2023-06-15 283 瀏覽
最近paperstonebakeryhk 出咗色彩繽紛嘅丹麥酥,行過都忍唔住要買返個試下! 三層口感丹麥酥:頂層舖滿豐富嘅水果中層舖滿烘焙師每日現場即製嘅忌廉芝士吉士醬內層質感細密嘅鬆脆酥,一半濃郁嘅朱古力醬,另一半係原味,兩邊帶嚟兩種唔同口感。今次買咗四款一試:.奇異果丹麥酥: 奇異果新鮮,香甜多汁,含豐富維他命C!酸甜滋味香濃解膩,就算食完成個都惠唔會覺得膩。.灸燒菠蘿丹麥酥: 菠蘿鮮甜水潤,含豐富維他命B1,加上灸燒效果,每口瀰漫燒焦新鮮菠蘿香郁味,滋味滿載!.芒果丹麥酥: 芒果清甜新鮮高營養,最適合與三五知己一齊分享!.無花果雜莓丹麥酥: 無花果、藍莓同士多啤梨,含有豐富食用纖維,具抗氧化同美顏養膚作用,最適合貪靚嘅你!試埋兩款新推出海鹽法包:紅菜頭小紅莓海鹽法包海鹽牛油法包法包細細個,最啱做早餐,配埋杯熱茶,又係新一天嘅開始!
三層口感丹麥酥:
頂層舖滿豐富嘅水果
中層舖滿烘焙師每日現場即製嘅忌廉芝士吉士醬

今次買咗四款一試:

試埋兩款新推出海鹽法包:
海鹽牛油法包
法包細細個,最啱做早餐,配埋杯熱茶,又係新一天嘅開始!
2023-06-09
1K
過完五月份母親節,踏入六月就是父親節的天下,今年我就在Paper Stone Bakery 預訂了新推出的Mr. Banocolate香蕉朱古力慕絲蛋糕,向爸爸送上窩心驚喜,為節日增添儀式感。店內蛋糕款式繁多,櫥窗裡琳瑯滿目。由即日起至6月17日前預訂,並於即日至6月18日取餅,可享有Pre-order 限定蛋糕88折優惠。Mr. Banocolate 香蕉朱古力慕絲蛋糕 $288蛋糕造型以父親成熟又俏皮的紳士鬍作為吸睛設計,應節之餘亦別具型格,5吋蛋糕份量足夠一家四口齊齊分享。頂層舖滿比利時朱古力忌廉和朱古力脆珠,加上閃閃發亮的金箔與美國碧根果仁點綴,更顯尊貴高雅氣派。朱古力跟甜味重的香蕉向來是最佳配搭,內層的朱古力海綿蛋糕質地濕潤,就如雪朵般輕柔鬆軟,中間夾雜著鮮甜細軟的香蕉果肉和綿密幼滑的比利時朱古力慕絲,層層相間,多重層次交織出細膩濃厚口感,讓香蕉的熟成果香與略帶苦甜的可可相輔相成,甜度平衡得恰到好處,定能融化爸爸的心,度過一個甜蜜難忘的父親節。

店內蛋糕款式繁多,櫥窗裡琳瑯滿目。

Mr. Banocolate 香蕉朱古力慕絲蛋糕 $288

Mr. Banocolate 香蕉朱古力慕絲蛋糕

香蕉朱古力慕絲蛋糕

Mr. Banocolate香蕉朱古力慕絲蛋糕
題外話/補充資料: 由即日起至6月17日前預訂,並於即日至6月18日取餅,可享有Pre-order 限定蛋糕88折優惠。
2023-06-09
外賣自取
$70 (宵夜)
慶祝紀念
父親節
Mr. Banocolate 香蕉朱古力慕絲蛋糕
2023-06-11 137 瀏覽
一知道ℙ𝕒𝕡𝕖𝕣 𝕊𝕥𝕠𝕟𝕖 𝔹𝕒𝕜𝕖𝕣𝕪 𝕩 𝕋𝕨𝕚𝕟𝕚𝕟𝕘𝕤新推出Earl Grey系列既麵包 就忍唔住要試食😍 本身ℙ𝕒𝕡𝕖𝕣 𝕊𝕥𝕠𝕟𝕖 𝔹𝕒𝕜𝕖𝕣𝕪既產品都係唔會令人失望 今次crossover 𝕋𝕨𝕚𝕟𝕚𝕟𝕘𝕤既新產品一樣甘出色💯 伯爵茶控既你千祈唔好錯過🥰☕️英式伯爵茶忌廉果釀盒子方包伯爵方包有濃濃既伯爵忌廉 忌廉好香好滑☺️ double Earl Grey口感 面層仲有大量果仁 食落超有咬口 🥯英式伯爵茶檸檬燕麥奶貝果伯爵茶加燕麥奶呢個配搭好新穎 但食落又無遺和感 檸檬味都好濃郁 食落好開胃🤩 整體bagel都係內軟外脆 口感好煙韌🥖英式伯爵茶海鹽法包伯爵茶加海鹽呢個組合好match 口味咸咸香香 仲可以加埋英式伯爵茶忌廉醬或者其他果醬一齊食 🍞英式伯爵茶方包 方包好鬆軟 濃濃伯爵茶味 就算唔加醬就甘食都好好味 用黎夾沙律菜 番茄都好正 🫧英式伯爵茶忌廉醬呢個醬味道好清新 甜而不膩 真係會食到停唔到口😂

☕️英式伯爵茶忌廉果釀盒子方包

🥯英式伯爵茶檸檬燕麥奶貝果

🥖英式伯爵茶海鹽法包

🍞英式伯爵茶方包

🫧英式伯爵茶忌廉醬
呢個醬味道好清新 甜而不膩 真係會食到停唔到口😂

Paper Stone Bakery (馬鞍山)芒果丹麥酥酥皮鬆脆,芒果🥭鮮美多汁,非常好味😋😋 丹麥酥上仲有朱古力醬🍫,必食❤️❤️仲有滿滿忌廉吉士醬,好吸引😆😆士多啤梨🍓丹麥酥賣相吸引🥰🥰士多啤梨好香甜👍👍焦糖香蕉丹麥酥滿滿的香蕉香💕💕 焦糖香氣濃郁,香蕉香甜可口,味道非常夾😊😊炙燒菠蘿🍍丹麥酥燒烤過的菠蘿,將香甜再昇華😆😆菠蘿酸甜可口,炙燒的口感也很好🤩🤩多穀海鹽法包、紅菜頭小紅莓海鹽法包🥖法包煙煙韌韌,口感一流😋😋有著顆粒狀的細緻質感,多穀海鹽法包好有咬口😚😚紅菜頭小紅莓海鹽法包則帶有一點微甜和酸味,好開胃😋😋地址:📍新港城中心: 新界馬鞍山新港城中心 2 樓 2011-12 號舖整體評分:4/5味道:5/5抵食:4/5

Paper Stone Bakery (馬鞍山)

士多啤梨🍓丹麥酥
賣相吸引🥰🥰士多啤梨好香甜👍👍

焦糖香蕉丹麥酥

炙燒菠蘿🍍丹麥酥

多穀海鹽法包、紅菜頭小紅莓海鹽法包🥖

紅菜頭小紅莓海鹽法包則帶有一點微甜和酸味,好開胃😋😋

地址:

整體評分:4/5
味道:5/5
抵食:4/5
2023-06-05 121 瀏覽
探訪朋友家,順路經過Paper Stone 決定買些甜品上去。見到水果丹麥酥賣相相當吸引,而且正在做優惠買兩件9折,毫不猶豫就買了幾個。芒果 / 士多啤梨 / 焦糖香蕉 / 奇異果丹麥酥 (各$32)生果選擇很多,我們選了芒果、士多啤梨、奇異果和焦糖香蕉。生果十分鮮甜,而香蕉更包着焦糖醬和杏仁片,加分😋😋厚厚的丹麥酥外層有一半沾上了朱古力皮,上面鋪上滿滿的忌廉芝士吉士醬和生果。酥皮層次分明,吉士醬口感順滑,而且不會太甜,配搭酥脆的丹麥酥和鮮甜的水果,每一口都非常有層次感。另外順便買了兩個小法包,分別是海鹽牛油味及紅菜頭小紅莓海鹽味(各$15)法包表皮酥脆,內裡鬆軟有彈性。海鹽牛油表面撒上粗顆粒的海鹽,鹹中帶牛油香味。而另一款將紅菜頭與小紅莓意外地夾,紅菜頭的甜,小紅莓微酸甜有咬口,再加上海鹽的微微鹹,每一口都感受到不同味道。

2023-06-04
5 分鐘 (堂食)
2023-06-03 61 瀏覽
每次行過Paper Stone Bakery,見到佢個蛋糕櫃,入面琳瑯滿目嘅蛋糕同埋西餅,真係好吸引💗今次見到佢最近推出咗一系列嘅水果丹麥酥甜品 ,上面全部堆滿水果,賣相好吸睛🥰而且每件$32-38 only,好抵食。口味有好多,我就揀咗~🔶芒果丹麥酥🔶無花果雜莓丹麥酥 🔶炙燒菠蘿丹麥酥 🔶奇異果丹麥酥 其中我就最鍾意芒果丹麥酥,芒果夠晒香甜,配埋香濃軟滑嘅忌廉吉士醬,同埋底層大大塊丹麥酥,丹麥酥入口酥脆,仲有半邊係沾上咗朱古力醬,味道更豐富。而炙燒菠蘿丹麥酥賣相又幾特別,都好鍾意,菠蘿炙燒過後更加香甜。而我平時都好鍾意喺度買麵包,覺得選擇多,而且有好多好獨特嘅口味。今次就揀咗紅菜頭小紅莓海鹽法包同埋多穀海鹽法包($15/個)前者有紅菜頭嘅紅色,又有微甜嘅小紅莓乾👍🏼口感豐富。而後者加咗好多多穀子,纖維又高咗,好味又健康。

口味有好多,我就揀咗~
🔶芒果丹麥酥
🔶無花果雜莓丹麥酥