2016-05-14 1180 瀏覽
星期六下午旺角度度都咁多人 要搵個地方食個lunch都唔易 行左入朗豪坊既food court搵野食都轉左好多間食肆但最後都係選返間食過n次都冇失望既快靚正快快趣搵左個位就去買黎食啦好快就拎到份餐有鐵板熱住保持食物既最佳溫度 nice 牛肉多汁好味你睇下d芝士多到拉到芝士絲架好好食呀 汁底好香濃 又有咖哩味 黑椒味口感好豐富呀 呢個係我既推介 仲熱辣辣 雞肉又嫩口 食飽飽又可以繼續行下街啦pepper lunch真係快靚正既選擇
星期六下午旺角度度都咁多人 要搵個地方食個lunch都唔易

pepper lunch真係快靚正既選擇

2016-05-14
  • 咖哩黑椒芝士雞肉飯
2016-04-21 846 瀏覽
每次經過朗豪坊的美食廣場,很遠已經聞到pepper lunch鐵板燒的味。很久沒有食啦,現在新出了一個珍寶黑椒牛肉飯,份量增多了1.5倍,新鮮出爐時白飯丶鮮牛肉丶香甜粟米等還在鐵板上煎著。襯這時把不同的醬汁淋在薄肥牛片上,再混入黑椒碎,香味馬上刺激味蕾,每一口都食得十分滿足。
2016-04-19 727 瀏覽
去mk行街拍拖仔,今晚好想食pepper lunch,就去左朗豪坊男友要左咖哩黑椒cheese,蛋係生嘅,要靠熱力整熟,見到d蛋汁真係好正咁呀我就要左,澳洲牛牛黑椒飯即係咁,我嗰個要加嘅嘢,佢加曬去我男友嗰度囉食左男友碟飯一口,可能咖哩伴唔平均,一口都係咖哩醬,好難食,喊到傻係男友碟飯拎d cheese過黎,hahaha,好在佢粟米另上,我同男可share下,粟米爽,但唔甜,牛肉質素一般,牛味尚可,唔夠嫩,板太hot over cook,冇另加汁,看似濃味,但其實係適中架
去mk行街拍拖仔,
今晚好想食pepper lunch,就去左朗豪坊
我就要左,澳洲牛牛黑椒飯
即係咁,我嗰個要加嘅嘢,佢加曬去我男友嗰度囉
2016-03-31
15 分鐘 (堂食)
2016-04-05 458 瀏覽
每次經過Pepper Lunch都會被鐵板飯的香味吸引來吃 鐵板飯可以隨自己喜好再加豉油和蜜糖汁 今次點了粟米雞肉飯 和黑椒生牛肉飯 自己可以決定生牛肉幾成熟 配上黑椒密糖汁真的刺激美味蕾 鐵板飯放左鐵板上可保持熱辣辣 冬天吃就最適合了
每次經過Pepper Lunch都會被鐵板飯的香味吸引來吃
2016-02-16 587 瀏覽
今日係情人節!我們今晚選擇咗去旺角朗豪坊食多國餐!其中一間我們選擇咗「Pepper Lunch」!我們叫咗大盛黑椒牛肉飯、大盛咖哩黑椒芝士鷄肉飯、煎蛋照燒汁鷄扒同大盛澳洲KOBE和牛黑椒牛肉飯!大盛黑椒牛肉飯同大盛澳洲KOBE和牛黑椒牛肉飯嘅牛肉上碟嗰陣係半生熟,喺鐵板上燒一陣,牛肉嘅肉質好嫩滑,唔會過老,再撈埋一齊食,真係超惹味!大盛咖哩黑椒芝士鷄肉飯同煎蛋照燒汁鷄扒嘅鷄肉應該係上碟前煎熟咗先,肉質非常嫩滑,味道相當滋味!
今日係情人節!我們今晚選擇咗去旺角朗豪坊食多國餐!
大盛咖哩黑椒芝士鷄肉飯、
煎蛋照燒汁鷄扒同大盛澳洲KOBE和牛黑椒牛肉飯!
唔會過老,再撈埋一齊食,真係超惹味!
2016-02-14
2015-10-29 1093 瀏覽
約左客係旺角見面,見時間淨番一個鐘到,度度都要排隊等位,於是就想係Food Court隨便食左先沿路行入D就會見到pepper lunch,果斷揀左熱辣辣的鐵板食pepper lunch慣性中意聼滋滋聲,特別係倒落黑椒汁果下生牛肉同雞蛋要趁鐵板仲keey住熱既時候,不停攪拌,甘樣牛肉就好快熟左,同埋更能吸收黑椒汁既味整體都幾好,牛肉的肥瘦都適中

黑椒牛肉飯

生牛肉同雞蛋要趁鐵板仲keey住熱既時候,不停攪拌,
甘樣牛肉就好快熟左,同埋更能吸收黑椒汁既味

整體都幾好,牛肉的肥瘦都適中

2015-10-13
2015-10-19 975 瀏覽
Even though Pepper Lunch have been in operation in Hong Kong for many years, i could count the number of times i tried with one hand. As i was dining alone and wanted to just settle for a quick lunch, i headed over to Langham Place to look around for food. As i saw quite a number of people queuing, so i just joined in the crowd. I ordered the most classic black pepper beef rice. When the waiter served the dish to the counter for my collection, there were still a lot of smoke coming out of the ho
When the waiter served the dish to the counter for my collection, there were still a lot of smoke coming out of the hot plate. When i poured in the soya sauce provided by them, there were still buzzing sound coming out of the plate. The way of eating is to mix all the ingredients together and eat it. The rice was fatter than usual and meat was surprisingly tender. I was glad i made the right choice of eating this and will definitely try it more often.

2014-06-06
2015-09-26 871 瀏覽
食親PEPPER LUNCH都排幾世隊既,今日又係, 排完仲要等左20分鐘先叫NO.,好啦食啦, 先發現佢比少左個飲品我地,拎完又發現佢地冇落芝士, 又問佢拎番,之後食仲覺得點解加錢特盛D牛肉會同冇加果份差唔多既...唉算, 唔再問啦, 你地下次自己執生啦講番味道, 其實都係好食既, 自己炒個飯焦焦地, 咬落去好有咬口, 加D蜜糖汁唔錯, 甜甜地, 而燒汁亦好鬼正, 咸中帶D甜, 睇你鐘意邊樣D牛肉煎一陣就要拎起, 因為好快熟透就唔好食了, 佢地用正宗美國肥牛,肥中帶瘦, 味道不錯
食親PEPPER LUNCH都排幾世隊既,

今日又係, 排完仲要等左20分鐘先叫NO.,

好啦食啦, 先發現佢比少左個飲品我地,

拎完又發現佢地冇落芝士, 又問佢拎番,

之後食仲覺得點解加錢特盛D牛肉會同冇加果份差唔多既...

唉算, 唔再問啦, 你地下次自己執生啦

20 分鐘 (堂食)
午餐
2015-09-09 1001 瀏覽
下班為了趕看7點50分的電影,只好臨時在朗豪坊覓食。只剩40分鐘時間吃晚飯,Food Court是最快捷方便的選擇。Pepper Lunch一向質素不錯,永遠都新鮮滾熱辣,而且便宜。煎蛋日式燒烤汁牛肉 - $68日式燒烤汁牛肉拼雞扒 - $71熱騰騰的,鐵板還滋滋的響,把黑椒的香氣逼出,新鮮的生牛肉和雞蛋隨著鐵板的熱度慢慢變熟,熟度完全由你自己控制,剛剛熟的牛肉最為滑嫩。醬汁的調味不錯,選的是燒汁,但有超濃郁的黑椒味,牛肉肥瘦適中,淋上燒汁,正!跟餐加$8 可配汽水或味噌湯。兩人只需 $139,真是便宜又好味道的選擇!
下班為了趕看7點50分的電影,只好臨時在朗豪坊覓食。
煎蛋日式燒烤汁牛肉
煎蛋日式燒烤汁牛肉 - $68
日式燒烤汁牛肉拼雞扒 - $71

熱騰騰的,鐵板還滋滋的響,把黑椒的香氣逼出,
新鮮的生牛肉和雞蛋隨著鐵板的熱度慢慢變熟,
熟度完全由你自己控制,剛剛熟的牛肉最為滑嫩。
醬汁的調味不錯,選的是燒汁,但有超濃郁的黑椒味,
牛肉肥瘦適中,淋上燒汁,正!跟餐加$8 可配汽水或味噌湯。
兩人只需 $139,真是便宜又好味道的選擇!

2015-09-08
煎蛋日式燒烤汁牛肉
2015-08-18 719 瀏覽
相信有唔少人都對pepper lunch存有不少的好感,當我諗住係food Court食嘢嗰陣,當中嘅一個選擇就係佢。而每一次我都係會叫最經典嘅牛肉飯,因為我覺得佢係最啱我嘅味道。 叫完之後攞住號碼籌等叫號碼,終於叫到我啦醬汁係自己攞嘅,攞完返去會座位度開餐啦。  一如以往佢嘅牛肉飯都係有一般嘅牛肉同飯,配料有少少粟米,總算係叫營養均衡嘅。 記住一早落咗醬汁先,咁就會有自滋滋嘅效果啦。牛肉食落去都有少少肉汁,又唔會太乾,唔錯。   而飯你就應該等多一陣先食,咁就會有少少食煲仔飯嘅飯焦果種風味。 整體評價:7.5/10~一如以往

整體評價:7.5/10~一如以往
2015-07-31 860 瀏覽
只是吃大阪燒和章魚燒又怎會夠2個人吃呢XD所以朋友決定吃Pepper Lunch!!而且這家是在整個美食廣場中最受歡迎的,排隊要排最久 朋友選了- 日式燒烤汁牛肉拼雞扒 配可樂放到桌子上已經看到熱氣滿滿   有很多的芽菜呢~牛肉本來還是半生熟的狀態,在鐵板上烤一烤很快就熟了~而且剛剛好!!牛肉很嫩口~另外的雞扒應該有預先煎過(?) 肉質也很稔滑襯著鐵板還是熱的時間,將燒汁也倒進去會更香 避免汁會亂彈~店本身在出餐時有用紙在鐵板旁圍邊呢。
只是吃大阪燒和章魚燒又怎會夠2個人吃呢XD
所以朋友決定吃Pepper Lunch!!
而且這家是在整個美食廣場中最受歡迎的,排隊要排最久

朋友選了- 日式燒烤汁牛肉拼雞扒 配可樂
放到桌子上已經看到熱氣滿滿
 有很多的芽菜呢~
日式燒烤汁牛肉拼雞扒
牛肉本來還是半生熟的狀態,在鐵板上烤一烤很快就熟了~
而且剛剛好!!牛肉很嫩口~
另外的雞扒應該有預先煎過(?) 肉質也很稔滑
襯著鐵板還是熱的時間,將燒汁也倒進去會更香

避免汁會亂彈~店本身在出餐時有用紙在鐵板旁圍邊呢。
2015-07-15
2015-07-26 771 瀏覽
行完街去食飯,來到美食廣場就聞到一陣陣香味,於是就選了食Pepper Lunch!!!下午茶時間有得免費加大白飯,點了一個黑椒咖哩芝士牛肉飯,出奇地等了五分鐘就有得吃!記得以前要等最少三、四個字以上呢!鐵板飯香噴噴、熱辣辣,可以隨自己喜好再加豉油同蜜糖汁!飯中的黑椒很香,未吃都已經感受到黑椒的氣味,咖哩味也很濃烈,每口飯吃下去也有濃濃的咖哩味,最正就是那些即溶芝士,放在滾熱的鐵板上就會自動溶化,令到鐵板充滿長長的芝士絲,很正!伴飯的牛肉薄薄的,由一開始的鮮紅色,經過加熱後就完全熟透,可以隨自己喜好吃「幾成熟」都得啦!最後再配一杯冰凍可樂,無得彈!

黑椒咖哩芝士牛肉飯
黑椒咖哩芝士牛肉飯
2015-04-21 1213 瀏覽
好耐無食過,行過4/f 聞到pepper lunch陣味,心血來潮,諗住平平地食佢啦。以前$38有得食,突然覺得自己有無咁老啊,加咗咁多嘅。覺得三文魚得個幾塊唔夠喉,漢堡扒返而幾juicy, 不過宜家無咗辣個個sauce, 感覺點都差少少。
以前$38有得食,突然覺得自己有無咁老啊,加咗咁多嘅。
2015-04-21
2015-04-08 880 瀏覽
香港人崇洋已經唔係一朝一夕既事.快餐文化已經深入民心,特別岩我地呢d生活節奏急速既香港人!Pepper lunch提供左另類ge快餐體驗俾我,,所有食材都係自己選擇,,連d牛肉熟唔熟都可以自己控制.岩曬我呢d要求多多ge人,佢簡單用黑椒鹽調味.已經風味無窮,如果味道唔夠.仲可以加埋佢地ge醬汁.有蒜味同蜜糖味!不過唔好落太多.因為好咸當然食物質素好唔代表服務態度好!佢都無跟餐俾紙巾都算啦.問佢拎好似乞丐咁.唔洗咁啊?
香港人崇洋已經唔係一朝一夕既事.
快餐文化已經深入民心,特別岩我地呢d生活節奏急速既香港人!

不過唔好落太多.因為好咸
2015-04-05
15 分鐘 (堂食)
2015-03-29 881 瀏覽
今日同朋友去左朗壕food court食晚飯,另外除左叫左CoCo壹番屋既咖哩飯之外,仲叫左Pepper Lunch黎食!其中一個致愛。去左收銀,個收銀哥哥力推話好多人揀左個大盛黑椒牛肉飯黎食,話D牛係特別唔同D,係好食D嫁喎,咁我地就信左佢,買左黎食,同配多一杯檸檬茶同 honey個個汁(忘記左個名,哈哈)。因為今日少人既關係(出奇地朗壕咁少人),好快就有得食!我地純熟地將D野食搞拌,一食! 就發覺D牛肉雖然好重牛肉味,都OK un, 仲要有少少根, 唉,可能我地兩個人都識太欣賞靚牛肉~ 好彩隻汁救番佢渣! 我地兩個都覺得平時個隻黑椒牛肉飯比較好食~今次係食過咁多次pepper lunch 最失望既一次呀~~

2015-03-23
6 分鐘 (堂食)