第三次買了焦糖燉蛋及小蛋糕給小朋友食 味道很不錯 小孩每次都很愛吃 但店員服務態度極差 每次都以為只是個别個案就算了 但累積多次後還是覺得寧願不吃也不願再受氣 絕不會在元朗分店再回購 寧可去遠點的分店
外賣自取
2024-03-29 177 瀏覽
今日行行吓街本身想嚟買個法式焦糖燉蛋點知應該係因為佢哋之前搞咗個活動係可以半價購買禮券變咗成間舖頭冇晒焦糖燉蛋啦佢哋個焦糖燉蛋好好食㗎店舖店員會即場喺面灑上糖再用火槍燒到個面脆身口感香滑加上好濃嘅奶香非常之好味!難得過到嚟,雖然買唔到焦糖燉蛋都想買個小蛋糕返去食吓同款其實之前買過大size做生日蛋糕之前食過都記得係好好食就係佢哋嘅伯爵紅茶芝士蛋糕香濃嘅茶味令到芝士蛋糕變得唔太甜但係芝士味依然濃郁!呢兩個少甜點絕對係我嘅喜愛品
今日行行吓街

店舖店員會即場喺面灑上糖
再用火槍燒到個面脆身
口感香滑加上好濃嘅奶香
非常之好味!

難得過到嚟,雖然買唔到焦糖燉蛋
都想買個小蛋糕返去食吓
同款其實之前買過大size做生日蛋糕
之前食過都記得係好好食
就係佢哋嘅伯爵紅茶芝士蛋糕
香濃嘅茶味令到芝士蛋糕變得唔太甜
但係芝士味依然濃郁!
呢兩個少甜點絕對係我嘅喜愛品
2024-03-17 139 瀏覽
上年趁法式焦糖燉蛋節半價買左十張coupon, 半價真係抵食,用剩2張,31/3/2024 deadline~咁啱Yoho Mall有,就換埋佢返屋企食,店員會灑上砂糖,再用火槍Burn個面, 返到屋企仲有脆糖效果,燉蛋好滑溜,仲有少少雲呢拿籽,作為飯後甜品very good👍🏻
2024-03-05 117 瀏覽
之前買咗Paul Lafayet既creme brûlée券,31/3過期,行過元朗形點想去換,點知排長龍排到門口,得一個店員一腳踢,排第5,等咗7分鐘,見前面可以😌走糖,有個紙袋載d黃糖,我都有諗燒🔥定唔燒,最後都係燒🔥,因為我屋企🏠無火。見個店員燒🔥,好似睇表演🎭咁,有個紙盒拎返屋企🏠,搭港鐵🚇都穩陣。食完飯攞出嚟食,脆糖融哂,不過就咁抔嚟食都好食😋又甜又滑,仲可以😌keep住個兜
2024-03-05
7 分鐘 (外賣自取)
宵夜
  • Creme  brûlée
2023-09-16 224 瀏覽
因為見到了半價的焦糖燉蛋優惠券,所以便買了一個來試試。店員會幫你在燉蛋上面灑上糖,並用火槍在上面烤至焦糖。雖然焦糖的份量不算多,但每一口都是滿滿的滿足,口感幼滑充滿奶香。
2023-05-07 291 瀏覽
焦糖燉蛋~燉蛋好味,好香滑,好creamy可惜返屋企要啲時間,返到屋企啲焦糖都溶左唔脆如果返屋企有啲距離而屋企有火槍嘅話,可以叫店員唔洗燒,店員會比啲糖你,返到屋企食之前先燒啲cake好甜伯爵紅茶芝士蛋糕相對無咁甜比較好啲雖然未食過晒佢所有蛋糕,但試左呢幾款蛋糕,除左伯爵茶較好,其他都偏甜我本身都幾鍾意食甜品,但太甜嘅話就唔係好啱口味呢度嘅焦糖燉蛋好值得encore,但啲cake對我個人黎講就唔多啱口味

焦糖燉蛋~燉蛋好味,好香滑,好creamy
可惜返屋企要啲時間,返到屋企啲焦糖都溶左唔脆

啲cake好甜
伯爵紅茶芝士蛋糕相對無咁甜比較好啲
我本身都幾鍾意食甜品,但太甜嘅話就唔係好啱口味

外賣自取
  • 焦糖燉蛋
2023-03-04 231 瀏覽
之前法式焦糖燉蛋節買左禮券,而家半價$25就食到一件法式焦糖燉蛋。之前食過覺得上邊層焦糖好薄,問下可唔可以加多d糖,原來係得嫁wor! 幾次去,d職員都好好禮貌。半價食一件真係好抵。

2022-12-20 207 瀏覽
我以前中學時住屯門,屯門市中心有分店,有少量位置可以坐低慢慢食,當年經常同老公以前拍拖時食,所有蛋糕同馬卡龍,每個口味都食過,之後搬走了就無再專登去其他分店買過,然後過幾年又搬回屯門時,屯門分店已經沒有了,所以都有幾年無食過paul latfayet當日到元朗yoho取預訂貨品,我剛好有張信用卡送的優惠卷,可以免費換取一件蛋糕,所以順路去換領蛋糕,原來已經加價到$60一件,當年賣$45一件,不過以前已經覺得好好食,當日我換領了Earl Grey Cheesecake回家做下午茶

2022-11-23
下午茶
2022-12-11 151 瀏覽
成日見到呢間野都想試好耐,突然心血來潮,決定買返一兩個嚟試吓~義大利芝士蛋糕Tiramisu ⭐️⭐️⭐️⭐️個外貌好靚,打卡一流,佢有個木杯裝住啲Tiramisu🙈食落去好香好滑,夾埋上面層可可粉,整體唔會太甜,絕對值得一試👍🏻個木杯仲可以洗完之後留低紀念😜Berry Rose & Pistachio Cake ⭐️⭐️⭐️⭐️好特別既配搭,食落去好香嘅Berry味,蛋糕體好軟熟,夾埋入邊嗰層開心果出奇地夾,唔會太甜
義大利芝士蛋糕Tiramisu ⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-08-31 192 瀏覽
Paul Lafayet最出名嘅就係馬卡龍同埋焦糖燉蛋🍮佢地嘅巧妙咁結合法國傳統及亞洲風味🇫🇷而每年佢哋都會推出法式焦糖燉蛋節優惠🤩在官網買焦糖燉蛋禮劵 可用一半價錢買到法式焦糖燉蛋😋身為為食貓嘅我哋就梗係唔會放過呢個機會啦佢哋嘅法式焦糖燉蛋水準真係唔使懷疑🥹🍮法式焦糖燉蛋 ($50)燉蛋由法國甘蔗糖、鮮忌廉及真•雲呢拿籽製成🤍蛋漿特別滑溜有蛋味 同時見到一粒粒雲呢拿籽下單後職員會現場灑上糖 用火槍慢慢燒成焦糖🔥甜蜜嘅香味簡直令人流晒口水 仲可以睇到變焦糖嘅一刻🤤職員有提醒燒左焦糖要45分鐘內享用 風味更佳如果唔係即刻食嘅 亦都可以自己返屋企先燒🏡用匙羹敲落層香脆焦糖 簡直係耳朵同眼睛嘅享受香脆甜蜜嘅焦糖配上嫩滑嘅燉蛋 真係太幸福了🥹
Paul Lafayet最出名嘅就係馬卡龍同埋焦糖燉蛋🍮
佢地嘅巧妙咁結合法國傳統及亞洲風味🇫🇷
而每年佢哋都會推出法式焦糖燉蛋節優惠🤩
在官網買焦糖燉蛋禮劵 可用一半價錢買到法式焦糖燉蛋😋
身為為食貓嘅我哋就梗係唔會放過呢個機會啦
佢哋嘅法式焦糖燉蛋水準真係唔使懷疑🥹

🍮法式焦糖燉蛋 ($50)
燉蛋由法國甘蔗糖、鮮忌廉及真•雲呢拿籽製成🤍
蛋漿特別滑溜有蛋味 同時見到一粒粒雲呢拿籽
下單後職員會現場灑上糖 用火槍慢慢燒成焦糖🔥