾蘭irish premium,當然要加多兩杯白酒啦,食完頭盤,再加我地嘅主菜🤣一個芝士焗蘑菇+焗海膽芝士多士,我同朋友比較細食,今晚晚餐就係咁多, 不過感覺良好,食物質素高,性價比亦高,其實我同朋友都只係想食生蠔,大家唔食得,但係試咗八款不同嘅生蠔,大滿足的一晚。
山林道Oyster to go
地方唔大,但勝在裝修簡潔,座位算得上舒適。
頭盤點左$398OYSTER SET
2024-08-13
  • Oyster  set
上星期去咗 oyster to go 之前朋友都有介紹最鍾意食生蠔呢度真係完全滿足了我的生蠔胃😋今次叫咗兩打生蠔每人食到6款生蠔生蠔隻隻都好新鮮🦪店員仲會推介食既次序食落去會更加有層次之後既主菜黑毛豬扒都好好味配埋松露醬汁味道一流!最後推介一定要食蘋果雪葩🍎🤤味道好清甜就算平時唔食甜品都可以試試!餐廳位置係山林道都算容易搵小店環境都好舒服屬於幾有情調既西餐廳好啱三五知己或者情侶過嚟拍拖🤭以後食生蠔又有好地方啦!
上星期去咗 oyster to go

配埋松露醬汁
味道一流!
最後推介一定要食蘋果雪葩🍎🤤
味道好清甜
就算平時唔食甜品都可以試試!

餐廳位置係山林道
都算容易搵
小店環境都好舒服
屬於幾有情調既西餐廳
好啱三五知己或者情侶過嚟拍拖🤭
以後食生蠔又有好地方啦!
2024-06-19
2024-06-20 1249 瀏覽
Oyster To Go 今次同朋友去咗尖沙咀嘅Oyster To Go,呢間餐廳主打生蠔同海鮮。佢哋嘅裝修簡約時尚,加埋個氣氛,真係幾舒服。生蠔拼盤我哋點咗個生蠔拼盤,四隻生蠔擺得好靚,仲有檸檬同紅醬配埋。生蠔好新鮮,入口即溶,海水味好濃郁,仲帶少少甜味,真係無得輸!大蝦沙律呢個大蝦沙律都幾有驚喜,外面香脆,入面仲保持到嫩滑。沙律菜都幾新鮮,配埋個沙律醋汁,好清新。黑毛豬扒我哋仲點咗個黑毛豬扒,煎得剛好,肉質嫩滑,汁味濃郁,洋蔥燒和牛粒上枱時香味已經好吸引。牛粒嫩滑多汁,配埋洋蔥同蒜頭,真係好惹味。
Oyster To Go

生蠔拼盤

大蝦沙律

黑毛豬扒
我哋仲點咗個黑毛豬扒,煎得剛好,肉質嫩滑,汁味濃郁,

洋蔥燒和牛粒
2024-06-20 1068 瀏覽
這間店鋪的生蠔很美味😋店員介紹還有順序吃的首先吃濃味的然後再吃海水味重的最後吃甜的海水味重的非常美味流晒口水🤤食落口感非常Creamy非常新鮮令人一吃再吃回味無窮小吃薯條非常脆口前菜沙律也非常美味😋這個雞泡魚乾是我最愛的主菜的豬煎得剛剛好意粉有分三個款式蕃茄口味,尤其多汁Juicy 誠意推介飲品亦非常特別💓這間店位於尖沙咀山林道情調浪漫靜靜的適合dating 靜靜合我們昨天的派對還可以選擇包場

這間店鋪的生蠔很美味😋

前菜沙律也非常美味😋
這個雞泡魚乾是我最愛的

主菜的豬煎得剛剛好
意粉有分三個款式

蕃茄口味,尤其多汁Juicy
誠意推介

飲品亦非常特別💓
這間店位於尖沙咀山林道

情調浪漫
靜靜的適合dating
靜靜合我們昨天的派對
還可以選擇包場
2024-05-21 944 瀏覽
餐廳地點非常方便,約埋老友來個relax & chill dinner。這間餐廳主打食蠔當然一定要order, 要了一個套餐,再自己加gillardeau, 估唔到套餐入面嘅幾款蠔都很不錯。套餐包兩杯house wine試過亦很好,所以再要了一瓶繼續開懷暢飲。另外又要了個海膽多士小吃,當然無得輸。還有羊架,煎得剛剛好,肉嫰可口;又有Parma ham意粉& 松露蘑菇忌廉湯, 這兩個菜式也很好。餐廳不大但很舒適,服務也很好。
2024-04-23
  • 意大利風乾火腿蘑菇意粉
  • 松露野菌忌廉湯
2024-04-19 861 瀏覽
突然好想食生蠔,於是就慕名而來到山林道呢一間Oyster to go!雖然地方唔係太大,但係勝在裝修簡潔我哋今次就叫咗一口炸芝士🧀非常有驚喜,外脆內軟好好味香脆粗薯條配松露沙律醬及單骨雞翼都炸得好酥脆松露野菌忌廉湯好creamy 又有松露香👍芝士煙肉卡邦尼意粉雖然係一款好普通嘅意粉,但真係值得一讚好出色,意粉硬度適中,每條都掛上醬汁,醬汁好香濃,唔似平時出邊食嗰啲我哋食完一碟再一碟😅秘制燒汁和牛粒味道唔錯,如果整得再香口啲會比較好OYSTER SET我嘅主菜嚟啦,$398 就有12隻生蠔🦪+2杯housewine生蠔非常新鮮肥美,性價比極高黑松露蟹肉意粉及鵝肝意粉 🍝都係值得推介嘅👍美國頂級安格斯肉眼牛扒配薯條好出色,煎得恰到好處,好香口👍最後就梗係唔少得同四月之星嘅沙膽同埋琪琪表姐切蛋糕啦!沙膽見到自己個名,寫咗係甜品碟上面,興奮到不得了!仲要去咗一個長達2分鐘嘅願望⋯⋯😅仲要啊,平時唔食cheese cake嘅沙膽,竟然一次過食咗兩件Blueberry cheese cake 🧀 🍰 😆😆食完呢一餐真係大滿足
雖然地方唔係太大,但係勝在裝修簡潔

我哋今次就叫咗
一口炸芝士🧀
非常有驚喜,外脆內軟好好味

香脆粗薯條配松露沙律醬及單骨雞翼都炸得好酥脆

松露野菌忌廉湯
好creamy 又有松露香👍

芝士煙肉卡邦尼意粉

秘制燒汁和牛粒
味道唔錯,如果整得再香口啲會比較好

OYSTER SET
生蠔非常新鮮肥美,性價比極高

黑松露蟹肉意粉及鵝肝意粉 🍝都係值得推介嘅👍

美國頂級安格斯肉眼牛扒配薯條
好出色,煎得恰到好處,好香口👍

最後就梗係唔少得同四月之星嘅沙膽同埋琪琪表姐切蛋糕啦!

食完呢一餐真係大滿足
生蠔set
生蠔set
  • 黑松露蟹肉意粉
  • 炸芝士
2024-03-26 618 瀏覽
假的週末就是懶洋洋 睡醒想吃什麼就吃什麼 今天突然想吃生蠔 朋友說這間性價比很高 就跟她來試一試 @oystertogo 叫了一個生蠔套餐 真的非常划算 大概幾百塊就已包括一大盤新鮮生蠔 有一個主菜及一杯飲品時令生蠔🦪店員叫我們順著次序食 總共6款 每隻各有不同餐廳店員首先推介6款生蠔俾我地從爽口到海水到大大隻creamy質感(店員超用心提我地食既次序)一次過滿足晒咁多個願望除了生蠔外 還有沙拉、粗薯條🍟仲有羊架同牛扒作主菜一齊share食添!😋
假的週末就是懶洋洋

時令生蠔🦪店員叫我們順著次序食
總共6款 每隻各有不同

餐廳店員首先推介6款生蠔俾我地
從爽口到海水到大大隻creamy質感
(店員超用心提我地食既次序)
一次過滿足晒咁多個願望
除了生蠔外 還有沙拉、粗薯條🍟

仲有羊架同牛扒
作主菜一齊share食添!😋
2024-02-22
10 分鐘 (堂食)
2024-03-22 401 瀏覽
平民想擁有貴族般的食物享受終於給我遇上了 尖沙咀應該只此一家 平時經過山林道這家Oyster主食餐廳都很想進去一試 因環境食材非常高級怕昂貴都沒進去 怎料衝動進去一試 性價比高得無法想像 我因而一二在再而三的去了幾趟 想吃新鮮種類又多的生蠔? 但又不想太破費? 這一家絕對值得選擇
今日去完山林道做瑜伽,經過呢間oyster to go平時都冇乜點為意有呢間店,見入邊都多人,同埋啲蠔睇落新鮮,所以誘惑咗我入去😍佢哋有分唔同國家嘅生蠔,老闆好好人又幫我地分析要有邊嗰國家嘅生蠔食,先達至最佳口感,又唔會俾其他生蠔搶哂d味🤤配埋其他主食,例如鵝肝意粉,😊更加好食!推薦俾大家
今日去完山林道做瑜伽,經過呢間oyster to go

配埋其他主食,例如鵝肝意粉,😊更加好食!
推薦俾大家
農曆新年的聚餐,我來到尖沙咀的一家別緻蠔吧。這家餐廳的老闆娘曾是2018年香港開蠔公開組冠軍,所以他們在分享開蠔的經驗上絕對有心得。-首先,他們用刀巧妙地打開生蠔,連同貝柱一起享用。讓我體會到最完美的生蠔食經。接著三款精緻的小食。雞泡魚乾不僅不會太硬,也不會太鹹。炸雞翼外酥內軟,令人吃過不停。而黑松露大啡菇更是帶著豐富的爆汁。-精選的生蠔套餐,共有12隻生蠔,來自3至6個不同的國家。這裡的生蠔極其新鮮,只要輕輕拮拮蠔邊,你可以看到生蠔仍然在動喔,它仿彿在告訴你,我好新鮮呀⋯⋯生蠔套餐包兩杯餐酒,朋友來搭配著蠔的鮮美滋味。-法式香草煎羊架,香草味撲鼻,肉質嫩。-這次聚會真是愉快無比,除了學到了關於生蠔的知識,還結識了一班新朋友。

炸雞翼外酥內軟,令人吃過不停。
而黑松露大啡菇更是帶著豐富的爆汁。

生蠔套餐包兩杯餐酒,朋友來搭配著蠔的鮮美滋味。
法式香草煎羊架,香草味撲鼻,肉質嫩。

2024-02-19
5 分鐘 (堂食)
  • 生蠔
講一下呢間我好多年前就幫襯嘅蠔吧!以前冇呢加咁多蠔吧,就算餐廳有賣生蠔,啲選擇都好少。勁鍾意食生蠔嘅我,想當年嚟呢間蠔吧完全打開左眼界去左一個新領域🤣嘩原來有咁多品種!老闆仲會教點樣將𠝹出生蠔連埋貝柱享用、介紹生蠔食法,同埋俾我地睇啲生蠔生鮮到仲識郁架!今日淨係食左沙律、雞泡魚乾、生蠔、羊架,但✨我極想推薦佢地嘅「啤酒煮麵包蟹」🦀好多年前食過,雖然今日冇叫到,但咁多年回憶返都仲係好正,直到呢加,係第間餐廳都冇食過!✦凱撒沙律 $68✦松露薯條 $68✦雞泡魚乾 $58✦法式香草煎羊架 $268[Oyster Set]$398✦生蠔 12隻 (精選3-6種不同國家嘅生蠔)✦餐酒 2杯

✦凱撒沙律 $68
✦松露薯條 $68
✦雞泡魚乾 $58
✦法式香草煎羊架 $268
[Oyster Set]$398
✦生蠔 12隻 (精選3-6種不同國家嘅生蠔)
✦餐酒 2杯

2024-01-23 309 瀏覽
店面唔大,舒服,好適合同朋友吹水gathering一直都知道呢度d蠔新鮮好味,但我唔食生蠔㗎喎🤣今次陪朋友嚟,朋友食生蠔一樣舔舔脷,我就食焗蠔,香噴噴,熱辣辣,正👍請老闆推介一下啲熟食主食,我哋最後點咗兩款唔同嘅黑松露意粉&卡邦尼意粉。啲粉真係好有驚喜,吸晒啲汁嘅味,好Rich,我已經打算下次嚟encore 意粉🤣其實前菜炸物&刺身一樣出色,刺身賣相靚,打卡good甜品方面,個人比較喜歡蘋果雪葩,覺得出面比較少有,好清新,作為食完濃味嘢嘅結束好好。朋友就鍾意佢哋自家製嘅布甸,因為明顯比出邊嗰啲少糖,比較健康
店面唔大,舒服,好適合同朋友吹水gathering

其實前菜炸物&刺身一樣出色,刺身賣相靚,打卡good

2024-01-08
  • 黑松露蟹肉意粉