2023-12-12 213 瀏覽
呢間bakery系樂富廣場,成日一買完餸就會經過,每次經過個心又會有有d痕,成日都會先買個包。呢間野好食就幾好食既,但係一個忌廉圈都成$18,真係幾貴。佢酥皮有層糖,入面d忌廉比較甜,整體都幾好食。

忌廉圈
忌廉圈
2023-04-15 304 瀏覽
我走左好多個分店,真係很想食,但係唔知點解間間都唔賣泡芙,真係好傷心 樂富沒有去過,見到之前有人食泡芙就去睇下,結果佢地話好耐都冇賣泡芙啦 可以反映下在啟德附近開一間嗎
可以反映下在啟德附近開一間嗎
2022-11-08 406 瀏覽
雖然Panash Bakery喺香港有好多分店,但係因為我淨係食過樂富廣場同埋德福廣場分店嘅麵包🤣所以唔可以一概而論~基本上哩啲連鎖麵包店都係正常發揮,間間都大同小異~但係呢個忌廉號角係A1嗰啲見唔到嘅款,加上呢款麵包外觀真係同我細個睇”大嘴鳥”卡通片入邊嗰個一樣,就忍唔住買咗黎試~好有驚喜嘅好味,入面嘅cream仲要唔係嗰啲好普通嘅吉士醬,係好似鬍鬚佬泡芙入邊嗰啲雲呢拿蛋吉士醬嘅感覺~仲要係有雲呢拿籽嗰種~😚真係好好味~下午茶一流~((如果夏天食嘅話建議買完放入雪櫃雪返凍啲先食,不過近排天氣涼就應該冇乜所謂))🌟忌廉號角 $14/1-📌 地址:樂富廣場 2樓08號鋪德福廣場一期 1樓F33-F34號鋪⏰ 營業時間:樂富 10:00-22:00德福 07:00-21:30

🌟忌廉號角 $14/1

樂富 10:00-22:00
德福 07:00-21:30
2022-10-08
2021-12-09 472 瀏覽
真係超級靚呀!原本睇到$4個迷你泡芙,覺得好抵🤣點知我老公唔知行左去邊,就兜左兜右。俾我睇到呢個聖誕樹包🤣🤣🤣老公晏啲先搵,買咗個包先!我食嘅年代係$12..依家都唔算好貴姐超級好食!勁多吉士醬❤️
真係超級靚呀!

超級好食!勁多吉士醬❤️
2021-12-09
2021-06-06 466 瀏覽
每次去樂富廣場,都會特登去panash睇吓有咩包啱食,因為佢d麵包算比較高質同抵食。尋晚睇中牛角包,個樣好吸引,於是乎買咗兩個返去做今朝早餐,只需要用焗爐焗一陣,已經香氣四散,正呀。
2020-12-14 581 瀏覽
聖誕節又到啦很多商場啊,及其他店舖已經開始佈置晒美輪美奐的聖誕裝飾,今日經過一間麵包舖連一些包點也特意設計到迎合聖誕節的,如果從外觀上面呢我給予100分因為呢除咗有特色之外我相信很多大人同小朋友都非常之咁喜歡這些包點嘅外型,如果聖誕節當日加上這些特別的麵包蛋糕我相信會令到整個聖誕節嘅氣氛會特別濃厚。
連一些包點也特意設計到迎合聖誕節的,
2018-08-15 1751 瀏覽
逢星期三panash都有麵包日, 有九折優惠。 雖然9折咗都唔係平,平均一個麵包都想15蚊,九折完都十三個幾。 但比起聖安娜,美心西餅,東海堂等等 其實panash質素都幾高,用嘅麵粉都係高級筋粉,入口鬆軟,亦冇發粉嘅味道 ,食落去唔會好似食空氣咁樣, 食兩個都唔飽 ,呢度起碼都叫做高級麵包店。好多新鮮麵包款可以選擇。 脆皮朱古力忌廉號角 ,原價11蚊,特價十蚊 ,再9折 ,即是九蚊。 朱古力脆皮好香口, 重朱古力香味 ,麵包偏甜, 但卻十分軟熟 。中間陷的忌廉餡 ,夠creamy滑溜,有香忌廉味。

好多新鮮麵包款可以選擇。

其他
2018-07-12 775 瀏覽
有陣時lunch諗唔到食咩好,唔知大家會唔會諗下食個包呢?我今日所以就走左去呢間鋪度買咗個包做lunch。見佢個麥包好似新鮮出爐就試吓啦。價錢約$16 ,係呢個物格貴到飛起嘅香港,都可以算係一個非常平ke lunch。 但包原來都幾有驚喜喎,質感都幾鬆軟,煙煙銀銀,提子乾都好足料,每啖都有好幾粒。其實有時,舒舒服服食個麵包,再嘆杯茶,都可以好有生活態度。#點解lunch要食包# #生活態度# #信錯英格蘭#
其實有時,舒舒服服食個麵包,再嘆杯茶,都可以好有生活態度。

#點解lunch要食包# #生活態度# #信錯英格蘭#
2018-07-12
2017-05-01 1331 瀏覽
又喺曲奇系列,今次好友送贈嘅喺Panash嘅腰果曲奇,凡喺堅果類曲奇我都鍾意食,因為,有咬口吖嘛。在此,先多謝好友心意,有你哋嘅餽贈,先延續到依個系列,亦釀小弟晌忙碌嘅工作中,歇一歇食啲曲奇當下午茶。包裝精簡,透明膠袋裝住10片曲奇,袋面印有店家標誌。成份招紙晌包裝底,基本上可以講無乜特別,但意外發意竟然含有反底脂肪。厚身嘅腰果曲奇,本身嘅曲奇底入口鬆脆,啖啖都有牛油香味,甜而不膩,曲奇內有唔少腰果粒,難得唔會軋得太細碎而失去口感,當然無埋反式脂肪就更理想啦。Panash嘅麵包故然出色,其出品嘅曲奇亦做得不俗,有機會可以再買其他款式試試。
,亦釀小弟晌忙碌嘅工作中,歇一歇食啲曲奇當下午茶。
腰果曲奇
包裝精簡,透明膠袋裝住10片曲奇,袋面印有店家標誌。
腰果曲奇
,當然無埋反式脂肪就更理想啦。
下午茶
早一日答應了為友人製作公司三文治,在九龍塘一帶也有好幾家麵包店可以選擇,如又一城內的Simplylife、Taste超級市場自設的麵包工房、樂富地鐵站內的A1 Bakery、樂富商場內的泰昌餅家和Panash Bakery,等等。在選擇麵包店上,筆者也到上述店子逛逛才作出了最後選擇--PanashBakery,主要原因有三:1)設有厚切麵包;2)麵包的軟熟程度較高,放過夜也沒問題;3)適合製作三文治的麵包種類較多,包括方包、丹麥酥方包、七穀雜糧包農夫包和紅豆小方包。加上,筆者亦多次光顧太古城分店,那邊設有即製三文治服務,試過味道不錯。所以筆者也決定買這裡的麵包試試!當然,結果是非常成功啦!筆者所選用的是上圖的超熟厚切方包($20),一共有4片。筆者在星期6晚上9時來到時,也只剩兩包,給我全包下了!隔夜再吃,包身仍然軟熟,按下去是回彈的!不用烘,不用塗牛油也十分好吃了!而且白麵包帶點牛奶和麥粉的香味,配合簡單的煎蛋、蛋沙律、蕃茄和西生菜,效果一流,味道不會太霸道(因為坊間部份麵包店選用的油味道較重,會蓋過麵包麥味和其餘材料味道)。推薦指數:5/5大家下次去野餐要製作三文治的話,不妨買這款
超熟方包
大家下次去野餐要製作三文治的話,不妨買這款麵包試試看啊!
2017-04-15
外賣自取
$20 (早餐)
超熟方包
2017-04-11 555 瀏覽
我最鐘意的包-綠茶紅豆忌廉包綠茶包係冇綠茶味的,有少少咸味。紅豆是十分甜的紅豆醬,有一粒粒的紅豆。忌廉比較淡味,但好滑。3樣野味道都好普通,但配搭一齊,就好夾,好獨特。細個第一次食依個包,就一試難忘,到今時今日都係咁鐘意
我最鐘意的包-綠茶紅豆忌廉包
2017-03-14 320 瀏覽
趁星期三,是日來到樂富的Panash Bakery購買麵包,因為星期三是店家麵包優惠日,有10%折扣優惠。小時候,已經常隨爸媽來到這家日式麵包店。開心的是,受歡迎的舊款麵包,如粟米火腿包、蜜瓜包,一直保留,亦不時推出新款麵包,包括筆者是日買的款式焦糖粟米包($14)- 星期3 九折優惠這個焦糖粟米包外型太吸引了,所以在各款麵包中挑了它。試味後,發現麵包和蜜瓜包異曲同工,皆是有其型,沒有其味。雖然沒有粟米的味道,但有一陣濃烈的黑糖焦味。非常香,入口亦沒蜜瓜包那麼甜,是黑糖的作用!粟米皮下的麵包也是偏向乾身,入口是方包般的麵粉香味。雖然價錢不算便宜,但貌相和健康感覺為麵包加分,也推薦給大家。推薦指數:4/5順帶一提,Panash在九龍灣、太古、灣仔亦有分店。經過附近的朋友也可以去試試看這款新麵包。

焦糖粟米包($14)- 星期3 九折優惠

2017-03-01
  • 黑糖粟米包
2015-12-21 723 瀏覽
今日去到樂富,又到high tea時候,但又吳得閒,所以買左D泡夫食下,我買左兩個迷你泡夫,外型好cute,外脆內芝士好香,正;另外,又買多兩個曲奇泡夫,外面D曲奇碎好脆又香,夾埋D泡夫一齊食簡直盡配,可以介紹俾大家,不仿一試
曲奇泡夫
迷你泡夫
2015-12-21
曲奇泡夫
迷你泡夫
  • 迷您泡夫
2015-02-20 508 瀏覽
行過見到星期三有折,買左2個包番屋企當甜品薯蓉包 : 叮番熱就好好食,但薯蓉份量太少,有D被騙嫁feeling奶油包: 呢個係高脂肪嫁包,要2個人share先會食,cream好滑,好好食好多人排隊,下次會再試~
行過見到星期三有折,買左2個包番屋企當甜品

好多人排隊,下次會再試~
2015-01-28
5 分鐘 (外賣自取)
$10 (宵夜)
2013-01-06 315 瀏覽
當日係星期3,所以在呢間麵包店買野有9折~~所以買左唔少 香軟法包 袋裝,細細個~咸咸帶少許甜味,很好味~芝士紅莓鬆餅果然有鬆餅的牛油味~味道岩岩好~內餡有平均分佈的芝士呢~非常感動 非常飽肚~睇落唔係好大個,食落就滿足滿瀉~ 紅莓蝴蝶酥餅 真係好大個~幾重牛油味,,有好多紅莓,very sweet~本身特價,再有9折~keke~
當日係星期3,所以在呢間麵包店買野有9折~~所以買左唔少
香軟法包
袋裝,細細個~咸咸帶少許甜味,很好味~

芝士紅莓鬆餅
非常飽肚~睇落唔係好大個,食落就滿足滿瀉~
紅莓蝴蝶酥餅
本身特價,再有9折~keke~
5 分鐘 (外賣自取)