2019-11-28
放工想自己一個人,投入睇下youtube,plan下 Brisbane road trip ~~睇見外國人揸架車穿洲過省,左邊係海,右邊係山,好寫意.我就諗到去一間係wishlist入面,位於ifc既一間意大利快餐.唔係食pizza,pasta,係食sandwich飲wine,仲有維港夜景伴隨,心情好舒暢.唔使諗叫左個Tarfuto, 有24個月parma ham, rocket, tomato, cheese.加配左杯house red Merlot.chill到不得了!呢間餐聽門口掛住好多條parma ham,一定係佢既主打名菜.的確, parma ham味道豐富,不會一味咸,食唔出筋.杯紅油更帶出肉味.好滿足既一晚.上網揸過Tarfuto竟然係一款甜品名,咁點解呢份三文治又叫Tarfuto.邊個先係正解?
好滿足既一晚.