餐廳: Parallel
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
🍽️🍴 【 Parallel 】🍴🍽️⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄觀塘呢間半自助西餐廳,dinner menu $325/位,包主菜、餐湯、咖啡或茶❤️ 仲有自助區,任食煙三文魚、芝士、青口、翡翠螺、白蝦等,食材新鮮,唔錯唔錯😍主菜「意式開心果芝士醬長通粉配布袋流心芝士」好值得一試,醬汁帶有濃濃堅果香,味道鹹鹹甜甜💚流心芝士外層呈固態,內層非常柔軟,切開後有濃郁嘅奶油流出,好正😋「卡邦尼QQ 彈簧麵」揀咗咸蛋黃口味,味道帶有獨特鹹香🐣 彈簧麵麵質彈牙,勁有口感,必選🫶🏻連埋餐湯、餐飲,同埋自助區的海鮮、沙律,食到好飽,真係好抵食🤣⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▫️◽️DINNER MENU ($325/Pax)◽️▫️🧡卡邦尼QQ 彈簧麵(咸蛋)💚意式開心果芝士醬長通粉配布袋流心芝士🥄是日餐湯☕️另配咖啡或茶▫️◽️APPETIZERS ON BUFFET TABLE◽️▫️沙律,前菜,冷切肉盤,煙三文魚,芝士,青口,翡翠螺,白蝦⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:Parallel (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖⋄🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami觀
🍽️🍴 【 Parallel 】🍴🍽️

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🧡卡邦尼QQ 彈簧麵(咸蛋)
💚意式開心果芝士醬長通粉配布袋流心芝士
🥄是日餐湯

☕️另配咖啡或茶

沙律,前菜,冷切肉盤,煙三文魚,芝士,青口,翡翠螺,白蝦

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:Parallel (觀塘)

🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami觀塘

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #觀塘美食 @parallel.by.cheftony
2025-07-10
2025-07-02 1545 瀏覽
觀塘有一間餐廳係半自助餐 之前經過見到都想試吓早排就同朋友一齊去食啦૮ •͈ᴗ•͈ ა 餐廳裝修得幾有格調 唔算好大但算係光猛💡自助區都有唔少嘢食 仲有唔同瓜類可以選擇我個人幾鍾意食吞拿魚長通粉沙律🥗係長通粉𝐗鮮嫩吞拿魚𝐗爽脆蔬菜𝐗特製嘅沙律醬製成通粉比較彈牙 整體嚟講口感非常豐富👍🏻水牛芝士車厘茄清甜多汁 一粒粒既芝士幼滑細膩入口酸酸甜甜幾開胃 非常適合做前菜另外自助區既海鮮有煙三文魚 翡翠螺 凍蝦同埋青口三文魚經過煙燻處理 海鮮肉質夠厚實又肥美餐廳都幾貼心♡見我地係自助區既食物食得7788之後就送上餐湯 係西蘭花忌廉湯啊(◍˃̶ᗜ˂̶◍)✩滿滿蔬菜既香氣 忌廉非常絲滑~· 煙燻伊比利亞豚肉配牛油飯個亮點就係煙燻效果😻打開蓋果陣煙熏香氣撲鼻黑毛豚肉入口肉質夠嫩 而且微甜❀好惹味❀牛油飯好香🤓抵讚!· 意式開心果芝士醬長通粉配布袋流心芝士第一次食呢個配搭都幾搞笑~♥開心果醬同埋芝士都好濃 每條通粉都係開心果醬雖然未係非常掛汁 但係可以切開布袋流心芝士再同啲長通粉𝘮𝘪𝘹埋一齊 更加好味๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘如果想同三五知己坐低食飯傾計呢度都係一個唔錯既選擇.ᐟ.ᐟ.ᐟ✨依家包場仲有9折優惠✨後尾睇返原來手工
觀塘有一間餐廳係半自助餐 之前經過見到都想試吓

另外自助區既海鮮有煙三文魚 翡翠螺 凍蝦同埋青口
三文魚經過煙燻處理 海鮮肉質夠厚實又肥美

餐廳都幾貼心♡見我地係自助區既食物食得7788
之後就送上餐湯 係西蘭花忌廉湯啊(◍˃̶ᗜ˂̶◍)✩
滿滿蔬菜既香氣 忌廉非常絲滑~

· 煙燻伊比利亞豚肉配牛油飯
個亮點就係煙燻效果😻打開蓋果陣煙熏香氣撲鼻
黑毛豚肉入口肉質夠嫩 而且微甜❀好惹味❀
牛油飯好香🤓抵讚!

· 意式開心果芝士醬長通粉配布袋流心芝士

2025-06-19
  • 西蘭花忌廉湯
  • 煙燻伊比利亞豚肉配牛油飯
2025-06-04 4987 瀏覽
2025年5月14日 星期三一直以黎都好想試下呢間餐廳既半自助餐,因為見到網上評價唔錯,性價比好似幾高,所以呢一晚就同老婆試一試餐廳位於亞太中心三樓,一上電梯就已經見到,非常方便,而且門口光猛,裝修得幾有格調半自助餐每位三百幾蚊左右,主菜有好多款式可以選擇,當中比較特別嘅係卡邦尼QQ彈簧麵,從來未聽過,好有興趣想食,所以就要左呢個同伊比利亞黑毛豚肉點完餐就行出去睇下自助區,發現有唔少野食,其中包括三色瓜扒菜,融合左不同種類既瓜類,展現出清新爽口風味呢道菜既特色在於選用茄子、翠肉瓜同黃櫛瓜等食材,透過精心烹調,令到每種瓜類既口感達到最佳平衡茄子質地柔軟,吸收醬汁之後更添風味,帶來濃郁的口感,而翠肉瓜就清脆爽口,為整體菜式增添多一份清新感另外有吞拿魚長通粉沙律,融合長通粉、鮮嫩吞拿魚、爽脆蔬菜同特製沙律醬,帶來豐富口感同層次長通粉煮到剛好既彈牙口感,而吞拿魚就質地細膩,帶有淡淡海鮮鮮味,同沙律醬完美融合呢個係水牛芝士車厘茄,清甜多汁既車厘茄同柔滑細膩既水牛芝士,再搭配橄欖油同香草調味,展現出簡約而精緻風味車厘茄鮮紅飽滿,帶有自然酸甜味,而水牛芝士質地柔軟,奶香濃郁,入口即化,與車厘茄形成完
2025年5月14日 星期三

車厘茄鮮紅飽滿,帶有自然酸甜味,而水牛芝士質地柔軟,奶香濃郁,入口即化,與車厘茄形成完美平衡

海鮮方面仲有煙三文魚提供,餐廳選用優質三文魚,經過煙燻處理,帶出獨特既微鹹同煙燻香氣
煙三文魚口感柔嫩順滑,帶有適度油脂,令到味道更加濃郁

仲有翡翠螺同凍蝦添,分別展現左海鮮既鮮甜同爽脆口感,適合喜愛原汁原味既人
翡翠螺肉質厚實,帶有微微海水鮮味,而凍蝦就蝦肉彈牙,保持鮮度之餘,搭配檸檬或者特製醬汁,讓味道更加清爽

試左大部分自助區既食物後,餐湯就送上,係西蘭花忌廉湯,既飲到蔬菜既鮮甜又有忌廉既絲滑口感,西蘭花既淡雅青蔬香氣令到湯底厚實而不失順喉感
淡忌廉就提升左奶香,讓整體風味更為溫潤,帶來一種令人舒適既感覺

主菜方面有自家製蜜糖煙燻伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯,集合煙燻香氣、蜜糖微甜與黑毛豚肉嫩滑於一身,帶來豐富味覺享受
而且亮點在於煙燻效果,上菜時仍能看到淡淡煙霧,打開蓋既一瞬間,濃郁既煙燻香氣撲鼻而來,令人食指大動
黑毛豚肉質地細膩,入口柔嫩,帶有微微焦糖甜味,令人即時聯想到高級叉燒

至於另一個主菜有鹹蛋卡邦尼QQ彈簧麵,餐廳將濃郁既鹹蛋黃同傳統卡邦尼醬結合,打造出滑順、鹹香並帶有蛋黃風味既獨特醬汁
麵條QQ彈牙,完美吸附濃厚醬汁,每一口都充滿層次,搭配埋煙燻培根、蘑菇,增添左豐富口感,而新鮮香草與食用花瓣則提供清新點綴,令到視覺同味覺都令人驚喜

埋單每人三百幾蚊左右,食到勁飽
2025-05-14
2025-05-20 5316 瀏覽
最近聽好多朋友提及位於觀塘呢間西餐廳有半自助餐食,今日約個朋友聚一聚。《Parallel》的半自助餐餐牌上主菜有好多選擇:牛扒、羊架、手工意粉、牛肋骨及意大利飯等等。前菜有多款沙律、冷切肉、煙三文魚好香甜、芝士,仲有幾款海鮮,包括青口、翡翠螺同白蝦都好新鮮,全部都係任食。是日餐湯~忌廉南瓜湯又香又滑。卡邦尼QQ彈簧麵(鹹蛋/綠茶/傳統卡邦尼)~我哋揀咗鹹蛋,特別啲,曲曲意粉好可愛,條條掛滿鹹蛋卡邦尼醬汁,味道香濃非常可口。自家製蜜糖煙燻伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯~上菜時仍然見到煙燻效果,店員開蓋時聞到濃濃嘅煙燻味道,基本上給牛油飯吸收了,黑毛豚肉入口嫩滑,感覺似叉燒,絕對有驚喜,堅好食!這餐廳活動包場有9折,好適合大班朋友聚會。

前菜有多款沙律、

冷切肉、

煙三文魚好香甜、芝士,

仲有幾款海鮮,包括青口、翡翠螺同白蝦都好新鮮,

全部都係任食。

是日餐湯~
忌廉南瓜湯又香又滑。

卡邦尼QQ彈簧麵(鹹蛋/綠茶/傳統卡邦尼)~

自家製蜜糖煙燻伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯~

這餐廳活動包場有9折,好適合大班朋友聚會。
2025-05-19
2025-04-27 3873 瀏覽
看見OpenRice這麼多好評,地點都方便,決定約朋友過來這裏吃lunch。餐廳原來是分開兩個舖位。每一邊的舖位都不大,自助前菜在其中一間,如果坐在另外一邊的,就要走出門口去隔離餐廳的另一邊攞食物。自助沙律區:有沙律,前菜,煙三文魚…..不過不失,煙三文魚比較CP值高。紅花蟹肉意大利飯:份量不多,食不出有蟹肉的味道香煎澳洲鱸魚配紅花中東小米:鱸魚皮煎得很香脆,魚肉比較淡,沒有什麼味道。黑湯匙豆腐配三文魚子酥皮盒:酥皮盒外皮是脆的,但入面豆腐比較淡味,配上三文魚子,可能是個人口味問題,感覺有點奇怪。經典黑胡椒芝士手工意粉(配蝦)意粉上來後,侍應會當面磨芝士,手工意粉煙韌度適中,味道不錯,但份量很少。大蝦有5隻,味道偏鹹。四人埋單$800 ,感覺不過不失,手工意粉比較出色。但服務一般般,可能餐廳位置比較窄,穿黑衣服的男士應不停叫我們坐入些,但其實位置是足夠一個人通過的。而且是用和客人對話的時候,感覺不耐煩,可能太忙碌了吧。

自助沙律區:有沙律,前菜,煙三文魚…..
不過不失,煙三文魚比較CP值高。

紅花蟹肉意大利飯:份量不多,食不出有蟹肉的味道

經典黑胡椒芝士手工意粉(配蝦)

四人埋單$800 ,感覺不過不失,手工意粉比較出色。

2025-07-15 0 瀏覽
餐廳位於觀塘,距離地鐵站路程需要3分鐘左右,位於大型商場的旁邊,其實方便又快捷,這間餐廳主打的就是西式料理,更是推出半自助餐形式。半自助形式,就是我們點選主食,其他的差不多也就是all you can Eat。自取任食系列方面我最喜愛的一定是煙三文魚,平常我在超級市場購買價錢已不菲,這裏居然是無限量供應。煮食方面,我們挑選了兩個不同的,意式開心果芝士醬長通粉配布袋流心芝士,經典黑胡椒芝士手工意粉。不得不提的就是開心果長通粉,長通粉掛滿了醬汁,帶點開心果的堅果味道,令我10分喜愛。

2025-07-02 506 瀏覽
最近同家人去了觀塘區的Parallel食半自助餐❤️ 環境寬敞適合聚餐,服務貼心,半自助形式可以同時享受DIY樂趣同精緻的主菜✨🦐 前菜半自助區:海鮮控大滿足!半自助區選擇豐富,有沙律,前菜,冷切肉盤,煙三文魚,芝士,青口,翡翠螺,白蝦✅ 冰鎮海鮮:翡翠螺肉質爽彈、白蝦鮮甜,青口飽滿無腥味 ✅ 冷切盤:煙三文魚油香細膩✅ 芝士沙律區:水牛芝士、藍紋芝士搭配新鮮沙律菜,開胃解膩🎃 是日餐湯:忌廉南瓜湯濃稠度剛好,南瓜自然甜香混合淡淡奶香~ 🍖 主菜:煙燻伊比利豚肉配牛油飯(儀式感爆燈!)上桌時以玻璃罩罩住,掀蓋瞬間煙燻木香撲鼻!豚肉外層微脆,肉質柔嫩帶果香,伊比利豬果然名不虛傳!牛油飯粒粒油潤但不會膩,旁邊的烤蘆筍平衡了油膩感。 🍝 主菜:傳統卡邦尼QQ彈簧麵麵體真的超彈牙!醬汁濃郁但不會過膩,蛋黃醬掛滿每根麵條,培根煎得焦香。超滿足!📍Parallel觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖

🦐 前菜半自助區:海鮮控大滿足!

✅ 冰鎮海鮮:翡翠螺肉質爽彈、白蝦鮮甜,青口飽滿無腥味
✅ 冷切盤:煙三文魚油香細膩
✅ 芝士沙律區:水牛芝士、藍紋芝士搭配新鮮沙律菜,開胃解膩

🎃 是日餐湯:忌廉南瓜湯
濃稠度剛好,南瓜自然甜香混合淡淡奶香~

🍖 主菜:煙燻伊比利豚肉配牛油飯(儀式感爆燈!)

🍝 主菜:傳統卡邦尼QQ彈簧麵

📍Parallel
2025-07-02 422 瀏覽

🦐 前菜半自助區:海鮮控大滿足!

✅ 冰鎮海鮮:翡翠螺肉質爽彈、白蝦鮮甜,青口飽滿無腥味
✅ 冷切盤:煙三文魚油香細膩
✅ 芝士沙律區:水牛芝士、藍紋芝士搭配新鮮沙律菜,開胃解膩

🎃 是日餐湯:忌廉南瓜湯
濃稠度剛好,南瓜自然甜香混合淡淡奶香~

🍖 主菜:煙燻伊比利豚肉配牛油飯(儀式感爆燈!)

🍝 主菜:傳統卡邦尼QQ彈簧麵

📍Parallel
2025-07-01 429 瀏覽
湯非常淡,比水更淡沙律、ham、bread and cheese係要自己出去攞嘅配菜,地方咁淺窄,過一陣就好多人擁過去,啲配菜完全冇蓋蓋住,好懷疑佢地嘅衛生問題,因為周不時啲職員同埋食客咳,啲ham同埋s麵包仔冇哂都可以好耐都唔會refill,只掛住傾計上主菜後,一食哇淡而無味,自己煮可能都真係好食過佢地煮,同埋佢地嘅serving係好小,以環境同埋職員態度不值得專情嚟食喺香港冇話唔比講粗口,但我同親友食緊耶嘅時候,啲職員不斷爆粗、講野好大聲,想同親戚講下啲嘢食好唔好食都唔得,因為啲職員實在太大聲唔會再來第二次,除非有改善
湯非常淡,比水更淡

唔會再來第二次,除非有改善
響觀塘返工,朋友話近近哋就我响觀塘食晚飯,佢就搵咗呢間餐廳由香港五星總廚主理🥗半自助形式open kitchen 🥗其間店員會不斷refillSemi dinner buffet $325/位提供13款主菜自選🌷🌷自助沙律吧有多款新鮮沙律前菜仲有白蝦,青口,翡翠螺,冷切肉盤、煙三文魚,芝士等,全部都好新鮮😻😻主菜Spaghetti Cacio E Pepe (Chicken/Shrimps/Scallop)經典黑胡椒芝士手工意粉(雞肉/蝦/帶子)手工意粉的質地非常滑嫩,咬下去彈牙,與濃郁的芝士醬搭配得恰到好處,店員還即場表演刨芝士增添氣氛,帶子則煮得恰到好處,外焦內嫩,增添了海鮮的鮮味😋Homemade Honey Glazed Smoked lberico Pork Buttered Rice自家製蜜糖煙燥伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯伊比利亞黑毛豚肉質地細膩,脂肪分布均勻,咬下去的瞬間,肉汁四溢。蜜糖的甜味與煙燻的香氣完美融合,增添了肉的層次感。牛油飯則鬆軟香滑,搭配豚肉的濃郁風味,讓整體口感更加豐富。這道菜不僅在味覺上帶來了享受,視覺上的呈現也相當誘人🐷以上均配以是日餐湯,另配咖啡或茶

Semi dinner buffet $325/位
提供13款主菜自選🌷🌷
自助沙律吧有多款新鮮沙律前菜

主菜
經典黑胡椒芝士手工意粉(雞肉/蝦/帶子)

自家製蜜糖煙燥伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯

以上均配以是日餐湯,另配咖啡或茶☕
餐湯可升級至 黑松露白菌濃湯+$38
或 法式龍蝦濃湯+$48
另外加$88仲可以任飲紅白酒🍷🥂
嚟緊一齊嚟食餐好不過座位唔多,最好係預先訂枱,原來呢度活動包場仲有9折!
  • 自助吧
  • Chef Handmade Pasta
  • 黑松露手工意粉
2025-06-19 960 瀏覽
上週末同朋友去咗間半自助西餐廳,環境好 chill,暖燈帶歐式風,啱晒輕鬆聚餐。沙律同冷盤海鮮都係半自助任攞,仲有主菜揀,超吸引!😍半自助沙律吧新鮮得誇張!火箭菜、蕃茄、水牛芝士,配凱撒醬或橄欖油。芝士 creamy,蕃茄甜 juicy,開胃一流!海鮮區一樣正!大蝦爽彈,青口肥美,東風螺鮮甜,擠啲檸檬汁,食到唔停得手!👍🏻洋蔥牛肉湯熱辣辣,洋蔥甜、湯底濃郁,暖胃又舒服😋我揀咗咸蛋卡邦尼,意粉彈牙,咸蛋醬香滑唔膩,加煙肉碎香脆,超滿足!👍🏻朋友點煙燻伊比利豚肉配牛油飯,豚肉嫩滑煙燻味濃,牛油飯香,抵讚!

洋蔥牛肉湯熱辣辣,洋蔥甜、湯底濃郁,暖胃又舒服😋

2025-06-17 783 瀏覽
這間餐廳的食物水準一如既往地出色,我已經不止一次光顧了。特別喜歡他們的沙律吧!新鮮的材料搭配獨特的醬汁,讓每一口都充滿驚喜。而且,環境也非常舒適,坐位設計得宜,讓人感到放鬆。無論是與朋友聚餐還是獨自享受,都非常合適。我會繼續支持這家餐廳,希望他們能保持這樣的質素,期待下次再來品嚐更多美味!

2025-06-17
慶祝紀念
生日
2025-06-17 640 瀏覽
同同事去咗觀塘 Parallel食dinner,$325就有得任食沙律吧同冷盤海鮮,成間餐廳環境坐得舒服,服務都唔錯。有凍海鮮青口、大蝦、翡翠螺,全部都新鮮,唔會有雪味。沙律冷盤選擇多,有煙三文魚、火腿、芝士、水牛芝士車厘茄,啲芝士夠軟糯,車厘茄又夠甜。蘋果沙律、香草薯仔沙律、甜薯、紅菜頭啲小食都做得幾精緻,味道清新,仲有三色瓜、茄子、吞拿魚長通粉,味道都唔錯。洋蔥薯仔湯湯底好香甜,飲落去夠濃郁,薯仔打得好滑,好暖胃。主菜🐟黑湯匙豆腐配三文魚子酥皮盒一上枱已經好吸睛。酥皮盒焗到金黃脆卜卜,入面豆腐配三文魚子,咬落去有驚喜,豆腐滑同三文魚子啲鹹香好夾,成個感覺幾有層次。🐷自家製蜜糖煙燻伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯豚肉食落去好嫩,帶少少煙燻同蜜糖香,完全唔鞋口。牛油飯粒粒分明,送住豚肉一齊食好夾。熱咖啡同熱檸水之後再飲番杯熱野好舒服。

有凍海鮮青口、大蝦、翡翠螺,全部都新鮮,唔會有雪味。

洋蔥薯仔湯
湯底好香甜,飲落去夠濃郁,薯仔打得好滑,好暖胃。

主菜
🐟黑湯匙豆腐配三文魚子酥皮盒

🐷自家製蜜糖煙燻伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯

熱咖啡同熱檸水
之後再飲番杯熱野好舒服。
2025-06-15 794 瀏覽
Parallel地址:觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖今日同老公嚟咗觀塘食晚飯,我哋喺亞太中心搵咗一間半自助餐餐廳。晚市一位$325 ,包含主菜、飲品、餐湯同任食出面嘅自助吧,選擇非常之豐富。今日餐湯係西蘭花忌廉湯,餐湯有濃濃嘅菜味,好清甜,飲到有啲西蘭花粒。飲品方面,提供基本嘅檸茶、檸水、奶茶等等。今次我同老公都揀咗同奶茶,茶底好香濃,而且糖水係自己落嘅,可以自己調節甜度。出邊自助餐都有好多前菜同海鮮選擇。前菜方面,有多款沙律菜、芝士車厘茄沙律、長通粉、粟米等等。海鮮方面,有海螺、鮮蝦同青口。三款海鮮都新鮮,特別係蝦,食落又彈又又鮮甜。卡邦尼QQ彈簧麵 主菜方面,其中一款揀咗近期大熱嘅捲捲麵。捲捲麵質地好好,咬落軟硬適中,每條都掛滿醬汁。醬汁方面,我哋揀咗鹹蛋黃味卡邦尼醬,食落鹹蛋味好香,醬汁好滑好Creamy。配料方面,有唔少香菇同煙肉。自家製蜜糖煙燻伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯另一款揀咗蜜糖黑毛豬配牛油飯。伊比利亞豬食落好柔軟,食落肥瘦相近,有油脂得嚟又有肉嘅口感,非常Juicy。配搭上甜甜嘅蜜糖醬,非常滋味。牛油飯非常香口惹味。活動包場更有九折優惠
Parallel
地址:觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖

卡邦尼QQ彈簧麵

自家製蜜糖煙燻伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯
活動包場更有九折優惠
餐廳位於亞太中心,主推 lunch/dinner semi-buffet,個set包餐湯、main、飲品同任食沙律吧🥗最平$325一個人,如果想upgrade main做羊架或牛扒就需要加錢,有興趣嘅朋友要注意啦🙆🏻‍♀️另外餐廳都有提供包場服務,最近做緊9折優惠最signature嘅main係黑胡椒芝士手工意粉🍝手工意粉麵質彈牙,而且店員會即時刨芝士係面,聲稱要客人叫停先收手😂至於沙律吧雖然位置有限,但係都有三款冷盤海鮮比客人選擇,個人覺得翡翠螺係最出色,肉質肥美,配埋檸檬汁提升鮮味,另外煙三文魚亦唔錯,肉質同樣厚實而煙燻味濃郁,仲有其他沙律任君選擇- 𝙎𝙚𝙩 𝙈𝙚𝙣𝙪 ($𝟯𝟮𝟱/𝗽𝗽)▫️ 西蘭花忌廉湯 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 經典黑胡椒芝士手工意粉 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 黑湯匙豆腐配三文魚子酥皮盒 ⭑⭑⭑⭒⭒▫️ 翡翠螺 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 青口 ⭑⭑⭑⭒⭒▫️ 白蝦 ⭑⭑⭑⭒⭒▫️ 車厘茄水牛芝士 ⭑⭑⭑⭒⭒▫️ 煙三文魚 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 吞拿魚長通粉 ⭑⭑⭑⭒⭒▫️ 雜果沙律 ⭑⭑⭑⭒⭒

𝙎𝙚𝙩 𝙈𝙚𝙣𝙪 ($𝟯𝟮𝟱/𝗽𝗽)

▫️ 西蘭花忌廉湯 ⭑⭑⭑⭑⭒
▫️ 經典黑胡椒芝士手工意粉 ⭑⭑⭑⭑⭒